Valóban érdekes választás volt a Dea részéről az a platós VW, miközben olyan ikonikus darabokat hagytak ki, mint a Golf 2 és New Beetle utcai változata, csapott hátú Golf 3, Golf 4, újabb Polo és Passat stb. Helyettük van egy rakat olyan, ami szerintem még a németeknél is ritkaságnak számít. Bár ők biztos nem bánják, mint ahogy mi sem bánnánk, csak jönne már egy magyar járművekről szóló sor! :)
"...Nem is értem, hogy mit keres a sorozatban ez a belső használatra épített teherautó."
Szerintem pedig azért, mert a kiadó Deagostini a "sorozatban gondolkodó" gyűjtőket is meg kívánta célozni, tehát azokat, akik a sorozat minden egyes darabját magukénak akarják! :-) ...és lehet, hogy majd pár év múlva egy ilyen, hiánytalan, 70 valahány darabból álló VW-s sorozatnak lesz igazi piaci értéke az akkori gyűjtők között, amit ma még nem tudhatunk előre. Én nem ebbe a gyűjtői csoportba tartozom, nekem elég, ha ebből a VW-s sorozatból csak azokat veszem meg, amelyek érdekelnek, és tetszenek. A Plattenwagent ezért sem vettem meg én sem, sok más egyéb, korábban kiadott deás Volkswagen modellel együtt.
Ilyen anomáliák előfordultak, két évvel ezelőttig (22-es Volgát le is akciózták), akkor is legfeljebb szuperben, mert az újságos nem teszi ki, hátulról hozná, ha lenne. Benzinkúton rohasztanak egy I260 huszonakárhanyadik számot, de ennyi.
Az egy 403 convertible lenne és a sima 403-hoz képest beszerezhetetlen, vagy jóval drágább, mint a Toyota 2000GT C.
Ja, és az újságos mondta, hogy ez a kis Karmann elsőre tökre hasonlít Columbo autójához..., amelyről tudjuk, ugye, hogy az egy ősrégi Peugeot, és még csak véletlenül sem Volswagen! :-)
Én épp ma délelőtt vettem meg az újságosnál(!) - abszolút véletlenül, mert miután elfelejtettem az újságosomnál félretetetni ezt a modellt a megjelenésekor, azaz pont egy hónappal(!) ezelőtt, és arra volt dolgom - ahol megláttam, tök váratlanul, a standon kitéve. Ott árválkodott már egy hónapja, és a kutyát sem érdekelte, úgyhogy ma hoztam el én is ezt a Karmannt...csak halkan jegyzem meg, hogy a Deagostini azért szépen árat emelt időközben, mert ez a mostani, újságos példány már 3890 Ft-omba került.
Az Ant-IQ bogyókat és az I-llogic MI-t több gyártó (és, ha csak a gyártók lennének...) is aktívan használja. Értem én, hogy vannak ökörzöldek, de, annak mi értelme, hogy 45-30-25 év után, amikor a célcsoport nem beszerezte, hanem kipusztult, adnak ki promóciós termékeket (a maga idejében nem, vagy nagyon hitványban), nem pénztárcabarát áron, aztán áll padlón, hogy rájuk rohad? A Harry Potter hullámot sem tudom hová tenni (nem tudom hová tenni már, mert, annyira veszem...), húsz éves az a ... jóság. BSG MK1-est 200x-ben (de nem itt) adták ki, a hetvenes években futott, nem késtek sokat, de az új sorozat cuccai is csak 5 évet (ide persze már leválogatva, hiányosan jutott, kapkodták) és, akkora hálypja soha nem volt, mint a SW/ST féléknek. Meg "lefőtt a KV" tavasszal (tavaly) és decembertől nyomják ki (már nem itt, itt nincs: kiadáscsökkentés) a kapcsolt árut. Minek? Lehet most kapni kiegészítő felszerelést, upgrade készleteket, amivel szépen körbe lehet pakolni a semmit, mert, amire rá lehetne patkolni, abból nálunk zéró, EU-ban 1-3 db tűnt fel (olcsóóón) néhány mikroszekundum alatt bomlott el a készlet... Szóval, kedves cégek: csak okosan! Nem tudom min csodálkozunk, az 1:24-esekből is kimaradtunk, pedig sokan várták (én pont nem, de nem irigylem senkitől). Már a vasorrú HC Rábás ámokfutásuknál elengedtem ezeket, ha ilyen jófejek rájuk száradhat a készlet, biztos jobban tudják: K+F, marketing, PK működik... A Skodatanyában sajtos bácsi volt legutóbb, hmm, finyi! Mióta is fut ez? Sebaj, várjuk a Barbapapa sorozatot... ja, hogy már megy? A francba, erről is lemaradtam. "kizárólag előfizetéssel, újságosnál nem" Talán, mert nincs újságos, ami maradt, annál sem kapni ezeket: "ekkora xarokat nem fog tárolni". Már megmondták, hogy felejtős, mikor feldobtam, hogy jöhet 1:24, vagy busz sor (aha: Ha-Ha), összerakósok sincsenek már réges régen, F&F, VW az első pár számig volt. Ez remek (sikerült valamit zsákmányolni?), de engem az érdekelt volna, hogy a KMO környékén felszámolták-e valami hasznos betonozás okán szélsőjobbról a gyalogos közlekedést, mert az egész háztömb megkerülésével, szélsőbalról látom tikkadni a népséget.
Lényegében igen. A DeA bevett valami szérumot minden logikus ésszerű gondolkodás ellen. Mire itt kiadják a tehersort, a célcsoport már régen beszerezte. Mai számolás szerint 8000 alatt nem nagyon lenne egy darab és kizárólag előfizetéssel, újságosnál nem, mert a disztribúció ára horror lett. És akkor veheted az itt sosem járt lengyel pápamobilokat, mire nagy nehezen elérsz a Csepel 750-ig. Felejtős. A börze amúgy kultúrált volt, a legenda most, én bringával mentem :)
Én is le fogom, már kevésbé érdekes modellek jönnek, pénzem sincs, helyem sem, egészség sem, kaja is horror. Az összeszerelősökbe pláne nem vágnék bele, nemcsak az ár, de a minőség, és a macera miatt sem. Én biztos voltam benne, már, amikor a VW-t indították, hogy tele lesz, de nem nálunk, itt horror infláció + rezsi csökkentés csökkentés lett, na erre nem számítottam. Ezeket miért nem az Atlas sorba tették? Mindegy. Elment a vonat. A kiadók meg számolgathatják hány befejezett T1, DeLorean és Trabi lesz... A lengyel 4-5 VW áráért behordott, ugyanilyen, vagy hasonló fülkével már meglévő "faszagányos"-okba meg bele sem ugrottam. Francnak van ereje, ezeket összeszedni, egyeztetésre, meg időre. Egyáltalán a KMO-ba a Köki felől még át lehet jutni, vagy lezárták azt a részt, mert képregény börze videókon azt látom, hogy a tűző napon állnak a háztömb túloldalán? Nem, mintha arra tévednék, ahhoz pénz is kellene. Ha itt kijönne már, akkor sem vágnék bele. Olyan áron lenne, mint most viszonteladóknál. Újságos nincs, ahol van nem kapnak, ha kapnak és érdekes 1 s alatt elfogy, utánrendelgetni nem fogok, posta sincs, átvevő pont még annyira sem, ahogy a komplikációkra nekem már erőm, időm, kedvem sem.
Az 1:32 léptékű Claas Dominator 106 után egy újabb ikonikus retro kombájn készül a nagy előd: a Claas Dominator 105 (1:32). 3D nyomtatás előtti modellről készített jpeg fájlok. A valós modell is hamarosan kész lesz.