Keresés

Részletes keresés

Dain Bramaged Creative Commons License 2009.02.07 0 0 21
Nem tudok semmi konkrét időpontot. Tulajdonképpen azt sem igazán tudom, hogy mi a szerkezetkész állapot. A válaszfalaknak is meg kell leni? Mert akkor még odébb van.
Előzmény: Dewey Readmore Books (20)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.02.06 0 0 20

Köszi az infót!

Nektek mostanában mondtak arról valamit, hogy mikorra várható a szerkezetkész állapot?

Előzmény: Dain Bramaged (19)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.02.01 0 0 19

Helló!

Megnéztem az építkezést, már elkezdték a B épület negyedik emeletét.

Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.15 0 0 18

De még mennyire hogy kintről :)) 

 

A kötött pályás közlekedés meg a metró, buszok közelsége azért nagy előny, a Zaragozát többek között azért is vetettük el, mert csak autóval meg busszal közelíthető meg a rész, ide viszont bármikor ellátogathat majd a családunk, barátaink autó nélkül is.

Előzmény: Dain Bramaged (17)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.01.15 0 0 17

Áááá, szóval Ti is "kintről" költöztök "be"?

Mi tíz éve költöztünk ki Szigetszentmiklósra de elegünk lett a mindennapos közlekedési hajcihőből. (Már ami a munkábajárást jelenti Budapestre) Ezért költözünk vissza.

Előzmény: Dewey Readmore Books (16)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.14 0 0 16

Én is pontosan ugyanezt gondolom :) Valahányszor Budapesten járunk, mindig ellátogatunk a Szegfű utcára, és csakugyan jól halad az építkezés.

 

Nyáron pedig jártunk a Zaragozában is, nyilván a nem személyre szabott, még nem eladott lakásokból láttunk párat, de öröm volt rájuk nézni (persze felületesen szemlélve, bár műszaki szakértő is volt velünk). És azért is választottuk az Elephantot, mert a terveik más cégekkel összehasonlítva kitűnnek a többi közül, és a különböző fórumokat olvasgatva is nagyobb bennük a bizalmunk. (Azért mégis bosszantó, ha valamit megígérnek adott időpontra, és egy héttel később sincs még meg...és az is előfordult már, hogy rossz címre küldtek dokumentumot.)

 

A mi lakásunk szintén a B épületben lesz. Nagyon jó, hogy felhívtad a figyelmem arra, hogy a vagyonszerzési illeték már azelőtt aktuális lehet, hogy birtokba vennénk a lakást, akkor mi sem sürgetjük a végleges szerződést még.

 

Igen, mi is olvastuk a Zaragoza fórumján a hitellel kapcsolatos zűröket, sőt az Elephant munkatársai is elismerték (legalábbis előttünk), hogy ezt nem csinálták valami jól. Nagyon észnél kell lenni, ezért is jó, ha megosztjuk a tapasztalatainkat, véleményünket

Előzmény: Dain Bramaged (15)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.01.14 0 0 15

Volt hogy engem is elfelejtettek visszahívni, meg nem adták postára a megigért szerződést. De többnyire elégedett vagyok az ügyfélszolgálattal. Persze megértem, hogy mielőbb szeretnétek tudni az összeget.

 

Szerintem is fel kell készülnünk a végleges szerződésre. Pl.: átadás vagy építkezés kezdetének pontos dátuma, beálló pontos mérete. Ha jól emlékszem, a Zaragozásokkal történt, hogy a cég késve adta be a lakhatási engedély kérelmet ezért a hiteleseknek a bank csak késve fizetett, amiért az Elephant késedelmi kamatot várt a vevőtől. Ezt is jó volna elkerülni. 

Még nem tudom, hogy mikor írjuk alá a végleges szerződést de a lehető legkésőbb szeretném. Ugyanis ha megvan a szerződés akkor válik aktuálissá a vagyonszerzési illeték amit nagyon gyorsan ki tudnak róni. Így előfordulhat, hogy a lakás még nincs is kész de már be kéne fizetni az illetéket.

 

Mi a B épületben fogunk lakni. Az építési ütemtervet nem ismerem. De úgy látom, hogy folyamatosan dolgoznak még a kemény minuszok alatt is és jól haladnak. Szoktam olvasgatni más építkezések fórumait is és többször előfordult velük, hogy hetekig hónapokig nem volt munkás az építkezésen. Aztán persze felröppentek a (rém)hírek........

Nálunk eddig erről nincs szó. És ez jó. Szerintem.

Előzmény: Dewey Readmore Books (14)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.14 0 0 14

Mi még mindig nem kaptuk meg az ajánlatot (valószínűleg azért, mert pl. a konyha-nappaliba egyaránt hidegburkolatot kértünk, meg vannak egyéb módosítások, amiket ki kell számolni), de most már nagyon jó lenne tudni, mennyibe fog pontosan kerülni.

Megértem, hogy sok a dolguk (és nagyon jó, hogy rugalmasan kezelik a változtatási kéréseinket), de egyre csak ígérgetik, hogy megküldik az ajánlatot. Persze mi a fizetést nem halogathatjuk úgy, mint ők a válaszadást.

Az előszerződésben csak annyi van, hogy az abban szereplő dátumhoz viszonyítva x nap alatt kell elkészülnie a lakásnak, de a véglegesbe minden adat sokkal pontosabban kerül be majd (azt hiszem, ideje listát írnunk ezekről). Ti már tudjátok, mikor írjátok alá a végleges szerződést?

Egyébként a ti lakásotok az A vagy a B épületben lesz?

Mit tudtok a szerkezetkész állapot elérésének időpontjáról?

 

Örülök, hogy sikerült szimpatkus iskolát találnotok, ráadásul ilyen közel!

Előzmény: Dain Bramaged (13)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.01.12 0 0 13

Hát, igen. Túl vagyunk rajta. Érdekes, nekem rögtön az orrom alá tolták az árajánlatot. Kértünk egy asszimetrikus sarokkádat, egy rejtett tartályú fali WC-t, díszcsíkot a fürdőszobába és két extra konnektort a konyhába. Burkolatokat az alapkínálatból választottunk. Négyszáztizenvalahányezer Forint pillanatok alatt összejött. Na mindegy, egyszer élünk. Nemsokára megkapom a számlát és akkor a kiállítástól(!) számított 8 napon belül kell átutalnom a pénzt.

Egyébként  velünk is végig kedvesek, segítőkészek és türelmesek voltak. Ha nem tudott válaszolni a lány akkor kiszaladt és megkérdezte. Mi is kb. 3 órát voltunk ott.

 

Szerintem is törekedni kell, hogy a szerződésben le legyen írva a beálló mérete, (ugyanúgy ahogy le van írva a konyha, a szobák és az ablakok mérete) mert ha az ígéretekkel szemben mégis csak egy keskeny, használhatatlan beállót adnak át akkor kell, hogy legyen valami a kezünkben. És ez talán őket is ösztönzi, hogy jól csinálják meg.

 

Ha jól értem, akkor Nektek is előszerződésetek van még. Nálatok fel van tüntetve az építkezés kezdete?

 

Megnéztük az építkezést is. Kis híján kész az A épület szerkezete.

 

Más. Nekünk idén ősszel megy első osztályba a kisfiúnk. Igy megnéztünk 3 iskolát a környéken, hogy megtudjuk milyen lehetőségek vannak. Nekünk pont a legközelebbi(két villamos megálló) a Vörösmarty Mihály iskola tetszett. A portás felkisért a titkárságra, ott türelmesen, barátságosan tájékoztattak a beiratkozásról. Az épület nemrég lett nagon szépen felújítva. Ez volt a harmadik iskola amit megnéztünk, és kész felüdülés volt. A többiben nem jutottunk túl a portáson és csak telefonszámokat és "tessék később érdeklődni" tanácsokat kaptunk. Sőtt, az Ady Endre utcai művészeti iskolában (szerintem piásan) cigiztek a portások.  Aki érintett, javaslom nézze meg a Vörösmarty-t.

 

Üdv,

 

Dain Bramaged

 

 

 

Előzmény: Dewey Readmore Books (12)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.12 0 0 12

Túlvagy a műszaki megbeszélésen, jól sikerült?

Egyelőre még várjuk az árajánlatot. Neked mikorra ígérték?

 

Előzmény: Dain Bramaged (10)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.10 0 0 11

A lány, aki a műszaki megbeszélésen segített nekünk, kiszaladt és megkérdezte kollégáitól a beálló pontos méretét - szóval gondolom, valahol le van írva, és törekedni fogunk arra, hogy a végleges szerződésben is szerepeljen a méret.

 

Egyelőre még várjuk az ajánlatot, csütörtökön telefonon rákérdeztünk és megígérték, hogy legkésőbb jövő hét elején elküldik. Ezt követően 72 óra áll rendelkezésünkre, hogy válaszoljunk, majd megkapjuk a számlát, melyet 8 napon belül ki kell fizetnünk.

 

A szüleim házában pár éve volt felújítás, ők úgy látták, az extrák árai többé-kevésbé reálisak. Persze volt olyan helyiség, ahova az alapkínálatból kértünk, mert az tetszett.

Előzmény: Dain Bramaged (10)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.01.08 0 0 10

Köszi a pontos beálló méretet! Ez le van írva valahová vagy csak mondták? Ha ekkora lesz akkor az elég

 

Én csak kádat és wc-t szertenék az extra kínálatból. Az előszerződés megkötésekor át tudtam futni a burkolat kínálaton, szerintem tudunk választani az alapból.  Nagyon széles az extra kínálatuk, de ahogy olvastam a többi Elephantos fórumon, azokért szemtelenül sokat kérnek. Majd meglátjuk.

Mikor kapsz árajánlatot?

Előzmény: Dewey Readmore Books (9)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.07 0 0 9

A beálló mérete: 4.50x2.50 vagyis elég átlagos és majd mindenkinek ügyesen kell parkolnia - és óvatosan nyitni az ajtót, ha állnak mellettünk.

 

Nem kértünk sok módosítást, tulajdonképpen egy kisebb falat nem kérünk a konyhában, lesz egy üvegezett ajtó a nappali/konyha és a szobák felé vezető folyosó között és a zuhanyzóba helyezett bidé miatt csúszik az elrendezés belül, így a törülköző-szárítót a másik oldalra kell helyezni.

 

A fürdőszobai szaniterek közül a kád és a zuhanyzókabin kivételével minden az alapcsomagból van (Alföldi porcelángyár termékei)

 

Sikerült szép padlót és csempét választani, a kopásállóságuk PI IV-es, a többség III-as.

 

Szerintünk elég szép dolgok közül lehet választani és igyekszik többféle ízlésnek megfelelni a kínálat.

 

Előzmény: Dain Bramaged (8)
Dain Bramaged Creative Commons License 2009.01.06 0 0 8

Üdvözöllek a fórumon!

Én is a héten megyek műszaki egyeztetésre. Igyekszek az alapkínálatból választani. Te sok módosítást kértél?

Előzmény: Dewey Readmore Books (7)
Dewey Readmore Books Creative Commons License 2009.01.06 0 0 7

Kedves Fórumtársak (és csendben olvasók)!

Megvolt a műszaki egyeztetés. Majdnem három órán át tartott, az Elephantnál nagyon kedvesek, készségesek voltak, egyáltalán nem siettettek. Megvan a beálló mérete is (holnap megírom pontosan, hogy mi, most nincs nálam a papír, amire felírtam).

Ha van kérdésetek, írjatok nyugodtan.

Mario Martinez Creative Commons License 2008.12.23 0 0 6
Minden kedves leendő Vigó Ház lakóinak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
Dain Bramaged Creative Commons License 2008.12.07 0 0 4
A végleges szerződésben van szó arról, hogy mekkora pontosan a kocsibeálló, vagy a garázshely?
Előzmény: Mario Martinez (1)
Dain Bramaged Creative Commons License 2008.11.27 0 0 2

Szorítunk!

A végleges szerződés miben különbözik az előszerződéstől?

Előzmény: Mario Martinez (1)
Mario Martinez Creative Commons License 2008.11.27 0 0 1

Kedves Vigó Ház leendő lakói!

 

Ma megyek megkötni a végleges szerződést!Szorítsatok nekem! :)

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.26 0 0 0
Tulajd0n0s0k
Rebme Creative Commons License 2008.11.25 0 0 topiknyitó

Tisztelt jövőbeli tulajdonosok!

 

Gyertek, beszéljük meg kérdéseinket, osszuk meg tapasztalatainkat így talán gyorsabbnak tűnik az építkezés és mire költözésre kerül a sor, jobban megismerjük egymást!

 

Ajálott irodalom:

 

Zaragoza Kert

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9158269

 

 

Malomdomb Lakókert

http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9117831

 

 

Dain Bramage

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!