Keresés

Részletes keresés

Laura1985 Creative Commons License 2007.03.27 0 0 663

Sziasztok!

Nem tudja esetleg valaki a "szezámos csirkefalatok" receptjét. Lehetséges, hogy már régebbi oldalakon megtalálható, de én nem láttam. Tiszta kínai kaja függő lettem, minden nap meg tudnám enni, csak az a baj, hogy van egy kedvencem és ha betévedek az étterembe mindig ugyanazt eszem, pedig annyi íncsiklandó dolgot főznek.Előre is köszi.

methane Creative Commons License 2007.03.09 0 0 662

Neeeem Dummy! :) Nem csak ott néztem meg. A madaras tesco-ban is kapható, bár nem mindenik! Ott speciel 800 ft volt a csípős változat. Édessavanyú, de csípős.

És én acsípőset szeretem.

Előzmény: borasz (661)
borasz Creative Commons License 2007.03.06 0 0 661
megnéztem ezt a honlapot, ez japán. ha kínain néznéd, töredékéért találnál cuccokat.
Előzmény: methane (657)
nicko Creative Commons License 2007.03.06 0 0 660

3 evőkanál szójaszósz (ebből a Kikkoman vagy a Heinz a legjobb),

kinai kajába kinai szósz való!

az eredeti recept rizsbort és rizsecetet ír, de én borecetet használtam, 3 evőkanállal,

rízsbort nem lehet borecettel helyettesíteni..teljesen más az ize, de a rízsecet helyet lehet.

SÜTÉS: 3-4 ek mogyoróolajon (vagy tökmagolaj - az könnyebben beszerezhető, de megfelel a napraforgó is)

mogyoróolaj is könnyen beszerezhető..de ha nincs akkor kukorica olaj javasolt a napraforgó alkalmatlan a hevítésre, pirításra..

Előzmény: Piazza D'Oro (652)
Bünde Creative Commons License 2007.03.06 0 0 659
Kedves Piazza D'Oro!
Ezt a receptet én is külön köszönöm...a második kedvencünk, és most már ezt is kipróbálhatjuk otthon... Örök hála!!!
Bünde Creative Commons License 2007.03.06 0 0 658
Köszi az infókat!
Megszereztük a Pekingi kacsa ( imádom!!! ) receptjét, abba kell....
Már kipróbáltuk más, nálunk kapható keleti szószok kutyulékából, úgy se rossz, de megpróbálnánk az eredeti recept szerint... ;)
methane Creative Commons License 2007.03.04 0 0 657
AZ finom nagyon. Csak nagyon drága! :( Vmi 800 ft egy üveg. Ahooz az üveg mérete ill tartalma igencsak csekély! :)
Előzmény: KukacAV (656)
KukacAV Creative Commons License 2007.03.02 0 0 656
Előzmény: Bünde (654)
Pandus Creative Commons License 2007.03.02 0 0 655
leginkább minden ázsiai boltban. A Fény u-i piac alsó szintjén 100% h van.
Előzmény: Bünde (654)
Bünde Creative Commons License 2007.03.02 0 0 654
Sziasztok!
Nem tudom, hogy kérdezte-e már vki ezt korábban: tudja vki, gogy hol lehet venni hoisin szószt?
Köszi!
úrnő Creative Commons License 2007.03.01 0 0 653
Nem, én még nem voltam az USA-ban, a leírások alapjéán azonosítottam be az ételt, és most, hogy a receptet is megadtad, már egészen biztos vagyok abban, hogy ezt eheted az általam említett helyeken.
Piazza D'Oro Creative Commons License 2007.02.28 0 0 652
Szia!
Köszi az infókat, elmegyek majd a WestEnd-be és feltétlenül meg fogom kóstolni. Te is voltál az USA-ban és ettél eredeti general tso's csirkét? Isteni!!
Én már próbálkoztam az elkészítéssel itthon, amerikai recept alapján. Íme:

Hozzávalók:
- kb. fél kg csirkecomb filé, kockára vágva
- 3 kisebb vagy két nagyobb tojás, felverve
- fél csésze plussz 2 teáskanál kukoricakeményítő (van a Dr Oetkernek), (folyadékmérő edényben mértem ki, az 1 dl-ig töltöttem keményítőporral. )
- 1-2 piros erős paprika (csili vagy pepperóni),
- az eredeti recept rizsbort és rizsecetet ír, de én borecetet használtam, 3 evőkanállal,
- 3 evőkanál cukor,
- 3 evőkanál szójaszósz (ebből a Kikkoman vagy a Heinz a legjobb),

1. egy közepes méretű tálban alaposan elkeverjük a fél csésze keményítőt a felvert tojásokkal, és beletesszük a felkockázott húst.

2. ha túl sűrű ez a keverék, akkor egy kevés olajat hozzáadva lehet higítani a recept szerint,

3. egy kisebb tálban elkészítjük a szószt: 2 tk kukoricakeményítőt a borecettel (vagy ha be tudtunk szerezni rizsbort meg rizsecetet akkor avval), cukorral és szójaszósszal alaposan elkeverjük

4. 1. SÜTÉS: 3-4 ek mogyoróolajon (vagy tökmagolaj - az könnyebben beszerezhető, de megfelel a napraforgó is), közepes hőmérsékleten megsütjük a tojásba mártott húsdarabokat, mindkét oldalán, csak annyira, hogy ne legyen nyers a hús.

5. Kiszedjük a csirkét egy konyhai papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.

6. a maradék olajon megdinszteljük az apróra vágott erőspaprikát, csak annyira, hogy kinyerjük az aromáját, de ne barnuljon meg. Ezután visszatesszük a serpenyőbe a csirkehúst, és pirosasra sütjük (gyakori kevergetéssel).

7. Ha megpirult, hozzáöntjük az előzőleg elkészített szószt, és folyamatosan forgatva, kevergetve addig pirítjuk, amíg a szósz cukortartalma megkaramellizálódik és sűrű bevonatot képez a húson.

8. Párolt brokkolival és főtt rizzsel azonnal tálaljuk!!

Isteni, bár nem teljesen ugyanolyan mit amit én ettem. Más receptekben még gyömbért is tesznek hozzá, amit én ettem, abban még sárgarépa is volt (lásd korábbi két linket amit megadtam)

Sok sikert!!
Előzmény: úrnő (651)
úrnő Creative Commons License 2007.02.28 0 0 651
Helló!
Nekem is ez a kedvenc kínai kajám, nemrég érdeklődtem utána egy másik topicban. Ezidáig két helyen sikerült hozzájutnom:
Nagykanizsán a belvárosi kínai étteremben és a WestEnd-ben. Ez utóbbi helyen a kajás blokkban, a leghátsó kínainál, ahol nem a standard cuccok vannak, hanem mindenféle finomságok. Ott szezámkrémes csirkének hívják, így van kiírva. Nagyon eltér attól, amit más kínaiban ugyanezen a néven, gombócba csomagolva lehet kapni.

Ha tudod, oszd meg velem légyszíves a pontos receptet, hátha kísérletet teszek az előállítására. Már, ha meg tudom szerezni a hozzávalókat....
Előzmény: Piazza D'Oro (645)
methane Creative Commons License 2007.02.26 0 0 650
Mmmm de énnék egy gong-bao csirkét! :)
bUddy Creative Commons License 2007.02.26 0 0 649

A wikipedia az "edes-csipos" megnevezest hasznalja, es sotetebb csirkehust ir - tehat nem mellet, ha jol gondolom. En Magyarorszagon me'g nem lattam ilyet, de mivel nem is nagyon szoktam nezegetni a csipos kajakat, siman lehet, hogy csak nem vettem eszre.

Piazza D'Oro Creative Commons License 2007.02.26 0 0 648
nem jött össze a link az előbb: http://www.recipezaar.com/7485
Előzmény: Piazza D'Oro (647)
Piazza D'Oro Creative Commons License 2007.02.26 0 0 647
[itt] van olyan recept, amiben csirkecombot írnak. Én is csak olyat ettem eddig, ami érezhetően combból készült. Itthon megcsináltam mellből is, de az nem is hasonlít az amerikaira. Ahogy olvasgattam recepteket, ez az édes - savanyú csirke lehet, mert bár a neve nem árulja el, ehhez is tesznek csípőspaprikát, akárcsak a General Tso csirkéjéhez.
Már csak úgy deríthetem ki, hogy elmegyek, és megkóstolom az édes- savanyka csirkuszt.
Szerencsére már van itt Pécsen egy hely, ami igényes és több mint 200 féle kínai étel van, profi kínai szakácsokkal! :-)) vééégre!!
Előzmény: Zitka (646)
Zitka Creative Commons License 2007.02.25 0 0 646

Ez a General Tso's Chicken csirkecombból van.

Biztos? A recept ezt írja:
3  lbs boneless skinless chicken breasts, cut into chunks 

Mondjuk nem lényegbevágó különbség, de azért nem mindegy. :-)

Az itteni kínai éttermek, gyorsbüfék kínálata meglehetősen egyforma. Van kb. 10-15 sztenderd kaja, és kész. Azok között szerintem ez nem szerepel, semmilyen néven. Az elegánsabb helyek kínálatát nem ismerem. De hátha jön valaki, aki már látott vmi hasonlót...

Piazza D'Oro Creative Commons License 2007.02.25 0 0 645
Sziasztok!
Én egy kínai étel magyar vagy európai nevét szeretném megtudni. Hála Istennek, eljutottam Amerikába, ahol nagyon megszerettem a kínai ételeket. Előtte itthon nem nagyon ettem ilyesmit. Ott a kedvencem a General Tso's Chicken volt. De itthon nem találok ilyet! Tudja valaki, hogy itthon ezt hogy hívják? Talán van köztetek olyan, aki járt már az USA-ban és evett már ilyet. Biztos van itthon is, csak más néven. Én az édes savanyú csirkére vagy a Gung Bao csirkére "gyanakszom" de nem ugyan olyanok. Ez a General Tso's Chicken csirkecombból van. Használnak hozzá kukoricakeményítőt, chili paprikát, szójaszószt, rizsbort, rizsecetet, adnak hozzá cukrot. Először tojásban van a keményítő elkeverve, ebbe teszik a csíkokra vágott húst, majd mogyoróolajon megsütik. Ez után a csilit kell olajon dinsztelni, hozzá az előzőleg félig megsütött csirkét, és a cukros, ecetes, rizsboros szójaszósszal besűríteni. Ezt a receptet amerikai weboldalakon találtam. Megköszönném, ha valaki megmondaná, itthon hogy hívják. KÖSZÖNÖM. (Ez a legjobb kaja, ami létezik!!! :-))) Itt van az amcsi recept képpel, hátha így egyértelműbb, hogy mit is keresek: http://www.recipezaar.com/164706
borasz Creative Commons License 2007.02.24 0 0 644
Köszi, cím alapján biztosan meglesz. Zág son a kávéra...
Előzmény: bUddy (642)
bUddy Creative Commons License 2007.02.24 0 0 643

Ja és egy infó, ami talán sokaknak hasznos lehet, hogy ne érje őket kellemetlen meglepetés: Az étteremben nincs kávé. Kávégép van, de már vagy fél éve elromlott, és "nem sikerült megjavíttatni"...

bUddy Creative Commons License 2007.02.24 0 0 642
Hivatalosan Széchenyi utca 16. Tényleg nem könnyű megtalálni, talán úgy a legegyszerűbb, ha a Nádorról benézel a Széchenyi utcába, jobb oldalon látsz majd két piros lampiont, na ott a bejárat.
Előzmény: borasz (641)
borasz Creative Commons License 2007.02.24 0 0 641
A múltkor végigsétáltunk a Nádor utcán, de baromira sehol nem találtuk ezt a Momotarót, pedig benéztünk a mellékutcákba is. honlapot is kerestem, nem találtam. megirnád a pontos címüket? Köszi.
Előzmény: bUddy (640)
bUddy Creative Commons License 2007.02.23 0 0 640

Hogy melyik a jobb, az teljesen szubjektív. Én azért örültem nagyon a gőzöltnek, mert Magyarországon máshol még nem láttam.

Sajnos nincs receptem.

Előzmény: brummadra (639)
brummadra Creative Commons License 2007.02.18 0 0 639
Én a sült gombócukra cuppantam rá, de nagyon. A bambuszos párolt annál is jobb?? Nincs tuti otthoni  dumpling recepted? Nézegettem, de elég bizonytalan vagyok.
Előzmény: bUddy (610)
dezidera Creative Commons License 2007.01.19 0 0 638

Sziasztok!

Egy kínai étteremben ettem sült mézes diót, ami nagyon ízlett. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy hogyan lehet ezt az édességet otthon is elkészíteni.

Előre is köszönöm

Kati 

borasz Creative Commons License 2007.01.19 0 0 637
gazdagabbak, viszont teljesen mas a hozzaallasuk egy csomo dologhoz, igy pl a tisztasaghoz is, emiatt nyugati szemmel nagyon sok hely, koztuk az ettermek nagy tobbsege is igenytelennek tunik.

így már minden világos, kösz!
Előzmény: bUddy (623)
bUddy Creative Commons License 2007.01.18 0 0 636
Jogos a ramen-párhuzam, a tészta és a belevalók hasonlóak, viszont a ramen gyakorlatilag leves, a lo mein pedig "száraz".
Előzmény: KukacAV (635)
KukacAV Creative Commons License 2007.01.18 0 0 635
Fura, a wikipédia szerint a japán jakiszobához hasonlít, pedig a japánoknak van rá külön szavuk, a "ramen" (instant formában a nagyobb áruházakban kapható).

Egy William Gibson-regényben tök jól leírta az író az egyik tipikus japán ramen-kifőzdét: húsz éve nem oltották el a tüzet a kondér alatt, és ha eladtak belőle pár adaggal, csak hozzácsaptak egy kevés vizet, zöldséget meg húst, vagyis soha nem volt kétszer pontosan olyan összetételű és ízű. Így az is előfordulhat, hogy a tányérodba olyan darab répa kerül, ami már fél éve ott fő és szívja magába a többi hozzávaló ízét... :)
ZsuR Creative Commons License 2007.01.18 0 0 634
No igen. . .igy mar tudom olvasni. . .
Előzmény: bUddy (633)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!