Keresés

Részletes keresés

annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.22 0 0 891

És azért vicces ahogy ugrálsz a témák közt:

- nem látható egyik digitális térképen sem a bevágás, töltés!
- de látható, tudják kezelni
- de nincs az adatbázisban!
- de benne van az adatbázisban, tessék, itt vannak a linkek
- de nem látom a térképen
- tessék, itt vannak a képernyőfelvételek
- de olahtamas és güszi együtt dolgozik, és nekem senki nem segít!
- nem dolgozunk együt

- persze, tagadják, mert ezt kell tenniük, de nekem senki nem segít, sőt akadályoznak!
- nem valószínű, hogy a fejlesztési hiánnyal küzdő tuhu-n egy ember bosszantására külön fejlesztést készítenének
- de igen, el lehet jönni, és megnézni!

annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.22 0 0 890

"Az alább felajánlottam a helyszíni kontroll lehetőségét, ha már minden közlésemet hiteltelennek tekintesz"

 

Ehhez miért kell helyszíni kontroll? Hiszen annyi lehetőség van:

- csinálsz egy videót a böngészőről, úgy, hogy a fejlesztői eszközök meg van nyitva, így látszik a a hálózati forgalom. Mivel a be és kiléptetés szerveroldali művelet, a billentyűlenyomás kliensoldali, így a böngészőből indul egy url hívás, ami látható. Másik eset, ha nem a szerverről jelentkeztet ki, hanem a cookie-k törlődnek, ez is tetten érhető a fejlesztői eszközökben.

- egy távoli csatlakozással (TeamViewer, Távoli Asztal, stb.) be lehet lépni a gépre.

- megváltoztatod a jelszavadat, elküldöd, hogy be lehessen lépni, majd a próba után visszaállítod.


Pont az ilyenek miatt kételkednek általában a tudásodban: van több, egyszerűbb módszer egy problémára, erre te a legalkalmatlanabbat forszírozod.

Én azt javaslom, hogy az első lehetőségként említett videóval mutasd meg, hogyan zajlik a kiléptetés.

Előzmény: alnibell (889)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 889

Ha nem volna valamilyen szinten komoly vagy engem nem érintő a kialakult helyzet, még talán szórakoztató is lenne az, ahogy egy-egy feltételezés a részetekről határozott állitássá alakul. 

Több hónap múltán ismét az én tudásszintem a felemlegetett téma. Az viszont, ugyanúgy, mint tavaly, takarva maradt, hogy kettőtök olyan vad feltélezés alapján próbáltatok a földbe döngölni, amelyet ép ésszel senki nem fogalmazott volna meg, de ti végig ragaszkodtatok hozzá. S lám, újfent tényként aposztrofálod.

 

Nem tudtok már meglepetést okozni. 

Az értetlenség fenntartásával meg pláne nem. Az alább felajánlottam a helyszíni kontroll lehetőségét, ha már minden közlésemet hiteltelennek tekintesz. Ráadásul már azt is legalább kétszer jeleztem, hogy a gépeim bármelyikén más regisztrált felhasználó általi bejelentkezést nem követi hibajelenség. 

Elég a feltételezésekből! Felajánlottam a költségmentes módját az utánajárásnak. Vagy netán még óradíjra is igényt tartanál?

 

Előzmény: _ZE (886)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.21 0 0 888

Igazából könnyen ellenőrizhető.
Alnibell azt állítja:
"Igenis minden billentyűműveletre újra és újra kiléptet a TuHu rendszere"

 

Tehát kliensoldali esemény váltja ki a kijelentkeztetést, tehát kliensoldalon is kell kezelni, ennek az eszköze pedig a JS. Egyszerűen csak át kell nézni a javascript kódot, és rámutatni, hogy tessék, itt a kiléptetős rész. 
Ha ezt megmutatja, én rögtön hiszek neki :)

Előzmény: _ZE (879)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.21 0 0 887

"A másik két hozzászóló? Terel, halványan tagad. Mi mást is tehetne, ha már erre kènyszerül?"

 

Mégis, mi okuk lenne tagadni, ha együtt dolgoznának? Hiszen, ha elkészül, úgyis kiderül, hogy megcsinálták, nem? 


"Mondjuk arról is, hogy miért maradt válasz nélkül az utóbbi pár évben szinte minden üzenetem?"

 

Na, vajon....

Előzmény: alnibell (884)
_ZE Creative Commons License 2020.06.21 0 0 886

Nem baj, ha nem nyitsz új topic-ot, rád van bízva - azt viszont bízd az adott rendszer felelős fejlesztőire/tervezőire, hogy milyen változtatás elfogadható és milyen nem. Az, hogy RDBMS és normalizálás terén az ismereteid olyanok,amilyenek, az nem feltételezés, az általad, a válaszaiddal bizonyított tény - vélhetően pont emiatt (meg ahogy ezt kommunikálod) lettél... mondjuk úgy, ignorált a tuhu környékén.
A sirámodat ide is elhozva, majd most távolabbról indítva ismét szóba hozva... Mondjuk úgy, itt is hasonló sorsra fogsz jutni - ahogy sokaknál már "ignore=on"  van veled kapcsolatban. Ebbe a sorba most én is beállok - további jó durcáskodást meg osm-utálatot, részemről befejeztem.

Az, hogy a te gépeden, a te accountoddal mi a baj, az a te egyéni problémád. Bootolj be egy live linuxot, az azon elérhető böngészővel jelentkezz be a tuhura a saját accountoddal/jelszavaddal. Majd pedig regisztrálj egy új accountot a tuhu-n (másik e-mail címmel, random névvel), és azt próbáld meg használni. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez a két próba meggyőz arról, hogy nem a tuhu-oldalon van galád fejlesztő, aki direkt téged szivat (bár amilyen a hozzáállásod... lehet, hogy egy kellően pokoli operátor még erre is képes lenne...)

Előzmény: alnibell (884)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 885

A logika minden szabályát mellőző módon sikerült ismét egy feltételezésből eljutni egy áliitást tagadó következtetésig.

És innentől ez már itt szentírás. 

Nos, ez már nem is ingovány, ez az a mocsár, amelyböl már nem nagyon látható menekülési út. Ez viszont nem az én gondom.

Előzmény: annyi baj legyen (883)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 884

Elég nekem az, ami van. Nem nyitok új topicot. Nincs értelme.

Ami pedig az állításodat illeti, nos az olyan bugyuta feltételezést próbál, jó fél év múltával elfeledtetni, amely az egész korábbi üzenetváltásainkat félre vitte, jó pár, amúgy megengedhetetlen jelzőzés kíséretében.

 

A másik két hozzászóló? Terel, halványan tagad. Mi mást is tehetne, ha már erre kènyszerül? S hogy ki mozog ingoványon? Nem én.

Hat éve indult a hadjárat a TuHu ellenében. Azóta minden úgy alakult, ahogy azt 2014 nyarán, őszén előre jeleztem. Most is egy ember diszponál a dolgok fölött. Erre viszont nem számítottam.

Egyébiránt pedig, bármelyikőtöknek megadom a lehetőséget arra, hogy az akadályoztatásra vonatkozó közlésem igazáról nálam meggyőzödhessen. Tudjátok mit, még az utazás költségét is megtérítem.

Persze van még egy lehetőség. Megkérdezni a TuHu önjelölt jogosztóját. Mondjuk arról is, hogy miért maradt válasz nélkül az utóbbi pár évben szinte minden üzenetem?

Előzmény: _ZE (881)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.21 0 0 883

Tehát alnibell ismét ingoványos állítást tett 🙂

Különben szerintem a tuhun a kéktúrás fórumban tett utolsó hozzászólásodat értelmezte kreatívan. Ami, nincs törölve, állításával ellentétben.

 

Na, ismét megbukott egy összeesküvés elmélet :D

Előzmény: olahtamas (880)
olahtamas Creative Commons License 2020.06.21 0 1 882

Márpedig a föld lapos !!!

Győzz meg egy lapos föld hívőt az ellenkezőjéről, ha szereted a kihívásokat, kb. hasonlóak az esélyeid :)

Előzmény: _ZE (879)
_ZE Creative Commons License 2020.06.21 0 0 881

Ne kezdd újra - n+1 esetben leírtuk, elmondtuk, hogy milyen alapvető hibái vannak a javaslatodnak. Ezt minden, DB-tervezésben járatos fejlesztő messziről látja, csak te nem vagy hajlandó elfogadni. Ha újra akarod kezdeni mégis, akkor javaslom, nyiss neki egy új topic-ot, mert itt szerintem nem csak nekem van elege belőle(d).

Előzmény: alnibell (875)
olahtamas Creative Commons License 2020.06.21 0 1 880

Én nagyra értékelem Güszi munkásságát, és apróbb dolgokban szívesen segítek is neki ha kell, de ezt nem nevezném együtt dolgozásnak.

És ha már írtátok, hogy az OSM-en én csinálom a nyilvántartást, az sem teljesen úgy van, hiszen Dömcsi teremtette meg a keretrendszert, csak esetleg néhány javaslatom volt azzal kapcsolatosan, ami megvalósult.

Valamint az adatok feltöltését sem csak én csinálom, mert szerencsére mások is láttak fantáziát a rendszerben, és töltögetik a megfelelő adatokkal.

Előzmény: annyi baj legyen (877)
_ZE Creative Commons License 2020.06.21 0 0 879

Akkot hidd azt, hogy egy ember miatt valaki átvakarta a tuhu alatti login/session kezelést úgy, hogy csak téged szivasson... #facepalm

Előzmény: alnibell (876)
olahtamas Creative Commons License 2020.06.21 0 0 878

A turistautak bármelyik térkép felett megjelentethetőek, a kérdés, hogy mennyire egyszerűen.

Előzmény: pozo (861)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.21 0 0 877

Ez az állításod is olyan stabil lábakon áll, mint ahogy az, hogy a digitális térképek nem tartalmazzák a töltés, bevágás jellemzőket? 

Olahtamas biztos erre jár majd, és megerősíti, vagy megcáfolja, hogy tényleg együtt dolgozik-e Güszivel egy tuhus nyilvántartón. 

Előzmény: alnibell (875)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 876

Szóval, melyek lennének ezek: "egyébként jellemzően befogadó jellegű közösségben"?

 

S hiába értetlenkedsz. Igenis minden billentyűműveletre újra és újra kiléptet a TuHu rendszere. Már jeleztem, hogy megvan az ellenpélda. Más regisztrált felhasználó gépemmről történő bejelentkezése nem jár hasonló tortúrával. És ez egyetlen személy sunyi bosszúja.

Előzmény: _ZE (871)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 875

Igen, ők ketten dolgoznak együtt. Tudtommal sincs más. 

A közös törekvésük eredménye még nem látható. Viszont pont e törekvés forszírozta a TuHu úgymond új raszteres térképének fejlesztését, ami viszont egy időszakban a rendelkezésre álló erőforrások nagy részét szinte állandó jellegel lekötötte. Támogatójuk az a személy, aki mint önjelölt jogosztó, jó fél éve ellehetetleníti számomra munkavégzést.

Végül ismét megemlítem, ha század vagy akár csak ezred annyi támogatást kaptam volna, mint ők ketten, már egy éve kész lehetne az egységes turistaút-nyilvántartás. Ehhez csak egyetlen lekérdezést kellett volna módosítani, és azonnal eltűnt volna minden kódolási korlát.

Előzmény: annyi baj legyen (873)
_ZE Creative Commons License 2020.06.21 0 0 874

Hát azok, akik alnibell minden tuhu-s bejeelntkezési kísérletét szabotálóra írták át a tuhu webes felületét működtető szoftvert :-D

Előzmény: annyi baj legyen (873)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.21 0 2 873

És ki az a kettő, akik együtt készítik ezt a nyilvántartást? 

Mert én tudok olahtamasról, aki osm alapon dolgozik, tudok Güsziről, aki tuhu alapon állt neki, de másról nem. Illetve még az MTSZ dolgozik a saját, független nyilvántartásán, de tuhu alapon működő csoportról még nem hallottam. Persze, ettól még lehet. 

Előzmény: alnibell (872)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 872

Melyik lenne az a bizonyos kettő?

 

Idővel minden kiderül. Így az is, hogy miért volt érdektelen, majd miért vált céltábláva az általam bevezetésre javasolt kódoláson alapuló nyilvántartási rendszer. Végtelen egyszerű oka van. Az itt is megszólalók egyike figyelmetlensege következtében elszólta magát, jelezvén, hogy a TuHu egy ma is aktív közreműködőjével egy általuk elképzelt turistaút-nyilvántartáson dolgoznak. (Néhány nap múltán eltűnt az ezt rögzítő bejegyzés.) Ugyanez indokolta az ún. új raszteres térkép forszírozását. Leegyszerűsítve azt, hogy két TuHu közreműködő saját elképzelésük megvalósításához kisajátították maguknak az egészet.

Már sokszor említettem, szinte mindent a kapcsolati tőke determinál.

Kettőtök vagy hármótok itteni ténykedése csak a lejáratást, a nevetségessé tételt szolgálta. Végül is sikerrel, a fent elítetteknek már nem kell tartaniuk a "konkurenciától".

Előzmény: _ZE (871)
_ZE Creative Commons License 2020.06.21 0 0 871

"A TuHu oldaláról lassacskán már térképet se tudok letölteni, minduntalan kiléptet a rendszer." Amit,mint tőled biztosan tudjuk, kifejezetten a te hozzáférésed korlátozása érdekében írtak át, kizárólag azért, hogy téged "házon kívül" tartsanak...

Azont azért el kéne gondolkodnod, hogy két, egyébként jellemzően befogadó jellegű közösségben sem találtad meg a helyedet.

Előzmény: alnibell (869)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 870

Nekem csak az.

Aki, ami kicsikar mástól adatokat azért, hogy nála is meglegyenek azok, az számomra soha nem lesz partner, s különösen nem működési terület.

Előzmény: _ZE (868)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 869

Ha már életben tartod a témát ...

Ismerned kell a helyzetet, ennél fogva az alábbi néhány bejegyzésed tartalmának nagy része nem érdemi gondolat, sokkal inkább cukkolás csupán.

Azt írtad korábban, hogy mindkét rendszer hozzáférést biztosít a térképi adatbázishoz. Na ja, ha regisztrált felhasználóként bejelentkezel és nem támasztanak egyéb követelményeket. A TuHu oldaláról lassacskán már térképet se tudok letölteni, minduntalan kiléptet a rendszer.

S hogy mit olvasnak? Tömören a válasz: semmit. Te is tudod, sokan tudják, hogy a levelező rendszerekben könnyedén letiltható egy-egy nemkívánatos e-mail cím. Ha pedig erre nyílt felszólítás is megjelenik, az eredmény borítékolható.

 

OSM. Számomra teljesen érdektelen. Legfeljebb a facebook oldalon található térképet hívom be. Az okok ismertek, újra nem részletezem. Az elmúlt év üzenetváltásainak részetekről tapasztalható stílusa, a dehonesztáló jelzők sorozatos használata eleve kizárja, hogy bármi témában kérdéssel, kéréssel forduljak hozzátok.

A másik társaságnál meg egyetlen ember eldöntötte a velem kapcsolatos hogyan továbbot. Senkinek sehol nem szólt, csak önhatalmúlag lépett.

S mivel én soha nem magam számára gyűjtöttem terepi adatokat, dolgoztam fel azokat, fel se vetődhet a gondolat, hogy hozzak létre magamnak egy saját térképet.

 

Jó pár írásban előterjesztett, kidolgozott gondolat vetélt már el. A témáik rendszeresen visszatérnek. Most is van két ilyen.

 

Az összegzés olykor helyénvaló. De arra nézve is, hogy ki, milyen adatokat felhasználva, milyen befektetés révén jutott el oda, ahol éppen a fejlődésben tart.

Előzmény: annyi baj legyen (864)
_ZE Creative Commons License 2020.06.21 0 0 868

Hint: nem csak a TuHu létezik.

Előzmény: alnibell (862)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.21 0 0 867

Hát, ugye ő a tuhu-n beleírta valamelyik út név mezőjébe, hogy bevágás, és az nem jelent meg az osm-en... :)

Előzmény: _ZE (865)
_ZE Creative Commons License 2020.06.21 0 0 866

Viszont ahogy látod, a nagyon kevés aktív erretévedő fórumozó közül mások még ennyi figyelemre sem méltatták a problémafelvetésedet...

Előzmény: alnibell (863)
_ZE Creative Commons License 2020.06.21 0 0 865

Akkor várhatjuk az ellenpéldát olyan szakaszokról, amik fel vannak cimkézve, és nem jól jelennek meg a kimeneten. Bár gondolom, erre várhatunk... :-D

Előzmény: annyi baj legyen (864)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.06.21 0 0 864

Szóval összegezzük:
#849-ben azt állítod, hogy egyik digitális térképen sem jelenik meg a töltés, bevágás
#851-ben azt állítottad, hogy a digitális térkép adatbázisában sem szerepl az adat, nemcsak a kimenetről hiányzik

Én a #852-ben azt állítottam, hogy megjelennek ezek az adatok a digitális térképeken, a #854-ben meg is mutattam az adathalmazt.

Erre a #857-ben megint ott tartasz, hogy nem jelennek meg az adatok, ez azt bizonyítja, hogy nem vetted a fáradtságot utánanézni.





a #849-ben azt írod:
"végre lépni kellene, hogy meg is valósuljanak!"
majd a #863-ban:
"Tőletek nem is vártam segítséget."

Akkor kitől vártál?
Miből gondolod, hogy bármely tuhu fejlesztő* ezt a fórumot fogja olvasni, és miután a tuhun már elolvasta a fórumban, az ötleteknél, az emalekben leírt dolgaidat, idetéved, és a fejéhez kap, és nekiáll programozni?

*igen, tudom, hogy némiképpen vicces a bármely kifejezés használata tekintve a tuhu fejlesztők számosságát, de nem volt ez mindig így, és talán nem is lesz.

Előzmény: alnibell (863)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 863

Tőletek nem is vártam segítséget.

Előzmény: annyi baj legyen (858)
alnibell Creative Commons License 2020.06.21 0 0 862

Eddig se nagyon kellett vadászgatni a települések és részeik jogállását meghatározandó. A KSH-nál elérhetőek voltak az adatok. Már 2013-ban leírtam a javaslatom, hogy miként lehet átültetni a TuHu rendszerrébe, s ez nagyrészt meg is valósult. S még a köznyelvben használt telpülésrész nevek is megjelentek.  (Lásd Győr és Csepel.)

Előzmény: olahtamas (859)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!