Mert tényleg rossz is. Bármennyire is illik Gáti Belmondóhoz, A profiban vérszegény, csúnya rutinmunka, amit csinál. Gáti profi (!), ezért ez csak akkor tűnik fel, ha van mivel összevetned. Egyébként úgy emlékszem, nagyon steril is az a szinkron, ami további pofon.
Jut eszembe vmilyen netes fórumon olvastam (taglalták a film nagyszerűségét a szinkront kevésbbé), hogy a Gáti-Belmondo páros nagyon rossz a Profiban, háát sztem pedig ott van, Gáti nagyon jól visszaadja az akcióhős Belmondót
Már a Profiban se tetszett Garassal a szinkron, szerencse hogy nekem a Gáti Oszkár féle szinkronnal van meg Hackmann-nal meg el se bírom képzelni, neki Grúber Hugó v Rajhona passzol sztem
Tegnap volt a Filmmuzeumon egy olyan, hogy A Domino-elv. 70-es evek szinkron: a bajszos Gene Hackman=Garas Dezso. Meresz huzas, de a Profi alapjan lehet tudni, hogy GD jol adja az akciohosoket is.
Minden mas hang nagyagyu volt, de ez mondjuk nem meglepo, ha arrol az idoszakrol beszelunk.
Néhány héttel ezelőtt láttam a Sebhelyesarcú c. filmet, Al Pacino főszereplésében. Szerintem rendkívül jól sikerült hozzá a szinkron, Végvári Tamás egyik legjobb szinkronmunkája- a sok közül persze. A többi karakterhez is nagyon passzoltak a magyarhangok, Buss Gyula, Kocsis Judit, Stohl András, de Végvári kiemelkedik szerintem közülük :)
Pocsék mind a kettő sajnos. Uri nagyon rossz Douglasnek eleve, Dörner bár zseniális hangja szokott lenni, de ezúttal az ő újabb szinkronja is csúnya rutinmunka.
Kozben megneztem, benne vannak, megvan a valasz. F. Ernot mar lattam a Katonaban es igy utolag ismeros volt a hang.
Viszont lehet, hogy hulye vagyok, de en nem lattam Samuel L. Jackson-t Vass Gabor hangjan megszolalni - vagott verziot adtak le a Hunniaban vagy epizodszerepben jelent meg SLJ, amikor kimentem a mosdoba?
Meg egy dolog: gondolom, a Vasember szinkronja nincs fenn meg az adatbazisban. Ki volt Downey hangja es ki volt az arab orvose?
Jeff Bridges karakterehez pont Tordy organumat vartam volna, de Soros S. is kivalo volt, gondolom, kozrejatszott az is, hogy Bridges-t o mar szinkronizalta.
Reggel volt egy (a reggeli musor atlagahoz kepest) viszonylag hosszu interju Tordy Gezaval a radioban a Nemzet Szinesze-elismeres kapcsan es a vegen kicsit "marlonbrandozoott" is - kiraly volt ;)
A Hozományvadászok (The Buccaneers) c. BBC-sorozat szinkronhangjaival kapcsolatban tudnátok segíteni?
Addig jutottam el, hogy Trevenick hercege Alföldi Róbert, Annabelle pedig Zakariás Éva. A többi hangot fel kéne ismernem, de nem sikerül...
A szinkront a Zákányi Stúdió készítette, nagyon szuper. (egyedül az angol és amerikai akcentus különbségét nem tudja visszaadni, de az első részben még azt is megpróbálja)
Mindenesetre láttam az ominózus filmet, illetve megavn DVD-n, és hála istennek elég jó szinkronhangok lettek kiválasztva.
Apropó, nem tudja valaki, hogy a Movies24 adón futó filmek szinkronját hol készítik, mert elég csapnivalóra sikerednek, eddig még egy ismert hangot sem tudtam felfedezni.
Ez nem "hozzáállás" kérdése, ne bosszants. Egyszerűen nem tűnik életszerűnek ez a levélváltás. Kicsit problémás lenne mondatonként analizálni, hogy miért nem az, nem is mennék bele. Csak egy fontos dolog: erősen túlreagálásnak tűnik a vita, tekintettel arra, hogy akik a szakmában vannak, valószínűleg pontosan tudják 1 oldalalas tényfeltáró levelek nélkül is, miről van szó. Attól meg nem lesz konkrét egy sztori, mert te beírtad a fórumra. Te is kaptad valahonnan. És a "támadás" sem neked szól, hanem az állevelezésnek. (Ez nem tény, csak feltételezés.)