Milyen 323-asod van? Nekem a bukolampas, 94-ig tarto szeriabol, es nagyon jo a futese, 3 perc alatt csinal 50 fokot. Szoval biztos, hogy nem gyarilag szar, nezesd meg valakivel a gepet.
Pigmy: Tudod, az en automban ki (is) lehet kacsolni a klimat! :-)
Szoval akkor megegyszer (GYK alias Pigmy):
FELhuzott ablakokkal, KIkapcsolt legkondival, teljesen felhuzott (bekapcsolt-> piros mezobe) futes (nem hutes!) mellett is csak langyos (azaz nem meleg) levego aramlik ki a (kinyitott) szellozokbol!! ;-)
Pigmy, ugye igy mar vilagos?! ;-) Ha igy sem, akkor szivesen felmegyek es elmeselem, hogy mirol is van szo! :-))
SzaboZE: Nalad is eleg gyengusz a futes az autoban? A regi 626-hoz kepes a 323-nak szinte nincs is futese. A viz hamar eleri a megfelelo hofokot, de csak "langyos" levego aramlik be az autoba! :-| En meg elegge fazos vagyok!!! :-)
Caris: Hat sok sikert! :-) Varjuk a fejlemenyeket!
Autogumi! Ti tudtok valamit a nem-annyira-ismert markakrol? A nagy neveket azert en is ismerem (Bridgeston, Dunlop, Firestone, stb.), de a tobbirol semmi! Meg csak nem is hallottam roluk! Ti hogyan valasszatok ki a megfelelo teli gumit?
SzaboZE: Nalad is eleg gyengusz a futes az autoban? A regi 626-hoz kepes a 323-nak szinte nincs is futese. A viz hamar eleri a megfelelo hofokot, de csak "langyos" levego aramlik be az autoba! :-| En meg elegge fazos vagyok!!! :-)
Szevasztok.
Nemrég vettem egy 323 1.6 16V sedan 93-as mazdát.
A problémám az, hogy hírtelen megugrott a fogysztása 9-9.5 literre. Ha van valami ötletetek, hogy mi lehet az oka, vagy ha tudtok valakit, aki megtudná nézni jó lenne, ha megadnátok a címét. Előre is köszi a segítséget.
A javítóstift a te karcolásaidra túl vastag (olyan mint egy körömlakk ecsete) és csak egy fényező tudná úgy elpolírozni hogy ne látsszon. Szerintem először vsak egy sima polír.
A színkódja a kocsidnak 12K (ha jól néztem a színét)
somSom
moon: Pont most olvastam en is! :-) Nem rossz, nem rossz!
SzaboZE: Hat sokfele lattam mar (Cora/Auchan? Ezt a kettot mindig keverem!! ;-)) Gondolom autosboltban es/vagy egyes festekuzletekben. De majd megnezem en is! Amugy azert nem lattad, mert tenyleg sokat guriztem vele es hal' isten egesz jol sikerult! :-)
Használt a karcsúsítás: az elmúlt fél évben 10,88 millió dollár profitot termelt a japán cég. Az eredmény már csak azért is jelentős, mert a cég tavaly ilyenkor még nyolcvanmillió dolláros veszteséget termelt, és májusban még a veszteségek növekedését prognosztizálták a Mazdánál is. A javuló eredmények elsősorban a gyengülő jen-árfolyamnak, és a Millenium Terv néven ismert költségcsökkentési programnak köszönhetőek. A Mazdánál a jövőre nézve is optimisták: a nyereség, illetve az eladások további növekedésére számítanak, elsősorban a Forddal közösen kifejlesztett új modellekre alapozva, amilyen a Tokióban bemutatott Mazda 6 is.
BTW mi a velemenyetek a mostani modellekrol? A 323-ast szerintem nagyon elrontottak, kozhelyes csaladi auto formaja lett.
Caris: :-(( De azert a kovetkezo auto is Mazda lesz, ugye?!
somSom: Oksa, a heten valamelyik reggel megprobalok bejutni! :-)
SzaboZE: Ezt a "mokat" velem is eljatszottak. A 626-osnak az orratol a hataig vegighuztak! En bepoliroztam, de sajnos olyan mely volt a karcolas, hogy nem fedte be teljesen! Nekem is javito festek-tollat mondtak, de nehez a megfelelo szint megtalalni! :-| Sok sikert! Ha talalsz ilyen javitot, akkor gondolj ram is, en is veszek belole egyet - sose lehet tudni! :-) Mi a szinkodja az autodnak, nekem csak "tompakek"... :-)
Akashi: Koszi! A Unix-nal csak Sachs-ot es Kayaba-t lattam, a Monroe-t eddig legjobb arban 25e Ft korul neztem! Bar lehet, hogy az autoszerelomnek van valami olcsobb forrasa!
Bocs, hogy sokáig nem voltam itt, de internetelérésem mostanában nincs, mert valami baromarcú(ak) kipakolták a céget, ahol dolgozom és elvitték a gépeket... :(((
Sajna, az apropó amiért most írok sem túl vidám, el kell adni a Macit, ha valakit érdekelne, vagy tud valakiról, akkor legyen oly' szíves, szóljon (szeretném, ha jó kezekbe kerülne a gép):
1993-as metélbordó Mazda 323F GLX 1.6i 16V, 131.000 km-rel. Műszaki érvényes: 2003. aug. Extrák: 4 elektromos ablak, központi zár, állítható magasságú szervókormány, ABS, indításgátló, elektromos tetőablak, Blaupunkt CD-s HiFi, téli gumik, sportlégszűrő, GT belső, stb. Garázsban tartott, rendszeresen szervizelt. Képek: http://www.freeweb.hu/mazda/caris/caris.htm
Nagyon jó ez a kép. Furán hat a motor. Bizony nekem ehhez képest jól tele van tömve, de a légszürőház a felirattól eltekintve ugyanilyen:))
Régebben gondolkodtam hogy feketére kéne fényezni a gépet, de a fotón látom hogy nem is nézne ki olyan jól. A könyüfémfelnikkel meg csupán az a gond, hogy mikor rá akartam szerelni egy 195/50-14 es felnit akkor kiderült hogy már a gumi beleér a gólyalábba de a felni még 6 centire van a kerékagytól:((( Pedig állatul nézett volna ki. Koriel nincs még néhány képed ilyen verdáról?
SzaboZE én is próbáltam ilyen szines pasztát de csak átmenetileg jó, nekem kb. 2 hétig tart. Vigyázni kell nehogy megfogja pl. a fekete müanyag lökhátitót mert utánna alig lehet kiszedni belőle. Láttam autósboltban filctoll szerü festéket(mindenféle szinüt lehet kapni) amivel el lehet tüntetni a kissebb sérüléseket.
Skacok, milyen tuti megoldást tudtok karceltüntetésre? Pénteken egy b@rom@rcu végighuzta a motorháztetőm... :((((((((( l
Úgy tudom a fehér részeket nem lehet eltüntetni polirral, bár hallottam szines pasztáról amivel szoktak ilyesmit javitgatni. Erről tud valami bővebbet valaki?
Úgy láttam az UNIX-nál most óriási lengéscsillapitó akció van. Érdeklődd meg hátha mazdához is lehet kapni.
Egyébként engem is érdekelne hogy lehetne egy fordulatszámmérőt valahogy beleépiteni a gépbe. Márcsak azért is mert szeretném tudni hol vált az automata váltóm.
SzaboZe. Az FA az a 323-as első kiadása (asszem) Körlámpás és külön van oldalt a helyzetjelző és az index. Orrmotor hosszában, kardán hátsó kerékhajtás. Ha elmondjátok hogy lehet ide képet betenni szivesen belinkelnék egy picit.
Sziasztok! Véleményeteket szeretném kikérni, hogy szerintetek mennyi meló lehet egy 323-asban ('83-as) a nem "fordulatszámmérős" műszerfalat fordulatszámmérősre kicserélni. Lehet-e valahonnan jelet venni a fordulatszámmérőhöz, egyforma méretűek-e..stb? Akinek van ötlete, segítsen ki pls. E-mail is jöhet: nra@freemail.hu
Köszi
Robi