Ez a Vörös Szikra 2. verziója. De nem ez volt az első magyar magnó hanem az ML EHR 11 egysebességes változata1954-ben. pár hónappal később jött ki a Vörös Szikra 1. Amit betettél 1955-ös, aztán le is álltak vele. 3300 forint volt az ára akkor az egy vagyon vplt.
Gratulálok ! Tényleg nagyok vagytok . Akkor ezek után már a Vörös Szikránkról a fotót már el sem merem sütni itt , pedig Wi... Gá... valaha arról beszélt , hogy ha onnan lett volna folytatva a magyar orsósmagnó--gyártás , már valahol a fellegek szintjén járnánk ( akkortájt A Magnós Klubban és Magyarországon is keleti álló orsósmagnó csak lengyel létezett ) , nem pedig az volna , ami , ugyanis az , hogy hol volt magyar magnetofon készülékgyártás , hol nem , s ha volt is , volt , hogy a telefongyár reszortja volt csinálni ( parallel és antipód pár : az Ikarusz 55 , a faros , azért nem tudta szétcsinálni a nyugati buszgyártást , mert a kádárék rákényszerítették a az Ikaruszra babakocsik gyártását , az volt valójában a Margit utcában a főprogram ). Jó , de akkor kérek Vörös Szikra fotót ide ( gondolom , működő nincs . . .).
Ki tudna az én működőképes Orion Typ 820A--m kitisztításában segíteni ? A hangminősége különben tényleg korszakverő lehetett . . . Szeretéssel : a már második rejtvényét elbu-kó szapirikó
Ilyen rádióm volt a 60-as években. Szabad Európa, Luxemburg, Monte Carló, BBC zenei műsorát hallgattam rögzítettem először Vörös Szikra, majd Mambó magnetofonnal 1966-ig.
Nos , Nagyok . Itt a hétnapos rejtvény ! TEssenek kedvesek megmondani , ennek a Rádiókészüléknek --- , amivel az Apu , Isten nyugosztalja szegényt , megfogta az Anyut --- a márkáját és típusát , valamint minél többet róla . A wireless Funkelgeraet nálam van , 4--5 méterre a Spacctól kapott nem magyar HI--FI legendától , de ami az átkosban a szerencsések rádiója volt Magyarországon . Erről a bődületes magyar HI--FI legendáról viszont , amit direkte hátulról fotóztam le , majd 7 nap múltán hozok le előlről való képet is . Addig : kész , rajt , tűűűűzz ! . . . Sapiricotok
Két isten párbaja a réten!:)))) Ha ezt Richard Wagner megélhette volna!:)))) Aztán persze jön a csősz, aztán jól hazazavarja ezeket az erzsébeti isteneket!:)))) AJ
Ezek szent dolgok , feltámasztottál egy kis magyar HI--FI legendát velük .Vigyázz szerintem Rájuk , esetleg elhozhatnád majd az egyiküket legalább az Áprilisi Dobogókői Áramtalan AUDIOLAND Találkozóra . ha elhozod őket , kapnak melléjük egy aranymembrános Unitra , pont ekkora bratanki hangfalkát . Sapirico of Beag .