Én használok MPG-t, ez a 3. autó. A dieselbe a folyékonyat öntöttem, ha elfogyott,a tablettát oldottam fel egy kis benzinben, úgy adagolom. Rángatás egyszer volt, hamar almúlt, már nem is emlékszem mikor.
Kemencére is készültem, csak közbejött egy kis családi zűr sajnos. Kopi is invitált már, hogy vigyem a vasat. Tag vagyok még, büszkén hordom a műanyag kártyát. :-D
Gázolajhoz természetesen (1 fulltank-1 flaska STP), minden kúton van, én 5000 km-enként javallom, legalábbis én így fogom használni. Tablettát nem próbáltam. Lehet hogy segít a v-power is, de mint írtam nem javasoltak extra gázolajat nekem. Én a sógorok kútjánál tankolok.
Igen, nagyon jó volt. Fantasztikus látvány kb. 25 autó konvoljban (olyan 1,6 km-es sorban) és kb. 80 ember együtt. Ráadásul Cseh-Szlovák-Magyar hétvége volt 4 külföldi autóval. Voltak csemegék is (egy Megane RS a klubban, és az én Automatám is ritka jószág). Ezért is sajnálom, hogy ezen a fórumon ilyen jellegű aktivitást még nem látok, annak ellenére, hogy nagyon szép kluboldallal rendelkeztek például.
Mindegy, csak beindul egyszer.
Azért én még olvasgatok, de még mindíg hiányolom a honlapon azokat az információkat, amikről korábban már beszéltem (fogyasztási adatok a tulajoktól, szervíztapasztalatok és árak, esetleg téligumihoz felnivásárlási tippek, források, ilyesmik).
Persze lehet mondani, hogy egy-egy hozzászólásom esetleg felszítja a tüzet, vagy ilyesmi, de nem szabad elfelejteni, hogy ez a fórum a KIA Cee'd-ről szól, nyitott, bárki elmondhatja a véleményét. Ebbe bele tartozik, hogy egy I30-al hasonlítjuk össze, vagy én egy Megane-hoz viszonyítom az autót. Ha a fórum neve KIA Cee'd KLUB lenne, már valóban nem lenne jogom esetleg olyan dolgokról beszélni, mint most.
Díler, ha követed a honlapunkat látod az aktuális klubeseményeket is. Miért nem jössz el egy kocsmázásra, kirándulásra, vagy nemsokára remélem egy rendszeres pókerpartira? Mi nem Fa-testápólóval várnánk, hanem paprikás zsíroskenyérrel..:))
Nade....Szegény Lanos! Ez kb. olyan volt, mintha felkelnél a Pentium4 elől és előkaparnád a sufniból a ZX Spectrumot, majd várnád a csodát. Nem illik több évtizedet, mint kort számonkérni sem tárgyon, sem feleségen.:-)
Helló Valahol olvastam,hgy a BOSCH rendszerek fő problémája nálunk az orosz olaj!Magas a gyantatartalma és ez lerakódik.80%-al kevesebb a meghibásodás nyugaton.Ajánlatos 5000-ként valamivel tisztítani(STP) Más .Vissza ült már valaki az előző autójába?Mentem egy kört a lanossal,nagyon lehangoló volt!
Vegyél nyugodtan crdi-t, nekem is jelentkeztek a furcsaságok. Azt hittem, hogy a kiméletes bejáratás miatt elllustult. De nem!!! Rájöttem, hogy egyértelműen a tankolt gázolajban van a hiba. Mindegy hol tankolsz, mindelhol kaphatsz rosszabb minőséget. Én ugyanazt a gázolajat tankoltam, csak másik kútnál és érezhetően rosszabbul ment a verda és többet is evett. A kereskedő azt mondta, hogy alap diesel üzemanyag kell bele, extrákat, agyonadalékoltat nem szereti. Namármost olyan már nem nagyon van (csökkentett cetánszám stb...). Én is raktam 5000 km-körül STP-t, és "megjavult", ugyanis az helyreállítja az üzemanyagot. Tőlünk nyugatra sokkal jobb minőségűek az üzemanyagok, és sokkal kevesebb az üzemanyagra visszavezethető meghibásodások száma is (ezt olvastam valahol). A javaslat az, hogy ha egy kút beválik, akkor ahhoz az egy kúthoz kell ragaszkodni.
Nem kell drasztikus dolgokra gondolni...ettől még nyugodtan vehetsz CRDI Cee'd-et!!!! Lehet valaki észre sem veszi. Nekem mindig terhelésváltásnál jön elő,gyorsítok gáz vissza enged(motorfék) ujra gyorsítok,ekkor mintha megtorpanna és utána indul csak meg. Ja és nem fordulatszám függően jelentkezik.
Nem értem én ezt a "garanciális" dolgot, ezeket a javításokat sem ingyen végzik, csak a tulajdonos helyett az importőr fizeti. Olyan meg, hogy nincs megoldás, nem lehet. Továbbítani kell a problémát.
A "garanciális" hozzáállás persze szervízenként változhat!
Talán emlékeztek néhányan volt egy problémám nevezetesen a "harmadik" féklámpám az ablakmosó "gomba" vonalában 1,5-1,5 cm-re megrepedt! Az átvételkor nem vettem észre, de az is lehet utána keletkezett, felületi feszültség, mifene, ki tudja? Lényeg a lényeg, ezt a repedést - nem volt nehéz belátni - mechanikai sérülés nem okozhatta! Elmentem az Autó-Óbudához, ahol a kocsit vettem és azzonnal mondták, hogy gariban cserélik a komplett lámpatestet! Az egyszerűség kedvéért a munkaplapra a számítógépbe az írták:"beázás". Gondolom így nekik is könnyebb lett az életük és az ügyfél is - én - elégedetten távozott!
Megmondom őszintén nem erőltettem,kiváncsi voltam a garanciális problémák kezelésére, egy 2 hónapos autónál. Majd legközelebb ugyis kicseréltetem...:)))
Elég szomorú. Remélem rendbe jönnek a dolgok. Talán lesz egy kis klub élet is egyszer végre valahára.
Ki kellene jelölni néhány regionális kocsmát, ahol lehetne néha röpke klubdélutént tartani. Egy kis élő eszmecsere, biliárd, vagy bowling, egy szelet pizza, vagy ilyesmi.
Az árlistára a múlt havi óriásplakát kampány miatt került fel a készletek erejéig. Ha a Hyundai hirdeti akkor itt is felvették a listára. Szerintem a kutya sem vesz klíma nélkül Ceed -et.
saját forgalmazásut: Motorex Xperience Fs-x 5w40 Longlife. Azt fel se ajánlotta senki,h kicserélik gariba a légbefúvo műanyagot... Majd legközelebb határozottaban jelzem,h zavar!