Keresés

Részletes keresés

ducikenyér Creative Commons License 2020.09.11 -5 1 150

Kazai=középszer

Schatzl=tehetséges játékos

 

Ennyi.

Előzmény: Fkc13133 (148)
RnD Creative Commons License 2020.09.11 -2 4 149

Olyan szempontból nem hogy mennyi labdát kapnak szélen. Nati egyet sem kapott negyedóra alatt, azért az szerintem nem jó.

Előzmény: Fkc13133 (148)
jamaica2 Creative Commons License 2020.09.11 0 0 147

Karsten + google fordító

 

"Egy hete a békéscsabai elóre nkse csapat elleni edzőmeccsen elütöttem a jobb könyökömet, ha ez elkészült, elmentem az orvoshoz, hogy elvégezzem a megfelelő vizsgálatokat. Végül elmondták, hogy van egy kis sérülésem a csonton és az ínszalagon, ezért ezt az immobilizátort 3 vagy 4 hétig kell használnom, plusz kineziológia. Most Balatonbogláron vagyok, a csapattal másképp csinálom a kineziológiai foglalkozásokat és edzéseket, de azért edzek, hogy ne veszítsem el mindazt, amit eddig csináltam. Jól vagyok, mindenekelőtt jó hangulatban !! "

Előzmény: RnD (145)
RnD Creative Commons License 2020.09.11 -2 4 146

Alba FKC – Dunaújváros: 23-21 (10-12)

 

Mindkét csapatban vannak ígéretes fiatalok, és ezen a mérkőzésen többen bizonyíthattak is. Persze csak azok, akiket az edzők pályára küldtek. Vágó Attiláról már tudjuk hogy ilyen szempontból ’óvatos duhaj’, az első bajnokin nála a fiatalok leginkább a kispadon üldögéltek. Ha Bulath Anita nem sérül meg, Román Dorina a Fehérvár ellen aligha kapott volna majdnem félóra játékidőt (a Szombathely ellen szinte csak hetesekre küldték be). Sziráki Bogi továbbra is a padon ült, Nati fent volt úgy negyedóráig de ezalatt rá sem nagyon néztek a többiek (ami azért is feltűnő, mert Kazai Anita balszélen teljesen be van vonva a játékba, de Nati valamiért nincs…) A jobbszélen Mihály Petra csak a negyvenedik percben állt be, és ezt rögtön meghálálta, mert három gólt lőtt, nem is túl jó helyzetekből (3/3). Előtte Horváth Gréta ugyanitt 0/2-ig jutott... (Petra több meccset is kihagyott sérülés miatt és ma játszott először, de ez a pályán kicsit sem látszott.)

 

A Fehérvár csapata viszont két fiatalnak köszönheti a győzelmet, mondhatnánk, és ez nem is lenne túlzás.

 

Úgy kezdődött hogy Utasi Linda beállt negyedórával a meccs vége előtt, szinte hidegen a kispadról, de ez legkevésbé sem zavarta. Mindjárt lőtt egy szuper átlövésgólt középről, aztán adott egy nagyon ügyes asszisztot faultból a hatosról - két újvárosi játékos mellett - jobbra Bardi Fruzsinak, a beállónak, aki leforgott a védőjéről és betalált.  Majd egy majdnem egészpályás gólt lőtt az akkor még éppen üres újvárosi kapuba, nagyjából az utolsó pillanatban amikor ezt még  lehetett (a Fehérvár tv kommentátora fel is kiáltott hogy ’nem kell rálőni…’ de nem lett igaza…..). És ha ez még nem lenne elég, nem sokkal később balkettőből szinte helyből felugorva még egy klassz átlövésgólt is láttunk tőle. Így sikerült fordítani alig kilenc perc alatt 15-16-ról 21-18-ra, Utasi Linda három góljával és egy gólpasszával.... Ezt követően Afentáler Sára is betalált felkanyarodás után átlövésből és ezzel meg is lett a meccs (57. perc 22-18). És ezt a 7-2-es sorozatot a Fehérvár nagyrészt két fiatal játékosnak köszönhette.

 

Utasi Linda igazán összetéveszthetlen az NBI-ben, most múlt húszéves és tud mindenfélét: átlövéseket, betörésekből gólt, asszisztokat, egészpályás passzokat, indításokat és indulásokat - viszont soha nem lehet tudni hogy most éppen mit vesz elő ezek közül. Ilyen szempontból kiszámíthatatlan, nehéz rá előre készülni. De persze ez ’lazaság’ is, mindent könnyedén, teljesen spontánul valósít meg a pályán, ennyiben még junior játékos ő, de ha így folytatja sokra viheti (Mondjuk a 2000-es korosztályunk olyan szuper h a junior válogatottba sosem került be, csak legutóbb egy felkészülési tornán, de így is valószínűleg ő lenne Kácsor Gréta helyett a balátlövőnk decemberben a vb-n, ha Grétát felvinnénk a felnőttekhez.)

RnD Creative Commons License 2020.09.10 -3 4 145

Azért Karsten is jobb mintha senki nincs. Kapura veszélyesebb lenne mint néhányan a tegnapi meccsen a Lokiban.

 

Minimum két játékos kellene még Debrecenbe, az egyik valamelyik belső posztra, a másik balszélre. Csak aztán nehogy kazah, macedón, ukrán etc. légiósok jöjjenek, mint most Érdre....:S

 

 

Előzmény: Süni2 (144)
Süni2 Creative Commons License 2020.09.10 -1 0 144

Elnézve Karsten tavalyi teljesítményét, nem hiszem, hogy sokkal előbbre lennének vele. Amúgy nem rövid a kispadjuk, csak Hornyák Dóra nem Bulath.

Előzmény: RnD (143)
RnD Creative Commons License 2020.09.10 -2 4 143

A Debrecen kisebbfajta krízisbe került már most a bajnokság elején. Mi a gyenge szereplés oka....?

 

--rövid kispad, a két lövő + irányító poszton öt játékos van csak (Karsten sérült)

--az öt játékos közül ketten - Hornyák Dodó, Vukajlovic - újak, és az új igazolásokat még nem sikerült beépíteni a csapatba, Vukajlovic - az utóbbi két év egyik legjobb góllövője az NBI-ben - egyelőre árnyéka önmagának

--Vámos Petrának nincs cseréje, Borgyos Pannát valószínűleg nem kellett volna kölcsönadni

--van egy lyukas poszt, a balszél teljesen használhatatlan (kellene egy játékos oda kölcsönbe minél hamarabb)

--a csapat regenerációja két meccs között nem sikerült (legalábbis most nem).

 

Az év elején Kopecz Barbarát is le akarták igazolni Debrecenbe, ez aztán kútba esett, és mit mondjak, jól jönne most ő oda.

RnD Creative Commons License 2020.09.10 -2 4 142

A Kisvárda meccskeretében a 18 játékos közül csak ketten voltak légiósok (Kondásova, junior korú szlovák kapus és a balszélső Timea Milosevic). Három éve meg szinte csak légiósok voltak Kisvárdán...

 

A Kisvárda 9 mezőnyjátékossal játszotta le a mérkőzést, és öt perccel a meccs vége előtt először Bouti Fruzsit majd Siska Pálmát kellett hosszasan ápolni. Mivel kiállítások nem voltak, ezért utána három saját támadást ki kellett hagyniuk. De amilyen kevés idő volt hátra és amilyen hosszú ideig mehettek ezek a támadások, valószínű volt hogy ők már nem jöhetnek vissza. Így aztán az utolsó öt percre pont három játékosa maradt a hazai csapatnak a három belső posztra (Mihálffy--Szabó Nina--Karnik Szabina), több nem. De azért ki tudtak állni így is.

RnD Creative Commons License 2020.09.10 -2 3 141

'A Kohász kikapott Fehérváron.'

 

Bulath kidőlt, ezzel az Újváros játékerőben 40%-kal gyengébb lett.....cum grano salis. De a következő meccsek nem lesznek könnyűek.

Előzmény: Fradista Utazó (136)
RnD Creative Commons License 2020.09.10 -2 4 140

Kisvárda – DVSC: 21-18 (13-9)

 

A mérkőzést jobban kezdte a Kisvárda, hamar háromgólos előnyt szerzett és ezt aztán sikerült végig megőrizni (3-0 5. perc, 7-3 15. perc). Ezzel el is dőlt a meccs mert a Loki képtelen volt felpörögni a megkívánt szintre, elöl többen is dekoncentráltnak vagy egyszerűen fáradtnak tűntek (mentálisan). Kovács Annát néhány perc után le kellett cserélni, ő nagyon nem volt formában és most Vámos Petra sem tudott sokat hozzátenni a játékhoz. Hornyák Dóra és Vukajlovic így jóval hamarabb pályára léptek és valamivel jobb játékot láttunk tőlük mint pénteken - Hornyák Dóra legalábbis mind a négy hetesét belőtte -  de mezőnyből ők sem voltak igazából kapura veszélyesek. Balszélen Kelemen Vica egyszer talált be (több lehetősége nem is nagyon volt), az első félidő végén rövid időre becserélt Petrus Mirtill viszont egy percen belül két óriási ziccert is kihagyott (és utána rögtön le is cserélték). Jobbszélen ma Arany Rebi kezdett, szélsőbefutásból lőtt is egy klassz gólt. Bánfai Kíra húsz perc után állt be, rögtön egy góllal kezdte és utána még háromszor betalált, ma sokkal magabiztosabb volt mint a Móvár ellen négy napja (4/6). A debreceni jobbszél (5/7) és a balszél (1/4) eredményessége ezen a meccsen is magáért beszél….

 

A Kisvárda négy kapust nevezett a mérkőzésre (Pásztor Betti védett végig, Mátéfi Dalma hetesekre jött be és egyet védett is, a többiek a kispadon ültek), a mezőnyjátékosok közül hárman egy perc játékidőt sem kaptak, egyedül a negyedóra után becserélt Szabó Nina számított friss erőnek (ő az ETO ellen pénteken nem játszott) és lőtt is fontos gólokat a második félidőben. De sokan nem voltak a hazai csapatban sem, ezért egy idő után elkezdték lassítani a játékot, igen hosszú támadásokat vezettek (ebben a két jv is partner volt…) és kapura lövéssel csak a legvégső esetben próbálkoztak. Volt is ebben ráció, mert a Loki védekezése – a támadásokkal ellentétben – végig nagyon jól működött, a kilencesig gyakran kilépő védőkkel és leütköző faultokkal. Így aztán a kapusok teljesítménye döntött végül. Az első félidőben Csiky több lövést is védett, szünet után meg Giegerich-nek még annyira sem lehetett gólt lőni, a Kisvárdának ez tizennyolc perc alatt csak négyszer sikerült (13-9>17-14 a 48. percben). Ekkor Siska Pálma helyett bejött balkettőbe Szabó Nina és megtörte a jeget, két perc alatt lőtt két gólt (50. perc 19-15) és ezzel visszaadta Kisvárda önbizalmát elöl. A kapuban meg Pásztor Betti parádésan védett a második félidőben (48.5%-kal az egész meccsen), és az utolsó tizenöt percben szinte teljesen lehúzta a rolót, ehhez jöttek még a fáradó Loki játékosok technikai hibái a végjátékban, így a mérkőzés már öt perccel a vége előtt eldőlt.

 

A Kisvárda győzelme teljesen megérdemelt, a Debrecen egyszer sem állt győzelemre, döntetlenre sem (és még mínusz egyre is csak három-négy percig a második félidő közepén [15-14 40. perc]). A Móvár elleni bajnoki sokat kivett a vendégcsapat játékosaiból, akik a közben eltelt öt nap alatt mentálisan úgy tűnik nem tudtak még regenerálódni.  A Lokinál egyelőre nem sikerült átállni a heti kétmeccses ritmusra, és ennek most ez a vereség lett a következménye.

Süni2 Creative Commons License 2020.09.09 -1 1 139

A Loki Kisvárda elleni meccse hogy? 

Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.09 -2 0 138

Hiányzik Bulath...

Valami nem klappol náluk valóban.

Egyébként vicces, tavaly volt egy jó őszük, és már a fél fórum Vili bácsi fanná avanzsált. :)

Előzmény: Taliga007 (135)
hatosfalat Creative Commons License 2020.09.09 0 0 137

Érdnél meg két játékos (Walfisch és Szabó) 23 gólt szereztek a 35-ből. Nem gondoltam volna, hogy ennyivel nyernek.

Előzmény: Fradista Utazó (136)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.09 -1 1 136

A Kohász kikapott Fehérváron. 

A Fehérvár egészen komolyan adta elő: hat játékos lőtt 3-3 gólt, annál többet senki. 

Előzmény: Fradista Utazó (133)
Taliga007 Creative Commons License 2020.09.09 0 0 135

Így azért lassan (+ a múltkori Móvár bukta) újra lehet értékelni, h a DVSC hol fog kikötni a középmezőnyben. Az első félidőt nézve egyébként ez egy elég sima meccsnek tűnt, vmi idén nagyon nem működik Vili báéknál.  

Előzmény: Fradista Utazó (134)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.09 -1 0 134

A Debrecen pedig kikapott Kisvárdán. 

Előzmény: Fradista Utazó (133)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.09 -1 0 133

Az Érd megverte a Boglárt, a vége egészen sima lett. A Vác szintén simán verte az MTK-t. 

codi1993 Creative Commons License 2020.09.09 -2 6 132

Köszi. Egyébként csak engem zavar hogy az M4 szinte csak érdektelen meccseket közvetítenek? Nem a a nezőszámra gondolok elsősorban ha nem a sportértékre. Győr, Fradi, Siófok meccseit nem adnám csak ha egymással játszanak. Mainap is lesz egy Vác-Mtk, Neka-Érd ezeknek van igazán sportértéke és nem az ilyen 10-15-20 gólos különbségűeknek. 

Előzmény: RnD (130)
Bamberg58 Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 131
RnD Creative Commons License 2020.09.08 -1 4 130

Hát én mindig felveszem a Debrecen Tv adását képrögzítővel. És az úgy egész jó, az MKSz oldalnál komfortosabban tudom így visszanézni.

 

A forduló meccse volt amúgy, szerintem. Olvasom a Debrecen Fbook oldalán valamennyi meccset élőben közvetítik majd, ott gondolom megtalálhatók lesznek a jövőben.

Előzmény: codi1993 (129)
codi1993 Creative Commons License 2020.09.08 0 0 129

Semmi gond, gyenge ott a minőség általában, de ránézek. 

Előzmény: Lucijo (128)
Lucijo Creative Commons License 2020.09.08 0 0 128

Bocsi, hogy közbe kotyogog, kerestem én is és végül az MKSZ honlapján találtam meg.

Előzmény: codi1993 (127)
codi1993 Creative Commons License 2020.09.08 0 0 127

Hol tudtad megnézni? Én tegnap kerestem de nem találtam sehol :/ 

Előzmény: RnD (126)
RnD Creative Commons License 2020.09.08 -1 3 126

DVSC-Móvár:  30-31 (15-14)

 

 

Két játékerőben teljesen hasonló csapat kiegyenlített küzdelmét hozta a meccs, a Loki vezetett sznte végig, általában egy-két góllal, öt perccel a vége előtt már hárommal (30-27), de aztán fordult a kocka és a végén a vendégek örülhettek. Egy igencsak elkeseredett Köstner Vilmos a sajtótájékoztatón a kapusokat, a védekezést, a támadójátékot és mindent okolt, de szerintem túl sötéten látta a helyzetet. Valójában a Loki szinte végig jól játszott, de jól játszott az ellenfél is, és náluk hosszabb a kispad.

 

(a kapusok) Az első félidőben Giegerich védett, kifejezetten jól. A szünet után beállt Csiky, aki öt perc alatt három gólt kapott három lövésből, erre visszajött Giegerich és aztán már egy hetes kivételével végig ő állt a kapuban. Többet hibázott mint előtte, de így is voltak fontos védései (egy perccel a vége előtt Tilinger váratlan lövését is megfogta például, amikor ez nagyon fontos volt). Azt semmiképpen nem mondanám h a szünet után a Loki kapusok nem védtek semmit, a vereség nem rajtuk múlott (bár kétségtelen, az ellenfélnél Szemerey Zsófi és az utolsó negyedórára becserélt Herczeg Lili jobb százalékkal teljesítettek).

 

(a védekezés) Mindkét csapat sok mozgással, kilépő faultokkal, dinamikusan védekezett hatvan percen keresztül, öröm volt nézni milyen jól és hatékonyan, egyáltalán nem agresszívan (a Móvár nyolc kiállítást kapott, de nem durva faultokért, ápolni sem nagyon kellett senkit). A Debrecen védekezése az utolsó negyedórában már kevésbé volt feszes, először Tóvizi kezdett bizonytalankodni, őt Köstner rögtön lecserélte Bordásra, a vége felé meg Horváth Bettit nem sikerült levédekezni a vonalon, egy perc alatt kétszer is betalált (ezzel tudott feljönni a Móvár mínusz 3-ról mínusz 1-re). És nem voltak felkészülve arra sem hogy Tóth Eszti gyors labdafelhozatal után megindul középen és aztán már nem áll meg, rendezetlen védelem ellen lendületből halálos biztonsággal lő gólokat - ez a játékának az egyik új és rendkívül veszélyes eleme, amit Debrecenben mindkét félidő végén sikerrel alkalmazott (és ezzel a Loki védőket úgy tűnik meglepte).

 

(a támadójáték) A támadásokban baloldalon Despotovic, jobboldalon Kovács Anna szerepe volt meghatározó (a cserék, Hornyák Dodó és Vukajlovic kevés lehetőséget kaptak). Mindketten igyekeztek az akciókat minél hamarabb befejezni, ebben persze benne vannak a hibák is. Kovács Anna az első húsz percben hibázott többet, utána összekapta magát és aztán már szinte végig nagyon jól játszott. Despotovic-nak még legjobb napjaiban is hullámzó a formája: kezdetben ütős megoldások, aztán egy idő után elkapkodott lövések és több elrontott bepassz a beállósoknak. De most a Móvár ellen vissza tudott jönni a hullámvölgyből és lőtt egy fontos egészpályás üreskapus gólt a vége felé például. Szó se róla, lehetett volna a támadásokat gondosabban is felépíteni, jobban átgondolni, de ezek a felállt fal ellen is gyors akciók ma végülis jól működtek ötvenöt percig (30-27).

 

Vámos Petra  irányított, elöl szinte hibátlanul játszott, védekezésben is majdnem (az első tíz percben volt egy kicsit bizonytalan balkettőben, itt egyszer-kétszer megkerülték kívülről és ebből még egy elég szigorúan befújt kiállítást is kapott). De ezen kívül csak dicsérni lehet, három gólt (ebből két szépségdíjas gólt) lőtt, három hetest kiharcolt, rendkívül dinamikus, célratörő és pontos volt védekezésben és támadásban is (ez teljesen jellemző rá, a pontos, gyors, erőteljes játék elöl és hátul is). Egy példa: tizenvalahány perccel a meccs vége előtt megindult előre, kilenc méteren minden további nélkül átment az összezáró két védő között mint kés a vajon, és adott egy szuper labdát balra Kelemen Vicának, aki aztán a ziccert kihagyta. Petra ilyen: az akciók nehezét bevállalja és megcsinálja…[i]

 

(hetesek) A Loki első hetesét Kovács Anna nagyon a kapu fölé lőtte, a másodikat meg Hornyák Dóra  a kapusba. Ha ez a két hetes bemegy, a Debrecennek nem lettek volna gondjai a végén.

 

(szélsők) Jobboldalon Bánfai Kíra kezdett, mindjárt az elején Kovács Patti nyolc méteren feltűnően könnyen le-egy-egyezte, de aztán kapufára lőtte a ziccert. Kíra ezt követően egyszer betalált, majd nem sokkal később kiállították mert Vanika befutott labda nélkül és elesett mellette a hatoson (trükkös egy lány Vanika….) A szünet után megint Kíra volt fent, egy helyzetet kihagyott, majd indította elöl Kelemen Évát, méghozzá egy rizikós hosszú passzal - beletelt egy kis időbe amíg Vica ezt a labdát megszelidítette (és aztán kiharcolt egy hetest…[ii][R1] ). Bár ez az akció végül góllal zárult, Köstner mégis túl hebrencsnek találta és Kírát lekapta a pályáról. Arany Rebi állt be helyette, aki később két helyzetből két gólt lőtt (egyet indulásból, egyet felállt fal ellen). Rebi jó formáját látva, lehet h érdemesebb lett volna vele kezdeni az elején.

 

 

(Kíra és a hosszú passz) …ez úgy történt h a Móvár kidobta a labdát oldalra, Kíra végezte el a bedobást a saját kilencese előtt valamivel, és onnét rögtön indította az ellenfél térfelén - középen 11 méteren - Kelemen Vicát. A kommentátor az on-line adásban nem győzött rémüldözni hogy ez milyen rizikós passz volt, bár Kíra itt az utánpótlás-válogatottaink legszebb hagyományait követte: ott ugyanis alapkövetelmény hogy a labdákat minél gyorsabban hozzuk fel, ha lehet egészpályás passzokkal (ezt már a serdülő válogatottban is elvárják a mezőnyjátékosoktól). Kíra ebben az esetben ezt a junior válban megszokott taktikai megoldást követte, és a labdát úgy helyezte – egyébként pontosan – hogy az Vica előtt nagyjából egy méterrel érjen földet, aztán már csak fel kell venni. Vica azonban meglepődött ezen, a levegőből akarta levenni a passzt, de csak elérni tudta a labdát, ami aztán előre pattant, ezzel veszélyesen közel került a hatoshoz, így már nem volt könnyű megszerezni. Ha hagyja maga előtt leesni – junior válogatott style – akkor nem lett volna gond és rögtön ziccerből lőhetett volna kapura.

 

 

Balszélen ment el a meccs. Ez sem gyakori, de most megtörtént….Ez a poszt a Lokinak már jó ideje a gyenge pontja, itt ugyanis nincs felnőtt cserejátékos, bár kellene, mert Kelemen Vica formája az év elején is megbízhatatlan volt, korántsem lehetett rá mindig számítani. A Móvár ellen az első öt percben lőtt két gólt szélről, aztán kezdődtek a problémák: a következő két helyzetet már kihagyta, a második félidőben egyszer kiesett a kezéből a labda a vonalon, majd jött az a jelenet ahol Vámos Petrától kapta indulás végén a passzt és az is kimaradt. Ezután Köstner beküldte Petrus Mirtillt, ő meg nem merte bevállalni az akciót amikor lehúzták neki balszélre a labdát, inkább visszajött vele középre. Ilyen látványos megfutamodás után Köstner mit tehetett, visszaküldte Kelemen Vicát. De talán nem kellett volna…

 

(a végjáték) Efféle kiélezett küzdelem végén ez mindig egy külön meccs. A Debrecen háromgólos előnnyel kezdte az utolsó öt percet, de Horváth Betti nagyon hamar lőtt két gólt a vonalról, utána meg egy hetest is kiharcolt, amiből szintén gól lett és máris egyenlítettek a vendégek (30-30). A Móvár akkor már egy ideje két beállóval támadott (vagyis inkább egy beállóval + egy befutó szélsővel), ezt a felállást a meccs végén a fáradó játékosok nehezen tudják levédekezni, ilyenkor gyakorlatilag nem lehet kilépni és ütközni, egy jó passz a vonalra és máris ott a helyzet. Elöl a Loki szintén a beállósra játszotta ki az akciót, de ott a ziccert Herczeg Lili védte (beállós ziccerek a specialitása, ezeket szinte mindig védi), és az egyenlítés után védte Kovács Anna átlövését is, majd egy másik ziccert ugyancsak beállóból,  de itt a jv-k még vonalat is befújtak Bordásnál. Ezután indult meg Tóth Eszti a debreceni kapu felé, félpályánál megkapta a labdát, végigvitte és lendületből bevágta a Móvár vezető gólját. Fél perc volt még, a labda valahogy ismét balszélre került, Kelemen Vica bevetődött, túl sok helye nem volt, a kapus feje fölé célzott de Herczeg Lili védte ezt is. Így lett 30-31 a vége.

 

A tanulság….? Talán az hogy Tóth Eszti félpályás végigszáguldásaira készülni kell. És kell egy másik balszélső Debrecenbe. De a Loki védekezését és a támadásokat én nem okolnám, nem volt azokkal különösebb gond. Csak annyi h az ellenfél védekezése és támadása ugyanilyen jó volt, mert itt két teljesen azonos játékerejű csapatról beszélhetünk. Ilyenkor nüanszokon múlik az eredmény. Két kihagyott hetes, egy betliző balszélső….

 

 

Ritkán látható jelenetnek lehettünk szemtanúi hét perccel a mérkőzés vége előtt. Horváth Bernadettet kiállították, a Móvár lehozta a kapust de aztán nem tudták visszahozni amikor a támadásnak váratlanul vége lett. Jól visszarendeződtek, felálltak védekezni, a Loki meg elkezdte a passzokat a fal előtt úgy hogy a védők mögött a móvári kapuban nem állt senki. Persze aztán észrevették, és Despotovic egy átlövésből - a felső kapufáról éppenhogy a gólvonal mögé pattanó labdával - be is vette az üres kaput (29-26). Kishíján nem lett belőle gól…

 

RnD Creative Commons License 2020.09.08 -1 1 125

56'14": néztem én is mit mutat a jv, de gondoltam miért mutatna zárást, mert azzal semmi gond nem volt

58'33": Horváth Petra itt négyet minimum lépett, igaz, úgyhogy ez storno...

 

Ezek szerint marad egy kiállítás ami nem volt az, és egy támadás amit elvettek a Szombathelytől. Így azért ez már határeset, mármint a "hazai pálya' és 'a jv-k belenyúltak a meccsbe' között. Hazai pálya egyértelműen volt, de nem olyan mértékű hogy ezt a Szombathely ne bírta volna el, pláne úgy hogy több gólos előnnyel kezdte az utolsó negyedórát.

 

(...és kétszer 50'50" és 56'14" Bandelier-t átneveztem Kobetic-nek, de ez már saját hiba....:)

 

 

Előzmény: Fradista Utazó (124)
Fradista Utazó Creative Commons License 2020.09.07 -1 3 124

Szerintem: 

 

50:12: Ez nem túl szigorú ítélet, hanem egyszerűen rossz. Pődör lerakta a labdát a földre. Jah, hogy pont egy olyan játékos akarta felvenni, aki nem fért hozzá? Ő baja. Semmi sem kötelezi a játékost, hogy, miután lerakta a labdát, álljon is arrébb. 

52:38: Amikor néztem, nekem is rossz ítéletnek tűnt, azért jobban megnézve szerintem korrekt. Wald nem ért be Kazai elé, oldalról ütközött vele, ez így kiállítás.

56:14: Még mutatja is a játékvezető, nem Virág, hanem Mayer ellen fújt, szabálytalan zárást. Szerintem hibásan, a zárás szabályos volt. 

58:33: Horváth ötöt lépett a labda leütése és a felugrás közt, az sok. Jó az ítélet. 

Előzmény: RnD (123)
RnD Creative Commons License 2020.09.07 -1 3 123

Itt persze adja magát a kérdés: tényleg olyan sokat hibáztak-e a jv-k a Szombathely kárára és az Újváros javára...?

 

Szerintem a Marosán György által különösen kárhoztatott piros lap - Tomasevic kizárása azt követően h induló játékossal ütközött - teljesen jogos. Szinte tankönyvbe illő példa. De az utolsó tíz percben többször is 'érdekesen' fújtak a játékvezetők:

 

--50'12": Pődör Beki kiállítása újvárosi kérésre a 'szabaddobás késleltetéséért' szerintem túl szigorú. Még határesetnek sem mondanám azt ami történt.

--52'38": Wald Kíra kiállítása, amikor az induló Kazaival 6 méteren ütközik szintén véleményes, bár Kíra 'rookie' az NBI felnőttben, ezért nem annyira meglepő

--56'14": Virág Nonótól elveszik a labdát támadó faultért? lépésért? amikor egyik sem volt, sőt, az ő mezét húzta oldalról Nick Viki
--58'33": Horváth Petra gólját nem adják meg egy nem létező lépéshiba miatt.

 

Egy támadást és egy gólt szerintem elvettek a Szombathelytől az utolsó tíz percben, és volt két túl szigorú kiállítás is.

Isthy1 Creative Commons License 2020.09.07 0 0 122

Reményeim nem váltak valóra Buliról 5-6 hétig le kell mondanunk. Előbb Klivinyi az egész idényre, most Buli 1,5 hónapra. Ha lehet nem kérnénk ilyenből többet már ebben az idényben.

Előzmény: Isthy1 (89)
RnD Creative Commons License 2020.09.07 -1 2 121

Javítás:

 

59’14”: Nem kevés keresztpassz után Szalai megindul középen 9 méteren jobbra, j3 bekanyarodik és Gorilszka + Horváth Petra (j3 és b2 védő) között betör a hatoson belülre, elesik>hetes.

 

 

Előzmény: RnD (120)
RnD Creative Commons License 2020.09.07 -1 3 120

DKKA—Szombathely 24-23 (12-15)

 

A  meccs egy kifejezetten gyors, sokgólos félidővel indult, általában a vendégek vezettek, az elején két-három, aztán inkább csak egy góllal, a végén megint hárommal. Az Újváros csapatát egyértelműen Bulath Anita vitte előre, rajta kívül még Kazai balszélen és Nick Viki beállóban tudott érdemben hozzátenni a játékhoz (Viki beállóban kifejezetten ügyes, bár néha belép a kapuelőtérbe és onnét lő kapura, de ezen kívül nem látszik rajta hogy időtlen idők óta most játszik először újra ezen a poszton). A Szombathely csapatában Bandelier elég hamar lőtt két gólt de ezen kívül nem volt aktív és többször bizonytalannak is tűnt. Helyette inkább Gorilszkára lehetett számítani beállóban (4/4 az első félidőben) és balszélen a teljesen újonc Wald Kírára, aki négyszer is betalált öt lövésből (4/5 az első félidőben).

 

Szünet után az Újvárosban beállt balszélre Schatzl Nati, az első helyzetét szélről a kapusba lőtte, utána egy indításból viszont betalált, itt a védőmozgás végén Tomasevic a kapuban egy hátrabukfencet is kénytelen volt bemutatni, ami láthatóan nem esett jól neki.  Hogy ezt elkerülje, néhány perccel később már a hatoson kívül várta Natit, akivel frontálisan ütközött is még mielőtt a labdát elkaphatta volna. A helyzet teljesen egyértelmű, Tomasevicet piros lappal kizárták a meccsből A vendégek edzője, Marosán György ezt rendkívül nehezményezte (azóta is nehezményezi) bár a Szombathely ebből végülis jól jött ki: Csapó Kincső állt be a kapuba és klasszul védett ő is, ráadásul a következő tíz percben az Újváros szinte teljesen gólképtelennek bizonyult: Bulath elfáradt, Barján Bia az egész meccsen gyengén játszott, Ferenczy Fruzsi alig kapott játékidőt, ezért aztán ő sem volt olyan dinamikus mint régen, a fiatal játékosokat (Román Dorina, Sziráki Bogi, Jovovity, Schatzl Nati) meg nem nagyon merte Vágó Attila pályára küldeni valamiért (Jovovity fent volt védekezésben, de elöl ő sem). Így lett tíz perc alatt 14-17-ről 16-19.

 

A Szombathely is átvette ezt az álmos játékot: Bandelier alig mozdult el a pályán balkettőből és egyre pontatlanabbul lőtt kapura, Mayer Szabina inkább csak állt a falban elöl és hátul is, a jobblövő Agbaba mondjuk aktív volt, de inkább ne lett volna, mert az elhamarkodott lövéseiből semmi jó nem lett (egyszer például újvárosi gól). Pődör Beki, aki egymaga irányította a csapatot hosszú ideig, szintén fáradni látszott – nem könnyű irányítani ha labda nélkül nem mozog melletted senki – és amikor Horváth Petra állt be helyette középre, ő sem volt meggyőző. Nagyon úgy nézett ki hogy a Szombathely már csak ki akarja húzni a meccs végéig ezzel a két-három gólos előnnyel, és ez nekik bőven elég.

 

A játékba valami újat Szalai Babett hozott, aki negyedórával a vége előtt végre elkezdte támadni a falat úgy ahogy kell (korábban csak irányított, a kapu felé meg sem indult). Ennek meg is lett az eredménye, rögtön kiállították róla Gorilszkát. Bejött Molnár Kicsi is irányítóba, ő friss erőnek számított (bár védekezésben cserélni kellett). Ezután lett érdekes a meccs:

 

19-20

 

50’12”:    Pődör Beki próbálja a vonalon megjátszani Mayert, a labda visszapattan hozzá, nem sokkal ezután passzívért elveszik a labdát (elég hamar). Bandelier a sípszó pillanatában még előreadja a labdát a hatosra Bekinek, aki leteszi azt a földre és húsz centiméterrel hátrébb tolja mielőtt elengedné. Az újvárosi játékosok szerint akadályozta a szabaddobás elvégzését, a jv-k ezt akceptálják és Bekit kiállítják (elég szigorú ítélet)

 

50’35”: Nick Viki b3 ziccerben kapja a labdát, befordul, a lövést Kincső védi, a labda visszapattan Szalai Babetthez, így aztán marad az Újvárosnál

50’50”: Bulath kj3 7m talpról váratlan bár nem túl erős lövéssel próbálkozik  Kobetic és Mayer között, Kincső beleér de a kapuba pattan róla a labda

 

20-20

 

51’11”: Bandelier b2 10 méterről megindul előre, felugrásos csel után a vonalig b3 betör, Ferenczy Fruzsi megy vele és elsodorja>szabaddobás

51’46”: Bandelier b2 12 méterről előreadja a labdát balszélre Wald Kírának, aki éles szögből betalál

 

20-21

 

52’07”: Bulath Anita j2 lendületből betörésből gólt lő, Mayer Szabina (b2 védő) ezt csak nézi

 

21-21

 

52’38”: Mayer Szabina b2 10 méterről középre szánt keresztpasszát  a kirobbanó Nick Viki megszerzi, oldalra adja a labdát Kazainak aki indulhat vele és  b3 vonalon a középről éppen odaérő és a vonalon megálló Wald Kírával ütközik, majd gólt lő. Ezt nem adják meg, Kírát viszont kiállítják és hetes is lesz.

52’45”: A hetest Román Dorina belövi

 

22-21

 

53’42”: A Szombathely támad, pályára kerül Gorilszka is újra, második beállónak. Ennek ellenére nem nagyon tudnak a vonalon helyzetet kialakítani, végül Virág Noémi indul befelé, j2 8 méterről  fejfölötti ívelt passzal akarja megjátszani Mayert j3 vonalon. Igen ám, de közben Mayer már hátradobta magát a vonal felé és látva a labdát ugyanezzel a lendülettel hátra is esik, ezzel a mögötte - már a hatoson belül - éppen odalépő Bulath Anitát ledönti a lábáról. Bulathot ezt követően hosszú ideig ápolják, a térdét fájlalja, lemegy a pályáról, többet már nem jön vissza. A Szombathely támadhat újra…

53’55”: Horváth Petra b3 felugrásból kapura lő, a lövés a blokkoló védők karján megpattan és utána a bal kapufát találja el, a labda az Újvárosé.

 

54’25”: Ferenczy Fruzsi j2 bemegy 7 méterre, a két baloldali védő összefut előtte, Fruzsi pontos passzt ad jobbszélre, Horváth Gréta ziccerből lőhet, de a lövést Kincső védi.

 

54’59”: A Szombathely támad, Orbán Adri kapja a labdát, jobbszélről befut középre és 9 méteren felugorva szuper passzt ad előre j3 vonalra Gorilszkának, aki aztán Hlogyik fölött a kapuba íveli a labdát

 

22-22

 

55’28”: Újvárosi keresztpasszok után Szalai indul meg jobbra majd vissza és közben ellépi >
labdavesztés

 

56’14” A Szombathely igen lassan hozza fel a labdát és utána komótosan indítja a támadást (Kobetic--Virág Nonó—Horváth Petra van most fent a három belső poszton). Végül Virág Nonó középen nekidurálja magát, megindul előre, de 8 méterig kilépnek elé, erre jobbra fordul, elmegy Nick Viki mellett aki hátulról visszahúzza mire az alapvonali jv támadó hibát fúj be (?) > az Újvárosé a labda

 

56’52”: a baloldalról középre 8 méterre befutó Szalai Babett pontos pattintott passzt ad b3 vonalon Nick Vikinek, ő a védőt lerázza magáról, befordul, kapura lő, a ziccert Kincső védi

 

57’21”: Horváth Petra középről 8 méterről talpról próbál a nála alacsonyabb védők fölött gólt lőni, de a labda a bal kapufát találja el és utána oldalt megy ki>az Újváros jöhet

 

57’50: Ferenczy Fruzsit j2-ben a kilenc méterre kilépő Mayer Szabina leteríti>szabaddobás majd
58’08”: Szalai Babett egy-egyezik középen/b3 7 méteren Virág Nonón és Gorilszkán (j3 és j2 védő) majd a labdát hosszú passzal kiadja balszélre, ahol Kazai teljesen üresen áll  és b1/b2 vonalról gólt lő (itt a szombathelyi védők elszámolták magukat, j2 & j3 Szalain védekezett és Orbán Adri [ j1 védő] feljött kettesbe az ott 8 méteren álló Molnár Kicsire, így Kazaira már nem jutott ember)

 

23-22

 

58’33”: Mayer szélről befut középre elzárni – ez visszatérő elem így a meccs végén a szombathelyi támadásoknál – erre Horváth Petra középen megindul, 11 méteren jobbra fordul mintha passzolni akarna, de megy tovább előre, j3 9 méteren felugrik és gólt lő . Ezt az alapvonali jv nem adja meg, mondván ellépte (ami nem igaz, mert leütötte lövés előtt a labdát, de ezt az alapvonalról nem lehetett látni mert a védők takarták) >Újvárosé a labda

 

58’53”: Újvárosi TO.

 

59’14”: Nem kevés keresztpassz után Kazai megindul középen 9 méteren jobbra, j3 bekanyarodik és Gorilszka + Horváth Petra (j3 és b2 védő) között betör a hatoson belülre, elesik>hetes.
Közben a kilépő de nem ütköző Bandelier (b3 védő) - aki mellett Babett bekanyarodott - szintén földre kerül, először az orrát fogja, majd a hátán fekszik, láthatóan igen rosszul van. Hosszan ápolják,

59’16”: a hetesre beküldött Román Dorinának másfél percet kell várnia amíg a labdát kapura lőheti, de ez nem zavarja meg>gól

 

24-22

 

59’24”: Szombathelyi TO.

 

59’30”: Középkezdés után Horváth Petra balról azonnal bejön középre és ugyanezzel a lendülettel 12 méterről felugrásból óriási gólt lő

 

24-23

 

59'35": Az Újváros támadhat, a szombathelyi játékosok kijönnek emberfogásra, Molnár Bea hozza fel középen a labdát, egy védő mellett 15 méteren oldalra passzolna, aztán mégsem, utána lépéshiba, jöhet a Szombathely.

 

59’48”: Indul az utolsó szombathelyi támadás, ez most pontos és jól is oldják meg: rendezetlen védelemnél Virág Nonó b2 7m faultból kiadja a labdát balszélre Wald Kírának, aki ziccerből lőhet kapura, de a labdát Hlogyik Petrába lövi (Petra itt nagyon jól helyezkedett, kijött éppen annyira hogy a hosszú oldalt zárja és ugyanakkor felkínálta a rövidet, ahova aztán a lövés ment). A kipattanó labdát középen Nick Viki szerzi meg, de vonalra lépett, ezért szabaddobás.

 

59’57”:  A szabaddobásból Horváth Petrának adják fel a labdát, ő b3 9m felugrásból rálövi de lefelé, ezért azt Ferenczy Fruzsi 7 méteren blokkolni tudja.

 

24-23 a vége.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!