Ezt a topikot Audioland ötdiplomás, kirakhatatlan főtudorának (főlökott, studeres, hangmérnök, stb) nyitottam azon célból, hogy igen magasröptű kommunikációs potenciálját itt vezesse le. Itt nyugodtan kérdezősködhet tantál elkókról, tranzisztorokról, bármiről. Sőt, méregdrága 'tsúdiójának' legújabb darabjaival is megismertetheti a kedves érdeklődőket. Akit érdekel, az majd issza szavait és itt megválaszolja a kérdéseit (ha tudja!), imigyen bekerülve a Tudósok Klubjába, az Audioland elitjébe.
Kinek és miből - mennyire is kéne visszavenni az orcájából ????
"600 Mbit => 75M :) No ennyi. "
Ha és amennyiben nem ismerjük a mértékegységeket, megnevezéseket Bitek - Baytok, beleeshet a tudatlan olyan dolgokba, hogy pettingelni - okoskodni próbál, de teljesen feleslegesen.
Van ez így..............
Kicsit utána néz és utána is számol, majd rá fog jönni a lényegre, remélhetően.
Ne fárasszál az ostoba kérdéseiddel, első munkahelyemen FDDI hálózatot üzemeltettem, már a 90-es évek végén több Gigabites multiplexelt optikai gerincünk volt...
Valszeg többet mértem optikát, mint amennyit te egész életedben láttál, különben nem kérdeznél olyan hülyeséget, hogy "mekkora szögig lehet megtörni az optikai kábelt, hogy ne sérüljön az üvegszál benne véglegesen ".
De ezek még mindíg nem adják meg a választ a ténylegesen feltett kérdésre, hogy egy bejövő hálózat esetén, mekkora törést is lehet alkalmazni, ami még nem okor kárt az optikai kábelben, ami fölött viszont maradandó sérülést okoz a dolog. Már tisztában lehet azzal, hogy 90 fok alatt van, mert elárultam ezt is, a többi a 'szakavatott' dolga lenne, hogy megválaszolja.......
Mármint ténylegesen mekkora is azon szög, mellyel maximálisan megtörhető egy optikai kábel !?!?
Ha állítása szerint toppon van és többet mért mint egy HIF.-es ellenőrző, hát jöjjön elő a farbával, mennyi az a szög !?!?!?
Ön toppon van állítása szerint, így tudnia kéne ! Nem lellé kell beszélni, egy szöget mondani, hogy mennyi az annyi ????????? Ilyen egyszerű lenne !!! Puder pedig hanyagolható !
Mi az, hogy megtörni? Egyátalán kinek jutna eszébe optikai kábelt megtörni? Ez kb olyan, mint villával levest enni.
Ha létezik is olyan kábel, amit meg lehet törni, az annak a bizonyos típusnak a sajátja, és ahhoz van megadva. Ez a kérdés kb olyan, mint mitől szorít a cipő? Melyik cipő, kérem alássan?
Az, hogy a toldást a szolgáltató nem fogadja el, az netto hülyeség. Simán lehet optikai kábelt toldani, csak számolni kell a keletkező csillapításnövekedéssel. Amúgy ha nem csatlakozóval van toldva, hanem hegesztve, akkor a csillapításnövekedés elég kicsi, kevesebb mint 0.05 dB. Elmondanám, hogy a szolgáltató maga is toldja a kábelt, csak ő hegeszti.
Ha eddig nem tűnt volna fel, nem a Nortel sebességén pettingelünk, hanem egy belső - sordrott érpáras hálózaton, avagy egy optikai kábeles belső - otthoni hálózatos rendszeren.
Kontra egy átvágós hálózatos szolgáltató, kérdéses mérési eredményekkel és tényleges sebességgel és átvágható szolgáltatottakkal.
Mivel a tényleges adátátviteli sebesség mocskosul félrevezető, így érdekes dolgok jönnek ki a szolgáltatottak számára az állítólag valós, de nem az kommunikációs sebességükről.
Erre volt egy vicc, bocsika -> mondta a sün és lemászott a drótkeféről.
"Ön szerint milyen szoftver kéne hozzájuk ? 32-es - 64-es ? Csak úgy kérdezem ?!?!?!" -> és miért is az kell, amit ajánlana !?! Ezzel szerettem volna kiegészíteni kérdésemet ! Mi miatt lenne az egyik és mi miatt lenne a másik előnyösebb ?!
Mafla egyszerű kérdés, de Ön olyannyira szakavatott izomból nyomja miért jó az egyik és miért nem lenne jó a másik !
TEHÁT ??? MI is a jó megoldás szentem ? Nyomja eszetlenül ! :) :) :)
A bit és bájt közti különbség akkor lenne releváns, ha a Nortel switchnél nem szintén Mbit/s-ban lenne megadva a mágikus 100-as szám. Ez azért elég gyenge próbálkozás volt...
Akkor számolgassunk csak, időfüggvény nélkül, az Ön általi maximummal ( idézet : ne lenne éjjel-nappal legalább 5-600 mbit le is és fel is" ) na ez a lényeg :
600 Mbit => 75M :) No ennyi.
Mivel mint említettem, nem mindegy mit ajánlanak bitet, vagy baytot, így zavaró is a dolog :) :)
Nem véletlenül kerültek ennyibe annó ezen szerkezetek :) Nem azért, mert gagyik lettek volna, avagy nem tudták volna, tervezőik - kiagyalóik - forgalmazóik általi paramétereket, melyeket tudniuk kell és tudnak is, a mai napig.
A 48-as LinkSYS-el csak annyi bajom van üzemeltetés ügyileg, hogy hangosak a ventillátorai, de fogyasztás ügyileg jobb, mint az amcsis 24-es. Tehát lehet választani, fogyasztás-költség, avagy fele árért hangos - hangzavar :) :) 48-> ból tán 30-40 csatit használok ki, de jobb fogyasztás miatt ideálisabb.
Elzárt - elszeparált helyen kell tartai, mondjuk egy ilyen célra kialakított dobozban - szekrényben - szekreterben :) :) Kellemesen légellátott helyen, hogy a szellőzés biztosított legyen.
Bocsika - de sok - sok -> mint tapasztalható támadó mellett, eltévedhet az ember palánta :) Van ez így :)
Így nem kell csodálkozni azon, ha néha rossz irányba mennek a dolgok, ennyi 'szakavatott reflektálás' és támadás tükrében. Van ez így ! Én is csak lehuppantam, olvastam és irogattam, ahogy a csövön kifért :).
Tetszik tudni a facén is van jónéhány csoport, ahol jól megértjük egymást, mivel egy szinten vagyunk tudás ügyileg :)
Gasztronómia :) Azért nem voltam tegnap, mert a barátoknak főztem egy marhapörit - kinti fa -tűzön, házi nokedlivel és tejfölös házi ubisalival. Elfogyot 1-2 hordó sör is, 5 L-es kivitelben, a sörkimérő kézi készülékből :) Kovi ubi is lett volna, de az előzőt kérték.
Én nem voltam Commodore 64-párti, a Sinclair ZX Spectrum számítógépet jobban kedveltem. Amúgy mostanság AMD párti vagyok tíz feletti gépszámmal ( mind 6000+-os procis, 8 G.Rammal ) és 4 szerverrel.
Amúgy, ha már így kérdezi (!), Ön szerint milyen szoftver kéne hozzájuk ? 32-es - 64-es ? Csak úgy kérdezem ?!?!?!
Tekintettel arra, hogy az optikai kábelben egy húzott üvegszál kábel fut végig, melyet csak egy magadott mértékig lehet megtörni -> nem csévélni !!!! -> ismétlem megtörni (!), utána végleges a roncsolódása miatt használhatatlan lenne, illetve sebességvesztéssel toldható, de a szolgáltató ezt nem fogadja el.
Na szentem, ezen szögre kérdeztem rá ! Mennyivel lehet megtörni, még sérülésmentesen !
Fogalma sincs a válaszról, úgy tűnik, csak hablatyol és félrebeszél ! Mint mindíg.
Ha nem ennyi pontosan egész nap az miért baj? :-D Ez egy szolgáltatás ahol a maximális le és feltöltési sebesség 1gbit... Nem tapasztaltam olyat hogy ne lenne éjjel-nappal legalább 5-600 mbit le is és fel is. Ez meg ugye a te csúcs hálózatod maximális elméleti sebességének az 5 illetve hatszorosa. És ez a minimum, ráadásul az internetelérés sebességére értendő :) Az viszont ha két gép között kőkorszaki 10/100-as hálón kellene másolnom (mint valamikor olyan 20-25 éve még) az valóban megviselne :-)
Az is igaz hogy a leszerelt helikopter pilótáknak pedig van bőven idejük szüttyögni a csúcssebességű otthoni hálózatukon :-DDD
Ott is feltette már az összes bélyegképét a qudró rendszeréről és ott is hasonló marhaságokkal eteti a többieket. Mondjuk ennyire mélyre sohasem megy le mert ott ugye névreszóló a dolog azért mégiscsak becsületes az a mundér :-DDD
Pedig szerintem tök vicces. Gondolkodom egy facebook csoport beindításán, mert itt fájdalmasan kicsi a közönség. Esetleg a "pizzakazán" branddel beszállhatnánk a gasztrobizniszbe is: vadpöri, koviubi, lötyi módra, és hasonlók.
A Commodore 64-nek is mekkora rajongótábora van, lehet 10 év múlva beérik a Nortel switch is.