Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
- Amikor tortenik egy tamadas, betores, akkor az igazsagerzet azt mondatja velunk, hogy az embernek kell, hogy joga es eszkoze legyen arra, hogy vedekezzen (es ha igy lenne akkor elnenk vele). - De ha jobban belegondolok, megis az operatornak adok igazat.
Hiaba nyilvanitjak jogszerunek, de azzal akkor is egy eleten at egyutt kell elni annak aki fegyverrel vedekezik.
Nem szokott szoba kerulni, de egy gat is van az emberben a masik ember megolesevel szemben, amit nem mindenki tud atlepni (igy hiaba is lenne fegyver a kezeben).
Sok evvel ezelott katonakent kulszolgalaton adodott olyan helyzet, hogy jogos lett volna a fegyverhasznalat es akkor jottem ra, hogy csak disznek van nalam, mert nekem vegeter a loveszet a celtablanal. Emberre nem menne.
A magam reszerol a para loszeres onvedelmi fegyvereket is brutalisnak tartom emberre hasznalni. Volt sokaig, de csak azert mert egyszerubb volt onvedelmivel versenyezni.
Onvedelemre es az otthon vedelmere a magam reszerol csak olyan loszert hasznalva tudnek tuzfegyvert elkepzelni, amivel nem lehet embert olni.
Szerintem is. Az ellenoldal mindig azt mondja, hogy "úgyse lett volna ideje elővenni", de ez nem igaz. Az ilyen esetek többségét megelőzi egy utcán követés, amiből már tudni lehet, hogy valakik valamire készülnek. Van hogy a követés eltart percekig, ha hosszú az út, akár 10 percen túl is. De ha csak 20 másodperc, annyi idő is bőven elég arra, hogy valaki előkapjon egy önvédelmit és kibiztosítsa. Ha Amerikában működik, Magyarországon is működne.
Elkapták a pécsi rendőrlány gyilkosát! Hadd ne mondjam,hogy etnikailag hová tartozott!........Ha lett volna egy önvédelmije a lánynak,-még mindig élhetne!
Nem, a két héttel arra utaltam, amint Pintér mondott. Szerinte nagyon jó a közbiztonság és nincs semmi gond. Persze kivéve hogy ölik az öregeket a saját otthonaikban, vernek mindenkit az utcákon, leszúrkálják azt aki be mer menni egy szórakozóhelyre, péppé verik csoportosan a rendőröket, meg a fiatal rendőrnőt is megölték most. Lehet, hogy Pintér valamiféle párhuzamos dimenzióban él, ahol minden fordítva van és azért lát minden ellenkező előjellel.
Ismerem az esetet, 25 éves rendőrpszichológusnő, eltűnt vasárnap hajnalban és tegnap találták meg holtan, egy bokorban.
Úgy valahogy. Ráadásul ha berácsozod a ház ablakait és nem mész ki az utcára, mert a rendőrök szerint a rácsos ablak mögött van csak biztonságban, az olyan mint egy börtön. A rendőrség miért úgy áll hozzá, hogy a tisztességes állampolgár féljen és a bűnözőnek legyen önbizalma? :-(
:))))))))) Ha fiatalabb lennék,már rég kint élnék az Àllamokban! A zöld kártyára jogosult vagyok a munkám révén,de sok minden ide köt már! De nem panaszkodom, talán a következő életemben,ha egyáltalán emberként születek újjá!:)))
Az ötlet szimpatikus volna, de van egy probléma vele.
"a bűncselekménnyel egy 37 éves, két 23 éves és egy 20 éves káli lakost gyanúsítanak"
A 4 támadó ellen 1 számszeríj nem biztos hogy a legjobb megoldás. A másik az áldozat életkora (82 éves). Egy revolverrel el tudnám képzelni amint védekezik, de egy számszeríjjal már kevésbé (az van vagy 4 kiló, a felhúzása se lehet piskóta, egy idős embernél már a mozgás is nehézkes, nemhogy ilyen dolgok). :-(
Itt van egy másik hír, de ez már Amerikából. (azért ezt választottam, mert itt is egy 82 évesről írnak)
82 éves férfi, reggel 6-kor zajra ébredt, valaki be akart hozzá törni, ő meg fogta a pisztolyát, lőtt egyet, a rablót gyomron találta, aki pár perc alatt fel is dobta a talpát. A rendőrfőnök pedig elismerően azt nyilatkozza, hogy a rendszer nem tudott mit kezdeni a betörővel, de a 82 éves férfi megoldotta a problémát.
Egy számszeríj a pult alatt felhúzva! Bárki megveheti! Vadászhegy hárompengés! Nem viszi messzire,max 20-30 méter felsőtest találatnál,ha nagyon szívós!....... Persze,-csak fantáziáltam, eljátszottam a gondolattal!:))))
Nekem az a kedvencem, mikor a főfőezredes rendőr úr vagy elvtárs azt mondja a tévének, hogy az állampolgárok úgy előzhetik meg a rablásokat, ha nem hordanak ékszert, nem használják a mobiltelefonokat, ha nem lépnek ki az utcára pénzzel, ha nem viselnek márkás ruhát. Ezzel gondolom arra céloznak ilyenkor, hogy mindenki ássa el az értékeit a kertjében, öltözzön úgy mint egy csöves és ne is fürödjön, mert ha eléggé büdös, akkor talán a rablóknak nem lesz gusztusa megtámadni őket.
Ahogy azt is szeretik mondani, hogy például a fiatalok sötétedés után ne legyenek utcán. És mi van ha télen délután is bent marad az iskolában? 5-kor már sötét van. Vagy ha hétvégén netán az a borzasztó gondolata támad valakinek, hogy elmegy szórakozni a barátaival. Ne tegye? Mindenki üljön otthon, ne járjon se iskolába, se dolgozni ne menjen, se szórakozni.
Meg az is van amit te írtál, rakjon mindeni szögesdrótot, rácsokat az ablakára, 8 tolózárat tegyen az ajtójára és fizessen egy rakás pénzt egy kiépített kamera és biztonsági rendszerért, de béreljen fel biztonsági őröket is.
Ha ezek közül minden megvan akkor nem rabolják ki a tisztelt állampolgárt. Talán. Ha még mázlija is van.
Az egész posztkádári slamperájt újra kellene gondolni, akkoriban a büntetés még arra az elvre alapult hogy a megtévedt egyént vissza kell hozni a munka társadalmába, a börtön csak a nevelést szolgálta. Moldova: Ments meg minket a gonsztól c a börtönökről szóló könyvében viszont már nyíltan leírták hogy az eredeti elv nem vált be a gyakorlatban, mára a bünettés célja kimondottan a bűnözők izolálása, akin fog a büntetés, azt nem is kellene börtönbe csukni.
A hazai joggyakorlat az alapvető célt sem teljesíti, amiben minden hozzáértő egyetért: a bűnelkövetés legnagyobb visszatartó ereje az hogy minden bűntettet lebukás, és azonnali szankció követ. Nálunk a lebukás esélye egyre kisebb, másrészt a szankció nem követi ok-okozati összefüggésként a bűntettet, egy példa: a Zsanett-ügyben ma volt a jogerős ítélet.
Jó lenne,ha az álmod megvalósúlna!De sajnos van egy olyan réteg ebben az országban aki a lopást nem bűnnek,hanem erénynek tartja!A börtönt meg az élet iskolájának! S egyre többen lesznek az egyre csökkenő össznépességen belül! Tehát van és lesz is probléma bőven! Csak ezt nem illik kimondani őszintén, a hivatalos politika meg agyonhallgatja!
"A legegyszerűbb védelmi eszközt úgy hívják, hogy kerítés. De ilyen az ajtódon a hevederzár, a kamera, a riasztó vagy a szögesdrót is. Azokon a vidékeken, ahol a lopások, betörések sajnos mindennaposak, kényszerűségből nagyon találékonyak lettek az emberek. Van, ahol dupla kerítést építenek, ami között nem túl barátságos kutyák szaladgálnak. Elrejthetsz a kertben sok-sok gereblyét, hogy aki rálép, azt jó fejbe verje. Kitehetsz felfelé álló szögeket, hogy a betörő belelépjen, de van, aki medvecsapdát használ."
Nem, drága barátim az Úrban, nem. Nem tudom ki szeret acélajtók, rácsok és szögesdrót mögött élni, én jobbnak találnám ha a bűnözők élnének vasajtók, rácsok és szögesdrót mögött.
A rendőrség, a bűnüldözés egyre inkább a megelőzést favorizálja, ami a saját munkájának átpasszolását jelenti az állampolgárok felé, annak ellenére hogy az alkotmány(Csútmány) a bűnüldözést kizárólagosan a rendőrség kezébe helyezi. A honpolgár nem tarthat magánál semmilyen önvédekezésre alkamas eszközt mert még véletlenül megvédi megát, ami törvényellenes, mert a bűn ellen csak a rendőrség léphet fel.
Részemről még kerítést sem akarok, és azt tartom ideálisnak amit máshol: kinn lehessen hagyni a biciklit, az autót, és akár becsületkassza legyen a zöldségesbolt előtti placcon, ahogyan Ausztriában, vagy Nagy Britanniában.
"A tisztelt bíróság felléphetne a cirkuszban, vagy az ezo TV-ben ezzel a képességgel. A megbaltázott betörő hullája elmesélte, hogy mire gondolt a gazdi a halála előtti pillanatban?"
- Elméletben ártalmatlanná teheted, - feltéve ha csoportos támadást, vagy éjszakai behatolást akadályozol meg ezzel. De sztem nem ártana megkérdezni az illetékes (fő)szakikat az egyesületednél.
Ha az engedéllyel tartott sportfegyveremmel tenném ártalmatlanná az éjjel behatoló betörőt, vajon visszakapnám-e a bevont fegyvereket valaha?........Aligha!:(((
Így van. Teljesen reális, hogy a rajtakapott betörővel, bűnözővel kezet fog a ház tulajdonosa éjszaka, a korom sötétben. Gondolom az idősekhez is azért mennek be északa a betörők, mert kezet akarnak velük fogni.
Kíváncsi lennék arra a jogi hivatkozásra is, mert szerintem ez így inkább egy humoros történetre hasonlít.
Máig sokszor hivatkoznak a jogban egy 1983-as ügyre. Egy ember szembetalálta magát a lakásában egy betörővel. Az kezet nyújtott felé, nem akart balhét, de a tulaj fejbe vágta egy fejszével. Ezért őt ítélték el.
A tisztelt bíróság felléphetne a cirkuszban, vagy az ezo TV-ben ezzel a képességgel. A megbaltázott betörő hullája elmesélte, hogy mire gondolt a gazdi a halála előtti pillanatban?