És Igen! Kösz. Hazafele jövet betáraztam kész hermelinnel meg utopeneccel. Otthon már csináltam néhányszor, azok eléggé erjedtek lettek. Nekem ízlett, csak a hmm illatanyag hatott a családra negatívan. Gyanítom, hogy a kinti sörözők nagy része valahonnan veszi készen a cuccot, nem a konyhában erjesztik. Így félig útba ejtettem a http://www.nakladanesyry.cz/ helyet. nem rossz...
Prágában én még nem íttam szűretlent, csak Pilzenben, de mivel mostanában volt ugye a 170. évforduló... nem meglepő, hogy kivételt tettek. A leírásod alapján az U Glaubicura gyanakszom....
Tegnap a Malostranske namesti alján valamelyik lábasházban lévő sörözőben voltunk. Csak elfelejtettem a nevét :( Szűretlen PU volt 35-ért, a bejárati rész, mint egy folyosó, aztán jobbra egy terem, ahol hosszúkés lócák, aztán középen lépcsőn le a WC meg vele szemben egy pincehelyiség, fent még néhány lépcsőn lehaladva szintúgy egy helyiség 5-6 asztallal. A google maps utcanézete alapján beazonosított helyek honlapjain lévő galériákat átnézve sem ismertem meg, hogy hol lehettem. ( Csak egy sört ittam, nem azért).
Van még feljebb! Nálunk, a sarki boltban ugyanez a másfél literes, pet palackos Kozel 640 (!) pénzbe kerül. Ez persze nem függ össze a minőséggel... De legalább egy ideje a kukoricadara kikerült belőle. Az itteni ára alapján lehetne akár import is.
Ha túl érettnek érzed, akkor válassz frissebbet. A sajt nem a "jó" és a "romlott" kategóriában mozog, hanem a "még éretlen", "éppen jó", "túlérett" kategóriákban.