Országúton azért már kapja néha az ivet, autópályán még nem voltam vele, a max. tempó az 150 volt idáig, de ott már zavaróan zajos. Felváltva megyek vele egyszer tempósan, egyszer kimélősen. Városban nem szeretem taposni, ott szinte mindig betartom a sebességhatárokat. Meg lámpás gyorsulásokat a nyomaték ellenére a dizellel nem nagy élmény csinálni, arra inkább a benzines való: a dizelnek odalépve elég ronda traktorhangja van.
Mielőtt a cee'd-et megvettem volna, nézegettem a Lacetti-ket is mert nagyon tetszettek. Az egyik ok amiért nem azt választottam a fogyasztása volt.
Viszont az 1,4-es cee'd-el nagyon meg vagyok elégedve.
Legutóbb mikor mértem, Tatabánya-Székesfehérvár között a fogyasztása 5,5liter/100km lett, kényelmes tempóban, induláskor nullázva fogyasztásmérőt. Visszafelé nullázás nélkül, kicsit sietősebben 6liter mutatott. Ebben egy kis páralefúvatós klíma is volt.
Autópályán M1-Bp. Hegyalja út-Rákóczi út-Hungária körút-M3 útvonalon 7,4liter/100km, szintén induláskor nullázva, 130-140-es tempóban, a Rákóczi úton lépésben.
Gyakran figyelem a pillanatnyi fogyasztásmérőt is, nagyon lehet vele spólolni. :)
Autócsere miatt a téli gumijaimat eladnám nektek, csak annyi a gond, hogy a Ceedre kicsik. 185/65R15-ösök, nektek meg 195/65R15 kellene :( A gumik 5000 km-t futottak, Firestone Winterhawk. Esetleg ismerősötöknek nem kell? 2005-ös (DOT szám) a gumi.
Más ,de tapasztalatom az ,hogy a chevrolettek nem tudják a gyári értékket! Lanos Kaposujlakon a gyorsuláson mégis nagyon lemaradtak!63KW lanos 70KW lacsi,igaz a lanosok tunningolva voltak,ami kb 10-12% dobott rajtuk!
Annyiból mindenképpen, hogy ne az EX hanem csak az EX lim. verziót nézd, ami egyrészt 240000-el olcsóbb, másrészt a felszereltsége még így is nagyobb mint az Elité.
Köszi a tanácsot, de nincs nekem olyan, mert csak most nézegetem, hogy mit kéne venni. De ha valahol tudsz egyet letölthetőt, akkor légy kedves add meg a cimet
Az üzemanyagszűrőt most a 20 ezresnél kötelezőnek mondta, hogy a 20 ezrenként kell e nem tudom és most bocsáss meg de lusta vagyok elővenni a könyvet, hogy megnézzem a periodicitást. A levegőszűrőre mondta, hogy szükség szerint, de ezen meg én csodálkoztam, mert ez még lagalább annyira fontos és én nem ezen a 4700 Ft-on spórolnék egy szervíz alkalmával, főleg egy turbós motornál, ahol baromira nem mindegy milyen levegőt szív be a lapátokhoz.
Lásd Díler hozzászólását a jó múltkorában, amikor a levegőszűrő elhanyagolása miatt egy 406-os Peugeot komplett turbócserére szorult, mert a porszemcsék, a szó szoros értelmében "megették" a lapátokat!
Aki még 20e km nél se cseréli le a légszűrőt,az a saját maga ellensége! Én 10ekM nél biztos lecserélem mert már most 5500nál elég koszos! A gázolajszűrő szintén saját érdek,mert az ez által tönkrement befecskendezőrendszert simán ráfogják a rossz üzemanyagra és nem garanciális lesz a javítás!!!
Bocsi az eltűnésért... Igyexem behozni a lemaradásomat... :)
Múlt héten volt egy kellemes meglepim... az autóval kapcsolatosan. Vettem egy 74 cm-es sima képcsöves tv-t. Az eladó felajánlotta az ingyenes házhozszállítás, mert ha kiviszem az áruházból vissza már nem hozhatom. Mosolyogtam és visszautasítottam. A csomagtartó elnyelte dobozostól! Nagyon happy voltam.
Tudom, az élet apró örömei! :)
Amúgy a téligumis téma engem is érdekel, majd figyelemmel kísérem a hsz.-okat.
Illetve, ha nagyon eröltetjük ezt az összehasonlítást a 2,0-ás CRDI Ceed +20 lóereje és az EX felszereltséghez tartozó plussz elemek ára már 1 milla és 300 ezerrel többet kóstál a Lacettihez képest. Plusz ha hozzáveszed a forgalombahelyezés és a metál árát akkor 1,5 milla!
Azért az már húzós! Bár titkon elárulom hosszútávon (5-6 év) egy 2,0-ás EX CRDi Ceed az álmom. Az ehhez a motorhoz választható TX felszereltségről, még álmodni sem merek!!! :)
Nincs "pariban" az 1,6 CEED-el. Bár a különbség elhanyagolható!
A 2.0-ás diesel Lacetti valóban 89 KW tehát cirka 120 Le. A CEED 1,6-osa pedig 115. A különbség a változó geometriás turbó hiánya a Lacettinél ezért a 2.0-ás diesel "csak" 120 Le szemben a Captivába kerülő dettó ugyan az 2.0-ás de változó geós turbómotorral ami már 140 Le!
http://www.autogumibolt.hu/ebolt/acelfelni/auto/KIA/index.html itt 12ezer körül van a vasfelni, de ha az alábbi fórumon felteszed a kérdésed, akkor biztos kapsz jó ajánlatot :-)
Én eléggé utánajártam a téligumi-felni kérdésnek. Felnit 16eFt alatt nem találtam még bontóba sem. Ha tudsz valamit oszed meg velünk,hol érdemes keresgélni? (Nekem már van kia felnim,de hátha érdekel még valakit)
Szívódízelt kapni? Mármint lacsiból? Neeeeeeeem:-) Fix geometriájú turbós 2,0 literes. A változó geometriájú 2,0 literest a captivába és az epicába rakják. Sajnos lacsi nem kapta meg.
Épp most beszéltem az Autó-Óbudával közeleg a 20.000-es szervíz! Jelenleg 18.500 km van az 1,6 CRDi-ben és mivel lesz még jövőhéten egy vidéki utam úgy saccoltam, hogy kb október második harmadában érem el a 20 ezret. Leegyeztettem a szervízzel az október 18-at.
Mivel ha páran emlékeztek nekem 11 ezernél lett cserélve az olaj - minimumnívón volt és nem akartam rátölteni, valszeg Lágermax elégtelen nullrevízió - ezért marad a 20 ezres rutin+egy pár apróság olajcsere nélkül, mert 9 ezer km futás után nem fogom kifolyatni az autóból a Mobil 1 fully syntetic 0W-40-et! Majd 31 ezernél cserélem.
Íme:
Amit kötelezően cserélek: levegőszűrő: 4700 Ft üzemanyag szűrő (kicsit húzós) 11440 Ft (a hazai gázolaj-minőség anomáliák miatt még akkor is megtenném, ha választható lenne) pollenszűrő: (választható) 6654 Ft
A 20 ezres rutin könyvszerinti munkaórája 1,6 óra ebből az olajcsere 0,6 óra. Ezt levonva a teljes átvizsgálás illetve a fenti alkatrészek beszerelésének költsége, magyarán a munkadíj 10860 Ft.
Ezen kívül van még egy két apróság- amit a szervízvezető ígérete szerint- garanciálisan végeznek:
-Kézifékkar állítás(már nagyon fennt fog) -A gépháztető jobb oldali zsanérjának állítása, mert nyitásnál egy fél borsszemnyi helyen ledörzsölte az illesztésnél a festéket -Hűtőfolyadék utántöltés(mert a szint már közelebb van a minimumhoz, mint a középálláshoz) -Hibakódkiolvasás(nincs semmi baja, de ha már van technika, próbáljuk ki) -Gépháztető belépőélnél kis-katicabogárnyi, de alapozóig hatoló kavicsfelverődés "kipöttyözése", amire még nem mondta végül is hogy mennyi, de mivel náluk vagyok állandóan a kocsival, ha van valami remélem egy hangyafasznyi festékért nem számolnak túl nagy árat.
Tehát ez összesen - olajcsere nélkül - 33 ezer Ft! Ami nagyon megdobja - a költség 1/3-a - az az üzemanyagszűrő!
Maga a rutin díja egyébként szerintem korrekt, mert még anno beszéltem az Autó Donnal is ők 2 órát mondtak és 14 ezres munkadíjat!
Dehogyis, igazad van. Piszokul parázok, hogy valahol betankolok valami pancsot. Manapság erre kicsi az esély, azzal is csökkentem, hogy egy ugyanazon megbízható helyre járok, és gyűjtöm a számlákat. Azon kívül az adalékokkal is meg lehet előzni a vizesedést, ami a fúvókákat is ápolja.