A TGI egy amerikai étteremlánc, ahol idióta pincérek piros-fehér csíkos ingben rohangásznak, erre mindenféle szarokat tűzködnek, meg vesznek fel (kismacitól a kitűzőn át a munkavédelmi bukósisakig), amitől úgy néznek ki, mint a Village People egy koncertturnén, közben meg néha belesikongatnak a levegőbe, hogy "jaj de heppik vagyunk". Eszement egy dolog. Hogy itthon mit lehet pl. inni, az nem tudom, de Angliában(!) csak amerikai sört csapolnak. Gondolom ismered a viccet a csónakban való szeretkezés és az amerikai sör különbségéről. (Ja, és TGI' s Fiday = Thanks God It's Friday a hivatalos nevük.)
Családi ebédre szerintem megfelelő. Délben se nincs dugig, se nem hangos. Asszem napközben még kedvezményt is adnak a kajaárból.
Mi Hot Jazz Band koncertre szoktunk odamenni jeles alkalmakat ünnepelni, olyankor hangos és dugig van, de szuper a zene :)
Nem damasztabrosz/gyertyafény a stílus, viszont árban elég jók. Mi a férjemmel megismerkedési évfordulót ünnepeltünk ott december elején, 16e forintot fizettünk - mindketten steak-et ettünk + előétel páromnak capriccio (bélszín érlelve papírvékonyan salátával), nekem cipós leves + üdítők + 1 tál tortilla chips desszertnek.
Tudom melyik az a szám, az volt sokáig klippen! BAROMI JÓK NA (mint a Wasabi meg az Árnyas:)) Mostanában kevesebbet hallok róluk.:( Kiégtek vagy miafranc..
Beefsteak-et szeretnék enni Budapesten, jót, nagyot, nem feltétlenül a legdrágább helyen. Régen a LeRoy-ban ettünk időnként, ünnepi alkalmakkor, de az az étterem megváltozott, más lett a tulaj, így ez most kiesett. Tud valaki ajánlani egy hasonló helyet?
Megnéztem a Vladlent a Wesselényi utcában nem mesze a körúttól.
Ami pozitív: nagyon kedves kiszolgálás, szépen elkészített ételek, egész jó konyha, jó árak. Délben olcsó és a lebbencs-darás metélt-serpenyős krumpli - káposztás cvekedli-n (stb) túlmutató menű. Például aznap babgulyás volt valamint tengeri hal orly módra, tartár, rizs, 650-rt. Meg vannak jó kis főételek is ebédidőben 450 ftért. Sajnos 15 óra után voltunk ott.
Ami negatív (olyan kedves volt a kis hölgy, hogy erről Neki nem mondtam semmit): giccsfestmények a falon, illetve a roséra sütött liba kissé állott volt. Mm. a hús amiből sütötték. Az adag sem volt túl nagy 1550 ftos főételtől azt reméltem, hogy jóllakok.
De ami miatt nemigen megyek vissza az a giccsparádé. Nálam az ízléstelenség, a nem megfelelő atmoszféra legalább annyira kizáró ok, mint a rossz konyha.
Ugyan ez a helyzet a Rizottó nevű étkezdével az Éhes Cápa és a Páter Bonifác között a Szondi (?) utcában.
Én egy időben Bécsbe jártam ki sushiért, a piacon lehet venni műanyag dobozban mindenféle előre elkészítetteket, meg össze lehet állíttatni saját variációkat.
Az I love sushi pontosan ugyanaz (szerintem még a cég is, mert doboz, szója szósz, stb. megegyezik).
Megbízható tömegáru, még éppen elfogadható áron. Nekem mindenben sok kicsit a rizs, a tartalom rovására.
De pl. a Pozsony belvárosában lévő aranyárban dolgozó étterem minőségét nem közelíti meg.
A Margit kórház felett, vhol a hegyen rémlik mintha lenne egy vendéglő, amiről olvastam a topicban vmikor, ma arra vet az este, megnézném, ha megtudnám a helyét és a nevét.
Ami biztos nem: Serpenyős, Wasabi, Udvarház, Fenyőgyöngye
Belátom én hogy kevés infó ez így, de mit csináljak, ha csak ilyen rövid az eszem.
Wow eddig 3 emebert ismertem aki szereti oket. Ebbol 3 a kollegam:) a toxicity es a steal this album istenkiralyak, az altalam ismert harmadik a system of a down annyira nem jon be, ott meg kerestek magukat.
Hogy egyik sem normalis az is tuti:DDD de a szovegeik nagyon ott vannak, igen melyen el tudjak gondolkoztatni az embert:) csak neha ki kell hamozni a horges mogul oket:) ...ehh be is tolom a zenegepbe oket mert megjott raja a kedvem:) pepproni, angry peppers, mushroom all of types.....
Azt tudod h ketten is enekelnek a bandabol?:) a bass gitaros adja a horgos hangokat meg a kiabalast, az enekes meg tud enekelni...a stela this albumon levo 15-os lassu szam megmutatja h ezek tudnak zenelni.
Megnéztem a bemutatkozódat: System of a Down: kevesen ismerik, pláne szeretik: nekem meg benne van az első 5 -ben (ami nálam nagy szó)! Cool! A basszgitáros teljesen őrült tetkós arc, de a szakállas énekes se kutya.
Sziasztok Bélpoklosok! :) Lehet, hogy már említettem, de van egy igen pipec kis éttermes-gasztrós honlap, elég jól össze vannak szedve a helyek, sok infó van róluk, nekem táccik! Ja, és 2 személyes vacsit is lehet nyerni az oldalon... A cím: www.klikkide.hu
Tegnapelőtt a Cafe Miro Grandeban ettem egy hipercsúcs grillezett kecskesajtot körtével, cukkinivel pirítóssal (990). Kulináris orgia volt. A kiszolgálás rendben, a dizájn sokkal jobb mint a Várban vagy a Mammutban.
Elég jó tapasztalatom volt a Grappa nevű helyen is. Bár nem egy nagyságrend az előzővel a konyha szempontjából. Árai viszont alighanem verhetetlenek. Menű: hideg almaleves+kijevi jércemell, petr burg+gesztenypüré tejszínhabbal= 650 ft.
A testvértopicban már részletesen beszámoltam egy kétségkívül régi esetről Rosenstein ügyben. Lényege, hogy a legordenárébb módon vágtak át egy rakás pénzzel. Nekem meg ment a vonatom s nem volt időm a dolgot rendbe tenni, hanem kifizettem. Hasonló esetem csak a Wabisabiban volt.
Nem kérdés: Erre az Árnyas vendéglő a legalkalmasabb a Krúdy-féle levesekkel, pecsenyékkel, és házi süteményekkel: Bp. XII. ker Diós árok 16.
oictársaim nem fognak csodálkozini ajánlásomon, de a házi magyarosban most tényleg ők a a legjobbak, és leghangulatosabbak, a duruzsuló kemencéről már nem is beszélve.
A MATTEO ÉTTEREM ÉTLAPJA
Tapas.Tapas.Tapas
yLibamáj tatár pirítóson
Goose liver mince on toast
Foie gras d’oie sur toasts au tartare
yMarinált szardella citrommal
Marinated anchovy with lemon
Anchois marinés au citron
yPácolt zöldségek bazsalikommal
Marinated vegetables with basil
Légumes marinés au basilic
yParmezános articsóka szív szárított paradicsommal
Artichoke hearts with parmesan and dried tomato
Cśur d’artichaut au parmesan accompagné de tomates séchées
yParadicsomos fehérbab
White bean in tomato sauce
Flageolets ŕ la tomate
yFűszeres kecskesajtkrém grissinivel
Spicy goat cheese cream with grissini
Crčme de fromage de chčvre épicée au grissini
yTöltött olívabogyók pestóval érlelve
Stuffed olives cured in pesto
Olives farcies marinées au pesto
ySerránói sonka bébikörtével
Serrano ham with baby pear
Jambon de Serrano aux petites poires
yCsípős csirkeszárny paprikalekvárral
Hot chicken wings with paprika jam
Aile de poulet piquante ŕ la confiture de poivron
yLazackocka garnélafarokkal és citromos póréhagymával
Salmon cube with prawn tail and leek cured in lemon
Dé de saumon et queue de crevette accompagné de poireau au citron
yÁfonyás camembert vargányával
Camambert with cranberry and boletus
Camembert aux myrtilles et aux bolets
yFüstölt libamáj mazsolás fenyőmaggal
Smoked goose liver with raisin and pignoli (pine-kernel)
Foie gras d’oie fumé aux geničvres et aux raisins secs