Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2020.09.23 -1 4 187

Lancz négy gólja azért jól jött a Móvárnak a második félidőben (és milyen klassz gólok).

 

A Vác ellen a szünet után beállt a 40. percben, rögtön lőtt egy gólt, aztán több labdát már nem kapott, tizenvalahány percig csak nézhette a kaput. Tóth Eszti 'irányított' akkor, vagyis inkább saját maga akart mindenáron gólt lőni. Ha Lanczot bevonja a játékba könnyen lehet hogy hamarabb megvan az a meccs a Móvárnak. 

RnD Creative Commons License 2020.09.23 -2 4 185

Fehérvár-Móvár: 27-31 (15-16)

 

 

A Fehérvár kapujában Dányi Bernadett kezdett, ő nem is olyan régen még Móváron védett. Jól ismerte az ellenfél játékosait, és ezért vagy másért de tény h szuperül teljesített az első félidőben, egyre-másra védte a ziccereket, és indulásból a szélsők, Katona Flóra és Vanika nem is céloztak túl pontosan. A Móvár mindenáron a gyors középkezdéseket és labdafelhozatalokat forszírozta, ezek meg is voltak, de az akciók befejezése nem igazán sikerült. Tóth Eszti első lövését a kapu fölé, a másodikat a kapusba lőtte, a harmadikból, középről már betalált, de aztán kihagyott egy hetest. Kovács Patti első lövése kapu mellé ment és Tilinger is amint beállt, rögtön eladta a labdát. Gyurka János már a 12. percben időt kért (8-4). Tóth Eszti lekerült a pályáról egy időre, Kovács Patrícia és Tilinger irányítottak és vissza is jött  a Móvár viszonylag hamar (21. perc 12-11), bár a Fehérvár jó ideig meg tudta őrizni egygólos előnyét.

 

Még a szünet után is fordítani tudtak (15-16>19-17-re a 34. percben) de aztán a vendégek átvették az irányítást, elsősorban a jóval hosszabb és minőségibb kispadnak köszönhetően. Először – még az első félidő végén – Stranigg Zsófi bizonyult igencsak jó cserének, három perc alatt két gólt is lőtt (egyet szélről, egyet indulásból) és a szünet után zérószögből is betalált: ilyen magabiztos játékot szélsőtől ritkán látni mint ma tőle (ennek ellenére negyedóránál nem sokkal több játékidőt kapott). Lancz Barbora beállítása a második félidőre szintén telitalálat volt: először talpról lőtt egy klassz gólt középről, utána betörésből majd nyolc méterről átlövésből volt eredményes. Ezekkel a gólokkal ment először kettővel [20-22] majd néggyel [20-24] a Móvár, mondhatjuk úgy is h Lancznak köszönhetően tudták egyértelművé tenni h itt ma csak ők győzhetnek. Beállóban Sirián a minőségi csere, ő is lőtt két gólt (2/2), és a Móvár a félidő közepén tíz perc alatt egy 7-1-es sorozattal eldöntötte a meccset (19-17 >20-24 44. perc). A Fehérvár játékosai elfáradtak a 40. percre, Triscsuknak egymás után két technikai hibája is volt, Temesnek egy perc alatt kétszer kiesett a kezéből a labda, az utolsó tíz percben már szinte csak a fiatalok voltak a pályán, közülük Varga Emőke, aki mit mondjak, brillírozott, négy és fél perc alatt két gólt lőtt és két hetest is kiharcolt.

 

Ez volt az első mérkőzés amelyiken Afentaler Sára jobbkettőben ötven percen át pályán volt, csak a legvégén cserélték be helyette Triscsukot. Ezért érdemes kicsit részletesebben megnézni milyen játékot is láttunk tőle a Móvár ellen:

 

Első félidő:

 

--középről 7 méterről felugrásból faultból kapura lő>szabaddobás  1-1

--jó zárás mozgásból: Triscsuk  j2-ből gól,  mellette a lövéssel egyidőben Afentáler befut és mozgásban el tudja zárni a móvári védőt ezzel 3-1

--assziszt j2>j1 Májer Kiki 4-2

TF j2 8 méteren a védők között elejti a labdát de Májer Kiki megszerzi 5-2

--gól j1 oldalvonal mellett 7 méterre kilépő Vanikát kívülről megkerüli és jobbszélről betalál 7-4

--gól 11 méterről megindul előre és talpról lendületből j2 8 méterről átlövi a falat 10-8

TF j2-ben védőről j3 Bardinak passzolná oldalra a labdát de két védő is van köztük köztük> labdavesztés 13-12

--assziszt j2 9 méterről faultból (Vanikáról) jobbszélre Töpfner >ezzel 14-13

--lövés kapu fölé j2/j3 9 méterről védők fölött 14-14

TF j2 belemenés (Tóth Eszter) 14-14

--kiállítják róla Tóth Esztert aki kilépett rá j2 9méteren 14-15

--assziszt j2 8 méterről >j1 Töpfner ezzel 15-15

 

 

 Második félidő:

.

--7est kiharcol + kiállítják róla Szarkovát aki j2 betörés közben faultolta [hetest Temes kihagyja de a kipattanót belövi] ezzel 17-16

--ziccerpassz: 9 méteren viszi jobbról felfelé a labdát közben Tóth Eszter abajgatja, de ő faultból b3 9 méterről váratlanul szuper passzt ad ziccerbe előre a hatosra Bardi Fruzsinak > a ziccert Herczeg Lili védi 19-19

--lövés kapura b3 9 méterről talpról két védő között, Herczeg Lili védi de a kipattanóból Bardi Fruzsi 7est tud kiharcolni ezzel 20-20

--kiállítják róla Vanikát aki j2 7 méteren kapura lövés közben faultolta 20-21

TF j2 8 méteren betörés helyett lehúzza a labdát >j1 de Töpfner nem számít rá és kiengedi labdavesztés 20-21 [szvsz azért húzta le jobbszélre mert emberelőnyben szélen szokták befejezni az akciót] >ezután Afentáler annyira dühös majdnem felpofozza magát

--20-24-nél támad a Fehérvár, Afentaler a cipőfűzőjét köti hosszabb ideig, ezen Gyurka János igencsak felháborodik (OK, nem is lehetett passzolni neki egy ideig de előtte szólt a jv-nek h kikötődött a cipőfűzője és a jv engedte az akciót)

--gól felkanyarodás után j3 9 méterről felugrásból ezzel 22-24

--lövés kapufára j2/j3 9 méterről felugrásból 22-24

50'10": lemegy helyette Triscsuk jön át jobboldalra (és beáll Kincső balkettőbe)

 

Összesen:

 

3 gól 6 lövésből (ahol az egyiknél a kipattanóból hetes lett, szóval inkább 3/5)

3 gólpassz j1 + 1 ziccerbe adott passz középre

3 kiállítás róla (Tóth Eszter, Vanika, Szarková) + 1 hetest harcol ki

 

4 technikai hiba (TF):  2 rontott passz + 1 elejtett labda (a Fehérvárnál marad) + 1 belemenés (Tóth Eszter)

 

….Afentáler Sára ötven perc alatt 7 gól + 2 gólt érő helyzet, a 28 fehérvári gólból 7-et hozott össze, ez a gólok egynegyede. Ez szép teljesítmény, bár ennél azt hiszem többet várunk majd tőle egy-két hónap múlva (és biztos h ő is többet vár el már most is). Talán többször próbálkozhatna betörésekkel (bár ilyen hosszú kihagyás után érthető h nem ezekkel kezdte), és átlövésekben is lehetne bátrabb.

 

 

Tóth Niki (a kapus) először csak hetesekre állt be, ezek közül az elsőt Tóth Eszter magasan a kapu fölé lőtte („megbabonázta őt Niki” mondta erre a helyi tv kommentátora). Végül az utolsó hat percre azért becserélték, ezután a Móvár már csak egy gólt lőtt, de több lövés nem is talált kaput tőlük, így Nikinek végül nem lett védése ezen a meccsen.

 

 

Nem sokkal a negyvenedik perc után Szarka Adri kihagyott egy óriási ziccert, erre Deli Rita rögtön lekapta és beküldte helyette Háfra Lucát. Aki aztán húsz percig állt ott balszélen, állt és állt…..és egy labdát sem kapott. Ennyi volt neki a meccs. Nehéz az újonc szélsőknek az NBI-ben….

 

 

Gerháth Kincső az utolsó tíz percben volt pályán, két átlövéssel kezdte, az egyik 11 méterről a blokkoló védőn pattant meg, a másikat 9 méterről Herczeg Lili védte (lefelé lőtte Kincső, Lili nagyon jól véd lefelé). Ezután elment a kedve az átlövésektől (valahol megértem…) viszont utána kétszer is nagyon jó labdát adott VEm-nek a hatosra (egyikből gól lett, a másikból hetes).

 

 

Varga Emőke rövid ideig fent volt már beállóban előtte is, de valójában az utolsó négy és fél percben kapta meg a posztot, és akkor igazi tűzijátékot rendezett. Először középről lőtt gólt (jobbról ügyesen helyzetbe mozogva), aztán kiharcolt egymás után két hetest, egyiket leforgásból Szarkováról, a másikhoz két védő között kapta a labdát, alig volt hely mégis be tudott fordulni…az utolsó gólhoz a labdát már félig hátradőlve a földön tudta megszerezni és innét lefordulva lőtte be a kapuba. Két gól és két hetes négy támadásból nem akármi, és nem akármilyen parádés akciókból ráadásul...

 

Utasi Linda az első félidő végén hét percre állt be, rögtön adott egy szuper asszisztot középről balszélre, amiből Szarka Adri gólt lőtt. Majd az induló Vanikát védekezte le ügyesen, a saját térfél közepén leütközte és utána a földön a labdára is rávetődött….de a jv-k kiállították, mondván visszahúzta a móvári játékost a vetődésnél (visszanézve az esetet semmi ilyesmi nem történt, nem volt jogos ez a két perc).

 

A szünet után két kapura lövését visszafújták szabaddobásra, majd jött az a másik szuper passz balszélre amiből Szarka kihagyta a ziccert (és amiért rögtön lecserélte őt Deli). Utasi is a kispadra került rövid ideig, majd visszajött az utolsó tizenkét percre

 

-- lőtt egy klassz gólt talpról elhajlásból nyolc méterről középről
--kiharcolt egy mintaszerű belemenést tizenöt méteren, amikor Vanikát indították volna
--nem  sokkal később egy másik indítást vett le két védő között középen
--adott egy labdát ziccerbe Bardi Fruzsinak középre (a ziccer kimaradt)
-- és a meccs utolsó góljához egy egészen extrém gólpasszt Varga Emőkének úgy hogy b3 8 méteren az őt oldalra taszító védő fölött beejtette a labdát a hatos elé, de pontosan helyezve, hogy Emőke félig elesve is el tudja kapni és be tudja lőni.

 

Az átlövések ma nem sikerültek annyira, de Utasinál mindig lehet számítani extra gólpasszokra, labdaszerzésekre és az az egy gól amit lőtt is igencsak speciális volt.

 

 

sosavp Creative Commons License 2020.09.22 0 3 184

Mivel a szovetseg nem tudott garanciat vallalni arra, hogy halasztott meccset is lehet halasztani, es zsinorban a harmadik gyanu miatt halasztott meccse lett volna az MTK-nak (egyebkent sem a Kisvardanal, sem a Bekescsabanal nem igazoltak a tesztek a fertozest), nagyon jogosan az MTK nem ment bele a halasztasba, mert ezzel a csapat eredmenyesseget veszelyeztetnek.

Ha az Erd felelos, akkor ne alljon ki, es az MTK kapja meg a 2 pontot, mint ahogy ez a forgatokonyv valoszinusitheto az ETO-Csaba meccs eseteben.

 

Egyebkent is ez mar igy kabare, belazasodik egy jatekos (mar ha belazasodik, mert ugye ki tudja, mondhat akarmit a csapat, lehet csak Walfischnak megrandult a bokaja), aztan mar halasztani a meccseket allandoan...

Ha valoban komoly fertozes gyanu van, akkor meg ne alljanak ki, az MTK mar eleg jo fej volt, belement minden halasztasba eddig, de aztan ha a tavaszra halasztott tucat meccs eseten meg ok lesznek lazasak, akkor kezdhetjuk a kovetkezo szezont a masodosztalyban.

Előzmény: Gojira (183)
Gojira Creative Commons License 2020.09.22 0 0 183

Nem bátor. Felelőtlen.

Előzmény: Süni2 (182)
Süni2 Creative Commons License 2020.09.22 -1 0 182

Ez azért fura.

Az MTK bátor.

Előzmény: Karvaly91 (181)
Karvaly91 Creative Commons License 2020.09.22 0 0 181

Az Érdnél is van gyanús  eset, de az MTK nem járult hozzá a holnapi meccs halasztásához, így elvileg lesz meccs.

 

Sportszerűek, no comment...

 

Az ilyen esetek miatt lenne jó az MKSZ részéről szabályozni a halasztásokkal kapcsolatos szabályokat.

hatosfalat Creative Commons License 2020.09.17 0 0 179

A statisztikák az MKSz oldalon másnak sem működnek vagy csak én vagyok béna? Egyedül a játékidőre dob fel adatokat, de mindenkinél nulla percet.

Süni2 Creative Commons License 2020.09.17 -1 0 178

Biztosan nem jó a mérkőzések ilyen mértékű sürítése. A több hónapos kihagyás után pláne.

Előzmény: Tonio 2.0 (177)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.17 0 0 177

Érzésre azt mondom, hogy több a sérülés a megszokottnál.

El kéne gondolkodni a menetrenden, hogy tényleg jó -e ennyire összesűríteni a meccseket, néhány sérülés talán megelőzhető lenne, ha több idő lenne regenerálódni!

RnD Creative Commons License 2020.09.17 -1 4 176

Néhány megjegyzés az Érd-DVSC (24-31) meccsről

 

--Kelemen Vica gyenge formája még most is tart: az első helyzetét indulásból belőtte, a következőt - egy kicsit nehezebben megszerezhető labdából - szintén, de itt a jv-k vonalat fújtak, a harmadik helyzetnél felállt fal ellen megint vonalra lépett. Negyedszer meg a jobb kapufa fölé lőtte a labdát, ziccerből. Mindez történt alig több mint tizenkét perc alatt, és ezután Köstner le is hozta, helyette a tizenhat éves Csernyánszki Lilit küldte be, aki ma valóban gólerősebben játszott (2/3)

 

-- Az első félidőből tizenöt másodperc volt már csak hátra…a Loki labdát szerzett és indította vele Vukajlovicot, aki valamivel a félpályán túl nagyot kiáltott és a földre rogyott. Nem volt a közelében egy Érd játékos sem, a lába futás közben letapadt és a bal térdének máris annyi…nagyon úgy néz ki az egész bajnoki évének is. Kovács Anna hozta le ölben a pályáról…..:((((((((

 

--Az Érd csapatában ma Walfisch egyszemélyes produkcióját láthattuk elöl, mezőnyből 6/15 volt a lövőstatja, az első félidő végén még időntúli szabaddobásból is - trükkösen elhajolva -  majdnem betalált és a hetesekre általában őt küldték be. Szabó Kitti csak egy akciógólt lőtt, Mód Noémi egyet sem, és nem is nagyon próbálkoztak, ma mindketten fáradtnak tűntek. Walfisch viszont több mint ötven percig, gyakorlatilag non-stop bírta. Az első félidő vége felé rövid ideig ápolni kellett, ezért három támadásból kimaradt és nem sokkal később Szabó Kittit kiállították. Eljött az a pillanat amikor az Érdnek a két legjobb játékosa nélkül kellett bizonyítania, és – ki gondolta volna – ez kiválóan sikerült. Király Réka először a Loki szélső védőjét megkerülve lőtt szemfüles gólt, majd Mód Noémi harcolt ki hetest középen és be is lőtte a büntetőt, és utána Király Rékától egy még szemfülesebb gólt láthattunk jobbszélről: a Walfisch—Szabó Kitti nélküli három percet 3-0-ra hozta le az Érd, a kiállítást meg 2-0-ra. Azért a csapatban ott van a harci szellem, végig nem adták fel ma sem.

 

--És még egy: az Érdet előszeretettel nevezik a ’fiatalok csapatának’ akik íme az NBI-ben fejlődhetnek, bizonyíthatnak. De erről szó nincs: az alapjátékosok szinte hatvan percen át ugyanazok: Mézes---Szabó Kitti/Horváth Dóra—Paróczy/Sztankovics –Walfisch—Mód Noémi—Király Réka. Ennek a csapatnak az átlagéletkora 24 év, az egyetlen fiatal játékos köztük a jobbszélső Király Réka (2001-es), aki  ezen a meccsen egyébként jól megszórta magát, lőtt 4 gólt 4 lövésből. Ő az egyetlen érdi nevelés aki játékidőt is kap, a többiek – ugyanúgy mint Szabó Edina idejében – a kispadon ülnek. Csak most többen vannak.

Trombozis2 Creative Commons License 2020.09.17 0 0 175

Borgyosnak jobbulást, mindig rossz látni egy sérülést, különösen, ha egy fiatal játékossal esik meg. Remélem, a diagnózis nem keresztszalagszakadás lesz. Ami a reklámcsíkokat illeti ez már nem újkeletű probléma - addig ne ragasszonak reklámokat a pálya felületére, amíg nem tudják garantálni a hasonló tapadást, mint a pálya többi részén. Kell, hogy legyen erre valamilyen technikai megoldás.

Igazság80 Creative Commons License 2020.09.17 0 0 174

Be kéne a francba már ezeket tiltani, a játékosok pályafutásával szórakoznak...

Előzmény: RnD (171)
jamaica2 Creative Commons License 2020.09.17 0 0 173

A NIKE reklám második áldozata?

Előzmény: RnD (171)
RnD Creative Commons License 2020.09.17 -1 1 172

....a reklámon, pontosabban. De oly mindegy végülis. Semmi helyük a kapuelőtérben az ilyen reklámoknak.

Előzmény: RnD (171)
RnD Creative Commons License 2020.09.17 -1 1 171

Borgyos Panna lőtt egy gólt a Fradinak az 5. percben, földre érkezésnél megcsúszott a kapuelőtérbe felragasztott NIKE reklámban, és a térdének annyi....:(((((((((

RnD Creative Commons License 2020.09.17 -1 1 170

Ahhoz képest h a Móvárnak hosszabb a padja, mégis a Vác bírta jobban az utolsó tíz percet. Akkor jöttek fel döntetlenre kétszer is (mínusz 3-4 gólról, ami a szünet után még magabiztos hazai győzelmet ígért). Aztán mégsem.

Előzmény: Tonio 2.0 (169)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.17 0 0 169

A váciaknál legalább kettő játékos túlsúlyos.

Mondjuk az egyik Hámori elleni fault nekem elsőre piros lap gyanúsnak tűnt a móvári védő részéről, illetve volt még 1-2 furcsa ítélet, de összességében jobb volt a Móvár, hosszabb a padja.

Szilágyi eddig egy tök normális edző volt, az utóbbi időben mintha kicsit megzakkant volna, vagy csak nehezen viseli a vereséget.

Taliga007 Creative Commons License 2020.09.16 0 1 168

Hoppá! A Móvár újabb trófeát szerzett, elkapta a Vácot! Egyébként ilyen meccseket kéne leadni a tévében...

ducikenyér Creative Commons License 2020.09.16 0 0 167

Borgyos megsérült :$

RnD Creative Commons License 2020.09.16 -3 4 166

Fehérvár – Vác: 27-30 (13-14)

 

 

Az NBI legjobb fiatal játékosai egy összeszokott, több éve együtt játszó csapatban, kiváló  szélsők, a bajnokság leggólerősebb átlövője, a kapuban meg Triffa Ágnes: ez a meccs a Vác sikerét ígérte és ez nem is forgott kockán egy pillanatig sem. A Fehérvár tartotta magát ahogy tudta, legalábbis egy félidőn át, de az előny végig a vendégeknél volt, és a szünet után egyre nőtt (40. perc 15-20, 50. perc 19-24) Csak az utolsó három percben tudott a hazai csapat visszajönni előbb két, majd nagyon rövid ideig egy gólra (59. perc 27-28). Ezt a próbálkozást a Vác sikeresen visszaverte, de azért figyelmeztető jel a jövőre nézve: egy a Fehérvárnál játékerőben jobb ellenfél akár meg is fordíthatja majd az eredményt a meccsek végén, amikor a bármilyen kiváló de egysoros Vác játékosai elfáradnak negyvenöt perc után. (Ma is négyen hozták le a meccset a négy belső poszton, Szabó Laura és Kuczora Csenge tizenkilenc és nyolc percet kaptak csak, Szeberényi Flóra és Bárdy Noémi pályára sem léptek.)

 

A Fehérvár csapatában a fiatalok közül Afentaler Sára többször is lehetőséget kapott, de nem ment neki a játék. Varga Emőke a második félidőben lőtt egy gólt, méghozzá nagyszerű helyezkedés után, később egy nem akármilyen szemfüles labdaszerzésből hetest és Szabó Laura kiállítását is elérte. Gerháth Kincső három percet sem töltött a pályán, védekezésben cserélték, de így is betalált egyszer átlövésből.

 

Utasi Linda ma már negyedóra után pályára került, nagyjából akkor amikor Olga Vascsuk baloldalon – ki tudja miért éppen ott, nem is az ő oldala – egymás után kétszer is a kapusba püfölte a labdát hat méterről. Ezt követően Lakatos Rita indult meg öles léptekkel a Fehérvár kapuja felé, gólt akart lőni, de nem számolt Utasival.  Ő ugyanis a saját hatosánál a vonalon álló Helembai mögé helyezkedett, jobb kézzel előrenyúlt, meghúzta a váci beállós mezét majd elengedte, befordult a kapu felé és széles karmozdulatok kíséretében leült a földre. Ugyanekkor ért - mellette egy méterre - a hatoshoz LR, de már elkésett….Az alapvonali jv ugyanis befújta a fehérvári játékos látványos esését rossz zárásnak és Rita gólját nem adta meg, Helembai meg csak nézett, nem is tudta h miről van szó….. Kevesen kezdik a játékot egy gól meghiúsításával – ráadásul úgy hogy nem is találkoznak a gólszerzővel – de ma Utasi Lindának sikerült ez is...:)

 

A cseles kezdés után egy ziccer betörésből és egy átlövés középről kilenc méterről kimaradt ugyan, egy klassz ’no-look’ passzal előre adott labdával meg Varga Emőke találta telibe a kapust, but you can’t keep a good player down….és a félidő utolsó perceiben eljött Utasi Linda ideje. Először baloldalon tíz méteren elment a kilépő Hámori Koni mellett és nyolc méterről átlövésből betalált, majd középen ügyes csellel faképnél hagyta Szabó Laurát és betörésből volt eredményes, ezt követően ugyancsak baloldalon egy felugrós csel után kívülről megkerülte Konit és a hatoson vele ütközve faultból egy újabb gólt lőtt. Három perc alatt három gól, és a szünet után még egy, amikor a legelső támadás végén Helembait egy-egyezte le középen és aztán a balról felzáró Koni már hiába faultolta, hét méterről így is betalált.

 

Nem sokkal később egy ütközésnél a bokájára léptek, ápolni kellett, egy ideig a kispadon ült és igazából az utolsó tíz percre jött vissza, ezúttal jobblövőbe. Egy perc alatt rögtön két gólpasszt is adott: először jobbkettőben bement a vonalig és onnét jobbszélre Májer Kikinek, majd egy fehérvári labdaszerzést követően félpályáról előre a hatosra, ugyancsak neki. Így lett egy perc alatt 19-24-ből 21-24, és a fehérvári remények kezdtek újraéledni. Jött két technikai hiba, igaz, az egyik egy saját labdaszerzés után, majd három perccel a meccs vége előtt megint két szuper assziszt: az első jobbkettőből b2-be kilenc méterre teljesen üres helyre az éppen előre mozgó Szarka Adrinak, a másik középen kilenc méterről, a kilépő Koni mögé vonalra befutó Bardi Fruzsinak, úgy hogy Koni a passzban igencsak zavarta.

 

A végjátékban három gól kellett ahhoz hogy a Fehérvár visszajöjjön 27-28-ra, ebből kettőt Utasi Linda készített elő. De az egész meccsen nagyjából harminc perc játékidő alatt négy gól és négy gólpassz sem akármi (és akkor még nem is beszéltünk Lakatos Rita érvénytelenített góljáról…)

 

Taliga007 Creative Commons License 2020.09.16 0 0 165

Az M4 meg valszeg pont ezeket a találkozókat nyomja majd orrba-szájba..., ahogy eddig is, és őszintén szólva kínszenvedés volt nézni pl. tegnap is a Fehérvárt, a 20. percig bírtam. Félreértés ne essék, a Fehérvárnak joga van ehhez, a Siófok meg mindenképp győzne, de azért a műsortervet lehetne úgy alakítani, h izgalmasabb meccsek kerüljenek a képernyőre. A másik, hogy remélem ezek a kisebb csapatok majd ugyanúgy edzőmeccs felfogásban játszanak az ETO-val és a Fradival is...

Előzmény: hatosfalat (163)
RnD Creative Commons License 2020.09.15 -1 4 164

DVSC-Békéscsaba: 32-24 (18-10)

 

 

Két váratlan vereség után a Loki harmadik meccse sem kezdődött jól, az ’első tizenöt perc borzalmait’ a helyi tv kommentátora még a lefújásnál is hosszan emlegette. Tény: a játékerejében jóval gyengébb Békéscsaba – mezőnyben mindössze három felnőtt játékossal álltak ki, közülük ráadásul ketten (Agbaba és Giricz Laura) egyszerre nem is lehetnek pályán – majdnem egy negyedórán át előnyben volt Debrecenben (15. perc 4-5). Aztán persze helyreállt a világ rendje, negyedóránál tovább nem bírták a vendégek, és a szünetben már nyolc góllal vezetett a hazai csapat (18-10). A második félidő viszont egál lett (14-14), amiből az is kiderül hogy Debrecenben továbbra sincs minden rendben. „Én maximalista vagyok, de most örültem ennek a minimális sikernek is ” mondta Köstner Vilmos a mérkőzés után. „Egy játékost mentálisan sokkal hosszabb idő felépíteni mint fizikálisan” nyilatkozta ma az NS-ben: a Móvár ellen nem volt a csapat elég motivált, „túlságosan nyugodtan játszottunk”, a Békéscsaba ellen meg az önbizalom hiányzott az elején. Lesz még munka a lányokkal Debrecenben „a gyógyítás időt vesz igénybe és nem olyan egyszerű, mert vannak nehezen érthető lelki tényezők is” de az élet nem áll meg, közben persze jönnek a meccsek egymás után.

 

Köstner balszélen most legalábbis megpróbálta helyreállítani Petrus Mirtill romokban heverő önbizalmát, a fiatal szélső a hétvégén majdnem negyvenöt perc játékidőt kapott, és jól teljesített. Három gólt lőtt szélről, egy negyediket rendezetlen védelemnél balkettőből, egy lövése és egy kapus fölötti ejtése nem sikerült, és egyszer kiállították (a labdával induló békéscsabai jobbszélsőt, Andróczkit faultolta majd egy idő után fojtogatta a félpályánál, Köstner Vilmos előtt két-három méterre, a tv-kommentátor szerint azért h ezzel is bizonyítsa elszántságát a mester előtt…). És a mérkőzés legvégén, amikor Hornyák Dodó kapufára lőtte a hetest, akkor is Petrus mozdult rá azonnal a kipattanó labdára, szerezte azt meg és lőtt gólt az utolsó másodpercben. Ezek után Köstner  magával vitte őt a sajtótájékoztatóra, ahol Petrus azt mondta h benne ’átszakadtak a gátak biztosan’, ezért ha a balszélről van szó, egy ideig lehetünk optimisták…

 

A Loki szurkolók közül többen is utóbb a meccs legjobb debreceni játékosának Borgyos Pannát mondták, aki persze a Békéscsabában játszott. Kétségtelenül szuper gólokat lőtt, összesen hetet, ezeket itt most fel is soroljuk. Betörésekben ő köztudottan fantasztikusan gyors, ha kilenc méterről indul, a hatoson egyszerűen nem lehet már megállítani szabályosan, de most a legtöbbször nem vitte végig a betöréseket, hanem 7-8 méterről faultból lőtte kapura a labdát. Ez így nehezebb, de jól megy neki így is:  

 

 

(Borgyos Panna gólok)

 

 

1. félidő

 

0-1: középen 9 méterről megindul előre, b3 7 méteren Hornyák és Vukajlovic között bal karral előre éppen be tud menni, közben a két játékos között a kapuelőtérbe esve jobb kézzel Hornyák mellett faultból gólt lő

9-6: j2 9 méterről előrelép, felugrik és Despotovic fölött (b2 védő) átlövésből betalál

12-7: észreveszi hogy Tóvizi (j3 védő) - nem túl előrelátó módon -  kijött középen 12 méterre Kukely Annára, ezért  j2 12 méterről megindul előre a Tóvizi által üresen hagyott hely irányába, azt nem éri el, de középen 9 méteren felugrik és a hatos felé vetődve Hornyák Dodó (b3 védő) fölött gólt lő

16-9:  j2 12 méteren jobbra kanyarodik, kívülről megkerüli a kilépő Elke Karstent utána j2 7méteren felugrásból Petrus Mirtillről faultból gólt lő (Petrus Mirtill b1 védő aki itt felzárt b2-be)

 

 

2. félidő

 

24-16: középen 9 méterről váratlanul előre lép és szuper gólt lő az előtte 7 méteren álló Despotovic fölött

assziszt: középen 9 méteren betör és b3 7 méterről faultból középre vonalra szuper passzt ad Giricz Laurának > gól 26-20

27-21: bal2-ből felkanyarodik középre és ott 9 méteren - az őt balról faultoló Tóvizi mellett -  felugrásból a hatos vonala felé repülve gólt lő (a két középső védőn estében átemelve a labdát)

30-24:  Kukely Anna befut középen 9 méterig, onnét visszakanyarodva b2 9 méterre hátra adja a labdát Borgyosnak, aki azt átveszi elég magasan, és rögtön b2 8 méterről Vámos Petra fölött a kapuba bombázza.

 

 

hatosfalat Creative Commons License 2020.09.15 0 0 163

Ennek a szerda-szombat ritmusnak már most látszik egyik következménye, a kisebb csapatok feladják a nagyobbak ellenei meccseiket, ha utána fontos mérkőzésük lesz. Szombathelyben legutóbb Mayer, Bandelier, Orbán nem játszott, ma meg Fehérvárban 3-4 idősebb játékos maradt ki.

Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.15 -3 0 162

Borsos amikor leigazolták előadta, h mekkora játékos.

Asszem a franciák kapcsán nem őt kell kérdezni. :-D

Előzmény: codi1993 (161)
codi1993 Creative Commons License 2020.09.15 0 0 161

Edző kérésére érkezett kíváncsi leszek ha mindenki egészséges ki fog kimaradni. 

Előzmény: ducikenyér (159)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.15 -1 1 160

Utasi Linda ügyes...

Azt meg látjuk itt is, Danick mennyire kivirágzott Siófokon. Sokat elárul a meccs komolyságáról, hogy még Kiss Niki is jól játszik.

ducikenyér Creative Commons License 2020.09.15 -1 0 159

A francia Horácek ékes példája a használhatatlan légiósoknak. A fehérvári Utasi ígéretes  játékos.

RnD Creative Commons License 2020.09.15 -1 4 158

Érd—NEKA: 35-28 (17-14)    szeptember 9.

 

 

Visszafogott tempóban játszott Érden a NEKA, sokszor támadtak felállt fal ellen, gyors akciókkal ma inkább a hazai csapat próbálkozott. Komoly volt persze a tét, aki ezt a meccset nyerte mindjárt ’négy pontot’ szerzett - ahogy mondani szokás - kettőt saját magának és még kettőt, amit elvett a riválistól. És a győztes lehetett volna a NEKA , még úgy is h végig az Érdnél volt az előny.

 

A mérkőzés azzal kezdődött hogy Kajdon Blaniról lőttek egy gólt, azzal folytatódott hogy Blani kihagyott egy hetest és aztán lőttek róla még egy gólt. Egy szó mint száz, kiderült hogy Blani ma használhatatlan (ilyen nagyon ritkán van, de ez egy ilyen nap volt…) Kocsis Bettina beállóban még újonc és nem az igazi, védekezésben gyakran lemarad az ellenfélről, elöl meg alig lehet a falban megjátszani. Balszélen Takó Viki sem volt éppen acélos, most is két könnyű gólt lőtt róla Király Réka. Így aztán a kezdő felállásban a Kocsis Betti—Woth Viki—Kajdon Blani—Takó Viki négyesből ma egyedül Woth Viki tudott védekezni úgy ahogy kell, hárman viszont nem. Ez azt jelentette h az Érd  máris előnyösebb helyzetből kezdhette a meccset és rövid időn belül el is tudtak menni két-három góllal (12. perc 8-6)

 

A NEKA  jobbszél elöl alaposan belekezdett, Kukucska Viki három gólt lőtt és egy hetest is kiharcolt (utóbbit indulásból), Woth Viki is betalált kétszer (15. perc 10-7) Csakhamar lehetőséget kapott Mlinkó Zsófi is, de őt hamar le kellett hozni mert elöl inkább csak növelte a zűrzavart. Igazából Farkas Johanna és Monori Orsi beállásával sikerült stabilizálni a helyzetet (és védekezésben/beállóban Faragó Luca becserélésével Kocsis Betti helyett). Három perccel a félidő vége előtt már csak eggyel ment az Érd (15-14). Ekkor Woth Viki helyett beállt Kajdon Blani balkettőbe, kihagyott egy hetest, utána elöl nem tudott elkapni egy passzt, ebből persze indult az Érd és máris visszaállt a háromgólos különbség (félidőben 17-14).

 

Szünet után a NEKA kijött nyitott védekezésre, Farkas Johannával zavaróban. Kellett néhány perc ahhoz h belejöjjenek, de aztán már nagyon jól működött az 5:1 és elöl is sikerült megtalálni a legjobb felállást, Woth Vikivel és Monori Orsival a két lövőposzton. Johanna nem akármilyen gólokat lőtt  szuper egy-egyezésekből, Orsit sem tudták tartani a védők jobbkettőben és két remek labdát is adott vonalra (az egyikből gól lett, a másikból hetes). Woth Viki okosan irányított és lőtt egy klassz gólt átlövésből (NEKA-játékosoktól ilyeneket ritkán látni…..) Az Érd 27-25-nél időt kért, de úgy tűnt ez sem segít, Farkas Johanna felugrásból 7 méterről átlőtte az érdi védőfalat (28-27) és itt volt az esély a fordításra. Vagy mégsem…a NEKA a gól után most is becserélte védekezésre egyik játékosát, így az Érd a középkezdés után a rendezetlen védőfalat könnyen átjátszotta és betalált (29-27). Persze még nem volt veszve semmi, Monori Orsi pillanatok alatt kiharcolt egy hetest….és a heteshez Farkas Johanna állt oda most is.

 

Ez volt a kilencedik hetes amit a NEKÁ-nak befújtak. Korábban kettőt Kajdon Blani kihagyott, Johanna hatból hatot belőtt. Igaz, a hatodiknál már a kapusról jutott be a hálóba a labda, ami azért jelezte hogy Johanna elfáradt és jobb lett volna valaki mást odaküldeni a heteshez. De nem, ő ment oda most is és a labdát a kapusba lőtte. A következő támadásból ismét hetes lett, most Kajdon Blani állt oda (már amikor megláttam rossz sejtelmeim voltak) és ez is kimaradt (29-27). Ezután Szabó Kitti betörésből be tudott találni és ezzel el is dőlt a meccs (53. perc 30-27). Még majdnem nyolc perc volt hátra de a NEKA ezután már csak egy gólt lőtt (Vámos Míra balszélről), és volt még egy hetes ami ugyancsak kimaradt. Tizenkét hetesből hatot sikerült belőni, mert a két heteslövőből az egyik ma használhatatlan volt. Adja magát a kérdés: nincs egy harmadik heteslövő ilyen helyzetekre…? De igen, Koronczai Petra, őt azonban ma nem nevezték. Szóval kell egy negyedik is…

 

 

 

NEKA—SZKKA: 29-31 (15-17)    szeptember 12.

 

 

 

A NEKA ezt a meccset nyitott védekezéssel kezdte, és ez rögtön sikeresnek bizonyult: a szombathelyi csapatban nagytermetű és nem túl gyors játékosokból több is van, őket ezzel a védekezéssel le lehetett fékezni, az irányító Pődör Bekit meg kilépő faultokkal meg tudták állítani, mert nála meg a NEKA játékosai robusztusabbak. Kajdon Blaniról hamar kiderült hogy ma megint a tőle megszokott – majdnem azt írtam elvárt – szuper formában van, gyors volt, dinamikus, lőtte a gólokat, nagyon jó passzokat adott középre és szélre, megadta a játék tempóját (és később amikor Farkas Johanna is beállt, ketten együtt néha egészen állva hagyták  a Szombathely védekezését). Mlinkó Zsófi volt a zavaró védő, mindjárt az elején háromszor is betalált, a Szombathely már a tizedik percben időt kért (6-4), de ez sem sokat segített. Beállt Koronczai Petra (első meccse volt a szezonban), először hetesekre, de aztán lőtt egy klassz gólt középről majd utána nem sokkal kiállították, mert zavaró védőként hátulról visszahúzta az ellenfél irányítóját…Jobbkettőben Monori Orsi kezdett (támadásban csak), ma a lövései nem sikerültek, a betörésekből meg inkább belemenések lettek, ezért egy idő után elkezdte jobbszélre adni a labdákat, köztük nagyon jókat is, de ennek nem sok értelme volt…….hamar kiderült hogy a jobbszél ezen a meccsen teljesen használhatatlan, bárkit küldtek be oda, egyre-másra puskázta el a helyzeteket (csak az első félidőben hat helyzetet a hétből).

 

A félidő végére átvette a vezetést a Szombathely, de a szünet után ismét nyitott védekezésre jött ki a NEKA, újra Mlinkó Zsófival zavaróban (de most elöl már cserélték). Így újra vissza tudtak jönni a meccsbe, nem ment könnyen, de tíz perc alatt sikerült négyszer is labdát szerezni és ebből indulásgólokat lőni: így lett előbb döntetlen (42. perc 23-23), majd Kajdon Blani átlőtte talpról a falat balkettőben, utána meg betört középen Bandelier mellett és máris kétgólos volt az előny (45. perc 25-23). Ezt az előnyt kellett volna tartani a meccs végéig.

 

Nem volt könnyű: megpróbálták újra bevonni a játékba a jobboldalt, de ebből nem lett semmi.  Kukucska Viki két helyzetet kihagyott, a harmadikat nem vállalta be. Bejött helyette Vajer Blanka, az ő első próbálkozását felkanyarodás után – ez inkább egy átlövés volt középről – védte a kapus. Monori Orsitól láttunk egy nem túl jól helyezett lövést, aztán meg egy első osztályú gólpasszt faultból jobbszélre, ebből végre Vajer betalált (55. perc 28-26). A Szombathely is újított: az utolsó tizenvalahány percre pályára küldte egyik ifijátékosát, aki meglepően jó cserének bizonyult. [1]

 

A NEKA védekezése kezdett fellazulni, ennek biztos jeleként Agbaba már felállt fal ellen is gólt tudott lőni, majd egy eladott labda után indításból is (56. perc 28-28). Mayer Szabina szintén nagyon könnyen talált be a hatosról, és utána nem sokkal egy kiállítást+hetest is kiharcolt (58. perc 29-30). Elöl a hazai csapattól már csak baloldalon lehetett kapura veszélyes akciókat várni, de ott Kajdon Blani és Johanna  nagyon elfáradtak a végére, Blani még el is cserélte magát, így az utolsó másfél percre kettős emberhátrányba került a NEKA. Az első szombathelyi támadást 4-a-6 ellen sikerült kivédekezni (Gercsó Nóri védte Wald Kíra lövését szélről), de aztán elöl még a kapust lehozva is eggyel kevesebb játékossal kellett volna valamit összehozni, és ez már nem sikerült.

 

Ezen a meccsen majdnem ötvenöt percig a NEKÁ-nak állt a zászló, ha nem fáradnak el, nyernek. Hátul a nyitott védekezés, elöl a sokmozgásos támadások kivették az erőt a kulcsjátékosokból. És persze az is, hogy a jobboldal ma teljesen használhatatlan volt. A második félidőben Woth Viki állt be jobbkettőbe*, lőtt egy gólt rögtön, de aztán húsz percen át csak labdákat adott középre és balkettőbe, önálló akcióval nem is próbálkozott. Ha Viki nem ilyen szerény és megindul néha előre, betalálhatott volna még egyszer-kétszer, kiharcolhatott volna heteseket és akkor lehet hogy megvan a meccs.

 

*ő az első harminc percben csak védekezett

 

 

[1] Ő volt Pődör Blanka, az irányító Pődör Beki tizenhét éves húga, aki már az előző bajnoki évben is fent volt néha jobbkettőben, és mindig nagyon szerényen és visszafogottan passzolgatott, amikor erre lehetőséget kapott. De most rá sem lehetett ismerni, amint bejött megindult előre mint a rakéta, egyszer bedöntötte a védőket olyan lendülettel támadta őket, de ezen kívül lőtt két gólt is két perc alatt, amikor az nagyon kellett. Ilyen gyors játékos belső poszton az utolsó negyedórában egy már fáradó ellenféllel szemben igazi kincs, és most Pődör Blanka becserélése abszolút bevált.

RnD Creative Commons License 2020.09.15 -1 3 157

Ha az edző beküldi negyedórára akkor nyilvánvalóan képesnek tartja arra hogy a meccshez hozzá tudjon tenni. És az nem megy úgy h labdát nem is kap.

 

Egyébként Nati messze nem újonc, játszott már két szezont az NBI-ben, egy éve az Érdben teljesen jól megoldotta a posztot.

Előzmény: Fkc13133 (151)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2020.09.12 0 0 154

Közben nézem, a Móvár elég jól szerepel eddig, a Loki után az MTK-t is elkapták.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!