http://www.csodaidok.hu/
Nagyszerű, fordulatos, izgalmas történet a távoli jövőben egy családról, egy társadalomról. Az emberiség számos bolygót benépesített, de a jó és rossz, a magány és a szeretet továbbra is jelen van. Judy egy árvaotthon lakója, aki családra vágyik, Yaan egy nagy család tagja, de apja gyűlölete miatt rosszul érzi ott magát, és Giin, aki egy egész bolygót irányít, és sok ellenséget szerzett magának. Róluk szól a regény.
Én megvettem, aztán kölcsön is adtam egy barátnőmnek. EGy kis gond van csak: nem akarja visszaadni. Bár már rábeszéltem, hogy anyukájának vegye meg szülinapjára, és akkor nyugodtan visszaadhatja az enyémet:)
Egyébként is gondolkodtam a megvételén, de mivel te írtad, ez egyértelművé tette a dolgot:-)
Örülök, hogy a könyvtárban a sikerkönyvek kategóriába tették, mert így rábukkantam (bár nem szeretem, hogy csak egy hétre kapjuk meg ezeket, a hosszabbítás lehetősége nélkül).
Azóta saját példányt is beszereztem, mert lelkes agitációm során egyéb családtagok is igényt tartanak rá. Nagyon remélem, hogy a többi kötet is megjelenhet (és remélem, nem kell éveket várni rá, hüpphüpp...)
Milyen fura, fogalmam sem volt róla, hogy ez Enahma könyve. Nem a Földön élek....
Én a könyvtárban bukkantam rá, a sikerkönyvek kategória alatt, és azért vettem le a polcról, mert először azt olvastam, hogy Az ogrefák vöröse. :-) Nem tudtam elképzelni, mi a frász az az ogrefa (köze van Shrekhez????), ezért megnéztem a hátulját, miről is szól. Aztán rájöttem, hogy hülye vagyok, még olvasni sem tudok, viszont a könyv megtetszett. Most olvasom, nagyon helyes:-)
Ha napok alatt elfogyott volna, bármelyik kiadó ugrana rá, de akkor el át se kellene vinni máshova. Ez van. Ebbe a könyvbe csak akkor lehet beleszeretni, ha elolvasta az ember.
Van aki online olvasta, de nem vette meg? (Szerintem nincs.)
Sziasztok :) Mondanám én szívesen, hogy most olvastam el a könyvet és találtam rá erre a fórumra és hú meg há, de igazság szerint már elég régóta járogatok ide fejleményt olvasgatni... Csak nem volt hozzáfűznivalóm :) Azért egy rövid gratulációt/köszönetet megeresztenék Enahmának a könyvért. Köszönöm, és gratulálok :) Regisztrálás fő oka csupán annyi volt, hogy meg szerettem volna mondani, melyik a legkedvesebb kivágott rész... Azzal tökéletesen egyetértek, hogy a Ranka-Giin párbeszéd: minél több Ranka, annál jobb :) Egyik kedvenc szereplőm, jó volt egy picit olvasni róla ^^ Az a jelenet, amit viszont tényleg sajnálok, amikor Ronen és Doron piszkálják egymást. Ezt is csupán "enyhe" elfogultság miatt mondanám, a két fent említett szereplő miatt, de szerintem ez a nyaralásos kis epizód bájos volt, meg... nem tudom, valahogy vidámította volna a fejezetet :) Csak az tűnt furának, hogy ott egy szál suutban mászkálnak - én a suutot valahogy mindig a mi fehérneműinkkel azonosítottam, és ezért eléggé... érdekes gondolatnak tűnt :S Bár talán azért kevésbé, mert nagyjából még gyerekek voltak.
Szóval ez a könyv... csodálatos :) Igyekszem fertőzni a környezetemet, és tényleg rengeteget beszélek róla, bár talán jobb lenne, ha a környezetem olvasós emberkékből állna. Ez a mai fiatalság :D Határozottan köszönet ezért az élményért, amit a könyv sokadszorra is nyújtott. Sokat csalódtam és szomorkodtam benne, és ezt tudom becsülni, mivel általában "érzéketlen" vagyok karakterek iránt. Ez a könyv pedig megérintett :) Mert lassan már elcsépeltté válik mindenféle ajánlások és fülszövegek és minden után, de a könyv, a szereplők a fejlettségtől, technikáktól, mindentől eltekintve nem csupán maiak, hanem sokkal inkább mindenkoriak. Szeretem a Csodaidőket :)
Ez nem igazán pénzkérés. 10 példány, szerkesztetlen változatban megvan 20 eFt-ból. Csakhogy ezeket el is kell juttatni a boltokba, azt pedig csak egy kapcsolatokkal rendelkező kiadó tudja megcsinálni.
hát, talán a Ranka-párbeszéd, meg az, amikor Giin visszaemlékszik, hogy hogy verte el annak rendje és módja szerint őt eg a kedves öccsét a sodrából egyébként kihozhatatlan még idősb Yaan :) de a többi - és ez nem az író leszólása, hanem az íróban és az írón kívül máködő szerkesztők dicsérete - tényleg nem. (bár bevallom, Yaan jr hosszas belső monológjait nem volt türelmem végigbogarászni. és azért a végleges változatban nem volt olyan, amit ne olvastam volna örömmel, vagy félretettem volna. ez is jelent valamit..)
Apropó, kivágott részek. Most őszintén, volt közöttük sajnálnivaló? 2-3-4. kötetek már nem elérhetők, sajnos. Aki időben rárepült (2005), azok még olvashatták. A többiek már kénytelenek várni. Sajnos. De ígérem, ha bukik a könyv, és nem adják ki a többi részét, az oldalamon mindenképpen elérhetővé teszem.
Beleolvasva a fórumba azt látom, hogy már nem csak az első, hanem a többi része is hozzáférhető a regénynek. Én most fejeztem be az első kötetet, de nem találtam sehol a többit. Hol lehet hozzájuk jutni?
Az írónőnek gratulálok!
Nagyon tetszik a jellemek kibontása főként ez fogott meg.
(amúgy egyszerűen azért nem tudok, mert nem tudok a későbbi kötetektől elvonatkoztatni)
A húzások kapcsán: nekem egyből feltűnt, hogy kimaradt az elejéről egy viszonylag hosszú, bár a történet szempontjából nem túl lényeges rész. Nekem valahogy mégis hiányzik :-) Az, amikor Ranka, az új beosztott először találkozik Giinnel:-)
Igen, erre céloztam: Giin esetleg meglátja a fényképeket, és azt mondja: 'Nahát, őt sose láttam!' vagy 'Hát igen, futólag ismertük egymást, azután valamelyik este túl sokat ittam és... nem tudom mi történt.'