Keresés

Részletes keresés

Angyalszem Creative Commons License 2003.09.16 0 0 7901
Kitartó vagyok...

Átírtam egy írásvédett audio CD-t a Clony,CCD4 Profiler, Clone CD triász segítségével. A gond csak az, hogy az első 4 számban pattogó zajok vannak.

Hol lehet a hiba?

Megjegyzem, amikor "simán" próbáltam másolni Easy Cd Creatorral, akkor csak az első 6 szám jött össze, de zaj nélkül.

Most ezt csináltam:

1. Scannelés Clonyval- megvan a védettség típusa. (Clony bezár) (Egyedül azt nem értettem, hogy miért "DataCD" tippet kaptam a programtól...)

2. Profile- ebből egy kukkot nem értettem, mert német nyelvű verzióval rendelkezem. Az Audio CD rovatban kiválasztottam a Cactus Data Shild 200 feliratot, mivel ez hasonlított a védettség típusának elnevezésére.

3. A Profile programon keresztül megnyitottam a Clone Cd-t. Direkt másolás (audio cd).

Előzmény: Angyalszem (7864)
kicsiati Creative Commons License 2003.09.16 0 0 7900
Sziasztok!

Nagy gondom támadt!
Adott egy 699Mb-os avi videó, amit fel szeretnék írni CD-re. Igenám, de az író azt írja ki, hogy nem elég a kapacitás, helyezzek be egy nagyobb lemezt.
Előtte írtam meg egy 90perces CD-t kb 85 peccel. Annál megkérdezte, hogy akarom-e a túlírást, és simán megírta. Ennél viszont meg sem kérdezi, kidobja a lemezt!

Na, erre varrjatok gombot, és ha tud valaki egy gyors segítséget, az nagyon jó lenne!
Köszi!

kicsiati Creative Commons License 2003.09.15 0 0 7899
>Mi történt a free részlegeddel?
- Email-ben válaszoltam. :)
Előzmény: rg7 (7898)
rg7 Creative Commons License 2003.09.15 0 0 7898
Írtam is, hogy ezt csak akkor kell csinálni, ha nincs meg a CD amiről grabbelni tudsz, csak a trekkenkénti mp3 zenéid vannak meg!

Bocs, nem voltam elég figyelmes...

OFF Mi történt a free részlegeddel? ON

Előzmény: kicsiati (7889)
rg7 Creative Commons License 2003.09.15 0 0 7897
Azon kívűl volt vele problémád, problémátok, hogy nem tud túlírni?

Én nem tapasztaltam semmi egyebet azon kívül, hogy:
- az eszköztárak megint/még mindig önálló életet élnek (nem jegyzik meg a helyüket)
- dátumok megadásánál sz*rik a megadott értékekre, úgy írja fel, ahogy ő akarja...

Előzmény: Bárányfelhő man (7896)
Bárányfelhő man Creative Commons License 2003.09.15 0 0 7896

Nicko!

Azon kívűl volt vele problémád, problémátok, hogy nem tud túlírni?

Előzmény: nicko (7871)
kicsiati Creative Commons License 2003.09.15 0 0 7895
Nem minden esetben! Nekem a Mike Oldfield lemezeim meg vannak mp3-ban is DVD-re írva. Néha jobb mp3-ban arhiválni. Így is csak 3 DVD-re fér fel. ;-)
Előzmény: Geitenbeffer (7894)
Geitenbeffer Creative Commons License 2003.09.15 0 0 7894
ha van miről grabbelni, akkor eleve úgy kell csinálni, hogy 1 mp3 fájl+cue

Ha van miről grabbelni, akkor CD másolás ;-)

Előzmény: kicsiati (7889)
handras Creative Commons License 2003.09.14 0 0 7893
fájlnevet ki kő javítani, úgy emlékszem
Előzmény: gyanus_capa (7892)
gyanus_capa Creative Commons License 2003.09.14 0 0 7892
nos mi ez az értelemszerűen?

Előzmény: handras (7891)
handras Creative Commons License 2003.09.14 0 0 7891
Nyiss meg TXT editorral egy Cue-t és értelemszerűen editált át, majd nevezd át.
SZVSZ
Előzmény: gyanus_capa (7890)
gyanus_capa Creative Commons License 2003.09.14 0 0 7890
sziasztok!

Tudnátok-e segiteni abban, hogyha van egy .bin fileom amihez hiányzik a megfelelő .cue file, létezik-e olyan utility amivel ez legenerálható utólagosan?

kicsiati Creative Commons License 2003.09.14 0 0 7889
Írtam is, hogy ezt csak akkor kell csinálni, ha nincs meg a CD amiről grabbelni tudsz, csak a trekkenkénti mp3 zenéid vannak meg!
Természetesen ha van miről grabbelni, akkor eleve úgy kell csinálni, hogy 1 mp3 fájl+cue.
Én is az EAC-vel szoktam készíteni! :)))
Előzmény: rg7 (7888)
rg7 Creative Commons License 2003.09.14 0 0 7888

Vagy erre a bonyulult műveletre a megoldás az Exact Audio Copy. Csinál egy nagy mp3-fájl, s legenerálja hozzá korrekt módon a cue fájlt is. Csak ajánlani tudom. Ez a legjobb:) (Ne zavarjon meg az alacsony verziószám)

Előzmény: kicsiati (7887)
kicsiati Creative Commons License 2003.09.14 0 0 7887
Igaza van szilvának.
A grabbelésnél mindig keletkezik egy kis szünet, főleg a szám elején, ezért hiába vesszük 0-ra szünetet íráskor, mindig lesz egy kis ugrás.

Én is kézzel szoktam helyrehozni a dolgot.
SoundForge-ba behívom az első számot, hozzámixelem a következőt, és a kettő közül kivágom a szünetet. Majd megint mehet hozzá a következő szám, szünet kivág...és így tovább. Minden számnál felírom az időket, hogy hol kezdődik.
Végül lementem az egészet 1 wav fájlba, írok hozzá egy cue fájlt, és már ki is lehet írni a szuper koncertet. :))
Persze ezt csak akkor szoktam csinálni, ha nincs meg az eredeti CD amiről grabbelek, mert ha az megvan, akkor már eleve úgy kell grabbelni a koncertet, hogy egy fájlba legyen!

Előzmény: Törölt nick (7877)
Angyalszem Creative Commons License 2003.09.13 0 0 7886
Senki nem tud segíteni?
Előzmény: Angyalszem (7864)
mazsi6000 Creative Commons License 2003.09.13 0 0 7885
Sziasztok

Ha van egy ISO file-om hogyan kell kiítni?
Illetve mit kell tennem hogy Daemon Toolsal futtatni lehessen?

szilva Creative Commons License 2003.09.13 0 0 7884
:))) Egyszer már ki fogom próbálni ezt a Feuriot, annyi jót írsz róla:) De tényleg, például azzal is tud kezdeni valamit, ha az egyik szám vége és a következő szám eleje "átfedik" egymást, azaz 1-2 tizedmásodperc benne van mindkettőben? Én sajnos mp3-akba alakított koncertfelvételeknél elég sok ilyen jellegű problémával kerültem szembe. Most éppen van 1-2 koncert, amivel majd foglalkoznék, azon pont jó lesz majd kísérletezni.

Talán az volt a legkorrektebb, amikor a készítője egy nagy fileba rakta az egészet, és az meg maga a Kánaán volt, ha a trackek kezdetét tartalmazó filet is mellékelt hozzá:)

Előzmény: Zolcsi Baba (7883)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.09.13 0 0 7883
Mint mindig, most is a helyes válasz: Feurio. :o)))
Jobb felső ablak: New project->mp3-ak ráhúz (reference-ként v. move v. copy; mindegy)-> project settings->Do not insert pauses...
Alsó ablak: select all (a legelső trekk kivételével)->jobb egérgomb->link. A Play-jel meg is lehet hallgatni, hogy elégedett vagy-e az eredménnyel... :o)
Előzmény: szilva (7882)
szilva Creative Commons License 2003.09.13 0 0 7882
Nem hülyeség.

Az mp3 kódlás során több helyen elcsúszhat a dolog. Először is a grabelés trackenként történik, és az egyik track vége után a következőre újra ráseekelve majdnem tutti, hogy lesz egy kis elcsúszás, 1-2 szektor csak, de lesz. Aztán az mp3 kódolás során kódertől függően az elejére és a végére is kerülhet valamennyi nulla, azaz csend.

Így hát ilyenkor csak azt lehet tenni, hogy vissza kell alakítani wav-ba a trackeket, aztán azokon kell faragni valamivel annyit, hogy folyamatos legyen a műsor, ha egymás után tesszük őket. Arra is figyelni kell, hogy az egyes trackek hossza az audioCD blokkméretének (2352byte) egész számútöbbszöröse legyen, mivel az íróprogi kiegészíti egész blokkra az utolsó csonkát, ha van olyan, és ezt némasággal teszi.

Szóval elég macerás, talán valaki tud olyan progit, ami valami hasonlót csinál, de automatikusan, én kézzel csináltam linuxon, leginkább dd-vel...

Előzmény: Geitenbeffer (7881)
Geitenbeffer Creative Commons License 2003.09.12 0 0 7881
Valszínű már eleve rosszul volt lekódolva, de sztem szilva is ezért kérdezte...
De szóljatok, ha ez hülyeség.
Előzmény: Törölt nick (7880)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.12 0 0 7880
mp3-ból
Előzmény: szilva (7879)
szilva Creative Commons License 2003.09.12 0 0 7879
Miből akarod írni a koncertet? MP3-akból? Vagy CD copyval?
Előzmény: Törölt nick (7877)
nicko Creative Commons License 2003.09.12 0 0 7878
Ez az író van nekem is lassan 2 éve de nem produkált ilyet még sose. Van egy 8 MB puffere de csak a hozzáadott easy creator 4.0-nál produkálta hogy kiürült.
Adtam neki késöbb egy firmware frissítést igaz azóta Gold star a drága :) de nem is volt gondom vele.
Előzmény: aton-hawk (7876)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.12 0 0 7877
Neronál live koncertfelvételnél kiveszem a számok közötti szünetet + a beállításoknál is be van jelölve az a menüpont,hogy a számok előtti szünet kivéve,mégis észre lehet venni az egyik számról másikra való átmenetnél,hogy nem tökéletes az átmenet....melyik CD író programmal lehet tökéletes koncertlemezt írni mindenféle hiba nélkül?
aton-hawk Creative Commons License 2003.09.12 0 0 7876
És akkor hogy tudnám megoldani? Pedig idáig semmi baj nem volt vele
aton-hawk Creative Commons License 2003.09.12 0 0 7875
Sajnos a burn proof-ot már próbáltam, de nem változott semmi. Már nemtudom, hogy mit kéne beállítani
nebamun Creative Commons License 2003.09.12 0 0 7874
Ebben az LG-ben egészem biztosan nincs Burn-proof (se JustLink, se semmi). Nekem is volt ilyenem.
Előzmény: rg7 (7873)
rg7 Creative Commons License 2003.09.12 0 0 7873
A baj a bufferrel van, mert nem töltődik újra, és nem tudom, hogy miért

Próbáld a Ctrl+R kombinációt és ott válaszd ki az íródat, maj a Beállítások fül alatt engedélyezd a Burn-Proof-ot.
Szerintem ezzel megoldódik a gondod.

Előzmény: aton-hawk (7872)
aton-hawk Creative Commons License 2003.09.12 0 0 7872
Sziasztok. Lenne gy nagy problémám, és a segítségeteket szeretném kérni. Van egy Lg 12x8x32-es cd-íróm. Néhány napja újratelepítettem a nero-t, és akkor már nem működött. A baj a bufferrel van, mert nem töltődik újra, és nem tudom, hogy miért. Az easy cd creatornál is ez a probléma. Gyanum, hogy valamilyen beállítás kéne, csak sajnos már túlnőtt rajtam. A segítséget előre is köszönöm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!