Keresés

Részletes keresés

Güsziológus Creative Commons License 2015.04.06 -3 0 49003

Nem haragszom.

Gratulálok a túrádhoz!

És köszönöm, hogy beszámoltál.

Remélem, tavasszal én is mehetek!

Előzmény: jzp2107 (48998)
Güsziológus Creative Commons License 2015.04.06 -3 0 49002

Adatgyűjtés

Rendelkezésre álló "technikai segítség"

Kínosan ügyelek arra, hogy csak olyan eszközöket használjak, melyek mindenki számára elérhetőek.

Pár hónapja készült el a TUHU alábbi szolgáltatása, lelkes felhasználója vagyok.

Más funkciója is van, de számomra az útvonalak térképen megjelenítése funkció volt a leghasznosabb.

Ötleteket is adott abban a vonatkozásban, hogy kéne bemutatni az útvonalakat.

Előzetesként egy tájegység (Pilis), és egy jelzéstípus (P-).

Az eljárás (processz) tájegységenként, ezen belül jelzés típusonként mutatja a térképen az útvonalat / útvonalakat.

Csillaghegy - Dömös - Kopár Csárda

Leányfalu - Visegrád

Esztergom - Pilismarót - Piliscsév

A Pliis (Visegrádi-hegység) patinás útvonalai, szerintem megunhatatlanok.

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.06 0 0 49001

A Jásd-Bakonynána közötti szakaszon, a Vadalmás-rét előtt lévő patakátkelés egyre izgalmasabb, most is komoly vízmennyiség volt a patakban. Szinte mindenki nem az úton, hanem (Jásd felől érkezve) attól jóval balrább küzdötte át magát, ott ugyanis a patak sokkal keskenyebb. 

Azon filóztam, hogy vajon mennyire lenne természetkárosítás egy ehhez hasonló, fiatal fákból álló hídszerű dolgot létesíteni? Mert ehhez csak egy fejsze kell. Persze nem a gázlón, mert az túl széles, hanem valahol mellette.

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.06 0 0 49000

Csibészben mi is aludtunk, voltak tök jó retro cuccaik, játékok stb.

Egyébként nagyon jó beszámolók, csak így csuklóból, intuitíve! Jó volt olvasni.

Itiner? :-))

Előzmény: jzp2107 (48998)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.06 0 1 48999

Boltban IS. Szóval:

Nógrádsipeken nem lesz gond, ott a ttt fórumon olvasható nyitva tartás szerint meg fogod találni a kocsmában a bélyegzőt. Jó hely, rendesek.Viszont déltől 3-ig asszem nincsenek nyitva, csak előtte meg utána.

Becskén mindig gond van a plecsnivel, ezért lenne jó Máder Katalinnál aludnod, mert nála van egy szabványos kéktúrás (ő a fagyizós)

Viszont a kocsmához is lehet szerencséd, mert olykor-olykor kinyit. Ha Becskén alszol akkor valamelyiket csak megcsíped a három közül (bolt, fagyi, kocsma)

A fagyizós szállás olcsó, de végtelenül egyszerű, gyakorlatilag egy padlástér van kialakítva szobának, amelyhez nem tartozik semmi. Két ágy+ fűtés. Egyszer el lehet ott aludni, de egy hetes nyaralást azért nem tervezek oda. :-)

Mi a fürdőszobát nem firtattuk, mert egy délutánon érkeztünk otthonról, és indulás előtt fürödtünk.

Előzmény: donjuan1984 (48994)
jzp2107 Creative Commons License 2015.04.05 0 1 48998

mai nap Sirok-Szarvaskő

vár kimaradt mert holnapután arra jár az egész család és majd akkor, a szerelmes sziklákat meg a török-asztalt megnéztük, utóbbi jó fotós hely

innen egy másik évszakba léptünk, itt már voltak virágzó vadkörték, leveledző bokrok

Rozsnakpusztán találkoztunk szemből egy nagyzsákos párral, első nap Ágasvárnál jött szembe két srác, pénteken Galyatetőn szálltunk le a buszról egy népes kékelő családdal, más ókátézővel nem is nagyon találkoztunk.. azért ezt keveslem

mondjuk a magányos erdőnek is megvan a bája, sőt, de szegény okt-val mi lesz teljesítők nélkül?

Rozsnakpusztáról egyébként az fog először eszmbejutni hogy vííí-vííí-víííí

így szól a szélkerék

volt egy aranyos kutya is, aki nem tudott dönteni: mi, vagy az üst melletti cupák?

ezért aztán a két dolog között rohangált megállás nélkül

majdmegzabáltuk :-)

újabb meglepetés hogy jelentős aszfalt következett

Kisinasnak tetszett, a talpamnak nem

aztán végre földút, majd a tarvágásnál köves

megijedtem, de talpmasszázs hatása volt

még a kilátást is szebbnek láttam :-)

a vége előtt, hogy el ne punnyadjunk, felszaladtunk zsákostól a vodafon-kilátóba a K3-on

szerintem megérte

15 perccel a busz indulása előtt a megállóban voltunk, pöcsét meg kóla is megvolt, csak a busz nem

fél órát késett

Egerig megpróbálta behozni, mentünk mint a félőrült (munkaidőm kötetlen, hajtok mint egy töketlen)

úgy láttam, Galyatető még mindig havas, őrület!

mit mondjak, más érzés már végigtekinteni a Mátrán

nőtt a tisztelet! :-)

remélem nem haragszik meg Güszi hogy ellopom a mondását: OKT forever!

jzp2107 Creative Commons License 2015.04.05 0 1 48997

szombatra volt a mumus betervezve: Kékes-Sirok

úgy indult, hogy a neten kinézett 7:55-ös busz nem szerepelt a gyöngyösi buszállomáson kifüggesztett menetrendben sehol

node van információ, kérdem a kisasszonkát

aszongya fél 10

naneba, és Mátraházára? 8:30

ez már jobban hangzik, de mégegyszer felgyalogolni..

azért csak evett a fene, megnéztem mégegyszer a menetrendet, próbáltam értelmezni a csak munkaszüneti napon, csak pihenőnapon, mindkettőn de dec 24-én nem, csak dec 24-én és 31-én piktogramjait (kalapács, kalapács körben, pluszjel körben, satöbbi, ezt épeszű ember találta ki amúgy?) és akárhogy is néztem nekem az jött le hogy 8:05-kor van egy busz

Kisinas meg is találta a kettes vágányon

Budapesti járat, úgyhogy ismét ki lehetett fizetni az autópálya felárat

mit tagadjam: örömmel tettem

látható, hogy a rendszernek mekkora nevelő hatása van :-)

felérve fotózkodás a trikolor kőnél, pár harapás a fagyos levegőből, sipálya tetejéről a Tátra csodálása aztán go!

Az elején kicsit csúszott, de pár perc alatt eltűnt a hó

a Sas-kőről már nem látszott a Tátra, percről percre párásabb lett a levegő

rengeteg a letört és az ösvényre hullott gally, mindenféle méretben, nem tudom itt vannak-e már rangerek, amit tudtunk megtettünk és húzkodtuk le az ágakat az útról

azt kicsit szánalmasnak tartom, hogy a terepfutók egész télen itt futkároznak minden hétvégén, képesek voltak kerülő ösvényt kitaposni egy olyan helyen ahol két 4 méteres ágat le lehetett húzni balra és jobbra 40 mp alatt és szabad az út

nem, ők inkább kerülnek

amúgy kedvesek ezek a futók, megköszöni ha félreállunk, meg le a kalappal a teljesítményük előtt, de ezt a dolgot esküszöm nem értem

Jóidő-kútból ömlött a víz, erre azért csodálkoztam rá mert egy őszi túrán majdnem ott haltam szomjan mellette (na jó, kis túlzással, de akkor porzott, az tuti)

Szederjes-tető is emlékezetes marad, elég szederjes lehetett az arcom mire felértem :-)

rengeteget kivett belőlem ez a nap, mikor 17 kmnél jártunk, úgy éreztem mintha már 37-et mentem volna

Gazos kőről is iszonyat a kilátás, tátottuk a lepénylesőnket rendesen!

Parád fölötti valamelyik falut már egy órája locsolta a zápor, mire ide értünk elállt, épp párállott

nagyon szép volt!

akkor épp a Bükk volt locsolás alatt

mint másnap a szembejövőktől megtudtuk: nem is eső volt hanem hó

f7 után értünk Sirokra, az esőt megúsztuk, pár hópihét kaptunk csak, nameg egy csokinyuszit a szélső házból ("a sportos fiatalembernek hoztam", kicsit tanácstalanul néztem a nénire hogy tán.., de nem, nem rám gondolt :-)

isteni mázli, hogy a Coop szombaton este 7-ig van nyitva (gondolom a vasárnapi zár alá vétel óta), 15 perccel zárás előtt estünk be

fizetés után már épp elpakoltunk volna mikor jött egy fura figura, "cserzett" bőr, koszos ruha és jobbára érthetetlen beszéd

valami mosószerért jött merhogy nem tud mosni, kezébe nyomtam az elejtett flakonját amit azzal hálált meg hogy megmutatta a "Csibész utat" (=Ady E. utca), mert persze kikérdezett hogy hová tartunk, és megörült a Csibész vendégház hallatán hogy akkor ő most megmutatja

így is lett, a kapuban köszöntünk el egymástól, megszínesítette az unalmas urbánus vándorlást

az est fénypontja azonban a vacsora lett: daragaluska leves, rántott husi/sajt, sült kolompér, fasírt, fr. sali + kaszinótojás, savanyú ubi

fejenként 1250

Gyöngyösön nem sokkal volt kevesebb egy nyavajás fishburger+hagymakarika a manhattan burgerben

dehát kinek újdonság: a házi kajának nincs párja! :-)

azt már le se merem írni hogy csibészségből csokitojást meg mindenféle sütikét kaptunk grátisz

jujj, leírtam :-)

donjuan1984 Creative Commons License 2015.04.05 -1 0 48996

Úgy látom jól döntöttem, hogy ezt most kihagytam :D
Az autópálya díj az mókás igen, én Lajosmizse- Budapest viszonylatban fizetek, de érdekes módon csak akkor ha Szegedi az autóbusz, egyébként csak Örkénytől megy pályán. Viszont ha Bp-ről megyek Mizsére olyan busszal ami csak Kecskemétig jár, akkor nem kell fizetni :)

Előzmény: jzp2107 (48995)
jzp2107 Creative Commons License 2015.04.05 0 0 48995

na, hát buktuk a fogadást, pénteken Galyán 5+ centis hó volt

metszetben valahogy úgy nézett ki, hogy legalul sár, azon némi megállt víz, azon egy vékony jégréteg, azon az 5 centi hó

legalul esetleg még ágak a decemberi ónos esős akciótól

no, erre lépett rá az ember, felülről persze minden egyformán fehér, de jött a rulett hogy mi van alul: vízbe cuppansz, ágon botolsz, vagy szimpla kemény földön koppan a bakancs talpa

mindez lépésről lépésre képes volt változni

a Galyatető-Kékes szakasz előtt tettünk egy kitérőt a Verbőczi-kúthoz: míg élek nem felejtem el :-)

jó mulatság, férfimunka volt

ehhez képest a kék csak egy kis lájtos séta, legalábbis Mátraházáig

Vércverés előtt szuper napsütés, gyönyörű egy szakasz ez!

a Vörösmarty turistaházzal most mi van? a ttt fórumot olvasva úgy értettem hogy eladódott(?), állt is bent egy bömös valóban, kutyának nem volt kedve felkelni míg pecsételtünk, a kapun cetli: telefonszámok szállásfoglaláshoz: ....

egyéb: ....

mi az hogy egyéb? :-)

innen Mátraházáig olyan hódaravihar kerekedett egyik percről a másikra, hogy alig lehetett látni

de ahogy jött, el is ment

mi már csak röhögtünk :-)

Mátra büfében betoltunk 1-1 Mátra-burgert, fiam még a gyöngyösi buszon is azt emlegette

nálam nem volt ekkora frenetikus hatás, de nem akartam lelombozni :-)

egyébként odáig mindenféle álmokat szőttem hogy mit fogok enni, ilyen babgulyás, meg olyan palacsinta, ehhez képest csak hülye mirelit kaja volt (legalábbis a mátra büfében ahol pöcsételtünk), palira meg már nem is nagyon maradt idő

16:40-kor indult a busz Kékesről, 5 perccel előtte érkeztünk

nem volt benne padlószőnyeg, úgyhogy bébocsátást nyertünk simán :-)

viszont az szerintem kocsogség, hogy akkor is ki kell fizetni az autópályás felárat, ha mondjuk Kékesről mész le Mátraházára

jó trükk..

bár a menetrend sűrűségét elnézve, annak is örül az ember hogy jár egyáltalán busz

Előzmény: jzp2107 (48936)
donjuan1984 Creative Commons License 2015.04.05 -1 0 48994

Most azon gondolkodom, hogy a vasárnapi botzár miatt vajon nyitva lesznek -e ott a boltok, illetve főleg Nógrádsipeken lenne ez gond, mert ott egy boltban van a bélyegző.

Egyébként mi a véleményed a szállásról? Nem volt gond, hogy külön volt a zuhany meg minden?

Előzmény: Törölt nick (48992)
nagypapi Creative Commons License 2015.04.05 -3 1 48993

Ha Becskén nem találsz megfelelőt, esetleg még körülnézhetsz Bercelen is, nincs messze és jár pár busz oda.

www.bercel.hu

Vagy Romhány-Cserhátsurány szakaszolás, szerintem mindkettőben van szállás, utóbbiban biztosan, a Flamingót bátran ajánlom.

Előzmény: donjuan1984 (48991)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.05 0 1 48992

Mi anno a fagyizós hölgynél aludtunk, de olvastam már hogy valakik aludtak a katolikus parókián is.

Szálláshely(zet) kissé gyászos arrafelé.

A Szandaváraljától 20 perc sétára lévő Szandán viszont hirdetnek szállást, éppen a kéktúrás bélyegző felett:

Előzmény: donjuan1984 (48991)
donjuan1984 Creative Commons License 2015.04.05 -1 0 48991

Üdv!

Jövő héten tervezem megcsinálni az Ősagárd- Becske szakaszt. Becskén az ismert fagyizón kívül van-e másik szálláshely? Azért kérdem, mert lehet másnap mennék tovább Nógrádsipekig. Valakit esetleg érdekelne a túra?

Jesper Olsen Creative Commons License 2015.04.05 0 0 48990

Egészségedre váljék! :-)

Előzmény: Törölt nick (48989)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.05 0 2 48989

Tés, Erdei Büfé, hamburger, Soproni Démon. Most. :)

Pulmy Creative Commons License 2015.04.04 -1 0 48988

Köszönöm,rendben 

Előzmény: annyi baj legyen (48987)
annyi baj legyen Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48987

Köszi!

Kivételesen nem én hibáztam, hanem még Widi, 2010-ben, amikor töltötte fel a szakaszokat, akkor "Nagymezőpuszta - Nagybárkány" helyett "Nagymezőpuszta -Nagybárkány"-nak nevezte el. Holnap kijavítom

Pulmy: holnap utánanézek a pontodnak.

Ma semmit nem tudok csinálni, ez a böszme szél a maradék logikus gondolkozást is kifújta belőlem. Viszont nagyon szép tiszta idő volt, A Kőszegi-hegységből még a Balaton-felvidéki tanúhegyek is látszottak.

Előzmény: Törölt nick (48986)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48986

Van is egy hiba  a játékban:

Van egy szintmetszet amely nekem ránézésre is Nógrádsipek-Sámsonháza, viszont a játékban Nógrádsipek-Nagymezőpuszta a helyes válasz, az előbbi nincs is megadva a válaszok közt.

A Tepke 500-as csúcsai viszont szerepelnek az szintmetszetben, azok pedig Nagymezőpuszta után vannak Nógrádsipek felől.

Előzmény: Törölt nick (48985)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48985

4438 pont, van már kitűző a nyertesnek? :-)) :-P

(Tiszta játék volt, ennek a létrehozásában nem segítettem! )

Előzmény: Törölt nick (48980)
olahtamas Creative Commons License 2015.04.03 0 2 48984

OSM adatalapú térkép.

Garminra a HEV által adott linken, illetve még csak Magyarországra és picit másként színezve:

http://data2.openstreetmap.hu/garmin/

Ill. még fóliás turistaút kiemelések, más térképek fölé:

Garminra: Wanderwege
Letöltés innen: http://osm.thkukuk.de

És még biztos van egy csomó helyen, de én egyelőre csak ezeket próbálgattam.

Előzmény: donjuan1984 (48979)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 -1 0 48983

Nincs leopárd a budai hegyekben

(Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt.)

HEV Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48982
Előzmény: donjuan1984 (48979)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48981

Ja, és ezt az időkorlátos pontozást bevezetném a fotóknál is, ez így tök korrekt, és igazságos.

Előzmény: Törölt nick (48980)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.03 0 0 48980

3954 pont. :-)

Előzmény: annyi baj legyen (48932)
donjuan1984 Creative Commons License 2015.04.03 -1 0 48979

Igen, valahogy így. Ez milyen típusú térkép, honnan lehet letölteni? Garminra is jó vagy arra nem?

Előzmény: olahtamas (48952)
Pulmy Creative Commons License 2015.04.03 -1 0 48978

Görcsöltem is vele rendesen,pláne ,hogy még csak 60 % körül teljesítettem a távot.

Előzmény: Csuhás (48977)
Csuhás Creative Commons License 2015.04.03 -1 0 48977

Írj neki levelet hogy kézzel írja be az eredményed. ( Piszok nehéz játék ott nem minden nap tud az ember listás pontszámot elérni )

Előzmény: Pulmy (48976)
Pulmy Creative Commons License 2015.04.03 -1 0 48976

Kösz az infót

Előzmény: Csuhás (48974)
Pulmy Creative Commons License 2015.04.03 -1 0 48975

Nekünk Löffler márkájú van,valahol az Alpokban vettük,darabja 50 ájró volt,de qva jók.

Előzmény: Törölt nick (48973)
Csuhás Creative Commons License 2015.04.03 -1 0 48974

Heyjoe pár napja már ígérte a javítást, ezek szerint nem készült el vele azóta sem.

Előzmény: Pulmy (48971)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!