Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

GangstaBoy Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1045
Hi!

moon: '94. 323F Mar nem bukolampas! Megnezem, mert tobbek szerint levegos lehet a rendszer. Ha az sem, akkor szerelo! :-|

Hir: Tiszta wankelmotorok a Mazdától
http://index.hu/totalcar/rhirek/?main&73794

GangstaBoy

moon Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1044
Milyen 323-asod van? Nekem a bukolampas, 94-ig tarto szeriabol, es nagyon jo a futese, 3 perc alatt csinal 50 fokot. Szoval biztos, hogy nem gyarilag szar, nezesd meg valakivel a gepet.
Előzmény: GangstaBoy (1037)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1043
Jaaaaa, ertem. Neked nem mondtak, hogy a fagyallot higitani kell?:))
Előzmény: GangstaBoy (1041)
sirk Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1042
GangstaBoy:
Hehe. Na wankel motornal ilyen nincs.
Kivul-belul jeghideg kocsit rohadasig lehet "sutni" indulastol szamitott kb. 30 sec. alatt. :)))

De hat persze jobban melegszik ott a moci ugye.

Előzmény: GangstaBoy (1041)
GangstaBoy Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1041
Pigmy: Tudod, az en automban ki (is) lehet kacsolni a klimat! :-)
Szoval akkor megegyszer (GYK alias Pigmy):
FELhuzott ablakokkal, KIkapcsolt legkondival, teljesen felhuzott (bekapcsolt-> piros mezobe) futes (nem hutes!) mellett is csak langyos (azaz nem meleg) levego aramlik ki a (kinyitott) szellozokbol!! ;-)

Pigmy, ugye igy mar vilagos?! ;-) Ha igy sem, akkor szivesen felmegyek es elmeselem, hogy mirol is van szo! :-))

GangstaBoy

Előzmény: Törölt nick (1040)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1040
Persze, hogy nincs meleg, ha kint 10 fok van, te meg felhuzott ablakoknal bekapcsolod a legkondit :))
Előzmény: GangstaBoy (1039)
GangstaBoy Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1039
Pigmy: Most irigykedsz, mi??!! ;-) Ne tudd meg, meg az ablakot is fel szoktam huzni, de akkor sincs tul meleg az autoban! ;-)

GangstaBoy

Előzmény: Törölt nick (1038)
Törölt nick Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1038
SzaboZE: Nalad is eleg gyengusz a futes az autoban? A regi 626-hoz kepes a 323-nak szinte nincs is futese. A viz hamar eleri a megfelelo hofokot, de csak "langyos" levego aramlik be az autoba! :-| En meg elegge fazos vagyok!!! :-)

kapcsold ki a legkondit ;))

Előzmény: GangstaBoy (1037)
GangstaBoy Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1037
Hali!

Caris: Hat sok sikert! :-) Varjuk a fejlemenyeket!

Autogumi! Ti tudtok valamit a nem-annyira-ismert markakrol? A nagy neveket azert en is ismerem (Bridgeston, Dunlop, Firestone, stb.), de a tobbirol semmi! Meg csak nem is hallottam roluk! Ti hogyan valasszatok ki a megfelelo teli gumit?

SzaboZE: Nalad is eleg gyengusz a futes az autoban? A regi 626-hoz kepes a 323-nak szinte nincs is futese. A viz hamar eleri a megfelelo hofokot, de csak "langyos" levego aramlik be az autoba! :-| En meg elegge fazos vagyok!!! :-)

GangstaBoy

SzaboZE Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1035
És milyen gép van kisasolva?

SzaboZE

Caris Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1034
Hali,

Köszi az aggódást, természetesen az új autó is Mazda lesz, ha minden igaz, akkor fiatalab/jobb.

Caris

SzaboZE Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1033
Termosztát, lambdaszonda, szerintem ezek működését kellene megvizsgálni. Vagy kevesebbet állni a dugóban! :)

SzaboZE

FanTamás Creative Commons License 2001.11.13 0 0 1032
Szevasztok.
Nemrég vettem egy 323 1.6 16V sedan 93-as mazdát.
A problémám az, hogy hírtelen megugrott a fogysztása 9-9.5 literre. Ha van valami ötletetek, hogy mi lehet az oka, vagy ha tudtok valakit, aki megtudná nézni jó lenne, ha megadnátok a címét. Előre is köszi a segítséget.

Gyurkesz

SzaboZE Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1031
Köszi somSom! Mindenképpen szeretném teljesen eltüntetni (ha lehetséges) mert nagyon zavaró helyen van.

SzaboZE

somSom Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1030
A javítóstift a te karcolásaidra túl vastag (olyan mint egy körömlakk ecsete) és csak egy fényező tudná úgy elpolírozni hogy ne látsszon. Szerintem először vsak egy sima polír.
A színkódja a kocsidnak 12K (ha jól néztem a színét)
somSom
Előzmény: SzaboZE (1027)
GangstaBoy Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1029
Hali!

moon: Pont most olvastam en is! :-) Nem rossz, nem rossz!

SzaboZE: Hat sokfele lattam mar (Cora/Auchan? Ezt a kettot mindig keverem!! ;-)) Gondolom autosboltban es/vagy egyes festekuzletekben. De majd megnezem en is! Amugy azert nem lattad, mert tenyleg sokat guriztem vele es hal' isten egesz jol sikerult! :-)

GangstaBoy

moon Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1028
sajtofigyelo szolgalatunk jelenti

Újra nyereséges lehet a Mazda

http://index.hu/totalcar/rhirek/?main&73637

2001. november 12. 12:54

Használt a karcsúsítás: az elmúlt fél évben 10,88 millió dollár profitot termelt a japán cég. Az eredmény már csak azért is jelentős, mert a cég tavaly ilyenkor még nyolcvanmillió dolláros veszteséget termelt, és májusban még a veszteségek növekedését prognosztizálták a Mazdánál is. A javuló eredmények elsősorban a gyengülő jen-árfolyamnak, és a Millenium Terv néven ismert költségcsökkentési programnak köszönhetőek. A Mazdánál a jövőre nézve is optimisták: a nyereség, illetve az eladások további növekedésére számítanak, elsősorban a Forddal közösen kifejlesztett új modellekre alapozva, amilyen a Tokióban bemutatott Mazda 6 is.

BTW mi a velemenyetek a mostani modellekrol? A 323-ast szerintem nagyon elrontottak, kozhelyes csaladi auto formaja lett.

SzaboZE Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1027
Ez a javitótoll engem is érdekel, de hol keressem? Mazdáéknál?

SzaboZE

SzaboZE Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1026
Gangstaboy: Azért olyan rosszul nem sikerülhetett, mert nekem nem tünt fel az autódon! Asszem 54 a szinkód, de otthon meg köll néznem.

Caris: :( Új autó azér lesz?

SzaboZE

GangstaBoy Creative Commons License 2001.11.12 0 0 1025
Hali!

Remelem mindenkinek jol telt a hetvegeje!

Caris: :-(( De azert a kovetkezo auto is Mazda lesz, ugye?!

somSom: Oksa, a heten valamelyik reggel megprobalok bejutni! :-)

SzaboZE: Ezt a "mokat" velem is eljatszottak. A 626-osnak az orratol a hataig vegighuztak! En bepoliroztam, de sajnos olyan mely volt a karcolas, hogy nem fedte be teljesen! Nekem is javito festek-tollat mondtak, de nehez a megfelelo szint megtalalni! :-| Sok sikert! Ha talalsz ilyen javitot, akkor gondolj ram is, en is veszek belole egyet - sose lehet tudni! :-) Mi a szinkodja az autodnak, nekem csak "tompakek"... :-)

Akashi: Koszi! A Unix-nal csak Sachs-ot es Kayaba-t lattam, a Monroe-t eddig legjobb arban 25e Ft korul neztem! Bar lehet, hogy az autoszerelomnek van valami olcsobb forrasa!

GangstaBoy

Caris Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1024
Ja, érdeklődni a
06-70-3100-195-ös telefonszámon, vagy a caris_@freemail.hu címen lehet. Az első javallott a limitált net-elérésem miatt.

Caris

Előzmény: Caris (1023)
Caris Creative Commons License 2001.11.11 0 0 1023
Hali emberek,

Bocs, hogy sokáig nem voltam itt, de internetelérésem mostanában nincs, mert valami baromarcú(ak) kipakolták a céget, ahol dolgozom és elvitték a gépeket... :(((

Sajna, az apropó amiért most írok sem túl vidám, el kell adni a Macit, ha valakit érdekelne, vagy tud valakiról, akkor legyen oly' szíves, szóljon (szeretném, ha jó kezekbe kerülne a gép):

1993-as metélbordó Mazda 323F GLX 1.6i 16V, 131.000 km-rel. Műszaki érvényes: 2003. aug. Extrák: 4 elektromos ablak, központi zár, állítható magasságú szervókormány, ABS, indításgátló, elektromos tetőablak, Blaupunkt CD-s HiFi, téli gumik, sportlégszűrő, GT belső, stb. Garázsban tartott, rendszeresen szervizelt. Képek: http://www.freeweb.hu/mazda/caris/caris.htm

Köszi:

Caris

Akashi Creative Commons License 2001.11.10 0 0 1022
Koriel.

Nagyon jó ez a kép. Furán hat a motor. Bizony nekem ehhez képest jól tele van tömve, de a légszürőház a felirattól eltekintve ugyanilyen:))
Régebben gondolkodtam hogy feketére kéne fényezni a gépet, de a fotón látom hogy nem is nézne ki olyan jól. A könyüfémfelnikkel meg csupán az a gond, hogy mikor rá akartam szerelni egy 195/50-14 es felnit akkor kiderült hogy már a gumi beleér a gólyalábba de a felni még 6 centire van a kerékagytól:((( Pedig állatul nézett volna ki. Koriel nincs még néhány képed ilyen verdáról?

SzaboZE én is próbáltam ilyen szines pasztát de csak átmenetileg jó, nekem kb. 2 hétig tart. Vigyázni kell nehogy megfogja pl. a fekete müanyag lökhátitót mert utánna alig lehet kiszedni belőle. Láttam autósboltban filctoll szerü festéket(mindenféle szinüt lehet kapni) amivel el lehet tüntetni a kissebb sérüléseket.

Akashi

SzaboZE Creative Commons License 2001.11.10 0 0 1021
Szia Koriel!

Köszi, és tudod hol lehet ilyesmit beszerezni? Természetesen az új gépet karcolták össze...

Aranyos ez a maci. Nem semmi mik derülnek itt ki. :)

SzaboZE

Koriel Creative Commons License 2001.11.10 0 0 1020
Szia SzaboZE!

Az ilyeneknek le kéne törni a kezit!
A szinkódnak megfelelő pasztával v. inkább javító filccel szerintem orvosolható a probléma!

Előzmény: SzaboZE (1018)
Koriel Creative Commons License 2001.11.10 0 0 1019
Sziasztok!

323 FA 1977-1980 (ez egy wankel motoros példány):

Itt meg a 12A moci benne az elejébe...

SzaboZE Creative Commons License 2001.11.10 0 0 1018
Sziasztok!

Köszi SomSom!

Skacok, milyen tuti megoldást tudtok karceltüntetésre? Pénteken egy b@rom@rcu végighuzta a motorháztetőm... :((((((((( l
Úgy tudom a fehér részeket nem lehet eltüntetni polirral, bár hallottam szines pasztáról amivel szoktak ilyesmit javitgatni. Erről tud valami bővebbet valaki?

SzaboZE

somSom Creative Commons License 2001.11.10 0 0 1017
Gyere!
som
Előzmény: GangstaBoy (1014)
Akashi Creative Commons License 2001.11.09 0 0 1016
Gangsta!

Úgy láttam az UNIX-nál most óriási lengéscsillapitó akció van. Érdeklődd meg hátha mazdához is lehet kapni.

Egyébként engem is érdekelne hogy lehetne egy fordulatszámmérőt valahogy beleépiteni a gépbe. Márcsak azért is mert szeretném tudni hol vált az automata váltóm.

SzaboZe. Az FA az a 323-as első kiadása (asszem) Körlámpás és külön van oldalt a helyzetjelző és az index. Orrmotor hosszában, kardán hátsó kerékhajtás. Ha elmondjátok hogy lehet ide képet betenni szivesen belinkelnék egy picit.

Üdv: Akashi

rnagy Creative Commons License 2001.11.09 0 0 1015
Sziasztok! Véleményeteket szeretném kikérni, hogy szerintetek mennyi meló lehet egy 323-asban ('83-as) a nem "fordulatszámmérős" műszerfalat fordulatszámmérősre kicserélni. Lehet-e valahonnan jelet venni a fordulatszámmérőhöz, egyforma méretűek-e..stb? Akinek van ötlete, segítsen ki pls. E-mail is jöhet: nra@freemail.hu
Köszi
Robi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!