Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Na,részemről eldőlt a vita,hogy jó e az Oleo kasza. Ma láttam egy Bajor parasztot ahogy elkezdett kaszálni egy végeláthatatlan árokpartot.A vállán egy 755-ös volt.Márpedig amiért ezek pénzt adnak az rossz nem lehet arra mérget vehet bárki!
Pontosan így van, én is valami hasonlót akartam írni.
Nagyon szeretem a kézit (de szinte csak Európában ismerik), vízilabdát, ezt meg még európában is kevesen + még egy-két országban, kajak-kenu rétegsport, úszás szintén, bár népszerűbb.
Azért ezek a "bohócok" most hoztak annyi ismertséget és olyan pozitív megítélést, amit reklámokkal megvenni lehetetlen lett volna!
Nagy területnél már elgondolkodtató lekaszáltatni. Ott már lehet a terület méretére hivatkozva kedvezmény kicsikarni és rengeteg időt megtakaríthat vele az ember.
Van rengeteg sportolónk akik rendszeresen nyerik a világversenyeket(sportlövő, úszó, karate, kajak, stb), ők összesen nem kapnak annyi támogatást mint a magyar bohóccsapat egy tagja...
Egy szóval nem mondtam, hogy a hollandokkal, portugálokkal máris egy szinten vagyunk tudásban.
De amit elértek az nagy siker! mindössze ennyit mondtam. A sport meg ugye olyan, hogy nem mindig az nyer aki papíron jobb.
Mindenesetre van tartása a csapatnak. Persze lesznek ezután is vereségek, de azt már elérte ez a csapat, hogy senki nem veri az asztalt, hogy "álomsorsolás" ha megtudják, hogy velünk kell játszani!
Ehhez kellett egy olyan hiteles ember mint Dárdai Pali, aki nem az itthoni uram-bátyám edzőkeringőben résztvevők lekötelezettje, és maxi tisztelet Csányinak, hogy rá hallgatott és nem a Tésztásra, meg a Kaszinós Gyuri féle senkiháziakra.
Örülök, hogy nyertek a fiuk. Nagyszerűen játszottak (önmagukhoz képest) hajtottak, küzdöttek, taktikailag jók voltak. Régóta vártam ezt, hogy legalább védekezni tanuljanak meg.
Lényeg az, hogy ettől nem lett jobb a magyar foci.
Az általad említett portugál és holland csapat fényévekre van a magyaroktól. Alapba jobbak 3-4 góllal, ha kijön nekik a lépés 6-7-8 gólt is kaphatunk.
Ha megnézek egy EB mérkőzést nem védekező, deffenzív csapatokat szeretnék látni.
A magyaroknak annyi messze vannak a nagyoktól, mint a jégkorongban. (ott is kint voltunk a VB-én)
Elég sok (NAGYON sok) ekkora, meg ennél is durvább simlit titokban tartottak. Vagyis ... ezt sem, mert nem hiába volt akkor ezért cirkusz, meg lapítás. Az azután beözönlő német mezőgazdasági gépek meg tény. És igen, Kormány Viktorból is simán kinézem, hogy van az a pénz az ország pénzéből, amitől a portugál aranylábúak elfelejtenek focizni. Sőt, az eredmény ismeretében ez igazából egy nekik nem nagyon hátrányos tuti megoldás lehetett. Meg aztán Puskás Öcsi aranybecsűje is úgy szólt, hogy kis pénz, kis foci. Amikor katona voltam, volt egy kiskunfélegyházi katonatárdam, leszerelésünk után őt, meg tán vagy 10 társát totó csalás miatt sittelték le. Hosszú ideig vettek meg meccseket, és a hülyeségükbe buktak csak bele. Amikor több, mint 200 tizenhármas lett egy héten, még a rendkívül felkészült bűnüldözőknek is feltűnt. Pár éve bukott meg szintén nemzetközi fogadós focimaffia, tehát nem olyan elrugaszkodott ötlet ez.
Szellemesnek szánt erőlködésed már eleve ott megbukik, hogy fogalmad nincs mekkora területre használom a kaszát.
Persze ha legalább néhány hónap óta (esetleg 2 éve amikor a kaszát vettem) a fórum olvasója lennél, akkor tudnád, hogy több telken és kicsit több mint 7000 nm-en kaszálok rendszeresen.
Ez van akinek sok, van akinek kevés, mindenesetre azt hiszem egy nyaraló udvaránál árnyalatnyival nagyobb, bár nincs összehasonlítási alapom, mivel nincs nyaralóm, de hallottam másoktól, szóval ha mégsem így van akkor mások után hazudok.
Azt sem tudom, hogy azt az elmésséget honnan vetted, hogy nem tudom mit jelent a második kaszálás, de ez legyen a te problémád.
Azt azért továbbra is fenntartom, akár tetszik neked akár nem, hogy - az egyértelműség kedvéért - az idei kaszálási szezonban eddig elkövetett 2x0,5 napos kaszálásod a komoly munkától kb olyan távolságra van mint Makó Jeruzsálemtől.
Ennek fényében kell a kaszát is megítélni, ahogy Gypsy Úr már írta korábban.
Nem szeretném ismételni sem őt, sem magamat.
A további szellemesnek szánt sértegetésre meg ha nem baj nem reagálnék.
Ringasd csak magad abbéli meggyőződésedben, hogy a márkás gyártók gépei is szarok mert azokat is biztos Kínában gyártják, stb.
A kínaiba vetett hitedben úgy látszik az itt csak az elmúlt napban leírt hibalista sem tud megingatni, mint mondtam nincs ezzel baj, van aki direkt szeret szívni, vagy csak kedveli a kihívásokat.
Azt is mondtam, hogy én nem akarok meggyőzni senkit semmiről, és nem akarok a pénztárcájában sem turkálni senkinek. Mindenki azt vesz amit akar, vagy amire megvan a kerete. Képzeld el, azt az eszméletlen abszurd dolgot, hogy én a saját kaszámat anyósommal vettem felesben.
Nem tudom miért verte ki nálad a biztosítékot az, hogy többen is leírtuk, hogy helyén kell kezelni a dolgokat a kaszáknál is mint bármi másnál.
Tudod a Trabantot is autónak hívják, meg a Mercedes-t is. A különbséget gondolom nem kell ecsetelnem.
Azért marhaság, mert TE nem úgy gondolod? :-D Tán azt is tudod, hogy akkor az aranylábú gyerekeket miért kellett becsempészni Budapestre?
Tudod mi a marhaság? Például az, hogy a magyar focimeccseken alig van néző. Szóval biztos, hogy ez a fociról, meg a sportteljesítményről szól, és nem a bezsongított hülyékről ? ;-)
Félreértettél, nem sokat járhattál vidéken, a második kaszálás fogalma az azt jelenti hogy ebben az évben az a terület másodjára van vágva. Esetemben, mások már 5X-6X nyírtak füvet, míg én csak másodjára, "magyarul" baromira megnőtt, szóval komoly nagyságú fű volt. garnáccal, folyófűvel, gyümölcs sarjakkal, elburjánzott szúrósszederrel. Sőt volt benne, amit 3 éve nem is kaszáltam.
Persze nem akarlak én abbéli hitedben megingatni hogy csak márkás géppel tudod a nyaralód udvarán a 3 négyzetméternyi rendszeresen ápolt pázsitból 2 cm levágni. Mit is szólna a szomszéd ha kínai gépet látna a kezedben.
Szükség van a márkamániás hobbistákra is, akik egy még egy vacak gázbovdent sem tudnak kicserélni nem hogy legyártani. Egy sikeres gyertya csere 3 napos tervezést igényel, végrehajtása egy életreszóló élmény, főleg ha ferdén kapatta a helyére. Tervezett élettartamot sem kellene a gépekbe mókolni, a többség úgy is tiszta benzinnel akarja bejáratni a kétüteműt.
Egyébként a gond nem ott kezdődik, amikor az ember farkára jobbos menetet hajtanak, hanem amikor balos anyát erőszakolnak rá.
Nem vagyok elájulva, csak elismerem, hogy amit eddig elértek az igen komoly eredmény.
Ha esetleg nem hallottál volna róla akkor annyit segítek, hogy 1966 óta magyar válogatott nem jutott túl csoportkörön, és 1986 óta nem voltunk világversenyen. Az EB előtt a 24 csapatból a nemzetközi szakma a 22. helyre rakott minket.
Próbáld meg ilyen szemüvegen keresztül nézni.
Le a kalappal a srácok előtt, akkor is ha a belgák ellen kiesünk!
Persze ha neked jobban tetszik a besavanyodott, károgó hozzáállás, akkor rajta csak tovább, én befejeztem ezt a témát.
Más:
Az '54-es vb döntővel kapcsolatban írt marhaságra meg nem is írok semmit!
Már ne is haragudj, de ha szerinted az amit eddig elértünk nem ér semmit, akkor neked nem sok fogalmad van az egészről! Szerinted Portugália nem erős csapat? Ausztria, akik veretlenül jutottak ki nem erős csapat? Izland akik pl. a Hollandokat verték nem erős csapat?
De segítségként megkérdezhetnél pár csapatot, vagy országbeli szurkolót, hogy az ő semmilyüket elcserélnék-e a mi "semminkre", mondjuk Románia, Törökország, Ausztria, Oroszország, Csehország hogy a ki sem jutott Hollandiáról és Szerbiáról ne is beszéljünk.
Még hogy nem értünk el semmit! Úristen! Jó hogy nem mindjárt kudarc, ha nem nyerjük meg az EB-t!
A felsorolt kínai masináim közzül egy sem állt meg eddig, csak akkor ha leállítottam :). Pedig van amit iparszerűen használtunk, például az áramfejlesztőt. 10 évet szolgált, még most is működőképes. Csak az előírt olajcseréket végeztem el, és egyszer kellett gyertyát cserélni. A fűkaszával ha ez nem volt komoly munka, akkor mi a ló-túró számít annak. Ezen a hétvégén, az idei második kaszálás volt. Már belefészkelt a fácán, és az őzek is megbújtak benne. Fát miért nem láncfűrésszel vágtok?
Három nálunk jóval magasabban jegyzett csapat előtt lettünk csoportelsők, úgy hogy nem kaptunk ki.
De az egész semmit se ér ha a következő meccsen nem jutunk tovább mert most jön egy igazán jó ellenfél és ez ki-ki meccs lesz ha ez meglesz akkor határ a csillagos ég :)
Ha már kínai... Tavaly vett Aldis kaszám megy vissza jövő héten gariba.
2 gondja van:
A kisebb: tavaly év végén előjött valami karbiban kosz gond (gázadásra nem reagál, fullad, alapjárat van) ami nagyon nem hatott meg, mert kb óránként egyszer jelentkezett, de gázhúzogazás + szívatóval, vagy legrosszabb esetben leállítás + újraindítással újra elment egy órát kb. Jellemzően koppintásnál jött elő a fulladás. Kíváncsi leszek mit szólnak ehhez. (tisztítás? vagy rádobnak egy másik karbit? vagy visszadobják, hogy ez nem garis gond?)
A nagyobb: hét végén használtam, tűző nap, 30 fok felett, lenyírtam a fél kertet, tankolok, újra nekiállok, 5 perc múlva mondom ejj de megizzadtam, megállok. Ejj, de benzinszag van. Ejj, csupa benzin a hátam-oldalam. Kasza gyorsan letesz, póló, nadrág le. Nézem a gépet, tank lyukas, a felfogatás mellett folyik, de alaposan megnézve alul is hozzáér a blokk nyúlványaihoz, a rezgés miatt ott is a falvastagság jó fele már elkopott.
Eddig nem volt vele bajom, pöccre indult, dolgozott rendesen, de ha megcsinálják, jó eséllyel felmegy lófogásra, talán kijön belőle egy fél fuxi ára...
Látod, erről van szó. A kínai masina bőven megfelel, ha nem nagyon megterhelő helyen használod időnként, és nem okoz gondot, ha megáll, javítani kell. Idő van, alkatrész olcsó, szétszeded, és megjavítod. Aztán maximum másnap lekaszálod. Ez így tökéletesen igaz.
A lényeg az hogy nem fűnyíró ember vagyok, hanem mostanában 20 éve méhész. A telephelyemen nyírom a füvet "rendszeresen" egy MTD fűnyíróval. De ha a munka a méheknél úgy hozza, a fű az marad van ahol térdig ér mire oda jutok hogy levágom. Kötött agyagos talaj, dús sűrű fű, vadon kikelt facsemeték, garnácok minden van benne. Most még folyófűvel is dúsítva volt. Szóval ez volt a bróbája a kínai "szutyok" Demon-nak, igaz előtte volt egy könnyed "bejáratás" otthon a lakás kertjében párszász négyzetméteren. A lényeg az hogy beállítottam, magomhoz a fogyantyúkat a hevedert arra jó volt ez a kis terület. Kint a telephelyen jött a komoly munka csak azért nem egyszerre vágtam le az egésszet mert, borulás közeledett, abból az irányból ahonnan ritkán lesz belőle eső de akkor iszonyú sok. Ha valaki ismeri a felázott agyagos földutatt, akkor az nem kívánkozik ilyenkor autóval kilométerekre a műútól lenni. A következő alkalommal már szerencsésebb voltam az időjárással. Az egészett sikerült gond, és nagyobb fáradság nélkül levágni. Nem szibbasztott el mint az addig használt MTD, nem olvadt le a damilfej, stb. Nem melegedett a motor, mint az addig használt MTD damilos kacatnál. Kicsit a balraforgó fej még szokatlan volt, de semmi probléma nem volt. Könnyedén tette a dolgát, ment ahogyan az egy géptől elvárható. Ennyi, nyilván ha hivatásos fúnyíró ember lennék, ipari gépet vennék. De így minek, ha ez csak 200 órát bírna, nekem az is, kb 10 év alatt jönne össze. Ha mégis hamarabb kellene a belsejét megnéznem, az sem tragédia, alkatrészek olcsón kaphatók. Volt olyan vélemény hogy 200 ezres gépet kellett volna vennem, biztos hogy egy életen át bánott volna a lelkiismeret a feleslegesen kidobott pénz miatt. Nekem az kiforr egy hetes balatoni lakókocsis nyaralást. A kempingben, meg nem nekem kell a füvet vágnom.
Nem jött meg a bowden 2 nap alatt pestről vettem egy új ugyanolyan gépet,,fefe az egy kasza nem kasza elméletére alapozva,,úgyhogy most igy van egy középkorú meg egy fiatal élni tudni kell nem de
Pedig a Makitával egy pont olyan gépre készülsz beruházni. Azért a pénzért kapnál egy Oleot, ami a Makitával szemben sokkal megbízhatóbb, és még olcsóbb is. Tudom, rosszindulatú vagyok, és különben is a szomszéd 117 éve dolgozik Makitával, ami rendkívül jó. Bocs, nem is szóltam .
Hmm. De hát pont ezt írtam. ;-) alkatrészek tömkelege ? Klassz, de az minek, ha nem romlik el ? Látod ez az. Nem különösebben megterhelő munkára időlegesen alkalmazható, ha belefér a javítgatás.
Nekem a motorral volt gondom, a szöghajtással nem volt semmi. Pedig az 5-6 év alatt be sem zsíroztam. Mondjuk az 1 lovas motor nem is fogja kinyírni a szöghajtást :) Erre még a hajlított szárú hajtás is lehet elég lett volna :)
Ha nem ipari felhasználásra kell, akkor megteszi a kínai is. Egyelőre van hozzá alkatrész is, ha valakinek van hozzá szerszáma, ideje és affinitása, akkor jó lehet. Gyakran járok a helyi bolhapiacon, nyakra főre árulják hozzá az (új) alkatrészeket. Szöghajtás, karburátor, főtengely dugattyú, minden van, sőt még komplett fűzött blokk is van 10 ezerért :)
Lehet, ha az én Einhellemhez is lett volna alkatrész, akkor nem ruházok be most a 125 ezes Makitára. De így nem akartam megint kínlódni egy kétes minőségű géppel.
Amúgy a permetezőm ilyen olcsó kategóriás, 30 ezer Ft volt, Expert márka (talán ez is kínai). Az a nagynyomású szivattyús fajta, elég keveset látni belőle. Kis 25 ccm-es motor van rajta, teljesen olyan, mint az 1 lovas kaszákon lévő motor. Azzal egyelőre meg vagyok elégedve, 4 éves, de ugye azt nem ipari célokra használom, áprilistól júniusig kerül elő hetente 1 órára.
Tudod az, hogy néha kicsit beindítod hogy nehogy bepókhálósodjon, az más. Mesélek egy történetet. Idős hölgy felhívott, hogy le tudnám-e kaszálni a kertben a füvet, de nagy ám a fű ! Mondtam, hogy szerintem igen. Erre azt mondta, hogy de már két mester úr hagyta ott, mert nem bírt vele. Picit azért megszeppentem, de mondtam, szerintem fog az menni. Aztán amikor odamentem, felröhögtem. Tény, jó sűrű sás volt, úgy 30 centis. Látszott a két bekezdés, mindkettő pár méter. Na ott ment szét az előző mester urak szöghajtása. :-)
" szar gép elejétől kezdve szar, nem csak akkor, amikor ledolgozta az árát. Vagyis ez az érvelés, hogy "csak évi pár alkalomra", nem állja meg a helyét. Szerintem valahol az lehet az igaz, hogy olcsó gépet időmilliomos barkácsolóknak ajánlott."
Nem így van. Legalábbis az én tapasztalatom szerint nem. Volt egy Einhell MSB 28 gépem, 1 lovas, egyenes szárú modell. Nemtudom hogy kínai-e vagy sem, de az az árkategória, 30 ezer Ft volt. Tavasztól őszig nagyjából kéthetente került elő fél-1 órára. 4 éven keresztül hibátlanul szolgált. Egy-két rántásra indult, hibátlanul tette a dolgát. Az 5. évben kezdődtek a gondok, az indítás 5-10 perces kínlódással kezdődött. Megkopott a dugattyúja, elment a kompresszió, amire a kétütemű hatványozottan érzékenyebb, mint a négyütemű. Alkatrészt beszerezni hozzá lehetetlen. Egy kisipari dugattyút sikerült szereznem hozzá, amivel elment 1 évet, majd kihullott az egyik tűgörgője a hajtókarnak. Ez lett a vége.
Én szinte biztos vagyok benne,hogy nem élne túl nálunk egy napot egy ilyen kínai kasza.Ettől még biztos használható meg minden,de haladós megerőltető komoly munkára teljesen alkalmatlan mindegyik.Sok ember használ ilyeneket mifelénk is,látom őket sokat hétvégente,de ők nem kaszálnak,hanem szuttyognak,port kevernek illetve ha komolyabb a susnya akkor szenvednek....na nem kicsit,hanem nagyon.....
Az itt megnyilvánuló fórumtag többségének volt kínai gépe vagy dolgozott vele és ugyanezen embereknek van drágább,minőségibb gépe, gépei is.Tudják mit beszélnek és hidd el, nem akar Neked senki semmi rosszat.Itt attól nem lesz senkinek sem jobb, vagy több, ha Azt mondja, hogy a kínai masinák használatakor kompromisszumot kell kötni.Neked jók azok, amiket használsz, működnek szépen, örülj neki.Hidd el többen vannak azok, akiknek egy rántás, egy óra vagy egy hét után állt be, esett szét vagy lett használhatatlan a kínai gépük.
Fenét. A yacht tulaj nem nézi le a JÓ horgászcsónakot. Sőt, mi se a kínai kaszát. De nem vagy hajlandó megérteni, amit írunk. NEM IGAZ, hogy csak megveszed és használod. Te is tudod, én is tudom. Akkor miért erölteted?
Üdv Hecht 154-es kaszához milyen damilit ajánlotok? 2.4 négyzet volt eddig oregon aluporos a partnerbe tökéletes volt viszont a hecht-ben nagyon fogyott most 2.7-es négyzet damilt vettem de érezhetőbben jobban fogja a gépet. Esetleg 2.7-es csillag? damilfejet most cseréltem t25-ösre mert a gyári nekem nem tetszett.
Ezeket a kínai csodákkal úgy kell kezdeni, hogy szétszeded és megnézed mert néha eszméletlen hibákat, trehány összeszerelést látni. Olyan ez mint a lego.
nekem csak egyszerű kínai eszközeim voltak, mint pl egy pumpa, ami kb. 3 használat után szétesett (szó szerint), aztán vettem egyszer egy kínai keresztkulcsot mivel magam cserélem az autón a felnire szerelt téli-nyári gumit. Na most ez olyan nagyszerű anyagból volt, hogy amikor megpróbáltam meglazítani az egyik kerékcsavart, hogy egyszerűen elcsavarodott a szára (nem vagyok gyenge gyerek, de azért egy Schwarzenegger sem!). a biciklire szerelhető elemes-ledes lámpákról jobb ha nem is beszélünk.
Most hirtelen ezek az egyszerűbb dolgok ugrottak be, bonyolultabbakat ezeken a kudarcokon felbuzdulva ki sem próbáltam, de azt hiszem ez érthető.
Meg aztán azt sem nevezném riogatásnak, amikor pl. itt a fórumon is konkrét tapasztalatokat írnak le kínai gépekkel kapcsolatban, fordítva bekötött vezetékek, törött dugattyú fejek stb.
Szóval igaza van Gypsy-nek, tudnak a kínaiak jó miniőséget csinálni, de az fűkaszában nem a 20-30.000 Ft-os szint!
És az sem igaz, hogy ha 3 évente vesz valaki újat belőle, akkor még mindig jobban járt mintha megvette volna a 80.000 - 200.000 Ft-os gépet, mert ezekkel a gépekkel többnyire csak a folyamatos szívás van.
Pl. tönkre megy egy alkatrész, aki meg tudja szerelni annak nyilván jó, de nem a szerelés tudás sokszor a szűk keresztmetszet, hanem az alkatrész. Van-e hozzá megfelelő vagy csak hasonló és akkor gányoljunk valamit.
Na én ezt akartam elkerülni és el is kerültem.
Más meg lehet ezt szereti, nincs ezzel semmi gond, csak nem kell sz@rt csokinak beállítani!
Ha rám gondoltál, teljesen igazad van. Lássuk csak, van egy kínai áramfejlesztőm, egy fűkaszám, két fűrészem, és tán 3 sövényvágóm. Valóban igaz, ennyiből nem lehet véleményem.
Sejtésem szerint, azok kritizálják a legjobban a kínai gépeket, akik csak fényképen láttak ilyet.
Én 10 évet használtam kinai áramfejlesztőt, és a következő kínai robbanómotoros gépeket használom még jelenleg is : permetező, szivattyú, rota, láncfűrész, most a legújabb a fűkasza. Semmi olyan dolgot nem tapasztaltam amivel riogatjátok az embereket. Gyujtógyergyán kívül, még más nem kellet hozzájuk.
ja és hogy kinek mennyire jött be az élet, ha valakinek annyira "bejön" az élet, hogy 2-3.000 nm-es vagy nagyobb telke(i) van(nak) az azért ne sírjon, ill. vegye tudomásul, hogy arra költeni is kell!
Példával szemléltetve: Aki majmot vesz vegyen neki banánt is!
Én nem nézek le senkit, párttag könyvem meg soha nem volt (pedig én még a katonaságnál elvtárs voltam, ha esetleg ezt el tudod helyezni időben) és nem is lesz, de a te agyadat eléggé átmosták a maszoposok az tuti, ha még ezt is csak ilyen szemüvegen át tudod nézni.
Szóval a frusztrációdat ne rajtam vezesd le ha kérhetem!
Ami meg sz@r az sz@r nem kell ezen szépíteni semmit.
Mellesleg a számítógépes tervezés, és a programozott avulás korszakában csodás lenne egy ilyen, én is vennék. Micsoda pazar megoldás lenne egy gépet venni, ami mint a DOXA óra, amíg le nem telik az ideje. Ilyet életemben egyszer láttam, vagy 30 éve ismerősöm Amerikából jött haza, onnan hozott 230-as gyorsvágót, amit 5 dollárért vett !!!!! Hibátlan gép volt, azt az apróságot nem nézve, hogy sehol nem volt bontható. Sajtolva rakták össze, így pl szénkefe elkopása után irány a kuka, szükséges csapágycsere ugyanezért bukta, stb. Ott ezt a gépet házépítőknek árulták. Végeztél a melóval, dobd el !
Bocs, igazán nem piszkálódok, de nem úgy van, hogy egy drága minőségi gép mondjuk 2.000 üzemórát megy hiba nélkül, a nem annyira minőségi meg 400-at. Véleményem szerint ez maximum a feltöltőkártyás mobilra igaz. A szar gép elejétől kezdve szar, nem csak akkor, amikor ledolgozta az árát. Vagyis ez az érvelés, hogy "csak évi pár alkalomra", nem állja meg a helyét. Szerintem valahol az lehet az igaz, hogy olcsó gépet időmilliomos barkácsolóknak ajánlott.
Ha tényleg évente párszor kell, akkor kínai 30-ért. De ez a pár alkalom tényleg pár alkalom, nem túlzás, így az élettartama 4-5 év. Aztán kezdődnek a kétüteműekre jellemző, kopásból eredő gondok, nem indul, megszívja magát, stb. 30 ezer Ft-ért, kínából ide szállítva egyszerűen nem futja olyan anyagra, amiből egy hengernek, dugattyúnak lennie kellene.
Ha kicsit többször kell, akkor AL-KO 50-ért. Ha ennél több pénz van rá (80), akkor valamelyik nagy márka belépő modellje.
De pl a makitának az 1,5 lovas kétüteműje 80 ezer körül van, ami már nem a hobbi kategória. Én mondjuk lehet inkáb ezt venném az 1 lovas stihl helyett.
Az ár mellett ami még fontos, az alkatrész utánpótlás. Hogy egy akár filléres, akár nagyobb alkatrész hibája miatt ne kelljen eldobni a gépet. A kínaiaknál az alkatrész utánpótlás egyelőre biztosított. Kérdés, hogy évek múlva is így lesz-e. A komolyabb gépekhez bármelyik alkatrészt meg lehet venni most is, és később is.
Azért a bérelt kasza egész más, mint a saját. Van azzal elég macera. Elmenni érte, visszavinni időre,pont akkor nem lesz szabad bérelhető gép akkor, amikor neked kellene.
Évente háromszor levágni bérelt stihlkaszával 12ezer ft, 150ezres kasza 20 év alatt nem hozza be az árát, ha el nem lopják addig. Ráadásul az olajon is bőven spórolsz, mert bérkaszánál csak azt a 2 órát kell kihúznia az olajnak...
Azért ide hozzák mert itt el tudják adni az embrek nagy részének erre van csak pénze. 90 000ft-ot Sparos Tescos Lidl Aldi Postás de még sok mindent írhatnák fizetésből nem lehet venni 150 000ft-ot Stihl fűkaszát.
Pontosan ez a lényeg. Kínából behozzák a szart, mert jó ócsó. A jobbat meg nem, mert annyiért nem tudják eladni. Vagyis van, aki a jobbat hozza be, erről szokta a nagytudású megállapítani, hogy "ugyanaz a szar, csak más a színe".
Nekem kétszer akkora területre kell kasza, ma rendeltem is sparta 25-öt 60-ért. Elvileg stihl fs 55 van 220 euróért szállítással együtt Mo-ra utánvéttel az atria.sk-n, de nem jutottam velük dűlőre, pedig jófogáson 75k-ért hirdeti valaki, aki ott vette, látnia csomagoláson. Hétvégén elmentem a Hermes bolt előtt és ott láttam a spartat a kirakatban, és akkor tudtam ilyenem lesz, ránézésre is masszív gép, és csak jót olvastam róla. Költségvetésbe bármi beleférne amúgy, de ha napi 4000-ért csúcs stihlt lehet bérelni, akkor nem veszem meg hétvégi telekre inkább kibérelném...
De arra amire neked kell én csak egy szétszedhető szárú Fuxtecet vennék azt könnyű szállítani szészedett szárral , eléggé komoly gép komoly hevederrel és van hozzá minden pár ezer forntért ha kell valami.
Egy komoly gép komolyabb de ha javítani kell vagy alkatrész kell akkor az is komoly pénz egy Husqvarnára simán rá lehet költeni egy Fuxtec árát is adott esetben
Tavaly a 30éves Husqvarna láncsfűrészeben egy Stihl márkaszervízben cserélték ki a membránt és ott láttan 150-200 000ft-os Stihl gépeket amik garanciába pár hónaposan megdöglöttek erre mondta a szerelő aki már 25éve ott dolgozik hogy már ezek se olyanok mint a régiek voltak de ez szinte már mindennel így van , ez a fogyasztói társadalom az nem biznisz már hogy minden 20-30évig hiba nélkül működjön
Igen, ez szúrt szemet nekem is, tőlünk nem messze van egy kertigép áruház, ahol most ennyiért van a honlap szerint, azért gondolkodtam el rajta nagyon, egyébként az oleo-kat néztem
Inkább maradnék valami nagy gyártó termékénél, ha megveszem, egy jó darabig nem akarok azo gondolkodni, hogy mikor cseréljem le. Hitachi vagy Maruyama esetleg jó lehet? Hitachiból ezért az összegért már farmer kategóriást is találtam...
Belehet nézni rendesen a kínai géppel. Az OBI-ban voltam szemtanúja, hogy vitték vissza az előző nap vásárolt gépet. És az eladó azt feltételezte, hogy olaj nélkül ment a gép!
Miért ne tudnám használni, eddig kiváló a gép. Van némi szerelői tapasztalatom ha javítani kellene 77-ben már autószerelő tanuló voltam, talán a több mint 30 év alatt tanultam annyit hogy egy szar kínai vacakot is megtudok javítani ha kell, és nem misztifikálom feleslegesen a dolgokat. Mi a lóf..zért kellen profi gépet vennem, évi max 3 használatért. Ami még nem is biztos, mert ha időben letudom vágni a klasszikus fűnyíróval, még a damilost be sem kell indítanom, ráadásul az még mulcsuzós is, eltünteti a nyíradékot.
Aztán azon se csodálkozzatok, hogy a ha a márkás kütyütök kínában volna gyártatva, he, he. Több kínai kütyüre ragasztottam én, magyar gyártói matricát, mint ezen a fórumon a begépelt betűk száma.
Fűkasza vásárlással kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, mert kissé hezitálásban vagyok. Amire kéne, az egy szőlőben a tolós fűnyíróval elérhetetlen helyek nyírása, ez kb 3-400 nm lenne, emelett pedig otthoni használatra szintén a tolóssal nem elérhető részekhez, ami kb. 2-300 nm, tehát összesen legyen úgy 600 nm körül a vágandó terület. Szaküzletekben azt a tanácsot kaptam, hogy a nagyobb márkák alap gépei erre a feladatra megfelelőek.
Amiket kinéztem:
Oleo mac Sparta 250T- 60-65 ezer Sok jót hallottam róla, amire nekem kell arra ajánlották
Oleo mac BC240T- 85 ezer a Spartától újabb modell, de amire nekem kell ahhoz képest megéri-e a plusz árat?
Husqvarna 128r most akciósan 80 ezer ez piszkálja leginkább a fantáziám,ezért az árért elég jónak tűnik.
Első körön ezeken akadt meg a szemem, nagyjából ez a 80-85 ezer lenne a keret, amit rászánnék. Ti melyiket választanátok? Esetleg valami más gép pl. Makita ebben az árban érdemes lehet?
Én figyelmesen olvastam, te is azt írtad, hogy átverés, meg szélhámos ilyenformán talán nem helytelen az arra utaló megjegyzés, hogy valakinek jól esik ha átverik.
Amúgy nem csak az általad említett két kategória - mármint a kínai gagyi, meg az ipari - létezik, de ez csak egy halk megjegyzés megint.
Egyébként pedig mindenki azt vesz amit akar. Nem akarok én rábeszélni senkit semmire. Te fogod használni, már ha tudod.
Figyelj ezt a gépet kb 3-4 személy hirdeti, forintra azonos pénzért, én eleve ezt a gépet akartam, mert viszonylag jók a referenciái. Nem olvastál figyelmesen nem arról panaszkodtam hogy átvertek, hanem az volt a lényeg hogy ne vegyék komolyan a teljesítmény adatait, jó a gép, de akinek tényleg 5
LE gép kellene mert őserdőt akar bérmunkában kitisztítani vele, annak nyilván nem fog megfelelni.
Mivel a gépet évente néhányszor használom, így megfelet 30 000 Ft-ért is. Üzletben is kínálják pontosan ezt 50 ezer felett. Ehez ha kell damilfejet veszek 2000 Ft-.ért.
Ha bedöglene, és annyira hogy még az olcsó alaktrész ellenére sem érné meg, hogy személyesen megjavítsam, akkor eldobom, és veszek másikat.
Ipari gépet minek vennék barkács használatra. Nem vagyok fűkasza mániás.
Nyilván tisztában (??) voltam vele amikor megvettem, hogy mit kapok. Nem azt vártam, amit egy 150-200eFt.-os kaszától. Teljesítményben nem, de azért egy bizonyos minőségi szintet elvártam. De nem kaptam meg.
Így inkább olyanoknak ajánlott, akik ha kell találnak otthon a szereléshez szerszámot. :))
Azért csak halkan jegyzem meg, hogy a 23.000 Ft-os kínaival nem az a fő baj ha 3 évente újat kell venni, hanem az, hogy ha nincs szerencséd, azaz nem fogod ki a 10.000-ből egy használhatót, akkor a 3 év amíg lecseréled jó részt idegeskedés, hogy már megint nem megy rendesen valamiért, ez törik el rajta, az szakad le.
Nekem sincs aranyból a kerítés, de azért vettem husi-t mert az én időm (de gondolom mindenkié) jóval drágább annál, hogy idegeskedéssel, szereléssel, alkatrész és szerelő után futkosással töltsem, ahelyett, hogy dolgoznék.
Így meg tudom, ha szombat reggel kimegyek, akkor a tervezett munkát el tudom végezni, mert a géppel nem lesz gond!
És nekem így sokkal jobban megérte 150ezer jó magyar forintért megvenni az 543rs-t, mintha vettem volna egy kétes származású és minőségű kaszának nevezett valamit!
Végül is Husqvarna X Force damilt vettem, 2,7mm-est, egy 70m-es tekercset. 5600Ft.-ért márkakereskedésben.
Kínai kaszáról, 3 év tapasztalattal. 2500nm-es telek, amiből kb. 1500-t kezelek.
Grasshopper 43 köbcentiméteres, TESCO vásárlás, akkor volt vagy 23-24eFt.
Első használatnál kiesett belőle 1 csavar, ami beesett a nem is tudom milyen házba, ahol egy tárcsa forgott a hajtáson, hűtőbordákkal. Jó hogy nem feszült be, és nem robbant szét.
Szerelhetetlen. Ha szétszeded, vigyázni kell, mert a könnyen törik. Silány minőségű anyagból van. A védő pajzsot cseréltem, mert egyszer belevágott a dikics kés. Nem lehet meghúzni, hogy a helyén maradjon a pajzs, elfordul.
A behúzót is cseréltem, szétesett.
1 éves volt, amikor birkóztam a gazzal, és azt vettem észre, hogy a jobb oldali kar valahogy könnyen mozog. Középen olyan volt, mintha az alu csövet körbefűrészeltem volna, és már csak kb. 1 cm. tartott volna!!!!!!!!!
Így venni kellett bele egy új kart.
Ami a kapcsolótól jött kábel, és a gépbe csatlakozik, ott össze kellett forrasztani, mert összerohadt, és szétszakadt.
Vettem nemrég bele az Ebay-ről új benzinszűrőt a két csővel, és a gumi tömítéssel, ami a tanknál van, az eredeti cső megrepedt.. Gyárilag fordítva volt a benzincső rádugva a karbira. Az öcsém gépére is, ami szintén kínai, csak máshol vette - piacos mókustól. Nem ugyanolyan - más a színe. :DD Hát persze hogy ugyanaz, csak más névvel, más dobozban. Neki is fordítva volt bekötve a benzincső.
Azok a szép hozzáadott narancssárga, vagy piros damil fejek, egy nagy rakás kakik. Nemrég vettem hozzá egy T35X fejet. Ez már normálisan működik.
Indítással nincs gond, működik. Eddig MOL Garden olajat használtam 1:25-ös keverékkel, ahogy írták a hozzáadott "gépkönyvben". Nemrég vettem 1 l. XP olajat, ezzel már 1:40-es keveréket használok.
Levegőszűrő egy nehezen szerelhető igénytelen szar.
Ami bosszantó az a silány anyag, és összeszerelési minőség. Mert nyilván maga a konstrukciót egy bevált megoldásról koppintották le. Csak ugye az anyagminőséget, és az összeszerelési minőséget nem koppintották le.
Régóta nem írtam, de most egy dolog kikívánkozik belőlem.
Először is ha gyorsan kell egy viszonylag olcsó fűkasza, akkor fogom magam elmegyek a legközelebbi barkács boltba, vagy akár még a tesco-ba is és veszek egyet, és nem postán rendelek, nyilvánvalóan szélhámostól.
Ami még rosszabb, hogy tudom hogy szélhámos, és mégis tőle rendelek! Jól van csak így tovább tartsátok el továbbra is a szélhámosokat!
Aztán meg megy a panasz-tavasz, hogy átvertek, mert köbcentire és teljesítményre sem az ami hirdetve volt, átvertek még a szállítási költséggel is. Aztán meg amikor majd 10 óra után kinyiffan a gép...
Eh nem is mondom tovább, mert úgy látszik van aki direkt szereti, ha átverik!
Papírforma szerint az enyémhez 2,4 mm-est ajánlanak, mellékelve a két damilfejen viszont 2,5 mm-es van ezzel biztos hogy kitűnően dolgozik. Itthon készleten mivel csak 2 mm-es van, még az előző kisebb teljesítményű MTD -hez vettem, ezzel is próbáltam különbség szinte csak a fogyásában volt, nem igazán lehett nagyobb kipörgést tapasztalni, talán nagyobb a damil hangja. De azért vékony ehez a géphez, meg a ahhoz is amit vágtam volna vele, gyorsan le is fogyasztotta. Így a 2,5-est raktam vissza, erre nincs panaszom. A kínai papírok, szerintem összevannak ollózva innen onnan, nem sokat lehet rájuk adni. Az elvileg Lengyel Demon esetében is írnak jócskán teljesítményt 3,8 kW-ot :) Rákerestem a neten a motor tipusa szerint ez jó esetben is, RQ 580 csak 1,4 kW szűk 2 LE. Nekem ez is pont elég, a gép kitűnően működik, de attól ez még átverés.
A" kereskedő" "Jófogáshuszár"csávóka is kész tenyérbemászó volt, hirdet egy rakás ilyen gépet különböző felszereltséggel és árban, de csak egy fajta van neki. De legalább ezt el is ismerte, persze a dobozban nem volt számla, de még egy nyugta sem. Külön kérésre?? A postaköltség meg a duplája volt az általa hirdetettnek mert hogy kettő dobozban van. Mondtam is neki hogy akkor azt kellene a hirdetésben feltüntetni. Ezen is csak értetlenkedett, gyakorlatilag szélhámos.
Szándékosan nem is kerestem márkás profi gépet, hiszen évente csak néhányszor van rá szükségem. Amikor kifutok az időből és nagyon felnő a fű és a gaz, a méhész telephelyemen. Amit egyébként motoros fűnyíróval szoktam vágni amíg az bírja. Gyorsan kellet egy gép, előre is tisztában voltam vele hogy nem az a teljesítménye amivel hirdetik. De mivel viszonylag jónak értékelték több forrásból is, ezért döntöttem mellette. Csak azért írom ide hogy akinek valóban nagyobb teljesítményű kellene, nehogy bedőljön ezeknek az adatoknak. Mert üzletek is hirdetik a kamu adatokkal.
Ilyen fémes zörgő hang halatszik alapjáraton, ez akkor kezdődött amikor sikerült beállítani a rendes keverékarányt, ugyanis gyárilag füstölt és se fordulat se erő nem volt. Azota csinálja igaz nem mindig, ha oldalra forditom bizonyos pozicioban néha elhalgat a fémes csörömpölés. A garival az a baj, hogy ezt netrol rendeltem, nincs kedvem küldözgetni, inkább belenézek ha van tippetek hogy mi lehet. Annyit már megértettem, hogy a kipufogó k9rnyékén keresgéljek.
Van egy kínai motorfűrészem, annál már újkora óta kifúj a kipuffogó. Mivel csak néhanapján használom eddig nemigen foglalkoztam vele. Levenni nem akartam a kipuffogót, meghúzni meg nem mertem, mert képes, hogy kiszakad a menet a hengerből, amilyen szar anyagból van.
Nekem ez olyan, mintha csak gyergya baja lenne, így a videó hangjáról ítélve. Nekem is most van túl a kínai masinám a 3. tank benzinen, Demon amit 55 köbcentis Lengyelként árulnak, a valóságban egy RQ 580- as motor van benne. Ami a valóságban 43 köbcenti, és nem 5 Le hanem, 2 Le. Egyébként eddig teljesen elégedett vagyok vele, térdig érő és sűrű fű volt a próba, közel 2000 négyzetméteren. Egy MTD-ét váltottam le vele. ahhoz képest álom ez a gép. Könnyen indul, nem zsibbaszt le, teszi a dolgát és kész. Van pár más kínai robbanómotoros masinám, szivattyú, áramfejlesztő, permetező, rota, láncfűrész, ezekkel sem volt különösebb gondom de ez a Demon tényleg elég kultúrált kidolgozású, összeszerelésű. Az éves szinten arra a 3-4 alkalomra bőven jó lesz, az alakatrész meg olcsó.
Jó ez , kaszálj vele nyugodtan , némelyik kaszának a kipufogójában van egy szőrő könnyen lehet hogy az lazult vagy mozdult el azzal semmit se tudsz csinálni azon csak a kipufogó csere segítene de semmi garancia nincs arra hogy az új kipufogó nem fogja ezt csinálni fél óra után.
Te semmiképpen se szedd szét mert akkor egyből bukod a garanciát.
keverőolaj több is picit a kelleténél - ez nem jó mert az olaj sokkal magasabb hőmérsklettel ég mint a benzin és ezért jobban melegszik a gép .
Ezekkel a mai korszerű olajokkal 1:40-es keveréknél nem kell dúsabb.
Sziasztok! Nem rég vettem egy motoroskaszát, kb. egy másfél tank benzint fogyasztottam el vele, tehát bejáratáson van még, tényleg vigyázva, a keverőolaj több is picit a kelleténél. De lett egy furcsa hangja alapjáraton, valami mintha csattogna a kipufogó felölről. A lényeg, ez egy 43 cc 2 ütenű kinai gép a Mastery gyártotól. Van rá 2 év gari, nem tudom érdemese szétszedjem, otthon vagyok az ilyen motorok javításában, csak nem szeretnék garanciát vesziteni. szerintem vagy dugo zörög benne, vagy valami meglazult. Csatoltam egy videot is. A sigítséget előre is köszönöm!
Moncsa! ugyanijen kaszát vettem egy éve, csak más matricával! Max 2 lóerő, mostanában vettem egy fuxi 152-öt, az simán kenterbe vágja, 3 paci van ráirva!
Hagyd a francba, ezért nem érdemes bowdent cserélni. Ha igényes akarsz lenni, két szál dróttal elvezeted, és valami kis nyomógombra rákötöd. Addig is simán lehet melózni, szivatóval meg le tudod állítani.
Vezetékek csatik rendben,,a gázbowdennek kopott el a teflonbevonata és e miatt nem volt szikra,,,gypsy atyánk fejtett ki erről egy gondolatot itt a fórumon,5 évvel ezelőtt.biztos hozzászól majd a témához,,2 nap pihi mire meg jön de abszolút nem bánom,,illetve egy kasza nem kasza hogy fefe atyánkról se feledkezzünk meg,,igaza van
Tetszik nekem ez a "ha jól sejtem!!!". Most akkor tuti, hogy másik gyertyával sem indul?
Találkoztam olyan géppel, hogy a slussz vezeték be volt csípődve a fémház és a műanyag burkolat közé és X üzemóra után kidörzsölődve biztos slusszal megállította a gépet. Érdemes körülnézn!
Csatlakozó nem csúszott szét véletlenül, ismertemegy embert akia szétcsúszott csatlakozó miatt szívott akkorát mint az állat hol ment hol nem ment mindent átnéztek mire észrevették hogy szécsúszott a csatlakozó de annyira hogy a burkolat még tartotta és hol volt szikra hol nem.
Üdv urak,egy kis segitséget szeretnék csak kérni,leállt a gépezet üzem közben egyet pukkant,és nem indul,megnéztem nincs szikra,,valószinű gyujtótekercs ha jól sejtem,,másik gyertyával sincs szikra,,,
Őszinte leszek, fogalmam nincs, mert ugyan van egy Hecht masinám, egy gallyazó fűrész, de garis bajom még nem volt. Mellesleg nem tudom van-e még, de a Hecht gépek bekerültek a Tescoba, és érdekes módon olcsóbban, mint a szaküzletekben. Megnézni érdemes szerintem.
Ez itt NEM a reklám helye, de ha van Bauhaus elérhető távolságban, gondold végig, hogy 5 év garit adnak, és ez annyira nem vicc, hogy a náluk vett nagynyomású mosómat 4,5 év után egy mukk nélkül (nem egészen igaz, mert először javítani próbálták) CSERÉLTÉK, amikor megpusztult.
Az olcsóbbjából alkalmankénti használatra a multiknál kaphatókat javasolnám, mert ha szar, csak visszaviszed. Ha olyan kéne, aminek van esélye, hogy holnap is beindul, a Fuxtec vagy a Hecht. Már szerintem.
Köszönöm a tanácsokat. Mindenképp a neten venném meg az ár miatt. Valóban iszonyatos árkülönbségek vannak. (felújítottunk és a villanyszerelési konnektorok, kapcsolók ilyen áron mozogtak 99,960-160.000 ft)
De az nem jutott volna eszembe, hogy valahol ki is próbáljam. Így mindenképp megkeresem Deputy Sheriff-et ha már felajánlotta ;)
Ha már olaj téma volt. Ősrégi kaszába, esetemben maruyama permetezőbe, ahol 25ös keverék volt az előírás amikor új volt a gép, most tehetek-e bele jó minőségű olajból 40es keveréket, vagy maradjak a 25ösnél?
Én azt javaslom, válassz ki több lehetséges típust (amik árban és tejesítményben szóba jöhet nálad), majd keressél boltokat, üzleteket, ahol ezek a gépek ki vannak állítva. Menj el ezekbe az üzletekbe, és nézegesd meg jól a kiszemelt gépeket.
Praktiker, Obi jöhet szóba nálad az árkategória miatt. Ha ki is tudod próbálni egy topiktársnál, az meg a legjobb. Aztán amelyik tetszik, azt megrendeled webáruházból a legolcsóbb áron. Itt még azt kell megtudni, hogy garanciális hiba esetén hova kell vinni a gépet.
Nekem szerencsém volt a Maiktával, mert az Obiban volt kiállítva egy 1 LE-s, meg egy 1,5 LE-s is. Ott jól meg tudtam tapogatni, nézegetni őket. Még a vállamra is vettem őket. Aztán elmentem a helyi márkakereskedőhöz, ahol volt egy beüzemelt, liállított darab, amit be is idított nekem. Végül a nagyobbat vettem meg egy webáruházból, 10 ezerrel olcsóbban, mint amennyibe a márkakereskedésben lett volna.
T35-be több damil fér, a T25 kisebb átmérő, kevesebb damil, ennek megfelelően sokkal pörgősebb vele a kasza. (nem fuxtec de kínai) Mindkettőnek megvan az előnye, kínai kaszára szerintem T25. (jobban pörög, hamarabb kifogy, így amíg töltöd addig pihen a kasza)
Annyira kezdő vagyok, hogy még soha nem volt a kezemben ilyen gép csak önjárós fűnyíró. Lehet, hogy szavadon foglak és megnézlek Mogyoródon. Írj egy telefonszámot és előtte felhívlak ha arra járok. itt is írhatsz vagy ide is küldheted bauri001@gmail.com
ebayen láttam, de nem is olcsó, meg Kínából nem vennék, ha elszabadul egy barab ott gondok lehetnek :) Gyülölcsfák között kéne egy stihl FS55-el. Sima damil kis ágaktól szakad, otthagyja hajtásokat, a nagy forgókés meg nagyon lassú, ágakat viszi de otthagyja a gazt..
Az AL-KO-ról mi a véleményetek, ebben az árkategóiában (~50.000 Ft)?
4. éve használom, kb. 30 liter keveréket égettem el benne, hiba nélkül! Idei első indításkor nem indult az istenért sem, szerelő, ki elmondta, hogy legközelebb ne gázolajból készítsek keveréket:((!
De pont az az érdekes, hogy a 25 ccm-es, 1 LE-s kasza 7,7 kg (CG260T), a másik, 52ccm-es, 3 LE-s meg csak 5,9 kg. Ráadásulaz erősebb az olcsóbb. Itt valami nem kerek :) Az árnak, és a tömegnek fordítva kellene lennie.
Az AL-KO-ról mi a véleményetek, ebben az árkategóiában (~50.000 Ft)?
Még annyit javasolnék, bár lehet, hogy Te jobban értesz hozzá mint én mert én kezdőként vettem meg, hogy nézegesd meg a youtube-s fuxtec videokat a beindításról az easy starter miatt.
1 max 2 rántásra szépen indul nem kell széttépni a berántót:)
Én is kérdeztem mi a különbség a két gép között de csak annyi választ kaptam , hogy "más minőség" és ezt a fuxtec fb ről. Úgy hogy annyiban is hagytam:)
De erre majd a szakik válaszolnak.
Amit tudok mondani róla, hogy maximálisan meg vagyok elégedve erős gép tényleg.
Vigyázni kell rá, bejáratni rendesen félgázon egy pár tanknyi 1:30 as keverésű benzin plusz 2t full szintetikus olajjal. veszel hozzá egy 15 méteres damilt kerek vagy négyzet keresztmetszetűt, mert csak 1 méternyit kapsz hozzá kb. de ez pár száz forint plusz költség.
Lenyírtam vele 1550 m2-t gond nélkül, élvezetes volt vele a munka. Alig várom hogy nőjön a gaz és megint neki ugorhassak :D Csak ajánlani tudom ebben az árban.
Fűkasza vásárlás előtt állok és a pénztárcám egy 50.000 ft-ig enged el. Láttam, hogy fuxtecet vettél. A fórum olvasása közben én is rá gondoltam. Nem tudod mi a különbség a 2 gép között?
Elég érdekes volt. De abban a legbulisabbról sajnos nincs kép. A brigád vadul küzdött a bozóttal láncfűrésszel, sövényvágóval, közben időnként besüvített a tömegbe egy barom terepbiciklis ezerrel. Aztán még volt, amelyiknek nem is tetszett, hogy ott vagyunk.
Á.nem erről van szó.Nem eladó .Sajnos.Késes,tárcsás munkákhoz,erdőre nagyon is el tudnám képzelni.Igazi tank ,olyan a szára mint a lapátnyél.Tizen éves de úgy kapta ki a sűrű bodzás,gyümölcshajtásos kertsarkot,hogy meg sem találtam a töveket,szerintem felrepültek a holdra.
Persze, ott marad. Ha nem lenne tele betontörmelékkel, tuskókkal, meg a fene tudja még mivel, le lett volna vágva traktorral. Akkor lehetett volna bálázni. Így viszont marad.
Mi ki tudtunk írtani úgy egy 500 négyszögöles öreg szőlőtőkékkel teli területet, hogy 1-2 ásónyomnyit körbeástuk a tőkét és ott széles fejű csákánnyal alávágtunk.
Az egész területen talán 5-6 helyen próbál újra kihajtani azoknál meg lett ismételve egy ásónyomnyival mélyebben a művelet.
Közel tíz éve történt ez azóta ott nyoma sincs a szőlőnek.
HP-t mondtam, nem XP-t. Egyébként az olajon kívül kismillió oka lehet a besülésnek. Nekem például a husqvarna hp-tól nem sült be semmi. Már elfogyott, gondolom 40 liter keverék elég lett volna a besüléshez ha olyan rossz az FB minősítésű olaj.
Én egyszerűen megtekerem a hajtást, ha túl könnyen jár kap zsírt. :-)
Ha enged a szöghajtás, akkor igényli a 20 órás zsírózást. Ha nem enged, simán el megy többet. Borsónyi, fél borsónyi mennyiség bőven elég alkalmanként. 50 órát ír az új hajtásnál. Régen ez 20 óra volt! :-)
Most összeadtam egyébként teljesen pontosan 60 percenként ment el 4.8 deci keverékem , első vágás volt a telken erős gazban. 2.4es kör keresztmetszetű damillal ( gyári fuxtec ) ms 152 géppel. Ha bárkit érdekel esetleg:D Félgázon bejáratós időszakban..
Fent van a videojukon is, hogy full szintetikus kell a gépbe. Bementem egy üzletbe kértem full szintetikus 2t olajat és ezt adták. Nem volt további kérdésem a dologgal kapcsolatban:)
Ez se lehet rossz olaj szerintem.....3000 kicsit már lélektani határ (nálam), bár ha nem használsz sokat, akkor szinte mindegy, egy ezresen nem fog múlni semmi.
Főleg akkor nem jön össze -és most nem akarok gyanúsítgatni semmilyen melóst- ha esetleg nem csak a gép tankjába csurran-cseppen az üzemanyagból! :-))
Néha az ilyen gépes gépek (minden amit belső égésű motor hajt) eléggé extrém fogyasztást tudnak produkálni....................... legalábbis papíron! :-))
Én az elején a megkezdett teli tankkor elindítottam a stoppert, és megnéztem mennyit megy el 9 deci benyával...... az jött ki, hogy óránként 6 dl a fogyasztása az Oleonak arra a munkára amire én használtam (ez se pontos mérés, mert a munka és a körülmények, ez által a fogyasztás is változik mindig egy kicsit, tottttttál ugyanaz a szitu sose lesz mindig).
Felírtam a tankolásokat, h mikor mennyit töltöttem a gépbe, és a benzinmennyiségből kiszámolt üzemóra után tudtam, hogy 6 lityi benya elfogyasztása után légszűrő takarítás (10 üzemóránként írta elő az Oleo a szivacs szűrő takarítását) 20l üzemanyag után meg a szöghajtás zsírzása következik.
Elég primitív üzemóra számlálás, de kb. értéknek ez is jó volt, így időben mindig mindent megkapott a gép amit kellett.
Most az FS350-nél már papír szűrő van, azzal nem kell annyit foglalkozni, szöghajtás meg meglátom....20 lityi benya után majd mindig kap zsírt. Ereszteni nem ereszt a szöghajtása, nem tudom, szerinted sűrűbben zsírozzam, vagy pont, h elég ritkábban?? Vagy csak úgy ahogy esik úgy puffan alapon amikor eszembe jut?? (Az nem jó, mert beletolnék 5 kiló zsír is egy éven, a Csepelen megszoktam, h mindig agyig kell zsírozni mindent :-)) )
Miért nem kérdezed meg a Fuxi forgalmazóját, Szekeres Urat, h mit használj a gépbe, mi az ami bevált? Nála azért összefutnak az infók elég rendesen :-) Megmondja, hogy XY típust szereti a Fuxi kasza, olyat kell venni bele, 'oszt a kérdés letudva.....
Mesélte egy haverom ohioban élt azt hiszem clvld-ben olyan helyen lakott, hogy a másik ranchrol 3 óra volt a lovaglás haza éjszaka a semmi közepén csak egy fejlámpa :D ... bírom az ilyeneket:)
Köszönöm szépen. Nem árul olajat sajnos, én repsol scooter 2T full szintetikus olajat keverek, bejáratás alatt 1:30 arányban, 5-6 tank után át térek az 1:40 es arányra. Remélem jól csinálom :)
Gratulálok a géphez!Legyen sok örömöd benne,jó munkát vele!Milyen olajjal,keverékkel nyomatod?Már hogy a témánál maradjak az olajjal kapcsolatban.Olajat nem árul a Fuxtec?Jó munkát!
Még annyit, hogy bejárató időszakon van, tehát 20 percet melózom vele, és kb 20-30 percet hagyom állni hogy lehüljön, én nem húzom neki tökig csak olyan óvatos fél- háromnegyed gázon. De már így is bőven elég volt az ereje
MS 152 www.fuxtec.hu ról rendeltem. Ez az alapgépük 1550 négyzetmétert nyestem vele, térdig érő gaz s volt de volt ahogy a mellkasomig ért én 191-2 cm vagyok, meg volt kisebb de erős füves rész is , minden területen szépen dolgozott tényleg
én fuxtecet rendeltem , bejáratás alatt van még, de eddig meg vagyok elégedve vele ez 42 volt akcioban amúgy 44 ezer 1 év garival ezt a JG-t nem ismerem de tuti nem 5 LE
Nincs új a nap alatt, és én se találtam fel a spanyol viaszt keverékarány témában.......... a jó öreg bevált 1:40-et tolom mindig mindenbe.
Annyi, hogy pontosan készítem el a keveréket, nem csak úgy szemre, aztán még "legyen benne olaj" alapon hozzáöntök még egy kicsit......1:40, de azt eléggé pontosan mixelve.
Lehet van ettől jobb, én így csinálom.
Anno a crossmotoroknál volt divat, hogy blokkfelújítás után egy ideig 1:33, sima edzésen 1:40, aki meg versenyre ment, akkor a verseny ideje alatt 1:50
Érezhetően erősebb volt a gép 1:50-nel mint a többivel (a feleslegesen sok olaj csak lassítja a benya égését, és csak gyengébb lesz vele a gép).
Szoktam is emlegetni a dumádat, mikor egyes embereket a melóban még nagyon visz a lelkesedés........h bakker, akkor Te még nem dolgoztál eleget! Lesz*rom az egészet, csak menjünk már haza innen a f*xba.....
Mindig vigyorgok, mikor kézbeveszem apu 021-esét, aztán a Shindit, és súlyban ugyanaz a két gép! :-D
Csak az egyik full műanyag, a másik meg profi építés....az egyiknek állítható az olajpumpája, a másiknak nem..... az egyik 2 Le-t tud, a másik 3.5-et
Szal vannak azért különbségek!
Ja, meg az ár!!!!!!!!!!!!!!
Nézem néha, h milyen öreg 021-ekért milyen pénzeket akarnak elkérni, 40e HUF körüli összegeket........... erről meg egy fél lánc se volt lekopva, 4 hó garival volt 52e. :-D
No komment!
Egyetlen hibája, hogy nem stíííííl, minden mást leszámítva fasza! :-D
350 sem érzékeny, félépítésre is stabil. :-) Karbantartást télre kell eltolni, akkor lehet xarakodni vele.Szezonban csak a kötelezőt!
Így is történt, felújítás után 2/3-ig összerakva került hozzám tavaly karácsony előtt vmikor, összepakolgattam, amit kell azt megzsírozgattam, végülis az Autocut 40-2 -es damilfejet vettem meg hozzá, azóta meg szépen dolgozik, igaz még csak 10 lityi benyát nyomtam ki vele.
Én nem számolom az olajat gépenként, de az sem mindegy ki használja.
Bizony, h nem mind1, h ki használja!!
Amúgy beszélgetünk itt az olajakról, de elég egy majdnem eltömődött benzinszűrő, egy kicsit dugulásos karbi, vagy pont kitankolásnál üveghangon pörgetés-terhelés, és már mindjárt nem "olyan" a kenés, és akkor b*szhatod a legjobb olajat is.....
Érdekes dolog lenne, h ha tudnánk, h egy profi gép mennyi benzint fogyaszt el élete során....... ebből vissza lehetne osztani az olajra is. Kíváncsi lennék milyen számok jönnének ki!!
Tényleg kíváncsi lennék, h vajon mennyi 2T olajat és mennyi benzint fogyaszt el egy komolyabb gép. Hátha tudnak a többiek legalább megközelítő számokat mondani, érdekelne!
Na most vagy Shindaiwa felirat lesz a flakonon, vagy semmi........ holmi Echo a rokoni viszonyok miatt nem rúghat labdába! :-)
A Tajgával kapcsolatban meg mindig attól félek, hogy nehogy megsértődjön a fasza olaj miatt! Gondolom otthon Oroszországban micsoda JASO olajakat kaphat.............. kint az erdőn eszükbe jut, h "bakker, elfelejtettünk olajat hozni a gépbe", nincs gond, picit megnyitják a ZIL/URAL/KrAZ olajleeresztő csavarját, szemre öntenek egy kicsit a 76-os oktánszámú benzinhez, 'oszt jóccakát!
A félfáradt tgk. motorolaj azért is praktikus, mert az is színezi a benyát! :-DD
Sziasztok!sokat olvasgattam itt a forumot,mielött regisztráltam volna,igazábol véleményt szeretnék kérni....tervezem hogy veszek egy mc culloch b40b kaszát,sokat olvastam utánna,de igazi felhasználoi tapasztalatot még nem találtam,es tekintve hogy mar pár éve kinn van a piacon,talán köztetek akad akinak van szerviztapasztalata,hozzászolasa,infoja rola...3évig voltam parkfentarto,ott zsir uj fs350nel dolgoztam,azzal nagyon meg voltam elégedve,tudom hogy az 2,2le, ez meg csak 2,csakhát ugye használtat kapnék stihlböl,a mcculloch bol pedig ujjat,papiron hasonlo teljesitménnyel....kösz elöre is a hozzászolásokat,fontos lenne,hétföre tervezem a vásárlást
Persze, persze, tudom én ! Rendkívül fontos a MINŐSÍTÉS, a többi csak porhintés. Le van szarva, hogy jó-e, a lényeg az, hogy legyen PAPÍR róla . Itt van például a gyűlölt piros Stihl. Hát az semmire sem jó ! Mi? Hogy mentek vele a gépek idétlen időkig hiba nélkül ? Az csak azért lehetett, mert a szerencsétlen felhasználókat MEGTÉVESZTETTÉK ! Bűnös módon elhallgatták, hogy csak JASO FB !!!! Mi? Hogy akkor még nem is létezett??? Ja! Ha csak úgy nem ...
"Úgy tapasztaltam, hogy az imént ismertetett követelményeimet maximálisan teljesíti, a kaszát kánikulában reggeltől estig zúgatom, pihenés csak tankolásra, és nem sül be......a fűrészeket adott esetben szintén, egyik se sült be még. Robogómba (léghűtéses 2T) évente bele szoktam tenni 4-5-6-7 ezer KM-t, mikor mennyit sikerül, az se akar besülni."
Szabad kérdezni, hogy milyen arányba kevered a férészekhez, kaszákhoz az Elf olajat?
350 sem érzékeny, félépítésre is stabil. :-) Karbantartást télre kell eltolni, akkor lehet xarakodni vele.Szezonban csak a kötelezőt!
Én nem számolom az olajat gépenként, de az sem mindegy ki használja. Szoktam fogadni a melósokkal, hogy a gépe ki bírja e javítás nélkül a szezont. Tét egy cola. Általában nyerek! :-)
Persze előnnyel indulok, mert tudom milyen a gép! :-)
Instant halál, én meg itt írogatok róla jókat, pláne, hogy nem is próbáltam! :-DD
Jók a webshopok, de néha kicsit felületesek, és ha az ember elolvassa a GYÁRI termékadatlapot, nem azt amit a webshop üzemeltetője bepötyög, még meglepetések is érhetik! :-)
No nem mintha az FC-vel olyan qva nagy gondok lennének. :-)
Viszont most jut eszembe........ van nekem egy Shindaiwa fűrészem.......... honnan a faxból vegyek gyári Shindaiwa 2T olajat hozzá?? (nehogy mellre szívd Apii!! :-)) )
Vannak Tajgáim, na azokhoz??
Az öreg Husky-hoz megoldott, 5-6 ezerért máris kapok hozzá! :-DD
Jól van az ! reméljük sokáig! Talán elkerülte a figyelmem, ha tennél fel néhány közeli képet magáról a masináról!
Nekem elég jók a tapasztalataim már a nagyáruházas kínai gépekkel is. Ami kicsit jobban összevan rakva, jó eséllyel egy darabig príma . Ez a fux is ilyesmi . Tudom egy "réteg" : ) az égbe dicséri , szerintem annyira nem , de hadd szeressék!! : ))))
"Az más hogy nekem már kedvem sincs hozzányúlni! :-)
Meg nem leszek ügyesebb! :-)"
Ezzel kapcsolatban eszembe jutott egy, itt a fórumon korábban olvasott igen jó duma... ha valami érdekes írást olvasok itt, vagy más fórumon, akkor azt ki szoktam másolni, ezzel is így tettem........ szal........ Fefe írta anno:
"Pár év után már semmi kedved se versenyezni se bizonygatni.Csak elvégezni a munkát azt hazamenni inni egy sört....Ha valaki nem így gondolja,az még nem kaszált eleget...."
Csak egyetérteni tudok veled is, meg vele is....... van annyi szerelni-javítani való, akar a faxom az, feleslegesen szerelgetni! Hiányzik mint hátam közepére a púp!
Na pont ennyire hiányzik, hogy a karbantartani-szerelni valók mellett még a kromot-kokszot is vakargassam!
"Egy, két kipufi takarítás nem hiba 1000 üzemóránál, csak általános szervizi feladat.Persze lehet rosszul gondolom. "
Hát, végülis ezen már tényleg nem múlik semmi.
"Ezért írom hogy nem fog csodát tenni az olaj.Viszont ha nem kormol, máris jobb, és ráadásul olcsóbb is!"
Figyu, beszélgetünk itt már egy ideje, 'sztán a végén kiderül, hogy tulajdonképpen mind a ketten ugyanazt mondjuk, csak picit más köntösben............. csodáról én se beszélnék, csak PONTOSAN arról, amit most Te is leírtál, kevesebbet kormol és olcsóbb, ennyi!!!!!! De ennyi pont elég is. :-)
Mondjuk egy profi gép mennyi olajat használhat el élete során?? 20-30-40 litert??
Literenként cirka egy ezres a különbség úgy, hogy csodáról persze, hogy nem beszélhetünk, de egy ezresről igen........ egy 200 ezres gépnél mondjuk 20e, na most arról el lehet megint elmélkedni, hogy 20e sok vagy kevés stb.stb. de 20e forintból lehet venni 2 damilfejet, vagy damilt, levegőszőrőt stb.stb. szar értelmes dologra lehet költeni felesleges kiadás helyett.
"Másik a gép választás.Profi gép bírj jó olajjal melegben is, hobbi gép nem bírja 40 fokba katalizátorral két tank után. Tudni kell mi mire való. Szerintem!"
Hát ja, ez megint egy másik kérdés. Én nem tudom, hogy mi a profi meg a nem profi, de az Oleomat 40 fokban beindítottam, finoman bemelegítettem, utána üveghang, pihi meg a tankolások erejéig pár perc, visszahűtés stb.stb. még hírből se ismertem, leállítások előtt ugyan igyekeztem visszahűteni picit, 20-30 sec.-ig járattam alapjáraton, és ennyi.
Soha semmi gondom nem volt vele, ment mint a Doxa! :-)
Remélem a mostani FS350-esem is ilyen lesz, mert akkor meg leszek vele elégedve! :-)
Tiszta sor, és full egyértelmű amit írtál, bocsi, nem akartam félremagyarázni!! Én is csak a tapasztalataimat-tényeket közöltem -hasonlóan hozzád- viszont el akartam kerülni, hogy reklámként tekintsenek erre. Senkit nem akarok meggyőzni semmiről, nekem abszolút 8, hogy ki mit vesz, ki mit használ, nekem ebből se előnyöm-se hátrányom nem származik, pusztán csak beszélgetünk a témáról, ennyi. :-)
Egy gépet nem kell megbontani amíg megy, ezt én is így gondolom. Az más hogy nekem már kedvem sincs hozzányúlni! :-)
Meg nem leszek ügyesebb! :-)
Karbantartani viszont kell, pucolni, zsírozni, (stihl kuplung csapágyakat is 1000 üzemóra után illik cserélni, hajlamos kiszáradni, és beáll) lebontani ezt aszt szükséges.Innen már nincs messze a kipufi levétel.De ennyi üzemóránál ezt nem gondolom hibának.Ha egy olaj bizonyított x üzemórát hiba nélkül, akkor én azt használható olajnak nevezném.Egy, két kipufi takarítás nem hiba 1000 üzemóránál, csak általános szervizi feladat.Persze lehet rosszul gondolom.
Saját felhasználásra igen kevés elf fogy nálam, így hamar nem lesz válasz.Mindenesetre megnézném a kipufit 600 üzemóra után elf el is. Piros stihl után láttam már párat 1000 pár száz üzemóra után, ha annyit elmegy egy gép, már a többi része is kehes, és nem kicsit. Ezért írom hogy nem fog csodát tenni az olaj.Viszont ha nem kormol, máris jobb, és ráadásul olcsóbb is! Másik a gép választás.Profi gép bírj jó olajjal melegben is, hobbi gép nem bírja 40 fokba katalizátorral két tank után. Tudni kell mi mire való. Szerintem!
Persze én se azt mondtam, hogy az Elf a tuti mostantól vegye mindenki azt!
Mint írtam sok nagy gyártó szintetikus olajait lehet megvenni jó áron és mivel nyilván árfüggő is a dolog, ezért választottam az Elf-et, a gépnek gondolom nem árt.
Én had ne írjam le az enyémet, nincs benne semmi szép! :-)
Egy azonos típusú olaj felhasználásra gondoltam a tapasztalatot, nem konkrétan neked célozva."
Konkrétan az én hsz-emre volt válasz a kérdésed tapasztalat stb. témában, sorry de én így értelmeztem, h nekem szólt a kérdés.
"Az hogy jó olaj tág fogalom. :-)"
Ez így van!!!!! Én -mivel csak a magam nevében szólhatok- ezért írtam le, hogy szerintem melyek a jó olaj ismérvei, és hogy mit értek "jó" alatt.
Pusztán attól a ténytől, hogy X típusú olajjal nem sül be a gép és műxik vele, attól még önmagában nem mondanám valamire azt, hogy jó........ mert ez a dolgoknak csak egy része, igaz a legfontosabb része, de vannak még tényezők ezen kívül is!
"Szinti olajokkal nekem is pozitív a tapasztalatom, de nem fognak csodát tenni, és nem fog tőle kétszeres időt menni a gép."
Nem is kell, hogy csodát csináljon, ha ugyanúgy műxik vele a gép, de nem kell a kokszosodás miatt takarítgatni, és emiatt megbontani (apu szokta mondani, hogy feleslegesen nem kell semmit se megbontani ami jól műxik, mert azzal csak felesleges hibalehetőséget okozunk), és úgy 30%-kal még olcsóbb is, akkor ennyi pont elég is szerintem! :-)
"Elfet én is használom, híg, színez, gépem megy tőle, nincs vele bajom, olcsó. Nem használtam annyit, kialakuljon egy fix véleményem róla."
Nem tudom meddig akarod használni a piros helyett a korszerű olajat (márkanév-típus mindegy, ezer féle jó olaj van amit ide be lehetne helyettesíteni), de ha huzamosabb ideig, akkor ha már lesz vele tapasztalat, megoszthatnád.
"Piros stihlt igen sokat keverek, simsonba, stihlekbe. Kipufi nyílását tömíti, de igen sok üzemóra után.Ez benne van a kezelésiben, x időnként tisztítani kell piros stihl esetén. Magas fordulaton, normálisan felmelegített gépnél nem rakódik olyan könnyen a piros sem le. Az ára már más kérdés, de felénk egyáltalán nincs extra olaj kínálat."
Szerintem az ár ugyanúgy egy fontos tényező az összképben, ez is az olaj "tulajdonsága", hogy mennyi pénzért vándorol át belőle 1 lityi az én tulajdonomba.
"Még az oleohoz a szervizben sem tudtak euroszint olajat.Ezért lett az elf nekem is, ha már rendeltem olajat máshoz is. Oleo lánckenője, olajai egyébként rendbe vannak szerintem."
Én egyre többet vásárolok kínában és angliában is.................
.............persze nem személyesen, a faxom se ül fel ezért egy repülőgépre, de hát már nem a postagalambok korát éljük, ezért van az internet. Nincs már az országnak olyan szeglete, ahol kicsi a választék! :-D
"Persze hogy nincs gond, az nem itt kezdődik! :-)"
Ezt én is így látom, amíg normálisan beszélgetünk addig no problem! :-)
Én had ne írjam le az enyémet, nincs benne semmi szép! :-)
Egy azonos típusú olaj felhasználásra gondoltam a tapasztalatot, nem konkrétan neked célozva.
Mindenki írja hogy jó olaj, de nem használta annyit, hogy x idő múlva véleményt tudjon mondani. Az hogy jó olaj tág fogalom. :-)Aki használta nem mondja, vagy nem akarja megosztani a véleményét. Vagy elnyomják!
Szinti olajokkal nekem is pozitív a tapasztalatom, de nem fognak csodát tenni, és nem fog tőle kétszeres időt menni a gép. Elfet én is használom, híg, színez, gépem megy tőle, nincs vele bajom, olcsó. Nem használtam annyit, kialakuljon egy fix véleményem róla. Piros stihlt igen sokat keverek, simsonba, stihlekbe. Kipufi nyílását tömíti, de igen sok üzemóra után.Ez benne van a kezelésiben, x időnként tisztítani kell piros stihl esetén. Magas fordulaton, normálisan felmelegített gépnél nem rakódik olyan könnyen a piros sem le. Az ára már más kérdés, de felénk egyáltalán nincs extra olaj kínálat. Még az oleohoz a szervizben sem tudtak euroszint olajat.Ezért lett az elf nekem is, ha már rendeltem olajat máshoz is. Oleo lánckenője, olajai egyébként rendbe vannak szerintem.
Takony gyerek korom óta motorozok mindenféle 2T gépekkel, és amióta már biztonságosan tudok dolgozni láncfűrésszel-kaszával, azóta -nem profi szinten- azokkal is dolgozok.
Nem vagyok mester szerelő, de jópár motort-robogót és néhány fűrészt-kaszát is felújítottam már, illetve szereltem-javítottam, még1x mondom a profi az nem én vagyok, de láttam-javítottam már azért egy-s mást....
Pár évig motocrossoztam, ahol pedig igen nagy fordulatú és igencsak kiélezett 2T gépeket használtunk, amelyeket a fokozott igénybevétel miatt gyakrabban is kellett karbantartani, mint az átlag motorokat.
Vagy 4-5 év és olyan 100-120e Km erejéig Trabiztam is, ami igaz nem a 2T technika csúcsa, de azért azt ez a gép is megmutatta, hogy melyik olajjal taknyos-mocskos-olajsaras a kipu, és melyikkel nem, illetve ha egy takarítás erejéig lekaptam a hf-t róla, ott is azért látszottak a dolgok.....
A motorok belseje eléggé beszédes szokott lenni, különösen a lerakódások-kokszosodások.
Besülés, megragadás soha nem volt egyetlen egy 2T blokkos gépemmel se, ide értve mindent ami 2T.
Nekem annyi a tapasztalatom, hogy a modern rész-szitetikus illetve szintetikus olajok sokkal tisztábban tartják a motor belsejét illetve a kipuffot is, ráadásul ezek az olajak az utóbbi években igen kedvező árúvá is váltak.
A jó olaj szerintem az:
- jól keveredik a benzinnel, és praktikus, ha színezi is
- jól ken
- és miután elvégezte a feladatát azt követően nyom nélkül el is tűnik úgy, hogy nem hagy maga után mocskot
ezek mellett lehetőleg legyen jó az ára is, mert én se vagyok a saját pénztárcám ellensége.
Szerintem ettől-ezektől jó egy olaj.....ha valamelyik paramétert nem tudja az olaj ezek közül, akkor az SZERINTEM nem jó.
Qva sok féle 2T olajat használtam már, ezek között volt drága és jó, drága és nem igazán jó, olcsó és rossz stb.stb.stb.
Az utóbbi években szerintem igen jó a helyzet ezen a téren, mert nagyon sok jó rész-szint/full szint olaj van amelyekhez igen korrekt áron hozzá lehet jutni!
Pl. van egy szervizes ismerősöm, vagy 2 éve minden gépbe ezt az olajat használja:
Sok kasza-fűrész megy ilyennel, a saját gépeit is ezzel hajtja, no problem, és nincs mocsok-koksz-lerakódás. Egyébként egy LM által forgalmazott MOL 2T olaj.....
Említetted az ELf-et, hát akkor arról is az utóbbi 2-3 évem tapasztalata (ami nem 20-30 év ez igaz)....
Úgy tapasztaltam, hogy az imént ismertetett követelményeimet maximálisan teljesíti, a kaszát kánikulában reggeltől estig zúgatom, pihenés csak tankolásra, és nem sül be......a fűrészeket adott esetben szintén, egyik se sült be még. Robogómba (léghűtéses 2T) évente bele szoktam tenni 4-5-6-7 ezer KM-t, mikor mennyit sikerül, az se akar besülni.
Robogóban használva (amiből ccm arányosan sokkal nagyobb teljesítmény ki van húzva mint a kerti gépeimből) az alábbiakat tapasztaltam:
- ki kellett cserélnem a reed membránját, mert már nem zárt rendesen. Ez a típus nem hengerre, hanem forgattyúsházra szív, így a reed membránt kiszerelve ott figyel előtted a főtengő meg a forgattyúsház. Olyan szép vastag-csillogó-egybefüggő olajréteget mint amit ez hagyott maga után, más olajokkal nem tapasztaltam....
- volt egy kis gondom a tűszeleppel és a vákumos benzincsappal, emiatt elő-elő fordult néha, hogy alig bírtam beindítani, mert telefolyt mix benyával (a különolajzásos rendszert én nem használom, kikötöm mindig robogón, és kézzel mixelem a benyát, szerintem megbízhatóbb) a blokk. Castrol 2T Racing olajat használtam akkoriban, és ugye hogy indít az ember egy halálra szívatott 2T gépet? Hát full gáz, és rugod a kart........ amikor beindult az így túldúsított blokk, olyan füstöt csinált, hogy a környékről az összes szúnyog kipusztult 5 Km-es körön belül...... akkoriban tértem át az ELF-re, párszor azzal is megszívatott a robogó, ugyanúgy indítom, kb. 1/3 annyi füstöt okádott ki mint a Castrollal!
- Terepen is használom a robogót, ami kényszerléghűtéses, tehát a gyújtással együtt forgó ventillátor fújja rá a levegőt a hengerre, ami körbe van burkolva a levegő terelése miatt. Mivel terepen is használom, ezért elő fordul, hogy falevelet-fúszálakat stb. is beszív, amelyek elzárják a hűsítő lég útját. Egyszer egy nagyobb terepezés után én tróger, csak vagy egy hónappal álltam neki kipucolni ezt a burkolatot............ gyakorlatilag az egész el volt tömődve, ha 20%-án át ment a levegő, akkor sokat mondok!!! És nem sült be, holott huzamosabb ideig így használtam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egy fél veréb fészekre való gizgazt szedtem ki onnan, és pont azért mert ha a kezedet a levegő kifújó nyíláshoz teszed, akkor érzed, hogy fújja magán keresztül a szelet a robesz motorja........ odateszem a kezem, basszus, nincs légáramlás, illetve alig valamicske, na kapjuk szét..... így vettem észre, hogy eltömődött, és akkor már hetek óta úgy jártam vele napi 30-50 km távokat kánikulában. 1:40, jó olajjal, és nem sült be.....
Természetesen nem azt mondom, hogy csak X vagy Y típusú olaj a jó, ez szűklátókörűség lenne, hiszen most abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nagyon sok jó közül tudunk választani, nagyon sok jó olaj van.
Most 37 évesen azért már mögöttem van pát év amit klf. gépekkel töltöttem el, még1x, a profi az nem én vagyok, de azért némi tapasztalatom már nekem is van, kezdve a Simsonos korszaktól egészen mostanáig.
Én ezek alapján ítélem meg, h NEKEM illetve a gépeimnek mi a jó/kevésbé jó olaj, hogy mitől jó a jó, azt meg már fentebb leírtam.
Ezek a gyakorlati tapasztalataim, szakmai tapasztalatokkal-ismeretekkel kapcsolatban meg majd ír Csiga! :-)
Még valamit Apii!!! Remélem nincs gond abból, hogy beszélgetünk a témáról? :-)
"Tisztelet ojal barbárok.Adjatok jó tanácsot a nagyközönségnek, az új gépekbe töltsenek mindenféle márka olaját."
Én a magam részéről eddig se adtam, és eztán se fogok tanácsot adni senkinek se, csak beszélgetünk a témáról, hiszen ez egy fórum...... ezért van!
Tisztelet ojal barbárok.Adjatok jó tanácsot a nagyközönségnek, az új gépekbe töltsenek mindenféle márka olaját. Garira meg jöjjenek hozzátok, mert a szerviz elhajtja őket.Nem értem mi a baj abban, hogy a gyári olajat a x gépbe. Vannak itt gondok, de nem az olajjal!
Jó olaj az elf! Igen, de kinél mennyit ment! Sokat! De mennyit! Gyertyát már megevett a gép! Még nem, akkor nem sokat!
"Talán nem öli meg a gépeket, bár van ennél jobb olaj olcsóban!"
Szerintem a gépeket biztosan nem fogja "megölni", de ha "van ennél jobb olaj olcsóban!" akkor miért használja az ember azt, ami drágább is meg elavultabb is sok tekintetben?
Na ezt soha se fogom megérteni.......
Mintha vennék egy Trabantot, aminek az árából kijönne egy VW Golf is úgy, hogy még maradna is pénzem.
Valahogy ezzel a vásárlói logikával nem tudok megbarátkozni, de nem is kell, mindenki azt használ amit akar, úgyhogy béke van! :-)
Mi 2 db fs 400, 2 db fs 450,2 db fs 410, 2 db fs 460, 2 db ms 210, ms 026, ms 310, kettő sövényvágó, és egy lombfúvóba használunk k.b. 9 éve piros stihlt. Van némi koksz lerakódás, 600 üzemóránként egyszer nem árt kipucolni a kipufogó nyílást, de még elmennek egy darabig pirossal!
Talán nem öli meg a gépeket, bár van ennél jobb olaj olcsóban!
Nem igaz! Te tudod rosszul! A gépen és a flakonon található márkajelzésnek MINDENKÉPPEN egyeznie kell, mer' ha nem akkor bajság van! Főleg ha olyan olajjal helyettesíted a gyári márkát, amelynek flakonján se egy fűrész se egy kasza piktogram sincsen..... maximum az lehet a megoldás, ha lekaparod-átfested a gépem is meg az olajos flakonon is a feliratokat, akkor a két no name már passzol, és műxik a gép minden gond nélkül.
A beépített kamera meg nem csak a processzorral kommunikál LAN-MAC csatlakozón keresztül, hanem műhódra' is lövi a képanyagot, a szervíz meg live stream-ben látja és gyűjti a bizonyítékot ellened, majd a gép LCD kijelzőjén megjelenik a "fuck!" felirat, és a motormenedzsment letiltja a szikrát.
Nem úgy van az ! Komatsu Zenoah már nincs, megvette a Husqvarna. Evidens, hogy CSAKIS HUSVARNA olajjal !!!! ;-)
Rosszul gondolod természetesen, mert már régóta beépítettek minden kaszába egy kamerát. Ennek a képét dolgozza fel a gép processzora, és ha nem a fajtaspecifikus olaj kerül bele, különböző hibákat generál. Persze még nem tökéletes, mert ha pl egy Husqvarna XP flakonba Stihl HP ultrát töltesz, átverhető.
A hevedernél érdemes a gépet tartó bilincset erősebbre másabbra cserélni mert az eredeti vékony és gyenge anyagból készült és szétdeformálódik.
Érdemes átnézni a műanyag befűzőknél, hogy milyen irányba vannak átfűzve rajta a szálak. Ha úgy is csúszkál egy biztos és kényelmes beállításnál a visszafűzött fölösleget akár tűzőgéppel is össze lehet fixálni. Kb. azonos a testalkatunk az unokatestvéremével és az övé így van megoldva nem kell állítgatnom. Nem mozdul az sehová.
Inkább ami kellemetlen, hogy az első csat amivel fel/levételkor rögzítjük/oldjuk kevéssel a szegycsont alá esik és hosszabb munkánál már kellemetlenül nyom/karmol. Ezt egy ujjnyi vastag keményebb szivaccsal lehet orvosolni.
Ezeket figyelembe véve nem rossz az a heveder. Sok drága géphez ennél ócskábbakat adnak.
"Füstnorma az nagyon fontos, úgy viszi a gazt, mint a fene."
Ahaaaa, akkor a füstnorma lenne a csodafegyver? No fene...... én próbáltam kést, damilt, ezekkel szerencsétlenkedek, miközben itt van a füstnorma is........ rendszeresen nyírt területhez milyen kell belőle? Elég a 2.4-es vagy inkább 2.7-essel próbáljam?
Azért az nem teljesen mindegy, hogy melyiktől, és konkrétan mit. Mert pl hengert, dugattyút, a szárhoz alucsövet, karburátort (ez utóbbi alól a Stihl kivétel), gyertyát, stb sem gyárt.
MS 260-as fűrészbe piros stihlt használtam, 3-4 litert. Hagyott valamennyi koxot, de nem volt vészes. Utána áttértem a makitára. Igaz, hogy fél szintetikus, de jó a minősítése, és árban se rossz. Én meg vagyok elégedve vele.
Ma mikor szétszedtem a kínai kaszát a dugattyú tetején volt egy fél mm. koromlerakódás, pedig végig eredetis Stihl olajos piros keverékkel ment. 1:40-be.
Kicsit meglepő volt, bár egy ásványi olajnál ennyi belefér talán. A hajtókarnál egyébként szép vékony kenőréteg volt mindenhol.
Nem tudom,mennyire jobb a füstgáza,honnan tudnám.Az orromban nincsen gázelemző,meg amugy se szagolgatom a füstjét,ha nem muszáj.Vannak erre a célra jól felszerelt laborok,minősitő intézmények,ahol elvégzik a gázelemző vizsgálatokat.Aztán megállapitják,mennyire-hogyan-miként van az emisszió.Aztán vagy igaz,amit mondanak értéket,vagy nem,ki tudja.Nem is az én dolgom ennek firtatása,én örülök,ha addig jutok vele,hogy jól megy a gép.Nekem ennyi elég,az elméleti dolgokat meghagyom az okosabbaknak.De ha valakit nagyon érdekel.le lehet kérni a tipus honositási bizonyitványát,abban az értékek is szerepelnek.A kezelési könyv hátuljában benne van,hogy minek minősitették a gépet,na annak az előirásnak valószinűleg megfelel.
Azért a 4MIX füstgáza nem lehet sokkal jobb, mint a kétüteműé, elvégre annak üzemanyagában is benne van az olaj. Annyival jobb, hogy a beszívott benzin-levegő keverék egy részét nem tolja ki kipuffogógázként, mint a kétütemű.
Hol ment szét?Egy éve használom a gyári hevedert,a combhoz érő rész az ami nem tetszik,minek íves,inkább lenne párnázott,de egyéb gond nincs vele.Tök jól párnázott a vállnál.Aztán lecseréltem egy Stihl komfort Copyra amiben meg xar mozogni,lemerevít.
Igen hát még vissza kell majd olvasgatnom sokat a forum keresővel, hogy lássam hol vannak a jó boltok damilt venni, kiegészítőket a kaszához, hogy ne fussak rá semmi hülyeségre
Két szezon óta megelégedéssel használok egy MTD Smart BC52-t. Szépen teszi a dolgát, havonta egyszer megy fél órát, még a gyárilag rátekert damil sem fogyott el, így bátran ajánlottam kiskerti felhasználásra ahol évente 2-4 alkalommal kell. Az ajánlásnak megfelelően vettek is egyet ami a második tanknál beállt, illetve berágódott, elment a kompresszió és nem működött. Először az olajra tippeltem, mivel ilyen hibát a szerviz rendszerint elutasít kenési elégtelenségre hivatkozva rendeltem hozzá egy henger/dugattyú/csapszeg/seeger-ek/tűgörgős csapágy/talptömítés szettet Kínából ~5500ft-ért. A meglepetés akkor ért amikor megjött a cucc és levettem a hengert a kaszáról. A dugattyú 180 fokkal elforgatva volt benne gyárilag! A kis nyilacska a szívó oldal felé nézett, így nem is csoda, hogy tönkre ment, rossz oldalon volt a gyűrűhézag.
Tanulság:
- Az, hogy nekem szerencsém volt semmit nem jelent egy gyártmány minőségére nézve.
- Az MTD minőségbiztosítási rendszerével vannak gondok.
Egy pár apróságot kell majd kiegészítésnek venni, pl rendeltem ugye a fejet, de heveder is fog kelleni, nem csak azért mert első kaszálás után szétment a csat:D Hanem mert egy kényelmesebbel talán jobb lenne
de rég " láttalak" hát igen, amúgy tényleg jó kis gépnek tűnik próbálom elő írás szerűen bejáratni és jó minőségű keverékkel etetni, majd kiderül meddig bírja :)
Az a gázadó ravasz tényleg egy kalap.Azon gondolkodtunk hogy a jobb oldali szárat levágjuk a gázkar alatt,majd kb 1/2cm el jobbra fordítva vissza hegesztjük. Vagy: leszedjük az egész fogantyút és egy hegesztés után kicsit jobbra forgatva átmenő csavarral visszarakjuk,így már talán nem csavarná ki az ember csuklóját.Multkor damilcserénél azért nem dobtam el a fejet a csába,a nádasba,mert a fiam azt mondta ,hogy ő megkeresi ha eldobom, mert nem olyan rossz az.(Ő még nem cserélt damilt benne)
Látom Deputy csak bepaliztak a fuxiára ! : )))))))))))))))
Gratulálok különben őszinte örömmel !! Csak a poént nem akartam kihagyni..
Kívánom, hogy üzembiztos legyen egy nagyobb darabig!!
fuxpártiaknak üzenem, nyilvánvaló,hogy az meg a véletlen műve, hogy azonnal megszorult rajta valami és nem éehetett vele kaszálni egy méter6t sem!!! : ))))))))))))))))
Igen simán ment , de a fejet így is csak szerszámos segítséggel lehet szétpattintani sajnos, de addig kibírja míg ide ér a fej amit rendeltem, az egy t25ös
Talán az egyetlen előnye a rendes négyüteművel szemben, hogy tényleg bármilyen helyzetben használható. Mert az alkatrészek kenését lényegében olajköddel végzi.
Zárogathatom itt a garázst 2 percenként:D nem baj addig iszok egy sört meg eltervezem mit kéne bent is csinálni . Közvetlen eső után azért nem ajánlatos kaszálni nem? nem tapad túlzottan?
A VALÓDI 52-esre csak nagyobb furatú henger kerül, egy jó részére meg csak felirat . :-))))
Általában a kaszáknál fordulat korlátozás van 12-13 ezer táján, 11 tájára szokták állítani. Persze kicsit csalós a dolog, mert damilfejjel, pláne változó hosszúságú damillal beállítva nagyon el lehet lőni.
Lényegébe az 52ccm-es is 42-es csak nagyobb hengert tesznek rá.
Más kérdés, hogy egy Stihl 400 vagy hasonló milyen max. fordulaton megy? Nem találtam adatot, de igencsak 10.000-re saccolnám. A Strausok talán még 5000-se pörögnek.
Látod, elkerülhettél volna több napi depressziót, ha írsz egy levelet a Repsolnak :DDD
Ez egy jó kérdés, nem ártana a fogyasztóvédelemnek rendbe tenni ezt a dolgot, mert nagyon sok a félrevezetés más márkáknál és más termékkörönél is (nem csak kertigép témában)
Szomorú, hogy külföldre kell menni a helyes információért is.
55 cc-nek van írva. Dugattyú 40mm, löket 32 mm ez még 42ccm is épphogy megfelel. Ezen annyira nem lepődtem meg, szóval nincs is semilyen 55 ccm-es változat, inkább csak 52-es.
Kérdésem az, hogy mondjuk egy 52 ccm-es változatot szétszedés nélkül hogyan tudnék megkülönböztetni egy 42 ccm-es változattól?
Nem oda való, akár hogy is hívják. Olyan mint a 300 széria. Stabil, masszív,de a gyengesége miatt igen hamar megdöglött a túlterhelés miatt.Nem saját gépekre gondolok, inkább cégesre! :-)
Gázlengés meg mifene ? Ezt hol olvastad? Füstnorma az nagyon fontos, úgy viszi a gazt, mint a fene.
Korrektül leírtad ami szerintem a hibája. Érzékeny, állandó törődést, legjobb olajat pontosan adagolva kíván, cserébe kevesebbet forog, lustább. Meg nehezebb, bármi gond esetén, ami messze nem lehetetlen irány a szerviz, mert árok szélen gyógyítani nincs esély. De különben biztos tényleg jó ! :-)
Ez pont olyan, mint a terepjárók. Flancos csilivili csillió lóerős motor ezer baromi drága, és sérülékeny kütyüvel, vs hagyományos, "buta" diesel vezéműlánccal, varázslatos csodák nélkül. Nincs erdész, aki az elsőt választaná. Szerintem. Pedig ugye mennyire szépek a bőszen marketingelt adatok.
Jó reggelt!Irtok itt a 4MIX-motorokról,meg hogy van benne valami szelep,ami a gázlengést segiti,meg hasonlók.Hát nem tudom,párat már láttam belűlről,de semmi más szelepet nem láttam,mint a normál négyütemű motornál/persze ettől még lehet.Ez egy olyan motor,ami alul kétütem,felűl négyütem.Lényege,hogy nem kell motorolaj bele külön,csak a benzinhez,mintha kétütem lenne.Nem kell félni,ha tulságosan elfordul a motor,nincs olajfelkapás,olajevés.A normál 2T kiváltására akarták,hát nem tudom..A kétütem egyszerűségét,harapósságát,lendületességét azért elég nehéz felülirni..Viszont füstnorma megfelelő,és csendesebb is.Cserébe kevesebbet pörög,és jóval bonyolultabb.Maga a motor nem rossz,inkább a porlasztó és gyujtás hibák jellemzőek.Normál viszonyoknál nincs baj a vezérléssel,a szelepekkel,a forgattyus mechanizmussal,mondom,normál viszonyok között.Az olaj a legjobb kell bele,és nem 25-ben,hanem ötvenesre keverve.A sok,vagy rosszabb olaj kormolódást okoz,főleg a kipufogó szelepen,és eredménye a hibás zárás,és a szelepvezető kimozdulása.A mézgásodásra hajlamos olajok meg a dugattyu csapszeg beragadását okozzák általában.Meg száz oránként szelephézag állitás,ami 1 tizedes-szóval nem nagy.Kátrányosodásra hajlamos olajnál hibajelenség még a vezérmű kerék-himbák idő előtti kopása,de nem drága ennek cseréje.A vezérlés két csapszegen fordul,azok cseréje is ilyenkor,mert ha a ház sérűl,az nagyobb baj.Szóval igényes motor,nem igazán a magyar viszonyok közé való.Hozza magát,de csak ha mindent megkap,ami jár neki.Ellenkező esetben meg jönnek a hibák..meg a kétütemhez vagyunk szokva,annak viszonylagos "igénytelenségéhez",na a 4 MIXnem ilyen.Viszont,ha mindent megkap,a méretének megfelelő másik négyütemű motorokhoz/általam ismert/nyugodtan mérhető tudásban.Mondhatnám,mint nagytudásu és nagyarcu kollégáim szokták volt,hogy "megeszi reggelire,a fasorban sincs,bohocbringa,habverő,játékszer",de nem mondom,de a lényeg,a kismotoroknál szinte etalonnak számitó Honda motoroknál többet tud,erőben,használhatóságban,fordulatban.Viszont a Honda igénytelenebb és egyserűségénél fogva talán a mi viszonyaink között megbizhatóbb.Szerintem.
Közben nézem az Emlékmást, és arra jöttem rá, a jövőben szeretnék élni. Hátha engem is két ilyen suna kergetne, mint a Kate Beckinsale, meg a Jessica Biel. :-))))))))))))
Két kérdésem lenne. Az első, hogy én többnek látom a husi pénzét. A második, ami az érdekesebb, hogy nem az Andreas Stihl A.G.-t kéne nézni a komplett holding helyett ? Mert úgy más.
Úgy van ez ahogy Gypsy56 mondja, csak egy utalás egy régebbi röhejes bejegyzésre aminek szerintem sincs semmi alapja! Annál is inkább állíthatom ezt, mivel nekem is 10-éves az Fs400-as, és még csak tankoltam. Meg levegőszűrőt, gyertyát, benzinszűrőt cseréltem benne, ennyi! Ja, meg feltöltöm damillal ha lefogy, ami szintén nem ördögtől való dolog egy 40-2 fej esetében, ellentétben a közhiedelemmel szemben! Hogy most pl... a Hq fejre vagy a Stihl fejre lehet 1 másodperccel hamarabb feltekerni, azt konkrétan leszarom! Nem mind1? Meg néha zsírzom, ennyi.
Abból tényleg van elég sok, csupa olyannál, akinek az volt a legfontosabb, hogy "merezstíl". A volt cégemnél a teleszkópos fűrész miatt atkozódtak, mert az csak 4MIX motorral volt. Meg szervizben is volt. Elég sokat. :-)))
Ne már ! Most tényleg ? A legtöbbet a világon ? Biztos ez ? :-DDDD
Hogy miért ne lenne jó ? Hát pl azért, mert a négyütemű szelepei nem kedvelik az olajat, mert bekokszosodik, és felakad, átfúj. Pont mint a 4MIX motorok. ;-)
Dr.Úr!Itt a megoldás:adok a Komatsuért egy Stihl fs350-et!Mit szólsz?Lesz saját márkás olaj, hózentróger,sörnyitó,ácsceruza,colstok, sapka meg miegymás.Hát nem megéri???;-) :-) :-)))
Nem akarok igazságot tenni, de gondolj bele a következőbe: a négyüteműben abban a kis forgattyúsházban folyamatosan jelen van 1-1,5 dl forró híg olaj, amit a forgó főtengely, a hajtókar, illetve a dugattyú fel-le mozgása folyamatosan "csap" szét mindenfelé.
A kétüteműnél meg fél liter benzinbe belekevert 0,125 dl olaj van feloldva, amiből csak éppen annyi jut be a motorba amennyit a porlasztó beszív, ennek fele kicsapódik és ken valamit, másik fele meg a benzinnel együtt elég.
Ma bevittem a kaszát egy szerelőhöz. Előttem szedte le a kipufit és a csillagos egekbe szökött a vérnyomásom amikor megláttam a dugattyút. Tiszta vonalkód az egész. A hőterelő lemez is cserés. A henger még nem lett bontva majd holnap. A szerelő szerint elképzelhető hogy az előző javításnál jó dús keverékkel megjáratták és attól lett vonalkódos. Elképzelhető hogy ezért mondták a 40-es keveréket és ezért állították alacsonyabbra a fordulatot hogy jó az a parasztnak, megjavítva megvan oszt fogja be a száját. A husi xp szerinte jó bele nem emiatt van, bár inkább a saját olaját tegyem bele. Szerinte nem a husi xp miatt sült be. Holnap talán már többet tudok, majd amint van infóm jelzek. Üdv
Sok embernek az a furcsa hogy a Skoda a 70-es 80-as években az 1000 cm motorjából 43 lóerőt vett ki, a Ford meg az 1000 cm motorból 140 lóerőt , amit szériában gyárt, a motorra ad 240 ezer km garanciát mig a Skoda adott 10 ezer km.-t.
De bedöglött. Melegen füstöl, és leállítás után nem tudtam beindítani. De már 3 hete amikor utoljára használtam is szarakodott. Akkor leállás után tettem bele új gyertyát. Most a gyertya nem volt száraz. Azért írtam így, mert már az idegtől nem néztem, hogy benzines, vagy olajos.
Szia. Meló helyen évek óta használok 4-mix motoros kaszát, egy stihl fs-130-ast. Motorikusan nem volt semmi baja, de a tekercset egyszer már cseréltük benne. Igazából teszi a dolgát, de egy bizonyos fordulatnál leszabályoz. Annyira nem gáz de kompromisszumokat kell kötni vele. Egy vele egy kategóriás husi sokkal jobb szerintem. Eldolgozok vele csak a 30 cm-es fű már bőven fogja a gépet. Szerintem
A 4mix és a négyütemű ugyanazon az elven működik, csak a kenésük más. Abban különböznek, hogy a 4Mix-ben nincs olaj, hanem beszívja a keveréket a forgattyúsházba is, mikor felfelé halad a dugattyú. Mikor lefelé halad a dugattyú, akkor pedig egy folytószelep valamennyire visszatartja a keveréket a forgattyúsházban. A 4 mixnek igazából egyetlen előnye, hogy nem kell benne olajat cserélgetni. Bár ez nemtudom egyáltalán előny-e.
Ezekben a kicsi motorokban nincs olajszivattyú. Még a fűnyírókban sem. A függőleges fűnyírókban van egy lapátkerék, ami folyamatosan felveri az olajat a hengerfalra. Az alsó csapágy gondolom folyamatosan olajban úszik, a felsőre meg szintén felveri valahogy. A kaszában meg valahogy meg van oldva, hogy felverje az olajat.
Ma láttam egy embert a fej magasságig érő málnasorok közét kaszálni.Abszolut szagtalan volt a 4 ütemű kaszája.Ilyen speciális kaszálási körülmények közt azt hiszem sokkal egészségesebb lehet az ilyen motor használata.
Tavaly vettem egy használt MTD fűnyírót, még csak 3x használtam. Most a levegőszűrőjét kiakarom takarítani, ami egy szivacs. Szerintetek ez olajos szűrő? Vagyis ha kimostam mondjuk benzinnel, utána olajozzam be? Vagy ez száraz szűrő vajon?
igen,módosítani való van,damilfej,meg egy jobb kormányt is csináltam mert a gyári nem állt kézre egyiken sem,kitekeri a csuklót,és gyengus főleg a régin.
teljesen egyetértek,nekem 2 is van az új és egy régebbi.damilfej t35 meg van piaci is,ami annyiba kerül mint egy koppintó a t35 re. :?D azt viszont nem mondom hogy 10 cm es gyepet ritkítok,nálam ki vannak használva,ennyi pénzért bőven megéri,hamar visszajön az ára,az alkatrész filléres,jó tudom a nagy márkákba nem megy szét semmi,örökké jók lesznek,de ha nem?szöghajtás 2500 ért?tudom nem kell odavágni,de ha valami történik?szóval jó az. :D
Azért egy damilfej miatt ne xarozzuk már le a Fuxit.Akár hibás a fej vagy a tulaj nincs a toppon.
Mivel több Fuxi is volt már a kezemben,így tudom mi a gyenge pontjuk.
Ha hiperprecíz valaki,akkor akár új korában a meghajtó tengelyeket kiveszi és bezsírozza,benzincsövet kicseréli,damilfejet szintén.Légszűrőt beolajozza-befújja légszűrősprével,szöghajtást megzsírozza.Aztán kezdődhet a kíméletes használat.Ha szükséges a teljesítmény,ez egy jó alternatíva,főleg ha csomitartóban is szállítjuk,nem kell kibelezni az utasteret meg otthonhagyni a fél családot az egybeszárú kaszához képest.Tetőcsomagtartót hagyjuk.45 pénzért ez sztem megéri.
Akinek meg elég az 1 ló az vehet nagyobb gyártóktól drágábban mondjuk Sparta 250T-t 70-ért ami úgy ahogy van költségmentes pár évig ha vigyáznak rá.
kicsit meg feszitettem finoman egy csavarhúzóval egyből szét is jött, nagy meglehetett szorulva, most felcsévélem és tesztelem, és holnap irány damilfejet vásárolni. Igen tudom, hogy ez egy ház körüli kínai kasza, de nem baj, valahol el kell kezdeni.
Hát igen,a kinai kasza hátrányai,igen használhatók,de nem hiába olcsók,én irtam mikor kérdezte hogy milyet vegyen,az oleo mac egy nagyon jó közép út,csak hát van itt az a 2-3 nagyon de nagyon szakértő ember akinek a szavait csak úgy issza a nép...és hát a fuxit ajánlotta neki...hozzáteszem régebben meg szidta a kinai gépeket,ugyhogy előbb nézze meg mindenkia kiválasztott gépet mielőtt megveszi,mert itt ezen a fórumon nagyon nagy kasza doktorok vannak heheh..TISZTELET A KIVÉTELNEK
Most mi köze ennek a fuxtechez hogy egy hibás fej került hozzám, vagy valamiért beszorult a rugó benne? :D bocs de most ezt tényleg nem értem hogy jön ide ez. Megpróbálom a csavarhuzot
Nem bántani akarlak de ha ezt nem tudod megoldani akkor kár volt Fuxtec-et venned. Erős gép de mindig van rajta egy kis bütykölni való, hogy jól használható legyen.
Én mostanában az unokatestvéremét szoktam elkérni és egész jól használható de ő már csinált rajta egy csomó módosítást.
Ezt a fajta fejet ha kézzel nem tudod szétpattintani akkor egy szélesebb de viszonylag vékony fejű csavarhúzó segítségével óvatosan feszegetve simán szét lehet szedni.
Használtam olyan fejet,aminek az alsó részét el kellett fordítani,és ugy jött szét,de nagyon szorult,meg még mikor már földel is berakodik huuu nagyon bosszantó a damiltöltés vele...
Picit beljebb be raktam róla egy képet, igen azt az egy kioldó szerűséget kellene tudni benyomni, majd egy picit elfordítani, és szétnyitni. De beton keményen tartja magát és sehogy sem lehet benyomni csak rásegítéssel egy minimétert ami messze nem elég úgy tűnik :D
Rengeteget olvasgattam a fórumokat, hogy mire lenne szükségem, de nem tudom jól döntöttem-e, mert nem voltam még ilyen helyzetben. Jövő hónapban vidékre költözöm, az új tanyánkra. Onnan fogok bejárni dolgozni, gazdálkodni egyenlőre nem fogok. A telek lekerített része 2000 nm, ami körülveszi pedig még kb 4000 nm. Ennek 30%-a mocsaras erdő, a többi rét. Ezt kéne nyírni, valami emberi módon, mert hétvégén láttam a területet, és már lassan derékig ér a gaz. Szerencsére még csak fű van bozót minimális. Szentkirályi dobkaszára gondoltam, hogy azzal nyírnám, de nem tudom mennyire lenne ez használható? Esetleg más alternatíva?
Megjött a kicsike, most ezt az "erősített FEKETE damilfej"-et küldték hozzá, amit nem lehet szét nyitni, néztem Szekeres videoját róla de nekem valahogy nem megy, lehet kicsit rá kell segíteni valami szerszámmal elsőre. Nemsokára úgyis veszek rá valami damilfejet t25 vagy ilyesmi
4 mix, és az olajfürdős négyütemű azért teljesen más elven működnek!
Bár nem vágom a négyüteműek világát! :-)
Nem tudom az olajfürdős, (gondolom már szívatyus az is) mennyire engedi az olajat lötyögni, elfolyni a helyéről.Biztos megoldották valahogy, hogy árokparton kapjon olajat ha megvan döntve a gép.
Az 4MiX motor nem lehet annyira rossz. Télen nézegettem a földfúrókat és stihlen 4 mix motor van. CSak hát az ára is horribilis, úgy hogy csak ritkán kell használni. (280 ezer + 50 a fúró)
Ezért vettem maktiát ( 130 + 25 ezer a fúró)
Ennek egy nagy hibája van, hogy nincs rajta a biztonsági fék, erdőben ez kellene. 2700 db akác csemetét fúrtam le vele kb. 60 cm-es mélységben, erdőben.
Jöhetne már a futár majd elalszom :D most már megvárom a kaszámat:D lehet csinálok videot majd bejáratási időszakban, meg úgy nagyobb területen használva hátha valakit érdekel a fux menet közben. Kell egy mobius fej kamera
Bocsi! Pont a dikicskés, ahol NEM KELL húzni neki. Damilnál meg b.szhatod a nyomatékot. Damillal kaszálni "takarékosan", nem pörgetve ... jó terv. :-)))
Hogy a damil nemk egy puha műanyagdarab, hanem "késpenge", csakis a sebességtől van. Talán ezért nem annyira népszerű a négyütem.
Ez lenne a jövő ? Könnyen meglehet, és az egyetlen oka, hogy kényszerrel lenyomják a torkunkon.
Persze egy kétüteműben sokkal nagyobb a biznisz, mert rengeteg alkatrészt nem kell belerakni, amit egy négyüteműbe bele kell. Túl drágán meg azért a négyüteműt se lehet adni, mert nem veszik meg :)
Nálam sokat számított a tömeg, meg én amúgy sem szeretem a motorokat valahogy kínozni, üveghangot üvöltetni, egyik gépemet se, így esett a választás erre :)
Végül is 1,5 le arra elég hogy fűnyirás után leszegélyezzünk,,esetleg késezni,,,szerintem is még az új akkus gépek meg a robitfűnyiróban nagyobb lesz a biznisz a gyártóknak mint a 4 t-ben
Azt azért nem mondanám, hogy nem akar terjedni. A Honda elvből nem gyárt kétütemű motort, mellette már jópár más gyártónál is elérhető. Pl a stihlnek is van 4MIX motorja, aki aztán mindig is kétütemű párti volt.. Szerintem idővel egyre több lesz. Azért persze van hátránya, nagyobb tömeg, kisebb teljesítmény, meg az olajcserék, sokan nem szeretnek ezzel bajlódni.
Egyébként attól függ, kinek mire kell. Ütőkéshez, ahol csutkán húzni kell neki a gázt, nem biztos, hogy jó, annak ellenére, hogy gyárilag csak ütékést adnak hozzá :) De én egy 1 lovas kétüteműt váltottam le vele, amit csak damilfejjel használtam, ugyanazzal a fejjel félgázon viszi ugyanazt a füvet.
A használati szerint 6850 1/min a maximális orsófordulatszám. Ekkor a motor 10.000 1/min-t forog. Nemtudom, elpörög-e eddig. A maximális teljesítménye 7000-es fordulaton 1,07 kW = 1,455 LE, ekkor 1,46 Nm nyomatékot produkál a főtengelyen. Tömege 7,1 kg
Ha az ugyanekkora 34 ccm-es kétütemű makitával hasonlítom, annál 6800 1/min a max orsó fordulatszám. Az áttétele ugyanannyi mint a négyüteműnek, ekkor a motor 10.000 1/min-t forog. A maximális teljesítményét szintén 7000 1/min-en adja le, ami 1,15 kW=1,564 LE. A nyomatéka ekkor 1,57 Nm a főtengelyen. Tömege 6,4 kg.
A kétütemű hajszállal izmosabb, de nem sok különbség van a kettő között.
Nem. Ez rendes négyütemű motor, tiszta benzin kell bele, valamint a forgattyúsházába kb 1 dl olaj.
Nagyon finom konstrukció, jóval halkabban üzemel, mint egy kétütemű. Dúsítás nélkül indul, úgy jár, mint a doxa óra. Egyelőre semmi hátrányát nem látom, 34 ccm-es, papíron ugyanúgy ~1,5 lovas, mint egy ugyanekkora kétütemű. Tömegét tekintve 1 kg-al nehezebb (7 kg), mint egy hasonló teljesítményű kétütemű (6 kg).