Keresés

Részletes keresés

Kymry Creative Commons License 2007.05.10 0 0 574
Én megvettem, aztán kölcsön is adtam egy barátnőmnek. EGy kis gond van csak: nem akarja visszaadni. Bár már rábeszéltem, hogy anyukájának vegye meg szülinapjára, és akkor nyugodtan visszaadhatja az enyémet:)
Előzmény: csincsilla72 (573)
csincsilla72 Creative Commons License 2007.05.10 0 0 573

Egyébként is gondolkodtam a megvételén, de mivel te írtad, ez egyértelművé tette a dolgot:-)

Örülök, hogy a könyvtárban a sikerkönyvek kategóriába tették, mert így rábukkantam (bár nem szeretem, hogy csak egy hétre kapjuk meg ezeket, a hosszabbítás lehetősége nélkül).

Előzmény: Enahma (572)
Enahma Creative Commons License 2007.05.10 0 0 572
Azóta saját példányt is beszereztem

Nagyon dicséretes. :-)
Előzmény: csincsilla72 (571)
csincsilla72 Creative Commons License 2007.05.10 0 0 571

Végigolvastam, és jelentem, imádtam:-))

Azóta saját példányt is beszereztem, mert lelkes agitációm során egyéb családtagok is igényt tartanak rá. Nagyon remélem, hogy a többi kötet is megjelenhet (és remélem, nem kell éveket várni rá, hüpphüpp...)

csincsilla72 Creative Commons License 2007.05.08 0 0 570

Hát az biztosan felkelti a figyelmet:-)

De nekem a piros borítón is megakadt a szemem. Mondjuk tény, hogy a cím nem mondott sokat. Miután felfogtam, hogy mit is olvasok....

Előzmény: karbalán (569)
karbalán Creative Commons License 2007.05.08 0 0 569
Hát, lehet, hogy marketing szempontból jobb választás lett volna "Az ogrefák vöröse" :-D
Előzmény: csincsilla72 (568)
csincsilla72 Creative Commons License 2007.05.08 0 0 568

Én csak most találtam rátok:-)

Milyen fura, fogalmam sem volt róla, hogy ez Enahma könyve. Nem a Földön élek....

Én a könyvtárban bukkantam rá, a sikerkönyvek kategória alatt, és azért vettem le a polcról, mert először azt olvastam, hogy Az ogrefák vöröse. :-) Nem tudtam elképzelni, mi a frász az az ogrefa (köze van Shrekhez????), ezért megnéztem a hátulját, miről is szól. Aztán rájöttem, hogy hülye vagyok, még olvasni sem tudok, viszont a könyv megtetszett. Most olvasom, nagyon helyes:-)

karbalán Creative Commons License 2007.05.08 0 0 567
Akkor menjen el az Animushoz, és vásárolja ki őket ;-)
Előzmény: Rorimack (566)
Rorimack Creative Commons License 2007.05.08 0 0 566
"Ha napok alatt elfogyott volna, bármelyik kiadó ugrana rá, de akkor el át se kellene vinni máshova."

Van egy olyan változat is, hogy valaki elolvasssa, és úgy gondolja, az ő kiadójuk ebből sikerkönyvet tudna csinálni ;).

Én erre gondoltam.
Előzmény: feketekavics (565)
feketekavics Creative Commons License 2007.05.08 0 0 565

Ha napok alatt elfogyott volna, bármelyik kiadó ugrana rá, de akkor el át se kellene vinni máshova. Ez van. Ebbe a könyvbe csak akkor lehet beleszeretni, ha elolvasta az ember.

Van aki online olvasta, de nem vette meg? (Szerintem nincs.)

_FK

Előzmény: Rorimack (564)
Rorimack Creative Commons License 2007.05.07 0 0 564
Ill. elvileg mennyire lehetséges átvinni egy másik kiadóhoz?
Előzmény: gyalogbagoly (559)
zsofiy Creative Commons License 2007.05.07 0 0 563
Sziasztok :) Mondanám én szívesen, hogy most olvastam el a könyvet és találtam rá erre a fórumra és hú meg há, de igazság szerint már elég régóta járogatok ide fejleményt olvasgatni... Csak nem volt hozzáfűznivalóm :)
Azért egy rövid gratulációt/köszönetet megeresztenék Enahmának a könyvért. Köszönöm, és gratulálok :)
Regisztrálás fő oka csupán annyi volt, hogy meg szerettem volna mondani, melyik a legkedvesebb kivágott rész... Azzal tökéletesen egyetértek, hogy a Ranka-Giin párbeszéd: minél több Ranka, annál jobb :) Egyik kedvenc szereplőm, jó volt egy picit olvasni róla ^^
Az a jelenet, amit viszont tényleg sajnálok, amikor Ronen és Doron piszkálják egymást. Ezt is csupán "enyhe" elfogultság miatt mondanám, a két fent említett szereplő miatt, de szerintem ez a nyaralásos kis epizód bájos volt, meg... nem tudom, valahogy vidámította volna a fejezetet :) Csak az tűnt furának, hogy ott egy szál suutban mászkálnak - én a suutot valahogy mindig a mi fehérneműinkkel azonosítottam, és ezért eléggé... érdekes gondolatnak tűnt :S Bár talán azért kevésbé, mert nagyjából még gyerekek voltak.

Szóval ez a könyv... csodálatos :) Igyekszem fertőzni a környezetemet, és tényleg rengeteget beszélek róla, bár talán jobb lenne, ha a környezetem olvasós emberkékből állna. Ez a mai fiatalság :D
Határozottan köszönet ezért az élményért, amit a könyv sokadszorra is nyújtott. Sokat csalódtam és szomorkodtam benne, és ezt tudom becsülni, mivel általában "érzéketlen" vagyok karakterek iránt. Ez a könyv pedig megérintett :) Mert lassan már elcsépeltté válik mindenféle ajánlások és fülszövegek és minden után, de a könyv, a szereplők a fejlettségtől, technikáktól, mindentől eltekintve nem csupán maiak, hanem sokkal inkább mindenkoriak. Szeretem a Csodaidőket :)
karbalán Creative Commons License 2007.05.07 0 0 562
Én magánhasználatú, nonprofit árat írtam. Itt nézhetsz árakat: http://www.konyvcsinalo.hu/arak.html
Előzmény: Szunya (561)
Szunya Creative Commons License 2007.05.07 0 0 561
és mennyibe kerül, ha NEM nyilt forgalomba-hozatalra nyomtatnák? csak magánhasználatra?
Előzmény: karbalán (560)
karbalán Creative Commons License 2007.05.07 0 0 560
Ez nem igazán pénzkérés. 10 példány, szerkesztetlen változatban megvan 20 eFt-ból. Csakhogy ezeket el is kell juttatni a boltokba, azt pedig csak egy kapcsolatokkal rendelkező kiadó tudja megcsinálni.
Előzmény: gyalogbagoly (559)
gyalogbagoly Creative Commons License 2007.05.06 0 0 559

A Rankás rész nem lett volna rossz, ha bennemarad.

Bocs, hogy hülyeséget kérdezek, de kb. mennyibe kerülne kiadni a másodikat?

Előzmény: Enahma (557)
bookworm Creative Commons License 2007.05.05 0 0 558
hát, talán a Ranka-párbeszéd, meg az, amikor Giin visszaemlékszik, hogy hogy verte el annak rendje és módja szerint őt eg a kedves öccsét a sodrából egyébként kihozhatatlan még idősb Yaan :) de a többi - és ez nem az író leszólása, hanem az íróban és az írón kívül máködő szerkesztők dicsérete - tényleg nem. (bár bevallom, Yaan jr hosszas belső monológjait nem volt türelmem végigbogarászni. és azért a végleges változatban nem volt olyan, amit ne olvastam volna örömmel, vagy félretettem volna. ez is jelent valamit..)
Előzmény: Enahma (557)
Enahma Creative Commons License 2007.05.05 0 0 557
Apropó, kivágott részek. Most őszintén, volt közöttük sajnálnivaló?
2-3-4. kötetek már nem elérhetők, sajnos. Aki időben rárepült (2005), azok még olvashatták. A többiek már kénytelenek várni. Sajnos.
De ígérem, ha bukik a könyv, és nem adják ki a többi részét, az oldalamon mindenképpen elérhetővé teszem.
Előzmény: gyalogbagoly (556)
gyalogbagoly Creative Commons License 2007.05.05 0 0 556
A kivágott részekben amúgy is gyanússá tette a tarka köntös leírása...:))
Előzmény: karbalán (548)
Szunya Creative Commons License 2007.05.05 0 0 555
Sajnos nem hozzáférhető, azon nagyon kevesek, akik még "piszkozatban" - bocs, Eta, olvasták, illetve maga az írónő szokott utalni rájuk...
Előzmény: Sebees (554)
Sebees Creative Commons License 2007.05.05 0 0 554

Sziasztok!

Beleolvasva a fórumba azt látom, hogy már nem csak az első, hanem a többi része is hozzáférhető a regénynek. Én most fejeztem be az első kötetet, de nem találtam sehol a többit. Hol lehet hozzájuk jutni?

Az írónőnek gratulálok!

Nagyon tetszik a jellemek kibontása főként ez fogott meg.

Enahma Creative Commons License 2007.05.01 0 0 553
Jaja. Volt is róla, hogy miért problémás (ld. a kivett részeket), de aztán végül így lett. :-) És kiírtam Rankát a 3-4. kötetből is.
Előzmény: NevemTeve (552)
NevemTeve Creative Commons License 2007.05.01 0 0 552
Igen, ott kellett volna valami arról, hogy miért is problémás a hölgy.
Előzmény: JÉGmadár (551)
JÉGmadár Creative Commons License 2007.05.01 0 0 551

Sziasztok!

Végre van valami, amihez én is hozzászólhatok :-)

(amúgy egyszerűen azért nem tudok, mert nem tudok a későbbi kötetektől elvonatkoztatni)

A húzások kapcsán: nekem egyből feltűnt, hogy kimaradt az elejéről egy viszonylag hosszú, bár a történet szempontjából nem túl lényeges rész. Nekem valahogy mégis hiányzik :-) Az, amikor Ranka, az új beosztott először találkozik Giinnel:-)

Kymry Creative Commons License 2007.05.01 0 0 550
És erre Rion bácsi infarktust kap, hogy élete egyetlen nője is férfi volt:DDD
NevemTeve Creative Commons License 2007.05.01 0 0 549
Szerintem az anyukáját már ne akarjuk 'leteóriázni', mert Rodolfo Agronomo lesz belőle... javaslom, hogy érjük az ismeretlen apuka találgatásával...
karbalán Creative Commons License 2007.05.01 0 0 548
Meglátja a fényképeket, és azt mondja: "De hisz ez én vagyok, mielőtt átoperáltak férfivá!" ;-)
Előzmény: NevemTeve (546)
Enahma Creative Commons License 2007.05.01 0 0 547
a dartvéderes "Én vagyok az anyád".

Nem dartvéder, hanem dartméder. Ha már itt tartunk. :-P
Előzmény: Rorimack (545)
NevemTeve Creative Commons License 2007.05.01 0 0 546
Igen, erre céloztam: Giin esetleg meglátja a fényképeket, és azt mondja: 'Nahát, őt sose láttam!' vagy 'Hát igen, futólag ismertük egymást, azután valamelyik este túl sokat ittam és... nem tudom mi történt.'
Előzmény: Szunya (543)
Rorimack Creative Commons License 2007.05.01 0 0 545
"Egyébként pedig a könyv szerint Judy anyja sötétbarna hajú, Shonda pedig sötétszőke."

...volt, amíg át nem tért a külsősök kajájára, és nem öregedett több, mint egy évtizedet. :)

Az a baj, hogy tényleg túl egyértelműnek tűnik a dartvéderes "Én vagyok az anyád".
Előzmény: DuDoR (542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!