Keresés

Részletes keresés

zitu Creative Commons License 2005.05.25 0 0 205

Sziasztok!

 

  Végre sikerült regisztrálni, már napok óta próbálkozok.

Nagyon örültem, amikor rátaláltam erre a fórumra, mert én is fanatikus rajongója vagyok Erzsébetnek.

  Átfutottam az eddig keletkező hozzászólásokat és láttam, hogy valaki érdeklődik a Sisi Baráti Kör iránt. Nos, ebben tudok segíteni, januártól ugyanis én is tagja vagyok. Minden hónapban egyszer van egy találkozó Pesten, az Andrássy úton. Mindig hívnak meg valakit akivel Erzsébetről beszélgethetünk. Januárban pl.: Mészáros Márta volt a vendég, aki Erzsébetről akar filmet készíteni.

Februárban pedig az a személy beszélt a fordításáról (egy spanyol könyv alapján), aki itt a fórumon is feltűnik. Akkor még sajnos nem tudott semmi konkrétat a kiadásáról, de ahogy olvastam a fórumon, még most sem.

A baráti kör minden nyáron szervez kirándulást egy olyan helyre, ami érinti Erzsébetet. Idén Csehország, jövöre pedig Anglia a cél.

Az éves díj diákoknak, nyugdíjasoknak 2000 Ft, egyéb keresőknek 4000 Ft.( ebből fedezik a terembérletet, a számunkra küldött értesítő levelek postaköltségét, az ajándékokat a meghívottak számára)

Most nem otthon vagyok, ezért nem tudom megadni a telefonszámot ahol érdeklődni lehet, de még a napokban megírom a fórumon.

  Már gyerekkorom óta (a Sissy-trilógia megnézése utántól) érdekel Erzsébet, de komolyabban 3-4éve foglalkozom vele. Vadászok mindenre, ami vele kapcsolatos, csak a pénztárcám szab határt az elszántságomnak. Közel 30 könyvem van róla, illetve a környezetéről, de még nem érem be ennyivel, tovább keresgélek.

Néhány cím ahol keresgélhettek: www.bookline.hu www.antikvarium.hu www.antikva.hu

Érdemes ezeken a címeken elég gyakran böngészni, mert én egy igazi kincsre bukkantam rá így. Ez a kincs egy 100 éve kiadott emlékkönyv /Erzsébet királyasszony emlékének/, melybe többek között Jókai Mór is írt.

   A hozzászólások között találkoztam egy olyannal is, ami Rudolf második életét firtatja. Nemere István könyve /Egy trónörökös második élete/ nekem is meg van, és tény,hogy hihető indokokkal támasztja alá a feltevését, hogy Rudolf csak 1941ben Törökországban halt meg. Azonban hallottam arról is, hogy ezt csak írja, azért, hogy írjon valamit. Nem tudom, mit higgyek. Szerintetek?

 

  Remélem valaki majd válaszol nekem, mert nagyon szeretnék Erzsébetről "beszélgetni".

  Tudom,hogy még új vagyok,de engem is érdekelne egy topic-találkozó Gödöllőn.

 

szmel Creative Commons License 2005.05.25 0 0 204
Melyik könyveket rendelted meg?:-)
Előzmény: dudlinski (203)
dudlinski Creative Commons License 2005.05.24 0 0 203

helo Perdikkas!

igen, Sissynek tényleg nagyon jól álltak a XIX. századi ruhák.  Azzal kapcsolatban, hogy 2-300 évvel ezelött nem készültek volna csodaszép felvételek és fényképek, egyetértek, viszont vhol azt olvastam, hogy a XVIII. században, Mária Terézia udvarában nagyobb megértésre talált volna. Részben talán van igazságalapja, mert II. József felesége, Izabella is hasonló gondokkal küszködött  pl: a halál megváltását várták mindketten.

A mult héten én is megkaptam azokat a Sissy-s könyveket, amiket a bookline-rol rendeltem és az Elisabeth címü musical CD-je is megjött:) ha esetleg vkit érdekel, a startlap musical lapján vannak rajta infók.

Előzmény: Törölt nick (202)
szmel Creative Commons License 2005.05.21 0 0 201Sissi a magyar koronázási ruhában:-)
szmel Creative Commons License 2005.05.19 0 0 200
Szia Perdikkas:-)
Küldöm a megígért képet, melyen Sissi öregkorában látható.
A kép Brigitte Hamann:Erzsébet királyné c. könyvében található meg.
szmel Creative Commons License 2005.05.18 0 0 199
Rendeltem én is a www.bookline.hu-ról, és ma meg is érkezett a csomag:-D
szmel Creative Commons License 2005.05.16 0 0 198
Ebben van igazság, de hogy megölte volna a saját fiát, azt azért nem hiszem, bár tény, hogy nem egyeztek sok dologban...
Amikor el akart válni Stefániától, akkor Ferenc József egyáltalán nem engedte, hiszen a Monarchia katólikus volt, és ott nem volt divat a válás...
Sissi viszont támogatta a fiát, emiatt sokszor került konfliktusba a császárral.
Előzmény: dudlinski (197)
dudlinski Creative Commons License 2005.05.15 0 0 197
olyan verziót is hallottam (ami azért elég durva és szerintem nem igaz, vagyis remélem) hogy Ferenc József keze volt a dologban, mert túlzottan beleütötte Rudolf az orrát a Monarchia ügyeibe, és Ferenc József ezért is tiltotta el a Birodalom ügyeitöl, mert az államtitkok kiszivárogtak egészen az újságig...
szmel Creative Commons License 2005.05.15 0 0 196
Helyes, eddig hárman vagyunk:-)))

Rudolfot elképzelhetö, hoy meggyilkolták, hiszen álnéven írogatott mindenféle császárt gyalázó pamfleteket...és ezen tevékenysége mikor kiderülr sokaknak nem tetszett...
Az apja tudta nélkül egyetemre is járt, és földrajzi témájú művei saját néven meg is jelentek, az nem volt tilos...de Ferenc József szerint ez sem illett egy császári és királyi fenséghez...
dudlinski Creative Commons License 2005.05.13 0 0 195

így távolból szerintem ráérek, de majd megerösítem, csak egy csöppet utánna kell még járnom.

hugocskukka: tényleg sok könyv volt a címen:))

rendeltem is hármat és nemsokára megküldik, azt írták:)

az egyik Rudolfról szól. Hallottatok olyan verziót a halálával kapcsolatban hogy nem is öngyilkos lett hanem megölték politikai tevékenységei miatt?

szmel Creative Commons License 2005.05.11 0 0 194
Igen, Gödöllőn de más javaslatot is szívesen veszünk:-)
Június 18. egyelőre, ráérsz?
Előzmény: dudlinski (193)
dudlinski Creative Commons License 2005.05.11 0 0 193

Tényleg egy csomó könyv van ezen a honlapon:) és pont azokat amelyeket kinéztem magamnak, vki épp a kosarába tette...:( de még próbálkozom.

Nem tudjátok miért van az , hogy ugyanaz a könyv két áron van?  Arra rájöttem hogy a kiadó más, de amiatt van különbözö ára?

a tali Gödöllön lenne?

 

 

 

hugocskukka Creative Commons License 2005.05.11 0 0 192
www.bookline.hu akart volna lenni:)
hugocskukka Creative Commons License 2005.05.11 0 0 191

Sziasztok:-)

A www.bookline.hu-n lehet Sissi könyveket rendelni:-)

szmel Creative Commons License 2005.05.10 0 0 190


Néhány eredeti fénykép Sissiről:-D
szmel Creative Commons License 2005.05.09 0 0 189
Akkor már ketten leszünk a talin:-D
Többiek?

Ezt a képet ismeritek, láttátok már?:-)
szmel Creative Commons License 2005.05.07 0 0 187
Találkozónak mit szólnátok a június 18 szombati naphoz?:-)

Felismeritek Sissit és Ferenc Józsefet a sok-sok porcellán között?:-D
szmel Creative Commons License 2005.05.05 0 0 186
Igen, ez egy sajnálatos malőr :-(
A negyedik részt azért is nem vállalta, mert akkor már Alain Delon barátnője volt, aki befolyásolta a döntésiben. Meggyőzte arról, hogy nem csak bájos Sissiként tud helyt állni, hanem hús-vér színésznőként is...attól kezdve a szeretett Sissi meztelenkedett, amit a németek nem tudtak elviselni, így megrőkönyödtek a kis Romyn...
A filmekben az anyát alakító színésznő a valóságban is az anyjy volt Romynak, csak sajnos nen tudt megvédeni mindentől az akkor még 16 éves kislányát, aki akkoriban ismerte meg a francia botrányhőst...az anya mindvégig ellenezte ezt a kapcsolatot, persze Romy elé egy más, felszebadultabb világot tárt Delon...
A kapcsolatuk botrányos, polgárpukkasztó volt, a végén szakításba torkollott...

Néhány kép a színésznő különböző korszakaiból... (Az utolsó képen Alain Delonnal)
Előzmény: dudlinski (185)
dudlinski Creative Commons License 2005.05.05 0 0 185

Amikor kicsi voltam mindig azt hittem hogy Rommy Schneider volt az igazi Sissy:)

és szerintem tényleg hasonlít rá föleg ezekben a szép ruhákban a különlegesen fonott hajával:)

olvastam valahol, hogy lett volna egy negyedik rész is amelyben már Rudolf is szerepelt volna, de Rommy Schneider nem vállalta el, s emiatt vesztett a népszerüségéböl is.

Egyébként észrevettétek hogy a kis Zsófia még a harmadik részben is szerepel?

ez azért furcsa mert abban a részben koronázzák öket magyar uralkodókká és ekkor Zsófia már meghalt elsö magyarországi útjuk során.

szmel Creative Commons License 2005.05.04 0 0 184


Még mindig Sissi filmek...A híres plakát...
szmel Creative Commons License 2005.05.02 0 0 183
Na, ez aztán a valóság teljes elferdítése volt, Sissi jól tudod későb tudta meg a hírt és vitte F.J-nek a szomorú eset hírét.A mayerlingi tragédia körülményeit sokan sokféleképpen magyarázták, túl sok a titok körülötte...
A témával foglalkozó könyvek pl.
John T.Salvendy: Rudolf egy lázadó Habsburg lélektani tükörben
Bart István:A boldogtalan sorsú Rudolf trónörökös

A találkozóról:Egy kicsit pontosabb időpont júniusban?:-))

MT: (más téma)
Egy magyar ház falán megtalált Sissi kép, melyet a háziak nagy-nagy tiszteletben tartottak:-)
Előzmény: dudlinski (182)
dudlinski Creative Commons License 2005.05.02 0 0 182

Mayerlinget úgy oldották meg, hogy Sissy fut az ottani vadászházba, beront a szobába ahol Rudolf és Vetsera Mária meghaltak, és ott elkezd sírni. A valóságban a reggeli fésülködés közben mondta meg neki Ferenczy Ida, majd Sissy elmondta a császárnak. Nem rohantak rögtön Mayerlingbe, ha jol tudom, majd egy évre rá történt ez meg, de ebben nem vagyok biztos.

egy tali tényleg jo ötlet és Gödöllö igazán találó lenne:)

szmel Creative Commons License 2005.05.02 0 0 181
Nem is tudtam, hogy van Mayerling c.balett....
Az Elisabethet nem láttam, de a Cd-je meg van, nagyon jó kis dalok vannak rajta, meg lehet vele gyakorolni a német nyelvet:-))
A filmekhez:
A Sissi filmek tény, hogy egy kicsit sziruposak, de Romy Schneider bájos alakítása miatt az ember nem is figyel sokszor a valóságtartalomra.
Szerintem biztosan nem erőszakkal adták hozzá Ferenc Józsefhez, mert több könyvben az áll, hogy szerette egy kicsit a császárt, de az zavarta leginkább Sissit, hogy" bár csak ne lenne császár"....
Később viszont úgy nyilatkozott, hogy az embert eladják 15 éves korában, és utána egész életében viselheti a béklyókat...talán erre a kijelentésre utalhatott a film.
Perdikkas, amíg beszkennelem a megigért képet, addig is egy olyan kép, melyen Sissi eltakarja magát állandó kísérőtársával, a legyezőjével...Előzmény: dudlinski (179)
dudlinski Creative Commons License 2005.04.30 0 0 179

sajna, a film nekem nem tetszett annyira, mint amire számítottam:(

a végét nagyon lecsípték és ha jól tudom Genfbe nem Mária hanem Sztáray Irma kísérte el. Az elején mikor Ferenc Józsefhez ment hozzá feleségül, teljesen úgy állították be mintha eröszakkal adták volna hozzá (habár erröl a kérdésröl megoszlanak a vélemények, de egészen biztos hogy nem kényszerítették).

Azt a részt amikor sor kerül Mayerlingre, teljesen máshogyan mutatták...

Habár a Rommy Schneider-el készült filmben is sok kacsa van mint pl: Sissy horgászás közben fog magának egy császárt...

De ha más szemmel nézzük nagyon sok igazság is van bennük amit csak akkor veszünk észre ha egy kicsit tájékozattabbak vagyunk Sissy életével.

Ti hogy látjátok?

Látta valaki közületek a Mayerling címü balettet vagy az Eisabeth c. musicalt?

szmel Creative Commons License 2005.04.30 0 0 178Egy Sissi kép goblenből:-))

Romy Schneider a legendás Sissi filmben:-))A vasárnap vetített filmből....
szmel Creative Commons License 2005.04.29 0 0 177
Szia damm:-)
Ne is add fel:-) A részletek egy nagyon ügyes fordítót takarnak:-)
Többiek:Mit szólnátok egy júniusi vagy júliusi topik talihoz?
Ötleteket kérek, ki mikor érne rá? Gödöllőre gondoltam, hiszen ott a királyi kastély, de máshol is találkozhatunk:-)
szmel
Előzmény: damm (170)
szmel Creative Commons License 2005.04.27 0 0 176
Jó,megpóbálom:-D
Előzmény: Törölt nick (174)
szmel Creative Commons License 2005.04.27 0 0 173
Mi az az imdb?:-)
Előzmény: Törölt nick (172)
damm Creative Commons License 2005.04.24 0 0 170

Hahó!

sajna, semmi hírem sincs. De nem adom fel....

Előzmény: hugocskukka (167)
szmel Creative Commons License 2005.04.24 0 0 169
Szia dudlinszki:-)
A filmet még nem láttam eddig én sem, mert sajna nincs Duna Tv-nk :-(
Leírhatnád a fórumon, hogy milyen volt a film?
Christomanos naplóját az egyik fórumlátogató a www.regikönyvek.hu-n rendelte meg, de mikor már felmentem az említett oldalra, már csak várakozólistára kerültem, azóta nem küldtek semmilyen emilt, hogy van-e még könyvük, de azért mindenképp érdemes megpróbálni, vagy esetleg antikváriumban megnézni...
Olvasom a Sisi Álom a szerelemröl c. könyvet, és annyira tetszik, hogy alig lehet letenni:-))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!