Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Doki1984 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9160

Na pont ez az!

Éppen tapasztalatokat, ötleteket kellene megosztani egymással, nem azzal kezdeni hogy minek a Trabantból lopott fogyasztásmérő??? Mivel tök egyforma a két autó más köntösben, lehetne egymás öröméböl,kárjából tapasztalataiból tanulni!!! Gondolom ugyanúgy viselkedik mind a két autóban az 1.6 CRDI, de nagyon kíváncsi lennék a 90 lovasra, hogy mennyire lehet érezni a 25 Le hiányát! Pl.: ilyenekre gondolok! És nem a másik modell hibái, hiányosságai keresgetésre, mert ez biztos akad mind a két modellnél!!!

Előzmény: H.matyika (9154)
ceeee Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9159

Nem veszem kötekedésnek:-)

Én nem azt mondtam, hogy ne a megbízhatóságot sugallja a reklám, hanem azt, hogy bármire hegyezi ki az üzenetet, azt frappánsan, vizuálisan ötletdúsan, vagy csattanós poénnal kéne tegye. ez a mostani reklám majdnem annyi, mint a "cipőt a cipőboltból " volt anno

OFF Az a bizonyos corolla  reklám meg igazán jó volt, ..hmm.. "meleg"   helyzetet mutattak be :-DD

itt van

http://www.youtube.com/watch?v=gJp0zD3jWw8

az üzenet egyszerű( és burkolt?! :-)) de legalább poénos, dinamikus és frappáns

Előzmény: G4b0 (9143)
barpi36 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9158
Nekem érvként szerepelt a válsztásnál a zsolnai gyártás!
Közel van ,talán van nekik minden,remélve nem arany áron!
Előzmény: ivb (9157)
ivb Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9157
Akkor nyilván felhomályosítasz ó nagy bölcs,hogy az autó mely fontos részében különbözik az i30-tól:-)))Nyilván elmeséled nekem,hogy a motort,váltót,padlólemezt,stb. hol gyártják,és mi a különbség:-))).Egy apró érv,hogy a KIA kereskedés itt van 5 km-re, és van ott ismerős.
Előzmény: ProgiBee (9150)
barpi36 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9156
Egyet kell értenem veled ,mikor kipróbáltam a ceedet ugyan ezt éreztem!Az 1.8-as honda civic nem volt rám ilyen hatással!
Előzmény: Doki1984 (9144)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9155

NE kérj elnézést, ez közösségi, nem zárt körű fórum! :)

1. Egyrészt nem azonos gyártósoron készülnek, még csak nem is egy földrészen.

2. Azért a törésteszt nem épp napszak, vagy időjárás függvénye. :) Az i30 rosszabb töréstesztje egyebek mellett az eltérő műszerfal kialakítás miatt van. Sérülékenyebb a láb, stb...

3. Én soha nem írtam ilyent, hogy jobb vagy rosszabb, a két autó MÁS. A másság megítélése ízlés kérdése, ezt is írtam.

4. Ami az elhangzottakban viszont tény, így nem vita tárgya: pill. fogyasztásmérés hiánya, buta ablakemelők, gyengébb  törésteszt-eredmény, rövidebb garancia.

A különbséget nem valószínű, hogy fogod egy rövid tesztúton érezni. Legalább az egyikkel kell pár ezer kilométer, hogy átülve igazán levedd a változást.

Másrészt ügyfelem Kia és Hyundai kereskedés is, vagy 10 cee'd és 2 i30 volt nálam, beszélgetek az értékesítőkkel, gyakran még az ügyfeleikkel is. Hasonló kép kristályosodik ki a modellekről, mint amit magam és a szaksajtó is megfogalmazott már.

De hogy mindenkinek megnyugodjon a lelke, mert aztán megint vérszemet kap valaki:

i30

- hosszabb szervizintervallum (benzines)

- igényesebb kárpitozás, elegánsabb műszerezés (szeritem és legtöbbek szerint is)
- Minőségi rádió vétel, jól használható hifi kijelző

- jobb fejtámla pozíció
- alacsonyabb felszereltségi szintnél megjelenő bőrözések, alapban USB port

Előzmény: ivb (9141)
H.matyika Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9154
Elnézést, hogy belebeszélek, de nem értem a hozzászólásaitok többségét. Elnézést azért kérek, mert nekem Hyundai-om van és azt hittem, hogy ezen a fórumon testvéreket szerezhetek. Ehez képest javában dúl a testvérháború.
Valaki vegye már a fáradságot és pillantson egy gyári eredeti alkatrészre az autójában. Mindkét logo rajta van. Egyszerűen nem értem. Mintha a testvéremre mondanám, hogy szar hozzám képest. Szégyen? Az nem jó szó arra amit most érzek. Elnézést.
barpi36 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9153
Szerintem ez megint meddő vita!
Kövezzetek meg,de ha mások az anyagi lehetőségeim nem ceedes lennék,vagy min. pro ceedes!Piszkosul tetszik a leon cupra!Ennek ellenére imádom a ceedet!Ha nem jött volna össze akkor i30-ast néztem volna.
Akkor miről is beszélünk?
ProgiBee Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9152
Miért van az, hogy egy Accent legalább 200 ezerrel drágább mint egy Rió? Valaki válaszolja már ezt is meg legyen olyan kedves és segítőkész. Ja, biztos a formaterv miatt + a világon a legbutább helyre felrakott díszléc miatt.
ivb Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9151
Még nem választottam:-)))) ,de a másik lehetőség Ő.(ott is minden hozzászólást elolvasok:-))
Előzmény: Doki1984 (9149)
ProgiBee Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9150
Mi az-az ész érv-érvek, amiért a cee'd-et választanád az i30-al szemben?
Azt sem tudod, hogy mit írsz! Első mondat dízel cee'd lesz, a végén meg az i30 jobban tetszik. ?????????????????? És újra, hogy cee'd!!!!!!!! ????????
Remélem senkit nem zavarok ezzel, de ezt nem lehet kibírni. :D
Meg az egy gyártósor! Wehehe
Előzmény: ivb (9146)
Doki1984 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9149
Mi a baj Honda Civic-el? miért nem az választod?
Előzmény: ivb (9146)
ivb Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9148
Ha kényelem,akkor francia:-)))
Előzmény: ProgiBee (9142)
ivb Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9147
Ha meg a szépség lenne a döntő akkor olaszt:-)))
ivb Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9146
Azért,mert az autó vásárlásnál mindíg ész érvek alapján döntök (ha a szivemre halgatnék akkor a HONDA CIVIC-et választanám:-)))
Doki1984 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9145

Egyértelműen csatlakozni tudok!!!

Mindegy hogy "jobb vagy nem jobb" az ember vegyen olyan autót ami tetszik neki és jól érzi benne magát! Ha nem, soha nem lesz élvezetes egyik útja sem!

Doki1984 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9144

"Ezt azért írod, mert tényszerűséghez ragaszkodok?"

Tényszerűség? Miről beszélsz???

Ha ragaszkodsz hozzá kigyűjtöm Neked, hogy idáig a hozzászólásaid 80%-a az volt amikor a két autót összehasonlítod és persze midig a Hyudai javára billen a mérleg!

Ha már személyes véleménynél tartunk

Engem nem érdekel hogy esetleg melyik a "jobb"! Nekem cee'd van és rettenetesen meg vagyok vele elégedve, ennek ellenére elmentem megnéztem az i30-at is, ki is próbáltam és nem hiszed el, tetszett is!!! De én amikor vettem a Kia-t akkor volt egy off Peugeot-om és nem akartam autót cserélni, csak kipróbáltam a cee'd-et és egyszerűen éreztem hogy muszáj!!! Na ez a muszáj nem volt meg az i30-nál!!! Nekem ennyi különbség!

De én nem megyek az i30 fórumba lejáratni azt, és belekötni midenki hozzászolásába! Szerintem nagyon sokan olvassák ezt a fórumot akik autó vásárlás előtt állnak és nem kellene őket lebeszélni róla ha már rá sem beszéljük őket!

"Nem baj ha valaki elfogult, csak ne legyen félreinformálás.Az kinek jó?"

Mi féle félreinformálásról van szó??? Itt megtalálsz mindent a recsegő kormányburkolattól a hibás lengéscsillapítón keresztűl a nyest álltal elrágott turbőcsövig ahogy azt kell!!! Akkor mi a baj???

Állítólag Te használod is, nem akarom elhinni hogy Neked nincs negatív élményed!

Ki az elfogult???

Ne haragudjatok a hosszú off-olásért! :)))

Előzmény: sternburg (9128)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9143
Nem kötekedésként, de emlékszel az előző Toyota Corolla reklámra? Útszélén álló csaj a Corollával és majdnem megáll neki segíteni a srác, de aztán rájön hogy a Corolla sosem robban le és ez csapda, majd kiderül a végén hogy valami útonálló volt maszkban... Ott is a megbízhatóság volt a reklám lényege. Valami ilyesmit szeretett volna gondolom a KIA is. Ha azt mondják koreai autó, sokaknak a megbízhatatlanság jut eszébe. Talán nekik lett kitalálva ez a reklám.
Előzmény: ceeee (9129)
ProgiBee Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9142
Én sem akarok belepofázni, de ez egy vicc: "Mentségemre legyen,hogy minden sort elolvasok ezen a fórumon mivel autócserén gondolkodom,és az első helyen a dizel ceed áll:-)))"; "Talán az i30 kicsit szebb (bocsánat rosszul fogalmaztam,mert ez így nem igaz) helyesen: nekem jobban tetszik."

Akkor nekem engedd meg ezt a kis röpke, pillanatnyi eszmefuttatást (ami persze alacsony színvonalú lesz), ha az i30 jobban tetszik, miért dízel cee'd lesz a választásod tárgya? VEGYÉL I30-AT!!!!! :DD
Előzmény: ivb (9141)
ivb Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9141
Bocs,hogy így a partvonalról belepofázok:-)))Mentségemre legyen,hogy minden sort elolvasok ezen a fórumon mivel autócserén gondolkodom,és az első helyen a dizel ceed áll:-))).Ez a vita kb olyan mind amikor a Lacettisek lenézik a DAEWOO NUBIRÁT (több személyes élményem is volt ezen a téren) holott a 2 autó csak a nevében különböző:-))ja bocs az orrát meg egy két dekor elemet kicseréltek.(szerintem csúnyább lett:-))) Visszatérve a ceed-i30-ra
Szerintem ez a 2 autó műszaki értelemben egyforma.A fő alkatrészek azonos gyártósoron készülnek (váltó,padlólemez,motor,stb) nyilván egy-két csicsa-micsa,hangolás egyedi,de a lényeg ugyanaz (még abban sem vagyok biztos,ha 2 másik autót törnének össze nem fordított eredmény jönne ki:-))) ezért kár is itt vitázni külalakról,belsőről,pill.fogyasztásméről....(Kinek a pap kinek a papné:-)))
Saját véleményem egyébként (próbáltam mind a kettőt) hogy vezetési élmény szempontjából tök egyforma.Talán az i30 kicsit szebb (bocsánat rosszul fogalmaztam,mert ez így nem igaz) helyesen: nekem jobban tetszik.A 7 év garancia nem biztos,hogy előny (nekem a 3 év garanciával a ***m tele volt,alig vártam,hogy vége legyen.Indokolom is:Nyilván,ha valaki nagyon sokat megy annak fontos,de nekem aki évente 10-12000 km-et megyek csak évi rendes lehúzás volt.Bár lehet,ha gondok lettek volna az autóval más lett volna a véleményem(Bár ez is a pap-papné kategória:-))).Ennek ellenére lehet,hogy ceed lesz.
No eleget pofáztam:-))).Igérem,hogy ezen túl csak olvasok:-)))
Előzmény: Pancelos72 (9133)
G4b0 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9140
Hidd el nagyon is sok haszna van a pillanatnyi fogasztás mérőnek. Szüleim Megane-ba van és nagyon sok érdekes tapasztalatot lehet leszűrni, hogy mennyit eszik az autó a segesség és fordulat függvényében. Igenis annak segítségével lehet takarékosabban vezetni. Mikor szüleim megvették, elvittük kicsit járatni, felmentünk vele a kékesre meg vissza, sokat segített a fogyimérő megismerni a motort. Meg is lett az eredménye, 4.1l/100km. Kékes előtt 3.9 volt! :D Szóval érdemes kipróbálni, sztem.
Előzmény: sternburg (9126)
vbandit Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9139
Nem is volt az ignisemben ,mindig átlag fogyimérőt akartam.
Amióta megvan a ceed....néha megnézem az átlagfogyimérőt,de 99% ban a pillanatnyit nézem...
Előzmény: Brian63 (9137)
ProgiBee Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9138
Sziasztok!

Két megjegyzéseddel kapcsolatban tennék fel neked kérdéseket:

"Soha nem mondtam hogy az i30 jobb".
Ez azt jelenti, hogy a cee'd a jobb, vagy netán egy szinten van a kettő?

"Az igaz, hogy nekem jobban tetszik az i30....."
Miért, és mi az ami jobban tetszik benne, mint a cee'd-ben?

Válaszaidat előre is köszönöm.
Brian63 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9137

A swiftemben van pillanatnyi fogyasztásmérő.

Véleményem szerint semmire sem jó....

Odaadnám egy átlagfogyasztás mérőért.

hopihe30 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9136
Merő véletlenségből. (pirulós szmájli)
Előzmény: Pancelos72 (9135)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9135
Értem én, de ez miért nekem szól? :)
Előzmény: hopihe30 (9134)
hopihe30 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9134
Természetes dolog, hogy mindenki elfogult a saját autójával, illetve a saját márkájával szemben. Ezzel együtt kétségtelen, hogy a Kia Cee'd-et és az i30-at egy anya szülte. Nem kifejezetten konkurensei egymásnak, nem ezért vannak a világon. Nyugodtan szerethetjük egymást. Úgy gondolom, hogy elég gyermeteg dolog lenne szembeállítani őket, mert minek? Ezek jó autók. Mindkettő emeli a koreai autók színvonalát, mégpedig nem kicsit. Megmutatják, hogy oda kell figyelni, mert jön felfelé a Kia-Hyundai.

Szerintem ezzel az erővel közösen fikázhatnátok egy teljesen idegen autót is ami ebbe a kategóriába esik, mondjuk egy németet vagy egy franciát. :)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9133

Akkor ragaszkodj a tényszerűséghez. Ülj bele egy autóba, amiből nem spórolták ki a pillanatnyi fogyasztás kijelzőt, és tanulságos lesz nagyon. Addig ne beszélj róla, hogy hülyeség! :) No ezt kell elismerni! :)

Tény hogy a 2 modell más hangolású, az i30 testtesebb, a Cee'd légiesebb, spontánabb mozgású, mint ha könnyebb lenne egy-másfél mázsával. Mindenki, aki itt van,  kipróbálhatja és tud választani vagy már választott. Tény, hogy ha már "továbbfejlesztett" autó, elég gyagya az ablakemelő, az meg, hogy eldugták az USB-t a könyöklő alá... :)
Ezek tények, és ez egy Cee'd fórum :) És ha már az, lehetünk kicsit elfogultak, egyébként az összehasonlító teszteken rendre elverte az i30-at a cee'd:

http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/210140/hyundai_i30_group_test.html

http://www.auto-motor-und-sport.de/tests/vergleichstest/hxcms_article_506721_14009.hbs?ext_site_number=2

A 7 év garancia a beszállítókat és a gyártás minőségbiztosítási technológiáját igazolja. Az 5 csillag - 4 csillag meg megint önmagáért beszél. Lehet csűrni, csavarni. (meg levelezni az NCAP-vel)
Továbbfejlesztés, meg kiforrottabb... :)

sternburg Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9132

De könnyen megjegyezhető és ez meg nem rossz dolog, mert az marad meg a fejekben, hogy Cee'd = megbízhatóság....a 7 év garanciát is ezzel lehet leginkább kijátszani, mint adut.

Ne félj, egy VW nem mer ilyen reklámot készíteni mostanában:)

Előzmény: ceeee (9131)
ceeee Creative Commons License 2007.09.28 0 0 9131
én ezt értem, de attól még nem kellene bárgyúnak lennie. Ezzel nem építenek presztizst
Előzmény: sternburg (9130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!