Erre egy megoldás van, kell venni egy borult vagy rozsdás E36 M3-ast. Marad a hathengeres motor, és mindened lesz az átszereléshez. Lehet, hogy olcsóbb, mint 3 külön motort építeni :) A
területi képviselős autók gyorsabbak lesznek, lassan 200 lovas az összes kétliteres dízel, egy 320d odaveri a kompótot. Én pont ezért a futómű és kezelhetőség témakörre helyeztem a hangsúlyt, az az egyetlen, amiben jobb, mint szinte bármi, az MX-5 és GT86 kivételével, viszont azoknál meg nyomatékosabb és mégiscsak hat henger.
Az M3-as csak akkor hiányzik, ha hosszabb útra megyek, autópályára kell a lóerő, közútra ez is elég, okosan beosztva :)
Nem utolsó sorban elég drága mulatság befaragni. E30-ba könnyebb, és ott is - állítólag - legalább 2 millió rámegy. Ha igényesebben akarod, akkor több.
Lepapírozni meg úgy kell, hogy 1,8-as legyen. Ha kérdezi a rendőr, hogy mi ez, akkor lehet mondani, hogy "hát mi... egy darab nyolc hengeres" :).
Szerintem el van fokolódva a veztengely, vagy valami, ha ennyire nem megy. Vanos 4000 környékén áll vissza eredeti alap pozícióba. Érdekes, hogy mégis onnan megy jobban. Át lehet programozni. Egyébként nagy szívósorral alul/középen veszteni fogsz, fenn lesz erősebb, de majd Gáborral megbeszélitek, ha összejöttök. Hosszú beszélgetésre készülj, és kiolvas mindent az autódból.:)
Én is szeretem a 90-es évek stílusát,meg az idősebb autókat,attól függetlenül,hogy én akkoriban születtem :)A mai kopogós műanyag belsős fosoktól a hideg kiráz.Ismerősöm vett egy 2015-ös Lancert.Nem mondom,hogy nem szép,de a belseje egyáltalán nem fogott meg,túl rideg.Legalábbis nekem.Aztán ugye múltkor is meg volt itt a téma,hogy az autóipar már nem az eladásokból él meg,hanem a szervizelésekből...stb.Nem úgy mint rég,amikor az autó az autó volt...Szívesen megmaradnék én is a BMW-nél,illetve egy 90-es évekbeli autónál,de sajnos vagy nem sajnos nagyon ritkán használom az autót.Évi 8-10.000 km.Nem létfontosságú.Ezért nézegetek valami kis szaladgálós autót hahu-n,de még nem igazán fogott meg semmi.Egyszerűen nem találok olyan autót a bmw-n kívül,ami tetszene.Már-már azon is elgondolkodtam,hogy veszek egy kis 16i compact-ot,szaladgálni az is tökéletes lenne,de nagyon nehéz jót találni már ilyen idősen.A 20i-m szerintem túl sok,illetve felesleges erre a célra,főleg,hogy szinte csak városban használom az autót.
Nekem is nagyjából elég, de azok az autók egyre kevésbé lesznek alkalmasak napi használatra, elöregednek. Előbb-utóbb lépni kell. Nekem 2005 utáni autóm még nem volt :)
Az RS3-at még nem vezettem, arról amúgy jókat mondanak. Az egyébként megeszi az M135i-t. Impreza, Lancer rendben vannak, de fapadosak, M3, M4 azért más kategória.
Igen, a cseheknek van is egy olyasféle mondásuk a déli szomszédukra vonatkozóan, hogy inkább nem esznek csak ott álljon a ház előtt a német prémium autó. :) Egyébként a Lagunával voltam és az úton egyet sem láttam belőle (kivéve Ostravában a Renault márkakereskedés udvarán), Mégane-ból is alig-alig. A VW konszern az, amely erős a Skoda miatt.
Azt nem annyira, de nem rosszak, főleg a 7 év garikkal. De az első pár évben, 1-200.000 km-ig a legtöbb autó tökéletes (ezért is vesznek azt az ésszerű népek, meg akik megengedhetik), talán a legtöbb gond még a német, sok extrás prémiumokkal van.
A magyar megítélés meg innen indul, 2-500e-s, tizenéves autókat még újszerűnek akarnak látni, amire nem kell költeni, csak néha tescós olajcsere, meg használt gumi és kész. Ha nem szeretném a 90-es évek stílusát, már én is rég vettem volna egy octaviat vagy focust újonnan, és kis odafigyeléssel 10 évig nem lenne gondom, akármennyi megyek... Csak ugye még nem sok autót tartottam meg 10 évig :)
Bele. Sőt, még az m54b30-at is. Főtengely, dugattyúk, hajtórudak kellenek.
Ahogy sejtettem, kipuffban lévő pillangó nem egy adott fordulaton nyit. Padló gázra már 3000 alatt is kinyit (vagy a környékén), óvatosba még 4000 körül sem.
Cseheknék a VW csoport erős (ezért van sok Audi), a koreaiak és a franciák (mert olcsóbbak. Tudom, széthullik, meg szar, de valamiért Franciaországban is van élet, ott pl a Laguna 1 teljesen hétköznapi, gyakori autó...). Ésszerűen vásárolnak, a sok "prémium" fél-3 milliós öreg szar, ami itthon lassan minden második autó, ott max néhány olcsóbb lakótelepen meg vidéken fordul elő. Ez igaz Franciaországra és Csehországra is. A szlovákok már inkább olyan magyaros műmájerek, de példaképünk Bulgária meg Albánia lehet, azok még ilyen prémium roncstemetők.
Persze nem szólhatok semmi, az elmúlt egy évben volt/van 124-esem, E36-om, és ugyanilyen korú dzsippem is... Talán annyi, hogy nem erőn felül veszem, hanem mert ezt a kort szeretem... Meg amúgy is már a 2 milliós 211-E46/E90-E60 a villantós felkapaszkodott proli autó...