Keresés

Részletes keresés

zbacsko Creative Commons License 2018.10.17 0 0 2306

Ha jól emlékszem a szóló hangerő problémádra ezek voltak a megoldások:

1.  Ha a szintidre küldöd a Midi üzeneteket (Use Bass kikapcsolva, Midi Out: USB Midi Interface):

'Use SysEx for Volume/Balance' mixer résznél bekapcsolva és a player Volume csúszkája állítja a lejátszott Midi hangerőt, a szintié pedig az összeset (leírásod alapján):

A volume csúszka tökéletesen működik, így le tudom venni a megfelelő hangerőre a teljes midi hangot, hogy a szólózás jól hallatszódjon, majd a szinti hangerőgombjával tudom az összhangzást beállítani

2. Ha a Bassmidi-re küldöd a Midi üzeneteket (Use Bass bekapcsolva, Midi Out: Bassmidi):

'Use SysEx for Volume/Balance' mixer résznél kikapcsolva és a szóló hangerejét a szóló csatornáján a 94-es kontroller értékét állítva tudod növelni:

Ezután a fő felületen a Channel kontrol alatt állítsd a User Controller Number-t 94-re.

Majd azon a csatornán ahol ki szeretnéd emelni a saját játékod a User Controller (94) értékét állító kör gombot állítsd 127-re.

A 94-es Controller-hez a Bassmidi esetében lehet különböző DSP effekteket/VSTi pluginokat társítani, de ha nincs egy sem társítva, akkor alapértelmezetten növeli a csatorna hangerejét (127-es értéken lényegében duplázza).

Előzmény: prisoft (2305)
prisoft Creative Commons License 2018.10.15 0 0 2305

Bocs' mostanában nem nagyon jutottam a szintihez, de most végre sikerült kipróbálni.

Szóval a szinti a pc2 mode-ban, a split pont bekapcsolva. Ekkor a jobb kéz a 3, a bal pedig az 1. csatornán játszik. az alábbi hotkey-ekkel teljesen jól váltható mindkét csatorna külön-külön.

A szóló hangerejével megint van egy kis gondom, de túl sok nekem az információ, majd ülepszik.

Egyszer már sikerült külön a midi hangerejét lejjebb venni mint a saját játékot, hát majd csak visszatalálok a rendes útra :)

A bővített hotkey-ek is tökéletesen működnek, nagyon jó a program, csak dicsérni tudom.

Előzmény: zbacsko (2301)
prisoft Creative Commons License 2018.10.12 0 0 2304

Aztaaa... !!! :-O

Előzmény: zbacsko (2300)
djuice Creative Commons License 2018.10.11 0 0 2303

Komolyan mondom, belőled itt magánrendelésre fejlesztő lesz. :)

Jól nyomod!

Előzmény: zbacsko (2302)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.11 0 1 2302

Ja, és a 'Patch Change Hotkeys' menüpont átkerült közvetlenül a fő menübe és meghívható a Ctrl+Alt+H kombóval is a könnyebb elérhetőség végett. 

Előzmény: zbacsko (2301)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.11 0 1 2301

A letöltési link ugyanaz maradt:

http://falcosoft.hu/midiplayer_55_test.zip

Előzmény: zbacsko (2300)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.11 0 1 2300

A bal kézbe megy a pohár, ha már a jobb kézben a sör van :)

Ok, a videó alapján sejtem, hogy mire gondolsz. Szerintem ez csak úgy lehetséges, ha a szintid más csatornát használ a bal kézhez, mint a jobbhoz. Mintha rémlene, hogy találkoztam valami ilyennel az általad belinkelt dokumentációban:

Playing Different Voices with the Left and Right Hands—Split ->  46. oldal

Szintén a dokumentációban van valami a 62. oldalon a Using Transferred Songs for Lessons résznél:

In order to use Songs (only SMF format 0) transferred from a computer for lessons it is necessary to specify which channels are to be played back as the right-hand and left-hand parts. Refer to the “Lesson Track (R)” or “Lesson Track (L)” in the Function Setting List on page 57. The procedure for setting the “guide track” is as follows:Select a transferred Song you want to use for lessons. Press the [FUNCTION] button a number of times until the “R-Part” or “L-Part” appears in the display, and then use the number buttons [0]–[9], [+], [-] to select the channel you want to play back as the specified right- or left-hand part.We recommend that you select channel 1 for the right-hand part and channel 2 for the left-hand part.

Azt nem tudom, hogy ez érvényesül-e PC2 módban csak outputra küldés esetén, ki kéne próbálni.

Mindenesetre bővítettem a Hotkey settings-t a programban arra az esetre, ha sikerülne. Ilyenkor biztos, hogy a Channel Override -ot ki kell kapcsolnod, és abszolút csatorna címzéssel kell definiálnod a Hotkey -eket az eddigi relatív helyett, hogy tudj váltani külön hangszert a jobb és a bal részén is a szinti billentyűzetnek.

A fentieken felül (kicsit talán djuice is örülhet ennek) további fix Hotkey-ek is bekerültek, amelyek viszont továbbra is mindig az aktuális csatornát használják:

Ctrl+ Up -> +1 Program léptetés

Ctrl+ Down -> -1 Program léptetés

Ctrl+ PageUp -> +8 Program léptetés

Ctrl+ PageDown -> -8 Program léptetés

A +/- 8 program léptetés elsőre talán furcsának tűnhet, de logikus mivel a GM hangszer csoportok ilyen távolságra vannak egymástól, és a Dob csatornán is ilyen távolságra vannak egymástól a Dob készletek:

Melodic Channels:

Pianos: 0..7

Chromatic Percussions: 8..15

Organs: 16..23

Guitars: 24..31

Basses: 32..39

etc.

Drum Channel:

Standard Kit: 0

Room Kit: 8

Power Kit: 16

Electronic Kit: 24

Jazz Kit: 32

Brush Kit: 40

Orchestra: 48

etc.

Előzmény: prisoft (2296)
prisoft Creative Commons License 2018.10.11 0 0 2299

Nemnem. Ez nekem magas. Jobb lesz a szerkesztő :)

Köszönöm!

Előzmény: djuice (2298)
djuice Creative Commons License 2018.10.11 0 0 2298

Nem inkább ilyen balra gondolsz? :DDD

https://www.youtube.com/watch?v=XsA7yv9uwdo

Előzmény: prisoft (2296)
djuice Creative Commons License 2018.10.11 0 1 2297

Neked akkor ez a midi szerkesztő kell: https://openmidiproject.osdn.jp/Sekaiju_en.html

Előzmény: prisoft (2289)
prisoft Creative Commons License 2018.10.11 0 0 2296

Na jó, jó, a jobb kezet kitárgyaltuk.

De mi lesz a ballal? ;) :D

https://www.youtube.com/watch?v=z131cXtJ6Ig

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.10 0 0 2295

minden jó, ha jó a vége :)

off: és akciós a sub command

Előzmény: zbacsko (2294)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.10 0 0 2294

Hát akkor most hogy minden probléma megoldva tényleg jöhet az a sör... Mi hátradőlünk Te meg játssz valami szépet :)

Előzmény: prisoft (2293)
prisoft Creative Commons License 2018.10.10 0 0 2293

Működik bassmidivel is és a szintivel is az override, így már különböző hangszereken szól a we are the world is, ahogy kell. És a pitch meg a modulation is működik a szintimen (ami egyébként nincs rajta) ahogy a midi fájl tartalmazza :)

Szuper a programod!

Előzmény: zbacsko (2292)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.09 0 1 2292

Jobban belegondolva a Channel override -nak akkor is működnie kéne, ha Midi output -nak a szintid adod meg és PC módra váltasz, hisz a szintid nem küldi tovább az outputjára, amit az inputján keresztül kap a playertől, csak azt, amit te játszol.

Előzmény: zbacsko (2291)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.09 0 1 2291

Ha Bassmidi outputot használsz megoldás lehet a problémádra ha a "Device Settings" -ben a Midi input résznél a 'Channel -> Override' -ot választod. Ilyenkor mindegy, hogy a szintid billentyűzete milyen csatornán küldi az üzeneteket, a Midiplayer arra a csatornára fogja az üzeneteket átirányítani, amelyik ki van választva a Midiplayer-ben a "Channel" kontrollal.

zbacsko Creative Commons License 2018.10.09 0 1 2290

Rossz hír: Az, hogy hol szól a "fő hangszer" nem a sávtól (track) függ, hanem a sávban található Midi üzenetek által használt csatornától. Szóval hiába teszed a 4. track-et az 1. helyre, ettől még a Midi üzenetek ugyanazok maradnak és ugyanazt a csatornát fogják használni.  Szóval olyan szerkesztőt kell találnod, amelyik miden egyes Midi üzenetnél kicseréli a 4. csatornát 1. -re...

Sokan szinonimaként használják a track (sáv) és a channel (csatorna) fogalmát, pedig nagyon különbözőek.  A csatorna a Midi protokoll része, minden egyes (short) Midi üzenet magában kódolja, hogy melyik csatornát használja. Pl. a Program Change '0xC0' esetében a 'C' jelzi, hogy Program Change az üzenet típusa, a '0' pedig hogy 1. csatorna. A '0xC3' pedig hogy Program Change a 4. csatornán stb. A track(sáv) ellenben nem része a Midi protokollnak, hanem csak a Midi fájl (SMF) specifikáció szerinti szervező egység. Érdekességek: Mivel a státusz bájton belül (0xC0) a csatorna csak 4 biten van kódolva, ezért csak 16 csatorna (0-15) használható a Midi üzenetekben. Ellenben a Type 1 Midi fájlok akár 65536 sávot is tartalmazhatnak. A Type 0 Midi fájlok viszont csak 1 sávot tartalmazhatnak, ellenben használhatják mind a 16 csatornát :) 

Szóval Track != Channel.

prisoft Creative Commons License 2018.10.09 0 0 2289

És tényleg működik! Csuda ez a program! :)

De jó már a soundfont is, tényleg jó minőségű! Csodát tesz egy jobb fülhallgató és a basszus gomb a lejátszón.

Csak hogy ne üljön le a fórum :) Most majd keresek egy egyszerű midi szerkesztőt, amelyikkel könnyen ki tudom cserélni a hangsávokat, mert ugye a szinti csak az egyesen hajlandó zenélni, és sok zenében a négyesen van a fő hangszer.

Előzmény: zbacsko (2288)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.09 0 1 2288

Ha most kiveszed a pipát a Device Settings-ben a Mixer résznél a 'Use SysEx for Volume/Balance' -ból, akkor a Balance is működni fog Bassmidi outputnál :)

Ez a beállítás külső szintikhez lett kitalálva, pipa nélkül a Bass mixerét használja a Midiplayer és minden működik Bassmidi és VSTi -k esetén is.

Ha jól látom a kép alapján FluidR-t használsz soundfontként. Csodálkozom, hogy szerinted nem jó minőségű. Persze vannak 1GB+ soundfontok is, de tapasztalatom szerint a nagyobb méret nem feltétlenül jelent jobb hangzást/minőséget. Esetleg tehetsz egy próbát az én sondfontommal is, én szeretem ahogy szól, de persze kompromisszumosabb, mint a FluidR (32MB vs. 140MB). Esetleg a 'Device Setting'-ben kapcsold be a 'Use Sinc Interpolation'-t, a default lineáris interpolációnál jobb a minősége.

http://falcosoft.hu/reality_gmgs_falcomod.zip

Előzmény: prisoft (2287)
prisoft Creative Commons License 2018.10.09 0 0 2287

Nem volt világos. Én a szintin vártam a hangot :)

Felvettem a fülhallgatót és láss (hallj) csodát, szól. És jól is szól! A volume, bass, treble csúszkák működnek, a balance itt se, de nem is hiányzik :) Kellene még egy jó minőségű sf2, és mindenhogy tökéletes lenne.

Előzmény: zbacsko (2286)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.08 0 1 2286

Örülök, hogy akkor sikerült találnod egy jó megoldást. A Balance egyébként jobb-ball egyensúlyt állítana, ha a szintid támogatná a GM Master Balance SysEx üzenetet, de a jelek szerint csak a GM Master Volume-t támogatja.

1. Sejtettem, hogy halk lesz. Végül is ez nem kísérethez lett kitalálva, csak hogy a teljes némítás helyett azért hallatszon valami a többi csatornából.   

2. Csak a teljesség kedvéért azért próbáljuk meg kitalálni mi lehetett a probléma. Az ugye világos, hogy ilyenkor nem a szintiden kell hallanod a lejátszott midi hangját, hanem a laptopodon? Szóval először ellenőrizd, hogy a laptop hangja hallható-e. Ha nem ez a gond, akkor próbáld meg a Buffer csúszkát 10 ms helyett mondjuk 30-50 ms -re állítani, lehet hogy a laptopod nem támogatja a puffrelés nélküli lejátszást (Directsond-ot is kipróbálhatod de ott minimum adj meg 50 ms a puffernek).

Ha ez sem segít légyszi csinálj egy szokásos videót a problémáról ahol látom a 'Visualization (Spectrum & Channels)' ablakot, tudod az a fekete alapú, ahol alapértelmezésben a csatornák hangerő bar-jai látszanak. Kattints bele az ablakba párszor, hogy a Bass Spectrum analyzer ls Waveform analyzer látszódjon. Így ugyanis látszani fog, hogy a Bassmidi maga renderel-e hangot, csak nem hallatszik valamiért, vagy maga a Bassmidi motor nem renderel semmit.

Előzmény: prisoft (2285)
prisoft Creative Commons License 2018.10.08 0 0 2285

A volume csúszka tökéletesen működik, így le tudom venni a megfelelő hangerőre a teljes midi hangot, hogy a szólózás jól hallatszódjon, majd a szinti hangerőgombjával tudom az összhangzást beállítani. (a balance nem tudom mit balanszírozna, nem veszek észre semmi változást)

Ezzel a csúszkás hangerőszabályozással -és főleg a 0-9 billentyűkkel- tökéletesen megoldódott minden kérésem. Nagyon köszönöm a fejlesztést és a segítséget.

1. Tényleg túl halk, de a módszer működik.

2. a kíséret nem szól, csak a saját játék hallatszik, semmi más:

Előzmény: zbacsko (2284)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.07 0 1 2284

Nem a szintin lévő Volume állítására gondoltam. Arra voltam kíváncsi, hogy a Midiplayer Volume és Balance csúszka kontrollerei tudják-e változtatni a szintid megfelelő beállításait, ha bepipálod.

A problémád kapcsán 2 dolgot még meg lehetne próbálni.

1. Fő menü -> Compatibility Setings -> Set Mute/Solo to Attenuate legyen bepipálva. Ezután kapcsold be a Solo módot (kis zöld gomb) azon a csatornán ahol ki szeretnéd emelni a saját játékod. Szerintem így túl halk lesz a többi csatorna, de azért egy próbát megér.

2. Próbáld ki a beépített Bassmidi szintetizátort outputként a saját szinyód helyett.

Use Bass(Soundfonts/VSTi) legyen bepipálva. Ezután tallózz be egy soundontot a Default Soundfont-hoz. Állítsd az output módot WASAPI-ra és a Buffer csúszkát a minimumra (10ms).

Nyomj OK-t. Ezután a fő felületen a Channel kontrol alatt állítsd a User Controller Number-t 94-re.

Majd azon a csatornán ahol ki szeretnéd emelni a saját játékod a User Controller (94) értékét állító kör gombot állítsd 127-re.

A 94-es Controller-hez a Bassmidi esetében lehet különböző DSP effekteket/VSTi pluginokat társítani, de ha nincs egy sem társítva, akkor alapértelmezetten növeli a csatorna hangerejét (127-es értéken lényegében duplázza).

Előzmény: prisoft (2283)
prisoft Creative Commons License 2018.10.07 0 0 2283

Módosítanám előző hozzászólásomat (ha engedné a rendszer), a pipát ha beteszem, ha kiveszem, a szintin a style vol., a master vol, a dual vol állítható valamennyire, de a saját játékot csak akkor tudom igazán kiemelni, ha az egyes midikben minden csatorna volume-t leveszem 50-60-ra és az 1-est hagyom 127-en.

Előzmény: prisoft (2282)
prisoft Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2282

Nekem magas amit írogattok, de ha erre gondolsz: a stylevolume és a dualvol (a basszus, azt hiszem a 2. csatorna) állítható a szintin, egyedül a 4. csatorna hangerejét nem tudom lejjebb venni. A lejátszás hangját felnyomtam maxra (Mastervolume: 127), de a kíséret még így is hangosabbnak tűnik mint amit én játszok. Még próbálgatom a beállításokat, biztosan lehet finomítani.

A program tesztelését nyomom, de eddig nagyon jók a tapasztalatok. A 0-9 billentyűk tökéletesen váltanak hangszínt! :)

Nagyon köszönöm, jövök egy (pár) sörrel! :)

Előzmény: zbacsko (2272)
zbacsko Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2281

Köszönöm :)

Ha már akkordokkal játszol (még ha véletlenül is) szerintem prábáls ki a "Scale Effect" -eket (Scale Effect Settings...). Érdekes tud lenni néhány Midi más hangnemben.

Ha engedélyezed az "Apply Scale to Midi in/Virtual Piano" beállítást akkor nem tudsz melléütni, mindig hangnemben maradsz :)

https://youtu.be/kFe07eD6_dY

Előzmény: Törölt nick (2280)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2280

Ja, rájöttem: chord mode.

Jó a programod.

Előzmény: Törölt nick (2279)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2279

valamit elállíthattam?: ha a zongorára klikkelek, vagy a-k bill.re-re, akkordot játszik, nem 1 hangot

Előzmény: zbacsko (2275)
djuice Creative Commons License 2018.10.06 0 0 2278

:)))

Fejlesztő úrnak pedig hálás köszönet! :)

(Amúgy ez a probléma nagyon rég fennáll, nem tudom mások hogy nem vetették rá magukat, hisz pl adott szintiken, hangmodulokon ahol nincs még számbeviteli lehetőség sem numerikusan csak mondjuk adattárcsával, mindig is macerás volt hangszínek, bankok váltogatása. Régebbi hangszereken is csak pl. sequencerbe lehetett ilyet megírni hogy váltson egy modulon stb, mert magán a szintin nem lehetett adott esetben MSB, LSB értéket sem megadni. A teljesebb ilyen funkciókhoz még most se vetettem el egy Arduino Nano hadrendbe állítását, csak most ez a probléma adta magát hogy ott a számítógép klaviatúra is adott esetben... Szóval magam részéről én még nem adom fel a teljes funkcionalitás megvalósítását akár külön alkalmazás fejlesztésével sem a későbbiekben, csak ehhez még sokat kell tanulnom.)

Előzmény: Törölt nick (2276)
Törölt nick Creative Commons License 2018.10.06 0 1 2277

Neked jár a sör :)

Előzmény: zbacsko (2275)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!