Meg tudja nekem valaki mondani , hogy járó motor mellett megállás után az utas , hogy tudja kinyitni az ajtaját mert hiába nyomkodom az ajtó gombot nem történik
Darabját 9-10 körül gondolnám, én 13-ért vettem tavaly. Csak 5000km-t mentem vele, tökéletes állapotúak. A "bibi" csak annyi, hogy a gumik borsodban vannak, tehát vagy egy borsodhoz közeli emberkét fog érdekelni a gumi, vagy valakivel elhozatom, ezt majd megoldjuk, lehetetlen nincs. Egyébként a nevem alatti emailcimre lehet irni, mert publikus. Köszi.
Nem értem a matekodat. Szerinted az autókereskedő zsebből finanszírozza a forgalmazott márka garanciális problémáit?
A garanciát a termék előállítója, vagyis a gyártó nyújta, ez esetben a Kia. Pöszén nézne ki ha a szerződött kereskedő zsebére vállalná be a gyártó a garanciát! :)
Köszi a segiitséget. Összehasonliitottam az árakat és azt tapasztaltam, hogy kb. 3 mill ft.-ért (nálatok ennyi az LX) egy fokkal jobban felszerelt autót kapok. Tehát számiitásom szerint úgy 6ooooo ft.-al ólcsóbb nálunk a cee'd, ami 2o % !!!
Mint Mo-n élő, szintén marosvásárhelyi és 1,4 EX tulaj, melegen ajánlom -ha anyagilag nem túl megterhelő -, az EX változatot, mégpedig a menetstabilizátor-ESP miatt!! Ez egy érezhetően jó dolog, nem is hittem volna, mivel közel 30 éve "hagyományos felszereltségű" autókat vezetek (Trabi, Skoda, Daewoo Racer, Lanos). Ezenkívül, ez a csomag egyébb extrákat is tartalmaz: pl. automata klíma, esőérzékelős ablaktörlő, 4 elektr. automata ablak, stb.
Én is Lanos-os voltam 5 évig és néztem Lacetti-t is autóvásárlás előtt, de Cee'd lett belőle. Természetesen nem csak ezen 2 autó között vaciláltam, sőt azt kell hogy mondjam a Lacetti az első volt ami kiesett a körből, egyszerűen nem felet meg az igényeimnek, sajnos azt kell hogy mondjam, nincs a kor színvonalán.
(Bár a Lanosból kiindulva a megbízhatósága biztos 5-ös lett volna)
Ne úgy értsd hogy nagyok az elvárásaim, de úgy gondolom, hogy ha már több mint 4 milliót kifizetek egy autóért, akkor abban már legyen benne minden amitől BIZTONSÁGBAN és jól érzem magam. Ezért vettem egy EX+elektromos csomagos Cee'd-et.
De kérdésedre válaszolva én inkább Cee'd-et vettem volna még 200 000 Ft felár ellenében is. Biztonságosabb, modernebb sok tekintetben és nekem jobban is tetszik.
Igen, emlékszem, hogy volt egy felhívás a honlapon! Mi a véleményed? Még csak annyi,valószinüleg félre értettél!Semmi bajom a lacsival!Én erösebb autót szerettem volna a lanosnál,takarékosabbat,elérhető áron!120-140paci volt benzinesben kinézve.Ezért néztem 1,6 lacsit minimum!Az meg 3,8milla!Nekem teljesítmény fontos volt!Te melyiket választottad volna?3,8milla lacsi vagy 4milla ceed?
"Közel sincs arányban a szerviz költség a lehetséges hibaköltségekkel. És tudod, ha lehetne én bizony meghosszabbítanám a garit. Fizetém egyfajta átalánydíjként a 7. év után a szervizdíjat, de ha gáz van, akkor tudom, hogy nem hagyot ott a boxer alsót."
Feltéve hogy hagyják. Csak akkor éri meg nekik ha szervizen beszedett össz bevétel több mint ami a hét év alatt összes garanciálisan javítás összege (ne egy autóra gondolj hanem az összes eladottra). Biztos kiszámolták hogy jó legyen nekik, nem véletlen az se hogy 7év vagy 150 ezer km. Mert ha vaki 40ezret megy évente az csúnyán 300 K közelébe hajtja verdát és ott azért lenne egyet és mást cserélni.
Igen!De nem csak az én gépem nem látja,elvittem egy sz.g.üzletbe ott sem sikerült!Próbáltam a lemezen lévő szoftverrel,töltöttem le frisset is, azzal sem müködött!
Valóban, én annak idején hallottam műszerfalhibáról, ami nem javítható szakszerűen, 600 ezer forint alkatrészcsere...(Fiat család egyik extra képviselője, mindegy). Csak 1 példa, vagy a céges francia márka, mely sosem lett tökéletes, de jóval millió felett cseréltek alkatrészeket. Vagy haverom TD PDI komplett összes adagolóporlasztó cseréje...bár lehet betankolt ?-közel milla vagy a népítéletek ha igaz dákó 800 ezer...
más meg veszi pénzért a plusz 1-2 évi garit.
(Olyan mint a casco, legyen inkább kidobott pénz, de egy kocc: szükséges karosszériaelemek, néhány légzsák, övfeszítő, klíma stb hűtő, futómű alkatrész, szinte biztos a milliós kár 1 kis légzsákkoccos esetben. És ne legyen sérülés...)
(Írtam már, lehet másba nem tudtak belekötni, csak a 7 évbe).
Itt szeretném befejezni unalmas eszmefuttatásomat a 7 év gariról, amit mindenki akkor hagy abba, amikor akarja, meg annyi infóm van, hogy mondjuk néhány ezer óradíjra, a szűrők-olaj-gyertya meg (kisebb árszórással), amit amúgy is megvennénk. Spórolunk esetenként mondjuk 10-15 ezret, évi 1 szervíznél 70-105 ezer. Kb metálfény ára a tudatért, hogy ha mégis netán valami drága elszáll, akkor is jók vagyunk.
Vagy mindenki 20-30 ezer/év fölött autózik?-sok a dízel, én 10000 alatt nem tartom szükségesnek, a nyomatékot persze hiányolom.
És jöjjön az I30, sztem senkinek sem kell szégyenkeznie, az egyik alma, a másik is, a körték odébb vannak.
Mit 6 légzsák meg aktív fejtámla?! Itt kezdődik a passzív biztonság: 70 lóerő! :D
Számítok minden márkahívőre, ha talál Kia hírt, eseményt, érdekességet, akkor küldje bátran a mail@kiablog.hu címre. Akár bloggerek is aktiválhatják magukat, kapcsolódhatnak a szerkesztéshez. www.kiablog.hu
Közel sincs arányban a szerviz költség a lehetséges hibaköltségekkel. És tudod, ha lehetne én bizony meghosszabbítanám a garit. Fizetém egyfajta átalánydíjként a 7. év után a szervizdíjat, de ha gáz van, akkor tudom, hogy nem hagyot ott a boxer alsót.