Keresés

Részletes keresés

agi68 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 727
Kedves Tomika!

Amit irtam igaz. Gorogorszagban a kaja kozel annyiba kerul mint nalunk. Mindez nem igaz a szigetekre, mert ott valoban VALAMIVEL dragabb, de azert ott sem sokkal. Ha jol remlik Te Lefkadan voltal, ami amugy gyonyoru, de sziget. Ergo: dragabb mint a szarazfold. Legkozelebb menj a szarazfoldi reszre:)

Most jottem haza: Paradicsom 1 kg 0,60 Eu(150Ft),
1 db kigyoubi 0,35 Eu(78Ft), paprika 0.60/kg Eu, péksüti(turos-spenotos es marha nagy, kb a mi peksutiink ketszerese)0,80 Eu.
Barna rozskenyer 0,5 kg: 0,50 Eu.
Sima fél kilós fehérkenyér: 0.40(100 Ft)
Szőlő: 0.60 Eu/kg, tej(3,5%-os) 1 Eu (260 Ft), vaj: Nagy dobozos Rama margarinszeruség(sokkal finomabb az itthoninal: 0,90Eu(230Ft)

Tenyleg megfizethetetlen...

Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.09.24 0 0 726
"A kaja kint közel annyiba kerül mint itthon"

Ezzel is vitába szálltam anno :) És tartom, hogy másfélszer drágább a boltban a kaja (kb. 0,7 eur/0.5 kg kenyér, 0.89 eur / 1.5 l ásványvíz, 1,30 Eur péksütemény stb.). A zöldséget nem próbáltam, a gyümölcsöt igen (szőlő 3x drágább, mint itthon, bár ha jobban belegondolok a dinnye alig volt több az itthoni áraktól).

Persze lehet, hogy ez csak Vassilikre igaz.

Számomra az a durva, hogy ez a nyaralás csak az apukának nyaralás, az anyukának nem.
Gondolom estére jól be is rúgott, és meg egy jó kis balhét is akasztott a családja nyakára, hogy örökre emlékezetes maradjon számukra a horvát tengerpart.

Előzmény: agi68 (722)
bogyó Creative Commons License 2003.09.24 0 0 725
Szerintem hagyd abba ezt a hónapk óta tartó ámokfutást. Vastagon félreéretted magát a topikot is, a most idézett hozzászólást is, meg mindent. Nyugi.
Előzmény: Széllovas Tomika (724)
Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.09.24 0 0 724
Nem értem félre, ez a stílus nekem sem jön be.

Ellenben Éjféli lány ezt írta:
Most érdekelne egy-két ember (Széllovas Tomika) véleménye- ennél jobban nem lehetett volna szemléltetni, hogy miről is beszélÜNK...

Azaz számára amit én írtam régen megegyezik azzal, amit tegnap láttatok. Csak éreztetni szeretném a különbséget, hogy aki konzervet visz, az nem feltétlen egyezik meg a tegnapi típussal!

Előzmény: Törölt nick (720)
agi68 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 722
Sziasztok!

Azzal én sem értek egyet, hogy cikizni kell azokat az embereket, akik kaját visznek magukkal pl Horvátországba. Kinn ugyanis tényleg drága a kaja. Ok. Spórolás, megértem.
De pl Gorogorszagba miért mennek kedves honfitársaink felpakolva paradicsommal, paprikával, uborkával, kenyérrel stb?!?! A kaja kint közel annyiba kerül mint itthon. A Zöldség gyakran olcsóbb és SOKKAL finomabb.
De ez a rántotthust, megsultcsirkét cselédanyu összekészit kéthétrevalót öt embernek-mizéria tényleg horror. Arról nem beszélve, hogy Anyu mást sem csinál két hétig mint főz meg mosogat...mig apuci a desszertet reklamálja...

Számomra a legborzasztóbb az egészben az volt, hogy a kinti program abból áll, hogy délelőtt eszünk, délután lemegyünk a biiicsre 3 órát, aztán jövünk haza főzni-enni, aztán isszuk a hazai kannás bort és kártyázunk estig.

De boldogok vagyunk, mert mink SZADOK VAGYUNK ÉS ODA MEGYÜNK AHOVA CSAK AKARUNK, mégis abban az egyetlen nyomorult horvát kempingben ülünk két héten át álló nap. A lényeg, hogy MEHETNÉNK HA AKARNÁNK, de nem megyünk mert nincs rá igényünk:)

Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.09.24 0 0 719
ja!

és mi 2x is voltunk igy nyaralni hogy vittük otthonról a kaját - tök ugyanúgy mint a tegnapi család.

Gimnazisták voltunk, és mentünk kb 20-an. aztán főzőpárok alakultak, és mindenki bevállalt 1 reggelit és 1 vacsorát. (ebéd egyénileg). senki sem dolgozta halálra magát... de hogy ilyen nyaralás lenne a célom - ez azért erős..

Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.09.24 0 0 718
nekem mondjuk annyira nem tetszett a műsor - 1-2 mozzanattól eltekintve nem volt túl jól megcsinálva, nem derült ki, h ezzel mit is akart mondani a műsorszerkesztő.. vajon akart mondani valamit?

más.
nem vagyunk egyformák - igy a nyaralási szokásaink sem egyformák. Én szeretek kempingezni, a kedvesem utál. Azt mondta egész nap túrázik, sárban, biciklizik esőben, hajlandó mindent megcsinálni, de estére rendes ágyat akar.

nekem nincs bajom a sátorral, de én meg főzni nem vagyok hajlandó a nyaralás alatt. Sőt rendes kaját kiván a szervezetem.

tehát, ha nincs pénzünk vagy nincs sok pénzünk, akkor mi olcsó helyre megyünk, ahol nyaralhatunk igy, ahogy mi szeretünk, és nem kell a nyaralást tönkretenni a kaja megszervezésével elkészitésével stb stb stb

a tegnapi filmmel az volt a problémám, h ez 2 hétig konkrétan jó kis munkát igényelt Anyutól és Nagyitól (előtte és közben is), és nem hiszem, hogy ők igy képzelik a nyaralást, csak Okos Apu megszervezte és a család végrehajtja.

ke_p Creative Commons License 2003.09.24 0 0 717
Amikor először és másodszor mentünk Görögországba, mi is vittünk itthonról száraztápot. Felváltva étkeztünk étteremben és az apartmanunkban és nem azért, mert csórók voltunk. Nomeg bunkónak sem éreztük magunkat. Idén nyáron már nem vittünk semmit, de voltak olyan esték, amikor vacsora helyett a supermarketben vásárolt szezámos sósrudakat rágcsáltuk el joghurttal a teraszon, megy egyszerűen nem kívántunk mást.
Igaz ez messze nem ugyanaz, mint amikor alufóliából lapátolják befelé a rántotthúst.
Előzmény: Széllovas Tomika (714)
Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.09.24 0 0 716
mert nem volt pénzünk =
mert nem volt sok pénzünk

Dodona-i jósdát
jósdát Dodonéban

Ja, egyébként mi is leégettük a magyar nemzetet, nem átallottunk reggel 10-kor souvlakit enni a kempingben! Jól ki is röhögtek minket a görög barátaink. Elnézést is kérek tőletek azért, mert nem tudtuk, hogy ez olyan, mintha csülökpörköltet reggeliznél nálunk reggel 7-kor.

Előzmény: Széllovas Tomika (715)
Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.09.24 0 0 715
Leírom, mi hogy nyaraltunk, és ha nem látjátok a különbséget, akkor már nem tudok mit tenni.

Autóval mentünk Lefkada szigetére, 2 hétre szörfözni, minimális költségvetéssel, mert nem volt pénzünk. Vittünk szendvicset, vizet az útra, egy csomó konzervet, sőt a barátom kempingfőzőt és tésztát is. Útközben megálltunk több helyen (pl.: meglátogattuk a Dodona-i jósdát). Kempingben laktunk (20EUR/nap vö. 50 EUR/nap apartmanben). Robogóval bejártuk a szigetet, strandokat, műemlékekt, és délutánonként szörföztünk. Többször ettünk étteremben[sült feta, soutzokakia, souvlaki stb.) (főleg a szomszéd sátorban lakó görög társasággal, akik szintén Athénból hoztak KONZERVEKET, NUTELLÁT stb., de ők sem ettek mindig étteremben, mert nekik is DRÁGA volt kb. 20 EUR/vacsora vö. 300 ft konzerv + 1eur kenyér + 0.89 eur ásványvíz) Szintén közeli kapcsolatba kerültünk egy német házaspárral, akik nem átallottak ott főzni (EU, kemping, főzés - ki hallott már ilyet).

Nem tudom, ez mennyire = azzal, amit idáig a műsorról leírtatok, ezt döntsétek el ti.

Ja, most jut eszembe, szintén volt ott egy másik görög csapat, azok is ott főztek, minket is megkínáltak.

Nem is értem, miért nem lakott mindenki apartmanban, hotelben (főleg az angol(!) vadkempingezők), és miért nem evett mindenki állandóan étteremben. Biztos olyan taplók, mint én, és nem nyílt fel a szemük, hogy az a nyaralási mód is ugyanannyiba került volna.
A (mi) hülyék (malakas).

Előzmény: Széllovas Tomika (714)
Széllovas Tomika Creative Commons License 2003.09.24 0 0 714
Nem láttam a műsort, és egybemossátok a tartalmát(amiket itt leírtatok) és az én véleményem.
Azt mondtam, hogy nem taplóság konzervet vinni az útra, és hogy anyagilag jobban megéri (saját tapasztalat G.o.-ban)

Az, hogy konzervet viszel:
- nem jelenti azt, hogy nem eszel étteremben
- nem jelenti azt, hogy nem vagy fogékony a kulturális értékek iránt
- nem jelenti azt, hogy éjjel-nappal főzőcskézel, és dolgozol (nekem 0 perc az előkészítés, mert a sóletet is hidegen ettem/eszem [tudom, igénytelen tapló vagyok], de ha megmelegíted az is 5 perc)

Előzmény: éjféli lány (713)
éjféli lány Creative Commons License 2003.09.24 0 0 713
Most érdekelne egy-két ember (Széllovas Tomika) véleménye- ennél jobban nem lehetett volna szemléltetni, hogy miről is beszélünk...

Nekem tetszett a műsor... :-)))

Fatboy Slim Creative Commons License 2003.09.24 0 0 712
Óriási volt a riport és a benne szereplő emberek.
csak egy részét láttam sajna, de megérte. fel kellett volna vennem.
benne volt mindaz, amiről idáig beszéltünk.
egyből a topiklakók és a beszólásaik jutottak eszembe.
Előzmény: kanCa (709)
Televana Creative Commons License 2003.09.24 0 0 710
Engem két dolog ütött szíven ebben a riportban:
1. Apuka mindent gondosan megtervezett, anyuka meg egész délelőtt (sőt kora délutánig) gályázott a kajával, mint állat. Sőt, a két heti kajaadag otthoni előkészítése sem lehetett piskóta. Aztán délután néhány óra pancsi-pancsi. Ez ám a nyaralás!

2. Ez kicsit off, de úgy tűnt, otthon is együtt lakik a család. Itt vót egy olyan beszólás, hogy a "fiúk kint alszanak". Namármost, otthon is egy lakásban, nyaralás alatt is együtt, fiatal férj papával (vagy apóssal) csicsikál .... hogy az a gyerek hogy jött össze???

kanCa Creative Commons License 2003.09.24 0 0 709
Legalább kaptunk egy jó tippet: minek könyv, vagy kirándulás szervezése a nyaraláshoz?! Vigyél egy kiló krumplit, s kizárt az unalom!!! :))
Előzmény: Goendoer Tapir (707)
bogyó Creative Commons License 2003.09.24 0 0 708
Az a baj, hogy ezután a topik után az ingerküszöböm túl magas volt egy ilyen műsor élvezéséhez :-)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.09.24 0 0 707
engem az a beszólás boritott ki, amivel nekiálltak a krumplipucolásnak. Hogy ez igy mennyivel jobb, mert a szállodában csak nézné a négy falat, igy meg lehet krumpli pucolni ami mennyivel jobb. Miért nézné a 4 falat? mennyen el kirándulni, az pl sokkal jobb, mint a krumplipcolás erre meg én esküszöm meg - ás án mar csak tudom, csináltam mind a kettőt :-)
Előzmény: agi68 (706)
agi68 Creative Commons License 2003.09.24 0 0 706
Sziasztok!

Lehet, hogy spec az Adrian tudnak sporolni(Horvatorszag marha draga. Egyszer voltam, tobbet nem is kivankozom), de ettol fuggetlenul en pl remekul szorakoztam:)))))))))))

Vittek magukkal a hazai kimert olcso vorosbort meg a kisüstit:)
Esti szorakozás: kártya+vizezett vörösbor...no comment.

Ami meg hihetetlenebb, még büszkék is rá, hogy ők milyen jól megszerveztek mindent.

Amugy meg mindenki ugy nyaral ahogy akar. Az o dolguk. De nekem pl rengeteg kellemes percet szereztek, mert remekul szorakoztam:))))))

kanCa Creative Commons License 2003.09.24 0 0 705
Hát persze, hogy az! Hiszen karszalag nélkül nem is nyaralás a nyaralás, All Inclusive nélkül pedig nincs szalag...

És tudjátok mi volt a legszánalmasabb az egészben? Hogy a vadiúj Skoda Octavia kombi után kötötték a lakókocsit, vagyis nem azért nyaralnak így, mert csak így tehetik meg, hanem egyszerűen szarrágásból! És még büszkék is rá! Kíváncsi lennék, hogy mennyit tudnak így spórolni!

Előzmény: jedilovag (704)
jedilovag Creative Commons License 2003.09.24 0 0 704
all inclusive út?
;-)
Előzmény: kanCa (702)
kanCa Creative Commons License 2003.09.24 0 0 702
Halihó!

Látta valaki tegnap a XXI. század című műsort az RTL Klubon? Elképesztő volt! 5 fős család bepakolt, vitték magukkal az előre bepanírozott rántotthúst, hűtőt, 10 kg paprikát, 10 kg paradicsomot, krumplit, mikrót, tévét, rezsót, és irány az Adria! Ez aztán a nyaralás!

ke_p Creative Commons License 2003.09.23 0 0 701
Valószínűleg ugyanazért, ami miatt néhány mucsai a frissen vásárolt öltönye mandzsettáján rajtahagyja a márkacímkéket.
Hallássa mindenki, mert ijen drága és emeletes ancúglya csak nekem van.
Előzmény: kanCa (696)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.09.22 0 0 700
700
flusa Creative Commons License 2003.09.22 0 0 699
Igazat adok,ha muanyag etkeszletrol van szo.De ezek nem muanyag evoeszkozok voltak.
Fatboy Slim Creative Commons License 2003.09.22 0 0 698
Pontosan. van, akinek 1-szer adatik meg még ebben a fapados világban is a repülés.
és akkor aszongya az illető: "ezzel a szent villával és késsel ettem a Tupoljeven anno a löncshúst", és azonnal elteszi
Előzmény: szedmák bakter (695)
ath Creative Commons License 2003.09.22 0 0 697
én most jártam életemben előstzör ilyen szervezett, tengerparti nyaraláson, de csak azért, mert a kedvesem uatzási irodás, így annyiból jött ki, mintha csak a repjegyet vettük volna meg.
ledöbbentett ez a sok, általa csak charter bunkónak titulált proli. szóhoz sem jutottam a szállodai animációtól, de mentségünkre legyen mondva, abban az olaszok és az oroszok jártak az élen.
mindenesetre mi is nagyot röhögtünk a még a hazaúton is all inclusive emberkéken, gondolom egy extra pohár borra ácsingóztak a gépen.....

egy szó mint száz, jövőre ha búvárkodni akarok, inkább fizetek többet, de nem megyek 5csillagos turista gyárba.

kanCa Creative Commons License 2003.09.22 0 0 696
Engem mondjuk egyáltalán nem zavar, hogy elteszik a műanyag evőeszközt, bár nekem nem kellene. A légitársaság úgyis kidobja, akkor meg nem mindegy, hogy szerencsétlen magyar magával viszi-e vagy sem? Mi az odaúton csak az egyikünk "készletét" használtuk, a másikat pedig felbontatlanul vissza akartuk adni a stewinak, aki mosolygott, és annyit mondott: suvenir. De nem tettük el, hanem beraktuk az újságtartóba. Hátha valamelyik honfitársunknak örömöt szerzünk...

Ami viszont még bosszantóbb, és csak most jutott eszembe, hogy hazafelé egy páran még a csuklójukon hagyták az All Inclusive-ot bizonyító karszalagot.. Nos, ezt miért??????????????

Előzmény: flusa (693)
szedmák bakter Creative Commons License 2003.09.21 0 0 695
SZUVENÍÍÍR!

Előzmény: asx (694)
asx Creative Commons License 2003.09.21 0 0 694
Szomorú!
Az evőeszközt esetleg még használni tudja valamire. De azokat a fejhallgatókat miért teszik el egyesek amiket (általában a tengerentúli járatokon) azért osztanak ki, hogy útközben lehessen filmet nézni vagy zenét hallgatni? Azoknak a fejhallgatóknak a csatlakozása olyan, hogy csakis oda, arra a célra van kialakítva. Na, azokkal mit kezdenek akik elviszik?
Előzmény: flusa (693)
flusa Creative Commons License 2003.09.21 0 0 693
Budapest Parizs gep ket hettel ezelott.
Megkaptuk az ebedet,elfogyasztottuk,jol esett.
Ki volt az,aki az ebed utan eltorolte az evoeszkozt es betette a taskajaba?Hat persze a mellettunk ulo magyarok.De minek konyorgom?Ennyire szuksege lenne arra a rohadt kesre es villara?Vagy gyujtemenye van az ellopott dolgokbol otthon,es egy egy party-n eloveszi es mutogatja a baratoknak,nezzetek ezt itt azt ott loptam????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!