Keresés

Részletes keresés

Ghanima Creative Commons License 1999.08.18 0 0 31
Püff nekem, kedves Galadriel! :-)))
Ha valaki, hát te igazán kell, hogy tudjad. A manóba is! Ha hazaérek, nem csak a kapzsi részt nézem át tüzetesebben, hanem a Lórienben játszódót is. Hopp! Hiszen amikor Gimlinek levág három szálat a hajából!!! Tadadamm!
Azt hiszem, megvilágosodásom támadt, hogy miért volt bennem ez a fekete hajúság: amikor Frodo és Samu ott vannak Galadriel tükrénél és arról beszélgetnek, hogy mi lenne, ha esetleg Galadriel venné át a Gyűrűt... Akkor ahogy végiggondolja, hogy ő lenne a büszke, sötét úrnő, akinek mindenki hódol és nem is látszik gonosznak. Talán valahogyan innen maradt meg ez a sötét szín-dolog. No, ugye, azért ez is egy érv pl. Rastaman kétségbeesett (bocsánat, Rastaman, de nem jut eszembe jobb, találóbb szó) kiáltása mellett, miszerint ökörség a megfilmesítés. Lehet, hogy ha Tolkien élne, ő sem engedné. Erre nézvést meg már jóóó sokat beszéltünk.
Többedjére mondom, én úgy vagyok vele, mint a tiltott dolgokkal: vonz és taszít. Hiszen én "már" legfeljebb biggyeszthetem majd a szám szélét, hogy, hiába, na, a könyv ezerszer jobb, de valóban, azok, akik lusták olvasni, vagy félbehagyták az első 80-90 oldal kissé unalmas mivolta miatt a könyvet, azok talán sosem fognak a jövőben belekezdeni! Sajnálnám, ha így történne, de reménykedjünk! Kissé hasonlít ez ahhoz a felvetéshez, hogy árt-e vagy sem a könyvek képregényesítése. Én emlékszem, hogy zsenge szilfa koromban a Pajtás és a Füles nem egy képregényének olvasása után olvastam el az eredeti könyvet is. Azonban különbözőek vagyunk, sajnos-hálistennek.

Mellesleg azonban jó kis játék újabb és újabb színészekre gondolni más-más szerepben. Tényleg, el tudnátok képzelni például egy magyar szereposztást, esetleg csak részben akár??
Mellon,
Ghanima

Rastaman Creative Commons License 1999.08.18 0 0 28
ugy latom nem voltam eleg megygozo...
a megfilmesites egy OKORSEG!!!!!!!!!
Sean Connory pedig a Dragonheartban adta a sarkany hangjat....

ja, es kosz a biztatast/segitseget

Rastaman, aki nem szeretne, ha megfilmesitenek a Gyuruk Ura-t

Ghanima Creative Commons License 1999.08.18 0 0 27
No, még egyszer, kedves Red Dawn!
A film szereposztásához, tőlem: Uma Thurman kiváló színész, de nekem nagyon messze van Galadrieltől, sőt brrr. Kate Winslet esetleges Arwenjéhez ideidézem (remélem jól emlékszem rá), amit talán Rhia írt le a másik topicban: hogy' néz ki egy húsgombóc lovon? Höhöhö! Teljesen igaza van. A Titanicot nem láttam, nem is vágyom rá, de ez a Winslet lány nem látszik nagy színésznek.
Még valami a női alakokat megformáló színészek kérdéséhez: manapság persze minden hajat kiválóan meg lehet festeni, van paróka is, de számomra Galadriel és Arwen fekete, Éowyn pedig északi szőke, márpedig az eddig elgondolt hölgyek épp ellenkező színű hajzattal bírnak. Ez persze csak apróság, de mégis...
Van valakinek ötlete Elrond, Théoden, Szarumán, Trufa és Legolas szerepére? Az jutott viszont eszembe, hogy milyen nagyszerű volt Sean Connery mint a sárkány hangja abban a jó kis fantasy filmben, nem jut az eszembe a címe, na! Talán ha már nem akarja vagy nem adják neki Gandalfot, akkor lehetne esetleg Szauron hangja, na??
Sem a hivatalos honlapon, sem az Imladrison nincs még csak halvány utalás sem rájuk :-(((
Most láttam, hogy Pippin Billy Boyd lenne, de nem tudok róla semmit. Ami persze nem olyan nagy baj, hiszen folyton azt hangoztatják/juk, hogy ne "elcsépelt" hollywoodi arcokat lássunk, de azért mégis, egy picikét...
Üdv, mellon,
Ghanima
Ghanima Creative Commons License 1999.08.18 0 0 26
Nahát, Rastaman, te is nagy vagy!
Most már csak annyi "kell", hogy akik a jövőben megolvassák ezt, azok legyenek elég kíváncsiak elovasni azt is... Már csak azért is, mert ezt biztosan nem fogja senki sem megfilmesíteni :-))))
Járj szerencsével könyvileg és majdan Párizsban is!
Üdv,
Ghanima
Ghanima Creative Commons License 1999.08.18 0 0 25
Nyertél! :-)
Ha pontosan emlékszem (mivel ma reggel még nem jutottam el csak Théoden haláláig a harcmezőn), akkor Khap-shu, vagy valahogy így nevezték őt valamerre keleten?? Na, hazamenvést majd oda-olvasok!
Üdv,
Ghanima
dr_strange Creative Commons License 1999.08.18 0 0 24
csak nem Kapzsi??:-)

d_s

Rastaman Creative Commons License 1999.08.18 0 0 23
Gyűrűk Ura fanok ide!
ez igy megfelel?
merthogy ez lenne a masik topic, a Torzsasztalon
Rastaman Creative Commons License 1999.08.18 0 0 22
zat majd elfelejtettem, h a film engem csoppet sem izgat...szerintem nagy csalodas lesz a Guruk Ura fanoknak, merthogy az ilyesfajta feldolgozas nem szokott jo lenni, es nem azert mert a film szar, hanem mert az olvaso valoszinuleg tok maskepp kepzelte el az egeszet, es igy illutiorombolo lesz
Rastaman Creative Commons License 1999.08.18 0 0 21
koszi!
kiraly vagy!

multkor a Nyugati aluljaroban az orrom elott foglaltak le a masodik kiadas harom kotetet...
:((

dr-strange: en nem leszoltam, csak megjegyeztem...lehet, h ott van egy par dolog, amit mar kidumaltak...
mindjart megkeresem a topicot, es megprobalom belinkelni...

Ghanima Creative Commons License 1999.08.18 0 0 20
Szerbuc, Red Dawn!
A rajzfilm a Helm szurdoka-beli csatával ér véget, legjobb tudomásom szerint. Még mindig lusta voltam kivenni kölcsönzőből a filmet, talán ha kivennénk, mindent megtudnánk, nem :-))?
Teljesen egyetértek veled, hogy nagyon nagy fába vágja a fejszéjét, aki meg akar filmesíteni egy regényt! (Csak Fangorn meg ne tudja, miket mondok itten!) Én is úgy emlékszem, hogy Ende levetette a nevét a filmről és jogosan, merő nyáltömeg lett a szerencsétlen film. Brrr!
Amikor az egyik kolleganőm tőlem megtudta, hogy készül a film, teljesen föl volt háborodva. Neki már az is sok volt, mint mondta, hogy Tolkien fia sorra kiadogatja az összegyűjtött töredékeket (ebben nem értek egyet vele), szerinte ez nem más, mint kapzsiság. (Emlékeztek, mi volt Szarumán neve keleten? Na?) Ő attól "fél" és be kell lássam, van benne valami, hogy aki megnézi a filmet, az egyrészt talán nem fogja akarni elolvasni a könyvet, másrészt pedig - amiről a régi topicban mintha már cseréltünk volna eszmét - , ahogyan Tolkien is gondolta, a képi megjelenítés egyfajta képet "fagyaszt be", örökít az emberek gondolataiba, holott "a" mesében, regében, költeményben épp az a csodálatos, hogy mindenkinek mást mond, még akkor is, ha ugyanazt a szöveget olvasták is.
No, ennyi locsi elég most,
Mellon!
üdv,
Ghanima
Ghanima Creative Commons License 1999.08.18 0 0 19
Kedves mindenki!
Rastamannak igaza van, volt/van ? ilyen topic a Törzsasztalon, de valahogy elsüllyedt :-(((. Talán megérné valahogyan ide behogyishívjákolni. Már elnézést a rettenetesen hozzáértő meghatározásért! Valami olyan "kattints ide" izét talán tudna valaki alkotni - a Nagy Wágner Sztrovacsek talán??? ő valahogy mindig, mindenhova oda tud figyelni és ért is ezekhez az izékhez.... sóh! sóh!, haj! óh, bár!
Valószínűleg jobb helye van itt a kultúrában a Gyűrűk Urának, ezért aztán jó
hogy dr_strange fölvette a fonalat és idehúzta a témát. De azt gondolom, hogy a régi helyén van/maradt sok olyan dolog, ami talán azok is érdekelné, akik csak itt olvas/n/ának-írnának kedves könyvükről.
Tehát, ha szabad, közhírré tétetik: kerestetik egy szgépes fenomén, aki valahová ebbe a topicba bele tud tenni egy ilyen "ide is nézz, ha régebbi dolgok is érdekelnek" vagy esetleg az egész törzsasztali "Gyűrűk Ura Fanok, Ide" topicot át tudná plántálni ennek a topicnak az "aljára".
Már bocsánat, ha belekontárkodtam volna a topicgazda szándékaiba!

Kedves Rastaman! Ha most ott volnánk, ill. itt volna a régi topic, akkor talán nem köllene megismételnem magam segítő szándék-ügyben, bár szívesen teszem, természetesen akárhányszor.
Tehát: Első kiadású, keménykötésű Gyűrűk Ura ügyben próbálkozz az Atticus Antikváriumban, ők "szakosodtak" SF-re és fantasyra. A bolt az Asbóth u.-Király u. sarkától kicsit beljebb, az Asbóth u-ban van, a Madách házak "mögött". Halványan rémlik még, hogy mintha a múlt pénteken délután láttam volna a három kötetet a Katona József u. Nyugati pu. felé eső végénél lévő kis antikváriumban, ami a Teásbolt mellett van, de erre nem teszem le a talpas nagy eskűt!
Mellon!
Üdv,
Ghanima

dr_strange Creative Commons License 1999.08.18 0 0 18
Mér' baj az, hogy volt már ijjen topik??:-)
Számomra az elkövetkező egy-két év legjobban várt filmje és egyike azoknak a könyveknek, amelyeket évente újraolvasok. Szerintem sosem lehet róla eleget beszélgetni.. ezért nyitottam ezt a topikot. Meg talán jobban is illik ide, a kultúra fórumba.

hali,

dr_strange

Rastaman Creative Commons License 1999.08.17 0 0 17
NAGYON FONTOS!!!!!!!

most (szept 2-an) kiutazom Parizsba, es szeretnem meg elotte beszerzni a Gyuruk Urat, lehetoleg az elso, kemenykotesu kiadast...
ha vkinek meg lenne, vagy tudja, h hol lehet +talalni, eresszen egy emilt, lécci...
kosz..
ja, es hasonlo topic mar volt a Torzsasztalon...nem?

Gofry Creative Commons License 1999.08.17 0 0 16
Elijah Wood Frodónak?
Lehet, hogy én emlékszem rosszul a pasasra, de nem túl fiatal a szerephez?
dr_strange Creative Commons License 1999.08.16 0 0 15
Szia Red Dawn,

a Silmarillion meg a többi tényleg nem könnyű olvasmány, de szerintem fantasztikus mélységet ad a Gyűrűk Rának, még jobban kiteljesíti ezt a gyönyörűen megformált világot.
A rendező nyilatkozatait olvasva én nagyon reménykedem, mert úgy tűnik, hogy egy igazi Tolkien hívőről van szó, aki mélységében ismeri a könyvet, és hű akar maradni annak szelleméhez.
Majd meglátjuk.

dr_strange

Red Dawn Creative Commons License 1999.08.14 0 0 14
Sziasztok!

Tudtommal a rajzfilm kb. másfél könyvnyi történetet ölel fel (azaz a Gyűrűk Ura sztori felét). Én sajna csak németül láttam, de nem emlékszem pontosan, hol lett vége. De tetszett nagyon.

Amúgy a film veszélyes vállalkozás... ez egy olyan téma, amit NAGYON KÖNNYEN el lehet cseszni! Így járt a Végtelen Történet (Michael Ende), kegyetlen rossz film készült belőle, olyannyira, hogy tudtommal az írója nem volt hajlandó a nevét adni hozzá (ez a Gyűrűk Ura esetében nem forog fenn :((( ). Pedig a könyv (A Végtelen Történetről beszélek épp) hihetetlen jó. De ha nem így alakul (nem cseszik el), akkor a filmtörténelem egyik leendő legnagyobb alkotásáról beszélünk épp...

A szereposztásról az a véleményem, hogy a fele gárdát nem ismerem. Kate Winslet-ről hallani sem akarok, az fix (Titanic sux - igaz nem láttam :), de szerintem Uma Thurman _A_ színésznő Galadrielre... nincs sok szerepe ha belegondoltok, viszont gyönyörű (ez persze magánvélemény). Én hozzá hasonlónak képzeltem el G-t, mikor olvastam a könyvet (már vagy 20-30szor =).

Mit szóltok az Interneten is fellehető Tolkien-témájú festményekhez? Szerintem van köztük nagyon sok jó! Van egy könyvem, a címe Tolkien Világa, abban ezekből a festményekből látható egy válogatás, a festők életrajzával egyetemben.

Még egy kérdés: hogy tetszett nektek a Gyűrű keresése, a Szilmarilok? Én még egyiket sem olvastam, azaz a Gy.K-t elkezdtem, de eddig nem nagyon köt le (az első történet közepe tájt járok).

Na megyek, szia mindenkinek!
Red Dawn

Champace Creative Commons License 1999.08.05 0 0 13
Valóban.
Valóban.
Pirx Creative Commons License 1999.08.04 0 0 12
A rajzfilmmel kapcsolatban: valóban csak az első részt készítették el?
(Egyébként valóban nem kisgyermekeknek való, én nem is mutatom meg a lányaimnak, csak ha majd már jóval 10 év fölött járnak...)
Champace Creative Commons License 1999.08.04 0 0 11
A Bakshi féle film a videótékákban általában kölcsönözhető. Pl. Az újpesti Ady Endre művházba'
Tova Szilárd Creative Commons License 1999.08.01 0 0 10
Megnéztem az 5 éves kisfiammal -- hát szegény majdnem elsírta magát...
neki nagyon nyomasztó volt.
dr_strange Creative Commons License 1999.07.31 0 0 9
Nekem sem tetszik a szereposztás, nem azért írtam le. Connery igen, őt szeretem, jó Gandalf lett volna, kár, hogy nem vállalta. De így most már tényleg sztárparádénak tűnik az egész. Persze ettől még lehet jó film.
Kedves Pirx, sajnos nem láttam a rajzfilmet, de szívesen megnézném.

Viszont jelentem, én megtaláltam a tökéletes szereposztást. Így néz ki:
Frodo: Graham Chapman
Bilbo: Terry Gilliam
Gandalf: John Cleese
Arargorn: Michael Palin
Legolas: Eric Idle
Galadriel: Connie Booth
Sauron: John Cleese
...
...
...

Mindjárt meg is írom Peter Jacksonnek. Talán még nem késő...

Champace Creative Commons License 1999.07.30 0 0 8
Nekem nem tetszik a szereposztás!
- ahogyan a starwars1 szereposztása sem tetszik -

A sean connery még haggyán, de, hogy holmi Titanic jusson nekem eszembe egy nőről, aki harcoskirálylány, meg stb...
Miért jó, hogy ismertek a színészek?
Ez éppen egy olyan film, amit noname színészekkel is el lehetett volna adni.

Pirx Creative Commons License 1999.07.30 0 0 7
Látta már valamelyikőtök a Ralph Bakshi rendezte rajzfilm-animációs Gyűrűk Ura változatot? Szerintem eszméletlenül jó, sajnos azonban csak az első könyvet csinálta meg, ha jól tudom.
dr_strange Creative Commons License 1999.07.29 0 0 6
Találtam egy érdekes dolgot, egy Brian Crawford nevű illető írt egy regényt Isildur címmel, nagyon dicsérik, és innen letölthető! Most jött le nekem is, még nem nyomtattam ki, mert 300 oldal, de hátha jól van megírva...

dr_strange

dr_strange Creative Commons License 1999.07.29 0 0 5
a felsoroltak közül a NewLine Cinema által még csak Elijah Wood, McKellan, Astin és talán Holm lett megerősítve. Connery a logikusabb Gandalf, de a hosszú forgatási idő miatt lemondta a szerződést. Egy utolsó info szerint Eowyn szerepére most Kate Winslettel tárgyalnak...

shine on,

dr_strange

BagolyMondja Creative Commons License 1999.07.29 0 0 4
Háp, háp, kicsit talán túlságosan is sztárparádé ez a felállás. Uma Thurman mint Galadriel??? ha ezt az itteni Galadriel látná... nálam pl. Kate Blanchett jobban bejönne ötlet szintjén, pl. mert jobb színésznő. Ethan Hawke-ért sem vagyok oda, Mira Sorvino, Elijah Wood, Ian Holm rendben, Spall és Astin (Austin?) urakat nem ismerem. A Saruman-Sean Connery és Gandalf-Ian McKellan felállás fordítva tűnik logikusabbnak, de mindkét színész kiváló.
Peter Jackson csinálta a Heavenly Creatures-t? Ha jól emlékszem, és igen. akkor kiváló választás. Csak nehogy valami Star Wars-hangulatú dolog süljön ki az egészből...
dr_strange Creative Commons License 1999.07.29 0 0 3
kedves useless, hivatalos infót még nem olvastam, de itt olvashatsz egy érdekes diszkussziót a kérdésről. Legtöbben John Williamsért kiáltanak, ez az ötlet nekem egyáltalán nem tetszik. Loreena McKennitt viszont igen...

shine on,

dr_strange

Useless Creative Commons License 1999.07.28 0 0 2
Meg tudja valaki mondani, ki írja a film zenéjét?
HBB Creative Commons License 1999.07.28 0 0 1
Egyébiránt a régi gyűrűkurafanokide c. topic szerintem elég jól körberágta a témát.
HBB Creative Commons License 1999.07.28 0 0 0
Gondolom nem lesz 0 az érdeklődés a film iránt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!