Gondolod hogy van KIA gyártmányú szűrő? Vannak gyári beszállítók és elfogadott beszállítók akiknek lehet a szűrőit használni a garivesztés nélkül, persze ezt nem kötik a (L)user orrára, mert ha megjelensz a gyárilag elfogadott minőségű olajjal, szűrőkkel akkor ugrik a haszon nagy része csak munkadíj az övék.
Gázolajszűrőböl csak gyárit tudsz felrakni,mert azt csak a szervizbe lehet cseréltetni,ha nem az van fent ugyis meglátják az első kötelezőnél és akkor gari ugrik...ha olyanok
20.000 KM enként van!!! Nekem a szerviz munka 3800Ft volt,a szűrő meg 2200... Az olajat én vittem. A légszűrő 4700Ft Olajat meg érdemes valami jobbat,tuti forrásból venni. Én 5w40 est raktam bele. A hígabb erre az éghajlati övre tulzás(0W40, vagy a 0W30) A 10W40 es meg szerintem túl sűrű és csak fészintetikus a legtöbbje!
Hát igen, a hazai üza pancsolás helyzetét figyelembe véve lehet hogy tényleg nagy meggondolatlanság volt a dizel, ezen én is sokat rágódtam, mivel idáig csak benzines kocsijaim voltak. Mert most még vigyorgok, hogy milyen jó nyomatékos, de aztán tényleg csak egyszer legyen gond akkor rámegy a gatyám...
Arra lennék kiváncsi, hogy máshol mennyibe kerul 1,6 crdi 15 000 km-es szervizelése? MEg egyáltalán a dizeleseké 15 000-ként van? :) Hivtam a legkozelebbi szervizt, aholis mondtak egy árat, de nem akarom elhinni, hogy egy olajcseréért elkérnek 45K-t.
Más dolog a nagytakarítás, meg más égésjavítás, legjobb az lenne ha MOL valóban gázolajat és benzint árúlna az annak kinéző folyadékok helyett. Monopol helyzetben van azt csinál amit akar.
Nekem benzinesnél a Cataclean vált be legjobban!Csak drága,évente -félévente érdemes, át tisztítja az egész üzemanyag és kipufogó rendszert!Tavaszi nagytakarításra szoktam használni.
Hát ma még megtudod egy modern dieselben milyen rejtett szopatások vannak. CR rendszer eleve érzékeny az üzemanyag minőségére és koszra. Nem tudjuk a beszállítótól aki CR pumpát és az injektorokat gyártotta milyen minőséget követeltek meg. VTG turbok a WG-shez képest kb fele élettartamúak és nem érdemes öket felújítatni. És bónuszként ott a kettős tömegű lendkerék ami egy idő után elfárad (főleg ha vki sokat megy 400méterest és 100K feletti összeg csak maga az alkatrész. Ki van ez találva hogy ne járjon jól a (L)user. :(
Én viszont fordítva voltam, mert amikor felvettem (július vége), akkor az ajánlaton szintén 150 alatti árfolyam szerepelt. Augusztus közepén, amikor megkaptam az első részletet és mégegy halom papírt, azon már 150 feletti árfolyammal számolták ki, tehát pár ft-ot nyertem.
Apropó az autóhitel kapcsán viszont kénytelen voltam megállapítani hogy jól átk*rt a bank:az első törlesztési értesítőre az írták, hogy a hitel törlesztésének alapárfolyama 147Ft/CHF (július közepén vettem fel a hitelt) azaz ha ennél rosszabb a Ft akkor több lesz a törlesztés a Ft romlás mértékével. Ezzel tisztában is voltam, az érdekes viszont az, hogy júliusban már 150Ft felett volt a CHF árfolyama a bankoknál, igy én is erre saccoltam, hogy 150Ft felett lesz a törlesztés alapárfolyama. Ennek a húzásnak köszönhetően a többlettartozásom már most 200e Ft, aminek kb. csak fele ekkorának kellett volna lennie, ha a tényleges 150Ft feletti árfolyamot számoltak volna. Sajnos hülye voltam, mert a hitelfelvételnél nem nyomtattam ki a hitelajánlatot az aznapi árfolyamérték feltüntetésével, igy most már reklamálni se tudok mivel :(
Országúton azért már kapja néha az ivet, autópályán még nem voltam vele, a max. tempó az 150 volt idáig, de ott már zavaróan zajos. Felváltva megyek vele egyszer tempósan, egyszer kimélősen. Városban nem szeretem taposni, ott szinte mindig betartom a sebességhatárokat. Meg lámpás gyorsulásokat a nyomaték ellenére a dizellel nem nagy élmény csinálni, arra inkább a benzines való: a dizelnek odalépve elég ronda traktorhangja van.
Mielőtt a cee'd-et megvettem volna, nézegettem a Lacetti-ket is mert nagyon tetszettek. Az egyik ok amiért nem azt választottam a fogyasztása volt.
Viszont az 1,4-es cee'd-el nagyon meg vagyok elégedve.
Legutóbb mikor mértem, Tatabánya-Székesfehérvár között a fogyasztása 5,5liter/100km lett, kényelmes tempóban, induláskor nullázva fogyasztásmérőt. Visszafelé nullázás nélkül, kicsit sietősebben 6liter mutatott. Ebben egy kis páralefúvatós klíma is volt.
Autópályán M1-Bp. Hegyalja út-Rákóczi út-Hungária körút-M3 útvonalon 7,4liter/100km, szintén induláskor nullázva, 130-140-es tempóban, a Rákóczi úton lépésben.
Gyakran figyelem a pillanatnyi fogyasztásmérőt is, nagyon lehet vele spólolni. :)
Autócsere miatt a téli gumijaimat eladnám nektek, csak annyi a gond, hogy a Ceedre kicsik. 185/65R15-ösök, nektek meg 195/65R15 kellene :( A gumik 5000 km-t futottak, Firestone Winterhawk. Esetleg ismerősötöknek nem kell? 2005-ös (DOT szám) a gumi.
Más ,de tapasztalatom az ,hogy a chevrolettek nem tudják a gyári értékket! Lanos Kaposujlakon a gyorsuláson mégis nagyon lemaradtak!63KW lanos 70KW lacsi,igaz a lanosok tunningolva voltak,ami kb 10-12% dobott rajtuk!
Annyiból mindenképpen, hogy ne az EX hanem csak az EX lim. verziót nézd, ami egyrészt 240000-el olcsóbb, másrészt a felszereltsége még így is nagyobb mint az Elité.
Köszi a tanácsot, de nincs nekem olyan, mert csak most nézegetem, hogy mit kéne venni. De ha valahol tudsz egyet letölthetőt, akkor légy kedves add meg a cimet