Az egész lényege az lenne, hogy a párologtatót, kompresszort, vezérlést, 4járatú szelepet ill a kezelőfelületet használom belőle!
A kondenzátor helyett egy lemezes hőcserélő van beépítve és vízzel van hűtve primer oldal...
Kezelő felület egy 25cm x 15cm microkapcsolos ronda drapp színű műanyag felület ami a következő dolgokat tudja: Hőmérséklet fel/le, ventilátor I,II,III,aut , Mód kapcsoló Hűt/Szárit/Ventil/Fűt ,
Az új vezérlővel nekem csak a hűtés/Fűtés ill a ventilátor szabályzás kellene.
A hőmérséklet vezérlést az új panel tudná, mint ahogy a ventilátor szabályzást is!
Amit ki kell találnom, a kompresszor, ill a négyjáratú szelep vezérlése.
Nem tudom, milyen logikai feltételeket kell ill célszerű szabni...
Üdv! Kérdésem lenne a szakikhoz! Van egy inverteres split klíma beszerelve Genex típusú! Fűtés üzemmódban az normális, hogy megy egy darabig majd leáll minden, kis idő multán ujra indul? 24 celsiusra van állítva! Köszi a segítséget
sziasztok! tudnátok valami megbízható cèget, aki klímák beèpítèsèvel foglalkozik? A h tarifát lehet igènyelni mindenkèppen, ha azzal szeretnèm fűtèst megoldani?
Mobil klimába szeretnék másik vezérlő felületet betenni!
Hasonlóra gondoltam!
A mostani borzasztóan ronda és méretileg sem felel meg a feladatra!
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek a régi panelen lenne egyszerűbb megkeresni azokat a pontokat ahol ki lehetne váltani a régi kezelő felületet, vagy egyszerűbb lenne egy új logikai vezérlő panelt építeni, ami kapcsolódik ehhez az új kezelő felülethez!
Azt gondolnám, hogy mivel ez on/off rendszerű így egy logikai kapcsolással viszonylag egyszerűen tudnám csatlakoztatni. Gondolom, csak a kompresszor időzítése lenne a feladat ill a négyjáratú szelep működtetése...
Ez a rendszer semmilyen nyomás érzékelőt nem tartalmaz!
Két hőfokmérő a gázkörökben és a beszívott levegő hőmérőjén kívül mást nem szenzorral nem találkoztam!
Esetleg van erre vonatkozóan valami rendszer amit tudnia kell egy ilyen áramkörnek?
Ha kis fordulaton használod tuti visszaszívja a kifújt meleg egy részét és hiába van tőle 5m-re egy hőmérőd akkor is a saját hőmérőjére fog szabályozni.
A linkelt pdf-ben gondolom Te is látod hogy nincs kifújt levegő szenzor ... egyik klímában se amit Én eddig láttam ... csak hőcserélő és szoba szenzor ... a multi gépekben van hőcserélő középső szenzor is ... de ez a max. DeltaT számítás szerintem sosem lesz ... egy 2USD-os szenzor vállalhatatlan plusz kiadás a gyártóknál.
Igen -20-as. A 3,6-3,8 kW is stimmel mikor fűteni kezd , turbó üzemmódban 5,1-5,2 körül számolok, ilyenkor 6,5 A vesz fel . Bár Te valamikor a m3-t 1,1-el szoroztad fel a képletedben de én maradtam az 1,2-nél, így számolgattam ki az értékeket is stimmelnek. Mondjuk a beszívott levegőt nehéz meghatározni de 1-2 fok difivel stimmelnek a számok. Az az 1,2-1,4 A mint írtam párátlanításnál stimmel de fűtűsnél nem tudom milyen algoritmus szerint állíthatja a teljesítményt de egyelőre nem sikerült rábírnom, hogy 2 A alá bemenjen.
Illetve jól ki vannak találva, mintha szándékosan szoftveresen volnának butítva. Ha épp olyan az idő, hogy magasabb COP értékkel tudja az adott teljesítményt akkor visszalassul a kompresszor fordulatszáma de a kijövő teljesítmény nem szalad el....Mintha figyelné a beszívott-kifújt hőmérsékletet és a beltéri fokozatából számolna egy fűtőteljesítményt ahogy mi is tesszük...és ha azt tudja mondjuk 800 watton akkor visszatekeri a kompresszor fordulatszámát....tehát olyan érzésem van mintha szándékosan így volna a teljesítményük szabályozva. Van mikor kb fele fordulaton turbóba is a 680 m3 mellett tudja a 22 fok difit...majd mikor még nagyobb kezd lenni a hőmérséklet különbség akkor drasztikusan visszaveszi a kompresszor fordulatát és mégis tartja a 22-23 fok difit....és ez már turbó módban ugye mikor is 120%-on jár elvileg a cumó!
Ezek alapján azt mondom mechanikailag és technikailag ezek a gépek sokkal többet tudhatnak csak jó sok bőrt le lehet így húzni róluk :D Persze lehet tévedek csak hirtelen ez volt a benyomásom mikor méregettem.
Ja igen....itt se eco se csendes, sleep van ami esetleg csinálhat valamit de szerintem az csak annyit fog, hogy szépen csökkentgeti a hőmérsékletet 1-2 óránként, de nem tudom ezzel párhuzamosan nem tekergeti e lejjebb a fordulatot is....majd ma megnézem mit reagál rá.
Hát ez már egy kifutó darab GWH12KF, Gree 2 néven tolta, régebben Change, aztán abból lett a Comfort. Kültéri ugyan az, beltéri okosított némileg de teljesítményben egyformák.
Ennek megfelelően elmarad azért a mai gépektől, nem tud ilyen időben 5-6 COP-ot. Jó esetben 4.5 körül számoltam de masszívan inkább csak 4. Ezt 10 fok körül tudja...egyszer ment 6 fokban is, ugyan annyit számoltam...no de majd meglátjuk!
Ha már így kérdezed akkor nekem ugyan ez a klímám van csak az eredeti Gree. Neked kell tudnod mennyi a házad hőigénye, mennyire akarsz befűteni és egyebek. Ha a számok stimmelnek akkor szerintem gond nem lehet. Arról van infó, hogy -20-ig ezek biztosan üzemelnek, hogy mekkora COP mellett arról már nincs, az puding próbája, na meg arról is csak szakmaiatlan infók vannak, hogy mekkora hőfokon a névleges hány százalékát tudja. Illetve van ennek a szériának manuálja amiből kiolvashatod ami kell....aztán, hogy a gyár hazudik e vagy sem az nem lehet tudni.
Szerintem ezért az árért rendben van, a másolatokat nord, cascade, tosot, ch is ugyan annyiért kapod meg mint gree-t. Max extrákban lehet eltérés, mutatja e a külső hőfokot vagy sem meg ilyen apróságok. Ha japánt veszel ugyan ennyiért az sanszosan kisebb és még butább is de japán...hogy az minőségben mit jelent azt majd a klímás szakik megmondják.
Ha tutira akarsz menni azzal meg az a baj, hogy meg kell szoroznod kettővel az erre szánt összeget....
Nekem is ez a téli szezon lesz az első ezzel a masinériával....egyelőre csak ilyen 10 fokokban teszteltem mert hidegebb még nem volt de az alapján gyári értékeket hoz egyelőre....egyetlen egy dolgot nem tudok megfejteni amit lentebb is taglaltam. HA kell később tudok véleményt mondani, de gondolom addigra már nem lesz aktuális.
Igen, a téliesítő szett esetén a tálcafűtésre gondoltam, amit a legtöbb helyen téliesítő szettként emlegetnek, de nem is ez a lényeges. Nekem arra irányult a kérdésem, hogy mennyire jó választás ezen klímák? Az itt lévő szakemberek szerint mennyire jók fűtésre, illetve milyen tapasztalatok vannak ezekkel a klímákkal kapcsolatban és mennyire gazdaságos velük a fűtés?
Van ötletetek, hogy miért nem szabályoz le fűtés üzemmódba a gyári specifikációnak megfelelően a kompresszor hanem inkább ki-be kapcsolgat???
Érthetőbben: 24 fok fűtésbe beállítva, 10-12 fokok vannak kint, a hőigény kb 800 watt. Szépen a kezdeti hév után visszavesz a fordulatból a kompresszor majd beáll 500 watt felvett teljesítményre, kb 1,5-2 kW jön ki a beltérin, attól függ mekkora fokozatban mérem. Így elketyeg 40 percet majd kikapcsol mert elérte a 24 fokot. Aztán 1,5-2 óra szünet mikor újra bekapcsol...csapó 2!
Manuálja szerint 200 wattig le kéne tudnia tekerni a bemenetit , ami mondjuk 3,5 cop mellett pont kb fedezé a 800 watt hőigényt...de nem ezt csinálja hanem 1/3 időt jár majd 2/3 időt nem jár.
gwh12kf-ről van szó, elvileg 200 watt bemenet és 600 kimenetig kéne tudnia szabályozni...ehhez képest 1,5-2 kw-ot nyom...majd valamikor decemberben 0 fok napi átlagnál már ennyire lesz szükségem de addig a faszért kapcsolgat ki-be???
Hűtésben nem próbáltam de párátlanításnál simán letekeri a bemeneti teljesítményt 250 watt környékére....
Kiváncsi vagyok azok véleményére akik klímál fűtenek, jelenleg vegyestüzelésű rendszerem van de eléggé kényelmetlen lesni, hogy mikor kell újra megpakolni a kazánt illetv ha munkában vagyok akkor otthon a feleségem a kis gyerek mellett nem mindig tudna kimenni a kazánházba.
A gáz bevezetésre jelenleg árajánlatot várok de megfordult a fejemben, hogy a klímás fűtéssel talán kevesebb beruházás árán is meg tudom valósítanmi a fűtést a nagy hidegekig.
Jelenleg van egy Whirlpool SPIW 412L 12000btu amit hűtésre használtam első sorban, de a napokban már fűtésre is, mikor bekapcsól picit hangos ami picit zavar.
Két helyiséget kellene még fűteni ami egy 30m2 rész és egy 20m2 szoba.
Összesítve úgy képzeltem el, hogy reggel és este a kazánnal befűtök és a klímákkal a két begyújtás közötti időszakot hidalnám át.
A ház jelenleg nincs szigetelve csak a padlás, de jövőre megoldodóik ez is, a falak viszont vastagak 50cm van ahol 60cm, összes nyílászáró 70mmes profilú 5kamrás pvc.
Szakemberre lenne szükségem. Adott egy 28 nm alapterületű, b30-as téglaház + 5 cm külső hőszigeteléssel. 3 helyiség, 9, 15 és 4 nm alapterülettel. A kazán fűtésre fél millió pluszos árajánlatot kaptam, ezért inverteres klímaberendezést szeretnék. Melyiket ajánlanátok 20 dB körüli zajszinttel és -20 vagy - 25 C fok körül? Gondolom, hogy több beltéri kellene, elég kettő és a 4 nm-es fürdőszobát oldjam meg mással? Köszönöm szépen előre is :)
Hidegekben figyeltem, hogy bír kifolyni a víz. De tanultam már a kicsinél, hogy a csepptálca zarodugojat vegyem ki, így sok helyen tud kifolyni a víz, amikor olvasztott a klíma. De néha ránéztem, hogy valóban így van-e?! Nehezen viselik a kevésbé 0°C alatti, párás hideget, akkor bizony deresedik, rosszabb a hatásfok is, de nem volt gond egyikkel sem.
Fontos tényleg, hogy fűtésre alkalmas klíma legyen. Van amelyikben van talcafűtés is, ezekben nincsen, de nem fagyott be soha, nagyobb hidegben sem.
Egy régi vályog ház jól szigetelt. Azaz vastag falak és nagy a hőtehetetlensege, lassan jön be a kinti hideg, avagy a meleg.
Igen a nagyszoba kb. 50 m3. De nyitva van az ajtó a másik középső helyiség és kisszoba felé. A meleg nem nagyon megy át, de mivel folyamatosan temperalva van, így nem rossz az idő arra sem. Na meg neha megy a kisebbik klíma is. Katalógus szerint még kevesebb lenne a fogyasztás, de az nyilván optimális körülmények között számolt érték.
A téliesítő szett nem az. Az inverrteres gépek eleve télieítettek nagy többségük a hidegindulást kompresszor tekercsfűtéssel oldja meg. A tálcafűtésről beszélsz ami ugye a kondernzátum befagyását annak felhízását és a ventilátorlapát sérülését elpz(het)i meg. Nyilván ennek is szabályozottnak kell lennie. De egy gép fűtési képeessége paraméteereei alacsony külső hőm. esetén a fűtőteljeesítménye ehhez nincs korrelációban . Azaz egy "téliesíteett" gép is teljesítheet rosszul fűtésben csak legfeljebb nem leesz jég a kültéri tálcájában. (illetve valószínűleg nem lesz)
A nagyszombati van főként fűtve, ez a leghidegebb valamiért (régi nagyméretű ablakok, majdnem az egyik oldal teljesen, de duplák). A mérete kb. 50 m3 (de a szobaajtó majdnem mindig nyitva van a többi helyiség felé, igaz a meleg nem szeret könnyen , vándorolni'. A legtöbb volt a +15ezer Ft (összesen 19ezer Ft) villanyszámla. A "normálisabb" hónapok plusz 5-8ezer Ft a klímák fogyasztása. Nyilván azért választottam ezt a modellt (Fujitsu LTCA 09), mert ez üzembiztos, nagyobb hidegben is képes fűteni, na és a fogyasztása is egészen jó.
Napközben 16°C, hazaéréskor 22-24°C, éjjel 18-20°C. De számottevő különbség nem hiszem, hogy lenne néhány °C eltéréskor sem. Meg kell nézni azaz adatlapját. De van mas, még inkább fűtésre kifejlesztett klíma, igaz egyik sem olcsó, de fűtésre szerintem ilyesmi kell.
Meg egy másik, közvetlenül mellette (előtte vagy utána) álló karakterre módosító hatással van, vagy önmagában (amikor előtte és utána szóköz van) nem értelmezhető jel.
Tehát a lényeg valahol ott van, hogy az "ideális" házba berakott "ideális" készülék mikor adja a legjobb SCOPot.
Akkor az a kérdésem még, hogy egy alultervezett készülék milyen COPal fog üzemelni adott hőmérsékletem. Tegyük fel már -5fokon elérte a kritikus szintet, eddig tudja kifűteni a házat.
Tehát -5fokon a hőigény 3,5kW, a készülék pedig egy 3,5 kW-os. Jól gondolom, hogy eg y5kw-os 3/4 kihajtással magasabb COP-ot tudna? Illetve mi történik ha 2db 3,5-essel szeretném a 3,5-et behozni a házba?
Abból is látszik, hogy valami azért átjött újként, hogy megszaladt kicsit az agyam, lett kérdés bőven. Bocs ha sok, vagy nehezen érthetően fogalmazom. Néha én sem értem magam. :))
Alt Gr + 5 utána Shift + C nálam müködik ... nem kell nézni hogy az Alt Gr + 5-re nem jelenik meg semmi, ha ütsz valami mást akkor megfog jelenni ... miért ily elmebeteg nem tudom.
Mondjuk van egy helységed ami ideális így °C-onként 73W a hőveszteség +15°C esetén 0kW -15°C esetén 2,7kW.
kb. így mérik le a klímákat.
Persze lemérhetnék úgy is hogy +15°C esetén is adja le a 2,7kW-ot meg 0°C esetén is tehát maximális teljesítményen, de olyan helység nincs aminek 0°C esetén is 2,7kW a hővesztesége meg +15°C esetén is.
Tehát miért mérnék azon a teljesítményen amit maximálisan lead majd egyébként mikor használod felfűtés üzemben. Tehát ha hazaérsz és bekapcsolod a klímát +2°C-ben akkor nem 906W-ot fog leadni hanem 2,7kW-ot majd szabályoz vissza szépen ha elég ideig megy akkor az ideális 906W leadott teljesítményre.
Tehát az SCOP számnak csak ideális helységben van értelme ha nem ideális házban fut ... éjjel nappal ... hanem sokkal nagyobban ... akkor más számok jönnek ki ... kisebbek.
Ha mindig maximális teljesítményen fut akkor nem lesz részterhelés mint ugye itt a mérésnél ...
Ha van korlátlan fád olcsón/ingyen akkor az a nyerő, nincs kérdés. Ha szigetelt a ház akkor nekapcsolod a klímát ősszel és majd tavasszal ki. Mikor befűtesz a fával akkor a klíma nem fog menni, hiszen a beállított pl.21 felett lesz a fafűtés miatt. Ha nem szigetelt a ház és nem is akarod, akkor kitapasztalod, hogy mennyit kell előre dolgozni, hogy érkezésre jó idő legyen.
Köszönöm szépen a gyors és nagyon segítő jellegű hozzászólásokat! A vegyeskazán mindenképpen marad, mint fő fűtési eszköz, mert szerencsére nem kell megvenni a fát, sőt ha ráérek, a kitermelést is magam csinálom. Az egész napos szinten tartás alatt mit kell érteni? Reggel elindítom a klímát 21 fokon "low" teljesítményen és hagyom, hogy úgy menjen reggel 8-tól délután négyig? Vagy mondjuk elég ha déltől megy?
Adott egy ház, ami hétvégi háznak épült, de jelenleg egész évben használnánk.
Elég furcsa alakja van, az alapterület kb. 40 m2, plusz fent van egy szoba+előtér.
kb ilyen az alaprajza:
A két hálószoba mellett van egy kb. 1 méter széles, 6-7 méter hosszú tároló.
Arra gondoltam, hogy ide el tudnék helyezni egy klímát és azzal ki tudnám fűteni a 2 hálószobát. Az emeletet nem olyan fontos fűteni, csak ritkán van használva.
Talán a klímát fel lehetne tenni a két szoba közötti válaszfal másik oldalára és vágni egy lyukat, ahol befújná a levegőt mindkét szobába. (a válaszfal kb 10 cm vastag). Ekkor gondolom kellene vágni még 1-1 lyukat, amin a hideg levegő visszamenne a tárolóba.
Esetleg egy légcsatornázható klímát felszerelni és akkor az emeleti szobát is tudnám fűteni.
Ha bárkinek van valami jó ötlete, azt szívesen meghallgatom, esetleg ha Nagyvárad környéken tudtok megbízható szakembert, az még jobb lenne.
kb. COP3 van egélban a gázkazánnal, ha az jó minőségű és MINDEN hőjét a fűtendő lakrészben adja le. Értsd. nem a pincében van és azt fűti feleslegesen 20-40%!!!-ban. Ez utóbbit vonatkoztasd a vegyeskazánra is.
COP3-as készüléket (ilyen rosszat már nem kapsz) Szezonálisan is tudja már SZVSZ mindegyik ezt.
Mindez nappali árammal számolva.
Igen, a legtöbbnek a fordulópont ott van valahol -5 körül, de talán lehet kicsit lejjebb is. E-fölött olcsóbb vagy, mint a gáz sőt nincs 20-40%-nyi pincevezsteséged.
A vegyestüzelés pedig drágább, mint a gáz még akkor is, ha született tehetség is vagy a tüzeléstechnikában és a kazánod is csúcsprofi. Bénázással és olcsóbb, egyszerűbb kazánnal ezt még ronthatod akár nagyon durván is.
Ezek után gondold át, hogy miért is nem cél a klímával fűtés. Persze mérlegelni kell az egyéb dolgokat a hatékonyságon felül, úgy mint hang, légmozgás. Ha ez nem zavar akkor.....
A fél órás előtte felfűtésnek kizárólag akkor látom értelmét, ha brutálisan rossz a hőszigetelés és egy egész napos szintentartással nagyon sok hőt vesztenél a holtidőkben, mikor nem vagytok otthon. Viszont ebben az esetben nem a fűtéskorszerűsítés az elsődleges hanem az azonnali szigetelés.
Egész nap lazán járó klíma jobb hatásfokkal dolgozik, mint a fél-1 órára beindított csúcson járatott.
Régen jártam erre, de most egy kérnék tőletek egy véleményt. A családi házunkban szeretnénk a régi on/off klímákat lecserélni inverteres klímákra, illetve még egy újat is beüzemelni, így az egész házat tudnám akár fűteni is a klímákkal. Összesen 3 db 2,8 kW fűtőteljesítményű (Cascade CHANGE PRO GWH09KFP) és egy 1 db 3,8 kW fűtőteljesítményű (Cascade CHANGE PRO GWH12KFP) klímát szerzünk be. Ezek téliesítő szettel vannak ellátva, így -18 fokig tudnak megadott A+ energiaosztályban dolgozni.
A kérdésem, hogy mennyire jó választás ezek az klímák? (Elvileg Gree gyártmányúak) Illetve a tapasztalatok mit mutatnak, hogy mennyire gazdaságos a fűtés velük, összehasonlítva egy kondenzációs gázkazán fűtésével? (Most üzemeltük be az új kondenzációs gázkazánunkat is - Saunier Duval Thema Condens AS25-A)
(Ezeket a klímákat alternatív fűtésként szeretnénk használni, majd napelemet is tervezünk pár év múlva, akkor lesz a leggazdaságosabb. :)
Olyan dilemma előtt állok, hogy jövőre szeretnék egy gázkazánt rákötni a központi fűtésre. Most vegyestüzelésű van, puffer nélkül. Viszont az asszony szeptembertől visszamegy dolgozni, így kéne valami alternatíva, hogy ne legyen hideg a ház, mire délután hazaérnek a gyerekkel. Puffer nem jöhet szóba, egyszerűen nincs hely, ha lett volna, már az elején berakattuk volna. Viszont idén nyáron szereltettünk a nappaliba egy 5kw klímát, amivel fűteni is lehet. Kipróbáltuk a napokban és meglepően gyorsan kellemes időt varázsolt a lakás nagy részébe. Tudom, hogy ez még nem a tél. De arra jutottunk, hogy még egy készülékkel gyakorlatilag az egész házban egyenletesen meleg lehetne. Természetesen nem célunk állandó jelleggel klímával fűteni. Annyi lenne a cél, hogy időzítővel mindkettőt beállítanánk a várható hazaékezés időpontja elé fél / egy órával, hogy kellemes idő legyen, mire hazaér a család. Utána indulna is a vegyes kazán. Ami emellett szól, hogy fél nap alatt beszerelik, nem kell gáztervezővel, szolgáltatóval, kivitelezővel, átvevővel kínlódni és nem kell festetni utána. A gáznak a felébe sem kerülne. A kérdés, hogy 2db AAA+ készülékkel ez mennyire lenne gazdaságtalanabb (egyáltalán az e) a gáznál? Megköszönném ha megosztanátok a tapasztalataitokat!
Még egy kérdésem lenne laikusként. A "with belt for chassis" az a tálcafűtésre értendő? Mivel anélkül ez is csak -15-ig tud hivatalosan.
És még azt sem értem pontosan, hogy -15nál ha 3kW-ot tud, akkor tovább hűtve honnan szed össze 2,5-et? Akkor kapcsolja a "belt for chassis"-t ami ezek szerint nem tálcafűtés?
Nem igazán értem és nem is szeretem az ennyire bonyolultul megadott dolgokat. Nagyon sok lehetőség rejlik benne, hogy a hozzám hasonló laikusokat megvezessék. Írhatná a daikin is, hogy minusz 50fokig tuti a gépük, aztán keressem a kisbetűt amiben le van írva, hogy ilyenkor az opcióként megvásárolható atommágját be kell kapcsolni.
Számtalanszor előfordul, hogy - leginkább új építésű lakóparkoknál - az építtető a csövezést hozzá nem értőkkel csináltatja (vízvezetékszerelő, villanyszerelő, kőműves, stb. Biztosan szuperül dolgoznak a szakmájukban, viszont ilyen klímaelőkészítéseket hagynak maguk után). Valószínű, hogy mindezt az árak miatt, esetleg sürgősen kell, nyáron, amikor viszonylag nehéz felhajtani normális klímást.
Valószínűleg kintről fúrtak és elb..ták. Az igénytelenségük pedig annyit nem engedett, hogy újat fúrjanak és sűrűn elnézést kérve becsinálják a sz.r lukat. Ez egyébként a Tied?
Én az olvasom ki az értékekből, hogy -15-ön lead cca.2kW-ot egy 3,5-es klíma. EZt hogyan lehet eladni 100%-os teljesítményleadásnak az adott külső hőmérsékleten. Vagy valamit nem jól értek, vagy nem tudom megemészteni amarketinget.
A kompresszornak van egy max villamos teljesítménye, pl 1kW. 2-es COP nál 2kW ot fűt, 3-as COP nál 3kW ot. A COP azt mutatja, egységnyi elektomos hálózatból felvett energiából hányszoros hőteljesítményt ad.
Igen , az a fontos . Csak gondolom klimakiraly arra célzott , hogy amikor nagy hideg van es a COP 3 ala megy , akkor erdemesebb a kondenzacios gazkazant hasznalni , mert az a hatekonyabb. :) Viszont , ha csak klimaval futesz , akkor meg az a par nap amikor COP 3 alatt van az ertek , nem sokat szamit . Viszont meg akkor is legalabb ketszer gazdasagosabb , mint a sima villanyfutes .
Szia ! Ezt találtam az egyik oldalon, de itt csak scop és seer értékek vannak (nem cop) ezek viszont 7,6 seer és 4,6 scop. vagy nem ez a fontos ? Ez konkrétan ez a Ucrown 2,5 kw.
75mm-t kér a daikin felül. Ha 80mm-es a stukkó fent és nincs kidarabolva belőle akkor 10cm-re van kb. az meg már bőven jó. Így szemből fene se tudja erről a képről.
Mindegyik jó a maga nemében. Ha valaki kicsit finomabbat, csendesebbet, jobbat akar az majd megadja érte azt a kis pluszt. Olyan ez mikor a szuzukis mindenáron bizonygatja, hogy a szuzuki ugyanolyan jó mint az audi, mert elmegy AbólBébe ugyanúgy.
Szuzuki, dácsia, de bármelyik kocsi is MIND JÓ a maga kategóriájában, aki meg akar egy kicsit minőségibb kárpitot, egy kis finom ajtócsukódáshangot, meg még egy sor egyébként nélkülözhető dolgot az fizet érte. SZVSZ ennyi. Minek ez a görcs, nem szar a Gree, 100szor le lett írva, de van nála jobb.
Ha meg 2 "azonos árfekvésben" futó alap és minőségi gépet akarsz összehasonlítani az megint sántít. Olyan mint egy "A"mercit egy ugyanannyiba kerülő rönóval akarnál (az kb. valahol a csúcsok között lesz a rönónál) összehasonlítani lóerőben. Szezont a fazonnal.
Szerintem is felveszi a versenyt a nagyokkal. De úgy szeretnék egy videót vagy tesztet ahol felszerelnek egy daikint meg egy greet azonos árfekveseben s bekapcs hutes futes ki meddig milyen értékekkel bírja.
Igen, azokhoz képest mindenképpen jobb választás a Gree. Egyébként van még néhány kínai brand, ami szóba jöhet...Midea, Haier, Hisense...Ezek közül Magyarországon a Gree van legjobban hájpolva, befuttatva, és ennek - amellett, hogy véleményem szerint is megbízható, jó gépek a kategóriájukban - az is az oka, hogy az egyik legkorrektebb importőrjük van. Ha valaki középkategóriás készüléket szeretne, korrekt árszinvonalon, annak jó választás a Gree, főleg akkor, ha azért szabad szemmel is jól látható az árkülönbség egy magasabb kategóriájú japán készülékhez képest. Ha viszont nem túl nagy a különbség, és belefér a büdzsébe, akkor továbbra is azt javaslom, hogy érdemesebb a japán márkák közül választani, csendesebbek, tartósabbak....jobbak.
Ha a víz szabadon kifolyhat a kültéri csepptálcából, akkor nem feltétlenül szükséges, de mindenképpen ajánlott. Komoly károkat tud okozni, ha belefagy a víz. Én biztosan nem kockáztatnám 15-20 ezer forint miatt a 200 ezer forintos klímám épségét. Egyébként utólag is beépíthető, kell hozzá a fűtőkábel és két termosztát.
Teljesen igazad van, ez egy propaganda, vagy marketingvideo, semmi konkrétumot nem tudunk meg belőle, főleg azt nem, hogy a gép -30 fokos külső hőmérsékletig nem veszt a leadott fűtésteljesítményből. Azt esetleg, hogy addig képes fűteni.....de a kettő nem ugyanaz. Egyébként sem az ő találmányuk, a Mitsubishi már jóval hamarabb használta a hűtőközeg jet-stream technológiát, amin a U-crown működése is alapszik.
Ez így ebben a formában nem igaz. Minden gyártó épít be külső beszállítótól alkatrészeket, és kötnek együttműködéseket. Pl. a Daikinnal....ami persze inkább emeli a gépeik ázsióját....
Nekem épp azért javasolták a GREE-t, mert nem egy olyan gyár, ami összevásárolt alkatrészekből rak össze egy klímát, hanem ők maguk tervezik, fejlesztik az egészet.
Én is megbízom benne 210ért vettem , biztos találtam volna japán márkát is ennyiért. Ha kicsit több lett volna sem zavart volna de ezt választottam. -15 ig tud fűteni és ki is fogom próbálni ha lessz alkalmam. Van annyira jó mint nevesebb társai és az imporőr is kitünő. De esküszöm ha megpisztul a télen leírom és akkor mondhatjátok hogy dehát igazatok volt.
Fütésnél miért is kellene , hogy érdekelje az eer ? A COP viszont annál inkább . :) Azon a pár napon , amikor egy kicsit drágábban fog füteni szerintem nem oszt és nem szoroz . Szezonális átlagban ( SCOP ) biztosan olcsóbb mint a gáz és nálam is ez volt a döntö érv .
Van egy ismerösöm aki klímáscégtulaj és szerinte nagyon bevált klíma . Az , hogy kínai meg nezavarjon ! Jópár éve én is kínait vettem , ami végett hosszú vita is volt itt a topikon . :) Hiszed vagy nem , de azóta is fütök vele egészen kinti -5°C-ig és hibátlanul müködik .
Persze lehet dupla pénzből ugyanazt is gyártani. Sőt még embereket is találnak rá aki vevő rá ugye? 😊 Én nem tudom de nekünk bent a police-ban szervert hűt a gree, jó aláírom nem fűt valóban de megy nonstop 5éve.. a panasonic megdöglött a nagy melegben. Meg amúgy is pl csendesklima .hu nál ha ránézel a ref munkákra milyen jól mutat a jó kis panasonic klíma zsír új gép kültéri egysége ahogy zakatol. Tényleg hajrá a kis időutazós sztoridra 😊
Na jó, azért nem biztos ám, hogy minden igaz, amint egy kínai propagandavideó állít... Bár, abban a fejlesztőközpontban, ahol ilyen kézzel suhintgatós displayek vannak, nyilván már az időutazást is feltalálták, úgyhogy valóban a jövő technológiáját hozhatták vissza nekünk... Nem nagy kunszt a teljesítmény megtartása, ha közben nem érdekel az eer...
Sziasztok! Kisméretű beltéri egységet keresek, elsősorban a szélesség lenne fontos: 600 mm-nél ne legyen szélesebb. A Daikinhoz ragaszkodtam volna (az összes klímám ilyen), de nem találtam náluk megfelelő méretűt. Egy pici helyiség hűtéséhez kellene, lehetőleg kis mélységű kültéri egységgel.
a heti programozhatóság a komolyabb gyártóknál csak a drágább modelleknél elérhető. Egyébként szerintem a funkciónak a jelentősége a wifi-s lehetőség elterjedésével és olcsóvá válásával minimálisra csökkent
Mármint wifivel hogy tudom ki és bekapcsolni a klímát?
Szerintem annyit tudok tenni, hogy adok neki áramot vagy megvonom tőle, de akkor nem "szabályos" módon kapcsol le, azaz pl. nyitva marad nem?
Korábban Fujitsuhoz letöltöttem egy táblázatot, amelyben a különböző külső hőmérsékletekhez tartozó COP, és leadott teljesítmény értékek szerepelnek adott belső hőfokhoz. Ez alapján végül egy Fujitsu ASYG12LMCE lett a választás, ez a maximális keretet "koppra" kimeríti, a 8 méter csövezés növelte a költségeket, mivel utcafronton megtiltották az elhelyezést, az udvar pedig messze van.
Tudom, hogy nem itt kellene kérdezni, de hátha tudja valaki: Ha autóklímát tisztítunk otthon (pl bombával vagy befújós sprével), miért kell bekapcsolni a klímát, miért nem elég csak a ventilátort járatni?
Egy kis segítség kellene a hozzáértőktől. A lakás légkondinál is ajánlott néha bekapcsolni , ha nem kell akkor is mint az autóknál, hogy átjárja a rendszert az olaj nehogy kiszátadjon ? És ha igen milyen időközönként ?
Őszintén fogalmam sincs. Nem terveztünk vele fűtést, a nyári meleg miatt vettük. Kettő egymás felett van, a felső csepptálcája az alsóba van vezetve, onnan meg le egy csővel, majd ki a terasz szélére. A harmadik csak simán lefelé csöpög a kazánház lapostetejére, onnan meg az ereszcsatornába. Majd idén megnézem, hogy jegesedik.
Tavaly dec30 és jan 2 közt hány fokok voltak? Mert nekem is GREE van fenn, kettő 3,5kW-os, és egy 2,5kW-os, és mindhárom szépen fűtött, mert kilyukadt a kazánom. Nem téliesített. változatok.
Pont -talán- tegnap volt szóban egy Gree. Egyik ügyfél nagyon elégedett, másik is csak hangosnak találja.
Szóval teljesen nyilvánvaló, hogy nem rossz, sőt jó is, de a saját kategóriáján belül kell kezelni. Ha valaki rászánja a 400ezret akkor valószínűleg körbejárta a témát. Nincs értelme az olcsót ajánlani neki.
Pont fűtés üzemmódban jön elő, hogy nagy %-ban forszírozott ventillátor üzemben fog menni a gép és akkor zavaró lehet, hogy hangosabb kicsit, mint mások. Míg ez hűtésmódban amikor szinte egéyz nap el tud lenni min. fokozaton észre sem veszed. Aztán ez csak egy vizsgált szempont, a többihez ért majd más.
Két lehetőséged van : Az egyik, választasz egy olyan, fűtésre optimalizált, arra gyártott klímát, amelyik a névleges teljesítményét az alacsony külső hőmérsékletek mellett is leadja - ilyen gép például a Mitsu FH-VEHZ vagy a Panasonic Nordic gépe, Fujitsunak is van talán, stb. Ezek általában jóval drágábbak, mint az alap komfort modellek, de tudják azt, amit te szeretnél. A másik lehetőség, hogy túlméretezel, ebben az esetben mondjuk egy 5 kW-os gépet szereltetsz be, , ami szintén fogja tudni a 3-4 kW fűtést minusz tíz fokos külső hőmérsékletnél.
Általában a heti programozhatóság a komolyabb gyártóknál csak a drágább modelleknél elérhető. Egyébként szerintem a funkciónak a jelentősége a wifi-s lehetőség elterjedésével és olcsóvá válásával minimálisra csökkent, legalábbis én ezt tapasztalom, ezt tudom leszűrni az ügyfelek érdeklődéséből.
Rakass fel gree-t. Nem rosszabb mint a japán masinák. 210ért van ekkora teljesitményű téliesitő szett is van benne és -15 ig stabilan bírja. Csak most a japán a módi meg hogy minnél drágább legyen. Vehettem volna én is japán gépet ennyiért és mégsem bántam meg. Még pénzed is marad akkor is ha drágább tipusait választod.
Tökölön rendszeresen telepítünk, mint ahogy a szigeten szinte az összes településen. Keress nyugodtan a 06-70-360-3840-es számon. Ha véletlenül nem venném fel, akkor visszahívlak.
Ha gondolod keress meg. Szombathelyen sokat dolgozunk, nincs messze tőlünk. És bár a Fujitsu nálunk sem a legelterjedtebb márka, de időnként rakunk belőle egyet-egyet.
Persze ezen adatok alapján úgy se tudsz választani. Kb. annyi mint ha autót akarsz venni szín szerint ... vagy gumiméret szerint. De éppen a fogyasztási adatot is mondhatnám, papíron minden autó jó ... és még is nagyon kevesen elégedettek a választásukkal.
A simán "kilógatott" kondenzvíz cső miatt nagy szélben elég kellemetlen a szélzaj, (a kondenz cső nyugat fele néz,és ugye ha fúj az erős északi szél akkor pont merőlegesen éri) tudna valaki erre valami megoldást javasolni?
Üdv! Nálam is ilyen ambert szereltek fel. Hát eléggé csalódtam, mert szerintem még a legalacsonyabb ventillátor fokozatnál is zajos. Egy 13 éves TOYO légkondit cseréltettem le, várva a csodát, hát a régi ki be kapcsolós csöndessebb volt, és tudta annyira felfelé fújni a hideget, hogy nem érte el a fejemet! Persze ha bekapcsolom a halk üzem módot, az amberen, akkor csöndesebb mint a régi, de allig fúj.Vagy kifogtam egy hangos ventillátorut? Sajnos máshol nem láttam ilyent működni, hogy meghalgatnám, és a zajosságot leírni elég nehéz. Tény, hogy a másik helységből, függönyön át is lehet hallani. De még csak 1 napos, próbálgatom.
Azt megkérdezném, hogy normális működés-e, hohy ha pl. beállítok 22 fokot és már 20.5 fokra hűtötte a távirányító körül a levegőt, akkor miért megy még mindíg nagy sebesség fokon? Nem kéne leszabályoznia, elcsendesednie?
szervízkönyv és ERP... A Gree eesetén. A szervízkönyv a japánok esetében korrekt a koreaiak azért előfordul hogy nem ponttos adatokat adnak meg. És a lényegees meg kell nézni ezekben a dokumentumokban alacsony kiülső hőm esetén mekkora a fűtőtelj. Ez igen lényeges. Ott a hatásfok azért rosszabb tehát -15C-nál egy 5-6-os pillanatnyi COP azért keltsee fel a gyanót nem hiteles az adat esetleg.
A Gree U-crown erp-k ügyében írj egy mail elküldüm,meg a Fujitsu szervízkönyveket egyebekeet ha keell és össze tudod nézni korrekt módon őket. De itt is visszakereshetsz fenn van vhol a fórumban
Ha Fujitsut szeretnél, és nem találsz olyat, aki azzal foglalkozik - én szinte biztosra veszem, hogy Szombathelyen van - Hívd fel a Columbus Kft-t, és ők meg fogják adni neked annak a partnerüknek az elérhetőségét, aki a közeledben Fujit forgalmaz és telepít.
Euroventet nézegettem, megnéztem melyiknél milyen a COP a bivalens hőfoknál, és mekkora a teljesítmény a minimum hőmérsékleten.
Érdekes, hogy a -10-et ígérő LG nagyobb teljesítményt ad le azon a hőfokon, mint a Daikin, ami -15-öt ír.
A Gree -20 fokig tud hűteni (papíron), de nincs róla euroventes, sőt semmilyen táblázat, ahol meg tudnám nézni, hogy milyen hőfokon mennyi a COP érték, és a teljesítmény
Elsődleges fűtőnek szeretnék klímát kb 20 négyzetméteres szobába, téglaház, elég jól tartja a hőt.
200-300 közöttit keresek, akár gyári, akár utólagos csepptálcafűtéssel felszerelhetőt, és olyat, ami -15 fokban is üzemel.
Gree Smartot néztem 210 körül, de mindenhol japán klímát javasolnak, viszont nem tudok olyanról, ami -15 fokban is kifűtene egy ekkora szobát.
Szombathelyen leginkább csak Daikin, Toshiba, Mitsubishi, Gree, Midea, MDV, és LG-kkel foglalkoznak, hiába néztem Fujitsut, azzal senki nem foglalkozik.
Szóval segítséget kérnék milyet javasolnátok ebben az árkategóriában (hálószobába)
Köszönöm kimerítő, és a háttér folyamatokba belátást nyúljtó válaszod. Néztem a weboldalad és ha környékbeli lennél már lecsaptam volna valamelyik akcióra.
Mindenkit motivál valami. Sok esetben pontosan tudjuk itt egymásról, hogy ki miért mit szid, és mit tol előtérbe. Ezt a régebben aktívan fórumozók is már elég jól levágják, mert nem kell hozzá agysebésznek lenni. Az aki keveset forgalmaz, annak is ugyanúgy el kell tartani az alkalmazottait, meg a cégét, tehát neki a drágább gépek felé kell terelni a lehetséges vevőkörét. Az aki webáruházat tart fenn és működtet, annak azt kell tolnia, ami viszonylag olcsó, de mégis van rajta némi árrés, mert az átlag vásárló nem a Toshibát veszi, hanem az MDV-ket, meg Nordokat, meg Mideákat, meg az olcsósított Daikinokat. Nekünk is van prioritásunk, mivel nálunk az eladott gépek 99 százalékát fel is telepítjük, így nekünk az az érdekünk, hogy amit eladunk, azok lehető legkisebb százalékban hibásodjanak meg. Ezért a honlapunk elején az akcióban csak és kizárólag japán klímák szerepelnek, és elárulom, hogy szinte kizárólag csak ezeket adjuk el és telepítjük is. Ezekkel jó a tapasztalatunk, ezekhez kell legkevésbé menni javítani, tehát nekünk ezeket a legjobb biznisz eladni. Ennek szellemében én azt mondom neked, hogy azokkal a gépekkel, amiket a 200 - 220 ezres ársávban találsz, nagy valószínűséggel teljes mértékben elégedett leszel fűtésben is, és ezt itt a fórumon is igen sokan alá tudják támasztani, mert már vannak, akik évek óta ezekkel a gépekkel fűtenek. Egyszóval válaszd nyugodtan az általad kinézett Daikint vagy Fujitsut, és szerintem nem fogsz csalódni.
Sajnos az életben vannak döntések amikben kompromisszumot kell kötni. Jelen esetben magammal,a pénztárcám telítettségét és a klímával fűtés rásegítő jellegét tekintve egy alsó kategóriás minőségibb klímába gondolkoznék. Halott ötlet ez?
Most jobban visszaolvasva Dr. Klíma nagyon lehordja a 200 körüli gépeket fűtésre. Klímakirály is szegedi de ő meg a Daikineket nem csipázza pedig én azzal vagy a Fujitsuval szemezgetek.
Tudod 20 Fillérért felkísérnék a csigát Budára egyes gyártók ... minek az bele.
Mondjuk Én nem vagyok jó elektronikából ... de egy inverteres 3 fázisú klímába miért kell fázis sorrend? Egyenirányítja a 3 fázist majd abból csinál újra váltófeszültséget. És majd minden 3 fázisú nyüszög ha nem jó a sorrend ... miért?
Picit megdarálja de nem nagyon mikroszkopikusan és teljesítményesése lehet a kompresszornak. De van fáziskiesés , fázishelyesség és forgásirány figyelő elektronika rá kell tenni akkor ilyen nem következhet be.
Sziasztok! ELMŰS H tarifával van valakinek tapasztalata, klímával való fűtés esetén?
Meglévő rendszerre mennyire egyszerű ezt megcsinálni?
Én most egy újépítésű lakásnál kértem, hogy e szerint építsék ki a klímát, de azt mondták nem tudják vállalni. Ez ilyen összetett vagy más kiépítést igényel, mint egyébként?
Ugye ez az elműs leírás:
"A nyomvonal kialakításánál ügyelni kell arra, hogy ne legyen kötés a csatlakozóvezetékben. Minimálisan alkalmazható 4mm2 keresztmetszetű réz vezető, 20mm2védőcsőben, ill. a terhelésnek megfelelő méretezés szerint.
Csatlakozás kialakítása: A leágazás végpontján plombázható elosztót kell elhelyezni, melyről a hőszivattyú villamos ellátása történik. Az elosztó villamos csatlakozása bontatlanul mereven, nem a dugaszolóaljzaton keresztül történik. A hőszivattyú villamos ellátását szolgáló tápvezeték kialakítását a szolgáltató ellenőrizheti.
A hőszivattyú bekötését a vezérelt elosztó hálózati áramkörre állandó jelleggel rögzített módon, nem dugaszolhatóan kell elvégezni.
"A berendezést külön áramkörre, állandó jelleggel, de nem leválasztható módon szükséges csatlakoztatni. Erre az áramkörre semmilyen más fogyasztót rákapcsolni nem lehet, sőt tilos! Még a készülék kiegészítő elektromos fűtését sem szabad."
B terv. Csak drágul a fa, nehéz is beszerezni (főleg jót), ha átvágnak vele még drágább, helyem se sok van, meg lustulok is. Ezért gondolkodom klímában. Köszönöm a válaszod.
A helyzet a következő. Meg voltam győződve róla , hogy a vegyes tüzelésem mellé kiegészítő fűtésnek legjobb választás egy klíma. Aztán úgy alakult, hogy ide keveredtem a fórumra, és teljesen összezavarodtam. Ár: amit minőséginek és drágának gondoltam az fűtésre szinte a legalja; Fűtésre is való a klíma: valójában sok a pro-kontra; Gáz mint alternatíva: nem hiszem mert kapun belül sincs; Méret: mekkorát érdemes? A ház ~80m2,most jön meg a 3rtg ablak,50cm vertfal egyenlőre szigeteletlen, födémen 15cm gyapot, tájolás a képen. Ebből nappali ebédlő konyha egybe részt szeretném rásegíteni ameddig nincs begyújtva, vagy ha épp lustább vagyok begyújtani de a hálókban még alvásra kellemes az idő, viszont nappaliban hencseregnék a melegben.Klíma elhelyezést saját kútfőből a rajz szerint oldanám meg. A rajz minősége miatt elnézést. Segítőkész tanácsaitokat,klíma és szakember (Makó, Szeged) ajánlásaitokat szívesen fogadnám. Keret: 250-270 körül szereléssel,többet csak akkor ha nagyon megéri,ha kevesebbért van alternatíva azt is mérlegelném. Viszont minőséget szeretnék.Ha valami elmaradt, kérdezzetek. Köszönöm szépen.
Amúgy tényleg vicceltem. De olyan lehet, hogy óránként 4kWh? Vagy az óránként 4kW az 4kWh? :D Valahogy ez a munka és teljesítmény sohasem volt megbecsülve, sok helyen hibásan is használják (gondolok itt a reklámokra, ahol temékeket jellemeznek kW helyett kWh-val és fordítva).
Gondoltam ... de szeget ütött a fejembe a feketevakondod ... hogy most akkor egész télen nem termel hasznot a nap ... és urva hosszú a tél ,,, mikor lesz még május ha már megy a kazán.
Sziasztok! Itt kicsit több talán a szerelésben jártas mint a hőszipkásban, ezért itt is kérdeznék:
Adott egy 3 fázisú hőszivattyú, copeland ZH26K4E sroll kompresszorral.
Ha jól tudom ennek nem mindegy merre forog, a gépben pedig fázissorend figyelés nincs.
Mi történik ha fordítva forog, tönkremegy vagy csak nem csinál elég nyomást?
Elég olaszosan van a gép feliratozva, egyszínű kábelek, stb, jó lenne eltalálni a jó forgásirányt a kompresszor kapocsdobozának kinyitása nélkül (amihez persze nem lehet hozzáférni).
Vagyok oly szerencsés hogy üveg palotában dolgozom 2 hete. Nagyon tuti volt a fényvédős üveg szinte alig lehetett érezni hogy süt a nap. De ma már alig vártam hogy 7:00-kor induljon a friss levegő befúvás mert bezony a napocska nem igen tudott áthatolni a remek fényvédő rétegen ... és persze az is kiderült hogy valaki letiltotta a melegvíz gyártást a kazánon ... és elfogyott a HMV. pedig 3 hete meg majd megsültünk oda kint ... most meg már megy a kazán tegnapelőtt szinte egésznap.
Szóval a napban van tempomat? csak a nem számol a forgalommal ... felhők ... pedig Én úgy megyek Pestre hogy Röszke - M43 csomópont 170, aztán már csak 160 majd kiskunfélegyháza 150 ... és Kecskemét után meg ami van, de néha 90 ... Na most akkor mennyivel is jöttem ... tudod hol süt nap hol nem ... persze össze-vissza írok mert direkt összeakarlak zavarni ... és mindenki azt mondja 150kilóméterperórával jöttem vagy mentem ... ha valaki azt mondja hozz egy 60W égőt akkor senki nem kérdezi hogy óránként fogyasszon 60W-ot vagy egésznap.
Persze illene pontosan fogalmazni, de Én nem vagyok mérnők és tanár sem így nem igen figyelek ilyen apróságra hogy ...
Tőlem ölhet bele pénzt a hő ventilátorozásba engem nem zavar. :-)
Ha azzal számolunk, hogy 10 órát süt a nap (persze ennél kevesebb), és 20 m2 a felület, akkor óránként 4kW jut. A 20 m2-rel azért merek számolni, mert figyelembe vettem az oldalfalat és a tetőt is. De a fele is elég lenne. Én bátran ki merném jelenteni, hogy ha süt a nap, a mellette levő helységet el tudja annyi meleggel látni, hogy ott a radiátort el lehessen zárni (vagy egy termosztátos fejet megérje felrakni). Amivel még lehetne segíteni, hogy a belső ablakpárkányokra matt fekete felületeket tenni. Ezek lehetnek akár kisvakond-szobrok is, lényeg, hogy az üveg mögött magába szívja a meleget. A másik, hogy Matu írta a 77546 hsz-ben, 30-35 fok van benn, tehát jó a tájolása.
"Nem értem ez az órás leosztást ... ha jön napi 1000W pl"
Nem érted, mert neked sem tiszta a teljesítmény fogalma... A watt nem naponta jön, a joule (vagy wattóra) jön naponta... A watt az az energia beáramlásának SEBESSÉGE.
(Analógia: értelmetlen azt mondanod, hogy 100km/óra sebességgel jöttem óránként... Minden órára jutott 100km/órád? Ha két órát jöttél, akkor az összesen 200km/óra?)
Nem értem ez az órás leosztást ... ha jön napi 1000W pl. akkor az irreleváns mennyit süt a nap ... lehet lejön 6 óra alatt lehet 10 óra alatt ... statisztika azt mondja naponta. Napi összeget miért osztjuk el 24-el? Lehet 12:00 és 14:00 között jön le a 90%-a ... kb.
De hogy a télikert nem K-D-NY tájolású pontosan hogy egész nap ideálisan sugározza a nap.
De Én egyszerűbben számoltam. 35°C-re melegedet, az 100m3 levegőt x kWh-val sikerült. Ha csak 1 órát éri el a 35°C-t akkor nem kell ventilátor ... ha LUCA napján van vagy 7:14 napkelte 15:54 napnyugta az alig 9óra ...
Nem értelek. Miért lenne szerintem kevés a 2kW? Az kb. pont egy átlagos szobára elég. De ha jól szigetelt a ház, 2kW az egész házat is kifűti egy átlagos télen...
Azt áruld el, hol olvastad ezt a nagyteljesítményű gyertyát? De akkor szerinted egy 2000W-os fűtőventilátor is kevés lenne egy szobában meleget csinálni, pedig tuti, neked is van otthon.
(Amúgy nem, nem kW óránként! A kWh/h helyes, és egyszerűen kW-nak hívják... Ekkora átlagos állandó teljesítmény fűtött téged. 3.3kW az meg nem kevés, az 22 gyertya! :D)
Volt egy hideg nap, mikor annyi fogyott. Úgy tavasz elején. Ígen, elbactam, az a kW/h az kilówatt óránként akar lenni. Az 80kWh 24 órára szól, így óránként 3,3kWh (az most akkor kWh/h?), és ez 110 m2-ről szól. A télikertből viszont a szomszéd helység lenne fűtve, ami kb az ötöde lenne, az 660[mértékegység igény szerint]. Szerintem ennyit bőven tud az a télikert.
Tavasszal? Májusban? Jó, hogy nem augusztusi példát hozol... A kW/h meg milyen mértékegység?
Amúgy a 8m3 gáz az 80kWh. Te tavasszal ennyiből tartottad hőn a 110m2-t. Akkor mit akarsz 15kWh-val télen hőntartani? (Arányaiban egy 20m2 szobát, nem?)
(Valamelyőnknek szerintem át kell vennie a kW, kWh, kWh/nap mértékegységeket, mert kezdesz elbizonytalanítani...:)
Az komoly, hogy az összes üvegfelületet számolod? Szerintem próbálj meg vetületet alapul venni csak.. ;)
A W-ot és Wh-t tedd rendbe szerintem.
Télen 1000Wh m2-enként és naponta! Legyen 8 óra napsütés, ez 1000/8=125W/m2. Ha nem szemből süti a nap az üvegfelületet, egyre nagyobb része visszaverődik, nem jut be, ezért nézzük meg a legszerencsésebb esetet: a legnagyobb, mondjuk 6x2.5m-es üvegfalon süt be a nap. Ez 15m2. 1875W. De sajnos üveg van, ami minimum 20%-át visszaveri a látható fénynek, ha több rétegű (ezt nem tudom) akkor jóval többet, ha meg low-e, akkor az infravörös tartományt meg különösen nem engedi be (csak kb 30%-ot).
Azzal a 700W-tal azt hiszem elég jóindulatú voltam, de az már azért jelentős... ;)
Jól látható, hogy a tavaszi-őszi hónapokban a minimumok is 1000Wh/m2 naponta, ha 10 óra napsugárzással számolunk, akkor 100Wh négyzetméterenként. Van 50m2 üvegfelület, tekintsük a felét hasznosnak, akkor is 2,5kWh az egész télikert. Ha meg tiszta az ég, még a hatszorosát is eléri, amivel már egy házat hőn lehet tartani.
Most az van hogy gondolkodni kellene.. egy szellőztetőben (2-300 m3/h) miért van vajon elszívásra befúvásra ventiltor? Elég lenne befúvásra, egy, belógatni a csövet aztán majd visszamegy az a levegő...
Ha két szobát összeeresztünk két lyukon, és az egyikbe ventilátorral fújjuk a levegőt a másikba bizony nem fog ugyanakkora térfogatáram visszáramolni. Vagy nagyobb lyuk kell, vagy megy máshova a levegő (mondjuk nyitott ajtó, majd ablak). Mennyi egy 100-as csőventilátor? 12-15 e forint? De csinálja ahogy akarja, kíváncsi lennék mérési eredményre mondjuk egy egyszerű szárnykerekes légtömegmérővel, csak ahhoz némi csövet is be kellene építeni. Amit befújunk bizony azt illik el is szívni, pláne ha irányítani akarjuk a folyamatot
Jó, akkor számoljunk. 20m2 a kert, tehát vagy 5X4, vagy 6X3, 2,5 magas, tehát 34-37m2 oldalfal, plusz a teteje polikarbonát 20m2, össz 54-57m2. Ha jól rémlik, 1m2-en a Nap csúcsban 1000W-ot ad, számoljunk a tizedével. 5,4-5,7kW. Menjen el a fele veszteségbe, 2,5kW. Szerintem van ott elég energia, ha süt a nap.
Most utánaszámoltam. 10 000J/cm2 vagyis 10kJ/cm2 = 0,0027kWh/cm2 => 270Wh/m2. 20 négyzetméter üvegfelületen az már jelentős, még ha fele elmegy veszteségbe, akkor is.
De 50m3 levegőt felfűteni 10 fokkal még mindig csak 0.15kWh... Miután kiszívtuk a meleget, és kihűtöttük az télikertet, vajon vissza tudja fűteni a nap? Magyarán hányszor képes ezt megcsinálni?
De mégegyszer: a tapasztalattal nem lehet vitatkozni, meg kell csinálni, és örülni neki! (Esetleg mérni, és azt publikálni...)
Azt szerintem nem veszed figyelembe, hogy ez egész decemberben érkezik ÖSSZESEN(!)... 270Wh/m2, 20m2-en (itt amúgy napra merőleges m2-t kell figyelned) az legyen 5.4kWh decemberben. 5.4kWh/(31nap*24h)=7W. Szerintem ez elég jelentéktelen. (Egy gyertya ~150W-os...)
Van két helység egymás mellett. a falon ütünk két lyukat. Az egyikbe teszünk ventilátort, ami szívja az üvegházból a meleg levegőt, és mivel ott kisebb lesz a nyomás, a másik lyukon be fog áramolni a szobából az üvegházba a levegő. Sörkollektorban is csak egy ventilátor van.
klimahun: aha, csak túlnyomásos lesz a helység
Ez a kép volt a kiindulópontom:
De a két helység közé kell mégegy lyuk, és azon kiegyenlítődik a nyomás, mivel nem külső levegőt szív be, hanem egyik zárt helységből a másik zárt helységbe.
Ennél a mondatodnál úgy értelmeztem, hogy egy harmadik lyukat is akarsz. Erre írtam, hogy nem szükséges. Továbbrágásra nincs szükség ... :)
Most utánaszámoltam. 10 000J/cm2 vagyis 10kJ/cm2 = 0,0027kWh/cm2 => 270Wh/m2. 20 négyzetméter üvegfelületen az már jelentős, még ha fele elmegy veszteségbe, akkor is.
Szia! 4.emeleten van,úgyhogy a képből nem sok látszódna sajna! De a kondenz cső nyugat fele néz,és ugye ha fúj az erős északi szél akkor pont merőlegesen éri...
többen megkerestek - miután beírtam ide a problémámat -, hogy küldjem el a részleteket, majd ők adnak ajánlatot. 2 hét telt el, a 4 cégből 1 küldött ajánlatot. mondjuk az korrekt is. ennyit a nagy lelkesedésről és a gyors vásárlói kiszolgálásról.
Ha azt a helységet felfűti 30 fok fölé, akkor van ott annyi energia, hogy a mellette lévő helységet is melegen tartsa. De arra is kell gondolni, hogy éjszaka, minusz 15-20 foknál ne menjen ki a meleg a szobából.
2,5 méter magas a kert és 20 négyzetméter alapterületű. 3 oldala 2 rétegű üveg a negyedik ugye közös a házzal. A tető 16mm víztiszta polikarbonát. A téli hónapokban reggel 9-tol délután 3 óráig körülbelül tudja ezt a 30-35 fokot még akkor is ha csak szűrt napsütés van. Ha egész nap felhős az idő akkor nyilván nem. Naplemente után viszont nagyon gyorsan kihűl. Ilyenkor a vízteres cserépkályha oldja meg a melegentartást ha használni akarjuk. Van egy szép méretes radiátor .
Igazából csak ötletelek a dolgon, kár lenne ezt a meleget veszni hagyni.Nyilvan ha a matek azt mondja , hogy minimális hő nyerhető csak akkor nem állok neki .
gondolom a k vagy lambda tényező nem nulla ... azt írta 35°C-re melegszik ... és 26°C akar kikapcsolni Én pedig nagy vonalúan nem 9K hanem 10K-val számoltam ...
Nekem van 2db 30m x 8,5m fólia sátram és még is gázzal fűtők télen. Nem hőszivattyúval stb.
Télen azért van hideg mert nem süt a nap ... ha sütne meleg lenne ... tudom van beesési szög is ... de ha nincs meleg akkor sok a felhő ... go to 1.
Ha már itt szóba került, én ilyen célra vennék a Vaterán ventillátor helyett egy mobil klímát, és a meleg levegőt tolnám be a házba, igaz, hogy lesz némi áramfogyasztása, de az egy komoly fűtést eredményezne.
Kihagytad a nap teljesítményét! 20m2 üveg, és vegyünk szűrt napsütést, meg ugye nincs fényelnyelő réteg mögötte, tehát 100W/m2, vagyis 2kWh. Persze ha este akarod kiszívni onnan a meleget, akkor igaz.
Legyen 5méter magas az a téli kert. 5mx20m=100m3 legyen 35°C ez a 100m3 az 10°C-os delteT-vel 0,31kW hőtartalom.
c x m DeltaT 1,1kJ/m3 x 100m3 x 10K = 1100kJ /3600 = 0,31kW ... óránként vagy naponta? Ha naponta akkor gondolom érted amit mondani akarok ... ha óránként ... hát akkor is esélyes a soha meg nem térülés.
Na, most akkor mi van? Először azt mondtad, elég egy lyuk, ahol a meleg levegőt bepumpálod a helységbe. Erre írtam, hogy egy másik lyukon meg a helységből a télikertbe vissza kellene engedni a hideg levegőt.
Erre írtad, hogy mégsem kell, mert a Z alakú csövön benyomnád a meleget, egy másikon meg visszaengednéd a hideget. ???? Rágd át mégegyszer :)
Nem kell. Pár hónapja a pincémben (aktív szellőztetés gyanánt), próbaképpen összeraktam pár darab 110-es lefolyócsövet. Az egység végére raktam egy 12 cm-es pc ventilátor és meglepődtem milyen sok levegőt nyomott át a csöveken! A télikertben biztosan van olyan hely ahol nem látszik a csövezés. Helyedben én "Z" alakú csövet (vagy csöveket) raknék össze, így felülről fújná a meleget a csőbe, a fűtendő helyiségben alulról érkezne a meleg. A télikertbe visszaszellőző csövet vagy rést, a beömlő meleg csőtől távolabb helyezném el. Fizika ... :)
A páratartalomra viszont figyelni kell, gondolom a télikertnek megvan a maga páratartalma. Esetleg egy sörkollektorszerű dobozt a falra, ami a párás levegőt kizárja, de a hőmérsékletet átveszi.
De a két helység közé kell mégegy lyuk, és azon kiegyenlítődik a nyomás
Nincs rá szükség, mivel lényegtelen nyomáskülönbségről beszélünk, ráadásul a légáramlást is megzavarná! Az egycsöves mobilklímák jelentősnek mondható vákuumot produkálnak, mégsem okoz problémát senkinek sem.
Legalább nem megy be a szálló por. De a két helység közé kell mégegy lyuk, és azon kiegyenlítődik a nyomás, mivel nem külső levegőt szív be, hanem egyik zárt helységből a másik zárt helységbe.
Érdekelne, hogyan kommunikál a beltéri a kültérivel? Külön adakabel nincs húzva, csak 3 eres villanykabel.
El tudom képzelni, hogy a dimmelessel megoldja a kisebb nagyobb teljesítményt, de az automata módot, hogy mikor kell hűteni, fűteni azt nem tudom, vagy a jegtelenitest?
Van két helység egymás mellett. a falon ütünk két lyukat. Az egyikbe teszünk ventilátort, ami szívja az üvegházból a meleg levegőt, és mivel ott kisebb lesz a nyomás, a másik lyukon be fog áramolni a szobából az üvegházba a levegő. Sörkollektorban is csak egy ventilátor van.
Úgy használnád, mint egy sörkollektort? Mivel a szoba alján van a hidegebb levegő, onnan kellene kiszívni a téli kertbe. A befújást pedig a télikert felső részéből, de lehet, hogy alul kellene befújni. Egy ventilátor elég, nem kell külön szívó és fújó is.
A klímámat cserélném, mivel a mostani nyár végére egy apró, de annál idegesítőbb hibával lepett meg, amit nem szeretnék már javíttatni. Amúgy is gyenge, on-off klíma.
A lakás tetőtéri, nagyon jól szigetelt, nagyjából 60nm 2.8m belmagassággal, ebből lejön a két szoba ami 2x 12nm bár közvetve ezt is hűteném. Illetve mínusz a fürdő, wc, ami kb 8-10nm. Fűtésre ritkán használnám, jellemzően hűtés lenne a cél.
Amit néztem, Gree Amber, U-Crown Itt nem tudom, megér akkora felárat a prémium széria? Vagy Mitsubishi MSZ-EF bár ezt már nagyon magas áron látom. Ha nem kell, nem fizetnék érte többet, mit amit muszáj.
Ötlet? Illetve győri klímást keresek a szerelésre.
Most picit off leszek előre is bocsánat érte,de egy ideje tervezgetek és minden ötletet,javaslatot szívesen vennék.
Van egy 20 négyzetméteres full üveg télikertünk amiben a fekvésének köszönhető a téli minuszokban is 30-35 fok van még szűrt napsütés esetén is. Ezt a meleget szeretném bejuttatni a lakásba. Az alap ötlet,hogy 100-as cső a falba ,elszívóventilátor és egy termosztát ami pld. 26 fokos hőfoknal kapcsolna.
A kérdés hogy a meleget alul vagy felül fujjam e be a lakásba és kell e második venti ami kifelé szívja a levegőt?
Egy klímától nem várunk csodát, de kíváncsiak leszünk. Ősszel biztos jó lesz. A gáz kazánunk fég gyártmány 24kw és régi radiátorok nem a lap radiátor. (inkább vízet fűt).
Szerintem -8-ig lazán jók lesztek. Ha, amikor nem vagytok otthon felveszed a legmagasabb fokozatra a beltérit, a pénztárcád mellett (valamivel jobb COP) a klíma is meg fogja köszönni.
Van abban igazság hogy nagyobb légáram, nagyobb leadott teljesítmény. Én a szobait úgy használom, hogy nagyobb hőigény, nagyobb kompresszor teljesítmény. Kénytelen így működni mert a beltéri állandó, legkisebb fordulaton üzemel. Ebben az üzemmódban a legnagyobb hidegben is igen kellemes meleget lehel. A fogyasztást átnéztem és az egész fütési idény alatt néhány napot találtam amikor 20kWh fölé emelkedett a két klíma együttes fogyasztása. Régebben amikor külön mértem a klímákat, szinte teljesen megegyezett a fogyasztásuk.
Az LMCA érzésem szerint halkabb, de az én fülem sem a régi.
Mi is az idén kezdjük a klímás fűtést. 70 négyzetméter a ház, békebeli téglafalak 10 centis szigeteléssel. A belmagasság 2,4 méterre csökkentve ,a mennyezet is kapott a karton fölé 10cm szigetelést. Valamint az összes nyílászáró 3 rétegű üvegezésűre lett cserélve. 2 db 3,5kw Gree klíma lett felszerelve. Ha mínusz 8 fokig megoldják a fűtésemet akkor már nagyon boldog leszek. Van egy vízteres cserépkályha a lakás központi helyén ami nagy hidegben átveszi a fűtést. Sokszor későn érünk haza, meg ugye kényelmi része miatt próbálkozunk a klímával. Jövőre megírom a tapasztalatokat.
Szerintem nincs ellentmondás a tapasztalatainkban.
Nekem is LECA-m van, nekem már a 2. fokozat hangos, egyéni tűrőképesség kérdése.
Azt kell belátni, hogy a klíma levegővel közli a teljesítményt, ha nagyobb teljesítmény kell nagyobb a légáram is és ezáltal a zaj is. A kifújt levegő hőmérséklete nem igazán megy 50 fok fölé.
Nagyjából 300-700m3/h körül vannak az átlag klímák légáramai. Beszív 25 fokos levegőt lead 45 fokosat 300m3/h mellett ez 2 kW teljesítmény. Be lehet látni, hogy enyhén elkoszolódott hőcserélővel, meg -10-ben már a 45 fok se megy a LECA-nak, illetve a rétegződés miatt nem 25 fokos levegőt szív be, hanem melegebbet, ... szóval hidegben a legalacsonyabb fokozaton 1kW (lehet 1,5kW, nem tudom csak tippelek) körül van a teljesítmény. És ez kevés is lehet.
Javítani rajta, fordulat emeléssel, alsó elhelyezéssel, tisztán tartással lehet.
Nálad a szobában elég a legkisebb fordulathoz tartozó teljesítmény.
Nálam 5 szezon alatt 18700kW-t evett meg a 2 LECA.
Az a gázszámla elég durvának hat. Nekem 110m2-re január 33, február 43, március 22e volt. Egy ezeréves Thermotéka 20 ES-el. Igaz, ki kellett kísérleteznem, hogy tudok kellemes hőmérsékletet csinálni egy on-off kazánnal, a megoldás egy kacspolóóra volt, ami óránként bekapcsolta fél órára a kazánt. Ha hidegebb volt, akkor másfél vagy két óránként kapcsolgatta be. A termosztátra nem tudtam rábízni, mert túl nagy volt a hőingadozás, nejem fojton reklamált, hogy meleg van, vagy hideg van, és kapcsolgatnia kell a termosztátot. Beraktam az órát, és nem szóltam neki. Aranyos volt, mert este csak annyit mondott, reggel egyszer beállította a termosztátot, és egész nap hozzá se kellett nyúlnia. A gázfogyasztás visszaesett, a hőméréklet kellemes volt egész nap.
Mi ettől az évtől kezdve fogjuk kipróbálni a klímával való fűtést.
A 24kw-os központi gázkazán elvitt egy havi fizetést havonta! A 9kw-os kandalló havi szinten 20q akácfát eszik! Nem beszélve a kosz és az undorító porról! Egy fűtési szezonban olyan 100q fa fogy el 3900ft/q. (+a fával való fűtésnél ugye 2x melegszik a jóember) Én meg most már inkább leszek környezet barát skót.
Egy hozzáértő klímás szerintem csak akkor tud igazán hiteles választ adni a klímás fűtésről ha maga is klímával fűt.
Idén kezdem a negyedik fűtési időszakot klímával. M3 beszámolói adták az ötletet hogy kipróbáljam. A legolcsóbb Fuji LECA-val kezdtem és a tapasztalatok annyira meggyőzőek voltak hogy a következő évben a 20nm-szoba is kapott egy 07 LMCA-t.
Az "ordító beltéri" megjegyzésed késztetett az írásra, ezért néhány info a fűtésemről:
A szobai klíma képtelen hangoskodni, mert állandó legkisebb fordulat van kiválasztva még az elmúlt téli -15 és -20 fokban is. A célérték általában 20 fok, alváshoz 18 fok van beállítva. Néhányszor kipróbáltam mit csinál automatán. Egy kicsit felpörög és leszabályoz 2-es fokozatra ami hallható de nem zavaró számomra. Ez 2kW-os klíma ki tudja váltani a szobában levő 9kW-os kandallót, igaz a kandalló melege tudja fűteni a fürdőszobát, konyhát és közlekedőt, légcsatornákon keresztül.
Néha motoszkált bennem a gondolat, talán jobb választás lett volna a nagyobb teljesítményű 09LMC, de az elmúlt télen bebizonyosodott hogy feleslegesen aggódtam. A konyhában működő LECA állandó automatában üzemel, csinálja a dolgát és a nappali tevékenységek mellett észre sem vesszük létezését. Minimum 20nm fűtés a feladata. Fogyasztásukat eleinte külön mértem, de mivel alíg volt eltérés, közös lett a mérésük. 2015-ben 2100kWh, 2016-ban 2300kWh ment el fűtésre (kandallös fűtéshez többet költöttem fára), tavaly nyáron 60, idén 130kWh fogyott hűtésre. Az ház 950-ben épült, padlás nincs szigetelve és a 2cm-es hungarocell is a kőporozás kiváltására került a falakra.
Szerintem vannak közöttünk fórumozók akik sok értékes tapasztalat birtokában tudnának hozzászólni a klímás fűtéshez.
Adott egy 34nm2-es amerikai konyha+étkező+nappali. Ide szeretnék egy klímát. 12cm-es homlokzati szigetelés, 20cm-es födém szigetelés, műanyag ablak van a házon.
A lényeg a hűtés és párátlanítás lenne fűtés része elhanyagolható. Keret: 300e-350e ft lenne.
Szerintem 3,5kW, mert a kisebb kicsi, a nagyobbak meg hangosak, (3,5-es is, nekem még a 2kW-os is) de az hogy elég lesz-e azt nem lehet látatlanba megmondani. Egy hozzáértő szerelő inkább.
Jellemzően a névleges teljesítményük 60%-át tudják -15 fokon, ordító beltéri venti mellett. Két kivételről tudok, ami nagy hidegben is nagyot fűt. (biztos van több is..) Az egyik a Fuji LTCA (hidegben akkorát fűt, mint a normál 6kW-os gépek), meg a U-Crown, (ennek azt hiszem nincs eurovent tanúsítása)
"Ha nagyobbat veszek, mint amekkora ajánlatos, akkor annak milyen hátulütője lehet?"
ZAJ, ZAJ, huzat, diszkomfort. A zaj miatt én alapvetően a légcsatornás klíma mellett vagyok, (annál meg lehet oldani többnyire a zaj problémát) bár tapasztalatom nincs vele (!) Illetve ilyen kicsi területre tényleg luxusnak tűnik.. bár..
Oldalfalit fűtésre ajánlatos alulra telepíteni, főleg önálló építménynél.
Egyébként sokkal többet és pontosabbat tud mondani egy hozzáértő szerelő a helyszínen, mint bárki innen a fórumról. Sajnos a klímás fűtés nem olyan, mint gázkazánt választani a egy webshopból.
Az egyik ismerősöm a IX. kerületben vett lakást. (Ecsery, József Attila lakótelep)
A közös képviselő azt mondta neki, hogy nem rakathat fel klímát, mert nincs erkélye, és az önkormányzat pénzbírságot ró ki rá, ha felteteti, és le kell szednie, ha az ablak alá teteti fel a kültérit.. Vélemény? Amúgy szerinte semmit nem lehet feltenni, ami az épület sikjából kilóg...
Azon a lakótömbön nincs ilyen megoldással klíma, de a mellette lévő ugyanolyan tömblakásokon többön is van fent, és nem egy, hanem nagyon sok...
Mert ha nem így lenne, hogy hihetné bárki is, hogy egy facebook poszt megosztással nyerhet házat, mobilházat, autót, luxusutazást és egyéb drága dolgokat, csak mert facebook oldal ezt állítja, ami mögött max egy reklámokkal agyonpakolt blog áll?
És a sok idióta kétpofára lájkolja meg osztja, meg írja hogy kivel menne el nyaralni, ha megnyerné.
Ezek az emberek a Holle anyóban is biztosan hisznek, hisz ő rázza ki a felhőkből a havat.
Persze engem nem érdekel ha éhenhalsz, mert miért is érdekelne.
Alapesetben ez senkit nem érdekel. isten, jézus, télapó, holleanyó, csokitojást tojó húsvéti nyuszi nincs, és mivel nem léteznek, a nincset nem érdekli mások nyomorúsága vagy éppen meggazdagodása ...
Dehogy "csak" bunkók vannak itt. Én pl. keresnék olyat aki azt csinálja amit te (nem tudom mit dolgozol) csak fele áron megcsinálná, mint te. Persze engem nem érdekel ha éhenhalsz, mert miért is érdekelne.
Itt szakemberek beszélgetnek, akik pontosan tudják, hogy mennyibe kerül az "engedély" és nem örülnek ha a beosztottjuk a tőlük lopott talált anyaggal fusiznak.
Vagy kommunikál a régi beltéri a most futó sorozatokkal vagy nem. De inkább nem. Szerintem 3 évente átírják a programjaikat hogy ne kommunikáljanak. Olyan információt szerezni hogy a tied kompatibilis-e a most futó sorozattal lehetetlen vállalkozás. Beltérit kapsz ha kompatibilis. Kültérit meg nem hiszem.
Kár hogy nem C12AH* (AS-H126UBM0, AS-H126URM0, AS-H126UDM0, AS-H126UCM0, AS-H096UBM0, AS-H096URM0, AS-H096UDM0, AS-H096UCM0) akarsz kidobni mert nekem egy olyan beltéri aranyat érne ... sajnos karbantartáskor elejtettem egy alkatrészét és nem rendelhető ...
Sokat nézegettem itt és máshol is az elektromos fűtésekkel kapcsolatban. Igazából nem lettem okosabb sokkal, rengeteg az ellentmondó információ, és én nem vagyok műszaki vénájú. Hátha itt van olyan akinek van jó ötlete rálátása a dologra. Egyet már tudok, valószínű valamivel drágább lesz mint a gáz, de nem mindegy mennyivel.
A helyzet az, hogy a Katasztrófások kéményesei felszólítottak, hogy sosban béleltessem ki a kéményeket amin gázkonvektorok vagy gázvizmelegítő található. Miután ez tizenmétereket jelent, és két kémény kapcsán, továbbá rendelkezem olyan értesüléssel, hogy a gázüzemű készülékek üzemeltetése területén további szigorítások várhatók nem szeretnék sokszázezer forintot most és plusz még a későbbiekben is elkölteni erre, tekintve hogy tapasztalataim szerint a gáz minősége sem olyan mint régen (fűtőértéke). Arra gondoltam valamilyen villanyfűtési rendszerre állnék át, és villanybojlerre. Tekintve hogy itt sokféle megoldás van, hőtárolós, villanyradiátor, infrapanel, norvég fűtés, hűtő-fűtő klíma, mit javasolnátok egy 1,5 szobás 3,5 m belmagasságú 51 nm-es lakás gazdaságos fűtésátalakítása kapcsán. A lakás alatt fűtött ingatlan van és a két hosszú oldalán is fűtenek. Felette részben használaton kívüli zárt helység és részben magas tető (régi 100 éves Budapesti belvárosi ház) van. A bejárati ajtó és a konyhaablak vadonatúj jól szigetelt. Eddig a gáz átlagban 13 e ft-volt havonta úgy hogy elvben nem fűtök 20 fok fölé. A 3 utcai ablak normál régi dupla faablakszárnyas, de 10 éve leszigeteltettem, így nem a legrosszabb. A két szoba 11,6 és 24,5 négyzetméteresek, a konyhai konvektor parapetes az egyelőre maradna, a fürdőben meg nem kell semmi évek óta nem gyújtunk be mert 20 fok alá nem esett a hőmérséklet. Előre is megköszönöm az építő jellegű tanácsokat, hozzászólásokat, mert eléggé tanácstalan vagyok.
Szárításnál ventilátor fokozatot nem tudsz választani, a lényege hogy minimum vent. fokozaton jár, hogy a hőcserélőt a legkevésbé hűtse ki, de a pára viszont annál jobban kicsapódjon. Fujitsun lehet állítani közben a hőmérsékletet, régen kínai márkám is volt ideiglenesen, azon semmit nem lehetett állítani. Mitsunál passz.
Ötletet, segítséget szeretnék kérni. Lakásunkba 2007-ben szereltettünk LG dual inverteres klímát. Külső: FM-15AW, belsők: MA09AH1 és MC07AH. Sajnos a kondenzvíz elvezetésnél az MA09AH1 elvezetése magasra sikerült, így emelőpumpa kell a víz továbbításához, amely kattog. Egyébként a rendszer jól működik.
Szeretném a fent említett MA09AH1 egységet fenti okok miatt egy másikhoz hasonló MC07AH egységre cserélni, valamint a leszedett beltéri egységet egy vásárolt kültéri egységgel egy külön helyiségbe felszerelni.
Ez a probléma eddig minden klímás szakértelmét meghaladta. Állítják: 1. a tíz éves split helyére már nem kapható/található/szerezhető a kívánt (MC07AH) beltéri egység és/vagy ami beszerezhető, nem fog megfelelően kommunikálni a bennmaradó régi FM-15AW kültéri egységgel. 2. A leszedett régi beltérihez (MA09AH1) nem szerelhető fenti okok miatt megfelelő kültéri egység valamint azért sem, mert az egy dual klíma tagja, így más benne az elektronika.
Tudna valaki segíteni nekem, hogyan tudnám megoldani a fenti kérdést anélkül, hogy a teljes rendszert kicserélném új gépekre?
A Dry az külön funkció, ilyenkor nem a beállított hőfokot figyeli, hanem csak annyira hűti le magát, hogy a pár kicsapódjon rá. Automata lehet a legjobb.
Aki dry funkcióval hűt, annak mondhatni nem is kell hűteni, olyna kicsi a hűtési igénye. Amúgy sima hűtésnél is kicsapódik a pára, csak akkor tartja is a beállított hőfokot. Kivéve ha neked jó a 28 fok bentre, akkor lehet nem sok pára csapódik ki, mert nem olyan hideg a beltéri hőcserélője.
Sziasztok! Mitsubishi kirigamine-n hogyan használjam a dry funkciót? Most olvastam korábbi hozzászólásokat. Sokan bekapcsolják májusban és szept. végéig bekapcsolva hagyják 0-24 ben. Először beállítom hűtő üzemben a hőfokot, majd átkapcsolom dry-ra, ilyenkor milyen ventilátor fokozatot "illik" használni?
Hát ennyire szédszedtem, de a kerék igy sem lett jobban megközelíthető!:-) Azért adtam neki, meg porszívòt bedugva jól felpörög, míg a mellettes lamellaközbe egy ecsetet dugva fékezhető/tisztítható így vegiggyalogoltam a mókuskereken, aztán jó alaposan befújtam mindent. Amúgy most néztem egy alap Daikint, annyi fáradtságot vehettek volna h egy kicsit más legyen legalább, csavarok, kupakok, patentok így első blikkre tökigyanúgy/tökugyanott. Belül persze a lényeg lehet más/jobb, arra nincs rálátásom.
Mai világban....zsír új alap C merci 1.5 Renault dci motorral...itt már bármi lehet...:-)
Na, megkukkoltam mennyire lett peneszes/dzsuvas a mókuskerék a szezon alatt, ment rendesen a ketyere a nyáron. A lamella éleken jól láthatóan megült/megtapadt egy kis por.
Tehát a két eszköznek kell fűteni ... bi angolul valami ilyesmi ... ugye klíma halványul ahogy esik a külső hőmérséklet. És megadta az elmebeteg rendelet alkotó hogy ellensúlyozd valamivel ami elektromos és COP1-el fűt. Tehát -7°C-ig csak és kizárólag a klíma fűt, -8°C-nál valami segít neki COP1-el.
Tudni vélem, hogy mi van a címke mögött... :-) Talán..
A gyár azt mondja Pdesignh 6kW -10 fokon. Tehát ők egy olyan környezetre adják meg a SCOP-t, ami 20 fokon 0 kW-t fűtést kér, -10 fokon meg 6kW-ot, felette-alatta linárisan változik az igény. A szabvány előírja, hogy milyen hőmérsékletű napokkal hányszor kell számolni.
Méregetnek számolgatnak, és kijön az ilyen hőmérsékletfüggő terhelés alapján az SCOP.
Nem tudom jobban feltenni a kérdést: a karikázott 5,04kW nem illik a képbe. A szimulált terhelés -15 fokon már nagyobb, mint 6kW, a specifikáció alapján tudjuk, hogy 5,97kW-ot tud a gép -15 fokon... 5,04kW-t akkor fog leadni a gép -15 fokon, ha épp annyit kér a környezet. Mi ez az adat? A gyár egyszer deklarál 5,04kW-ot, más doksijában meg, 5,97kW-ot. Nekem ez ellentmondás. És ugye a legfőbb kérdés az egyszeri usernek, mekkora teljesítménye lesz ez alapján -15 fokon?
Mobilról nem látom mennyi a bekarikázott, de annyit.
De az energia cimkét egy elméleti szobával tesztelték itt annyi teljesítményét kellett a gépnek leadni.
Tehát a gép tudd többet is de akkor az energia címke kidodható.
Van még kérdés? (költői)
Nem arra van a címke hogy veszek egy gépet 60m2 ahová kellene 5kW -20°C-ben és hajtom 100%-on még szét nem szakad. Mint ahogy autót se úgy gyártják hogy megy 130-al és slusz ... Ugye voltak olyan modellek is de lassan kikopnak.
Egy különálló, nyeregtetős melléképületet alakítok át lakótérré. A mérete 6m x 3m, belmagasság 2,5m. Ebből választok le kb. 4 nm-t fürdőnek, a maradék 14 nm lesz a nappali, amit klímával szeretnék fűteni. A falak futóra rakott B30-ból készültek, 17 cm vastagok, ezek kívülről kapnak min. 12 cm szigetelést. A födémet is szigetelni fogom, aljzat nincs szigetelve. Mire kell figyelnem a klíma kiválasztásánál? Mekkora teljesítményűt kell vennem? Esetleg, ha konkrét típust tudnátok ajánlani, vagy hogy melyiket ne vegyem, akkor azt megköszönném.
De aki komolyan gondolja, hogy minőségi gépet és minőségi munkát szeretne....és nem ingyen, arra nyitottak vagyunk.
Nagyon sokan el vannak tévedve a sok félrevezető "önszorgalommal megáldott" userek miatt és azt hiszik, hogy 200e ből komplett megoldása lesz hűtésre....fűtésre...
A múlt héten szórtuk meg siófok, szántód környékét.... a karbantartási szezon indultával sokat mozgunk a balcsin is
Azért valljuk be ha 200- ért szerelné valaki mini VRF-el beltérinként (130-150 helyett) akkor sem kerülne ennyibe legyen ott bármi. Ott valaki nagyon bepróbálkozott.
Gondolod hogy sokan repülnek az ÁrVadászokra? Látatlanban az 1.4mio is lehet merész vállalás 6 beltéri esetén. És az is lehet aranybánya. De ha már nem bízik a mostani (?valaki ajánlotta?) szerelőjében akkor ... bennem miért?
Szerintem kérj be árajánlatot tőlünk is, már lassan másfél évtizede Daikinozunk, lehet, hogy tudunk jó és vonzó megoldást kínálni. Elérhetőségünk : Kattints ==> Pannonklima
Csak arra kérdeztem rá, hogy az eurovent szerint a "Ph @ TOL kW" 5,04 kW, a Fuji szerint meg 5,97kW a teljesítmény -15 fokon az ARYG24LMLA-nál, mitől van ez az ordas különbség?
Minden nagy cégnek van teljes portfóliója, a katalógusaikban szokott lenni összefoglaló ábra a range-re. Márkaidegen egységek egymással nem kommunikálnak, sőt márkán belüli is megvan, hogy mi mivel kommunikál, bár erre már nem neked kell ügyelned.
Ez a 6 beltéris megoldás nem tűnik a legjobbnak, mi szól mellette?
Üdv az URAKNAK! Több éve olvasgatom ez a topikot. Innen tudtam meg, hogy klímát milyen magasra rakjam ha fűtésre kell. Viszont amikor hűteni kellene akkor nem vagyunk a lakásban. Ezért 2014.januárban felrakott MIDEA MSR-12HRN1 eladnánk. Ha valakit érdekelne.
Minden évben más címkével csomagolják ugyan azt a gépet.
A háztartási gépeknél már van PNC, 12NC stb. Szám ami változik ha valamit másképp gyártanak. Lehet klímáknál is van ilyen csak nem jut el a porfészkekbe.
Igyekszem szezon kezdetére mindent frissíteni az eurovent ről. De azt nem garantálom hogy up-to-date minden.
Sziasztok! Egy különálló, nyeregtetős melléképületet alakítok át lakótérré. A mérete 6m x 3m, belmagasság 2,5m. Ebből választok le kb. 4 nm-t fürdőnek, a maradék 14 nm lesz a nappali, amit klímával szeretnék fűteni. A falak futóra rakott B30-ból készültek, 17 cm vastagok, ezek kívülről kapnak min. 12 cm szigetelést. A födémet is szigetelni fogom, aljzat nincs szigetelve. Mire kell figyelnem a klíma kiválasztásánál? Mekkora teljesítményűt kell vennem? Esetleg, ha konkrét típust tudnátok ajánlani, vagy hogy melyiket ne vegyem, akkor azt megköszönném.
"Japánok nem szarakodnak" hát, azért ott is van fejvakarás..
Fuji 24LMLA a gyári anyag szerint Total Capacity 5,97kW -15 fokon az eurovent "Ph @ TOL kW" meg csak 5,04 kW. Elég jelentős különbség. Igaz a felugró fülön azt írja, hogy declared, tehát a gyár által megadott érték. Na de hol adta meg, mert ez az adat, csak az euroventen van meg...
Klimakirály, esetleg valami ötlet erre a rejtélyre?
Azt elárulod még nekem, hogy a hidegebb zónában a Pdesignh hány fokon is kell megadni? Írtad korábban az átlagosban -10 a szabvány, gondolom hidegebben lesz -15 vagy akár -20 is.
Én is 3 Gree-t rakattam fel. Nem várok tőlük csodát, hűtsön, fűtsön, és lehessen mellettük aludni. Eddig ezeket teljesítették. Aki felrakta, kijött karbantartásra, elmosogatta a kárban, letakarította, nagyon korrekt módon. Ha baj llesz vele, meg fogja oldani. Ha a szerelő nem mond róla csodát, akkor az ügyfél elégedett lesz. Sokan ott izélik el, hogy csodát állítanak róla, csak hogy felrakhassák. Ha korrektül meg van mondva, hogy mit tud, akkor nem vár többet tőle a júzer, és elégedett lesz.
Fogalmazzunk úgy inkább, hogy kötelező volna mert az kurvaisten, hogy a barkácsáruházas konténeres klímák egyikének sincsenek ilyen adatai, se égen se földön :D
De én még egy Gree-hez sem találok nagyon ilyesmi adatokat, legalábbis azokhoz amik leginkább elérhetőek egy magyar parasztnak tehát a home, comfort, amber. Ez az egy manuál van amit linkeltem, mást nem találni...ebből is csak kb a fele adat olvasható ki mint amire szükség volna ugye.
A japánok nem szarakodnak, nagyobb márkáknak mind megtalálható a részletes technikai infói...csak hát ugye az áruk...
Ok abba most ne menjünk bele ár/érték arányok meg ilyenek....a képlet csak annyi, hogy az embereknek 200 rugó lehet van még a fiókba de 400 már nincs egy klímára....ennyire egyszerű.
Ami meg a szakmát illeti hiába távolodsz a többi is ugyan ez. Ez üzlet, érzelmi alapon nem működik.
Mitsubishi MSZ-FH35VE klíma ez egyik webshopban 336.000 Ft a másik webshopban 417.000 Ft, lehet az olcsóbb helyen vásárolt készüléknek valami buktatója (kevesebb garancia, régebbi típus, stb...) vagy nyugodtan meg lehet rendelni az olcsóbb helyről?
Számít valamit a hűtőközeg típusa? R410 vagy R32, gondolom egyik után se kell még adózni vagy évente kötelezően ellenőriztetni szivárog-e, stb...?
Üdv ! Persze hogy nem mindegy hogy aki árulja/szereli mennyi a haszna a projekten,mert az egyik készülék szummája 250eft,a másiké 500eft ! :-) Ha nem is aránylik ,de majd 1,5 klímát kell vegyen+ felszereljen minden plusz Ktg -vel az olcsóbból ,mint a tényleg jobb de jóval drágább készülékből!:-)
Mondjuk én nem értem,hogy miért közellenség a Gree. Az ismerősi körömben nem kevés van és senki nem panaszkodik rá. Van olyan ismerősöm aki üzlethelyiséget fűt vele . Harmadik szezonon van túl és mindig dicséri a készüléket.
Jó barátom a helyi forgalmazó, ő telepíti is őket ( kizárólag Greet) állítása szerint elhanyagolható a meghibásodási százalék.
Üdv ! Ha igy van ahogy írod,akkor nagy a baj ! Az első számú Mo-i forgalmazónak mindenképp kéne legyen egy megfelelési nyilatkozata hogy amit árul, az nem szaloncukor ,hanem klíma mégpedig ezekkel a paraméterekkel !:-) Kell/kéne legyen hatóság ami ellenőrzi is hogy mit/honnan árul !:-) Szerencsés ágazat ha nem így van ,mert lassan egy kínai strandpapucs is átmegy vizsgálaton ,hogy a színező anyaga nem e oldódik ha vízbe lép vele !:DDD
Ja arra nem válaszoltam ... igen ez egy halott szakma. Csak úgy lehet belőle megélni. Felveszed a fapofát ... igen GREE-t akar 120.000-ért oké holnap hozom ... 170.000 lesz szereléssel ... köszi. Ha baj van akkor kell kicsit hümmögni hogy Te választottad mi közöm hozzá és CSÁ.
Én kimegyek ajánlatot adok meghallgatják ... ugye fizetni nem kell hisz nem csináltam semmit ... majd valakitől vesz valamit. Úgy hogy igyekszem távolodni a szakmától amennyire csak tudok.
Igen, idő közben olvastam egy lengyel fórumon valami ilyesmit és valóban ott a 11 oldalon a 2 fűtés, tálca és komp.
A grafikon nem is azért lényeges, hogy milyen hatásfokkal megy a móka -20 fokon, ki sem derül belőle...hanem azért fontos, hogy tudjam -20-ban elég e a teljesítménye, hogy fedezze a ház hőigényét.
Ha arra célzol elspórolom, hogy a egy rendes klímást felkérjek a feladat megoldására akkor jelentem nem így van. Fél tucat klímással beszéltem és az a tapasztalatom, szinte kivétel nélkül mindegyik csak kereskedő és lehet van embere a telepítésre aki maradéktalanul el is látja a feladatát de keresztkérdésekre szinte egyik sem tud érdemben válaszolni. Teljes sötétség honol a fejekben de még nagyobb cégeknél is. Bementem a Colombusba is, megkérdeztem ilyen jellegű dolgokat is....a hebegés-habogás kivételével kb zéró érdemi infót kaptam. Biztos van ott is aki tudna nekem válaszolni de pontleszarják, hogy egy 200K hufos üzlettel szarakodjanak így inkább csak kiküldtek valakit aki megpróbált valamit nyöszörögni de nem tudott értelmes választ adni a kérdéseimre.
Azért köt ki ilyen fórumokon az ember ha választ szeretne találni a kérdéseire mert itt csak azok fordulnak meg a szerelők közül is akiket ez valóban érdekel és egyfajta szakbarbárok..nem csak kereskedik vele és felbassza a házfalra a szabvány szerint aztán csókolom.
De nem csak a klímával szenvedek meg hanem szinte minden egyébbel. Házépítés alatt mindenhol csak azt hallottam, hogy "hát mert úgy szokták"....de én pont leszarom, hogy szokták, nekem van egy X igényem, azt oldjuk meg. Mikor trapézlemezt méreteztem a tetőre magát a gyártót hívtam már fel a 10. tüzép után....mikor feltettem a nagy kérdést 20 mp néma csönd a telefon túloldalán és jött a választ hát mert úgy szokták....a részletekbe most nem mennék bele!
És ha rákeresel akkor megtalálod a 63 - 64 oldalon a különbséget. De 11 oldalon is.
Segítek. Két változat van LC LowCooling és LCLH LowCooling/LowHeating. A LH -ben van fűtés a tálcán és a kompresszoron.
Az hogy az egyik 50% a másik meg 80% -15°C-n pláne úgy hogy a -20°C-as High a -15°C SuperHigh beltéri fokozaton megy. Érdekes de semmi csalás nincs benne. Így van programozva aki -20°C-ra veszi azt nem érdekli milyen COP-vel megy -20°C -nál csak meleg legyen. Akinek elég hogy hűt a klíma azt meg nem érdekli hogy -15°C-nél mennyi fűt. Mindenkit ki kell szolgálni.
Az hogy a vevő megnézi hogy a -15°C-nek jobb az SCOP-je és azt veszi amelyik jobb, arról a gyártó nem tehet.
Aki maga húzza a fogát, csempézi a fürdőszobát az ilyen buktatókon jó eséllyel elbukik.
Akinek drága egy tízen-húszon éve piacon lévő klímaszerelő, az vagy azt kapja amit szeretne, vagy valami mást.
Ha keresel erre a szövegre
Test laboratory of Gree Electric Appliances Inc. of Zhuhai(GTL)
Ha sikerül ki googliznód, vagy le emailoznod, vagy valamelyik hatósághoz elmész. Írd már le nekem is a műszereik gyári számát ... vagy telephelyük pontos címét és nyitvatartását.
Jó lesz Europán belüli bármelyik ország címe is ... úgy is mostanában nagyon ráérek elmegyek bekéredzkedek.
Ha itt a Röszkei határon lévő ismerőseim nem mondanak igazat akkor Én sem. Kérdeztem VÁM/NAv ost beengeditek a klímát Szerbiából? Igen, miért nem kéne? Ugyan ez válasz határőrtől/rendőrtől.
Bánom már hogy nem kéretem meg a Szegedi nagykert hogy fényképezhessek a raktárukban ... szerintem több klíma van a raktárukban mint ami Június elején volt.
Én nem szereltem az idén sem áruházi klímát meg Szerbiait sem, de azért nyitott szemmel járok és igen sok On-Off klíma került fel Szegeden a falakra. Csak a vak nem látja/meg hatóság/szerv/önkormányzat/....
Ezek szerint feltűnően sok gyártó zarándokol el a spanyol Santa Olivába, hogy ott mérhessék meg az autóikat. Ott ugyanis van egy különleges tesztpálya, amelyen valószínűtlenül sima az aszfalt, ami ugye nem kicsit csökkenti a gördülési ellenállást, és hogy, hogy nem, 1,5%-os lejtése van. Kitalálták, ez a maximális megengedett határérték a szabványban. Vagyis nincs csalás, csak kihasználják a törvény adta lehetőségeket.
Üdv ! Ezt nem gondolhatod komolyan,az EU területére csak bevizsgált ,minősített termék kerülhet be ! Az nem mondom/tudom ,hogy folyamatos-e a MEO,de ha nem "piacos "hátsó kapus /fekete termék akkor az adatoknak amit rá írnak stimmelnie kell.! Szigorúan saját piaca védelme(EU,GLOBÁLIS) is ezt diktálja ,mert saját terméke versenyhátrányt szenvedne a felülprezentált és olcsó Ázsiai termékkel szemben !:-) Szerintem.
Ezáltal a megadott adatokat senki sehol nem ellenőrzi, a katalógus azt tartalmaz, amit a gyár nem szégyell beleírni. Ez mondjuk minden kínai gyártónál nagyjából így van, a gyártó vagy forgalmazó által kiadott katalógusadatokat sehol, senki nem ellenőrzi. A papír sok mindent elbír, de azért vevőként is érdemes lenne elgondolkodni, hogy 80-100 ezer forintos kínai termék biztosan tudja-e azokat az adatokat hozni, mint a 200-250 ezres kategóriájú normális gyártók gépei. Látok néhol ilyen Tosot, Airfel meg hasonló gépeket A+ energiaosztállyal árusítani, csak azt nem tudom, hogy tudják ezek a kínai zsenik ilyen takarékosra legyártani szedett-vedett alkatrészekből a terméküket. AC inverter, elavult forgódugattyús kompresszor, mechanikus adagolás, stb., mégis mind zajszintben, mind energiahatékonyságban tudják (papíron) ugyanazt, mint a márkás gépek....csak éppen nem lehet leellenőrizni sehol.
75028 környékén volt egy eszmefuttatás a tbiv/ Pdesignh viszonylatában.
Ha jól emlékszem a Tbiv értéke attól függ milyen környezetre adja meg a gyártó az adatokat, nem önkényes.
Ami önkényes, az a Pdesignh, mert ha jó alacsonyt ad meg a gyártó, akkor magas SCOP-t tud írni a doksiba, ha meg magasat akkor meg alacsony lesz az SCOP.
Amivel eddig találkoztam, ott vagy -10 vagy -7 volt a Tbiv, a Pdesignh-t kell figyelni, meg hogy mi mire van megadva.
A grafikonon (igaz csak rápillantottam) meg egy túlhajtott üzemállapot (+7 fokon 100%-nal nagyobb P) illetve egy névleges görbe volt egymás mellett.
Euroventet kell nézni, ott valamennyire összehasonlíthatók a gépek.
Jó hát én itt most Tbiv-hez a névleges teljesítmény 100%-ot néztem de úgy veszem észre sok a csúsztatás ezen a téren. Van mikor megadnak egy alacsonyabb fűtési teljesítményt pl a hidegebb zónába aztán akkor ott értelem szerűen lehet "csalni" a tbiv-el mert sokkal alacsonyabbra kerül. Ezek szerintem tökre felesleges információk...Mindig csak egy ilyen grafikon kellene és a hozzá tartozó cop érték és kalap kabát, abból mindenki tudná mit kell tudnia a klímának, ehelyett megy ez a parasztvakítás.
Javasolni fogom az autógyártóknak is, vezessenek be egy szabványt, hogy 40%-os lejtőn mennyit fogyaszt a kocsi meg mennyit gyorsul 100-ra....bár legyen csak lejtő, mindenki akkorán teszteli amekkorán akarja...
Ez az Energia címke is kb semmire sem jó. 3,8 kw-ot a comfort plusz , erre a cimkén már csak 3.2 van, hidegebb zónába meg már csak 2,7. MIVAN??? De van a másik fele is, Tosot amit most a barkácsáruházak nyomnak. 2,5 kw-os, a hidegebb zónába 4 kw!!! Kérdezem a China Town-ban a Pólus Centernél, ott van a forgalmazójuk, hogy ezt mégis mire véljem? Azt mondja nem tudja, van is belőle fogyasztóvédelmi perük.
Igen, volt az eredeti hozzászólásnak másik fele is, azt is beleírtam, miért tud piaci rést találni egy ilyen kicsit sufnis, ahhoz képest viccesen drága megoldás, aminek a célközönsége ezekszerint nem te vagy.
Sajnos rengetegen élnek mindenféle párhuzamos valóságban errefelé, sok ember kb ugy csodálkozik rá egy másik szeletére annak ahol él, mint annakidején Marie Antoinette
Micsoda? Kell építeni egy helyiséget pluszban és ennyi. :))
Mellesleg gázos bekerülésiköltség számításnál ezt is el szokás felejteni, hogy egy kazánház Xm2 x 200ezerFt is lehet. Míg a klímát "csak" felteszed a falra.
a lakás egyik helyiségében dübörög a cucc, egy áttört falon, ajtón, akármin át fújja be a jóidőt oda ahol tartózkodsz, a forrót meg kifelé a lakásból,
Kétségkívül frappáns és elegáns megoldás. És főleg olcsó. Mondtam is a zasszonynak, hogy nézd már, milyen egyszerűen meg lehet úszni a drága klímát, mindössze egy rozzant mobilklíma kell hozzá. Tetszett is neki a dolog, de sajna nem tudtunk megegyezni abban, hogy a konyhában, a hálóban, vagy a nappaliban dübörögjön a cucc, és hogy melyik falat törjük át. Hiába, no, nehéz a nőkkel, ha műszaki kérdésekről van szó.... :-)
Nézd meg a nagy demokrácia bölcsőjét, ott aztán hagyják az embereket "felnőni" milliók élnek EÜ bizt. nélkül, majd mikor kiderül, hogy nem nyúl hozzá az orvos 100ezerdollárok alatt akkor elpusztulnak. Persze ezt nem rakják ki a kirakatba, csak a lilaakázközt színes begóniákkal. Na ezeknek az embereknek nem adnék flakont a kezükbe, mert azzal engem, meg a gyerekemet mérgeznék.
Pontosabban a GWHXXKF-K3DNAXX típusokhoz való ami ha jól értem nem csak a Comfort Plus de a Change is ugyan ezen a számon futott. Ez már nekem önmagában képzavar!!! Hogy van ez?
A nagyobb problémám az volna, hogy ezen manual szerint a GWHXXKF-K3DNAXX típusokból, legalábbis a 2,5-3,5 Kw-os verziókból is 2 fajta van, az egyik -15 a másik -20 fokig fűt. A comfortra ugye -20 fokot mondanak a forgalmazók. A leírásból számomra nem derül ki a lényeg. Illetve egyetlen egy különbséget láttam közöttük, hogy a -15-ös verzió kültéri egységének a termék kódja CB146W36100, míg a -20 fokos verziónak CB146W36101 !!! Csak egy egyesben különbözik!
Alapvetően letojná az ember a -15 és -20 fokos difi de van lentebb egy diagram ahol is látszik, hogy amíg az előbbinek a Tbiv hőfoka kb +7 fokon van , addig a -20 fokosnak kb -6 fokon!!! Ez Gellért hegy méretű differencia. A -15 fokos verzió - 6 fokon már csak 75%-ot tud, -15 fokon alig több mint 50-et szemben a -20-as verzióval ami még ott is 80% fölött teljesít! Ez oltári nagy difi.
Valaki aki képben van világosítson már fel , hogy akkor most comfort plusból létezik valóban egy -15 fokos verzió mert ha igen akkor jó volna tudni , hogy ez a termékkód segít e a beazonosításba mert félek tuti belenyúlok a gyengébb verzióba, azt fogják rámsózni és akkor télen garantálan megfagyok!
Gyakorlatilag minden nap Cegléden vagyunk, csináljuk a busz-pályaudvaron a légkondicionálást valamint az új uszodában is, úgyhogy, ha gondolod, akkor keress meg.
Mondjuk a gáztöltés hogyan kapcsolódik a klímatelepítéshez ... fogalmam sincs.
Tényleg ha már ez a topic nem szólhat a klíma hűtésről ... akkor szóljon a klíma fűtésről is ... de az autóklíma törlődjön már innen
Kérem szépen.
Mondjuk nem tudom nyílt-e már fűtéses klíma topic, Én nem fogok ott sok bitet szaporítani, de valaki megtehetné. Szerintem a nagy többség hűteni szeretni ... így pedig egy nagy katyvasz ez az egész ...
Nyilván a magyar realitás az, hogy klíma javítás, kompresszor felújítás, elpárologtató csere, komplett műszerfal ki, tömítések csövek ki egy 20éves kocsiból, mert ez tuti "megfizethető" mindazoknak akik jellemzően ilyenekkel járnak.....és hetekig nincs autó, már ha a kompresszor ki akkor se, hisz nincs ami vezesse a szíjat...plusz 50-100ezres mutatvány.
Utána meg zörög a mindeség a beltérben, még ha gondos a szerelő, és amit eltör, elmegy, megveszi az összes bizbaszt gyáriban és pótolja,.... sokszor akkor is.
És nem az lesz a tömeges, hogy "ehelyett" alkalmi 15e, (de lehetne 20 vagy 25 is...,kifizetnék..) és azon a nyáron _azonnal_ nem izzad a család. Á..
Lehet mondani a világmegváltó okosságot, de a magyar rögvalóság az eléggé máshogy működik ám.
Annyi, hogy ha 15e ft-ért töltik fel a szar autódat alkalmanként, akkor az már motiváció arra, hogy megcsináltasd, míg ha ezt 1e ft-ból megoldod, akkor pont leszarod.
Most sem "engedi ki" direktbe senki, (eddig sem, mert nem hülye, hogy a pénzét kisziszegtesse) elmegy a nem karbantartott gépekből, szivárgó +huszonéves autókból, stb, és jöhet a hivatalos klímás nagyon hivatalosan utántölteni.
Tehát ugyanugy a légkörbe távozik a felhasznált mennyiséggel analóg régi gáz, pont azt csinálja pl. minden autó utántöltésénél a gép, mintha a betöltött mennyiséget azonnal elengednéd a légkörbe, hisz az a mennyiség már egyszer (autónál nem is régen, az elmult 1-2 télen) elment.
Plusz, arra "ki vigyáz" X milliárd ázsia, usa, stb,stb...lakos ne "eregesse" a levegőbe a gázt?
Ja végülis mi is eregetjük (ld fent), tehát akkor mi is a valódi történet?
Ne csak nézz, láss is, ne szopd be, amit felülről a fejedbe töltenek, mert ők xarják le legjobban mi lesz a földdel, a klímával, meg az unokáiddal...(még ha ezek valamennyire tényleg valódi problémák is)
Az a legnagyobb probléma, hogy állambácsi túl sok terhet ró a vállalkozókra, akik kénytelenek néha ha nem is számla nélkül, de kozmetikázott számlával dolgozni, és nem a pénzéhség miatt. Amíg ezt "becsületesen" teszik, tehát garanciát vállalnak a munkájukra, és rendesen megcsinálják, addig nem is ítélem el őket emiatt. De nem véletlenül vannak a nagykerárak, meg a leírható az áfa és társai. Ha a nagykerben a vállalkozó kifizetné az áfát a termékre, nem lehetne vele seftelni.
Fordítva ülsz a lovon, valahol ott működnek a dolgok normálisan, ahol megveszem a flakon gázt a szupermarket polcáról, aztán én eldöntöm, mit veszek, építek, hova töltöm, mit csinálok, kit fizetek és kit nem, illetve ha leég, töknkremegy, ferobban, meghalok, kidobtam a pénzt, leég a házam és híd alá mehetek, magamnak kerestem.
Ahol az állampolgárok felnőttek, és nem kell "megvédeni" őket folyamatosan a maffiának, soros gyuri bácsitól a migráncsoktól és a gonosz zugklímásoktól.
Nem hülyeség, csak ezeken túlmutat a dolog, ezt az "átlagember" nem látja, de ez már politika. A szakma fehéredése egy dolog, és az hogy mi megy nagyban már más tészta.
...(pláne mióta a klímásmaffia elérte ezt a beszererelési bébifókavédelmi baromkodást az EUterületén)
Hülyeség.
A klímák árai lent vannak, 80-ért már néha kapni split klímát.
A beszerelésre valóban nem találsz villanypóznán hirdető alkalmi szerelőt, amit rendjén valónak tartok.
Ha már az állam mindenfélére kötelezi a valódi klímásokat, akiknek ezek sok pénzbe kerülnek, plusz ha már belevág komolyan, akkor hosszú távra tervez, és valószínűleg évek múlva is megtalálható lesz, ha valamit akarsz tőle.
A letolt gatyás villanypóznások max telepíteni szerettek, olyan hogy garancia, meg javítás, nem létező fogalom volt sokaknál. Telefonszámot cserélni a következő nyárra és azzal teleragasztani a póznákat, nem nagy kunszt.
Ez arra jó, amit én egy filléres használt mobilklímából megoldottam évekkel ezelőtt, a lakás egyik helyiségében dübörög a cucc, egy áttört falon, ajtón, akármin át fújja be a jóidőt oda ahol tartózkodsz, a forrót meg kifelé a lakásból, de amit "visszaszed" helyette, az sem a hűtött helyiséget melegíti.
Jobb mint a két csöves, ami azért csak ott dob el némi hulladékhőt ahol tartózkodsz, meg a füledbe dübörög.
Nyilván egy normálisan beszerelt split hatékonyabb, kényelmesebb és elegánsabb megoldás, de az ára is olyan...
...(pláne mióta a klímásmaffia elérte ezt a beszererelési bébifókavédelmi baromkodást az EUterületén)
Ez pont az a gép, ami otthonra tartós használatra nem kellene. Hűtési üzemmód
Hőmérséklet beállítási lehetőség: 17~30 °C Környezeti hőmérséklet: 17~35 oC
Fűtési üzemmód
Hőmérséklet beállítási lehetőség: 15~25 °C Környezeti hőmérséklet: 7~25 oC
Kellene egy nagy lukat ütni a falra vagy ablakra, ha nyáron ki akarod rakni, csak árnyékos helyre lehet, fűtésnél meg télen csak beltérbe lehet használni.
"Ne használja a berendezést 7°C alatti ill. 25°C hőmérséklet feletti helyiségben! (a berendezés a felfűtési idő alatt rövid ideig 0~7°C között is üzemelhet)"
Hiába hajlékony a cső, készre szerelt/nyomvonalra behajtogatott csövet nem szívesen hajtogatnék új formára. Igaz, nem vagyok szerelő, ezért a válaszomat tekintsd elméletinek.
Olyan falra tenném a kültérit, ahol később bővítés miatt útban lehet, és akkor az új falra kell majd átszerelni. Fel lehet erre a helyzetre valahogyan készülni, hajlékony csövek használatával pl, vagy máskor is hajlékony csővel megy a szerelés?
Esetleg tudnátok ajánlani valamit, hogy merre induljak el? Akár klímást aki jó dolgozik - Székesfehérvár. Mostanában kellene a dolog de elég lenne legalább annyi, hogy hol lesz/kell fúrni a falat, villany merre legyen, mert felújítás/építés alatt van 2 szoba és már annyi is elég lenne, ha ebben előre lehetne lépni, még ha a fűtés/klímaszerelés 1-2 hónap múlva lenne is nem gond, mert addig van bevált fűtés fával.
Csak ne keljen 3 szor fúrni faragni a falat, meg villanyt újrahúzni stb, ezért lenne fontos a dolog...
a kültéri hőcserélő bizonyos kompresszorfordulaton hozzárezonál a gép fém burkolatához.
Lehet, hogy ugyanez a helyzet az én négy éves Fuji LUCA klímámmal is? Újabban egy bizonyos közepes fordulaton zakatoló hangot ad a kültéri. Ezt leggyakrabban indításkor (felpörgéskor) és automata üzemmódban produkálja. A "kritikus"-nál kisebb és nagyobb fordulaton szép finoman surrog. Nappal nem gond a zakatolás, de éjszaka elég zavaró (a szomszédnak....).
Nem nagyon hiszek én már eben az idei meg tavalyi dologban. Nem azt mondom, hogy a Fisher az egyetlen "márka" amivel vannak olykor problémák, de annyira nem olcsó, hogy ezt elnézzem nekik. Ha egy 100-120 ezer forintos gép lenne, akkor azt mondom, hogy igy van ez jól, ennyi pénzért ennyi jár, de a Fisher árszintjén már Mitsubishit is meg Daikint is lehet kapni (eléggé baj ez is), igy azok mindenképpen jobb választást képviselnek.
Nekünk viszont van a Fisher gépekkel rossz tapasztalatunk bőven. Szerintem ár - érték arányban egyáltalán nem jó választás, legalábbis van jobb is. Azt gondolom, ha hasonló árban találsz japán gépet, akkor nem érdemes kinait venni.....
Igen takony megoldás, ha valamit rárak a futár/szállító a tetejére egy kicsit is szabálytalanul (a daikin szabály) már szedheted is szét. Nem tudom miért kell ennyire elspórolni a dolgokat. Persze mivel nekünk kell életben tartani egy cseppet sem érdekli őket ... válaszra se méltatnak ... elolvastuk majd lesz valami se jön vissza.
Ha kiderülne ott mikor szereled, a fene se bánná, de mikor vissza kell menni akkor nagyon bosszant. Szét meg csak nem szerelhetek az ügyfél előtt egy vadonatúj gépet hogy kibírta-e a szállítást.
A megrendelt terméket csak akkor áll módunkban kiküldeni ha ezt a nyilatkozatot megkaptuk és leellenőriztük. A vonatkozó jogszabályban* foglaltaknak megfelelően ennek a terméknek a vásárlása végfelhasználói tanúsítványhoz kötött. *a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 14/2015. (II. 10.) Kormányrendeletben foglaltak alapján minden klímagázzal működő készülék értékesítése esetén a kereskedőnek rendelkeznie kell egy dokumentummal (végfelhasználói tanúsítvány), amely tanúsítja, hogy a készülék telepítését arra képesítést és engedélyt szerzett (F-Gáz azonosítóval rendelkező) klímaszerelő végzi majd. A tanúsítványt a kereskedő, a végfelhasználó (vásárló), valamint a klímaszerelő is köteles kitölteni és aláírni. Az Ön által megrendelt klímaberendezést csak akkor adhatjuk át/küldhetjük meg Önnek, ha birtokunkban van az Ön és a klímaszerelő által kitöltött és aláírt végfelhasználói tanúsítvány egy példánya.
Ahogyan olvasom lentebb -15C ; -20 C fok ami alá nekem nem is kell menni, mert van egy cserépkályha és ha kell mert -30C fok lesz akkor begyújtok.Csak nem akarok többé egész évre való fával bajlódni....
Érdemes megkérdezni, mert ha kinézel egy tipust, és melléteszed az árát, megpróbálnak ugyanazon az áron adni ugyanolyat, esetleg ugyanolyan tulajdonságút a saját készletükből.
Hogyan működnek ezek a klímaszerelő cégek? Mindegy honnan veszem meg a klímát?
Az a gond, hogy a lakóhelyem közelében van több klímát áruló cég is, de vagy nem árulnak olyan klímát amit kinéztem vagy, ha van is jóval drágábban mint a webáruházakban.
Például a webáruházban a Mitsubishi MSZ/MUZ-FV35VE klímát már 336.000-ért meglehet vásárolni, a környékünkön kapni se lehet, ahol meg lehet 450.000Ft.
A klímaszerelőnek mindegy hogy hol vásárolom meg a készüléket?
Körülbelül mennyiért szerelnek fel egy ilyen készüléket? A távolság a beltéri és a kültéri között 6 méter.
A 2 KW-os Fujitsu LECA elég alap gép. -15-nél nem áll meg, hanem valamiféle várakozó üzemben működteti magát. A beltéri csak leheli a langyosat, a kültéri ventilátor sem forog üzemi fordulaton. -13-nál újra üzemszerűen működik. Az LG -20-nál is dolgozik.
A csepptálca fűtés. Tapasztalatom szerint, ha az alsó lemezből szabadon elfolyhat az olvadék víz nem szükséges azt fűteni. Nálam csak a szigetelt cső van melegítve negyedóránként, kb. 3-5 percre, időzítő segítségével.
Ez már milyen ostobaság, hogy alapgéppel nem lehet fűteni? Jelenleg az alap gépek szinte mind tudják a fútést -15 fokig, több van, amelyik -20 ig. Annyi az egész, hogy rendesen kell méretezni, figyelembe véve a fűtéskor az alacsony külső hőmérséklettartományban leadott teljesitményt is, és akkor a gyártók alap gépei is kifogástalanul működnek. Amelyikben nincs, beledobni egy csepptálcafútést, és semmivel nem lesznek rosszabbak, mint a "fűtésre optimalizált " marketingdumával kétszeres-háromszoros áron árult gépek. Számtalan felhasználó fűt az utóbbi években kizárólag klimával, és jelentős részük ezt alapgéppel teszi és nem jellemző, hogy elégedetlenek lennének vele.
Mindenképpen szólj a szerelőnek, ha garanciális a géped. Ez a hiba ennek a tipusnak sajátossága, a kültéri hőcserélő bizonyos kompresszorfordulaton hozzárezonál a gép fém burkolatához. Megoldható probléma.
A kültérit nagyon nem is figyeltem, de ma észrevettem, hogy turbó üzemmódban olyan mintha kilazult volna benne egy csavar. Zörög tehát mintha valami (fém-a fémmel összeütközik).
Ugyan ezt figyeltem meg a legmagasabb venti fokozaton is. Esetleg valami tipp?
Szerintem elég. Csak 5,5 Pa a nyomásesés a befúvón? Anemosztát választásnál arra figyel, hogy hűtésre, és fűtésre egyaránt alkalmas legyen. Hűtésben szétterítjük a levegőt a mennyezet alatt, fűtésben lenyomjuk.
Fisherben, Fujitsuban tudok segíteni, a samsungot nem ismerem. Az LLTB viszonylag alacsony nyomású, ha kell 150-200 Pa akkor van komolyabb fuji. Nem tudom mire használnád
És amúgy márkában melyiket ajánljátok? Egy 55 négyzetméteres 4 emeleti lakásnak melyik részére érdemrs hogy kb mindenhol kellemesen lehűljön,de ne is fújja közvetlen rám.
A tömegcsökkentés jegyében a magasra nyíló ötödik ajtó karbonból készült, és a fogyasztás csökkentése érdekében a világon elsőként gázbefecskendezős hőszivattyús rendszer került a fedélzetre. Az időzíthető légkondicionáló rendszer gyorsan és halkan végzi a dolgát, a 36 fokos kánikulában is gyorsan lehűlt az autó belseje, és ehhez természetesen nem kellett elindulnia a benzinmotornak.
Miért kell a cseppvizet felnyomni a kültérihez? Mi köze ennek ahhoz hogy magasabban van a kültéri? 5-10 m szintkülönbséget bármelyik klíma tud mi a probléma 2-3 méterrel?
Minek cseppvízszivattyú?
Tök mindegy hogy a kültéri lejjebb vagy feljebb van a beltérihez képest a szintkülönbség az szintkülönbség.
És ne rakjunk már kültérit padlástérbe mert meg fog sülni
annyi lenne a kérdésem,hogy van itt olyan aki télen nyáron csak klimával fűt-hűt házat? Magyarul egy klima elég egy ház fűtésére? kb 80 négyzetméter köszönöm..
Nem gond. Cseppvíz szivattyú kell, hogy a beltériben keletkező kondenzvizet felnyomja a kültérihez, és onnan csöpögjön ki. Ahol meg lentebb van a kültéri, pláne semmi extra dologgal sem jár.
A klíma kültéri és beltéri egység elhelyezésekor gond ha 2,5m magassági eltérés van a két egység között?
Mindkét variáció megvalósul nálunk:
Mert lenne egy klíma a padlástérben de a kültéri egység kb. 2,5m-el lejjebb a falon lenne ideális.
Valamint lenne egy klíma a földszinten de hogy egy vízszintes sorban az eresz alatt legyenek a kültéri egységek, ezért itt a kültéri lenne 2,5m-el magasabban.
A csőhossz a padlás esetén kb.4m, a földszinti klíma esetén kb.5m.
Jó tudni hogy profi klímásként nem ismersz más könyvet :-) Csak a tartalomjegyzéket és az ábrákat találtam meg a neten, az alapján úgy gondolom, jól összefoglalja az alapokat
Szeretném kicsit mélyíteni a klímás ismereteket, (nem szakiként) ami még elég hézagos :-) Hol tudom ezt a könyvet beszerezni? Rácz László - Hűtési Rendszerek, Hűtőberendezések Láttam több részét is a sorozatnak.. Használtan is érdekelne, ha megvan valakinek és megválna tőle..
3-as COP felett jobb vagy mint a gáz, ha pincében a kazán akkor sokkal, ha öreg a készülék megint csak. Fa kb. egál a gázzal ha MINDENT patentra csinálsz. Ilyen ember nem nagyon van laboratóriumon kívül. Meg hát a fát is embertől veszed, ha érted mire gondolok.
Gondolom, ezek az eszközök már néhány száz klímával érintkeztek.
Nem vagyok szakmabeli, kémia sem az erősségem. Csak az arányok zavarnak.
Nem tudom hogy egy klíma mennyi töltetet tartalmaz, de azt gondolom hogy a nyitott csőszakaszban keletkezett szennyeződések maradék mennyisége (vákuumozással javarész eltávozik) nem tudja a pH értékét jelentősen befolyásolni.
Azt a minimális mennyiségű savasodást, ami képződhet, a tiszta réz felület simán közömbösíti. A rézhuzalok lakkozására a savak nincsenek hatással tudomásom szerint.
Jobban el tudom képzelni hogy például a szennyező anyagok a csapágyazásnál megjelennek és a megnövekedett motorterhelés túlmelegedést okoz, ami már valóban menetzárlathoz vezethet.
Ez egy régebbi modell Kalvert 3.4 KW R22 gázzal és a beltérinél vettem ezt észre .
A kültéri egységnél (elméletileg ) vissza szívatták a gázt és lezárták .
Akitől vettem ezt mondta ,hogy a kompresszornál van csap ,de én még nem vettem le a burkolatot
(mert meghalni sincs időm ) ,de majd megnézem . Sok mindent vettem már a neten futárral hozatva és eddig
nem csalatkoztam, mármint az áruban mert a futárszolgálatok úgy ahogy van idióták .
Sikerült már nekik akkumulátort fejtetőn hozni 2-t is a klímát is oldalvást hozták hiába volt felkiáltó jellel odaírva kompresszor ne forgasd ez a teteje !! Vettem már klímát is LG 3.5 KW ablakklíma 9 éve tökéletesen működik csak hangos
ezért gondoltam veszek egy split-t azért ez csendesebb ( már ha jó lesz ) :)
A levegőben lévő nedvesség és egyéb szennyeződésekkel a hűtőközeg klórtartalma valóban savas elegyet képez, mely az igen vékony tekercsszigetelést megmarhatja, és szerintem nem 'leég' a motor, hanem tekercszárlatos lesz. A rézcsőrendszert is megmarhatja a savas cucc, csak ott sokkal vastagabb falvastagságok vannak, és egy cseppet tovább tart. Addigra a motor már rég zárlatos lesz.
Ha klóros hűtőközeges akkor dobd ki még most ... elfog savasodni ha levegőt kapott ... és szépen lemarja a tekercselés szigetelését és leég a motor.
Mondjuk a kezét is leverném aki nem képes egy lebontott gépet rendesen ledúgózni ha már elakarja adni.
Buzi egy szakma ez ...
Ha nem klórozott a közege akkor elvileg nem savasodik ... azt mondják az okosok, Én nem tudom, de egyre gyanúsabb hogy az új közegek nem büdösek annyira ha leégnek.
A Mitsubishi és a Daikin kb. egyenértékú a Fujitsuval, nincs sok különbség közöttük. Ha megnézzük a listaáraikat, mindegyik 350.000 forint magasságában van, ez is tükrözi, hogy nagyjából hasonló kategóriájú berendezésekről van szó. A Gree egy másik kávéház, a listaárán is látszik, ami vagy nyolcvanezerrel kevesebb, mint a három japáné. Ennyivel kb. kevesebbet is ér, bár a tartóssága sokkal jobb, mint úgy általában a kinaiaké, azért zajszintben, minőségben nem éri el a másik három gyártó szintjét.
Eddig listaárról esett szó, de a neten látható módon a Daikin és a Mitsu ára jóval olcsóbb, mint a Fujitsué. Ez abból adódik, hogy ezek ára el van engedve, gyakorlatilag a webáruházak lenyomták a nagykereskedelmi ár szintjére az fogyasztói árat, mig a Fujitsunál ez nem áll fenn. A klimásod pedig nagyjából ezért ajánlja a Fujit, mert azon legalább marad námi haszna, nem úgy, mint a másik kettőn
Árban és leírás alapjánszinte minden paraméterben elég közel állnak egymáshoz. Aki szerelné az a Fujitsu-t javasolja, de az lényegesen drágább mint ezek a modellek.
Klímát szeretnék családi ház nappalijába szereltetni, a szoba ~31,5 m2 alapterületű, 82 m3 nagyjából.
A szerelő a következő típust ajánlotta az általa szereltek közül, 6 év garival:
Fisher FSOAI-SU-122AE2 225e Ft szerelve.
Abban az esetben, ha szeretném a fűtés funkciót is használni (- 15 fokig ), akkor pedig ezt:
Fisher FSOAIF Pro 125AE2 260 eFt szerelve.
Ismeri valaki ezeket? Teljesítmény, zaj szempontjából milyenek? Van műszaki paraméterlistám hozzá, de nem tudom, mi micsoda, az értékek számomra semmitmondóak.
Sehol, de kerüld is nagyon a termékeiket. (Én tuti nem fogom leírni mely termékek Chigo-k szerintem ... még sokáig ezen a piacon kell kaparjak.)(Ugye sokan árulnak egyszerre olyant is ami vállalható és olyat is ami éppen hogy.)
Hol lehet tudni, hogy ez a gyár mely termékeket gyártja, ami az országunkba is megtalálható? Jó lenne egy rangsort gyűjteni...
Ez egy fordítós szöveg:
A CHIGO légkondicionáló professzionális és elkötelezett világszerte légkondicionáló gyártója. Jelenleg a CHIGO éves termelése több mint tízmillió készletet képvisel, és világszerte az egyik legnagyobb légkondicionáló gyártó. A CHIGO Air Conditioning az iparág vezető 99% -os komponensek és részegységek szállítási arányát, az áruellátás gyors reagálását és a szigorú minőségellenőrzési szabványt rangsorolja a globális légkondicionáló piacon. Hongkongban a CHIGO termelési bázisa Kínában meghaladja a 3.000.000 m2-t. A teljes modern ipari lánc hatékony védelmet nyújt a vállalat számára, hogy magas színvonalú termékeket hozzon létre.
Értem én hogy csili-vili, de azt kérdezd meg a szerelőtől, (mert ökölszabály, hogy a szerelőtől veszünk klímát, hogy elkerüljük a későbbi egymásra mutogatást garis ügyekben) hogy lesz-e 5 év múlva alkatrész. Ha nem vágja rá helyből, hogy az xés y cég megbízható, 100éve a piacon van, akkor....
A különbség ot tlenne, hogy a folyosó falára tenném a kültérit, pedig a tetője, nem tudom olyan 60-80cm lehet a max különbség.
Airfel-t többen ajánlották ismerősök, akinek van, hogy nagyon szereti!
Igazából tudom, hogy a hőterheléstől függ a fogyasztás, ezért is írtam, hogy alapvetően szigetelt a lakás és nincs nagyon meleg, egyedül a 35-40 fok közötti kánikulában volt nehezen elviselhető!
Nem keverem, de a forrásom a netről volt, ahol ha már a könyvtárat hasonlították össze a hűtővel, akkor vélhetőleg háttérzajforrásként kezelték mindkettőt. De tényleg nehéz meghatározni, mert a 40dB-es szobában lévő klímát a WC-ben már nem is hallani :) Azért a 40dB csak addig 40, míg le nem lassul a befújás, és attól is függ, milyen környezetben van az ingatlan. A belvárosban fel sem tűnik, az erdő széli tó partján meg üvölt.
Biztosan buta a kérdésem, de neten alig találtam róla infót.
Azt meg lehet-e oldani, hogy a split klíma beltéri egysége alacsonyabban legyen, mint a kültéri?
5 emeletes panel zárószintjén lakom és oda gondoltam, hogy a folyosóra kellene egy klíma.
Ezt az airfel márkát tudjátok ajánlani?
Igaz, hogy egy normálisan használt inverteres klíma, ami 3-4 kwh körüli teljesítményű, akkor havi 7-8 000FTból meg tudom úszni, ha normális 23-24 fokot szeretnék nyáron a lakásba? A lakás új műanyag nyílászárós és hőszigetelt, a tető pedig 7 éve felújított.
Köszönöm Urak a véleményeket, Pajaci tette fel a kérdést, visszaolvastam, de ő sem kapott értelmes választ. Olyasmire lettem volna kíváncsi, hogy mondjuk alumíniumból van a hőcserélője, műanyagból a ventilátorlapátja amit a napsütés szétporlaszt, belülről valójában orosz gyártmány....
Egyébként az autóm Dacia, előtte Suzuki volt, mégis élek, mindenhova odaértem, és szeretnek a lányok.