Keresés

Részletes keresés

Soká Creative Commons License 2002.11.29 0 0 390
Köszönöm a firmware okosításokat!
Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen változást tapasztalt a gép működésében? Nem annyira a Pompi által beidézett újítások meglétére gondolok, hanem, hogy a gyakorlatban mit vettetek észre, vagy mit nem? Jó érzés vagy csak "kötelező viselet"?

xgab76
Ami a tesztfotókat illeti, azért gondoltam, hogy nem árt az állvány, mert ezzel is csökkenteni lehet a bemozdulásból eredő hibákat. Az a legrosszabb, amikor a bemozdulás minimális és szinte eldönthetetlen, hogy mi okozta a csekély életlenséget. Most mi pedig éppen a csekélyke különbségekre vagyunk kíváncsiak.
Auto ISO, hogy őszinte legyek azt sem tudom, hogy ez a verzió mikor áll elő, nálam mindig ISO50. Ha nagyon-nagyon muszáj feltornázom 200-ra, de azt már csak akkor, ha egy sötét kis antikváriumban le akarom fotózni (azaz memorizálni) egy könyv kolofonját, mondjuk. Közben mégiscsak elővettem a gépet és megtaláltam az "AUTO" állást.
Nem tudom, ez az én hülyeségem, de minden auto feliratú dologtól irtózom. Biztosan ezért vannak bajaim az AF-al is.
A szép kiegészítő gyüjteményedet gazdagítottad vakuval?
A szűrőkre még visszatérek...

Dev Null Creative Commons License 2002.11.28 0 0 389
Biztos rosszul fogalmaztam, de én is ezt írtam le.

Azt nem értem, hogy ha ezek a sebességi adatok adottak, akkor miért nem azt csinálja, hogy amíg másol egy kész képet a belső memóriából a kártyára, addig már lehetne a következőt készíteni! Ez persze végtelenszer nem mehetne, de elég jó esély van rá, hogy utólérné a fotóst, hisz nem kell minden alkalommal azonnal nyomni a gombot.

De néha jó lenne...

Előzmény: SzGyuri (378)
vattis Creative Commons License 2002.11.28 0 0 388
Elado Powerex Lithium Ion akku Canon D30, D60 és G1-2höz az akku tipusa BP511 ára 13000Ft ha többet viszel akkor lehet egy kicsit alkudni is...
madjoe Creative Commons License 2002.11.28 0 0 387
;-)

Koszi.

Hogyan ertekelek:
Elsosorban a vignettalas erdekelt a nagylatoszogu feltetnel. Erdekes pont az elesseg valtozasa kozepponttol a sarkok fele es ennek fuggese az elotetek fentletetol. A 8as blendet azert kertem, mert kb itt adjak altalaban a legjobb eredmenyt, a ket szelen ebbol kovetkezoen a mennyire romlik a teljesitmeny kerdesre vartam valaszt. televel altalaban kis melysegelesseggel szeretek fotozni ezert lenyeges nekem a 2.5 koruli optikai teljesitmeny(romlas). Nagylatoval inkabb kihasznalom a teljes belendezhetosegi tartomanyt, igy ott minden erdekelt.

Sajat magamnak: a nagylato elotet erdekel, mert utazashoz szappantartonak veszem a gepet, es nincs jelentos minosegromlas a kepeken (valami van persze, de szappantartotol igy is kivalo). A tele nem telebb annyival, hogy kelljen nekem, bar en itt sem erzem katasztrofalisnak a minosegi romlast. (raadasul G3 a kiszemelt aldozat) ((televel ha portrezom, ugyis a kep kozepso reszere probalom helyezni altalaban a kis melysegelessegu savba az arcot, igy nem zavar ha a szeleken amugy is blurre tervezett resz eletlenebb, mint lenne egyebkent))

mad

Előzmény: xgab76 (375)
_Pompi_ Creative Commons License 2002.11.28 0 0 386
Igen. Kb ennyi a frissítés, ahogy irtad, CF-et megformát, rámásol az új firmware, gépbe berak (ha esetleg külső olvasóval tetted volna rá), bekapcs és onnantól a gép lcd-jén figyelni és csinálni amit mond.
Itt van egyébként a firmware frissítések hivatlos oldala:
PowerShot G2 Firmware Update

A legfrissebb firmware a 1.1.0.0 és ez valamikor 2002 április végén jött ki. AF gyorsulást biztos nem fog okozni, kb ezek az újítások vannak benne :
- Adds Direct Print for Canon CP-100
- Adds Direct Print for compatible Canon BJ printers
- Adds On/Off power saving while connected to computer
- Adds EXIF 2.2 support (lehet, hogy 2.2-ben nincs distance???)
- Adds exposure compensation in movie mode
- Fixes CF write errors in high speed continuous shooting mode
- Other PowerShot G2 additions / fixes:
- Fixes over/under-exposure in high speed continuous shooting mode
- Improvements of charging when battery pack is over-discharged

Előzmény: xgab76 (383)
xgab76 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 385
Azt hiszem, hogy még azt is szokták javasolni, hogy minimum feltöltött aksival, vagy inkább hálózati tápról működjön a frissítés közben a géped. Vajh, miért?! :) Amúgy én is köszi az infót!
Előzmény: Devereaux (384)
Devereaux Creative Commons License 2002.11.28 0 0 384
Szia Soká;

A Canon PS firmware frissítéseket eléred itt:
”Canon USA firmware oldal”

vagy itt:

Japán anyaoldal

G2-höz a legfrissebb az áprilisban kiadott 1.1.0.0 verzió. A frissítés leírását +találod bármelyik oldalon. 1ébként nagyon egyszerű, 1 CF kártyára ki kell írni a letöltött firmware image file-t, kártya be a G2-be és a menü lerendezi a többit.

Üdv. Devereaux

Előzmény: Soká (381)
xgab76 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 383
De jó, hogy sorban olvasgatom a hozzászólásokat. Szóval én korában a Canon.hu-ról szedtem le a frissítést, de most nem találom. A Canon külföldi (canon.com) oldalán sem sikerült fellelnem, sőt már a G2-t is csak a kifutó modellek között. Megnézem neked péntekre (ne felejtsem el), mert elképzelhető, hogy nekem megvan otthon a letöltött változat. Amúgy a letöltéshez kellett a gép alján található számsor is.
Maga a frissítés meglehetősen egyszerű, fel kell másolni az új firmware-t a CF gyökerébe és be kell kapcsolni a gépet, legalábbis emlékeim szerint. A hatásról már nem mernék nyilatkozni, mert én már így kaptam a gépet. Röviden nekem ennyi jutott az eszembe.
Előzmény: Soká (381)
xgab76 Creative Commons License 2002.11.28 0 0 382
Természetesen kézből próbáltam lelőni az ablakommal szemben lévő fát. Több-kevesebb sikerrel. Amúgy a fa kb 15-20 m-re lehetett. Mit javasolsz, hogyan készítsem máskor a képeket? Gondolom, nem auto ISO-val? Amúgy a firmware frissíthető, letöltése a Canon oldaláról nem lehet probléma! Ha kell segítség, szóljál! :)
Előzmény: Soká (379)
Soká Creative Commons License 2002.11.28 0 0 381
Szeretném ha beavatnátok a firmware version frissítésébe és a különbségek hatásába. Az enyém egy bizonyos 1.01 verzió, xgab-é 1.10 . Én éppenséggel örülök, hogy ellenőrizni tudom a tárgytávolság számszaki értékeit az EXIF-ben, de azt sem bánnám ha az AF kicsit pontosabban, netán gyorsabban működne.(és akkor nem kellene ellenőrizgetnem...)
Szóval, mit kell tudni erről?
Soká Creative Commons License 2002.11.28 0 0 380
"egy 10mb-os raw nem megy ra tized masodpercek alatt a Microdrive-ra"

Ez a 10Mb hogyan jött ki? Nálam egy RAW 2-3Mb.

Előzmény: SzGyuri (378)
Soká Creative Commons License 2002.11.28 0 0 379
xgab!

Hálás köszönet a képekért! Ez így nagyon jó.
Én most csak két képet néztem meg teljes felbontásban, a 8-as blendéjű nagylátót alapban és előtétlencsével. Elsősorban ez érdekelt, miután a telével készült saját képeim alapján a telekonvertert már korábban kilőttem, sajna. A nagylátó viszont tetszik. Vagyis elfogadható. Ami azt is jelenti, hogy vlsz. veszek is egyet.
Az EXIF-eket vizsgálva két dolog tűnt fel. A Te gépedben frissebb a firmware version és sajnos az adatok közül kikerült a tárgytávolság jelölése. Ezt annyiból sajnálom, hogy így nehezen ellenőrizhető, hogy vajon az AF minden képen kb. ugyanoda fókuszált-e? (csak, hogy az esetleges életlenség egyik forrását kiküszöbölhessük)
A másik, hogy az ISO érték AUTO módban volt, vagyis nem biztos, hogy minden képnél ugyanazt az értéket választotta a gép.

Végül, kézből vagy állványról fotóztál?

Köszönet a fáradozásaidért!

Előzmény: xgab76 (377)
SzGyuri Creative Commons License 2002.11.27 0 0 378
A Digitfoto Kft-nel vettem es ez az egy db volt belole, ok is egyet kaptak a Canontl.
Ezt a visszavonasdi dolgot pedig en sem ertem, mert nm hiszem, hogy nehany nap alatt a visszarendelt gepeket ujakkal helyettesiettek volna, bar a mennyiseg utalhat erre.
G2-t nem igazan probalgattam, de annyit mondhatok, hogy a raw metese sem tart egy secundumnal tovabb, a kisebb felbontasu kepek mentese pedig azonnali, azt pedig, hogy a gep sorozatkepeket keszit igen jo felbontas mellett, egy-egy kep mentesevel viszont "sokat" bibelodik, azzal lehet magyarazni, hogy a gep a belso memoriajaba menti a kepeket (mind a sorozatfelvetelnel, mind pedig egy-egy kepnel) elsokent, majd onnan irja ki azt, mivel egy 10mb-os raw nem megy ra tized masodpercek alatt a Microdrive-ra, vagy a CF-re, amit viszont a nagyon gyors belso memoria meg tud tenni. (ez aztan a tomondat :-) )
Előzmény: Dev Null (368)
xgab76 Creative Commons License 2002.11.27 0 0 377
Na végre felkúsztak a képek. Remélem a linket ne cseszem el... Itt vannak a képek. Ha elrontanám: http://kep.tar.hu/xgab76/index.phtml?aid=27541455
xgab76 Creative Commons License 2002.11.27 0 0 376
Visszatérve kérdéses első feléhez:
- széles: WC-DC58 0.8x, szóval a "hivatalos"
- tele: TC-DC58 1.5x, ez is a Canon által 1rt hivatalos hozzávaló

Elképzelhetőnek tartom, hogy egyéb 58 mm-es rátéteket is föl lehet tenni a gépre, ha van. Én nem kerestem. Sajnos nem tudok semmi konkrétumot mondani arról, hogy milyen a fényerejük, ezt okosabbaktól, vagy a képek alapján szivesen meghallgatnám én is!

Előzmény: madjoe (373)
xgab76 Creative Commons License 2002.11.27 0 0 375
Ize, tar-ra rakhatom? Módosítások? Egy kicsit soknak tűnik a 27 mega... Hogyan tudod értékelni a képeket?
Előzmény: madjoe (373)
xgab76 Creative Commons License 2002.11.27 0 0 374
Akkor kapsz 8-as rekeszel mind a két előtéttel 1-1 képet közeli és távoli állásban, plusz ugyanezek előtét nélkül. Azt vedd még majd bele a képekbe, hogy az UV szűrőt már nem tudom levenni az adapterről, szóval az minden képen rajta van. :) Lassan letöltöm a képeket, ha készen vannak, írok. Egyéb? A közepet gondolom a nagyításra értetted, azt nem tudtam beállítani, de ha nagyon kell....
Előzmény: madjoe (373)
madjoe Creative Commons License 2002.11.27 0 0 373
;-) Ugyan nem en, de ha mar:
- milyen az elotetlencse (jo jo canon, de konkretan)
- egy egy peldakep erdekelne engem A, nagylato szuk rekesz B, nagylato tag rekesz C, tele tag rekesz beallitasokkal D, minden nelkul kozepallasban 8as rekesszel

(igen, meg mindig csak torom a fejen a vasarlason)

koszi

mad

Előzmény: xgab76 (372)
xgab76 Creative Commons License 2002.11.27 0 0 372
Szóval milyen képeket kérsz? Itt van nálam a gép, még bent is vagyok egy ideig (kb 17:00), szép képeket készítek a szmeben lévő tűzfalról. Amitket lehet variálni:
- tele (Canon)
- széleslátószögű (Canon)
- UV szűrő (Quantaray)
- cirkuláris polár (Quantaray)
Mit kérsz?
Előzmény: Soká (363)
Dev Null Creative Commons License 2002.11.25 0 0 371
Én is azt gondolom, hogy ez így van (rögtön menti a képet).
Csak azt nem értem, hogy miért? Ha a CF lassú, mint pl. egy nyomtató, akkor háttérben kell nyomtatni! Ez nem valami új technika, szinte egyidős a számítógépekkel.
Előzmény: xgab76 (370)
xgab76 Creative Commons License 2002.11.25 0 0 370
Ugy tudom, hogy csak az europai verziot vontak vissza.
Valtozo, hogy mennyit kell varni. (Sorozatnal egesz keveset:D) Persze sorozatnal csak a vegen menti el a kepeket, egyesevel torteno fenykepezesnel pedig azonnal. Legalabbis nekem igy tunt.
Előzmény: Dev Null (368)
xgab76 Creative Commons License 2002.11.25 0 0 369
Bocsi, szoval nem kell mar sokaig varnod. Hazajottem, elkeszul az egesz felrakando anyag, es akkor az is lesz. Egyenlore probalom bepotolni az elmaradasaimat a munkahelyemen. Amugy lesz: tele, nagylatoszugu, uv, cirkularis polar. Jol felszereltem magam, de olyan bena voltam, hogy az objektiv szamlaja nalam volt. Igy fizethettem a 200 dodo utan vagy 25 ezer forint vamot, afat, stb... :( Tanulsag: ne legyen nalad szamla, esetleg ne is legyen elol az anyag.
Előzmény: Soká (363)
Dev Null Creative Commons License 2002.11.25 0 0 368
Hol vetted? Akkor mégsem vonta vissza a Canon? Egyre zavarosabb nekem ez a dolog!

Mennyi időt kell várni 2 kép között (nem sorozatfelvételben persze...)?
Ugyanez a G2-n?

Szerintetek miért van az, hogy nem tudja a CF-re írást a "háttérben" végezni a gép? Ha sorozat módban tud 15 képet is 2.5kép/mp-el, akkor miért nem lehet rögtön felvételre készen? Mi a csodáért kell a CF-re írást kivárni?

Előzmény: SzGyuri (366)
fodorz Creative Commons License 2002.11.25 0 0 367
Köszönöm a hozzámszólásokat. Áfa-t sajna nem tudok visszakérni, és biza' szeretem az új gép illatát - úgyhogy újat veszünk. Egy kollégám révén sikerült "testközelbe" kerülni a G2-vel: hagyományos géppel elég régóta fotózom, úgyhogy van némi tapasztalat. Hát bizony ez a masina mindent tud, amit ma egy jobb gépnek tudni kell egy magamfajta lelkes, de azért igényes amatőr számára. Láttam egy hatalmas sorozat G2-felvételt - egyik jobb,mint a másik...

Üdv mindenkinek: Zozo

SzGyuri Creative Commons License 2002.11.24 0 0 366
Bizony, bizony! Orulok is neki, mint majom a farkanak. A legdurvabb benne, hogy kb. 20-25 temabol lehet valsztani, hogy milyen hatterkeppel es hanggal induljon a gep es hogy milyen mas rendszerhangok legyenek hasznalat kozben. En a magam reszerol inkabb fizettem volna 5 FT-tal kevesebbet, de ne legyenek ilyen marhasagok egy fenykepezoben. Persze elso dolgom volt a hangokat kikapcsolni...
De termeszetesen nagyon orulok neki. Gyonyoru szerintem es rengeteget tud ahhoz kepest, hogy az eddigi full automata Olympus Leica filmes "csodaval" mikre voltam kepes :)
Előzmény: Soká (364)
Soká Creative Commons License 2002.11.23 0 0 365
Nem G2, te marha, G3

géhárom, géhárom, géhárom

Előzmény: Soká (364)
Soká Creative Commons License 2002.11.23 0 0 364
Na, most látom a fősodrásban, hogy SzGYuri topiktársunknak már van G2-je!Soká
Soká Creative Commons License 2002.11.23 0 0 363
xgab76

Félreértettelek amikor nagylátó előtétlencsés képeket vártam Tőled?
egy türelmes érdeklődő

Előzmény: xgab76 (321)
Soká Creative Commons License 2002.11.23 0 0 362
Kedves Zozo!
Bár a G2 még nem highend ;-) azért nem rossz választás. Elsőre azt akartam ajánlani, hogy várd meg a G3-at, az talán lenyomja kicsit a G2 árát, de amilyen szerencsétlen a piacrakerülése az utódnak, ez nem biztos, hogy így lesz. Tanácsként csak annyit, hogy ha használt gépet veszel mindenképpen olyat, amely még garanciális. Jobb a békesség. Addig is próbálj testi közelségbe kerülni G2-vel, hogy tudd mire érdemes figyelni.
Én -mint óvatos duhaj- egyébként lehet, hogy még gyűjtögetnék egy kicsit, csakhogy érezzem az új gép illatát...
Nem tudom, lehet, hogy mániás vagyok, de nekem olyan jó érzés volt, hogy a 100-0001_IMG.JPG nevű fájl nálam vigyorog...
Egyébként a ringfotót akartam ajánlani, de most látom, hogy náluk éppen hiánycikk. (biztosan van olcsóbb hely is.)

OFF
Ps. Legutóbb egy Chesky CD-t fotóztam :-)))

zesa

Előzmény: fodorz (359)
Dev Null Creative Commons License 2002.11.22 0 0 361
Nem tudsz ÁFÁ-t visszakérni? Akkor dobozban is megkapod 200 alatt garanciával mindennel.
Előzmény: fodorz (359)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!