Keresés

Részletes keresés

Masgas Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1150
Nos ebben a dunsztolódás dologban az hiszem annyi van:
Huzatban nem tapétázunk és tapétázás után nem nyitunk közvetlen huzatot.
Mivel ha túl gyorsan, hirtelen szárad a tapéta akkor esetleg alatta még nedves a ragasztó (főleg ha bőven és viszonylag sűrű ragasztóval kenték). A tapéta száradás következtében ugye kifeszül és lehet az illesztett szélek széthúzódnak egymástól, mivel a ragasztó még nem ragasztotta oda.
A párásodás pedig mindig van festés, tapétázás, glettelés... a víznek valahova mennie kell amit felkentünk:)

Masgas
Előzmény: -cc- (1148)
ponex Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1149
"amugy nekem ugy mondta egy tapetazoember, hogy miutan felkerul a tapeta tilos kinyitni az ablakot szellozes gyanant, mert
- "dunsztolodnia" kell"

Dilettáns idióta!!!!!!!!!! Dunsztolódnia a barack befőttnek kell!!!!

Nem állítottam, hogy az úgy jó, és nem is beszéltem az állításod ellen! De gondold át amit írtam, azzal ha egyetértenek, ha nem, úgy van! Tetszik, nem tetszik! :)))
Előzmény: -cc- (1148)
-cc- Creative Commons License 2008.10.30 0 0 1148
ok, világos, nem lepődtem meg a párásodáson, csak annak fokán (a szike pengéje megrozsdásodott:). amugy nekem ugy mondta egy tapetazoember, hogy miutan felkerul a tapeta tilos kinyitni az ablakot szellozes gyanant, mert
- "dunsztolodnia" kell
- esetleg reggelre "lemaszik" egy-ket csik a falrol
- a kisebb "buborekok" ekkor meg el is tunnek

na csak ezert. a tapeta f.szan felerult, hol a ragasztos feluletre, hol a pure betonra (ez kis resz volt), hol meg a glettelt falra (nagyreszt). minden jol sikerult, ugyhogy ez a lenyeg.

amugy a hoszigetelos topikban nem biztos, hogy egyetertenek ezzel az allitasoddal. ha a kulso falat belulrol szigeteled, akkor kivulrol a hideg "beljebb" tud hatolni a falban, mivel ugyebar a szigeteles akadalyozza a fal felmelegedeset belulrol. ennek lehetseges eredmenyei: peneszedes, a fal anyagszerkezetenek akar tartos errodalodasa. amugy ami nalam volt fent az 1 cm volt. ez a tipikusan a semmire nem jo kategoria. legfeljebb annyit tesz, hogy nem erzed a hideg falat, bar akkor mar egyszerubb feltenni egy faliszonyeget...
Előzmény: ponex (1147)
ponex Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1147
"hámlás szerűen jött le a felpuhult ragasztó könnyedén"

Mondtam, hogy áztasd tovább ))) Megtette helyetted a zárt ablak ;)
Előzmény: -cc- (1145)
ponex Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1146
olcsóbb, mint körbe drywitozni az egész épületet, ráadásul, erre sok helyen nincs is lehetőség (Pl: társasházakban, csak össz-lakossági beleegyezéssel stb) Így jobb híjján belülről, az utcával érintkező falakat szokás, többnek nincs is értelme valóban, hiszen a szomszédtól nem hideg jön:)) elvileg!

Ha előzőleg tapétáztál, és aztán a száradáshoz nem nyitottál ablakot, akkor semmi csodálkozni való nincs azon, hogy párásodott a szoba! A ragasztónak elég magas a víz tartalma, kötéshez elengedhetetlen, hogy leadja a benne lévő vizet! Hova ment volna a pára máshova, mint a falra, üvegre? :))) Száradáshoz légáramlás kell elsősorban, meg nem árt egy kis meleg sem, hogy a párolgás meginduljon, de ha nincs hova párologni, akkor kicsapódik falon üvegen, miegymáson! A pára nem szívódik fel, csak a levegőnk részévé válik, de ha kicsi, vagy telített a légtér amibe integrálódhat, akkor kicsapódik! Egyszerű fizika :))
Előzmény: -cc- (1145)
-cc- Creative Commons License 2008.10.29 0 0 1145
elárulná(d) valaki, hogy ennek mi a funkciója? belülről hőszigetelni nemcsak haszontalan, hanem adott esetben káros is lehet (penészedés, fagyhatár beljebb tolódása, fal roncsolódása stb.)

amúgy ahol nem jött le a ragasztó ott nem szarakodtam, nyomtam rá a metilánt és rá a tapétát . megmaradt.
egy falrészt - az utolsót - csak egy napos késéssel tapétáztam. addigra a zárt ablak mellett olyan párás volt a szobában a levegő, hogy vízcseppek gyűltek meg itt-ott a falon és hámlás szerűen jött le a felpuhult ragasztó könnyedén. jött sajna vele elég sok "glettelmény" is, "szép" sötét-szürke volt alatta utána a fal. peersze mikor végül megszáradt már nem volt vészes. kis glett, makulatúra, fűrészporos. elég jó lett na:)
Előzmény: ponex (1127)
Bridgedale Creative Commons License 2008.10.28 0 0 1144

Én is pont arra gondoltam h zuhanyföggönyt teszek az ablakra karnissal, vagy csak az alsó részére valahogy tépőzárral, majd kitalálom melyik néz ki jobban. Ha meg látom h mégis megtámadta a víz, akkor lekenem újra.

 

Köszi

 

Előzmény: majstranc (1143)
majstranc Creative Commons License 2008.10.28 0 0 1143
fürdés idejére lehetne odatenni valami fényt áteresztő müanyag lemezt,amit egy mozdulattal el lehet távolítani ha szükséges.Mekkora az ablak?
Előzmény: újfelhasználó (1140)
ponex Creative Commons License 2008.10.28 0 0 1142
Előbb-utóbb tönkre megy úgyis, de ha most még jó állapotban van, akkor hagyhatod, ahogy van! Szerintem!
Előzmény: Bridgedale (1141)
Bridgedale Creative Commons License 2008.10.28 0 0 1141

Sziasztok!

 

Adott 1 frissen felújított fürdőszoba, régi fa ablak fehérre mázolva. Az ablak nagyon közel van a kádhoz, közvetlen vizet kaphat. Szerintetek kenjek rá még 1 réteg zománcot v van valami más anyag amivel vizállóbbá tehetem? Vagy ne törődjek most vele, csak majd 1 év múlva kenjem le?

Csere nem jöhet szóba...

 

Előre is köszi az 5leteket!

 

Laci

újfelhasználó Creative Commons License 2008.10.28 0 0 1140
Nagyon köszönöm! :-)
Előzmény: ponex (1139)
ponex Creative Commons License 2008.10.27 0 0 1139
Papírra glettelni? Hát én nem kockáztatnám meg, tudniillik a glett viszonylag sokáig tartja a nedvességét! Le kell áztatni az a papírt rendesen, vizezze meg és hagyjátok 5- 10 percig ázni, hogy a papír beigya a vizet alaposan, ha még mindig nehezen jön, akkor mégegyszer és ha kell mégegyszer áztatni! Különben sem bíznék ilyesmit burkolóra, legalább olyan rossz szemlélettel közelítik meg a festést, mint a kőművesek, ráadásul nem is értenek hozzá! Elég mindenkinek a maga szakmája, sokan még azt sem ismerik rendesen, nemhogy egy idegen szakmát! A ragacsos dolog nyilván valami burkoláskor használatos mélyalapozó lehetett, ami a zománcos réteg miatt amúgy sem tudja betölteni a szerepét!

Jól le mélyalapozta a régi papír tapétát :DDDDDD Amilyen mázlijuk van ezeknek a kóklereknek, a végén megmarad rajta a glett is :DD

Az zománcos réteget, meg sürűn bepikkelyezném, (ezt még a burkoló is tudja, hogy mit jelent) és aztán vakoló glett mehet rá, majd valami normál glett, széria pl! Erre aztán lehet festeni, tapétázni!
Előzmény: újfelhasználó (1138)
újfelhasználó Creative Commons License 2008.10.27 0 0 1138

Üdv,

 

tudja esetleg valaki, hogy lehet-e félig lekapart tapétarétegre glettelni, majd festeni?

 

Plafonról van szó ráadásul. Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy a barom előző tulaj olajfestékkel festette ki a helyiséget (WC, 1,5nm), mi - lehet hasonlóan barom módon :-) - erre tapétáztunk rá, a plafonon is. Most a burkoló lekaparta nagyjából a tapétát innen (amennyi könnyen jött, gondolom), majd lekente valami kezdetben ragacsos anyaggal, ami rászáradt, holnap glettelné...

 

Számomra érdekes a dolog, kérdezném, itt ez normális-e? :-)

 

Nagyon köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 1137
Köszönöm!
Előzmény: ponex (1135)
ponex Creative Commons License 2008.10.27 0 0 1136
Én égettem olajlábazatot gázlámpával, semmi baja nem lett a vakolatnak, ha csak nem égett újra a mészkő benne :DD mondjuk ahhoz kicsit tovább kellett volna égetni De disznóperzselővel is probáltam, de nem lehetett bent maradni a helységben 1 perc után, olyan füstje volt!
Előzmény: Masgas (1133)
ponex Creative Commons License 2008.10.27 0 0 1135
Bármilyen akryl megfelel, bármelyik festékboltban kapható, én ha tehetem Mester-t használok, de szinte mindegy!
Előzmény: Törölt nick (1132)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.27 0 0 1134
Két réteg volt rajta.A felsőt simán oldotta a kromofág,az alsó eredetinek meg sem kottyant.
Előzmény: Masgas (1133)
Masgas Creative Commons License 2008.10.26 0 0 1133
Bő ing
Kimaradtam az előzményekből. A falról akartad eltávolítani az olajfestéket?
Az égetést nem ajánlom mert még a disznőpörzsölő hője sem elég ahhoz, hogy olyan hőt közölj amit nem visz el a fal, esetleg a hegesztőpisztolyé. Egyébként ha nagyon melengetik a falat főleg ha az vakolt akkor oly szépen szét fog az egész égni hogy csak úgy pattog majd a símító réteg. Olajlábazat vakarásához nekem eddig az egyik bevált módszer a kromofágozás és az is csak nagy nehezen ment .
Ha az olaj zavaró és festeni akarják a későbbiekben és vakolt a fal akkor én a műköves csiszoló tárcsát ajánjanám amit fel lehet rakni flex gumitányérra. Nem mondom bele fog kapni a vakolat simítójába is de ez glettelhető.
Nem árt ha a flex fordulatszámszabályozós.
Maszk , szemvédő muszáj.
Masgas
Előzmény: Törölt nick (1132)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.26 0 0 1132

Hát próbáltam hőlégfúvókkal,de az kevés volt,mint vizipisztoly az erdőtűznek. :-(

Gondoltam benzinlámpára is,de nem akatrtam bebüdösíteni a házat.Így maradt a kézimunka.Én spaklival/kalapáccsal véstem,a szomszéd meg kapargatott.Tényleg rabszolgamunka volt,szerencsére csak pár négyzetméterről volt szó.

Az akrylragasztó témában tudnál ajánlani terméknevet,mit keressek?

Köszönöm szépen a segítséged!

Előzmény: ponex (1130)
ponex Creative Commons License 2008.10.25 0 0 1131

Speciel a beton, kibaszottul szív! De ennyi elég is ebből a vitából ;))))

 

Miért is kell locsolni a friss betont? Miért is kell mélyalapozni az öreg (10-20 és több éves) betont?

 

Te kőműves szemlélettel nézed a dolgot, és festő szemlélettel! A kettő nem ugyan az!!!!!

Előzmény: Törölt nick (1129)
ponex Creative Commons License 2008.10.25 0 0 1130

"Mondjuk harmincéves olajfesték lekaparására mégegyszer nehezen venne rá engem bárki is...."

 

Engem sosem vennének rá!!!!!

 

Égetni kell!!!! Az sem jobb egyébként, de könnyebb!!!!

 

Egy egész házat kellett kidekorálnom ilyennel!! Ez több funkciós!! Díszítés, és szigetelés! Éppen jól is nézhet ki, ízlés dolga, nekem tetszett, szerintem  fontos, hogy szimetrikus legyen, ehhez precízen kell kimérni a helység közepét, és onnan kimérni az első lap helyét! Ha sikerül, szép lesz, ha szépen rakja fel az ember, vagyis megfelelő illesztések, alaposan egymáshoz nyomni a lapokat, de nem túlzottan, csak szükség szerint!

 

Én akryllal ragasztottam fel a lapokat, tökéletesen megfelel a célnak, körbe húztam a széleit, majd egy ikszet rajzolva a közép tájékon!

 

Bármilyen műanyag festékkel (diszperzit) lehet festeni, legalább 2 soron!

 

Laza részek lekaparása után, meget a régi felületre nyugodtan!!!!

 

 

Előzmény: Törölt nick (1128)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.25 0 0 1128

Ponex Mester,köszönöm a tanácsod a panelbéli simított betonfal előkészítése/glettelése/tapétázása kapcsán.Úgy tűnik,sikerült a mutatvány,még nem jött le a tapéta. :-)  Mondjuk harmincéves olajfesték lekaparására mégegyszer nehezen venne rá engem bárki is....

 

Lenne még egy kérdésem:mi a tapasztalatod a sokfelé kapható vékony,mintás hungarocell plafontakaró lapokkal kapcsolatban,mennyire lehetséges,és mivel festeni őket felrakás után?Sima fehér falfestékkel csináltam egy próbát hungarocell dobozon,hát nem volt valami meggyőző a takarás elsőre.

Milyen ragasztóval célszerű ezeket a lapokat felrakni,és kell-e előtte előkészítés,avagy mehet egyből a régi festett plafonra(panel/beton)?

ponex Creative Commons License 2008.10.25 0 0 1127
Kasírozott hungarocel szigetelés, gyakran használt anyag, úgymond külső falakra alkalmazzuk, sok vizezéssel le kell, hogy jöjjön a ragasztó nagy része, a vizezés titka, hogy hagyni kell több ideig ázni és többször vizezni. Ami lejön lejön, ami nem azt hagynám a francba és egy jóképű vakoló glettet nyomatnék rá, arra meg már minden szarral lehet dolgozni
Előzmény: -cc- (1120)
ponex Creative Commons License 2008.10.25 0 0 1126
cuppantottnak nevezik! Minnél nagyobb (csöcsöket) akarsz annál vastagabb rétegben kell glett anyagot felvinni a felületre, és glett vas lapját rányomod, majd hirtelen kirántod az anyagból! Érdemes a gletteléshez használt anyagnál lágyabbat keverni. A struktúra egyöntetűségére kell figyelni, az általad linkelt képen, kicsit össze-vissza állnak a csöcsök, nem szép így, bár ízlés dolga! Érdemes kísérletezgetni vele, érdekes hatásokat lehet elérni!
Előzmény: silver25 (1121)
ponex Creative Commons License 2008.10.25 0 0 1125
Lehet betont glettelni, miért ne lehetne? Legfeljebb be kell ereszteni (mélyalapozás) előtte, hogy ne szívjon mint az állat!
Előzmény: egon1111 (1122)
Masgas Creative Commons License 2008.10.23 0 0 1124
-cc-
Épp tegnap csináltam ilyen demonstrációs táblákat van ilyen is benne:



A kivitelezés:
A lekapart felületet lealapozni falfix, fixatív...
Én egyszer vékonyan át szoktam glettelni és utána rakom a textúrát
Viszonylag vastagon kb 3 mm glettelni a megszáradt első glettre és frissiben belenyomkodni a glettbe a vasat lapjával.
Kis gyakorlattal egész egyenletes felületet lehet csinálni.
Sok sikert
Masgas
Előzmény: -cc- (1123)
-cc- Creative Commons License 2008.10.22 0 0 1123
egyik festő ismerősöm hívta ezt "cuppantott" plafonnak. mi ilyet sosem kértünk, bár mindig ajánlgatta. gondolom korongecsettel cuppantja fel az anyagot??? majd a szakértők elmondják
Előzmény: silver25 (1121)
egon1111 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 1122
A beton béléstestet lehet-e glettelni? a festő szerint a betont nem lehet glettelni csak a téglát és a vakolt felületeket. Én ezen nagyon csodálkozom mivel a panelokat is szokták, várom a hozzáértők válaszát köszönöm.
silver25 Creative Commons License 2008.10.22 0 0 1121

ilyen plafont hogy lehet megvalósítani?

 

http://www.carpintero.hu/oldalak/tipp/falfel1.JPG

 

 

-cc- Creative Commons License 2008.10.21 0 0 1120
na használom a makulatúrát. nem mondom, elég kapkodósan kell felrakni a falra, mert igen gyorsan szétmálik a kezemben:)

nade egy (mégegy:) kérdés. a szoba, ahol tapétázok eredetileg belülről szigetelve volt (ne mondjátok, tudom, nem én csináltam, hanem az előző tulaj). naomst ez egy egycentis hungarocel felragasztva, majd rajta kartonpapirszerű izé. erre ment fel a régi tapéta. namármost én lezúztam a hungarocelt, de a ragasztó az istennek sem akar(t) lejönni. valami vizes lehetett, mert áztatásra némiképp felpuhult. a gond az volt, hogy igy ahogy szedtem le jött a glett is, maradt a vasbeton. fel is hagytam vele és arra raktam fel a tapétát. Sajnos nem lett egy világbajnok az eredmény. itt-ott púposodik (kontrollként van sima, ragasztó nélküli fal, ami nagyszerűen sikerült:)
mit kellett volna tennem? csiszolásnak nem engedett, a spaklival meg jött minden, de az is nagyon-nagyon nehezen. végülis ahogy nézem ez is, meg a Metylan is vizes ragasztó, hátha szeretni fogják egymást (csak itt-ott púpos lesz a tapéta)...
Előzmény: ponex (1119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!