Nem akarok hosszas fejtegetésbe bocsátkozni, mert halálra unnám. A nu metal meg az üvöltözős extrém metal nekem nem kóser. Én azt szeretem, ha RENDES énekes van egy bandában, rendes énektémák, szólók ilyesmi. Hallgatom most pl. (MM) a Lethalt, na itt ez mind megvan.
Azt nem vitatom, hogy komplexitás meg hangszeres tudás a nuban is van, de én a magam részéről nem találok benne élvezetet, ha megszakadok sem. Ti pedig, ha megszakadtok, sem tudtok meggyőzni, hogy mi a jó a rap-ben.
Nyilván a techno, a rave meg a drum'n'bass stb. mellett is van egy-két érvetek (ez progresszív, az meg ilyen meg olyan hangulatos...). De szerintem csak megfertőzött benneteket a 90-es évek zenei sivársága.
ja, az meg külön okos dolog szenvedélyesen és zsigerből gyűlölni egynémely stílust.
a nu metalon kívül mi adott okot ilyen negatív érzelemfolyam kiáramlására nálad? tényleg érdekel.
pedig az az aerosmith/run dmc szam pont zsenialis volt.
a run dmc meg amugy sem volt rossz. sot. biztos jol ismered oket, hogy ilyen okosakat tudsz irni.
Valóban szenvedélyesen gyűlölök kb. 5-6 igénytelen stílust és minden alkalmat megragadok egy kis ellenpropagandára- főleg, hogy mindenki szereti ezeket. Viszont sokkal több stílust szeretek, mint amit nem. Nem vagyok rá "büszke" (bár mért is ne?), de az dobja rám az első követ, aki EGY műfajt SEM gyűlöl zsigerből!!! Na rajta!!!
Aerosmith/Run DMC kooperációról pedig csak annyit, hogy nem Tylert kell csonkolni, hanem azt az okos menedzsert, aki odaparancsolta a zenekart. Azok meg mentek, mert ugye a lóvé... Ja meg, hogy most megmutatjuk, hogy milyen fiatalosak és modernek vagyunk. Ne mondja már nekem senki, hogy akkora nagy zenei forradalom, hogy egy alapvetően jó számra ráordibál valami nagyfejű n*gger. Mondjuk az egész rap semmi másról nem szól, mint monoton szövegmondásról, az egésznek nincs nulla zenei tartalma sem, és attól, hogy gitárokat meg élő hangszereket rakunk bele, nem lesz jobb.
Emlékszik valaki Jimmy Page és Puff Daddy közös "dalára" (én csak elbarmolt Kashmirnak nevezném)? Na, az is nagy zenei forradalom volt...
úgy bizony. dog eat dog első két lemez könig volt, aztán befáradás. judgement night nagyon állat (helmet/house of pain), a lényeg, hogy akkor még volt fíling.
lightosabbak? urban dance squad, ilyesmi, de ez már régen OFF.
A Dog Eat Dogot személy szerint mindig is utáltam, de a Downset Do We Speak... lemeze hatalmas királyság volt. Ha már rappel kevert metal, akkor a Judegement Night lemez, arról is a Biohazard/Onyx szám...na, az egy igazi ganxta himnusz!
a faith no more szerintem ezen stílusok felett áll, sokrétűbb, de tény, hogy ezzel futottak be. a linkin' parkot én sem csípem, de legalább vannak refrénjeik. a system of a down, az igen. tényleg, az incubus most nu metál? na, ott vannak dalok, és az is rap/metal/funk volt a startnál...
ki emlékszik a downsetre, és a legnagyobb zsír dog eat dogra?
Stílusok, hm, én meg azt mondom nem az a baj, hogy a rap-pet keverték a rockzenével. A Korn, a RATM, a Clawfinger is nagyjából ilyen keverék stílussal futott be, de könyörgöm, azok még DALOK voltak, jó dalok, jó számok. A Linkinnél nem a stílussal van baj, hanem azzal, hogy nincsenek effektíve jó számok a lemezen. Hangszerelés, stb. rendben van, felőlem nem fontos énekelni, rappelhet is a csóka, de ezek a jelenlegi multik által befutattot cuccok, már nem olyanok. S nem azért mert befutott, hisz' ezzel nincs baj, hanem eleve nem olyan jók a dalok, mint régen. Hol hallok ma egy Nigger-t, egy Epic-et(FNM), stb. OK,OK, persze ez is szubjektív.
Csak azt akartam mondani, hogy a stílus még nem minden. Egy Aerosmith is jó volt a Run D.M.C.-vel (pedig a rappet én sem szeretem), egy Paradise Lost is csinált stílustól függettlen, jó dalokat, egy Beatlesnek is - többek között - az egyszerű, de jó számaira emlékszünk (Yeterday, Let It Be, stb.), egy Depeche Mode is rendben volt pl. az I Feel You-val.
AndOne: ezek szerint nem minden fellépő lesz versenyben, hisz' vki nem nu-metalt fog játszani. Vagy hogy is lesz? S valóban: a 60 demo közül ki válogat? "Előzsűri"?
Egyébként tényleg sok sikert kívánok én is :).
Én őrülök hogy lesz ez a dolog, legalább egy nap látom az FF-et meg még 12 bandát, és nem kell egy szaros lepukkant helyen szar hangzással megnéznem őket. Szerintem jó buli lesz. mármint a koncertek..
Egy kicsit cső vagy (már nem is tudom, hanyadik műfajt szarozod le csípőből, arisztokratikus fölénnyel), ami még nem olyan nagy baj, csak lennél ennyire büszke rá.
fú, öccccse, te király vagy!
"Azt kellett volna csonkítással büntetni, aki anno kitalálta, hogy a rapet össze kell házasítani a rockkal meg a metallal. Na meg azt, aki a rapet úgy általában kitalálta. Nem volt elég a feketéknek a jazz, a gospel meg a blues meg a mittoménmi? Tessék, most itt az eredmény: nu metal, rap-metal meg ganxták... " - ilyen beszólást gyöngyként kezelek, komolyan. hogy lehet iylen baromságot írni?
egyébként meg kezdheted csonkítani a steven tylert.
ja, meg mutass az első korn-ról rapszámot, de gyorsan
Lehet, hogy sokmindent másképp csinálna Philip vagy akárki más, de a zenéről -főleg a rockzenéről- egyiknek sincs még a leghalványabb fogalma se. Zsu... Ha esetleg még ott lenne a Viva+nál Vadon, na azt mondjuk el tudnám kpézelni zsűritagnak (őt se kedveltem modnjuk különösebben)
Brezol, te pedig félreértettél valamit a hozzászólásomban. Épp azt mondtam, hogy a RATM meg a Korn tényleg "nu" volt. Éppen ezért nem köszönöm mweg nekik, mert tkp. ők szabadították a világra ezt a csodaműfajt...
egyébként ez tényleg teljesen rendben van. kellenek ilyen szervezőemberkék, mint te.
pont nem veled van bajunk, vagy mi :-)
érted, hanem azzal, hogy a szponzorok, akik nélkül nem nagyon lehet nyomulni, mert pénzpénzpénz, kurva nagy beleszólást akarnak, annak elenére, hogy nem értenek hozzá. csak azért, mert ha pénzt adnak, akkor hadd szórakozzanak kicsit. és ez a baj... ugyanaz, mikor egy ami filmben beszól a producer a rendezőnek, hogy 'figyelj, steve, legyen már itt benne még egy robbanás, az olyan jó lenne, meg a fiam lánya is szerepelhetne benne, tudod...'-és ő diktál, mert ő adja a pénzt.
Köszi az infókat.
Tehát kaptatok 60 demót és abból 12 csapat szerepelhet majd a nagy napon.
De kikből állt az a 12 fős zsűri, amely eldöntötte, hogy a 60-ból melyik 12 léphet fel? Ezt elárulnád?
És mikor lehet megtudni a 12 fellépő nevét?
A Muppet Show-ban igazad van, tényleg olyanok, bármilyen témában :-)))