Keresés

Részletes keresés

viktor a takarító Creative Commons License 2003.03.10 0 0 91
Üdv!
A köv. kérdéseim volnának:
Köztisztviselőként fel akarok venni (a kedvesemmel és a gyerekünkkel) 10 milla kettős támogatású hitelt egy kb. 13millás ktg-vetésű házra. A telket közösen vesszük, még nem házasodtunk össze. Hány %-ban kell az én nevemen lennie a teleknek, hogy gond nélkül megkapjuk a teljes összeget?

Lehetek-e én (férfi...:-) gyermekeét egyedül nevelő (azaz a hitelre jogosult) ez esetben (a gyerek a nevemen van)?

Ahhoz, hogy egy második gyereket bevállaljunk a szocpolhoz, össze kell majd házasodnunk. Igényelhetjük-e a szocpolt a hitelszerződés megkötése után? Ha igen, a házasságkötés a hitelszerződés megkötése előtt vagy után szükséges?

kösz,

vat

Elm Creative Commons License 2003.03.10 0 0 90
bocs: murray
Előzmény: Elm (89)
Elm Creative Commons License 2003.03.10 0 0 89
gondolom a "kaja-pia" murreyeknel a "tokkal-vonoval"-t jelenti, magyarul: osszesen.
(vagy nem)

Amugy:
A kozjegyzo biztos olcsobb, ugyanis nem 1.5% altalaban, hanem az osszegtol fuggo bonya tablazat van (torvenyben szabalyozva), abbol szamoljak ki, es ANNAK A NEGYEDET kerhetik el, mert jelzaloghitel. (erdemes kotozkodni, ha nagyon sokat akarnak legombolni, sot, ha a bank nem ragaszkodik egy bizonyos kozjegyzohoz, akkor telefonalj korbe egy parat, mert a fentiek ellenere igencsak szoktak elteresek lenni.)
Hirtelen nincs elottem a tablazat, de 8M hitelnel en kb. 50-70e HUF koze saccolom. Erdeklodj utana.

Illetek: 4M-ig 2%, afolott 6%, tehat alapbol, ha 8M lesz a szerzodesben, akkor 320ezer az illetek. Ha 35 ev alatti vagy, es meg nem volt soha neveden lakas, akkor 40ezer kedvezmeny ADHATO...

A tobbi nagyjabol stimmel. En egy 5M-es epitesi hitelnel durvan 200e hufot koltottem ugyintezesre.

Előzmény: csjoco (88)
csjoco Creative Commons License 2003.03.08 0 0 88
murray!

kaja-pia? mit értesz alatta?

Az én kalkulációm a következő (a BBank adatai alapján):

- értékbecslés a vásrolandó lakásra : 20+ÁFA=25eFt
- értékbecslés a plussz ingatlanra : 25+ÁFA=31,25eFt
- hitelbírálati díj : 1% -> 80eFt
- ügyvéd : 40eFt (de felénk előfordul, hogy az eladó fizeti!)
- közjegyző : 1,5% -> 120eFt
- egyéb(tulajdonlap, stb.) = 20eFt

Ez ugye eddig 316,25eFt
Tulajdonlap kikérése mennyibe kerül?
Vagyonszerzési illetékről mit tudtok? mennyi és mikor kell kifizetni?

Előzmény: murray (87)
murray Creative Commons License 2003.03.08 0 0 87
otp
hitelfolyositás:
lakás kb 8 milliós ebböl hitel 5,5 milla
értékbecslés 2*30e
ügyvéd adásvételi kb 80e nekem csak 50 volt /ismerös/
közjegyzö 80e
folyositás 55e
tulajdoni lapok vagy 5*3e
kaja-pia kb 300e nálad ez legalább 400 lesz mert 8at akarsz!
Előzmény: csjoco (86)
csjoco Creative Commons License 2003.03.07 0 0 86
T. Lakáshitelguruk!

Mielőtt kérdeznék ... többet lehet megtudni a forum olvasásával, mint ha egy óráig halgatok egy lakáshitekupect! Gratula!

Ma voltam a BBankban és meglepődve tapasztaltam, hogy a kínált konstrukciójuk elég "jó" ( THM =6,26% )
Van valakinek tapasztalata a BB-vel?
Én 8mFt akarok felvenni, 0 önrésszel, hitelfedezet a vásárolandó lakás és a szüleim ingatlana. A banknak előzetesen megfelelek 15 évre 67 879Ft/hó,10évre 57712 Ft/hó

Kérdéseim :
- Leírnátok, hogy milyen költségekkel kell számolnom a hitel folyósításáig?
- Mennyibe kerül egy ügyvég?
- Mennyibe egy közjegyző?
- Vagyonszerzési illeték?
- Tulajdonlap igénylés?
-Stb?
A hitelportál oldalon lévő igen hasznos táblázatban szerepel a hitelkamat mellett a THM, amit nem igazánreklámoznak a bankok ...
Gondolom a számítás helyes és ez alapján azt látom, hogy az FHB 4,5%-os hitele valójában 7,2%?!
(nem tudom mikor készült a táblázat ) ezzel szemben a BB-nél THM=6,26% és a tanácsadójuk sem bolondított a 4,25%-os hitellel ...

Üdv

Elm Creative Commons License 2003.03.07 0 0 85
Szvsz erre nem sok reagalast fogsz kapni, leven, hogy nem sokan epitenek _tarsashazat_ erre fele...

Egy hagyomanyos csaladi haznal tudom mi a 40%, es max. ezt tudjak a legtobben, leven, hogy a bankok altalaban innen finanszirozzak az epitkezest. De meg a 20%-ra is csak tippelnek ebben az esetben, de tarsashaz eseten meg otletem sincs...

Ha szakerto valaszt akarsz, akkor szvsz az origo forumaba irjal Hacseknek (epitkezesi szaktanacsok, ez itt az indexen mar meghalt), o mar ott rendel csak, talan tud segiteni.

Előzmény: GCS (84)
GCS Creative Commons License 2003.03.06 0 0 84
Sziasztok!

Lenne egy lakáshitellel kapcsolatos kérdésem, csak épp most nem a hitel részről, hanem lakás részről.
Meg tudná valaki mondani, hogy egy földszint-egy emelet-tetőtér-padlástér téglaépítésű társasház esetében körülbelül mi fogadható el 20%-os készültségnek?

Köszi!
Csaba

Elm Creative Commons License 2003.02.03 0 0 83
A vezetekes telefon csak nehany banknal kovetelmeny, altalaban csak elony, vagy az se, a fizetesetek es a szukseges hitel aranya nem rossz, egy kb. 10-12 eves futamidore szerintem ezek alapjan kaphato a hitel.
Az elso pont, a letelepedesihez viszont nem tudom mit mondanak a bankok. Otletem sincs, parat fel kellene hivni, es megerdeklodni.
Előzmény: Darnette (82)
Darnette Creative Commons License 2003.02.02 0 0 82
Sziasztok. Tehát konkrét kérdésem lenne:
- 2 letelepedési engedéllyel (deviza belföldi) rendelkezö huszonéves magyar nemzetiségü fiatal -élettársi viszony.
-"kiszemelt" lakás 5,5 M , ebböl megvan 2 M
- jövedelem össz. kb. 200 000 bruttó.
- nincs vezetékes elöfizetéses telefon.
Szerintetek milyen esélyünk van lakáshitelre ?
Válaszotokat elöre is köszönünjük.
fokabb Creative Commons License 2003.02.02 0 0 81
Szia! Sem jogász, sem bankár nem vagyok, de fél éve vettem fel hitelt az FHB-től és a tapasztalataim alapján megpróbálok néhány kérdésre válaszolni:

Jogilag normális megfogalmazás-e az a szöveg, hogy: "Amennyiben a hitelt nyújtó bank nem adja meg az igényelt X millió forint hitelt, úgy az Eladó köteles visszafizetni a vételárrészletet és a foglalót is!" Nos? ügyvédek, jogászok vannak itt?
Nekem hasonló megfogalmazás szerepelt a szerződésemben, de - ha jól tudom - a foglaló visszafizetésére törvényileg nem kötelezheted az eladót. Abban az esetben, ha jó fej, működik ez a megfogalmazás. Ez történt nálunk is, viszont tudtommal bevállt szokás belevenni a szerződésbe azt is, hogy ha az eladó dönt úgy, hogy mégsem te vagy a kiválasztott, akkor kötelezheted a foglaló kétszeresének megfizetésére.

A vételár 40%át le kell pengetnem az adásvételi szerződés megkötésekor! A bankban azt mondta az ügyintéző hogy vigyem az átutalási bizonylatot és azzal igazolom az önrészem (mivel ugye az elbírálásra már az eladó számláján lesz, ami egy otp-s zárolt számla) Ez így rendben? Bízhatok az információt adó nőben?

Nem tudom melyik banknál próbálkozol, de az FHB-nál ez volt a metódus, így - gondolom -korrekt volt az ügyintéző. A bank ugynis csak utolsó kifizetőként vállalja az utalást, tehát mielőtt utalnának, meg kell győződniük arról, hogy valóban kifizetted a lakás önrészét.

Még nem láttam a szerződés tervezetet, de gondolom a vételár részletek ütemezését csak akkor fogadjam el, ha biztos, hogy addigra megkapom a banktól a hitelt? (már amennyire biztos lehet benne)

Az FHB addig nem indította el a hitelbírálatot, ameddig mindkét fél részéről aláírt adásvételi szerződést nem kapott a kezébe. Abban pedig rögzítenetek kell a fizetési feltételeket.Ez bizony kőkeményen bizalmi állapot. Ha tudsz, keresd meg a banknál a legkompetensebb ügyintézőt, aki feltehetően átlátja a bírálat működési mechanizmusát, és minden bizonnyal nem a te ügyed az első, amit intéz. Egy doboz bombonért nagy százalékos biztonsággal meg szokták mondani, hogy mire számíthatsz.

Előzmény: dpman (80)
dpman Creative Commons License 2003.01.29 0 0 80
Sziasztok!

Hitelfelvétel előtt állok (új, épülő lakás vásárlása, a bank a finanszírozó)

Több konkrét kérdésem is lenne (ha már ez a "konkrét kérdések" topic:)
- Az önerőhöz kell egy pár embertől kölcsön kérnem és azt tutalják illetve beteszem a számlámra. A kérdés az hogy nézi valaki, hogy honnan nyomtam oda hirtelen pár milliót??? Valami iylesmiről volt szó régebben úgy emléxem...hogy ha valaki 1 vagy 2 milkánál nagyobb összeget tesz be akkor azt jelenteni köteles a bank...vagy nem így van?

- Jogilag normális megfogalmazás-e az a szöveg, hogy: "Amennyiben a hitelt nyújtó bank nem adja meg az igényelt X millió forint hitelt, úgy az Eladó köteles visszafizetni a vételárrészletet és a foglalót is!" Nos? ügyvédek, jogászok vannak itt? :)

- A vételár 40%át le kell pengetnem az adásvételi szerződés megkötésekor! A bankban azt mondta az ügyintéző hogy vigyem az átutalási bizonylatot és azzal igazolom az önrészem (mivel ugye az elbírálásra már az eladó számláján lesz, ami egy otp-s zárolt számla) Ez így rendben? Bízhatok az információt adó nőben?

- IGazábólaz izgat hogy ha nem kapjuk meg a hitelt akkor ne veszítsünk milliókat. Tudtok mondani más esetet, példát, ahogy Ti csináltátok az egész lakásvásárlást?

- Még nem láttam a szerződés tervezetet, de gondolom a vételár részletek ütemezését csak akkor fogadjam el, ha biztos, hogy addigra megkapom a banktól a hitelt? (már amennyire biztos lehet benne)

Egyenlőre ennyi... :)
köszi előre is a válaszokat

babydevil Creative Commons License 2003.01.27 0 0 79
"A torlesztoreszlet fugg a hitel fajtajatol (%) is, ugyhogy passz."
meghát úgy tudom, hogy a törlesztőrészlet a havi nettó jövedelemből max 30 %-ot tehet ki (150.ezer nettó jövedelemig, afölött talán 40% is lehet)
2 db minimálbér nettójának a 30 %-a 25-30 ezernyi törlesztőrészlet lehet kb (bár matametikus nem vagyok).
Előzmény: Elm (78)
Elm Creative Commons License 2003.01.27 0 0 78
Eraszt,

a megvasarlando lakas biztos hogy fedeztkent bekerul (elmeletileg el lehet ettol terni, de nem erdemes). Kiegeszto ingatlanfedezet csak annyi kell, hogy a felvett hiteltnek kb. a duplaja legyen az osszes ingatlanfedezet piaci erteke. Tehat ha 10M lenne a megveendo, es ehhez mondjuk kene mind a 10M hitelbe, akkor legalabb meg egy 10M piaci erteku lakast be kell vonni jelzalogba. Hogy az egy vagy tobb lakas az mind1, csak a bank is elfogadja. Sot a tobb a kevesbe celszeru, mert arra is kulon kell jelzalog, mas tulajdonosok, stbstb, szoval macera.

Vasarolhatsz amit akarsz, kerdes MILYEN hitelt kaphatsz hozza. Az ujhoz jar a legkedvezobb kiegeszito kamattamogatasos, de az hazasoknak, vagy egyedulallo gyerekesnek. Ha van vmelyikotoknek gyermeke, akkor lehet az egyedulallo, Te meg csak adostars, bar ezt is a banknal kell megkerdezni...
Amugy meg a sima, hasznalthoz jaro tamogatott hitel mehet, az se sokkal magasabb reszletu.

A baj az, hogy az onero nemigen szamit, ha tenyleg van megfelelo plusz ingatlanfedezet, de a jovedelemnek altalaban akkor is meg kell lennie, mert szeretnek latni, hogy tudtok torleszteni. De elmeletileg azt is kivalthatja a plusz ingatlanfedezet, ez a gyakorlat kulonbozo a bankoknal. Mindenesetre van eselyetek a hitelre igy, de az onero/jovedelem/fedezet szentharomsag aranya erosen fugg egymastol, es attol, hogy a bank mit szeret jobban. Keves onero es jovedelem mellett, de eleg nagy ingatlanfedezettel is lehet hitelhez jutni elmeletileg.

A torlesztoreszlet fugg a hitel fajtajatol (%) is, ugyhogy passz.

Előzmény: Eraszt (76)
csavez Creative Commons License 2003.01.25 0 0 77
Sziasztok!Eltévedtem a sok kedvező lakáshitelező ajánlata között.Ha tudna valaki segiteni konkrét ötlettel hogy melyik bankhoz forduljak.Már meghallgattam a Lakáskasszát a Generali Biztositó Hitelfedezeti ajánlatát is.Van viszonylag jól igazolt fizetésünk és azt hiszem elengendő fedezetünk is.Használt ingatlant szeretnénk.
Eraszt Creative Commons License 2003.01.24 0 0 76
Sziasztok,
az Otthonteremtő Hitellel kapcsolatban szeretnék érdeklődni, mert bizonyos kérdésekre sem az FHB honlapján, sem személyesen nem kaptam egyértelmű választ. A legfontosabb tudnivalók a következők:
- a kölcsönt élettársam és én szeretnénk felvenni, 30 és 28 évesek vagyunk
- jövedelmünk papíron mindkettőnknek a minimálbér

FHB-éknál azt írják a honlapon és a prospektusukban, hogy:
- "arra is van lehetőség, hogy jövedelemvizsgálat nélkül vegyen fel az FHB ügyfele kölcsönt"
- "Az Otthonteremtő Hitel fedezetét elsősorban az igénylő tulajdonában lévő vagy a hitelből felépítendő, megvásárolandó stb. lakás biztosíthatja."
- "Ha a hitel összege legfeljebb harmada a fedezetül felajánlott értékes ingatlanok piaci értékének, akkor az FHB a kölcsönt nem az igazolt jövedelem alapján bírálja el. Ilyenkor elegendő igazolni, hogy a kölcsönkérő rendszeres jövedelemszerző tevékenységet folytat."

Kérdéseim a következők:
- érvényes-e a mi esetünkben is, hogy a hitelből megvásárolandó lakást beszámítják fedezetnek? Fel tudok ajánlani további fedezetnek egy 5 millió Ft értékű lakást (tesóm a tulajdonos) és/vagy egy 10 millió Ft körüli családi házat (jóatyám, tesóm és én vagyunk a tulajdonosok) Elfogadható-e fedezetnek a kettő közül csak a kisebb értékű, vagy szükséges mindkettő?
- Ha van lehetőségem hitelre, akkor új lakást is vásárolhatok, vagy csak használtat?
- Ha van lehetőségem hitelre, a fentiek ismeretében mekkora összegre számíthatok? Egy 10 millió Ft-ért megvásárolandó lakás esetében mekkora önerőt kell mindenképpen felmutatnom?
- Ha van lehetőségem a hitelre, a megítélhető legnagyobb hitelösszeggel számolva 25 éves futamidőnél mekkora havi törlesztőrészletre számíthatok?

Bármilyen választ előre is köszi! Mind telefonon, mind személyesen ugyanis az FHB- nál csak egy rendkívül unott, akut embergyűlöletben szenvedő illetékessel tudtam beszélni, akinek csak az "ez így van, de nem vonatkozik magára, csak máshogy, de az se mindig, mit nem ért, hülye állat, húzzon haza" kommunikációs készletből sikerült válogatnia, ami, lássuk be, nem túl informatív, vagy legalábbis én nem tom dekódolni.
kicsinap Creative Commons License 2003.01.22 0 0 75
Attila!
Ami az ÁFA-t illeti, azzal tényleg a felvett hitel összege csökken. A hitelkérelemmel együtt intéződik, tehát nem lehet előtörleszteni vele. (Mire elkezded törleszteni a hitelt már lezajlott az ügyintézése.) Tehát pl. az én esetem.
Lakás ára:
7,1 millió.
Önerő: 3,6 millió.
Tehát 3,5 hitelre lett volna szükségünk, de csak 3,1-et kelltt igényelnünk, mert 400 e az ÁFA visszatérítés.
Ami a szocpolt illeti erről még nem hallottam, csak arról, hogyha nem születnek meg a gyerekek, akkor lép át hitelkonstrukcióvá.
Előzmény: szucsati (74)
szucsati Creative Commons License 2003.01.21 0 0 74
Sziasztok!

Most hívott a hitelügyintéző a bankból (MKB), hogy az előrefelvett szoc.pol. konstrukciójának kidolgozása folyamatban van és valószínűleg a gyermekek megszületéséig kamatot kell fizetni, kb. a kamattámogatásos hitel kamatát.
Tudtok ilyen irányú inforól? Mintha nem ezt mondaná a rendelet...

Más: az áfa-visszatérítést (szerintük) nem lehet előtörlesztésre fordítani, hanem csak önerőre, ezért kevesebb hitelt kell igényelnem. (?)

Köszi: Attila

(Bocsi, hogy több topicba is betettem, de sürgős az ügy.)

hitelportal Creative Commons License 2002.12.20 0 0 73
Mostanában nem tudtalak követni benneteket az évvégi hajtás következtében. Mivel a következőkben is nettávol leszek, ezúton is boldog karácsonyt és sikeres újévet kívánok minden fórumot látogató ismeretlen ismerősnek!

Hp

kicsinap Creative Commons License 2002.12.11 0 0 72
Válasz az OTP-s topicban.
Előzmény: free_norton (71)
free_norton Creative Commons License 2002.12.11 0 0 71
Év elején szeretnék kedvezményes hitellel élni használt lakás vásárlása céljából. 10 M Ft-os lakás megvásárlását tervezem, viszont saját tőkével nem rendelkezem, legfeljebb a hitelelbíráslási díj, ügyvédi költség stb. Fedezetként a megvásárolandó ingatlan mellett, egy kb. 6-7 M Ft-ot érő ingatlant tudok biztosítani(szülői segítség).
Az érdekelne, hogy
-saját tőke nélkül kaphatok-e hitelt,
-igénybe vehető-e a kívánt 10M Ft-os összeg, ílletve, hogy
-melyik bankhoz lehet fordulni.
Kérem azokat akik ilyen tapasztalatokkal, vagy ismeretekkel rendelkeznek írjanak.
viktor a takarító Creative Commons License 2002.12.11 0 0 70
szvsz konkrétumot ez ügyben csak az a közlöny tud mondani, amelyben a jogszabály megjelenik majd. ez egy ilyen ország, ilyen jogalkotási gyakorlattal...
Előzmény: the_insider (69)
the_insider Creative Commons License 2002.12.11 0 0 69
ehh, pedig már kezdtem örülni. mindenesetre most az van, hogy állítólag folynak az egyeztetések arról, hogy a közalkalmazottak és a speciális jogállásúak, így a katonák is 100 százalákot kapjanak. ezt megerősítette az fhb jogásza és a honvédelmi minisztériumból is hallottam pozitív híreket.
Van aki konkrétumot tud mondani arról, hogy milyen változások lesznek a közeljövőben? (pl, támogatják-e a második lakáshoz jutást, vagy csak arról van szó, hogy egyidejűleg két lakás vásárlását nem finanszírozzák? stb...)
Előzmény: viktor a takarító (65)
mammama Creative Commons License 2002.12.10 0 0 68
Köszi,van igazad...Még azt próbálom meg körbejárni,h kinevezem a férjemet kedvezményezettnek (erre kaptam is nyomtatványt,utólag is lehet),és akkor ő vásárolja meg a harmadik,idegen személytől a haszonélvezetet.Nekem tökmindegy,de ÁFÁt semmiképp nem akarok fizetni,akkor inkább kenjék a hajukra a támogatásukat.
Előzmény: Elm (67)
Elm Creative Commons License 2002.12.10 0 0 67
mammama,

A haszonelvezet vagyonerteku jog. Tehat ugyanugy adhato veheto, mint az ingatlan tulajdonjoga.
Szerintem vagyonerteku jog megszerzese lakascelu felhasznalasnak minosul. Viszont a sajat ingatlanodrol "letakaritas" mar nem biztos... legalabbis en nem tudom.

Talan az ingatlanokrol szolo adoterveny alapjan lehetne probalkozni: ha nem tevedek, es jol remlik, akkor pl. ha eladsz egy lakast, majd nem veszel egy ujat, hanem csak haszonelvezetet szerzel rajta, akkor az lakascelu jovedelem felhasznalasnak minosul, es csak a kulonbozet utan kell adozni. De forditott helyzetben nem tudom, tehat ha a sajat lakasod haszonelvezojet akarod kivasarolni. Nezd meg a torvenyt, hatha kiindulasi alapnak jo lesz (marmint a "lakascelu felhasznalas" szempontjabol).

Amugy szerintem GOTO egy ugyved.
Esetleg dobd fel a kerdest naspolya olvtarsunknak a "Hazijogsegely" topikban.

Előzmény: mammama (66)
mammama Creative Commons License 2002.12.10 0 0 66
Nemrég tényként hallottam egy érintettől a közalkalmazottak 100%-os hiteléről.Reméljük,úgy is lesz.
Más:most járt le a lakástakarékom,amiből hitellel együtt talán megvásárolhatnám a néhány éve tulajdonomban levő kis ingatlan haszonélvezetét,ami most másé.Nemrég láttam leírva,h ez is beletartozik a lakáscélú felhasználásba,de az OTP-nél gőzük nincs róla.Vélemény???
Előzmény: COWFITZ (59)
viktor a takarító Creative Commons License 2002.12.09 0 0 65
Nos megnéztem, és pontosítanom kell magamat.
A hatályos jogszabályok (leginkább a 1996. évi XLIII. tv. a fegyveres szervek hivatásos állományú
tagjainak szolgálati viszonyáról) alapján a HM hivatásos állománya egyfajta különleges közszolgálati jogviszonyban áll, ami sem nem közalkalmazotti, sem nem közszolgálati. Sajnos kevertem a bérezési mechanizmus egy esetével, amely szerint a hivatásos állomány tagjának beosztásba történő kinevezése esetén a köztisztviselői tv szabályai alapján kell a juttatását kiszámítani.
A köztisztviselőknek járó 100% hitelt épp a Ktv. határozza meg, és nem találtam olyan utalást, ami alapján ez a hivatásos állomány tagjaira is vonatkozna.
Előzmény: the_insider (64)
the_insider Creative Commons License 2002.12.09 0 0 64
várom
Előzmény: viktor a takarító (63)
viktor a takarító Creative Commons License 2002.12.06 0 0 63
szvsz a főjogász tévedett. ezzel kapcsolatban a köztisztviselői törvény az irányadó, amit sajnos nem találok (nagy a rumli az asztalomon), de infót találhatsz róla a neten (talán a kancellária honlapján, illetve neten elérhető jogtárakban). hétfőn, amikor visszajövök, meg is tudom nézni konkrétan.
Előzmény: the_insider (61)
heady Creative Commons License 2002.12.06 0 0 62
Tudom, ezt a témát már előhoztam a héten, és a MEH meg is nyugtatott, de most más forrásból uazt az infót kaptam, mégpedig, hogy_januártól_eltörlik_a_köztisztviselői_kedvezményt:(((

Akitől hallottam, állítja, hogy már a közlönyben is megjelent. Lehet, hogy rossz jogász vagyok, de én még nem találkoztam vele.

Tudtok erről valamit, vagy újabb rémhír???

SOS!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!