Keresés

Részletes keresés

Pulmy Creative Commons License 2015.04.03 -1 0 48972

Ha technikai aláöltözőben megyek ,nem szoktam bűzleni,de más pólókban igencsak.

Bár ha meggondoljuk,azt mondják a nagyokosok,hogy az érett "emberszagra" beindulnak a menyecskék :D.

Előzmény: donjuan1984 (48966)
Pulmy Creative Commons License 2015.04.03 -1 0 48971

Nem raklamálásképp. Tegnap csináltam a hard verzióban 3707 pontot,de nem jelent meg a listában. Vajh miért?

Előzmény: annyi baj legyen (48932)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48970

Biztos visszafogta a pólómon látható "leszúrlak ha beszólsz" felirat. :DDDD

Old Spice-t próbáltam én is, de nem bírom és nem is nagyon vált be. Mondjuk világéletemben utáltam a kenceficéket. 

Előzmény: Törölt nick (48969)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48969

Hát mert vóna szólni neked ilyen fizimiskával? :-))

Csere póló alap nekem is, oldspicc kék kenőcsös egész jó ilyen esetben is. (izzadás)

Előzmény: Törölt nick (48957)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48968

Stiftet próbáltam én is, de nekem az amolyan halottnak a csók-kategória volt. 

Előzmény: donjuan1984 (48966)
qentar Creative Commons License 2015.04.03 -1 0 48967

Világos, azt meg is értem. Vizes időben épp ezért kamásli, azt a busz előtt leveszem, plusz a sarat kibányászom a bakancsból. Följebb meg nem szoktam varacskos lenni :D

A nyári izzadás bűzét eddig valahogy megúsztam. Mindig úgy mentünk, hogy a célban leraktuk az autót, és onnan busszal/vonattal a rajtba.

donjuan1984 Creative Commons License 2015.04.03 -1 0 48966

Azt szoktam mondani, hogy úgy izzadok mint nem egy, hanem két ló! :D
Általában metróval jutok el a busz állomásra itt Bpesten ahonnan indulok és van, hogy már odafelé sikerül leizzadni, igaz ez főleg télen jellemző. Husky pólóm van, ami jól szellőzik, de tavaly, amikor 30 fokban másztam meg a Naszályt..hát a kilátónál már súrolhatta a kilót a tömege :) Szoktam betenni kis dezodort, stiftet, szóval igyekszem tekintettel lenni másokra is.

Előzmény: Törölt nick (48964)
pavarotti Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48965

Alap a tartalék póló.

Jobb időben (tavaszttól ideértve, persze nem a mostaniban) pedig - ha nem dzsindzsában kell járni - a meztelen felsőtest:)

De régi pólóból csináltam olyat is, hogy az elejét kivágni (szemből nézve a hasi részét jobb és bal oldalon egy-egy függőleges vágás alulról egészen gallérig, gallér alatt pedig összeér), így szinte csak a vállat védi a zsák meghúzásától, viszont nagyon kellemesen szellőzik.

Dobogókői nyári hétvégi turistaözönben persze azért nem így megy az ember:), illetve a téli ruházat is nyilván bonyolultabb, ha nincs szupertechnikaid (de ha van szerintem akkor is), sajnos sokat kell öltöznivetkőzni.

Előzmény: Törölt nick (48964)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48964

Én is szoktam jelezni, ha sikerül összesározni magam, hogy bocsánat, de két napja küzdök az elemekkel, fáradt, koszos és büdös vagyok, majd meghúzom magam egy sötét sarokban. Nem volt még gond ezzel a környéken.

Tényleg, a büdösség... Más is rászorul, hogy tartalék tiszta pólót hordjon magával, ami a kulturált hazaútra kell, vagy csak én? :) A hátam rettentő mód szokott izzadni még akkor is, ha nem nagyzsákkal túrázom.

Előzmény: Arelme (48962)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48963

Azon a járaton javarészt a zirci nagybevásárlásból hazafelé igyekvő emberek voltak, akik a busz és a közért közötti negyven, csontra letakarított métert tették csak meg, egy fia vizet nem szedtek össze. Nekem meg a nadrág felhajtója volt tele odafagyott jéggel, az olvadt ki, és szép fekete lefolyásokkal igyekezett a lépcső meg a sofőr felé :) Szóval tényleg én voltam a busz tisztaságára a legterhelőbb :D A busz meg eleve csont tiszta volt, amikor felszálltam, az lehetett az első menete aznap. Nap végére persze biztos rosszabbul nézett ki, de azt már nem láttam, mert ültem a kád forró vízben :) 

Előzmény: donjuan1984 (48959)
Arelme Creative Commons License 2015.04.03 0 2 48962

A volán utazási feltételeiben valami ilyesmi áll: 

"Az autóbuszon szennyezett ruházattal, szennyezést okozó kézipoggyásszal utazni vagy más olyan magatartást tanúsítani nem szabad, amely az autóbuszt, annak felszerelési tárgyait, más utasok ruházatát, kézipoggyászát beszennyezheti vagy azokban kárt okozhat. Annak, aki a járművet poggyászával, ruházatával vagy más módon beszennyezi, pótdíjat kell fizetnie."

Továbbá:

"Az utazásból kizárható:

...

c) aki az utazási feltételeket nem tartja meg. 20/1981. (VI.19.) Mt. r."

Ez alapján simán van lehetőségük rá, hogy ne engedjenek fel. 

Persze érdekes téma ez is, pl. velem sem fordult még elő,hogy ne engedjen fel járatra. Pedig néha én szégyelltem magam, hogy nézek ki. 

Előzmény: Pulmy (48958)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 1 48961

...illetve most csak ennyi van benne: 

. Az utazásból kizárható

a) az ittas személy,

b) aki botrányosan viselkedik, vagy más hasonló okból utastársai terhére van,

c) aki az utazási feltételeket nem tartja meg. 20/1981. (VI.19.) Mt. r.

Utazásból való kizárás csak lakott területen vagy tartózkodásra alkalmas nyilvános helyen történhet.

Valószínűleg itt a B pont második felére hivatkozhat. Régebben benne volt konkrétan a koszos ruha.

Előzmény: Törölt nick (48960)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 1 48960

Koszos, sáros ruházat esetén megtagadhatja. Meg olyan viselkedés esetén, ami zavarja a többi utast.

Előzmény: Pulmy (48958)
donjuan1984 Creative Commons License 2015.04.03 -2 0 48959

Most nem azért, de kizártnak tartom, hogy csak alólad folyt a hólé, gondolom más sem tette zacskóba a lábát :)
Mi a barátommal a Bánkút- Szarvaskő szakaszt csináltuk és tudtuk, hogy el kéne érni a 16:36-os (asszem) buszt, de az utolsó 2 km-en ehhez kb futni kellett, ami 13 kilós zsákkal bizony megterhelő és munkára készteti az izzadság mirigyeket is :) Egyszóval dezodor ide vagy oda, elég emberszagunk lehetett már  a Szarvaskő- Eger járaton is, de ami még érdekesebb, hogy utána viszont simán felszálltunk az Eger- Bp autópályás járatra ahol olyan ülések voltak amilyet előtte még nem láttam, mintha bőrből lettek volna. Pár nálam is fiatalabb utast hallottam hőbörögni, de nem volt mit tenni, nem volt idő átöltözni sem, így a buszon tetem meg, de csak pólót cseréltem.
Esős, saras időben más sem marad makulátlanul tiszta, még ha nem is annyira koszos nyilván mint egy túrázó :)

Pulmy Creative Commons License 2015.04.03 -1 0 48958

Szerintem ezért nem tagadhatják meg a felszállást. Érdemes lenne rákeresni az üzletszabályzatban.

Előzmény: jzp2107 (48936)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 2 48957

...igen, mert nekik kell takarítaniuk a buszt, főleg napközben. Sajnos néha kivédhetetlen a dolog: a januári -11 fokos sátorozás  után (nem volt kamáslim) a jéggé fagyott nadrágszáram a zirci buszon olvad le rendesen. Mire Csernyére értünk már patakokban folyt alólam a hólé. A sofőr csúful nézett, de nem szólt semmit végül is. Gondolom utána moshatta fel az egész hóbelevancot. 

Előzmény: qentar (48956)
qentar Creative Commons License 2015.04.03 0 2 48956

Az ágasvári árakon én is meglepődtem tavaly, de ha belegondolsz: azt a sok cuccot oda mind fel kell cígölni, nem kis költség és energia. Faja lehet tojást szállítani az erdei úton. A jégkrémet tényleg nem szabad megkérdezni, arra harapnak. :D

Nem tudom, a volánosok valahogy mindig nagyon kelletlenül néznek ránk, ha látják, hogy turisták vagyunk. Akkor is, ha nem látszik, hogy nem a bokor alól másztunk épp ki (azt hiszem, nem is volt még olyan, hogy nagyon sárosak lettünk volna, azt még érteném is). Kifejezetten rossz tapasztalataim vannak velük.

olahtamas Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48955

A szöveges leírásban meg 200 méterre jelzi Vagdalthús a kiérkezést a főútra a bélyegzőhelytől.

Előzmény: HEV (48953)
kakukKata Creative Commons License 2015.04.03 -2 0 48954

Én is :-)  Talán egyszer házőrzőnek is elmegyek :-)

Előzmény: Törölt nick (48922)
HEV Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48953

A terv szerint belterületen egy utcával NY-ra megy le a főútra.

Előzmény: olahtamas (48952)
olahtamas Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48952

Akkor ha jól értelmeztem a szöveget, valahogy így néz ki az új útvonal:

http://waymarkedtrails.org/hu/?zoom=15&lat=47.91626&lon=19.41419&hill=1

Előzmény: donjuan1984 (48944)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48951

Nekem speciel tetszik. A Güszi-pihenő óta meg újra van hitem a "kisemberek" (jó értelemben vett kisemberek) önzetlenségében. 

Előzmény: Güsziológus (48949)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48950

Egy picit engem is megleptek az árak az Ágasvári-turistaházban, de pontosan úgy voltam vele mint ti is hogy mindenképpen akartam fogyasztani, ezzel is támogatandó őket.

Mert kell oda az a klasszikus turistaház, nekem nem jut eszembe még egy ilyen az útvonalon, sehol sem, legalább ez maradna már meg.

Volt kaja bőven a táskámban mégis fogyasztottam ennek jegyében, sőt még csokit is vettem pluszban.

800 körül volt a rántotta úgy emlékszem. Az unikum meg már számomra történelem...:-)

az egyébként feltűnt hogy autóval is meg lehet közelíteni, ami esetleg segítheti a későbbiekben a fennmaradását.

Güsziológus Creative Commons License 2015.04.03 -3 0 48949

"és akkor a végére következzen az itiner"

Reagálhattál volna, jelezve, hogy olvasod írásaimat.

Ha ezt tetted volna, akkor leírtam volna, hogy ezek a hozzászólások panel alapján készülnek, és címzettjük nem azok, akiknek "vörös posztó", ha én írok.

Bármit írok, a reakció hosszú hónapok óta negatív.

Nem reagálok, nem engem minősítenek ezek a hozzászólások.

Egyébként is nem kötelező elolvasni.

Az útvonal legfontosabb paramétereit próbálom rögzíteni, pontos távolság adatok ui. nincsenek.

Különösen fontos lehet tudni, mire számíthat, aki elindul, milyenek a terepviszonyok, mennyi az aszfalt, hol tud pihenni, stb.

Van füzet, térkép vázlattal, de annak alapján kell némi bátorság elindulni a "pusztába".

A hozzászólások linkjeit gondosan elmentem, és ha a végére érek (Rajka), akkor megküldöm a szervezőknek.

Az útvonallal kapcsolatos részletes észrevételeket ezekre hivatkozással teszem majd meg, ezektől megkímélem a topic azon olvasóit, akiket zavar, hogy egy különleges jelvényszerző túramozgalomról írok, ja és felmérem az útvonalat, felszerkesztjük a digitális térképre.

Az lenne a baj, hogy nem OSM-re?

Güsziológus Creative Commons License 2015.04.03 -3 0 48948

Szent Márton gyalogos vándorút

(Via Sancti Martini)

Károlyháza - Kimle - Máriakálnok

Már írtam arról, hogy Károlyháza logisztikai szempontból kiváló, Kimle "elérése" bonyolultabb.

A szakasz kezdete:

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=176569

Jó nagy a vasútállomás területe, és a neve: Kimle.

A szakasz vége:

http://www.turistautak.hu/poi.php?id=81008

Máriakálnokon a buszforduló a település határában van, a kegyhely (szentkút) innen nincs messze, de nem az útvonalon található.

A település központja is távolabb van a fordulótól.

Károlyháza és Kimle között országút (aszfalt).

Kimle hosszú település, a Szigetköz egyik "kapuja".

Érdemes keresgélni a neten, a Duna-part kifejezetten hangulatos, még kora tavasszal is az volt, igaz, szépen sütött a Nap.

A település a "dunai hajósok" kikötője, vannak vízparti bulizós helyek, a település határában kissé elhanyagolt sóderes kikötő.

Máriakálnokig gyakorlatilag nyílegyenes az itt-ott sóderes földút, nyári melegben embert próbáló lehet.

Máriakálnok Mosonmagyaróvár "elővárosa", a busz a vasútállomást is érinti.

Végül az itiner.

Előzmény: Güsziológus (48888)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48947

...akkor képzeljétek el azt, amikor Solymáron az Ördöglyukban a kollega teljes hátizsákját ellopták, se pénz, se paripa, és abbana ruhában kellett hazajutnia, amiben barlangásztunk egy laza 8 órát... :) Volt némi veszekedés a BKV alkalmazottakkal, és szóváltás az utastársakkal a Moszkva térig...

Előzmény: pavarotti (48939)
V43 1279 Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48946

Köszönöm!

Előzmény: HEV (48941)
Csuhás Creative Commons License 2015.04.02 0 0 48945

Mi ebben a jó? minden kattintásra kapok -100 pontot, közben se egy diagram se egy térkép :-))

Előzmény: csg65 (48942)
donjuan1984 Creative Commons License 2015.04.02 -1 0 48944

Közben megtaláltam és már él az új szakasz:
http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/okt_forum?a=dh&id=93

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.02 0 2 48943

Csak egy ki apróság: két változat van a tervezetből. Az első 2014. február 25-i, a másik április 24-i keltezéssel van ellátva és a két .PDF állomány tartalma különbözik egymástól. A másodikban van a kevesebb javaslat (ebben már elvetésre kerültek a Rakaca-víztároló - Martonyi kolostorromot (K+), a mátrai Remete-tetőt és a bakonyi Szépalmapusztát érintő változások).

Amit Te linkeltél, az a korábbi, azaz a februári (Az általad említett 35., szandai javaslat mindkettőben szerepel).

Itt van az áprilisi az eredeti helyén:

Az ORSZÁGOS KÉKTÚRA útvonalának módosítási és hozzá szervesen kapcsolódó leágazásainak, alternatíváinak bővítési, változtatási tervei (2014. április 24.)

Előzmény: donjuan1984 (48940)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!