Azt mondod nincs akkora különbség a Lacetti meg a Ceed között?
Most, hogy cserélném a lanosomat új autóra, elsők között volt a Lacetti amit megnéztem.
Nagy csalódás volt. Komolyabb fejlesztések nélkül próbálnak ráncfelvarrásokkal eladni egy elavult autót. Amit én leszűrtem.
-"ugyanaz" az elavult motor ami a Lajosomban is 10l körül eszik.
- gyenge is
- A számomra fontos biztonság hiánya: függönylégzsák nincs, törésteszt nincs. (Kalos után nem is csodálom)
- Beülve érezhetően egyszerűbb a belseje mint egy Focus vagy Ceed
- Az ajtók csukódására ez fokozottan igaz.
- A mai modern autókban fellelhető dolgok hiánya. pl. hátsó ablakemelő, ülésfűtés, USB, MP3, behajtható tükör, tempomat, sorolhatnám...
Véleményem szerint a Chevrolett halogatja az igazi fejlesztést. Amíg lehet ebből a régi-új modelből pénzt kivenni, nem akar költeni. És az én igényeimnek megfelelő kombi már jócskán 4 millió felett van. Ezért a pénzért egy klasszisokkal jobb Ceed-et vennék.
(Persze az idő majd eldönti a tartósságát. Bár a motorokat lassan 2 éve gyártják...)
SZVSZ csak az első néhány évben van esély arra, hogy egy "értéktartó" autó ne veszítsen olyan mértékben az értékéből mint pl. egy koreai. Később 5-6 év felett már tök mindegy.
Miért mondom ezt?
2000 októberében vettem a Lanosomat 2,3 millióért. Nagyon néztem az astra kombit 3,0-ért de nem volt rá pénzem. A lenézett koreaim és az értéktartó német között 700.000 Ft volt a különbözet.
Most, hogy cserélném a Lajost ceed-re a következőt látom:
Lajos kb. 900.000 körül mozog, Astra kombi 1,5-1,6
Ugyanaz a 700.000 forint maradt meg. Nem tartotta volna jobban az értékét az Astra sem!
Úgyhogy én, aki nem 3 évre tervezek autót venni, tojok az értékvesztés dumára.
Köszi a kiegészítést, asszem te pontosan érted, mit akartam kinyökögni.:-)
Amúgy a fapados astra-g volt annyi, mint a jól felszerelt lacsi tavaly. ha már opelekről beszélünk...astra-h ról meg álmodni sem mertem, még a ceed-nél is drágább volt. Na ezért lett kompromisszumos lacsi nekem kispénzűnek.
Igen, pár év...bár a ceed a fiatalabb, de én is átnézegetek infóért. Szerintem ti sem bánnátok meg ugyanezt fordítva, legalábbis nekem kísértetiesen hasonlónak tűnnek a dolgok amikről írtok, mint amik márkatársaimnál előfordultak.
Majd elfelejtettem,Sopronban Mercedes,Fiat,Kia egy szalon.Bementem érdeklődni/nem náluk vettem az autót/,mint UFO-t néztek. Nem tudom menyi KIA-t adnak el !Átküldtek a FIAT szervizbe,első kérdésük ,Náluk vettem az autót? LX+ os az autó,riasztóra és távirányítóra kérdeztem rá! "SOKAT FOGOK HOZZÁJUK JÁRNI!!!!!"
"Jobb, hogy csak 3 évig köt a garancia ezeknél a tehetetlen magyar szervizeknél"
Nem olvasol figyelmesen. Nem azt mondtam, hogy jobb a 3 év garancia a 7-nél! Azt próbáltam megértetni, hogy a magyar szervizek tehetetlenségét, problémamegoldási készségét látva célszerűbb a kevesebb évi elkötelezettség. Külföldön előny a több év! Javaslom az alábbi levélváltás elolvasását, kb ez telik a magyar képviseletektől!
Ugyanazt az alkatrészt egy hozzáértő, de független szervízben töredékéért adják, mert nincs ott a márkajel. Márpedig ugrálnak a számok rendesen! Egy első színezett, antennás, esőérzékelős szélvédő 120000 jó magyar pénz! Mindez 40-50 körül megvan nem márkaszervízben szereléssel, kellékekkel. De említek egy másik példát. Lacsi hat légzsák a burkolatokkal, gyújtókkal, stb 900000 pénz. Kérdezzétek meg mennyi ez ceed-ben hivatalosan, gyanítom hasonló összeg. Ennyiért egy volvót is fel lehet szerelni 8 lufival gyárilag, tartozékokkal. Bár ezek nem garanciálisnak mondható alkatrészek, de az árak jellemzően koreaiak. Nemhogy vetekszenek a japán import árakkal, gyakran meg is haladják. Javítsatok ki ha nem jól tudom, de a ceed a szomszédban csak összerakva van. Alkatrészek koreából érkeznek, mint a chevynél. De nyugtával dícsérjük a napot, ne legyen igazam és ne kelljen egyikhez sem sok alkatrész!
Végezetül. Még mindig nem ingerlésként szólok hozzá a ceed fórumhoz, bár néhányszor már annak vettétek. Csupán egy hasonszőr származású autó gazdája vagyok, aki sok infót és tapasztalatot gyűjtött már a fajtáról. Én spec azt látom kezdődni a ceednél, mint ami a chevy 2004-es indulása után volt. Annyi előnye volt a chevynek, hogy áttervezték, nem új tervezés volt. Ezt az előnyt ellensúlyozza az európai, közvetlenebb tervezésű ceed, modernebb megoldások, no és a hyundai háttere, merthát ugye a kia és a hyundai édestestvérek régóta.
Szóval mint említettem, magam is ceed-et választottam volna, ha nem számított volna az az árkülönbözet. De itt magyarországon nem biztos, hogy kérnék 7 évet ilyen szervíz és alkatrészárakkal!
Ami meg a lacetti drágaságát illeti: az említett honlap galériájában megtalálható az enyém sok képpel. Fólián, téligumikon és váltózáron kívül kereken 3 mill. volt. Úgy ahogy látod, metálfény, 8 kerék(alu+lemez), vonóhorog, spoiler, üzembehelyezés, stb. Meg ami az Elit felszereltségben van. Mindez amikor megjelent a ceed (ha leszámítjuk, hogy két lufival, USB-porttal, egy két aprósággal több van benne) átlépte a 4 mill-t. Hát nem tudom. Nem volt akkor erre a különbségre + bő 1 mill. Pláne az én évi 10-12000 km-emnél.
Bocs szerintem félre értetted! Nem védeni akarom!Pont a nincs megelégedve a saját márkaszervizével! Azt nem viselné el hosszútávon! Meglátjuk nekünk mi lesz a véleményünk,pár év múlva!
Engedjetek meg nekem néhány gondolatot erről a garanciás-és szervizciklusos dologról, mert visszatérő téma: milyen érdekes, hogy az emberek többsége megveszi a kocsiját és sajnos a nagy többség részletre /+ biztosítás+adó+üzemanyag. Nem sajnálja évekig fizetni a sok tizezreket, mert nincs más választása, ha új autót akar. Értem én, nagy kiadás egy kocsit 3 év alatt háromszor elvinni a szervizbe és éves szinten kifizetni 50 ezret, ez ugye már nem fér bele a keretbe. Enni is kell! De nem kell ezt csinálni, sok az nekem. Elviszem az első éves szervízre utána meg nem, ne rajtam gazdagodjon a szervíz, többet árt a gari, mint használ. Elromlott a kocsim. Ki fogja ezt kifizetni, gari nincs, mit csináljak? Pedig még legalább két évig szívesen használtam volna. Megcsináltatom ingyen :D, persze márkaszervízben, mert csak ott értenek hozzá. A bizalmam megszűnt. Lecserélem egy másikra, most jó hitelek vannak a suzukinál. Kocsimat jó pénzért :D beveszik, a hitelem mégjobb lesz :D. Én úgy gondolom nekem 7 év alatt megér a garancia éves szinten 50 ezerrel számolva 350 ezret. Vagy tévedek? (ez egy kicsit dedós volt, de a lényeg szerintem kitűnt belőle)
Szerviz: melyik a jobb, a sűrű vagy a ritka szervizperiódus? 20 ezer km vagy 30 ezer km? Mindenki kiabálja 30 ezer!!!!!!!!!! Kinek jó ez? A szervíznek? Ugyanmár! A vevőnek? Persze! Biztos? Most, hogy így mondod, elbizonytalanodtam. Szerintem jogosan: Miért van az, hogy egy ugyanazon motornak eltérő a szervizperiódusa? Melyik a jó? A motornak mindenképpen a rövidebb! Én személy szerint egész életemben arra törekedtem, hogy használati tárgyaim állagát úgy próbáljam megőrizni, mint amilyenek új korukban voltak. Ezért csak röhögni tudok azon amikor egy ember azzal kérkedik, hogy az én kocsimat 30 ezrenként kell vinni olajcserére, meg a cikkekben is állandóan ez megy. Persze a nép tárcájának az a jó, hozzáteszem abban a pillanatban, de a kocsinak nagyon nem. A suzukit mindig fikázzák és fikázták, hogy 10+15 ezer km-enként kell vinni. Bizony sok suzukimotor haláltusájáról szereztem, szerezhettünk tudomást. Miért van ez, felmerülhet a kérdés? Azért, hogy minél gyorsabban vége legyen a szívnek és vegyél egy új tütükét. Mert szerintem sok év után senki nem fog motorjavításba kezdeni, ami annyiba fog kerülni, mint a kocsi akkori értéke. Vannak az ilyen márkák, akik kezdeti lelkesedéssel, márkanávvel akarnak vevőt fogni, és persze belőlük lesznek a következő toyotás (akarom mondani KIÁS:-)) ) generáció ifjai (elnézést ha valakit sért de ez van). Vannak az olyan márkák, mint pl a suzuki, aminek a megbízhatóság a fontos, sőt én ide sorolnám a kiák 1-2 éve felnövekvő generációit. Ők is rájöttek minőséggel és megbízhatósággal lehet kocsit eladni. De nem csak ők, hanem a renault is most jött rá erre, visszavettek 30-ról 20-ra. Miért tették ezt? A renault is új ösvényre lépett 2 éve vagy 3 nem tudom, az biztos, hogy a modus bevezetésével, minőségi és megbízhatósági ugrás volt a márkánál a korábbiakhoz képest.
Szerintetek hol van az igazság? Várom a véleményeiteket ha valakit érdekel ez a téma.
Köszi szépen,nem léptem ki onnan a lanos maradt a családban ,ezért ültem bele.Hamarossan szereljük,egyik gömbfej lóg.Fék meg valahol engedi valahol az olajat. Egyébként teljesen más cég,még is testvéri-koreai márkának tekintem,igy nem értem miért az ellentétet miért kell egyeseknek szítani a hyundai-kia között! Kocsi cserét meg nem most terveztük,de összejött,és nem bántam meg. Első uj autó,nincs vele semmi ,talán ez is a "baj"nem keressük a megoldást a hibákra -hisz nincsenek!Majd még alakul! Egyébkén a régi autóra a részlet havi 25000 volt,kb 100000 éves ráfordítás,kb 130000,a fogyasztás különbség éves szinten,kiderült nekem a lanos Kb 45000 Ft ba került havonta. Enyibe kerül a ceed is!Te nem cserélnél? Szivesen elnegyek,Josh-al,Cacadu-val talin jól összehaverkodtunk.
7év garin érdemes pénzügyi vonatkozásban elgondolkodni. Valószínüleg kiszámították hogy átlagos vezetőktől a 7 év alatt jóval több pénzt lapátolnak be a költelező szervizeken mint ami esetleges meghibásodás okozta kiadás lenne.
Mondjátok már, mért is jobb a 3 év gari??????????????????????????-hú de unalmas, (tán nincs más amibe bele lehet kötni).
Akkor hagyod abba, amikor akarod.
Nehogymár hátrány legyen.
Vagy mond légyszi, megértsem az ellenkezőjét, tisztelettel.
Sztem most is kiforrott és EURÓPAI ízig-vérig. Nekem is drága, de a "Lacsi" is az. Abban hány légzsák és csillag van? Garancia, értéktartás?
Én , anélkül hogy bántanék valakit, pont a Lacettit nem értem, mert nem olcsó mint Aveo stb, pl GAstra minden szempontból, értékratrás, alkatrész , stb jobb, főként amíg nem lengyel volt, én a mai napig bánom a 2,5 millás 1,2-est, hogy nem azt vettem...
Ha ráért volna még fél évet a kocsivétel, no meg lett volna még majd egy millásom, vagy esetleg bevállatam volna még a hitelre pár évet, akkor valszeg ceed lett volna. Modernebb, mint a lacsi, tetszik a ceed. Persze jobban felszerelt, de annyival többe is kerül. De az az ügyesen megfogalmazott 7 év gari (még nem az SW-re értendő teljeskörű) még nem venne rá, és ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, dettó koreai, mint a lacsi. Jobb, hogy csak 3 évig köt a garancia ezeknél a tehetetlen magyar szervizeknél! Ugyanazok az elsőszériás apró dolgok, mint az első két évben a chevynél. Ha legalább két éves lesz, kicsit kiforrottab, lejjebb nyomják az árát talán átülök. Majd meglátjuk, mennyit ér meg.
Na azért annyit még a dologhoz, hogy eddig (16 hó, 15000 km) semmi gondom a géppel, még egy kiégett égő sem! Fogyim beállt, stb.
Sok balesetmentest a géppel! Azért ha még átnézel a fórumra, netán lesz időd, valamelyik talira eljöhetnél, biztos nem nézünk ki onnan! :-)
A hirtelen lórúgás nem igazán lórúgás, mert úgy tudom a motor tervezésénél figyeltek arra, hogy inkább folyamatos, egyenletes nyomaték legyen, mint hirtelen lódulás (max nyomaték: 255 Nm 1900 ford/perc -2750 ford/perc között !!!!! Ilyet másik motornál nem találsz :) Az, hogy hamar kifullad, csak az alsó fokozatokban érezhető, mert gyorsan lepörögnek, a dieseleket meg amúgy sem érdemes 3500 fölé pörgetni, de én úgy érzem, hogy 4000-ig rendesen húz.