Maugli - jól tudtad a TIT rendezvény 10.01-2án lesz:
A 35 éves TIT Stúdió várja látványos hétvégi programján!
2005. október 12-án
A CSODÁS TERMÉSZET
kiállításon
a világ díszmadarai, törpenyulak, tengerimalacok, csincsillák, vadászgörények, madárpókok, színpompás ásványok, kőzetek, dísznövények, bonsai-, gomba- és hajómodell- bemutatók, természettudományos előadások, szaktanácsadás és vásár várja az érdeklődőket.
Helyszín: TIT Stúdió Egyesület 1113 Budapest, Zsombolyai u. 6.
Telefon: 385-0514, 466-9019
Nyitva tartás: október 1. (szombat) 10.00 18.00 október 2. (vasárnap) 9.00 17.00
5http izééééé :-)) akartam én már tegnapelőtt is jönni, vagy mikor is beszéltünk, csak nem tudtam regisztrálni, aztán sikerült, de nem engedett be a jelszóval, és már éppen lilult a fejem, mikor rájöttem, hogy egy betűt cserélek:-))
Hű, tegnap nálatok volt minitali??? De jóóó!! És az is, hogy Dönci jó házigazda volt!! Büszke lehetsz rá! Joey ha hozzánk jön valaki mindig figyeli, hogy hova megy, mit csinál, és rohan is utána....
Mauglii, a második képen a dög egy tökbe mászott bele. A konyhaszekrényben volt, ahová ha nyílik az ajtaja Joey ezerrel fut oda, és be is szokott menni. (Krumpli, hagyma, ilyenek szoktak lent lenni) És ott volt egy tök. Láttam, hogy eszegeti, hát hagytam. Hanem beüszkösödött, de nem vettük észre. Csak egyszer Joey így jött ki a szekrényből. Halálos volt:-)
Ja, nekem is Phoebe lenne a görcsöm, ha lány lett volna, de a kislányok nem barátkoztak velem....
Tegnap Dönci játszott görikkel, sőt nálunk voltak, és minden rendben volt. Igazi jó házigazda volt a fiacskám. Nem műsorozott, nem rosszalkodott, mindent megengedett (csak a ketrecébe nem mehetett senki).
Egyébként az éjjel már együtt voltak Félix ketrecében és némi morgolódás és rendezkedés után mindketten megynugodtak. Azt hallottam, hogy Félix néha megcsipogtatta Pukit - gondolom csak ellenőrízte, hogy megvan-e még :D - de alapvetően nyugodtan aludtak. Most úgy döntöttem, hogy napközben is együtt hagyom őket, remélem, nem eszedik szét egymást.. (picit azért félek, de már napok óta kinn rohangásznak egész délután mindenféle komoly zűr nélkül, meg együtt esznek, néha alszanak.. szóval talán nem nagy kockázat ezt is kipróbálni. Gondolom jórészt úgyis csak alszanak majd amíg nem jövünk haza)
Egyelőre még nem nagyon tudtam visszaolvasni, de igyekszem pótolni, és képbe kerülni mindannyiótokkal. Már ha befogadtok:)
Magamról annyit, hogy ajánlásra jövök:-), és tavaly július 9-én költözött életünkbe a káosz, Joey személyében, aki egy albínó görény. Az addig nyugodt kis életünk hirtelen viharrá, mit viharrá, orkánná változott, a szörnyeteg szelídítésre szorult, mi kötszerre... De azóta vagyok igazán BOLDOG!!!:)
Na utánakérdeztem. Állatorvosi papír mindenféleképpen kell, ha kiállítod a görit, ha csak sétálni hozod be, ha csak megmutatni bárkinek. Állítólag lesz hatósági állatorvos, aki csak úgy enged be állatot, ha ezt bemutattad neki. (érthető is, hisz rengeteg állat lesz jelen). A kiállítással kapcsolatban, aki szeretne kijönni kiállítani az forduljon vagy Beához (gabea@freemail.hu), vagy pedig Gabához (b.gasparin@chello.hu). Ők minden információt el tudnak mondani a kiállításhoz, azt is, hogy harapós görivel gyertek-e vagy ne:)
Én csak nyugdijjas járatnak hívom. Tudom, h nem lehet negyed óra alatt kiérni, de mindig el szoktam késni (tudom rossz tulajdonság). Úgy gondoltam 6-ra mind a ketten kiérünk göristűl. Ha gondolod máshol is találkozhatunk, ha mind két rosszaságot esetleg egyedül hoznád (tudok segíteni, m Dönc fegyelmezetten utazik általában).
Tudja, h az ajtotol jonnek az uj szagok...Azt kell neki magaeva tenni, ezert kakil oda! :-P
NAlunk is van az ajtoban es asszem masnal is... Ha azt hasznalja, mar kicsit lehet manipulalni a hellyel, h ki tudd nyitni az ajtot es ne ess hasra a klotyoban.;-)
Vszg nektek is kell odarakni. Vagy szereljetek le az ajtot :-))!
ugyan szerda van ,de én csak most buvárkodtam erre felé.
héró egy bübájvirágszál változatlanul...
----------------
eddig gloriánk a zárt szobában visszatalált a ketrecbe kaksizni,mostanság miért büntet minket azzal,hogy máshová kaksizik? és a legláthatobb helyekre ez mondjuk szimpatikus de ajtonyilásba,rendszerint, kinyitom az ajtot szétkenem a kaksit,
Nincs digitális fgépem, a telefonom meg nem volt közel.
Dönci is az orrom előtt áll meg rendszeresen (de nem vakarózik, csak rámnéz; tollászkodni inkább a helyein szokott), vagy amikor én kergetem őt akkor megfordul a lábam előtt. A kedvence ha nem figyelünk fel a bökdöséseire akkor lépés közben a láb alá kerül, eleinte nagyokat repült manapság rutinos vagyok.
Tanulóim vannak ma telefonon tudsz elérni. Megpróbálok du idenézni, de nem biztos, h sikerül.
Bocs, h nem hivtalak vissza, de ha minden igaz, ma mar szemelyesen is megbeszelhetjuk, h a poligenesnek hogy lesznek fahej kolykei... :-)))
Minden azon mulik, h Paromnak mennyire lesz idegolo napja es milyen allapotban lesz delutan. Max., ha rosszul van, fogok egy Phoebet es kijovok vele.
FEl 6ra otthon vagyok erte, utana felpattanok a 30asra es a felvonulasi ternel leszallok. Mivel nem vagyok tisztaban hol van a szupi dugi-setaltato helyed, valahol ott talalkozhatnank??
Nem hoznad nyilvanossagra, amit tegnap megtudtal a dokitol?
:) Kedves tőled, de Liliék nem olyan különlegesek... bár nekünk igen! :D
Meg igazán ketrecünk sincs, amiben kivhetnénk őket, csak ami itthon van, de az nem bizti, hogy belefér a kocsiba, és csak pár órára megyünk ki, nem teljes napra. :) De mindenképp letámadlak titeket, ha valaki beállít egy beige és egy albi görivel, azok mi leszünk! :D
Van valakinek ötlete, hha nem bolhás, nincs kiszáradva a bőre akkor mitől vakarózik a göri.
A dokija azt mondja teritoriális viselkedés. Hallottatok ilyenről?
Bolhairtót rendszeresen kap hol Frontline-t hol Stronghold-ot. A Ferretont igaz nem tudtuk beszerezni, de vmit ajánlott a doki azt használjuk, és azóta gyönyörű a bundusa. Az étrendje jó mégis vakarózik, már mindent kipróbáltunk (öblítő nélkül mostam neki stb).
Van valakinek elképzelése mi lehet a baj?
Reggel suliba készülődtem, nagyságosúr későn ébredt, és nem dijjazta a látottakat. Mivel már az ágyon voltak a ruháim, és látta, hogy sürgök-forgok (h ne felejtsek el semmit) módszeresen elkezdte az ágyról lehordani a ruháimat, de mindezt rafináltan, mert minden darabot másik dugihelyre (természetesen). Mire észbe kaptam már a farmer gatyám sétált el mellettem. Nagyot nevettem, Dönci megsértődöt, én meg túrtam a lakást a ruháim után. Gondolhatjátok, jól elkéstem.
Be kellett jönnöm dolgozni, de ahogy lett szabad gép rögtön ráugrottam jó veletek beszélgetni.
Ha szeretnéd kiállítani őket - szerintem lesz rá lehetőséged:) leszünk kinn egy páran az MVK színeiben, de mindig elkél egy-két plsz göris:) - hisz göriből sosem elég - főleg nem a látogatóknak:) Ha van kedvetek kijönni, akár mint kiállítól a TIT-ben, akkor keress meg és megbeszéljük a részleteket:)
Köszi szépen, az nagyon jó lenne! :) Nem vagyunk tagok, nem állíthatjuk ki őket, de a csinesek szeretnék őket látni, ezért arra az egy-két órára vinnénk magukkal őket is.
Lili mindig bosszantja Lulut. Rámászik és sípol a fülébe! :D Direkt felhergeli Lulut, aki először csak menekül, aztán ha megelégeli a csipogást és a sípolást, akkor lerendezi Lilit! :D Ki érti a nőket?
Tegnap végre új otthonába került Tibi. :) Furcsa mód, amikor feljött (akkor még) jövendőbeli gazdija, hogy megtanulmányozza Tibort, iszonyatos boldogsággal kezdett el ugrálni, makogni, harcolni! Ilyet nem láttunk még tőle, amióta nálunk van. volt.
Gazdijelöltnek egyből megtetszett, haza is vitte, ketrecet is adtunk hozzá, bár ahogy elnéztük, nem sokat lesz benne. :)
Aztán este találkoztunk velük lent séta közben. Hámot is adtunk, de a felsegítésében nekünk is közre kellett működnünk, mert egyedül nagy harcnak bizonyult.
Aztán hosszas séta. Mármint a fiúk részéről, mert Lilivel mi fogócskáztunk. Pontosabban ő kergetett engem, de mint aki megőrült!!! :)
Szépen szunyókáltak aztán este, egy hangot se hallottunk.
Nem tudja valamelyikőtök, hogy ha csak látogatóként szeretném vinni a görimet (a göri látogatna, én kiállító vagyok csak csineknél) akkor oltási könyvvel bevihetem őket? Nem vagyok tagja az mvk-nak, azért kérdezem.
Phoebe ma reggeli utan visszament alukalni!!!!!! PEdig micsoda porges szokott lenni eloszor a kajaert, utana meg lepni nem lehet toluk, mindenhol jatszanak!
Annyit zabalnak, h 2 csomag kajat kell kivennem egy napra! Eddig a napi adag (1 zacsi) eleg volt!
:) Azért én maradtam volna inkább a manuális módszernél :) Mert bár a "csőgörény" kiválóan látta el a feladatát, mert egy csepp trutyi sem maradt a lefolyóban, de közben ő maga büdösebb és köszosabb lett, mint bármi a környéken :D
ja, az ajtónyitogatás amúgy külön műfaj. Egyszerűen lehetetlen rendesen elzárni minden ajtót előle. Most legalább a konyhaszekrénynél akarom megoldani ezt a kérdést, hogy se a szemetest ne pakolja ki, se a tányérokon ne rohangáljon :)
Egy kérdés: Úgy vettem észre, hogy Pukinak bolhája van. Jó erre az általánosan kapható macskálnak való bolhaírtó spray? vagy valami extrát célszerű használni.. ?
Amúgy tök érdekes, most hogy így irogatok róluk, úúúgy hiányoznak :) Annyira lükék, hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni őket! :)
Nalunk is elvannak egy fel orat, jatszanak, sertepertelnek, de utana a mar a TV tetejen, a szennyestarto tetejen, a konyvespolcon ugralnak. Az ajtonyitogatasrol ne is beszeljunk!!! Lassan nem marad elfolia a szekrenyeken!!!
ExCat, orulj neki, h nem neked kellett a szifonbol a trutyit kihalaszni! :-))
Bar mi erre a celra egy egeszen mas allatot hasznalunk: a csogorenyt!!! :-P
A hétvégén bebizonyosodott, hogy az ember sosem érezheti lehet eléggé biztonságban a görényét :)
kezdődött azzal, hogy vasárnap hajnalban - a moto GP közben :D - hagytam, hogy Félix kedvére rohangáljon. Egyszer csak azt veszem észre, hogy a kb. 1 méter magsan levő DVD-k közül az egyik leesik a földre. Hát nem felmászott a kis mocsok?? :)
Azt hsizem, fel kell gyorsítanom a szekrény csere pojectet, mert úgy tűnik, hogy őkelme rájött a trükkre, hogy az ellene alkalamzott csapdáakt hogyan alkalmazza a saját hasznára :)
Ezzel persze nem volt vége a ténykedésének. Este gondoltam, hogy hagyom egy kis szabad lélegzetvételt Pukinak, ezért Félixet becsuktam a fürdőszobába Puki ideiglenes helyére. Amikor kb. 30 perc múlva ránéztem, hogy mit csinál, teljesen megdöbbentem. A kis disznóm lefesztgette valahogy a lefolyót takaró rácsot és ... hát, amit talált ott, az kikotorta a fürdőszobába. El tudjátok képzelni, hogy nézett ki a fürdőszoba? És Félix? :D :D majd egy órán keresztül csak takarítottam, lefoylót biztosítottam.. :) őrület! :D
Egyébként ez a Puki egy haramia. Egyszerűen nem tudok úgy kaját adni neki, hogy ne akarjon közben engem is széttépni. A múltkor amikor épp a tányérját akartam letenni a földre, úgy ráharapőott a kezemre, hogy alig bírtam lefeszegetni róla. - Remélem, idővel leszokik erről a kedvteléséről, mert annyira nem szimpi a dolog. (Ellentétben Félix, akinek már a kezdetekben is nyugodtan oda lehetett adni az ennivalót)
Szegény Luigi... Annyira rossz lehet neki, biztos nagyon egyedül érzi magát... Én bizony móresre tanítom Morfit, ha nagyon durvul Idussal, szerencsére ritkán kapja el annyira a hév... de akkor elveszem Idust és megfegyelmezem a kis szőrmedömpert...
Azzal próbálkoztam először.. Matyi úgy félt Luitól már, hogy még azt sem engedte meg neki, hogy megközelítse, nemhogy még a nyakához (vagy bármilyen testrészéhez) odaengedje..
A múlt héten 4 napig külön-külön voltak kinn - kicsit bonyis, főleg reggelente, amikor eleve alig van idő a görik futtatására. Matyi nagyon boldog volt, rohangászott, ismét a régi önmaga lett:), viszont Lui nagyon visszahúzódó lett így, nincs haverja, így kb 2 perc mászkálás után elmegy aludni - enni is jóval kevesebbet eszik, mint szokott. Matyi ketrecét meg nagyon szagolgatja, nézegeti.. Még pár napot hagyok nekik, aztán Matyit befújom a most kapott, harapás elleni spray-vel és összeengedem őket ismét (persze szigorú felügyelettel).
Lehet, hogy tanácsolták már, de szerintem egy próbát megérhet. Van ez a ferret - szőr és körömerősítő. Nálunk az a tapasztalat, hogy amitre öntjük, azt veszettül elkezdik nyalogatni. Ha Matyira öntesz belőle, akkor lehet, hogy harapdálás helyett nyalogatásba megy át Lili reakciója.
Azért a biztonság kedvéért maradj a közelükben, mert ez nem garantált reakció... :)
Ez a kleptománia nem semmi náluk! Tényleg mindent el akarnak tulajdonítani amit meglátnak - mégha az méretben jóval nagyobb is náluk. Nálunk a papucsok és a plüssállatok vannak a legnagyobb veszélyben. De lassan azért ez nem okoz gondot. (Mióta rendre szokattak minket, azóta nem nagyon kell lesnünk, hogy mit is lovasítanak meg :) )
Mivel a két kisasszony nem akart semmiféle rágósabb husit enni, ezért az állateledel boltban járva nézelődtünk egy keveset. Találtunk fogerősítőt kutyáknak - többféle kutyamérethez volt, mi a legkisebbet vettük meg. Gondoltuk egy próbát megér. Tetszett nekik, azóta is rágcsálják. :)
Sikerült venni kis műanyag csipogós egeret is. Sajnos ezzel nem játszanak, de azért sikerült kitalálni egy felhasználási módját. Ha csipogtatjuk eszeveszett sebességgel jönnek oda hozzánk :)
ma nagy esemény volt nálunk ugyanis gloriánk régen találkozott bevásárlózacsikkal.
azt sem tudta melyik zacskóval kezdje a ki -be ugrándozást és a vásároltak feltérképezését.
végül is a zsák paprika lett a gyöztes idöbe telt mire kibányászta a zacsibol, elöször egyet szeretett volna elrabolni,de mivel hálós zsákban volt,igy kénytelen volt az egész zsákot mozgásra késztetni.mire sikerült a fotomasinát üzembe helyeznem már el is tünt vele.az egyik dugi helyre nem sikerült behuzni igy másikat keresett...
nem volt könnyü dolga. de sikere annál nagyobb...
itt már kialakult a sebesség és mozgathatóság. nagyon ügyes volt.
itt befordult a szobába egy pillanaton mulott,hogy ö már nem látszodik.
nehéz volt eldönteni merre vigye, mert kuplerájos volt a kisaasszony szobája, végül azt gondolta behuzza az összetekert polifonba.
ittmár lemerült a gépem, de végül rájött a piolifon sem jó megoldás tovább huzta egészen az ágy alá az akadályokat ugy mint hátizsák,pl, ügyesen kerülgette.
most a legalsó fiokban a bársonyszoknyán szunyokál...
---
tegnap egy ikeás fairattartó fiokba is bepréselte magát ahol csak laposkuszásban és forogni is alig alig tudott,de mindenképpen ki kellett probálnia.
A rendezvény időpontja: 2005. október 30. 9.3018.00 Helyszín: ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégium, Budapest, 11. ker., Dayka Gábor u. 4., nagyterem
Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre az első Közép-európai vadászgörény fesztivál. Célunk a vadászgörénytartók, tenyésztők, leendő görénygazdik és szimpatizánsok összekovácsolása. A rendezvényre határainkon túlról, cseh és szlovák görényesek jelezték részvételüket, de természetesen bármely más országból is szívesen látjuk az érdeklődőket!
A közösségi összejövetelen túl, szakmai munkával és előadásokkal is várjuk a résztvevőket. A találkozón belül kerül megrendezésre az I. Magyar vadászgörény tenyésszemle és az I. Magyar Vadászgörény Klub szépségverseny. A tenyészszemlén és a szépségversenyen is elismert angol bírók szemléznek: Mrs. Beverley Redden, Mr. Keith Redden, Mr. Keith David Redden.
Események a találkozón- részletes programterv I. Magyar vadászgörény tenyésszemle
Kizárólag ivaros, tenyész célra tartott, azonosító chippel ellátott vadászgörények nevezhetők rá. A szemlén a vadászgörényeket nem rangsoroljuk, a résztvevők nem kapnak díjat, minden görény pontszámot, és az alapján minősítést kap. Minősítési kategóriák: tenyésztésre javasolt, tenyészthető, tenyésztésre utódellenőrzéssel javasolt, tenyésztésre nem javasolt.
Nevezési díj: 2005. október 16-ig: 1.000 Ft/görény 2005. október 23-ig: 1.500 Ft/görény Helyszíni nevezés nincs. Bírálat kezdete: 10.00 óra
A nevezéshez katalógust kapnak a résztvevők, melyet a helyszínen lehet átvenni belépéskor.
I. Magyar Vadászgörény Klub Szépségverseny
Tenyész- és hobbicélra tartott, ivaros és ivartalanított vadászgörények szépségversenye.
Nevezési díj: 2005. október 16-ig: 1.000 Ft/görény 2005. október 23-ig: 1.500 Ft/görény Helyszíni nevezés nincs.
A nevezéshez katalógust kapnak a résztvevők, melyet a helyszínen lehet átvenni belépéskor.
Kategóriák: Ivaros hím, Ivaros nőstény, Ivartalan hím, Ivartalan nőstény, Kölyök hím, Kölyök nőstény. Minden kategórián belül külön díjazásra kerül a legszebb vadas, bézs, albínó és más színű görény.
Kiosztott díjak: kategóriánkénti nyertes és Best in Show nyertes.
Bírálat kezdete: 13.00 óra
Görény-gazdi agility verseny
Bármely vadászgörény benevezhető. A görények és gazdijaik különböző ügyességi feladatokban mérhetik össze tudásukat (kupak horgászat, csőben futás, hám feladása időre, stb.) A különböző versenyszámokban összegyűjtött pontszámok alapján díjazzuk a legügyesebb görényt, a legügyesebb gazdit, és a legügyesebb gazdi-görény párost. A második ill. harmadik helyezettek minden kategóriában oklevelet kapnak.
Nevezési díj: 200 Ft / görény, nevezni a helyszínen lehet. Lebonyolítás: egész nap folyamatosan.
Mentett görények versenye
Ezzel a versenyszámmal azon vadászgörények részére szeretnénk részvételi lehetőséget biztosítani, amelyek előéletük miatt, kiérdemlik a mentett státust. Ők baleset vagy a korábbi rossz tartási körülmények miatt olyan hátrányt szenvedtek, hogy az előző kategóriában nem nevezhetők, ill. kevesebb eséllyel indulnának.
Nevezés módja: maximum egy A4-es oldal terjedelmű történettel, valamint a vadászgörény fotójával. A történetet és a fényképet kérjük 2005. október 16-ig elküldeni az info@mvk.hu e-mail címre Mentett tárggyal, vagy a 1078, Budapest, Hernád utca 29. II/25. postai címre.
Nevezési díj: nincs
Jótékonysági árverés a mentett görények javára
Klubunk egyik tevékenysége a kidobott, megunt vadászgörények befogadása és új gazdihoz juttatása. Ezen görények ellátása, szocializálása a sok időn és energián kívül komoly anyagi áldozatokkal is jár. A görényeket oltatni, ivartalanítani kell, gyakran gyógyszeres kezelésekre szorulnak, gondoskodni kell féreghajtásukról és az élősködők elleni védelemről, hiszen csak így lehet őket örökbeadni. A görények klubtagoknál, ideiglenes befogadógazdiknál vannak, tartásuk jelentős anyagi terhet ró mind rájuk, mind pedig a Klubra. Ezen terheken szeretnénk enyhíteni az árverésen befolyt összeggel.
Az árverésen görényes és nem görényes használati tárgyak, könyvek egyaránt kalapács alá kerülnek. A befolyt bevételt a mentett görények állatorvosi kezelésére és takarmányozására fordítjuk.
Amennyiben a jótékonysági árverésre tárgyat szeretne felajánlani, kérem jelezze szándékát az info@mvk.hu e-mail címen, vagy a 70/555 07 07 telefonszámon.
Tombola
A tombola jótékonysági jellegű, a befolyt bevételt az Egyesület működtetésére fordítjuk. A tombola díjait szponzorok ajánlják fel.
"Kedvencem a vadászgörény" fotópályázat
Fotózásra buzdítunk minden vadászgörény gazdit, családtagot, barátot. Készítsetek jobbnál jobb képeket görényetekről. Az elkészült, papíralapú, minimum 10x15 cm méretű képeket a Klub címére lehet beküldeni (1078 Budapest, Hernád utca 29. II/25.) valamint átadhatók személyesen klubnapjainkon.
Gazdinként max. 3 db kép küldhető.
Beküldési határidő: 2005. október 23. vasárnap
A fényképeket a rendezvényen kiállítjuk és a legjobb három alkotást díjazzuk!
Gyermek jelmezverseny
A rendezvényen jelmezversenyt szervezünk, gyerekek részére. Nevezni kizárólag görény jelmezzel lehet. A főnyeremény egy görény alakú torta!
Szakmai előadások A vadászgörények chipezéséről
Előadó: a Bayer Gyógyszergyár képviselője
A vadászgörények etetéséről
Előadó: az IAMS képviselője
Vadászgörények ivari működése és az ehhez társuló problémák
Előadó: Dr. Proháczik Angella, a veszprémi Kittenberger Kálmán állatkert állatorvosa
Vadászgörények gyakori betegségei
Előadó: Dr. Szabó Zoltán, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Belgyógyászati Tanszék és Klinika állatorvosa
Kirakodó-vásár
A Fesztivál programjait állatkereskedések, kézművesek, és édességárusok is színesítik jelenlétükkel, így lehetőség nyílik görényes és nem görényes használati tárgyak vásárlására!
Belépődíjak, kedvezmények
Belépődíj: 500 Ft/fő
A versenyekre nevezett görények gazdáinak a belépés díjtalan (egy gazdi/görény). A belépődíjból és a nevezési díjakból az MVK tagjai és a kollégisták (ELTE KCSSK) 50% kedvezményben részesülnek. Azok a görények, melyeket az MVK adott örökbe a versenyeken ingyen indulhatnak, és a gazdáiknak is díjtalan a belépés (egy gazdi/görény).
Megközelítés
A Kőrösi Csoma Sándor Kollégium az ELTE egyik legnagyobb kollégiuma. Budapesten, a Dunától nyugatra, Budán található.
Déli Pályaudvartól: 139-es autóbusszal (végig a Budaörsi úton a Dayka Gábor utcáig).
Móricz Zsigmond körtérről: 40, 40E, 53, 140E, 153-as buszokkal
A rendezvény megszervezéséhez támogatók jelentkezését várjuk!
Amennyiben a különböző versenyszámokhoz tárgynyereményt szeretne felajánlani, vagy más módon támogatná a rendezvény létrejöttét, kérjük szándékát jelezze az info@mvk.hu e-mail címen, vagy a 06 70 555 07 07 telefonszámon.
Támogatóinknak megjelenési lehetőséget biztosítunk a rendezvény plakátjain, a Klub honlapján, valamint lehetőség van a rendezvényen molinó kihelyezésére is.
További információ:
Magyar Vadászgörény Klub 06 70 555 07 07 info@mvk.hu
Fotózásra buzdítunk minden vadászgörény gazdit, családtagot, barátot. Készítsetek jobbnál jobb képeket görényetekről. Az elkészült, papíralapú, minimum 10x15 cm méretű képeket a Magyar Vadászgörény Klub címére lehet beküldeni (1078 Budapest, Hernád utca 29. II/25.) valamint átadhatók személyesen klubnapjainkon.
Gazdinként max. 3 db kép küldhető. Beküldési határidő: 2005. október 23. vasárnap
Eredményhirdetés: 2005. október 30-án, az I. Közép-Európai vadászgörény fesztiválon.
A fényképeket a rendezvényen kiállítjuk és a legjobb három alkotást díjazzuk!
Én is próbálok rájönni, hogy mi a bibi. Az állatorvosunk és más hozzáértő görényesek szerint valószínüleg valami történhetett köztük, amit én nem láttam, amin ennyire összevesztek. Én is próbálom az okot kideríteni, de egyenlőre falakba ütközöm (a görik meg nem beszélnek:)
A nyári hülyeségem az volt, hogy ugye először jött hozzánk egy mentett görilány (másnál nem volt hely, én meg azt hittem, hogy ebben a lakásban elfér - persze külön-külön kiengedve, akár három görény is). Ez az én elgondolásomban jó ötlet volt, de a göriket sajnos nem kérdeztem meg:( Nelli kifejezetten egyke görény volt (hasonló, mint Lili). Ha kinn volt, kifejezetten szórakoztatta, hogy a srácokat cukkolja ketrecen keresztül. Lui bekattant (mert ugye nőstény és ugye nem tudott hozzáférni ketrecen keresztül) és elkezdte verni emiatt Matyit - ugye valakin le kellett vernie az idegességét. Ahogy ezt észrevettem, eltávolítottam Nellit (másik átmeneti befogadogazdihoz került) és a barátság pár nap után visszaállt a srácok között és ismét játszottak, együtt aludtak, stbstb.
Utána követtem el a második hibát. Mohát még a nyár elején bevállaltam 10 napra, hogy Kriszék el tudjanak menni nyaralni. Őt azon kívül, hogy külön ketrecben volt, nem külonítettem el a srácoktól teljesen, mert egy elég kis "amazon":), meg tudta védeni magát Lui támadásaitól. Lui viszont, mivel Mohát nem tudta "nevelni", ezért Matyit kezdte el nevelni. Matyi eleinte bátran visszavágott, ahogy régebben is tette, majd ahogy Lui kezdett eldurvulni, egyre bátortalanabb lett és volt hogy sírt is. A sírás viszont Luit még jobban felingerli - még jobban verte Matyit, aki még jobban sírt és így hergelték egymást tovább. Majd Moha hazament, én megfogadtam, hogy soha többé semmilyen idegen görény nem jön ide, de már késő volt. A baj helyreállíthatatlanul megérkezett. Lui eleinte csak kinn bántotta Matyit, és csak akkor ha kergetőztek. Később már direkt vadászott rá és belekötött, ahol tudott, most pedig már egy ketrecbe sem lehet őket tenni, mert Lui addig veri Matyit, ameddig mozog.. Csak magamat hibáztathatom, mert hülye voltam, amikor pedig tudtam, hogy Lui nem igazán örül (sőt Matyi sem), az idegen görényeknek...
Jó lenne, ha lenne egy állatpszichiáter, vagy "görénysuttogó", vagy mittoménki:), aki tudna segíteni, vagy ki tudnánk deríteni, hogy mi a baj. Az amerikai görényesek nagyon kedvesen segítettek mindenféle tanácsokkal, de ugye távdiagnozist ők sem tudtak felállítani...
A fiú görik igenis akarnak játszani, nem is keveset, barátom két ivartalanított hímje imádja egymást és tök jól megvannak és rengeteget játszanak. Az én Morfom is nagyon játékos!
Kef szaga meg még semmi ahhoz képest, ami fénykorában lesz! :-))
Hat, ugye Kefe kezd mar ferfiasodni...
Meg jelolni nem jelol, de azert mar van bukeja... :)
DE ugye o elobb utobb ivartalanitva lesz, uh tuti nem lesz gond.
Igazabol Az AOTEn kene megkerdezni, h mi van ezzel a jarvannyal.
De nekunk legkozelebb decemberben kell mennunk Phoebet oltatni, uh ezert nem megyunk be.
Jajj...Unixon lynxelek, uh borzalmasan korulmenyes az egesz irogatas!
Most egy kicsit megilyesztettél, ezek után mi sem megyünk talira. A környékünkön senkinek nem volt problémája.
Gyorsan hozzá kell tennem csak kutyások vannak a közelünkben görivel csak egyszer találkoztamfutólag, mert dokihoz vitte a gazdija, és soha nem hozza ki sétálni, mert hogy a szavaival ékk: ciki.
Mindegy majd ha ennek vége bepótoljuk a sétát.
Szerinted nem lesz gond Kef és Dönc között? Lassan Kef ivarérett szerinted akkor is birni fogják egymást?
Nem en kaptam az infokat, hanem Parom beszelt az illetekesebbel.
Allitolag megint meghalt 2 gori...
Nem lehet tudni, h honnan kaptak, kajatol, v mitol es ellenszere sincs, uh felunk. Mi sem akarunk mast megfertozni, m ugye latszolag semmi bajunk...
Szoval felunk, nya.
De szenvedunk is rendesen, m percenket rohannak az ajtoba es bamuljak a porazt...
Lehet, h csak tulparazzuk, de nem elnem tul, ha barmi bajuk lenne.
Ismerosom molnar gorije, ha mas nosteny, v akar kolyok szagat megerzi a gazdi kezen, apro cafatokra cincalja a kezet. PEdig mas esetben csak o foghatja meg, senkinek nem engedi. Es meg valami...1 masik (altala megis elfogadott) nostennyel es egy himmel lakik egy kenyoban. Tok erdekes! MAs nostenyt viszont kinyirna.
Nem lehet, h Lui depresszios? Jon az osz, meg minden...
Hat Lupi, nem irigyellek. Borzalmas lehet. Meg hat nincs is nehezebb megoldani, h kulon legyenek 1 lakasban.
Ha tudod hol rontottad el akkor vissza is tudod fordítani.
Amikor problémás kutyival találkozom mindig probálom az okot felderíteni, h lehessen orvosolni. (Lehet,h göriknél nem válik be, de talán egy próbát megér.)
Nem jó dolog hallani, hogy ilyen véres terrorizálások zajlanak a görik között. Misáékat elnézve ezt el sem tudom képzelni. A mieink nagyon jól elvannak együtt. Gyakran még mikor kint elbújnak aludni, akkor is együtt mennek. Sokat mókáznak is együtt. Teljes a megértés közöttük. Mondjuk ők nőstények, így ez nem is olyan nagy csoda. A természetben a hímek ritkán találkoznak és akkor is inkább elkerülik egymást. Lényegében állatok, akik eléggé védik a territóriumukat - tehát ez normális viselkedés náluk... Arra azért kiváncsi lennék, hogy hogyan is tudtat szétzilálni a barátságukat.
Sok minden fellépés kérdése, és nem igazán az izomerőé. (Ez az embereknél is így van :) ) Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem minden a nagyság, az elszántság is sokat jelent...
Ma megint olyan bölcs vagyok ;) (Egyszer majdcsak kinövöm, addig is bocsi :) )
Eléggé komolyak azok a nekiugrások, az utolsónál kb. három percbe telt, mire végre szét tudtuk nyitni Tibi száját és kiszedtük belőle Lilit! Azóta nem si próbálkozunk az összeszoktatással.
Lupus, ezt én sem értem!!! A hímek igazán csak a nőstényen tudnak komolyan összeharagudni és ez meg pláne érthetetlen, hogy a gyengébb terrorizálja az erősebbet...
dehát ezt nem értem. hogy tud két teljesen kedves miskárolt hím így összeharagudni egymásra? hogy nem múlt el a harag, és miért nem békültek ki? ez olyan fura...
Két 8 hónapos ivartalanított vadas hím szerető gazdit keres. Csak együtt vihetők el kosárral, pórázzal alvóketreccel együtt. szelídek gyerekhez kutyához macskához szoktak. Minden oltással rendelkeznek. Csak leinformálható jó helyre ahol nagyon fogják őket szeretni. Pest megye. Szállítás is lehetséges.
Nálunk viszont sajnos nagyon eldurvult ez a játék Matyi kárára. A nyári nagy hülyeségeim után kiderült, hogy "sikeresen" szét tudtam zilálni a görényeim nagy barátságát. Most ott tartok, hogy külön ketrecben laknak már és külön-külön vannak kiengedve, mert Lui nem tűri el Matyit semmilyen módon a lakásban és ha együtt vannak kiengedve, akkor módszeresen vadászik rá és véresre tépi. (nem a megszokott cibáljuk egymást játékkal). Mivel itthon senki nem tudott semmilyen módszerrel segíteni sajnos:(, így az amerikai görényesekhez fordultam, akik jó sok tanácsot adtak. Most azokat próbálgatom ki rajtuk, bár a legtöbbjük azt mondta, hogy Lui valszeg véglegesen "magányos farkassá" vált és jobb lenne mind a kettőjüknek, ha elszeparáltan tudnám őket innentől tartani. Azért nem adom fel a dolgot és megpróbálom az adott tanácsokat végrehajtani, talán ismét sikerül felépítenem a barátságukat. Az állatorvosunk is értetlenül állt a dolgok előtt, (mert elvittem Luit megvizsgáltatni, hátha valami baja van, amitől ilyen agresszor lett - de teljesen egészséges), mert nem érti, hogy a méretben, izomban, erőben feljebb álló Matyit hogyan képes a gyengébb, csoffadtabb Lui terrorizálni...:(
Nálunk a mai napig szokott "hiszti" lenni egy-egy játékból. Zizi nagyon szeretne nagyon sokat játszani, de Marcipán igazi magányos farkas, az eseteg többségében nem alacsonyodik le idáig. Úgyhogy ha nincs kedve játszani, elég ha Zizi megközelíti, vagy éppen csak megnyalja a bundáját, máris nyöszörög. Megvédeni nem védi meg magát (holott erőfölényben lehetne), csak nyöszörög. El is neveztük Dudagép Úrnak emiatt :D
Szerintem ne féltsd a kicsit. Ha nincs vér, nem sebes a nyaka, akkor nem komoly az egész. Ők játszani is durván játszanak, ami nekik még játék, azt mi emberek már simán nézhetjük verekedésnek. Amikor komolyan összeverekednek, azt úgyis észre fogod venni. Van erről egyébként egy jó cikk a www.goreny.hu-n, a Tartás / Görényharcok menüpont alatt.
Egy rövid idézet belőle:
"Játékos harc: Móka! Móka! Móka!
Ez a legproblémamentesebb harci forma. A görények idejük nagy részében birkóznak csupán szórakozásból! Először körbeugrálják egymást, belecsípnek, beleharapnak a másikba, ide-oda forgatják egymást, sziszegnek, fújnak folyamatosan. Amikor egy görény játékot kezdeményez (általában nyitott szájjal lecsap rád, és beléd csíp), akkor így próbálja hívni a másik görényt (vagy az embert), hogy kapj el!. Ez a csoportos-fogócska verekedés nagyon szórakoztató a görények számára, és igazándiból senki nem sérül meg. Azok a görények, amelyek barátságosak másokkal, gyakran alkalmazzák ezt a játékot. "
Ez teljesen igaz. A görények húsevő állatok. Az egész gyomruk, bélrendszerük arra lett kifejlődve, hogy a húst emésszék meg és az abban lévő tápanyagokat tudják feldolgozni. Úgyhogy szerintem az, hogy nem eszi a zöldségeket, egy nagyon is görényhez méltő viselkedés:)))
Ui: lavender, kata - elnézést, a jövő hét elején küldöm a faxot a göribetegségekről - otthon vagyok addig , addig nem tudom küldeni..
Ez a bajom nekem is Félix és Puki esetében. Mert összeengedem őket, Félix ugye legyűri, cibálja szegény kis Pukit, aki vinnyog, kaibál, és néha pukizik :) Aztán elengedi egy kicsit, rohangál pár kört, majd újra kezdi. Puki meg csak piheg, szuszog, fújtat, de még nincs arra se ideje, hogy az előző streszt feldolgozza Félix már megint rajta van.
Nem tudom mennyire normális ez és meddig tűrjem.. általában kb. félórát, néha többet is együtt hagyom őket, aztán elkülönítem a két jószágot, nehogy szívrohamot kapjon szegényke a sok inzultálástól.
Mondjuk sebet még sosem ejtett rajta, szóval maximum nyálas egy kicsit a szőre, de amúgy rendben van, csak annyira idegesítő látni, ahogy cibálja mindenhova.. (miért nem nő gyorsabban ez a hülye Puki? :) )
A verekedés amúgy abból is gondolom, hogy nem komoly, hogy sosem támad rám, amikor épp szétválasztom őket. Sőt inkább méginkább játszik Félix, mint az őrült rohangál, apttog,m kergetőzik.. Úgyhogy neki tuti jót tesz az új játékszer, csak hát én a kisebbet féltem :)
Lulu és Lili nagyon jól megvannak, de azért külön alszanak, de egy ketrecben.
Tibi édes pofa, de még sétáltatásnál is nekiugrik Lilinek, valami iszonyatosan!
Mi megyünk majd a kiállításra, még kérdéses, hogy mikor, mert még mi is tagjai vagyunk a Csin Klubnak, mennek ki a csinek is, csak kérdéses, hogy szombaton vagy vasárnap. :)
A képek alapján stram csaj, ha birja a Kef. "kedveskedéseit". Úgy tünik,(ne vedd sértésnek!) Kef olyan mint elefánt a porcelánboltba.
Reggel Dönc kierőszakolta, h a hasamon aludhasson, és amikor már szorított az idő felkeltem az ágyról ő meg kifejezte nem tetszését ledurrantotta a köntösömet... gondolhatod mennyire örültem neki.
Én azt vettem észre, h eseménydús nap után nyüszög éjel Dönci.
Egyik sétánk alkalmával szálltunk le a villamosról, és elkapott minket egy nő. Mivel Dönci a nyakamban pihizett azt hitte szőrmesál. Megkérdezte, h viselhetek ilyet, amikor válaszolni akartam Dönci megmozdult..., és végig beszélgettük az utat.
Tekintve, hogy mennyit fizettünk így a két oltásért, valóban luxus. De egyszerűen nem tudtuk megoldani, hogy a rendelési időben oda-vissza megjárjuk a Budaörs - Mechwart liget kombót munka előtt, vagy munka után :(
A marha mehet nyersen. De nálunk se nyersen, se főve nem szeretik, nem baj, lesz fogyókúőra is legalább
A 35 éves TIT Stúdió várja látványos hétvégi programján!
2005. október 1-2.
A CSODÁS TERMÉSZET kiállításon a világ díszmadarai, törpenyulak, tengerimalacok, csincsillák, vadászgörények, madárpókok, színpompás ásványok, kőzetek, dísznövények, bonsai, gomba és hajómodell bemutatók, természettudományos előadások, szaktanácsadás és vásár várja az érdeklődőket.
Helyszín: TIT STÚDIÓ EGYESÜLET
1113 Budapest, Zsombolyai u. 6.
Telefon: 385-0514, 466-9019
Nyitva tartás: október 1. (szombat) 10.00 18.00 október 2. (vasárnap) 9.00 17.00
www.tit.hu
Milán micsoda hatalmas lett, te jó ég! Persze Kenzo se kutya, de azt tudtam... Hát igen, az ivaros hímek bundája csodaszép! Morfom is mekkora nagy mackónak indult, de összement kicsikét az ivartalanítás után...
Az enyémek is nyüszögnek néha álmukban, olykor remeg is a lábacskájuk, mintha futnának, hát biztos valami üldözős-vadászós álom lehet... Szerintem... :-)))
Sertest tenyleg nem jo... Szabo doki mondta, h igazabol, mivel nem esznek sertest, nem is nagyon kell oket fereghajtozni, ha mas allattal nem nagyon talakoznak. NEkunk soha nem volt gond, de azert Héró elköltözese utan mindketten kaptak trutyit.
Legykopetunk kukacokkal mar nekunk is voltak 1x. De lehet ettol valami bajuk??
Marhat mar kapott Phoebe, de sajna csak daralva. Attol nem volt semmi baja. Nalunk viszont csak a csirke zuza megy, a pulykatol "rosszul vannak".
Nalunk is volt ejszakai musor, errol jut eszembe!
DE soha nem tudom meg, mi tortenhetett...
Kefe visitott egy olyan igazi gorenyeset, uh felalomban ugrottam mar, de mire odaertem, kuty bajuk nem volt. Azt hittem Phoebet bantja, de nem...
Vszg ugrott le a polcol es beakadhatott a laba szegeny kicsi malackamnak!
Azer jo, h a gorenybiztos ketrec sem gorenybiztos....:-/
A "mostkinyírlaktebüdösgörény" nálunk is menő játék :-)))
sertést tuti nem kaphatnak, marhát nemtom... én már adtam bélszínt, de nem igazán rajongták a válogatós disznók. Ezért kötöttünk ki a pulykazuza mellett, azt jól meg kell rágni!
A gyermekednek tökéletesem igaza van!!! Én, ki szoktam kérni magam, ha valaki görényezik a környezetemben.
A bugyuta kérdésektől kiakadok. A legborzalmasabb az volt amikor (nem hazudok!!!) a Döncit FÓKÁnak nézték. Pontosabban megkérdezték: ugye fóka? ráadásul felnött ember aki elvileg beszámíthatónak látszott (ez lehet, h túl erős fogalmazás)
Gyerekzár: a Rossmannban legutóbb egész szettet árultak, asztalsarok védő, fiókzár, szekrényajtó zár, sőt még hűtőzár is volt benne. Ha esetleg máshova is kell.
Mauglii!
Igazán megnéztem volna a torkos jelenetet. Nem néztem volna ki Kef.-ből. De legalább nem vagyok egyedül akinek kicsit vad a görie.
A kutyusom ugyanezt csinálta meg 4 hónaposan.
Tegnap úgy jártam, h kora du. amikor hazaértem a husiján furcsa dolgot láttam úgy diagnosztizáltam, beköpték a legyek. Sikálás rögtön mindent mindenhol. Tudni kell reggel este takarítok nála, de annak ellenére megtörtént, szóval vigyázzatok, mert ebből úgy tudom nagy bajok lehetnek.
Lehet marhát adni a göriknek???
A csontos dolgoktól én is féltem, de mamár a csirkenyak sem gond. Akár egybe is odaadhatom.
Erről jut eszembe nagyon édes volt Dönci amikor először kapott nyakat, a sok erőfeszítéstől izomláz lett az állkapcsában. Alig birta mozgatni, játék közben meg nem tudta szabályozni mekkorát harap, és a szárazat megmosta mielőtt megette, h puha legyen.
2-3 csirkenyak fogy el egy nap, plusz egy kis jutalomfalat, halacska, ubi es 2 reszletre osztva szabalyosan raveti magat a kajara. Kef sem eszik sokkal tobbet, de o neha kap konzervet, h ne Phoebe kajajat egye meg.
Ugy erzem, ok mar keszulnek a telre, m a napi 6 ora jatekot lecsokkentettek 4re!
Es a marhat is kaphatjak nyersen??? Tele van vassal, ha lehet adni, okes!
Mondjuk a nyuszi is eleg ragos, azt kapnak.
KEfe tegnap hanyt meg fosott, uh kicsit szivbajt kaptam!
Aztan kiderult, h vagy tul mohon ette a sajtot, v nem birja a gyomra a zsirosabb fajtat...
Ma reggel mar a kaki is endben volt es a vacsi is megmaradt benne. DE azert jot takaritottunk este, m szegeny fel ala rohangaszott. Azt sem tudta, hol van!
Nálunk is volt egy rövid ideig probléma a ketrecrázás. De szerencsére hamar leszoktak róla, miután érdektelenségbe fulladt a dolog... :)
Jó tudni, hogy rágós marhahusit kell nekik adni. Asszem majd nézek nekik valamit, hogy egyenek is végre. Pár napja kaptak egy csirke farhátot, de ma a nagy részét ki kellett dobnom, mert már eléggé büdösödött... Egyszerűen nem igazán akarnak enni. Remélem nem lesz baj belőle. Viselkedés alapján nem úgy tűnnek, mint akik éheznek. Játszanak, futkosnak. Csak éppen két nap alatt a felét sem ették meg egy csirke farhátának. Mennyi egy másfél éves nőstény görény napi adag kajája?
nem köti össze a rázást a szabadulással ,föleg amiota iskola van kicsit átrendezgettük a napirendét..nagyon rendes kislányka tényleg azota kezdte hajnalban rázni ujra a ketrecet amiota probálkoztunk a kétszeri étkezéssel...
ez a kukába mászás remek moka..
a reggeli napirend ugy modosult amikor nem rohanunkés kijöhet,hogy kaja elökészités alomcsere és kuka ki az ajtó elé.
néz is mindig hol bvan az ö játékszere ha akkor ér oda amikor még éppen a kukát rámolom ott legyeskedik körülöttem körbe körbe és alig várja,hogy beleugorhasson...
---
most értem haza elakadt a villamos. egyszem gyermek ketrec nyitva görény sehol...
a kicsi már majdnem sirt,hogy meglogott hivásra nem került elö..
áh mondom még nem aggodunk ujabban kedveli a fiokot is.. minden fiok kinyit sehol... mondom nyisd még egyszer azt a fiokot mintha mozdult volna a ruha... hát belebujt az odagyömöszölt bársonyszoknyába és szunyokált...kis gazdája ugy ment el edzésre,hogy szabadon hagyta rácsukva a szobaajtót..
-
igen nem fogalmaztam pontosan.. bár a feje gyakran tényleg büdi és a gyerekek mindig arcokat vágnak hozzá,mert puszilgatni azért olyan jó..
amit bejár ruhákat takarokat azok büdösek ahol a nyomait otthagyja... ha valamiben háromszor megfordul azt már mosnom kell..
osztálytárs egyik szülöje érdeklödött nem büdi? erre azt felelte a kislányom egy kis simogatás ruhában ugrálás után már ö is büdös és nem érzi ha mindketten göri szaguak...
az öblitözés ugy történik,hogy a függöágyát és a rongyait hetente mosom. és utána ha belefekszik akkor a bundája is átveszi az öblitö illatot. neki külön öblitöje van..
nálunk is volt olyan eset-amit irtál rohadt dögök ,de csak egyes számban. én egyszer borultam ki nagyon ,elkaptam és odatettem a lánykám orra elé sikitva neki,hogy most öld meg a görényedet--
persze azota ez már moka lett és minden füzetre pisilés után ö is elmondja most megöllek te görény...
amugy rendkivüli modon ki van akadva hogy az emberek pejorativ értelemben görényezik egymást ha konfliktusban van a kommunikáciojuk, amikor a görények alapvetöen egy nagyon mokás vidám állatok...és külön megtiszteltetés volna neki ha pl egyik osztálytársa öt görényezné le..
:o)))
a napokban meglogott egy csirkével nálunk is 3napra találtam meg.. már kezdtem aggodni..leányka kérte mutassa meg hol a lopott holmi el is indultak, ilyenkor szájába veszi a z ujját és lassan viszi,hogy a lánom tudjon utána mászni. de mondta a szekrény felé meneteltek,de tovább menni nem tudott. akkor jött a szikra,hogy a fiokokat hátulrol közelitit,m,és ott van egy kis rés ahol elraktározhatta, ahonnan bejut a fiokokba ö maga is.. igy aztán megint szekrény tornáztatás és megleltem a csirkét.pedig nagyon résen vagyunk,hogy csak ketrecben ehessen...
Na így nem fog a reggeli ketrecrázásról leszokni sohase. :( De ez a ti belügyetek :D
Én már inmunis vagyok, ha véletlenül vmi csoda folytán Marcipán fél hétnél hamarabb felébred, mint a párom, akkor megkaparja a ketrecajtót. A párom ilyenkor ugrik kiengedni, én erre a hangra már fel sem ébredek.
Hízlalásról. Ma reggel volt nálunk az állatorvos beadni a veszettség elleni oltást. És persze jól letolt minket, hogy milyen kövérek a görények, amiben sajnos igaza van. :( Pedig már alig kapnak enni, csak hát ők nem szeretnek sétálni, nekünk meg időnk sincs rá... Egyértelműen a mozgáshiány miatt híztak mg. :( De azt hiszem, talán a párom is vette a lapot, és megpróbálunk időt szakítani erre.
Érdekes volt még, hogy megnézte a fogaikat, és azt mondta, hogy elkezdett egy picit fölfelé húzódni az ínyük a fogukról. Ez egyenlőre még nem kóros, viszont ha nagyon elhal az íny, akkor kihullhat a foguk. Erre azt ajánlotta, kapjanak rágós dolgokat. Mondtuk a csirkenyakat, azt mondta az nem elég, inkább próbálkozzunk jó ines marhahússal. Mivel azt jól át kell rágni, masszírozza az ínyt, javul a vérellátása, és visszafordul ez a kezdődő probléma.
Csak azért írom, mert sokat látom, hogy a friss görisek darált húst meg színhúst adnak a göriknek, amiket szinte nem is kell rágni. Lehet, hogy egyszerűbb a görinek és a gazdinak is, de úgy látszik, nem tesz jót.
Ja, a fiaim 3 és 3,5 évesek, csak a viszonyítás miatt. Ilyesmivel valszeg a fiatal göriknél nem is lehet találkozni.
A csajsziknak nagyon finom szaguk van öblítőzés nélkül is, én nagyon bírom! A kajakészítés jó móka lehet így :-)))) Én akkor vagdosom össze a köv. adagot, mikor épp pihiznek és mindig a ketrecben kapják. És a konyhapulton vágom, ahová nem tudnak följönni hálistennek!
Persze, hogy nem hagyja abba, ha mar ugrassz is es vagod az ubit!
Mi aljas modon egymasranezunk es rohogunk probalkozasaikon.
Kivarjuk mikor nem kanonban nyomjak, hanem mindketto pihen es akkor kijohetnek, h ne a razashoz kossek a szabadulast.
DE nem mindenben sikeres a technika, m Phoebe pl. az asztalramaszashoz koti a reggelit es azt nagyon nemszeressem.
Mindig felrobog, lerakom, felrobog, lerakom es kozben keszulne a kajajuk, de o felrobog, lerakom, folrobog - orditok Paromnak, h VEGYE LE es kozben lassan, de biztosan keszul a kaja, kozben KEfe maszik a kukaba en meg tamasztom husdarabolas kozben az ajtot, de baromi eros es felrelok ajtostol, orditok: VEDD KI A KUKABOL es vegul Phoebe az utolso asztalramaszas es levetel utan megkapja a kajajat, amibol levagja, h igy jon neki a kaja es neki jooooooo.... Aztan csak eldugja... Ezert kellett ugy sietni??
Itt mar nem mi rohogunk, hanem ok :-)) Rohadt dogok - Ezt ne olvasd fel a gyerkoknek, leci! :-))
ha komolyan gondolja akkor nem csak ébresztöt vezényel és visszafekszik hanem kitartoan rázza a ketrecét.. igy mire magamhoz térek, már vágom is az uborkát neki és készitem a hamiját...
mi még hizlaljukkicsit,hogy sült görit vacsizhassunk. maradunk a 3szori táplálásnál.. nem nagyon tetszik neki,hogy a kétszerivel probálkozunk. azota ujra veri a ketrecet hajnalban.
Kefe viszont kezd ivaros fiu szagot olteni... Nya azt szagolna meg Parod!!! Pfuu es mar csak rosszabb lesz...
Kefe 2x akkora, m Phoebe es baromi tomzsi, uh belefer.
Csak rajottem, h nem nagyon lehet hozzank vendegeket hivogatni,ha mar igy torokra tamad... Szoval, ha batrak vagytok, majd megmutatom, hogy fer be az a nagy elefant... a borebe :-)))
Nekem ez a kedvenc képem, ha kövér göriről van szó, nem is tudom, ki tette föl annak idején, ezek orosz görcik, tiszta maffiózófejük van, hát nem?? :-)))
Akkor ezek szerint nem latszik a kepeken kovernek??? ;-S
Majdnem 2 kilo es meg nincs 5 honapos! Nem birom 1 kezzel atfogni a mellso laba alatt. A feltesoja is ekkora meretre, meg kb.sulyra is, uh nincs mas viszonyitasi alapom.
Az biztos, h gyors az emesztese, m annyit termel...2 WC megtelik napkozben. Utana mar csak arra jo, h belelepve szetugralja a lakasban!
Ikeában keresd a gyerekzárat. kicsike fehér felcsavarozható kallantyu ami annyit enged,hogy bedugd az ujjaidat az ajtórésnél és lenyomva azt kinyiljon a szekrény,de kis gyerek ezt nem tudja megcsinálni. göri ellen szerintem nem igazán véd,mert annyira éppen kinyithatja ahol a feje befér,és ha a feje bennt van semmi nem tarthatja vissza..
-------
kisleánykám érdeklödött ujjabb kérdéssel,hogyan lehet a te görid egy tank , és jó nagy amikor olyan gyors az emésztésük,és igazábol nincs modjuk elhizni..
????-mondtam továbbitom a kérdést feléd...
nekem olyan furcsa,hogy ránézésre olyan selymes bundát látok és tapintásra egészen más, csak a börhöz közeli aprószörü bunda pihe-puha...
Phoebe sem koverebb, m Misa, szep kecses csajszik.
Pupinak meg a szore... Kefnek sem lehet tudni, meddig szor es honnantol haj...:-)
De emlitetted, h ha nincs elottuk szaraz, akkor esznek...sztem ez a megoldas!
Oke, h Kef zabal Phoebehez kepest, de nem esznek sokat. Az elso napokban tomtem volna oket kajaval, de par nap mulva szag alapjan megtalaltam, h hova tuntettek a felesleget.
Most csak annyit kapnak, amit megesznek egyszerre (Phoebenek konyorogni kell, uh o dugdoshat), aztan max csak jutalomfalat,ubi, v halacska napkozben.
Kefir egy vadallat:
Ismerosunk nagyon meg akarta nezni, annak ellenere, h szoltunk, h harap. Eloszor csak nyalogatta a kezet, aztan hirtelen felugrott az olebol es racsimpaszkodott a gyanutlan ismeros gigajara!!!! Ott logott... Ugy kellett lefeszitenem.
Nem verzett, de ilyet meg nem lattam, h goreny torokra tamadjon!!!
KEzre, labra, orra oke, de torokra???!!
Egesz szombat delelott baromira dolgozott kint a konyhaban...
Parom jon be, h: "Jo, h figyelsz a gorenyedre! Bemaszott a kukaba!"
Nalunk a mosogato alatti szekreny ajtajan van a kuka - Idaig azt hittuk - biztonsagban. Hat nem! Este mar oda kellett allnom az ajto ele, m ha barmit ele teszek, meg a mosogatoba is belemaszik!!! Romantikus vasarnap esti program....
Phoebe is egy legtornasz lett. Idaig az elso polcnal magasabbra nem akarodzott maszni. Amiota Kef itt van, minden erdekli a magasban. MAr semmi nincs biztonsagban!
Tegnap a Tv tetejerol zuhant le, uh o sincs biztonsagban! Idaig volt egy goreny-kompatibilis lakasunk, a lakas nem valtozott, de a dogoket labecsultuk. Jol alcaztak...
Szoval minden gyerekzarral es biztonsagi ovintezkedessel kapcsolatos tanacs erdekel! Azt sem tudom, milyen a gyerekzar!!!!!!
A beige (Lulunak hívják, pedig fiú, na mindegy, hosszú sztori) egyből kikukucskált az ajtón, amikor megérkeztünk. Imádnivaló a kis herceg, nagyon kicsi, akkora, mint Lili, pedig már lassan két éves lesz, az oltási könyve szerint legalábbis. Tényleg egy tünemény, az ember kezében elalszik.
A másik vadas herceget Tibinek hívják, ő egy éves. Ő az, aki csak ideiglenesen van nálunk. Egyszerűen haláli, amiket művel, nagyon kedves göri és okos is! Ő kifejlett, jó nagy darab.
Lili nagyon megörült nekik, csak Tibi sokat bántja, és erősen, és a puncija körül is találtunk a szőrén egy csepp száraz vért....gondolom a fiúk csinálták, de nem tudom miért. Tegnap még külön aludtak, de ma már Luluval alszik Lili.
Nagyon sétáltunk, és akkor végre összeszoktak, velük se indult fényesen a kapcsolat.
Visszatérve a tegnapi pesti sétára. Aztán elindultunk Fressnapfba, hogy a többiekkel találkozzunk. Egyből kiszúrtuk Dönciéket! :D Bár először maga a göri tűnt fel, mivel személyesen még nem találkoztunk, aztán hamar rájöttünk, hogy ki is a másik! :D
Aztán végre összeverődött a csapat, megrohamoztuk az üzletet, kicsit bevásároltunk, tényleg nem nagoyn, és már indultunk is haza, mert nagyon sietünk kellett. Szóval röviden és tömören ennyi, hamarosan képeket is teszek fel, csak az eddigiek nem túl jólsikerültek. :(
Nem tudom, mikor ijed meg nagyon... gondolom, amikor elereszti magát, bár igazából nem látom rajta, hogy rettentően félne, emrt amúgy ah épp ő kerül Félix közelébe anélkül, hogy az észrevenné, akkor símán nekiugrik :)
Egyébként ma egészen sokat nyúzták egymást a görik :) Illetve hát inkább Félix a kicsit. (akit amúgy a mai teljesítménye alapján elneveztünk Pukinak :) Viszont valóban jó hatással van Félixre, mert azóta sokkal vidámabb és sokkal fáradtabb. Ma pl, úgy kellett hazahozni félóra séta után mert meg se tudott mozdulni :)
Remélem, idővel, ha majd nagyobb lesz Puki is, akkor valóban jó játszópajtások lesznek..
Tényleg nem kicsi a méretbeli külömbség. A mi lányaink is hasonlóan verekednek, csak éppen ők egyenrangú ellenfelek... A kicsi nem szokott nagyon megijjedni? Ha bírja még egy darabig a kiképzést, akkor rövid időn belül fordulni fog a kocka :) Egyébként haláliak! Az utolsó kép pl. teljesen jó :)
Nálunk a sípolós állatkák nem túl nyerőek. Legalábbis egyből bekerülnek valamelyik rejtekhelyre, aztán nem is látjuk többet... Ami igazán bejött nekik az a csörgős labda - Pupi elég sokat játszikk vele - és a párom kulcscsomója. Ez utóbbi annyira, hogy az Ő kulcsait le is szedtük róla, és pár használaton kívüli kulcsot raktunk a kis plüss állatkára. Misa élvezettel pakolássza ide-oda a lakásban :)
Próbáltuk a forralósat is. A hús levét szeretik, de magát a húst csak csínján eszik... A májat mondhatni utálják. Legalábbis mindig érlelik - és én még nem győztem kivárni, hogy miután már jó büdös lett meg akarják-e enni... A hölgyek csak a darált pulykacombot hajlandóak fogyasztani. A többit otthagyják. (Néha még azt is...) Azért ma reggel rávetették magukat a kajájukra, mert nem kaptak este szárazat és eléggé megéheztek :) Azért szerencsére nem túl vészes a helyzet. Pupi például nem is tűnik vékonynak, és szerencsére Misa sem gebe :) Úgy tűnik esznek ők, csak a gazdi szerint nem eleget.
Egyébként ma délután kb. félórát gyűrték egymást. A vége az lett, hogy Hatudnámhogyhívják kétszer is pukizott, amitől az egész lakás pillanatok alatt igen kellemetlen illatúvá vált :) Ez volt az a pillanat, amikor úgy gondoltam elég a játékból mára :)
Ebből a szempontból nagyon jól bevált az a sípolós tehén - ami egyébként maci, de sebaj :) - mert ha elkezdem csipogtatni Félix mint az őrült ott hagy mindent és rohan, hogy leölje a szegény macit. Szóval jó kis göricsalogató. :D Azt hiszem veszek még belőle egy párat, mert úgyvélem, nem lesz túl hosszú életű :)
Kb. mekkora az a csipogó tehén? Mi is veszünk valami hasonlót, bár eddig mind szétszakadva végezte, de kell valami, hiszen sokasodunk.
Mi is rendesen meglepődtünk, mert Lili és Kira között csak másfél hét különbség volt, de méretkülönbség az volt rendesen. Kira kétszer akkora volt, mint Lili.
A tenéysztő azt mondta, most volt 6 hetes, épp elválasztotta a szülőktől. (ez nekem csak azért fura, mert Félixre is 6 hetet mondta és ő 2x akkora volt, amikor hozzám került) De majd csak megnövünk mindannyian... most azon izgulok, hogy összeszokjanak rendesen :)
Amúgy ezt meg nem is meséltem, hogy a Fressnapsban tegnap vettem egy sípoló tehenet, vagy valami ilyesmit. Nos ha ezt csipogtatom, Félix totál meghülyül. Szabályszerűen vadászik arra, akinél a csipogó van! :) Hatalmas rohangálást csaptunk ezzel reggel. Utána persze hagytuk, hogy megszerezze és nagy örömmel cipelte be a nem létező tolóajtó helyén levő résbe. (egyébként el nem képzeltem volna, hogy egy akkora helyre ilyen sok minden befér! :) )
Kira is hordozta egy ideig Lilit, már azt hittük, hogy ezentúl ő lesz a kis plüssjátéka számára, de aztán Lili is megnőtt, és ellenállt a hurcibálásnak. :)
Nálunk azért elég nagy az erőfölény, tekintve, hogy Félix minimum 3x, de lehet, hogy 4x is akkroa mint Névetelnke. Ezzel együtt ma reggel is összeeresztettem őket, aminek ismét az lett az eredménye, hogy Félix jól lebírkózta Anonímkát, meg össze - vissza vonszolta. Mégnemtudomhogyhívják eleinte csak makogott, későb már hanogsabba visítozott, és ere Félix elengedte, de csak azért, hogy néhány másodperc után újra maga alá gyűrje. Én egy darabig tűrtem ezt, de miuátn a fiam már idegbajt kapott atttól, hogy Félix megöli Istentudjamileszmajdanevét, azért aztán szétválasztottam őket. Valahogymajdnevezzük meg felborzolt farokkal ácsorgott egy ideig, aztán amikor megnyugtatásul símogatni próbáltam, úgy belémharapott, hogy alig bírtam leszedni a kezemről.
Szóval ismerkedünk... :)
Ezzel együtt nagy gondom, hogy nem tudom, épp játszik vele Félix, vagy a vacsorának valót készíti elő... Igaz, a torkát sose ahrapja, csak a tarkójánál fogva hurcibálja jobbra - balra. (Mindenesetre innen kívülről nézve elég szörnyűségesnek hat! :) )
hát igen, ettől a bacis dologtól én is tartok, bár szerencsére itt Battán ez nem gond, mert ha valakinek állatkája van, az tuti mindennel el van látva. :)
A Fressnapf lesz tényleg a tuti, majd akkor mind a kettőtöknek írok sms-t, hogy hogy állunk, és épp merre járunk. :)
Most jól felpörgött a topik, de amint látom, most csak ketten mardtunk. :(
:) Rendicsek,nagyon remélem, hogy addigra mi is végzünk az átvétellel.
Mauglii már látott, de amúgy fekete váll alá érő hajam van, gebe vagyok mint egy ló, a párom meg tuti baseball sapiban lesz, ja és persze két göri fog minket kísérni...ha nem három. Beige, albínó és vadas! :D
Nem hinnem, h depis, inkabb o is tartalekol mar telre.
Baratnome napi 2 orara is alig ebreszteheto. BArcsak mar mi is aludhatnank!4! :-))
Igazabol en emiatt a betegseg miatt nem eroltetnem a gorcik talakozasat, de mi mindenkepp talakozhatnank! Tenyleg az a legegyszerubb, ha a Fressben talkozunk, m oda mindenki odatalal!
Setalni sem merunk lemenni, pedig nagyon mennenek.
Szepsegversenyre sem megyunk, max csak nezonek 7vegen.
PPedig Kef es Héró eredmenyeire kivancsi lettem volna kolyok kategoriaban.
Előbb evett paprikát, a banánnal mindig csínyján bánnak. Amikor a Mekiből hozunk kertész salit, abból is mindig kikönyörgi magának az uborkát meg a paradicsomot. :)
:) a labor-t úgy értettem, hogy a hányinger miatt tegnap lementem a dokihoz, és mára laborba kellett mennem vérvételre.
Amúgy az Általános Vállalkozási Fősulin vagyok Nemzetközi Kapcsolatok szakos első éves hallgató, tehát már az első óráimra se mentem el. :D Ilyen az én formám.
Pestet rohadtul nem ismerem, nekem nagyon nyüzsi, de már szokom a gondolatot. Még szerencse, hogy autóval megyünk a görikért is, mert tuti idegbajt kapnának.
Akkor tőled is kérek valami telószámot ide: qcy[kukac]freemail.hu
Az a baj, hogy pontos időpontot nem tudok még mondani, mert a forgalomtól függ, hogy hogy érünk fel. Még azt se tudom, hogy a fiúk eddig miből ittak, mert ha golyósitatóból, akkor még azt is venni kell, mert Lili abból nem tudott inni, és ezért tálból iszik. Szóval ha a fiúkat nem tudjuk rászoktatni a tálra, akkor bajban leszünk, mert Lili a golyósból próbál majd inni, és akkor megint előjönnek a köhögések.
Másrészt meg szétesett a hordozónk! :D
Szóval azt is venni kell, vagy reméljük, hogy azért még ebben kibírják, fogom legfeljebb az ajtót, és megvesszük nekik a hámot, akkor már rohangálhatnak.
Ez ellen gondolom páromnak se lesz nagy ellenvetése, bár már fél hét óta dolgozik, azért remélem nem harapja le a fejem, hogy itt szerezem a randit. Sőt, lehet, hogy akkor még ő akarja Lilit elhozni, mert azt szeretné, ha minél több görivel találkozhatna Lili is. :)
Ha nem vagyok tolakodó mi is csatlakozhatunk, jó lenne a fiúnak egy kis göris társaság. Mostanában előfordul, h csak alszik, és ne lehet vele semmit kezdeni (lehet, h depis?).
Hányás-hasmenés? Göriknél? Én most főlsulin vagyok...lelkileg, de fizikailag itthon, mert ugyanezek a bajaim vannak! Ma voltam laborban. Jujj, ugye a göri nem kaphatja el???
Kiugorhatunk mi is a Fressnapfba ha az Újpestibe mentek. Találkozzunk? Van kedvetek? Én sokáig a Rózsa u.-ba laktam akkor ők panelba voltak? Hova mentek elejére- végére?
Akkor Kef a Te "embered"! :-))) Goreny-formad...:-P
Otthon leszunk, gyertek nyugodtan. A szamomat tudjatok. A cimet megirom mailben.
Ivartalanitott fiukkal nem lesz gond. Csak a szonyeget szedem fel, nehogy vki meg talaja jelolni!!!. Jobb is lesz a fiuknak, ha lemegy a dugo, mire vissza indultok.
:D Jaja, láttam már olyan göriszínt, ami úgy igazán nem jött be, de nem volt vészes!
Újpesten... Rózsa utca.
Igazából páromtól függ, hogy hogy tudunk menni. Négykor végez, jó esetben elindulunk fél ötkor, és a rossz nyelvek szerint vagy másfél óra, mire felérünk Újpestre a forgalom miatt....hát remélem tévednek.
Aztán akkor valahogy hat körül érünk oda, gyors göricsomagolás, tőlem beugorhatunk, de nem tudom, hogy hogy fogadnák a Kefírék a két hím látogatót! :D
Meg persze visszafelé még be kell mennünk Fressnapfba is.
Egyből be kell szereznünk plusz egy hámot, mert három görire csak kettő van, és mindegyiket vinni akarjuk sétálni, nehogy kivételezzünk akármelyikkel is. :)
Tényleg, a hímeket ha ivartalanítják, akkor veszítenek a súlyukból, vagy épp ellenkezőleg? Bevallom, én jobban odavagyok a dundi formákért ;)
Igazából tényleg nem tudom, hogy ő most milyen göri a beige színen belül! Nekem a fahéj a halálom, dehát ezt már sokszor mondtam, de annyira kis helyes a pofikája, hogy az se érdekel, hogy nem az. A vadas hercegről sem feledkezem meg, csak nem szretném, ha nagyon hozzánk szokna, hiszen már neki is megvan az új gazdija, csak később kerül hozzá. Addig viszont itt marad nálunk, együtt Liliékkel.
Na igen, a gond itt csak az összeszoktatással van, mármint azzal sem, de azzal lehet.
Lili engyenlőre még könnyen elfogad bárkit...már aki görény.
Amikor lehozták hozzá a játszótérre a kis hím görit, akkor is nagyon élvezte, bár neki jobban bejött a felderítés. :D
Remélem, hogy a fiúkkal se lesz gond.
Minden esetre ma visszafele be kell ugranunk a Fressnapfba, néhány dolgot beszerezni. Úgy döntöttünk, hogy mivel a forgalomra már felkészítettek minket, ezért Lilit nem visszük, elég lesz a fiúknak visszafele, neki kicsit rizikósabb lenne.
Kefe nalunk meg talan jobban buvarkodik mindenben es utana baromi szep a feher bundaja. Gondolom Lili is ilyen!
Az osszeszoktatasrol tok jo tippek vannak a gorken mostanaban az egyik topicban.
Ami szvsz a legfontosabb, h ne nagyon szoljatok bele.... barmennyire is durvan hangzik, muszaj nekik lerendezniuk.
Persze ha nagy az erofoleny....
Nekunk konnyu volt dolgunk, uh jo lenne ha mas is hozzaszolna!
Nalunk se buzzentes, se ver semmi nem volt. MAx egy kis farokborzolas es kesz, meg nemi lanyos nyuszoges.
Viszont (bar Hérót nem ismeri meg, ot nem bantja) Phoebe rendszeresen megtepi Héró baratnojet, Hérót meg a masik anyuka (o volt a potmamija elso ejszaka, amig nem volt Phoebenek teje es akkor elfogadta) nem birja elfogadni es ezek baromira el szoktak durvulni.
Gratula, hamarosan tessék képekkel elhalmozni minket! :)
Amikor Kirát meghoztuk Lilinek (Lilit szombaton öt és fél hetesen, Kirát meg a következő hétfőn hét hetesen) mi is csak néztünk, hogy mekkora a méretbeli különbség! Sőt, még Lili ugyebár jóval ügyetlenebb is volt.
Kira annyit gyűrte szegény kicsit, de csak akkor kellett közbelépni, amikor már tényleg nagyon nyúzta szegénykét, és Lili akkor bizony visított is! Néha meg-meg nyekkent játék közben, dehát az nem volt olyan vészes.
Most viszont izgulunk, hogy a fiúkkal mi lesz! Mivel egy darabig kettő is lesz itt.
Ma hozzánk is megérkezett az új jövevény egy beige színű 6 hetes fiú. Hát nem tudom... vagy Félix volt idősebb 6 hetesnél, vagy nem tudom mi van, de ez olyan picikének tűnik, főleg Félix mostani állapotához képest, hogy szinte ijesztő a különbség... Remélem, nem lesz gond vele. Egyelőre nem evett még, de hát csak 1 órája van itthon. - úgyhogy most rettegek itt szorgosan, hogy egyen meg minden.
Amúgy megmutattam Félixnek, aki lebírkózta, meg össze - vissza hurcibálta, de végül amikor elengedte, gyorsan visszatettem a helyére. A fene tudja mennyire játék ez vagy se...
No majd holnap újra próbáljuk, addigra remélem, enni fog a jelenleg még névtelen görci is...
Igen, a szimatolást mi se nagyon értjük. A homokozóban tele van már minden Lili orrlenyomataival. Kis csúcsos mélyedéseket hagy maga után. :D
Prüszköl, ráadásul nyitott szemmel mindezt. hogy mi neki ebben a jó? fogalmam sincs. holnap hozzuk el a rosszcsontokat, rakok fel majd képeket róluk. :)
Le is visszük sétálni a lurkókat, (hazafele veszünk még hámot) aztán megnézzük, hogy a fiúk is ugyanígy túrják-e a homokot!!! :D
Tényleg, le is visszük a kamerát is, akinek majd kell a felvétel, szóljon! :D
Én azt sem értem náluk, hogy miért is szimatolnak bele a porba? Belefúrják a fejüket a porba - nyitott szemmel - és beleszimatolnak a közepébe. Utána persze prüszkölnek, de láthatóan elég komolyan veszik ezt a folyamatot, mert gyakran ismételgetik... Igazi kis vadászok :)
Jó neked, hogy beválltak a kaja tippek. Mi még mindig a kajálással bajlódunk... A szárnyra nem is igazán néztek rá. Inkább hagyták ott száradni/rothadni, de nem ették meg. A zúza/máj szintén ott büdösödött egy pár napig. A darált pulykacombot eszegetik, de ami a nagy favorit, az a száraz kaja. Próbáltuk az egeret is. Pupi jáccadozott vele, de nem igazán tudta mire való. Misa rutinból levadászta. De meg nem ették. Nem értem én őket... Micsoda ragadozók! :)
"Nekem igazán mindegy, hogy mások szerint túlreagálom..."
Elnézést, ha bántó volt, amit írtam. Én nem azt akartam írni, hogy te mennyire túlreagálod a dolgot... A te reakciód nagyon is normális. Én csak azért írtam, mert a közhangulat nagyon kezdett az ivartalanítás veszélyeire hangolódni - holott a ti esetetekben szerintem nem az volt a tragédia oka...
Na, örülök, hogy akkor már ezek szerint minden rendben. Nem lehett jó dolog bent lenni a kórházban huzamosabb ideig, a mandulaműtétemkor én 4 napig voltam bent, de az is rengetegnek tűnt.
Bezony! Újpestre megyünk görikért! :D Kettőért!
Na, most nem tudom, mennyire látszik, de itt a hirdetés, és hozzá két kép a görikről:
Holnap délután megyünk fel, de ismerősöm azt mondta hogy jó nagy dugóba fogunk csöppenni! Király, már így előre is.
Ráadásul Lilit is vinni fogjuk, hogy megismerkedjen a jövendőbeli szobarátsával. :)
Nem az erkélyen lesznek, hanem itt bent a jó melegben. Azért nagyon remélem, hogy ettől Lili nem kezd el hamarabb tüzelni!
Mégegy ilyet korai műtétet be nem vállalok, az tuti!
Képzelem milyen lehet velük a hóban sétálni, mi már tapasztaljuk a homokkal.
A homokozóban pattog nagyokat, és az belefejel a homokba....nyitott szemmel, hogy ez miért jó neki????
De nagyon kis édes ám! Meg persze utána piszkos is. :D
Szóval köszi az aggódást, végre kezdünk helyrerázódni. Remélem, a vadas herceg nem fogja Bogyóban (párom) Kira halálát, és átvészeljük gond nélkül az összeszoktatást is. :)
ha véletlenül a kelleténél nagyobbat harap Szuziba, és az visít egy jó nagyot, Büdi azonnal megfordul, odatartja a fenekét Szuzinak, aki jól beleharap....
Szia mindenkinek. Most vagyok először gépközelben, mióta kijöttem a kórházból. Hát mit mondjak, itt aztán zajlik az élet. Réka írását én is megkönnyeztem, remélem, sikerült már valamennyire megnyugodni a családnak.
Míg én a kórházban sínylődtem, az én két szívemcsücske megszerette egymást. Illetve addig is szerették, de most rájöttek, hogy lehet a ketrecben jókat fogócskázni, balhézni, együtt aludni, és akkor sem áll meg az élet, ha a mami pár napig nincs otthon. És képzeljétek, milyen kicsi a világ, a kórházban beszélgettem az egyik szobatársammal, és kiderült, neki is van görije, ráadásul az én Szuzimnak az egyik gyermeke. Szóval az élet visszatérni a régi kerékvágásba, ismét mennek a hatalmas hancúrok. Most az a legújabb, hogy egy-egy kiadós fogócska után Szuzi alaposan lemosdatja Büdit. Büdi pedig igazi lovag, ha véletlenül a kelleténél nagyobbat harap Szuziba, és az visít egy jó nagyot, Büdi azonnal megfordul, odatartja a fenekét Szuzinak, aki jól beleharap. Büdinek már szépen visszanőtt a szőre az ivartalanítás után, érdekes módon jóval sötétebb lett.
Ujpesten ki az a galad, aki orokbead gorcit???? :-)))
Idaig ki voltam akadva, h Ujpesten alig vannak gorenyek! Mostmeg eggyel kevesebb... :-))
Szoval Ujpestre jottok es hozzank fel sem neztek??? Majd jol ratokuszitom Kefet!
;-)
Kint tartjatok erkelyen?
MErt, ha lakasban, akkor szinte semmi nem valtozik...kiveve:
Ha tul meleg van, Lilike lehet, h hamarabb kezd majd tuzelni.
Nalunk 20 fok korul szokott lenni, h ne legyen tul meleguk.
Mi lent fagyoskodtuk Phoebevel, h meglegyen a napi 1 ora setaja... Mi szetfagytunk, o baromira elvezte!
Soha nem fazott meg, uh asszem ezzel sikerult kondiban tartani. (Utana volt mulasztason, kinti kennelben, amikor meg eleg hideg volt. de azt is jol birta.)
A havat baromira elvezte. Mint egy orult cikazott a hoban es ugye a kulso szemlelo mit latott??? H egy kabatos idiota (en) rugdalja a havat es egy madzagon rangatozik.
Nos, nálunk már eldőlt a dolog. És ezúttal úgy néz ki, hogy véglegesen.
Holnap délután ÚJpestről hozunk egy beige fiú görit, ivartalanított és egy éves. :)
Pont ilyen görit kerestünk, és még azt hittem, hogy esélytelen! Erre tegnap este rátaláltam, és már le is tárgyaltam a dolgot a gazdival! :)
Ajándékba kapjuk, mind a két görcit! :)
Van egy párja is, ugynezekekkel a paraméterekkel, csak ő vadas. Neki is van már gazdija, de egyenlőre őt is mi hozzuk el. (Nem tudom, párom hogy fogja fogadni, de egy ideig csak kibírja! remélem! ) :)