Szerintetek egy év eleji kiállított ceed-et érdemes megvenni? Előfordul, hogy a kiállított autót elkezdik bontani a garanciák miatt, és amikor megjön rá a vevő akkor gyorsan, összepakolják. Végigolvastam a fórumot és én is az említett két modell között vacilláltam, de már döntöttem:) Mit szoltok a 3.9 THM-hez, szerintetek nem valami átverés?
Ex limited felszereltságtől felfele bizosan van potméter a műszerfal fényerejének változtatasához,de valami 10 000Ft körüli összegér itt a forumon valaki épített bele az Lx-ébe. Tehát a kábelek ezek szerint benne lehetnek. De majd mindjárt jön az illetékes és kiigazít.
Akkor valószínűleg a megszokás a magyarázat! Na ugye, hogy lehet ezzel is élmény-autózni! Pedig egyik topic társunk :-P szerint nem. Én ma pl. egy opel astrát gyaláztam le a lámpánál! No persze nem szoktam ezzel játszani, de /nagyon/ néha elkapja az embert a gépszíj nem igaz?:-)
Végigvizslattam ezt a zár témát (amit 1ébként más márka is tud(hat).
Bizonyos sebességnél bezár, nem tudom pontosan milyen is a csomi, mert azt sem tudják kinyitni.
Megálláskor nyit:
-kulcsot kivesz-minden ajtó,
-középső gombot nyom-minden ajtó,
-aktuális ajtó nyit a belső kilincs 2szeri működtetésére
és ugy gondolom-mondták is: légzsákműködéskor. Nos ez nem lesz, ha a hagyományos autót belülről bezárjuk.
Ha valamit nem jól írtam javítsatok légyszi.
Amúgy mind a benzines, mind a dízel annyira csendes, és oly könnyen vezethető, hogy pillanatnyi figyelmetlenség elég a sebességkorlátozás súlyos megszegéséhez!
Meg furi a 80-100-120-140 számok környéke a 100-120 ritkul, 120-140-160 sűrűsödik (AstraH nál is cseles).
És kérdeznék is, lehet a műszervilágítást halványítani vagy nem? - nappal is elég komkrét a narancs ereje.
Hát az lehet! Remélem csak ennyi! Mondjuk az előző új autómmal is úgy jártam, hogy eleinte tök csendes volt, majd ahogy telt az idő már nem annyira, minden kis zajt észrevettem. A család szerint egyébként is túl jó a fülem! :-))
Ha jó anyaggal jársz ne cseréltesd! Szerintem a szervíz csak keresni akar rajtad egy kicsit, mert ha a gyár 30 ezrenként írja elő, elég akkor cserélni! Ez hasonló téma lehet, mint a pár ezres olajcsere. Minden szervíz javasolja, de leírva sehol nem láttam, hogy kellene! Modjuk én is kicseréltem, da csak a saját megnyugtatásomra.
Ja, ha már a témánál vagyunk! Az utóbbi időben mintha kicsit hangosabb lenne a gép, mintha némi lánc kopogást is hallani vélnék! 1,4-es kollégák, van valakinek hasonló tapasztalata, vagy csak a fülem szokta meg a gépet? Mondjuk volt aki azt mondta, hogy a 5w40-es olaj vékony lesz a láncos hajtáshoz. Én annyira nem értek hozzá, de ha a könyv azt írja, akkor nem lehet vékony!?
Windows CE és Windows 2000 alatt az ActiveSync egyik most elérhető és letölthető verziója sem működött soha normálisan (mág az sem amelyikre a MS azt állítja, hoigy direkt arra az oprendszerre alakították át). Nem is érdemes kísérletezni vele ezek alatt az oprendszerek alatt - ha nincs szükség dokufile-ok konvertálására vagy címjegyzék szinkronizálására, akkor a feldugott pda-ra az AcvtiveSync nélkül is simán fel lehet felmásolni a file-okat. Az IGO frissitése viszont egy kicsit problémás...
Én kimondottan örülök a 7 év garinak. Keveset megyek az ótóval, kibírom azt az évenkénti szervízt, cserébe azért, hogy mondjuk ha 2014 -ben (még leírni is hihetetlen ez az évszám) szétmegy a váltó (persze nem fog, majd 2015-ben :D ), ingyér kicseréljék.
Ne a Moderátornak köszönd, hanem nekem, mert megkértem rá, hogy vizsgálja meg a szócsatát.
Ezért kifejezetten inkorrekt dolognak tartom részedről, hogy negatív színben feltüntetve gúnyolódónak és sértőnek nevezel, amikor a törölt hozzászólások miatt a beszélgetés mások számára ellenőrizhetetlen, hiszen törölve lett.
Amennyiben valóban korrektnek gondolod magad, eltekintesz a további megjegyzéseidtől.
Nemrég írtam a kötelező szervíz(20 ezres) olajcsere nélküli költségelemeit, valamint azt, hogy meglepett, hogy az üzemanyagszűrőt is kötelezően cserélendőnek mondta a szervíz. Kissé húzós ez, mert maga a szűrő több, mint 10 ezer Ft.
Tegnap megnéztem a karbantartási táblázatot, ott 30 ezernél írják a cserét, de javasolják, hogy ha az üz.anyag mínősége nem felel meg a xy szabványnak akkor gyakrabban.
Az enyém sajnos lefagyott és nem tudok mit csinálni vele. :(
Pontos PND-3510K a GPS típusa. Bekapcsolás után csak a bejelentkező kép tűnik fel hogy Multimedia and Navigation System, de nem akar továbblépni. Mivel nincs rajta reset gomb, nem is "leresetelni". Teljes lemerítés után is ugyanezt csinálja, tanácstalan vagyok... Pedig nagyon hasznos kis készülék (volt).
Az a baj Veled, hogy mindent indulatból fogalmazol meg. Senki nem mondta, hogy rossz a 7 év garancia, vagy nem indolkolja az autó minősége, hogy ilyen szerződést kössél.
Bocsánat, hogy ezt mondom, de szerintem túlzottal elfogult vagy és nehezen tudsz csak egyszerűen beszélgetni dolgokról.
Semmi olyat nem mondtam, ami kétségbe vonná a 7 év garancia hasznosságát. Csak azokat az infókat próbáltam megosztani Veletek, amit az ilyen szolgáltatások hátteréről hallottam.
És olyan gyártóról is tudok, ahol például az új autó eladásakor a kereskedésnek kiutal az importőr egy fix összeget. Ha évekig nem jelentezik nála senki garanciális problémával, akkor nyert az üzleten, ha ki kell cserélni egy motort, akkor sok autó hasznát elbukta.
Szerintem olvasd át mégegyszer az írásokat, és próbálj meg beszélgetni, ne vegyél minden mondatot személyes támadásnak a KIA ellen, vagy ellened.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy a típus (Ceed) megjelenése után majd egy évvel néhányan még mindig a 7 év (tudom 5+2, vagy 150 ezer km) garanciám fanyalogtok!
Miért nem lehet ezt egyszerűen tudomásul venni? Ennyire nehéz???
Én is találkoztam már ezekkel az unalomig ismételt érvekkel, melynek során állandóan fogást próbálnak találni rajta! Tudom, hogy te Shumás voltál, így van affinitásod a márka felé, de épp ezért nem értem, hogy akkor miért vagy Te is pertner ebben az iszapbírkózásban??
Nekem is mondta már VW szalon tulaj cinikus hangnemben, hogy egy Golfnak, vagy Pólónak nincs szüksége 7 év garanciaválláláshoz ahhoz, hogy el lehessen adni, meg ez csak marketingfogás!
Igen? Kérdeztem. Ha ennyire jó marketingfogás - mert legalább ezt elismerte - akkor a francia, német, és főbb Szent Grálnak számító autógyártók miért nem vállalják be? Nem merik? Vagy drága lenne nektek ez a marketingfogás?És miért van tele most is a műhelyetek, meg az udvar javításra váró autókkal?
Inkább azt gondolom barátom - fejeztem be a társalgást, amire már nem mondott semmit - hogy savanyú a szőlő, de nagyon.
Nem vonom kétségbe az autó minőségét, de ez a gyárnak sem kerül annyiba.
A garanciális kiadásokra például a gyártók biztosítást kötnek. Ebből fedezik a költségeket. Ha odafigyeltek a fejlesztésre és kevés hiba fordul elő, akkor megérte, ha sok, akkor emelkedik a díjuk. És még az is kérdés, hogy egy adott beszállítóval milyen szerződést kötnek, mert lehet, hogy elverik mondjuk a Siemensen az itt gyakran emlegetett rádiócseréket.
Tehát szerintem a garanciaidő sok évre emelése inkább marketingfogás, mint a minőség jelzője, amit ha jól megalapozzák jogilag, akkor a KIA előnyére válik természetesen, hiszen ezáltal több vevőt nyer.