Keresés

Részletes keresés

break Creative Commons License 2007.08.08 0 0 1483
Mar egy ideje le akartam ezt irni.

Politikai szempontbol szinte semmiben nem ertek egyet veled de bizonyos szemptonbol tisztellek, Ragika.

Egy ideig bosszantott a vitastilusunk kozti kulonbseg. Aztan szorakoztatott. Most viszont mar ertekelem a zsigeri stilusodat es megkozeletismododat. Mindent erzelmi szempntbol kozelitesz meg. Valamint szinte kizarolag csak a sajat tapasztalodnak hiszel, ami azon kivul esik az vagy nem letezik szamodra vagy hazugsag. Nem sok embert ismerek akinek ennyire egyszeru a vilagkepe es ilyen boszen ki akar, mer es tud allni mellette. Erre felnezek egy kicst. Meg akkor is ha szerintem ez egy odivatu megkozelites, ami a mai vilag megertesere alkalmatlan. Ugyanakkor igazan emberi, megmutatja, hogy ami a sziveden az a szadon.
break Creative Commons License 2007.08.08 0 0 1482
Ne aggodj, biztos sok kulonbseg van koztunk. :-)



"ez az alter ego azt allitja, hogy egy minta 0.26% a tipikus"

Ezt nem allitottam. Peldaul ezt irtam: "Lehet, hogy nem jellemzo, de 789ezer ember elete megy tonkre. "

Ebben benne van az, hogy persze statisztikailag igazad van. Emberi szempontbol szerintem nincsen.




"Azt, hogy a csod vedelmet kero szemelyek jelentos hanyada magas orvosi/korhazi koltsegekkel indokolja lepeset, sehol nem vitattam."

Csak a 1456-ban:

"...köztudomású hogy az USA-ban az emberek csődbe jutásának egyik fő oka az egészségügyi problémák..."-re azt irtad, hogy "Elöször mert nem igaz."

Amugy tovabbra is fenntartom a 1464-eset es egyet ertek 1480-assal
Előzmény: havelina (1481)
havelina Creative Commons License 2007.08.08 0 0 1481
Hello break!

Remelem nem csak ez a kulonbseg koztunk, nem szeretnem, ha egy alter ego-m szaladgalna Seattle-ben. Kulonosen, ha ez az alter ego azt allitja, hogy egy minta 0.26% a tipikus, 99.74% a nem tipikus. Remelem, hogy nem ezt tanitjak a egyetemen.

Azt, hogy a csod vedelmet kero szemelyek jelentos hanyada magas orvosi/korhazi koltsegekkel indokolja lepeset, sehol nem vitattam.
Azt, hogy 390 ezer ember sorsa nem szamit es nem erdemes foglalkozni vele, sehol nem irtam, nem is gondoltam: You are barking up the wrong tree:)))
Előzmény: break (1461)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1480
Ne haragudjon de on egy struccra emlekeztet aminek a feje homokban van. Csak azert mert 50 merfoldos korzetben ahol on el minden honky dory az nem azt jelenti hogy mashol masoknak nincsen gondjuk. Dehat ha valaki vakon akarja elni az eletet akkor ugy legyen. De akkor nem kellene vitatkozni olyan dolgokon amihez fogalma sincs.
Előzmény: Helfgott bácsi (1479)
Helfgott bácsi Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1479
Hablatyolsz.
"Ismertem valakit...aki ismert valakit..."

Kamu.
Előzmény: Törölt nick (1476)
Helfgott bácsi Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1478
Az embereket nem szabad megkérdezni. Aki ide betette a lábát annak tudnia kell, hogy kapitalizmusba jött és nem a szocializmusba. Miért mindég azok fizessenek többet akik húznak, akik elértek valamit. A lehetöség a munkához pedig megv van. Csak sírni könnyebb.
Előzmény: sajtkrem (1472)
Helfgott bácsi Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1477
Mexakad a szivem.
Adóemelés és majd az állam.
Én anno az állam (meg a Párt) miatt jelentkeztem át ide.
2 böröndel, két gyerekkel érkeztünk és volt $8500 adóságunk. Kifizettem a lágert, kifizettem a repülöjegyet is, hogy másnak is jusson. S az elsö keresetemböl vettem biztosítást. Persze elmehettem volna a markomat tartani, mint sokan most. Soha egy fillért nem kaptam, igaz nem is kértem. Mondja meg nekem valaki, hogy azok akik ide születtek, ismerték a nyalvet, miért vannak biztosítás nélkül. Szocializmust? Hát eguy faszt. Kaparja ki mindenki magának a gesztenyét. Az elesettek meg úgy is kapnak. Kapnak a City-töl, kapnak a Countytöl, a State-töl, a Federáltol, az eklézsiától, a körháztól és feketén dolgoznak és nem fizetnek be adót.
Ismerek páat. Itt vannak vagy húsz éve, kapják a könyöradományt a gyógyszert a kórházat és feketén takarítanak, cash-ért.
Aki sír attól el kell venni.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1476
Nekem volt egy ket ismerosom a "koromben" akik chapter 11 csodbe mentek. mert vagy allast vesztettek mivel a ceg "downsizing" modban volt, vagy medical szamlaik voltak amiket egy tisztesseges dolgozo ember manapsag nem igen tud visszfizetni. Ezek az emberek nem drugok rabjai, nem alkoholistak, nem munkakerulok hanem tisztesseges dolgozok uldozik az amerikai almot. Namost on ugy beszel az ilyen emberekrol mintha nem is lennenek emberek. Ne felejtsuk el hogy az egesz orszag (ie USA) a tisztesseges blue collar dolgozoknak koszonheti a letet nem pedig az 1-2% gazdagoknak akik orokoltek a vagyonukat, vagy megnyertek a stock market lottot.
Ami a csodbemenest illet az meg eleg sok hatrannyal jar es nem azert mert nem lehet hitelkartyat kapni, eppen ellenkezoleg, ha valaki csodbe megy az persze a kredit riporrtjan is van, de az nem allitja meg a rohadt kredit kartya cegeket hogy ajanljanak kredit kartyakat 19, 20, 25% kamattal ami meg nem is mas mint egy utszeli rablas es ez mind legalis mert a szegeny Visa es Mastercard csak $1B profitot csalt es rabolt ki az emberekbol tavaly. Es hat az messze nem eleg a shareholdereknek
Előzmény: Helfgott bácsi (1470)
sajtkrem Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1475
Bocs hogy itt 4x írok de egyenként olvastam a hozzászólásokat.

"azokat is kezelni kell a korhaznak akiknek semmije nincs" Sajnos az a baj hogy nem mindíg kezelik ezeket az embereket.

Most komolyan nem lenne egyszerűbb ha az adójából mindenki fizetne egy kis összeget és MINDENKI be lenne biztosítva? Egy ekkora országban már egy kis hozzájárulás mindekitől óriási összeg.

Úgy érzem a szavaidból hogy Te egy régi bevándorló vagy aki megteremtette magának a szükségeseket. Be vagy biztosítva állással, moneyval, házzal, kocsikkal stb stb. Ezt nem szabadna általánosítani. Mint írtam 45 millió emberról van szó.
Előzmény: Helfgott bácsi (1470)
sajtkrem Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1474
Igen, nekem is volt egy hasonló esetem. Próbáltam számolgatni én is mi is kerülhetett annyiba. Hiába számoltam nem jött ki még a végösszeg fele sem (pedig már kínomban a WC papírtól kezdve az áramfelhasználást is hozzáadtam)! Egyetértek, valami nagyon bűzlik!

>>Nekem par honapja volt egy sport balesetem es az orvos elkuldott egy agy MRI-ra.
Az egesz MRI kb 15 percig tartott. Par het mulve megjott a szamla, $12,000 csak az MRI-ert. Plus kb $2,000 az orvosert aki megvizsgalt mert az ER ba kellett mennem. Azt hittem becsinalom magam, szerencsere a munkahelyi biztositasom fizette majdnem az egeszet, $700 hijan. Na azt megertem hogy egy MRI nem olcso berendezes de az BS hogy 15 perc mukodtetes $12,000 ba kerul. Valami nincs rendben ezzel az egesz medical uzlettel.
Előzmény: Törölt nick (1469)
sajtkrem Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1473
45 millió ember az USA-ban nem ill. alulbiztosított.
Előzmény: Törölt nick (1467)
sajtkrem Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1472
Köszönom, pontosan ezt a választ vártam Tőled... Esteleg saját gondolataid is vannak vagy csak a jobboldali médiát majmolod? Mi lenne ha megkérdeznéd az EMBEREKET mit szeretnének? Hiszen demokráciában élünk. (Vagy mégsem??) Érdekes hogy a szomszédos Kanadában másképp vélekednek...még a konzervatívok is.
Nem akarok rosszat kívánni neked, de remélem eljön az idő amikor megérted miről is van szó...

>>Ha az állam veszi a kezébe akkor olyan lesz mint most a hidak.
Előzmény: Helfgott bácsi (1471)
Helfgott bácsi Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1471
Ha az állam veszi a kezébe akkor olyan lesz mint most a hidak.
Előzmény: Törölt nick (1469)
Helfgott bácsi Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1470
A biztositokank egyeszseguk van a korhazzal, klinikaval es sokkal kevesebbet fizetnek ugyan azert mint a privat insurance nelkuli beteg. Igy alakult, hogy a 40e-es szamlat a biztosito alig 12e-el egyemlitette ki. Tehat akinek nincs biztositasa az 3x annyit fizet. Nem valami sportszeru, de az sem az, hogy azokat is kezelni kell a korhaznak akiknek semmije nincs tehat a koltsegek behajthatatlanok. Ezeknek nincs szukseguk csodre sem. Nincs semmijuk. Valahogy van egy reteg amelyik az insurance premiumhoz keveset az ingyen ellatashoz, Mediaid-hez meg sokat keres. Nem valami sportszeru, de ez van. A szam akik csodbementek abszolut ertelemben sok, de szazalekosan semmi.
S mit jelent itt a csodbemenes?
Nem kapsz kreditkartyat. Ami ezeknek az embereknek egy szivesseg.
Előzmény: Törölt nick (1469)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1469
Az koztudott hogy az egyeni csodbemenesek szama csak novekszik, de ez nem csak a draga orvos/korhaz miatt van hanem azert is mert a hitelkartya cegek rohadtak es kizsakmanyoljak az egyszeru embereket.
Ami a biztositast illeti, annak a hianya azert vezethet csodbe mert akarmilyen betegseg vagy egy egyszeru rutin mutet egy karba es labba kerul. Az orvosok es korhazak azt kernek amit akarnak, nembeszelve a gyogyszerekrol.
Nekem par honapja volt egy sport balesetem es az orvos elkuldott egy agy MRI-ra.
Az egesz MRI kb 15 percig tartott. Par het mulve megjott a szamla, $12,000 csak az MRI-ert. Plus kb $2,000 az orvosert aki megvizsgalt mert az ER ba kellett mennem. Azt hittem becsinalom magam, szerencsere a munkahelyi biztositasom fizette majdnem az egeszet, $700 hijan. Na azt megertem hogy egy MRI nem olcso berendezes de az BS hogy 15 perc mukodtetes $12,000 ba kerul. Valami nincs rendben ezzel az egesz medical uzlettel.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.07 0 0 1468

Nekunk is van "rendes" biztositasunk, de ettol az ismeretsegi kor meg szeles. Pl a fiam iskola utan dolgozik egy etteremben, ahol semmilyen biztositast nem ajanlanak, o, mint "fonok" (dicsekszem, mert fel ev utan kisfonok lett) 3 dollarral tobbet keres orankent, mint csaladfenntarto kollegai, akiknek fele fizetesuk ramenne egy eu. biztositasra, szoval inkabb megprobaljak anelkul. Nagyszeru motivacio ez a gyereknek a tovabbtanulasra, de a jelenseg letezik. Hidd el, tomegek elnek a joistenben bizva, aztan egy vakbelgyulladas boritja a joistent.

Ugyanez a gyermek egyszer ugy osszetorte magat, hogy biztositas nelkul vagy nyomorek lenne, vagy mindenunk odalett volna.

Előzmény: Törölt nick (1467)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1467
Nem sugallom. hanem állítom. Nem ismerek senkit aki csödbe ment volma. Az én "körömben" mindenkinek van rendes biztosítása. S itt vagyok pl. én. A Medica mellett megveszem a suplemental insurance-ot havi $180 aranypengöért. Tavaly volt egy csipö mütétem ami összesen $18.70-be került, mert hazafelé jövet nem volt nálunk a megfelelö biztosítási kártya, s engem meg evett a fene, mert a kórházi csillapító hatása már elmúlt.
A kórház a biztosítóknak leszámlázott több mint $40,000-t. Ha nincs biztosításom akkor ma én is valamelyik chapter-ban vagytok.
Ahhoz, hogy valaki csödbe menjen kell legyen vagyona. ha meg van vagyona akkor miárt nincs biztosítása?
Megmondom?
Mert az USA-ban egy kis csöd nem jelent stigmát. Jobban járt valaki ha csödöt jelentett, mintha fizet. Azért is húzták szorosabbra a madzagot.
Előzmény: break (1464)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1466
Stinks. Hogy lehet az, hogy valaki képes bankruptcy-ra de nem képes fizetni a biztosítást? Gyakorlatból tudom, hogy a kettó együtt nem megy.
Előzmény: break (1465)
break Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1465
Ismeros. Es neked a "temaeltereles" szo?

Itt nem a kulonbzo fele csodbemenesekrol van szo (bar persze arrol is lehetne), hanem arrol, hogy az emebrek csodbe mennek a drga korhazi koltsegek miatt. Ilyen szemptonbol mindegy, hogy chapter 7, 11 vagy akarmi az amit benyujtanak.
Előzmény: Törölt nick (1463)
break Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1464
Ne meg egy rovid megjegyzes.

Harom ervet adtal ennek a cafolasara "...köztudomású hogy az USA-ban az emberek csődbe jutásának egyik fő oka az egészségügyi problémák..."

1. "nem igaz" - errol bebizonyitottam, hogy tevedtel. Erre az aprosagra nem reagaltal

2. "nem jellemzo a csodbemenes" - ennek nincsen koze a fenti allitashoz. Legfeljebb az aranyaihoz. Ha az egesz USA-ban mondjuk csak 100 embert menne csodbe egy evben es abbol 50 lenne egeszsegugy miatt akkor is igaz lenne a fenti idezet. Abban viszont igazad van, hogy fontosak a szamaranyok, mert mas nagysagrendu a problema, ha szaz, mintha mondjuk 800ezer emberrol van szo.

3. A sajat tapasztalatod nem tamasztja ala. Ezzel termeszetesen nem lehet vitatkozni, hiszen mindenkinek megvan a sajat tapasztalata. Ugy tunik azt sugallod, hogy te ismeretsegi korodbol senki vagy szinte senki sem ment csodbe ilyen okok miatt. De azert az a tavalyi 789ezer (avagy annak a fele) ember csak letezett, meg akkor is ha te egyiket sem ismered.
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1463
No ismerös az a szó, hogy disztingvál?
Előzmény: break (1458)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1462

chapter 7

The chapter of the Bankruptcy Code providing for "liquidation,"(i.e., the sale of a debtor's nonexempt property and the distribution of the proceeds to creditors.)

chapter 9

The chapter of the Bankruptcy Code providing for reorganization of municipalities (which includes cities and towns, as well as villages, counties, taxing districts, municipal utilities, and school districts).

chapter 11

The chapter of the Bankruptcy Code providing (generally) for reorganization, usually involving a corporation or partnership. (A chapter 11 debtor usually proposes a plan of reorganization to keep its business alive and pay creditors over time. People in business or individuals can also seek relief in chapter 11.)

chapter 12

The chapter of the Bankruptcy Code providing for adjustment of debts of a "family farmer," or a "family fisherman" as those terms are defined in the Bankruptcy Code.

chapter 13

The chapter of the Bankruptcy Code providing for adjustment of debts of an individual with regular income. (Chapter 13 allows a debtor to keep property and pay debts over time, usually three to five years.)

chapter 15

The chapter of the Bankruptcy Code dealing with cases of cross-border insolvency.
Előzmény: break (1459)
break Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1461
Ugy latom abban van a kulonbseg koztunk, hogy mit ertunk a "jellemzo" alatt.

Szerinted egy esetet ragadtam ki. Szerintem meg ket milliot. Bar igazad van, 2006-ban mar csak 600ezer csod volt.

Szerinted ezen szam (meg a .26%) alacsonysaga miatt a csod nem jellemzo az amerikaiakra. Szerintem meg felmillio csod azert eleg sok. Lehet, hogy nem jellemzo, de 789ezer ember elete megy tonkre. Igaz neme mindenkinek teljesen, sokan talpra tudnak ujbol allni..

Ha mondjuk igaz, hogy ennek a fele a magas orvosi koltsegek es a biztositasi rendszer hianyossagai miatt vannak, akkor tavaly 390ezer ember ment csodbe feleslegesen. A te szempontodbol ez nem szamit. Szerintem meg hatalmas szam. Szerinted olyan kicsi, hogy foglalkozni sem erdemes vele. Szerintem igen.

Es ez fuggetlen attol, hogy mi van Magyarorszagon. Ha igaz a szamod akkor tenyleg sok csod van. Viszont eleg valoszinunek tartom, hogy nagyon kis szazalekuk ment draga betegseg miatt csodbe. Marpedig itt most arrol van szo.
Előzmény: havelina (1460)
havelina Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1460
Igazi MM stilusban kiragadtal egy nagyon nem tipikus evet. A csodtorveny 2005-ben szigorodott, ugyhogy mindenki, aki csoddel akarta letudni tartozasat, rohant beadni 2005 novembereig, amikor is a szigorubb torvenyek eletbe leptek.
2006-ban 597,965 non-business csodot jelentettek be, ami olyan 789,000 embert jelent.
Ez az USA osszlakossaganak 0.26 szazaleka.

Szinten 2006-ban az USA-ban 19,695 business csodot jelentettek.
Osszahasonlitaskeppen Magyarorsagon ugyanebben az evben 8,800 valallkozas ment csodbe. Ez az amerikainak per kapita 134 szerese.

Előzmény: break (1459)
break Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1459
"Másodszor, mert nem jellemzö az amerikaiakra a csödbejutás. "

2005-ben 2millional tobb "non-business" csodot jelentettek be.



Az adat es a kep forrasa: http://www.bankruptcyaction.com/USbankstats.htm
Előzmény: Helfgott bácsi (1456)
break Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1458
"...köztudomású hogy az USA-ban az emberek csődbe jutásának egyik fő oka az egészségügyi problémák..."

"Elöször mert nem igaz."


http://judiciary.house.gov/media/pdfs/Warren070717.pdf

Medical Bankruptcy:
Middle Class Families at Risk
by
Elizabeth Warren
Leo Gottlieb Professor of Law
Harvard Law School
Testimony Before
House Judiciary Committee
July 17, 2007


About half of all families filing for bankruptcy do so in the aftermath of a serious
medical problem.


http://boards.historychannel.com/thread.jspa?threadID=600002413&tstart=0&start=-1
Top Ten Reasons People File for Bankruptcy
4. Reduce or even eliminate high medical bills.

Sometimes an unfortunate accident or major recently discovered illness can completely ruin a family. Many families have to make choices on allocation of bills.
Előzmény: Helfgott bácsi (1456)
Helfgott bácsi Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1457
politikai hovatartozástól függ...

Ez biztos.
Előzmény: sajtkrem (1455)
Helfgott bácsi Creative Commons License 2007.08.06 0 0 1456
"...köztudomású hogy az USA-ban az emberek csődbe jutásának egyik fő oka az egészségügyi problémák..."


Ez az a fajta érvelés amit nem tudok elfogadni.
Több okból.
Elöször mert nem igaz.
Másodszor, mert nem jellemzö az amerikaiakra a csödbejutás.
Harmadszor harmincnégy év tapasztalata nem ezt támasztja alá.
Aki akar annak van biztosítása.
Akinek nincs rá pénze az használja a Medicare-t.
Egyes kirívó eseteket - mert van olyan is - tipizálni, rosszabb mint a hazugság, félrevezet, hatást vadász, becsap, s Moore ezt csinálja. Ha történetesen egy demokrata elnök lesz, Moore éhen fog dögleni, (amit öszintén kívánok neki) vagy pár év mulva majd abba is beleköt. mert Moore Amerika ellenes. Csípöböl.
Period.
Előzmény: sajtkrem (1455)
sajtkrem Creative Commons License 2007.08.05 0 0 1455
Nem ismerem Michael Moore anyagi helyzetét. (A cikket amiből idéztél egyébként nem találtam meg.) Az hogy valaki őt hazaárulónak vagy az igazság keresőjének tekinti valószínüleg politikai hovatartozástól függ...

Csak annyit fűznék hozzá a témához - MM film SICKO - hogy az köztudomású hogy az USA-ban az emberek csődbe jutásának egyik fő oka az egészségügyi problémák (magas egészségügyi számlák). Ezt nem MM mondja hanem tény. Én még mindíg jó szívvel ajánlom a filmet megnézésre (még ha konzervatív vagy is ill. talán főleg azért) ha másért nem kiváncsiságból vagy azért hogy tudjál érdemben ellenébe szólni(!).
Előzmény: Helfgott bácsi (1454)
Helfgott bácsi Creative Commons License 2007.08.05 0 0 1454
Michael Moore Owns Halliburton Stock

World Net Daily

"I don't own a single share of stock!" filmmaker Michael Moore proudly proclaimed.

He's right. He doesn't own a single share. He owns tens of thousands of shares – including nearly 2,000 shares of Boeing, nearly 1,000 of Sonoco, more than 4,000 of Best Foods, more than 3,000 of Eli Lilly, more than 8,000 of Bank One and more than 2,000 of Halliburton, the company most vilified by Moore in "Fahrenheit 9/11."
Előzmény: sajtkrem (1452)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!