A 20-23i egycsöves végű, és egyformák, a 25-28i dupla csöves az e36-nál. Viszont az egycsöves végdob vége nem egyezik a 4 hengeresekével. A kompakt sorhat csak 23i-ben volt, az dupla csöves végű. A 28i dupla vége egyik végén van a vákuumszelep, a 25i sima végével ellentétben.
Ezek az igazi mechanikus érzések, és az ilyenekre szokták volt mondani, hogy férfias autó. Érezteti, hogy erős kezekbe való. A hondám is ilyen volt, az a sebváltóban sokkal pontosabb volt, mint bármely kéziváltós bmw-m, egyebekben meg pont olyan, vagy hasonló, mint a korosztályos e36. De az e36 erőben volt jobb, meg a hátsókerekesség ugye, emez meg futómű konstrukcióban, meg a puritán vezetési élménycentrikusságban.
BMW-nél még ha kupéba, kabrióba ülsz az nagy plusz élményben. Még e93-nál is :) Azért az e36 touringom is szerettem, de a kupé volt az igazi, sajnos a Z3, és Z3 kupé nem volt belőle.
Tegnapelőtt 25 éves érettségi találkozónk volt. Az egyik osztálytársam kipróbálta a BMW-t. A parkolóban a kormányt tekerve megkérdezte, hogy ebben egyáltalán van-e szervó. :D
(A kuplungot is szoknia kellett.)
Nyilván sokkal újabb, finomabb autókat vezet a lány, de amikor rálépett a gázra, akkor nagyon szélesen vigyorgott. Többször szóvá tette, hogy mennyire jól megy. :)
Talán én is tudok, de ilyenen már rég voltam. Plusz a lányom is viszem, neki nagyon hasznos, ráfér egy kis utistressz kezelés gyakorlás. Nem csinált még balesetet, remélem nem is fog, de sejtitek, hogy miért javaslom neki.