Földim az uborkád szép, de azt nem tudtuk meg hogy mi történt vele az aszpirin kezelés után. Ha látsz rajta változást, az biztosan aszpirin hatására történt? Ahhoz képest szebb aszpirinnel, mint amilyen ugyanilyen körülmények között szokott lenni aszpirin nélkül?
Errefelé nem volt eső, itt hőguta van. Minden tönkremegy, megfőtt az árnyékolt babvetésem, 3 szem kelt ki.
Vettem Cylindra cékla magot, de hogy vessem el a forró földbe?
Itt is volt Hatvanban. Jó kis eső volt, kár, hogy komoly széllel jött, okozott némi kárt. Két jó ágat letört a jonagoldomból, sok almával.
Egy képet tettem fel arról, hogy mi történt az uborkámmal az aszpirin kezelés után. Múltkor kérdeztem, használt valaki aszpirines kezelést az uborkáknál? Választ nem kaptam, ezért megpróbáltam.
Nekem se klímám, se ventilátorom :) Sőt tegnap este már az ablakot sem nyitottam ki, mert este 8-9 között melegebb volt kint, mint bent.
Ha úgy érzem meleg van, akkor csak kilépek a teraszra, ott megcsap a 40 fok, és amikor bejövök mintha klimatizált helységbe lépnék:D
A 4 ventilátor nem dobja meg a villanyszámlát?
Mi a hűtést hajnali huzatolással oldjuk meg, habár ma már 4-5 között sem volt hajmeresztően hűvös a kinti levegő, ezért 7-kor már ajtó-ablak zárás volt!
A hét elejéig este 7-kor kezdtem locsolni, de már ezt is eltoltam egy órával. De csak nadrágba, és hosszú ujjú felsőbe lehet kilépni,
mert bár Mi takarunk minden vizes hordót, de mégis szép számmal akad szúnyog.
Gondolom a szomszéd csobogós dísztava tökéletes rajzóhely számukra:(
Nagyon nehéz lehet klíma nélkül. Mi 5 éve használjuk. Egy áldás. Előtte évben már úgy éreztem, komolyan nem fogom túlélni a következő nyarat. de ilyen pusztító hőség itt még soha nem volt, és az előre jelzésben talán egy bő hét múlva látszik némi változás.
Van amit este öntözök, van amit reggel. De ilyenkor már csont száraz a föld. Az a 10 bokornyi másodvetés babom most biztos megfő, hiába takarom.
Pici tavam is felforrósodik. A jégkockának óriási sikere volt az aranyhalaknál, holnaptól többet is kapnak. Játszanak vele, csak gyorsan elolvad. :)
Ha a Fésüs kertészetbe vetted akkor az Philovita F1 es lehet. Ez szerintem az eddig kipróbált koktél paradicsomokot minden tekintetben a legjobb. Nem reped betegségeknek ellenál még a phitoptorának is tavalyi évben bizonyította is.. Étkezésre aszalásra nagyon jó.
Első vetés bab rosszul sikerült, de azért van, a másodvetés most kél. Reggel tettem felé raschel hálót, hátha nem égeti szét a nap.
Ásni kéne a retek helyét, a föld olyan mint a szikla, levegő mint a pokol. 8-kor úgy jöttem be hogy szakadt rólam a víz és remegtek a lábaim. Úgy tűnik, lassítani kéne. :) Locsolóval hordom a konyhából a vizet tavasz óta. Idén nem nyitom ki a kerti csapot mert az aknában szét van rohadva az öreg vezeték, erősen csepeg is, újra kéne csináltatni.
Dobozban kél a cékla, saját szedésű mag, de szerintem nekem kései fajtám van, nem ültetem ki, amit 1 bő hónapja vetettem, az se megy semmire. A tavaszi, az a kevés, jó. Már néztem olyan magot ami másodvetésre is alkalmas. A Cylindra. Majd jövőre.
Jól jártam a korán vetett paradicsommal, a hőség beállta előtt sok kötés képződött. A pari rengeteg. Most nem köt, csak nőnek a kopasz hajtások felfelé. Ősszel még lehet valami. :)
Az Amazontól hatalmasat nő minden, viszont betegség megelőzésre és terméskötődés javításra nem alkalmas. Úgy gondolom, ezt az eredményt csalánlével is el lehet érni. Ingyen!
Ment már tönkre úgy fokhagymám, hogy napozott. Nagyszüleim még kint hagyták néhány napra, de akkoriban még ekkora hőségek nem voltak. Most egy fa árnyékába teregettem szikkadni, aztán beviszem valahova. Ha nincs vastag rétegben, lehet jó a gyümölcsös láda.
Ha jár a levegő a garázsban, akkor a legjobb helye lesz ott. tegnap kint maradt a napon a felszedett lila és sonka hagyma. ma felhoztam a teraszra, meg akartam tisztítani miután hazaértem vásárlásból, de olyan pokoli hőség van hogy had várjon. 🙂
Vissza a hagymára. A kiszedettet a napra teszítek vagy a tűző nap nem tesz jót neki?? Esetleg gyümölcsös ládába rakjam ebbe szellőzik is és a garázsba száradjon??
Nálam is a takart kelt, mint pp-nél. Ami ottfelejtődve elszáradt és magot szórt(tehát fényre csírázhatott), sem akkor, sem a következő évben nem kelt abból semmi. Amit vetettem, mind takartam, palántának bent pár mm-es szórást kapott, ez hiányosan, de kelt. Kint egyszerűen húztam egy sort kapával, erre több centi föld is mehetett, mégis közel 80% kelt.
Aztán ami mindkettőt jórészt -dehogy jórészt, szinte mindet- tönkretette, az a csiga. Alig maradt pár, azok is satnyák... bár néhány tőben még reménykedem, kap zaccot, tojáshéjat...
Onnan van bő bazsalikomtermésem, hogy májusban bazsalikoméhségemben vettem egy cserepes Lidlt, ez evés után szálanként szét lett kint ültetve, most mindegyik egy nagy bokor. Én sem örülök hogy nem saját nevelés, és nem tudom mi az oka hogy ezt nem zabálják a csigák(talán valami vegyszerrel kezelik már vetéskor?), de legalább van.
Érdekes amit írsz, legalábbis számomra, a többieknek nem tudom mi ezzel kapcsolatban a tapasztalata, de nekem eddig kikelt, és mindig földbe, takarással vetettem!
Pont ma akartam cserépbe ültetni minit, így ki is fogom próbálni, hogy mi van akkor ha a föld tetejére szórom.
A magfogással kapcsolatban felemás a tapasztalatom. Én a lilát szeretem, de a fogott mag nem mindig lilán kell ki, általában második évben már inkább zöldes-lila, és nem mindig jó a kelésarány, pedig a szárán várom meg míg beszárad a mag, és csak akkor veszem le, amikor már elkezd potyogni.
A bazsalikom magszára elszárad ha kész. Én nem szoktam elvetni csak a következő évben. Nem kényes, valamelyik évben kint felejtettem a ki sem morzsolt bazsalikom magokat a teraszon egy tálban, simán kikelt.
Igen, én is így értettem, hogy a Spencer kisebb fürtök, de nagyobb gyümölcs. Fóliában is reped a Cherrola? Azt gondoltam, csak akkor, ha sok csapadékot kap.