Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.08 0 0 556

Kedves Attila!

Mint már többször írtam és mások is írták Egelyn lenne már régen a sor, hogy feloldja az ellentmondásokat és neki kellene bízonyítíni is.

Ő viszont még ide sem merte dugni az orrát , hiába hivtuk nagyon sokan. Az index online interjuában is a többi vendéghez képest a legkevesebb időt töltötte el válaszadással. Csak a könyveit kívánta reklámozni, de minden lényegi kérdés elől kitért.

Tehát szerintem jogosan tartják őt egyre többen csalónak és sarlatánnak.

Előzmény: Attila800 (555)
Attila800 Creative Commons License 2002.05.07 0 0 555
Kedves Iván Gábor és Kedves Érdeklődők!

A zacskóba zárt kéz azért nem jó, mert ott is kialakul a légörvény. El kellene kezdeni azt vizsgálni, hogy pontos mértékű levegőáramlásra milyen forgást végez, milyen spontán irányba. A hősugárzós módszer azért nem jó szerintem, mert egy elektromos eszközből is kijöhet az a bizonyos mágnesáram, amit a jelenlegi tudomány nem mér, nem tart létezőnek, és én sem ismerek ilyen mérőeszközt. De ez még semmit nem bizonyít. A megnyugtató az volna, ha kézmeleg levegőjű szobában a műa. fedéllel letakart eszköz a kézrátétel hatására markánsan elindul. Erről kellenne bemutató. De bemondásra nem hiszem el, hogy így senkinek sem sikerül forgásba hozni.

Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.06 0 0 554
Kedves Attila!

Azért van ilyen sok hozzászólás, mert az emberek egy része, bár egyre fogyóban, nagyon szeretne hinni Egely kerekében. A hitet mint tudjuk nem nagyon érdekli a logika.

Teljesen nyugodt vagyok, hogy korrekt vizsgálatoknál csak megerősítést kapnának az általam leírtak.

"Mit jelntsen az, hogy neylonnal betakarva nem nagyon akar működni a szerkezet? Most működik, vagy nem működik?"

-ez azt jelenti ha egy neylonzacskóba teszed a kereket a kezeddel együtt, gyakorlatilag nem működik a müszer. Egely szerint 2 ford/perc az hibahatár. Tehát Egely szerint csak 2ford/perc felett lehetünk biztosak, hogy nem a kerék hibáját mérjük.

"Miért ne viszik be a készüléket egy anyagvizsgáló laborba független szakértőkhöz, ahol hivatalos szakvéleményt adnak? "

Tapasztalatom szerint azért nem, mert nem nagyon akarja magát senki sem lejáratni ilyen egyértelmű hülyeség vizsgálatával. Másrészt már számos lebuktató publikáció készült. Többek közt az enyém is. Tehát legfeljebb ez kerülne megerősítésre. Mindenki szeret valami újat alkotni, nem pedig például az én írásaimban leírtakat megerősíteni.

Egyébként én kb 40-50 helyet (Műegyetemtől és az Elte kisérleti pszichológia tanszékétől kezdve, az MTA fizikai tudományok osztályáig) kerestem meg ezzel a javaslattal és hát többnyire mindenki feleslegesnek látja a további vizsgálatokat.

A tudományos álláspontok szerint egyébként is a "feltalálónak" illene feloldani a "találmányában" lévő önellentmondásokat. Amig azt nem teszi meg, nem lehet széleskörüen elismert.

Tehát itt Egelynek kellene lépnie, de hát hiába hivtuk többen is, hogy legalább ezen a fórumon védje meg álláspontját, ide sem merte dugni az orrát.

Előzmény: Attila800 (553)
Attila800 Creative Commons License 2002.05.05 0 0 553
Nem győztek meg igazukról azok, akik 100%-ban a légáramlatot tartják mozgató erőnek. Huzatmentes, kézmeleg levegőjű szobában is ki kell próbálni a műszert, hogy ne legyen hőkülönbség.A kéz magasságának azon a szinten kell lenni, ahol a műszer. Ha elindul a kerék, ez a vitafórum elbukott. Mit jelntsen az, hogy neylonnal betakarva nem nagyon akar működni a szerkezet? Most működik, vagy nem működik? A legkisebb szabad szemmel látható forgás már parajelenség szerintem. És ha enyire csak a hőmozgást tarták oknak, miért kel ehez ilyen sok hozzászólás? Miért ne viszik be a készüléket egy anyagvizsgáló laborba független szakértőkhöz, ahol hivatalos szakvéleményt adnak?
V.László Creative Commons License 2002.05.04 0 0 552
"Egyébként Laci már többen leírták itt, hogy ha a kezedre és a kerékre együtt húzol egy zacskót, akkor a kezed és a kerék között semmilyen a normál méréstől eltérő anyag nem gátolhatja az állítólagos "vitalításenergia" áramlását. Persze a levegő áramlását az gátolja. És csodák csodájára ilyen körülmények között sem nagyon akar müködni a kerék."
Bevallom, erre már nem emlékeztem. Ez jó! Ha jól értem, arról lehet szó, hogy a zacskón belüli kicsiny közös légtérben nem tud kialakulni komolyabb légkörzés. Ha így van, ez meggy?z?!
Előzmény: Iván Gábor (551)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.04 0 0 551

Kedves Laci!

Azért kezdtem akkor azzal, hogy egy megfelelően felmelegített halott emberi kéz lenne csak szerintem mindenki számára meggyőző.

Bár Egely amennyire megzakkant, még ott is el kezdené magyarázgatni, hogy még maradt életenergia például a több hónapja meghalt és fagyasztva tárolt levágott halott emberi kézben.

Ezért mondtam azt, hogy Egelynél és a benne hivőknél már nem számítanak a racionális és logikus érvek. Vallást teremtett maga körül.

Egyébként Laci már többen leírták itt, hogy ha a kezedre és a kerékre együtt húzol egy zacskót, akkor a kezed és a kerék között semmilyen a normál méréstől eltérő anyag nem gátolhatja az állítólagos "vitalításenergia" áramlását. Persze a levegő áramlását az gátolja. És csodák csodájára ilyen körülmények között sem nagyon akar müködni a kerék.

Ez a módszer még sokkal jobb az és egyértelmübb az általad ajánlottnál.

Az Egely kereket csak a mozgó levegő müködteti és semmi több. Ha Egely ezt nem látja be és nem ismeri el saját maga a tévedését az az ő baja. Egyre többen fogják sarlatánnak tartani és egyre kevesebb lesz az az ember, akit be tud még hülyíteni.

Előzmény: V.László (550)
V.László Creative Commons License 2002.05.04 0 0 550
Szia Gábor!

Igen, emlékszem ezekre a leírásaidra, és az általad leírt okok miatt az a véleményem nekem is, hogy a hőáramlás hatását az üvegbúrás kísérlettel sem lehet teljesen kizárni,és azzal, hogy rátapasztottad a kezedet az üveg falára és úgy kezdett forogni a kerék, szintén egyértelmű a hőáramlás hatása. Erre mondtam már az előzőekben, hogy fogadjuk el (jóindulatúan) azt a feltételezést, hogy minden anyag leárnyékolja a bioenergia sugárzást. Ha így lenne, azon én nem lepődnék meg, nem tartom cáfolatnak az áthatoló képesség hiányát egy feltételezett sugárzás létezésének (lásd fény)! A gyurma-kezes kísérleted pedig újabb bizonyíték arra, hogy a hőáramlás biztosan lehet egyik oka a forgásnak, de még nem elegendő annak eldöntésére, hogy egyetlen oka-e? Az általam javasolt elrendezés (de csak ennél az alul alátámasztott keréknél) nagyságrenddel csökkenti a légáramlás hatását (úgy mint az üvegbúra), de nem árnyékolja ki a feltételezett sugárzást (úgy mint az üvegbúra)! És ez nagy különbség az eddig elvégzett kísérletekhez képest! Ezek után ha nem vagy alig forog a kerék, nem lehet azt mondani, hogy jó, persze, hogy nem forog a búra kitakarása miatt, mert nincs is takarás a kéz és a kerék közt. Ha viszont könnyedén meg lehet forgatni a kereket a palást alkalmazása ellenére, az meg a kitakart hőáramlások miatt neked lenne rossz hír.

Előzmény: Iván Gábor (546)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.04 0 0 549

A hőkülönbségek a lényeg és nem a homogén hőmérséklet nagysága. Már a szoba hőmérséklete is lényeges.

Ugyanazon az embernél mást mér a műszer, akár egy-két perc eltéréssel is, ha a mérést egy 17 celziusfokos szobában, vagy ha egy 32 celciusfokos szobában végzik.

Az Egely vitalításmérő egyébként már végegesen megbukottnak számit több éve minden lényeges helyen. Sőt már a parakutatók nagy része szerint is szélhámosság.

Egely meg egyre fől a levében, mert meri azt mondani nyilvánosság előtt, hogy a vitalitásmérő tévedés emberek. E miatt már a régi hivei közzül is egyre kevesebben veszik komolyan. Egyre magányosabb és elkeserettebb. Amint elnéztem valamelyik napokban a Théméban a mentális állapotát, szerintem egy-két év és öngyilkos lesz. Igy igyekszik majd mitoszt csinálni magából.

Előzmény: Attila800 (548)
Attila800 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 548
A hőáramlásos vagy hősugárzásos elmélettel az a baj, hogy ha hőemelkedésem van, nem forog gyorsabban a kerék. Pedig hőemelkedéskor a kéz is több hőt termel, az több levegőt mozgat meg, vagy több hőt sugároz ki. E szerint a kerék forgását nem a hő vezérli, hanem más valami. Ez miért nem nyilvánvaló? Van másféle hőterjedés is, mint az áramlás, sugárzás és hőátadás? Mert ha nincs, akkor mitől ilyen változó a kerék forgási teljesítménye?
Másik gond, hogy két év alatt ezt az "egyszerű" kis ventillátort hogy nem tudták leleplezni uraim?
Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.04 0 0 547

Ja most reggel a párommal együtt eszembe jutott annak a nemzetközi feltalálói kiállításnak a neve, amelyen nemrég játunk a dijkiosztóján.


GENIUS

Előzmény: Iván Gábor (542)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.04 0 0 546

Kedves Laci!

Amit javasoltál azt a témát már régen érintettük.

Én végeztem olyan kisérletet, hogy nagy méretü és vékony falű üvegbúra alatt is meg tudtam forgatni a kereket. A kereket közel kellett helyezni a búra falához és az emberi kézt közvetlenül rá kelett tapasztani az üvegre. Én még valami zselét is kentem a kezem és az üveg közzé.

Tehát ha elegendő hely van a bura alatt a légörvények kialakulásához és a bura fala olyan, hogy át tudja venni a tenyér hőeloszlás térképét, akkor tömör falú bura alatt is forog a kerék.

Továbbá a tenyér lakú vékony gyúrmaréteges kísérletem is ilyen jellegű kissé. Hiszen a gyúrma egy ideig tárolni tudja a tenyerem kőeloszlásának a térképét és hőjét. Így ha elveszem a kezem a gyúrmaréteg mögül, akkor a kerék még nagyon sokáig forog.

Tehát én már a javaslatodon régen túl vagyok.

Előzmény: V.László (534)
V.László Creative Commons License 2002.05.04 0 0 545
Úgy látom, két f? ellenérv (technikai) van a kerékkel szemben. A h?áramlás problematikája és az, hogy búrával való letakarás után nem lehet megforgatni a kereket (vagy csak keveseknek sikerül). Az általam javasolt teszt elrendezés mindkét nehézséget orvosolná! Tényleg senki nincs itt, aki ezt az öt perces tesztet elvégezné? Mindenki csak elmélkedik a karosszékb?l (mint én is), de még nem is látott ilyen ketyerét (mint én sem)? :-) Most támogassam Egelyt én is 10e Ft-tal, dobjak ki ennyi pénzt?
Előzmény: Iván Gábor (544)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.04 0 0 544
Elnézést. Remélem most jó lesz a hiívtkozás. Az előbb bentmaradt egy szóköz:

A vitaindító cikk:

Előzmény: Iván Gábor (543)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.04 0 0 543

Emlékeztetőül ide rakom megint a vitaindító cikk elérhetőségét. Az érzelmektől és személyeskedésektől sem mentes vitánkban, bizonyos golgokban sikerült túl is lépnünk, az az ott megállapítottakon.

A vitaindító cikk:

Iván Gábor Creative Commons License 2002.05.04 0 0 542
Hát ezt én sem értettem sokáig, de nemrégen rájöttem a megoldásra.

A Heuréka nemzetközi és más találmányi kiállítások hogyan is zajlanak?

Nemrég voltam (talán két hete)egy nemzetközi találmányi kiállítás dijátadóján. (nem emlékszem pontosan de lehet, hogy ez pont a Heuréka volt)Egy most épülő budai, átadás előtt álló, luxusingatlanban került megrendezésre. Talán a fakopáncsos reklámja és óriásplakátjai miatt ismerős az ÖKÖ-ház.

Hát ott másfél óráig osztogatták a dijjakat és átlagosan minden "feltaláló" két-három dijjat kapott. Ez lehet a magyarázat.

Végigfutottam a garázsban berendezett kiállítási, pályázati anyagokon is, ami között azért szép számmal voltak, a néhány nagyon ötletesen kívül, megmosolyogni valóak.

Előzmény: Attila800 (541)
Attila800 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 541
Az Egely kerék nem is tudom miért nyert több nemzetközi találmányi díjat? Biztos azért, mert a tenyér mellett légörvények keletkeznek, és szívességből egyirányba forognak, hogy meg tudják hajtani a műanyag kereket. De az is lehet, hogy baromi sokan irígykednek az Egelyre, és inkább nem ismerik el a zsenialitást, mert akkor kiderülne, hogy ők semmire sem vitték. Ez viszont aggasztó lenne.
okosbogyo Creative Commons License 2002.05.03 0 0 540
Nincs senki aki kipróbálná?
Előzmény: V.László (534)
Ember Azürből Creative Commons License 2002.05.01 0 0 539

Valóban így van. Számos füstkisérlet bizonyítja, hogy az emberi tenyér mellett légörvények alakulnak ki a tenyér és a környezet hűkülönbségei miatt. Iránya válztozó, de jellemzően spirálisan felfelé szálló.
Előzmény: V.László (538)
V.László Creative Commons License 2002.04.30 0 0 538
Hali!
Mivel nekem még ilyen ketyerém sincs, csupán az eddigi hozzászólásokra tudok támaszkodni. Eléggé kifáradt már a topic, ezért talán elnézhető egy-egy beleokoskodás részemről!
Régebben sok helyen is volt szó róla, hogy a meleg levegő egyáltalán nem biztos, hogy nyílegyenesen felfelé kezd szálni, hanem mint a füst-nyomjelzések is mutatták, közben csavarodik, kiszámíthatatlan oldalirányokba indul el, stb. Így aztán nem csoda, ha ez a roppant érzékeny szerkezet is hol erre, hol arra forogni kezd, még akkor is, ha a fogazás teljesen szimetrikus és egyenletes. Erről aztán tényleg nagyon sok hozzászólás született a topic nyitás után, ha van türelmed, akkor olvasd el, tanulságosak!
Előzmény: moonshadow (537)
moonshadow Creative Commons License 2002.04.30 0 0 537
Én csupán azt szeretném megvizsgálni első körben, hogy a kerék tengelyével párhuzamos felfelé irányuló levegőáramlat, meg tudja-e forgatni a kereket. amenyire én láttam fogaskerékhez hasonlatos a ketyere, nem láttam a képről hogy van-e valamilyen irányban asszimetrikus kiképzése a fogaknak. Ezt arra értem, hogy bármelyik levegő hatására elforduló lapátkeréknek van egy ferde felülete, ami elősegíti hogy egyik irányba elkezdjen forogni.
Előzmény: V.László (536)
V.László Creative Commons License 2002.04.30 0 0 536
Egy újabb zavaró tényezőt bevonni ebbe a roppant érzékeny mérésbe (a ventilátort a kiszámíthatatlanul csavart mozgású légáramlatával)? Nem, nem! Éppen az lenne a cél, hogy a légáramlatok hatását minimalizálni kellene. Az általam javasolt légáramlat védő palást sem tudná nullára csökkenteni a légáramlat hatást, de jól megközelítené azt. Ha az így védett kerék mégis ugyan olyan könnyedén megforgatható lenne mint a légáramlat hatás kiküszöbölése előtt, nos, akkor kellene Iván Gábornak felkötni a gatyókát. Ha azonban kerék forgása is megállna, vagy jelentősen csökkenne a légáramlatok csökkentése után(annak ellenére, hogy nincs semmi kitakarás a kéz és a kerék közt), nos, az meg a kerékhívőknek lenne egy rossz hír. Ráadásul ennek a kísérletnek az élvégzése érdekében még a frissen hantolt sírokat sem kell bolygatnunk! ;-)
Előzmény: moonshadow (535)
moonshadow Creative Commons License 2002.04.29 0 0 535
Annyi érvet és ellenérvet hallottam az egely kerékkel kapcsolatban, hogy ha látok valahol, isten bizony veszek egyet.
A légáramlásos teóriával kapcsolatban a következő ellenőrzést csinálnám.
Bizonyos távolságra a kerék fölé kissebb ventilátort szerelnék, és az egész egy csőre lenne erősítve amit ráhúzok a kerékre.
Így lehetne biztosítani, hogy a keréken átmenjen a levegő. Mivel a kéz keltette meleg levegő nem nagyon gyorsan áramlik, ezért elég lenne egy kissebb procihűtő ventillátor egy potméter ellenállással szabályozható fordulatszámmal vagy ilyesmivel. Megnézném hogy mennyire kezdi el forgatni a kereket, majd a kísérletet megismételném úgy, hogy az egely kereket raknám felülre és a ventillátot alulra, hogy fentről lefelé menjen a levegő. Ekkor ellenkező irányba kellene forognia a keréknek.
De meg lehetne valósítani a mérést úgy is, hogy különböző mértékben felhevített tárgyakkal közelítenénk a kerék fölé, helyettesítve a kéz okozta levegőáramlatot.
Előzmény: V.László (534)
V.László Creative Commons License 2002.04.28 0 0 534
Vagy pedig van még legalább egy olyan fizikai hatás (mondjuk ez a titokzatos bioenergia), és mind a kettő hathat egyszerre is (nem akarlak ezzel magamra haragítani, ez csak feltételezés!). Ha pl. meg akarunk mérni (most ettől a témától függetlenül) egy fizikai mennyiséget, akkor a mérés körülményeit úgy kell megválasztani, hogy a mérendő mennyiség mellett óhatatlanul mindig meglévő egyéb hatások befolyása a mérésre elhanyagolható legyen. Ha ezt a feltételt nem sikerül biztosítani, én akkor szoktam úgy járni, hogy nem tudom eldönteni egyértelműen mit is mértem. Pont úgy mint ez a biokerék mérés. Amióta láttam ezt az alul alátámasztott kereket, ahol szerintem a légáramlatnak már csekélyebb kell, hogy legyen a hatása, azóta gyanítom itt is előfordulhat két hatás keveredése. Az lenne a legjobb, ha letakart készüléket is bizonyíthatóan meg lehetne forgatni, mert az a légáramlat hatást elhanyagolhatóvá teszi. Sajnos nem ez a helyzet, ha létezik is ez az állítólagos bioenergia, az a legvékonyabb fólián sem tud áthatolni (ezt a topic régebbi hozzászólásaiból tudjuk). Ez azonban még nem cáfolat a bioenergia létezésére, pl. a fény sem tud áthatolni a legtöbb anyagon, vagy az abból készített fólián. Tehát a teljes letakarással semmi nem dönthető el. Az viszont járható út lenne, hogy a légáramlat hatásokat egyéb módon nagy mértékben csökkenteni kellene anélkül, hogy a kereket ezzel eltakarnánk a kéztől. Ha egy módszerrel a légáramlat hatást nagyságrenddel lehetne csökkenteni, miközben a mérni kívánt bioenergia forrás nem, vagy alig lenne kitakarva, és ennek következtében a forgás nem, vagy alig csökkenne, az már perdöntő lehetne! Szerintem ez az alul alátámasztott kerék erre alkalmas lehetne, ha pl. a légármlat kialakulását tovább gátolnánk egy vékony anyagból készült palásttal, ami azonban csak a kerék síkjáig érne fel (vagy az alatt egy kevéssel). Így a légáramlatok elterelődnének az így létrehozott palást által a keréktől, azonban az nyitott maradna a bioenergia sugárzása irányában, tehát kiválóan forognia kell továbbra is, ha valóban a bioenergia forgatja. Ki tudná próbálni ezt valaki?
Előzmény: Iván Gábor (533)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.04.28 0 0 533

Sajnos úgy néz ki, hogy csak a mozgó levegő, mozgásának írányát és erőségét méri. Semmi mást.
Előzmény: Gyógyszerész (532)
Gyógyszerész Creative Commons License 2002.04.28 0 0 532
Érdekes dolog ez a vitalitásmérő. Bár jómagam sem hiszek benne, azért érdekes, hogy valamit mégis mér, ami az emberből JÖN. Az, hogy ez most ténylegesen micsoda, szerintem nem támasztotta alá kellően. Szerintem egy tehetséges kutató, aki talált valamit, csak nem tudja még mi az. És valljuk be, bajok vannak az empirikus bizonyítással is.
V.László Creative Commons License 2002.04.26 0 0 531
Szia Gábor!

Csupán laikusként követem figyelemmel a topicot, arra még nem vetemedtem, hogy beszerezzek egy 'vitalitásmérőt', és megpróbáljak pénzt és időt nem kímélve saját állásfoglalást kialakítani vele kapcsolatban. Régebben azért még jobban érdekeltek az eféle parának mondott jelenségek, ma már inkább csak ideges leszek az itt-ott tudálékosan megpendített semmitmondásoktól, mint pl. ez a Théma is volt. Csak szó, szó és semmi konkrétum! A bemutatott 'vitalitásmérőn' azonban elgondolkodtam. Régebben, úgy emlékszem, más formája volt. Mint ha egy felfüggesztett kerékre emlékeznék, amit a kézmeleg által előidézett felfelé szálló légáramlatok valóban akár könnyedén mozgásba is hozhattak. Az újabb(?) konstrukció azonban, ha jól láttam, alátámasztja a forgórészt, és a készülék test egészen közel került a kerékhez. Tehát első ránézésre sokkal nehezebben alakulhat ki légáramlat, ha egyáltalán kialakulhat. Főleg annyira gyorsan, mint ahogy elindult a forgás egyik irányba, azután rögtön forgásirányt váltott. Valahogy az volt az érzésem, hogy légmozgás nem tud ilyen gyors reakciókat produkálni. Persze ez megint csak szó, szó... Arra sem érdemes, hogy ismét felmelegítsük a témát.

Előzmény: Iván Gábor (530)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.04.26 0 0 530
Napokban Egely szerepelt az MTV1 és MTV2 többször leadott Théma műsorában.

Teljesen megsajnáltam, mert annyira látszik rajta, hogy súllyos beteg. Öngyilkosságról, saját megöléséről, a szabad energiák bibliában való megírásáról beszélt.

A jövőben tartom magam ahhoz az indián szokáshoz, hogy tisztelem én is az őrülteket.

Nibiru Creative Commons License 2002.04.26 0 0 529
Nekem egyszer volt alkalmam próbálgatni a szerkentyűt, és kiemelkedően magas értékeket produkáltam. Nem is lepődtem meg, mert rendelkezem bizonyos képességekkel, amiről most itt nem kívánok írni.
A rovatban olvasottak közül az volt számomra szög a fejben, hogy betegen értek el sokan jó eredményeket.
Nos a próba idején én is hőemelkedéssel feküdtem az ágyban.
Ellenben a lejjebb írtak nem magyarázzák meg azt, hogy a szerkentyűt anélkül is tudtam forgatni, hogy a közelébe értem volna, csak arra gondoltam, hogy forogjon.
Ugyanígy a kerék megállítása, és a másik irányba elindítása is működött, ami ugye ellenkezik az egyébként teljesen zárt szobában esetleg "áramló levegő hatásával forgatott kerék" elmélettel.

A műanyag burkolattal a tetején természetesen nem működik, de ezt ne is várja senki tőle, mivel az a kereket leszorítja, hogy ne sérüljön szállítás közben.

Iván Gábor Creative Commons License 2002.04.07 0 0 528
Iván Gábor Creative Commons License 2002.01.26 0 0 527
blackpanther

Sokan állítanak és állítottak önhöz hasonló dolgokat, csak amikor meg szeretném nézni a kísérletüket élőben, akkor valahogyan soha sincs idejük, hogy megmutassák.

Mielőtt Önnek is azt ajánlanám, hogy mikor nézhetem ezt meg élőben, az előtt megkérném az időnk felesleges pazarlása miatt, hogy;

Kérem pontosan és részletesen leírni a mérésének a körülményeit.

Köszönettel:

Iván Gábor

Előzmény: blackpanther (526)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!