Keresés

Részletes keresés

exlexkex2 Creative Commons License 2003.03.20 0 0 141
kulcsarg!

Az OTP minimálbérre is ad hitelt, ilyenkor csak az ingatlanfedezettől függ mennyit kaphatsz. Valamint van most a Postabanknak a Fészek hitele. Azt is felveheted jövedelemvizsgálat nélkül. Nézd meg a neten is!

Előzmény: kulcsarg (138)
mosolygós Creative Commons License 2003.03.19 0 0 140
Szia Kulcsarg:-)

Új hozzászoló vagyok... bár szoktam olvasni a topicot.
A te esélyed az Otp Bank..., mi is ott probálkozunk..., ők nem vizsgálják a jövedelmet! Csak a munkaviszonyt, és elegendő fedezet kell nekik...
Remélem tudtam segíteni!
www.otpbank.hu

Vastika Creative Commons License 2003.03.19 0 0 139

Én nem hiszem, hogy bárhol is megfelelő jövedelem nélkül adnának hitelt... Egyszer valahol hallottam / olvastam, hogy van erre valami "táblázat": mert az, hogy a jövedelmed (családi összjövedelem) hány százalékáig vehetsz fel hitelt, az függ a jövedelem nagyságától is (gondolom számolnak azzal, hogy megélni is kell valamiből?!)
Lehet, hogy ez már nincs így, de annak idelyén konkrétan volt tól-ig, százalák táblázat...

Üdv!

Előzmény: kulcsarg (138)
kulcsarg Creative Commons License 2003.03.19 0 0 138
Sziasztok!

Kérdésem az, hogy mely bankok számára elégendő a minimálbér?
És mely bank nem nézi azt, hogy a törlesztőrészlet a fizetésed x%-át nem haladhatja meg?

G.

Vastika Creative Commons License 2003.03.19 0 0 137
Gica70:

Nem volt még egyikőnk nevén sem lakás, most "bérlakásban" (Fiatal Családok Otthona ;-)) lakunk, előtte meg az ősöknél rontottuk a levegőt. Ezért nem is jártuk körbe jobban ezt a kérdést, mert nekünk aztán semmink sincs ;-))

Egyébként biztosan rendes meg korrekt mindegyik, mert az egyik építési vállalkozó ismerősöm (pedig nem is annyira kis cége van(/volt..)) is egy Tak.Szöv.-nél vezeti miden pénzügyét... És gondolom nem hülye ő sem, hogy a rossz kamatot stb. válassza.

Üdv!

Előzmény: Gica70 (127)
Vastika Creative Commons License 2003.03.19 0 0 136
Igen, Zalaegerszegen, a Bak és Vidéke nevű, az Eötvös utcában. Meg még máshol is vannak gondolom fiókjaik, annál is inkább, mert Z.eg meg Bak is 15 km legalább ;-))

A kollégám a használt lakásra Sárváron vette fel, szintén egerszegi lakásra, egerszegi lakos, és kapott hitelt...

Üdv!

Előzmény: doktorúr (125)
viktor a takarító Creative Commons License 2003.03.18 0 0 135
szvsz a vagyonközösség jobb, mert akkor sem átírási illeték nincs, sem egyéb...ha jól tudom.
Előzmény: Kúszó Maxi (134)
Kúszó Maxi Creative Commons License 2003.03.18 0 0 134
Köszönöm a választ! Ebből az is következik, hogy ha valamikor összeházasodunk, átírható lesz a fele az én nevemre?
Előzmény: viktor a takarító (133)
viktor a takarító Creative Commons License 2003.03.18 0 0 133
Ha nem vagytok házastársak, akkor csak a köztisztviselő tulajdoni hányadának megfelelő részre adják a 100%-t, míg házasok esetében teljes hányadra jár. (nálunk is ez a helyzet, csak mi építkezünk)
Előzmény: Kúszó Maxi (132)
Kúszó Maxi Creative Commons License 2003.03.18 0 0 132
Sziasztok!

Itt is megkérdezem, mert a másik topikban nem reagált senki, hátha.

Különböző helyekről különböző infókat hallottunk, így nem tudjuk eldönteni, hogy mi a valóság: párom köztisztviselő és élettársi viszonyban élünk együtt. Megkaphatjuk-e a köztisztviselői kölcsönt (100%-os banki finanszírozás), ha kettőnk nevére vesszük a lakást vagy csak a vételár egyik felére (az ő része) és a másik felére (az enyém) a szokásos önrész+hitel konstrukció érvényes? Mi a helyzet a fenti felállással, ha nem élettársi a viszony, hanem házasok vagyunk, de csak az egyikünk köztisztviselő?

Azóta az egyik fiókban azt mondták, hogy ha kettőnk nevére vesszük, akkor csak a felére érvényes a ktv hitel, ami bizonyos szempontból logikus lenne, de ezek szerint, ha házastársak vesznek így lakást, csak akkor kapják meg a hitelt, ha a ktv lesz a teljes jogú tulajdonos 25 évig, amíg a hitel lecseng? Utána pedig átíratják a felét a házastársra kemény illeték ellenében???

Gica70 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 131
Igazad van, de most inkább hagyom őket (mármint azt a konkrét takszövöt - az is lehet, hogy az infot adó nő nem ismeri a tv-t?!)
Újabb info a takszövökről. Az ismeretség most nem segített, de csak azért nem, mert itt is -mint pl. az otp-nél- létezik egy megállapodás, hogy a területileg illetékes takszövnél lehet csak hitelt felvenni. Ez bizonyos mértékig rugalmas lehet, tehát 20-30 km-es körzetben még "belenyúlhatnak" egymás területébe, de 180km (a mi esetünkben pl.) már nem megy.
Nem adom fel! Most keresek egy területileg illetékest:-)
Előzmény: Elm (130)
Elm Creative Commons License 2003.03.18 0 0 130
Meg kell emliteni, hogy talan egy "veletlenszeru" PSZAF felulvizsgalat majd enyhiti az allaspontjukat...
Mert nyilvan joga van megtagadni a hitelt attol, akit nem itel hitelkepesnek, de olyan feltetelt szabni, ami rendeletileg (nem) szabalyzott, az szvsz legalabbis szabalytalan.
Persze, mondhatjak, hogy nem kotelezo hitelt felvenni... mind1, szvsz ez akkor is (legalabbis) erosen etikatlan dolog.
Előzmény: Gica70 (129)
Gica70 Creative Commons License 2003.03.18 0 0 129
Hát ez az! Én hivatkoztam a törvényre, hogy abban az van csak kikötésként, hogy a szerződés megkötésekor nem lehet a nevemen a lakás. Na mindegy ez a nő ragaszkodott ahhoz, hogy ők csak olyannak adnak akinek soha nem is volt.
Most ismeretségen keresztül próbálkozunk egy másik takszövnél (ez most tényleg vidék, ahová valósi vagyok:-) Hamarosan tudok beszélni azzal, akivel kell. Meglátjuk.
Előzmény: Elm (128)
Elm Creative Commons License 2003.03.18 0 0 128
Lehet hogy en tudom rosszul folyamatosan, de SEMELYIK hitelnek nem feltetele, hogy ne legyen lakas a neveteken. Az meg, hogy soha nem is lehetett , az mar total nonszensz.

Ha csak uj lakasok vetele/epitese eseten adnak hitelt, ahhoz LEHET ingatlan a neveteken. Ha kozvetlen tamogatast is igenyeltek (szocpol, adovisszateritesi), akko ott mar szukseges, hogy ne legyen a neveteken semmi.
DE CSAK A HITELHEZ NEM.

Az pedig, hogy soha nem is lehetett lakas a neveteken, az valami oltari baromsag. Ez meg a fenti tamogatasoknal sem feltetel. Egyetlen egy esetben van ilyen megfogalmazva torvenyben, megpedig az illetektorvenyben, ahol max 40.000. Ft illetekkedvezmenyt kaphat a fiatal az elso lakashoz jutasa eseten. Sehol mashol nincs ilyen.

Legalabbis a rendelet szerint. Ha a takszov ugy dont, hogy csak olyanoknak ad hitelt, akinek nincs es soha nem is volt lakasa, az az o dolga (bar nem hinnem hogy torvenyes), de ne a rendeletre hivatkozzanak.

Előzmény: Gica70 (127)
Gica70 Creative Commons License 2003.03.17 0 0 127
Sziasztok!
Vastika
Neketek az új lakás előtt nem volt lakás a neveteken?
Most hívtam fel egy vidéki tak.szöv bp-i kirendeltségét (nekem ott van vállalkozói számlám, elmenekültem az otp-től:-) és kihangsúlyozták, hogy ők csak fiatal házasok új lakás vásárlásával vagy új ház építésével kapcs. hitellel foglalkoznak. Mondtam, hogy mire hitelszerződést kötünk addigra nekünk se lesz a nevünkön (pontosabban csak az én nevemen van a lakás a férjemén még soha nem volt ingatlan), de azt mondta, nem, csak olyanok mehetnek, akiknek még nem volt lakásuk/házuk. Pedig -ezt is mondtam - a törvényben csak az van, hogy a hitelszerződéskor ne legyen, mindegy.
Egyébként minden takszöv külön "cég", úgyhogy még máshol is fogunk érdeklődni, mert egyébként nagyon rendes társaság.
Előzmény: Vastika (124)
tudós Creative Commons License 2003.03.17 0 0 126
Érdeklődjél az önkormányzatnál.
HA megadják a építési engedélyt, el kell érned a megfelelő készültségi fokot és jöhet a hitel. Nem lesz gond. A lényeg, hogy ne nyaraló legyen belőle.
Előzmény: Radvánszki István (123)
doktorúr Creative Commons License 2003.03.15 0 0 125
És ha szabad érdeklődni, ez a takszöv hol van? (Zegerszegen?)
Előzmény: Vastika (121)
Vastika Creative Commons License 2003.03.15 0 0 124
Nem tudom, hogy házépítésre is adják-e ezt a hitelt... Azt nem is kérdeztük, mert olyan tervünk nem volt ;-))
Mint írtam, esetünkben a vételár 85 (v. 90, már nem emlékszem) százalékának a 10 százalékának kell meglenni. Már a múlt nyáron is voltunk náluk, mert eredetileg hamarabb elkészült volna a lakás: akkor azt mondták, hogy a kifizetés a készültségi fok szerint történik. Ez nekem nem sokat mond ;-) Mondjuk nálunk közben már majdnem elkészült a lakás (tető alatt van, már kezdenek burkolni), úgyhogy szerintem a teljes összeget utalják már a kivitelezőnek.

Üdv!

Előzmény: Radvánszki István (123)
Radvánszki István Creative Commons License 2003.03.14 0 0 123
Szinte hihetetlen.
Talán a saját kivitelezésű új háznál is ilyen gyors lehet az ügyintézés ?
Mennyi lehet az önrész, milyen ötemezéssel történik a többi részlet kifizetése ?
Tudósnak üzenem, hogy a tó a területnek az egyik sarkán helyezkedik el / kb. 1 ha./ és csak pihenésre szánjuk, esetleg egy kisebb társaság horgászna rajta. Itt a fő kérdés a ház megépítése ill. az ezzel kapcsolatos hitel felvétele.
Egyébként a terület BP.-től kb. 70 km-re van délre,forgalmas út mellett.

Előzmény: Vastika (122)
Vastika Creative Commons License 2003.03.14 0 0 122
... ja, azt elfelejtettem mondani, hogy a kamat + kezelési költség 4+2%, a 7M forint 20 évre havi 50.500.- forint lesz. Felhívtam egy FHB-s bankot, ott ugyan kevesebbről (ha jól emlékszem, 39.000 forintról) indult a törlesztőrészlet, de azt mondták, hogy folyamatosan emelkedik, és a 20. évben már 60.000 forint fölött lett volna... Azt átlag ott is kb. ennyi ;-))
Szerintem nem döntöttünk rosszul, de biztosan valaki mindjárt jól lelomboz ;-))

(azért az hozzátartozik, hogy nálunk az önerővel volt a legnagyobb probléma: mert ugyan lett volna mindkét részről "szülői" ingatlan, amire jelzálogot tetethettünk volna, de mivel mindkettőnknek van testvére, ezt semmiképpen sem akartuk...)

Üdv!

Előzmény: Vastika (121)
Vastika Creative Commons License 2003.03.14 0 0 121

Bocs, hogy nem olvasom végig, lehet, hogy valaki már mondta: a Takarékszövetkezeteket nem szoktátok megkérdezni?

Nekünk az egyik kivitelező mondta, ahol ezelőtt néztünk egy lakást, hogy nézzünk be a helyi tak.szöv-be, mert szerinte ott adják a legkedvezőbb hitelt...

A lakásunkhoz, amit végül megvettünk, oda mentünk hitelért. Elmondom, hogy mit kaptunk (új lakásról van szó): teljes ügyintézés attól kezdve, hogy beadtuk a néhány kitöltött papírt 1,5 hét volt, tegnap írtuk alá a mindeféle szerződéseket. (egyszer bementem a nyomtatványokért, otthon kitöltöttük, + a keresetigazolások, bedadtam nekik, és 1,5 hét után telefonáltak, hogy menjünk aláírni: el is töltöttünk vagy 20 percet náluk, mert voltak előttünk a pénztárnál, meg lassan írok ;-) A teljes költségünk (hitelbírálati díj, meg más azt hiszem nem is volt ;-) 10.000 forint, + kell náluk folyószámlát nyitni, az még 1.500 forint. És ennyi, a jövő héten már utalják is a pénz (az építési vállalkozónak). Már másnap is utalták volna, de akkor a _földhivatalban_ kellett volna 3.000 forintot fizetni, annyira meg nem sürgős ;-)
Új lakásra elég náluk 10% önerő, és nem becsültetik fel a lakást, hanem a vételár (ha jól emlékszem) 85 v. 90%-val számolnak.

Hát ennyi. Szerintem érdemes benézni az ilyen "kis" hitelintézetekbe is. Az egyik kollégám használt lakást vett, és hosszas keresgélés után ő is (egy másik, mert ott volt valami ismerőse) tak.szöv.-nél kötött ki...

Üdv!

tudós Creative Commons License 2003.03.14 0 0 120
Kicsit utánanéztem.
Hát nehéz eset. Milyen messze van pesttől a tó?

Mivel a tavad kicsi, az fvm pályázatokat felejtsd el.
Tavaly még volt a szécsenyi tervben turizmus támogató pályázat. Ha valami elmaradott helyen van a tó, akkor talán sapard, de szerinetm reménytelen.
Ha csak házat akarsz építeni, akkor jöhet a sima hitel. Röviden ennyit tudok tanácsolni.

Előzmény: Radvánszki István (117)
tudós Creative Commons License 2003.03.14 0 0 119
Ez inkább egy tóra hasonlít :)
Előzmény: Radvánszki István (117)
tudós Creative Commons License 2003.03.14 0 0 118
De. A email címem él. Írjál nyugodtan.
Előzmény: Radvánszki István (117)
Radvánszki István Creative Commons License 2003.03.14 0 0 117
Sokat olvastam és tájékozodtam ezzel a témával kapcsolatban,de még mindig maradtak megválaszolatlan kérdések.
Levélben sem tudod megnézni a képet ?
Előzmény: tudós (116)
tudós Creative Commons License 2003.03.14 0 0 116
De amúgy a bankokat nem érdekli, hogy tanya lesz.
Egy dolog számít: az építési engedély.
tudós Creative Commons License 2003.03.14 0 0 115
http://www.fvm.hu/index/P_ULTE_1/p_ulte_1.HTM
http://www.sapard.fvm.hu/palyazati_felhivas/index.html

Konzultálj egy hivatásos pályázatkészítővel, aki majd tud neked segíteni, meg rálátása van az fvm szimpátiájára.

Előzmény: tudós (114)
tudós Creative Commons License 2003.03.14 0 0 114
Sajnos nem tudom megnézni a tar.hu oldalát, mert azok külföldről nem elérhetők.
Előzmény: Radvánszki István (113)
Radvánszki István Creative Commons License 2003.03.14 0 0 113
Köszi !
Van áram és egy kis beruházás is kezd létrejönni.
lásd. http://kep.tar.hu/radi
Konkrét segítség kellene.
Előzmény: tudós (111)
tudós Creative Commons License 2003.03.14 0 0 112
Bocs, még egy dolog:
Csak úgy kezdj hozzá, ha van áram. Ha nincs, felejtsd el.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!