Sziasztok! Kellene egy kis segítség, ha még van itt valaki. Nem tudjátok véletlenül, hogy Mo-on lehet-e valahol kapni Jimmy White könyvét?! (Behind the white ball.) Vagy esetleg ha vkinek megvan és már ráunt, szívesen megvásárolnám. Segítsetek, légyszí, légyszí, légyszí. Kösz
Mit mondjak, elég bolond ez a csávó, hogy hét világbajnoki cím és sok év verhetetlenség után még amiatt panaszkodik, hogy nem jönnek az eredmények... :)
A csapból is az folyt, hogy Hendry az ünnepek alatt annyit gyakorolt, mint még soha. Karácsony, szilveszter, a születésnapja, stb. Gyakorolt, gyakorolt, gyakorolt, mert elege lett, hogy nem jönnek a jó eredmények. Hát most jöttek ;-))
pl akkor mondják ezt, amikor a lökés után "ugranak" egy picit a golyók. Ez a legtöbbször csak az ismétlés során látszik. Valószínűleg én is rengeteg ilyet lökök, de ez játék közben nem annyira játszik. Egy profi viszont tudja, hogy mikor, minek pontosan hová kellett volna mennie és lehet, hogy mondjuk a célgolyó elment de a fehér nem oda ment ahová akart (ez a profi számára azért egy rossz lökésnek számít). Úgy tudom ez nagyon sok mindentől függ: lökéstechnika, bőr, szennyeződés a fehér illetve a célgolyón, posztó. Az tényleg érdekes, hogy most nagyon sokszor mondták. Lehet, hogy az asztalokkal volt vmi gond?
A kommentátorok is mondták, hogy ezen a tornán, feltűnően sok "massive kick" volt. Ez minek az eredménye lehet? Valaki meg tudná fogalmazni pontosan, hogy mi is ez a jelenség? ( elmondom mire gondolok, aztán tessék üvölteni, hogy igen vagy nem, vagy pontosabban :) ) Szóval szerintem valami kréta, vagy egyéb szennyeződés miatt, nem úgy találkoznak a fehér és színes, ahogy kellene, ezért nem arra megy a fehér/színes, amerre kellene. Ennyi? Miről lehet észrevenni? Úgy értem, ha csak úgy játszok az asztalon... Köszi!
Hendry egyik beceneve: "The Potting-machine" ez a 90-s években illet rá leginkább, amikor szinte legyőzhetetlen volt.
A végső ökölrázás előtt is volt egy hozzá képest extra érzelemnyilvánítása. A frame-re már nem emlékszem, de valami elég nehéz szitu volt és ugyan sikerült a lökés, de az ilyenkor szokásos ""massive kick" közbeszólt és elég borzasztó helyzetben állt meg a fehér. Na akkor mérgesen csinált egy lendítést a kezével, kb. ilyen értelemben: f.... off!
a port.hu-t nem szabad nézni eurosport ügyben, mert néha úgy el vannak tévedve, hogy hajjaj. www.eurosport.com, és ott tv schedule, ahogy már említve is vagyon.. :))
Hát tényleg nem semmi volt a tegnapi döntő... Hol olvastátok, hogy az Eurosport 13-án már közvetíti a Masterst? (Mert a honlapjukon nem írják még véletlenül sem.)
" Kicsit dobott ezen az érzésen, amikor tegnap belebokszolt a levegőbe miután lerakta az utolsó feketét. Ezt azért nem túl sűrűn látni nála."
Ja, majdnem mosolygott is, mikor átvette a kupát, de aztán visszafogta magát ;-)) Tényleg kicsit gépiesen játszik, nincsenek olyan nagy ötletei, mint Ronnienak szoktak, ha elemében van. Viszont stabilan, jól játszik a nagy "gyakorlatozás" után, tehát a welsh óta.
Gratula Dott-nak és bár eddig nem nagyon csíptem (vessetek meg, de nálunk a családban csak "giliszta" a beceneve) de nagyon tud küzdeni és fantasztikusan oda tud koncentrálni. Iszonyú óvatosan játszik de szépeket lök (azért ha jól megfigyelitek 1-1 nagyobb visszahúzásba borzasztóan belemozdul)
Hendry-t meg nem is értem mi hajtja most ennyire! Gyönyörűen játszik, igazi klasszikus snooker-t. Fantasztikus a figura, bár mikor nézed akkor az az érzésed, hogy egy gépet látsz. Kicsit dobott ezen az érzésen, amikor tegnap belebokszolt a levegőbe miután lerakta az utolsó feketét. Ezt azért nem túl sűrűn látni nála.
Minden elismerésem nekik. Hosszú idők óta most láttam először élőben snooker versenyt, mert végre van Euro otthon megint és nagy élmény volt (jobb mint utólag dvd-ről). Az utolsó frame-et én is "végigizzadtam" ráadásul úgy, hogy mindkettőnek szurkoltam (ez hülyén hangzik de ez van)
A Masters tippversenyen a (Dott vs Maguire) vs O'Sullivan ag eleg fejfajast okozhat a tippeloknek, vegulis a jelenlegi top 6-bol harman oda tomorultek.
Elozetes vilagranglista a Malta Cup utan (zarojelben a vegleges vilagranglista helyezes a VB utan):
1. (1.) Ronnie O'Sullivan 40987 2. (3.) Stephen Hendry 32987 3. (24.) Stephen Maguire 28825 4. (4.) Paul Hunter 26875 5. (5.) John Higgins 26049 6. (15.) Graeme Dott 25412 7. (20.) Joe Perry 24850 8. (7.) Peter Ebdon 24725 9. (11.) Jimmy White 23962 10. (6.) Matthew Stevens 23987 11. (23.) Mark King 23100 12. (9.) Stephen Lee 22350 13. (14.) David Gray 21812 14. (2.) Mark Williams 21699 15. (7.) Ken Doherty 21374 16. (10.) Alan McManus 20450 17. (21.) Barry Pinches 20275 18. (25.) Anthony Hamilton 20149 19. (18.) Quinten Hann 20025 20. (19.) Allister Carter 19975 21. (31.) John Parrott 19850 22. (13.) Steve Davis 19387 23. (17.) Ian McCulloch 19287 24. (43.) Barry Hawkins 18850 25. (16.) Marco Fu 18549 26. (32.) Dominic Dale 18475 27. (29.) Michael Holt 17862 28. (33.) James Wattana 17600 29. (68.) Neil Robertson 17325 30. (35.) Nigel Bond 17300 31. (51.) Andy Hicks 17100 32. (30.) Joe Swail 16574 ... 33. (45.) Ryan Day 16525 36. (22.) Tony Drago 14837
erdekesebb valtozasok: - Higgins visszaelozte Perryt - Dott harom helyet elore jott - White es Stevens visszaeloztek Kinget - McManus ujra a top 16-ban - Davis negy helyet kapaszkodott vissza - Robertson 2, Hawkins es Day 1 helyet leptek elore
Stephen Hendry 36. ranking verseny gyozelme. Graeme Dott 4. ranking verseny dontoje (egyet sem nyert).
Kovetkezo verseny: The Masters, februar 13-20. illetve: elkezdodik a VB kvali a heten (bar az erdekesebb kvali korok majd marciusban).
Jo kis meccs volt, nem mondom, 7-7-nel nem hittem volna benne, hogy Hendry meg tudja meg nyerni. Aztan amikor az a 3 golyos szituacio volt, abbol sem hittem hogy pozitivan ki fog jonni (nem megy ra a frame). De meg nem neztem eleg snookert, hogy ilyen kulonleges helyzeteket meg tudjak itelni. Nagyon orulok, hogy Hendry nyert, miota ujra snooker rajongo lettem, ez az 1. tornagyozelme:) Tok jo:)
Ha máltani lennék nem lennék boldog ha valaki lenézné az országomban rendezett versenyt. Lassan 1 éve nézzük a snookert a családdal és még nincs kialakult szimpi nem szimpi társaság, ugyhogy a döntő így nagyon izgalmas volt. A 8-8 meglehetett volna, aztán nyerjen Hendry. A Dott mitől ilyen kis satnya? Egy súlyosabb kuta alatt összeroppanna. De azért nagy harcos és ez tetszett benne. Neil Robertson belépett a szimpik sorába. Igaz alég esélytelen, de mókás feje van. Mint pincsinek akit néha csak mint ferengi, Quark emlegetünk. Még van Odó is de a rendes neve nem ugrik be. Vasárnap újra verseny.
tényleg grat neki is, nagyon jól küzdött. Talán pont az a elrontott kék mutatja miért nincs a legjobbak között. Amikor a legnagyobb a nyomás akkor is totál koncentrálnak kell lenni. Szerintem mikor szerencsésen felragadt a falra a sárga-zöld-fehér kombináció és Hendry második rontott próbálkozása után a bíró bemondta a freeball-t akkor el kellett volna vállalnia Dott-nak és nem visszarakatni.
Grat Hendrynek, de azért ne hagyjuk Dott-ot, nem semmi amit művelt ezen a tornán. (Bár továbbra is a mezőny hátsó részében van, szimpatikussági versenyben, nálam) Néha eszméletlen jókat ütött, padlóról állt fel. Erre elb@sz egy ilyen kéket a végén.. :) Tényleg izgalmas volt!