Nem tudja esetleg valaki a "szezámos csirkefalatok" receptjét. Lehetséges, hogy már régebbi oldalakon megtalálható, de én nem láttam. Tiszta kínai kaja függő lettem, minden nap meg tudnám enni, csak az a baj, hogy van egy kedvencem és ha betévedek az étterembe mindig ugyanazt eszem, pedig annyi íncsiklandó dolgot főznek.Előre is köszi.
Neeeem Dummy! :) Nem csak ott néztem meg. A madaras tesco-ban is kapható, bár nem mindenik! Ott speciel 800 ft volt a csípős változat. Édessavanyú, de csípős.
Köszi az infókat! Megszereztük a Pekingi kacsa ( imádom!!! ) receptjét, abba kell.... Már kipróbáltuk más, nálunk kapható keleti szószok kutyulékából, úgy se rossz, de megpróbálnánk az eredeti recept szerint... ;)
Nem, én még nem voltam az USA-ban, a leírások alapjéán azonosítottam be az ételt, és most, hogy a receptet is megadtad, már egészen biztos vagyok abban, hogy ezt eheted az általam említett helyeken.
Szia! Köszi az infókat, elmegyek majd a WestEnd-be és feltétlenül meg fogom kóstolni. Te is voltál az USA-ban és ettél eredeti general tso's csirkét? Isteni!! Én már próbálkoztam az elkészítéssel itthon, amerikai recept alapján. Íme:
Hozzávalók: - kb. fél kg csirkecomb filé, kockára vágva - 3 kisebb vagy két nagyobb tojás, felverve - fél csésze plussz 2 teáskanál kukoricakeményítő (van a Dr Oetkernek), (folyadékmérő edényben mértem ki, az 1 dl-ig töltöttem keményítőporral. ) - 1-2 piros erős paprika (csili vagy pepperóni), - az eredeti recept rizsbort és rizsecetet ír, de én borecetet használtam, 3 evőkanállal, - 3 evőkanál cukor, - 3 evőkanál szójaszósz (ebből a Kikkoman vagy a Heinz a legjobb),
1. egy közepes méretű tálban alaposan elkeverjük a fél csésze keményítőt a felvert tojásokkal, és beletesszük a felkockázott húst.
2. ha túl sűrű ez a keverék, akkor egy kevés olajat hozzáadva lehet higítani a recept szerint,
3. egy kisebb tálban elkészítjük a szószt: 2 tk kukoricakeményítőt a borecettel (vagy ha be tudtunk szerezni rizsbort meg rizsecetet akkor avval), cukorral és szójaszósszal alaposan elkeverjük
4. 1. SÜTÉS: 3-4 ek mogyoróolajon (vagy tökmagolaj - az könnyebben beszerezhető, de megfelel a napraforgó is), közepes hőmérsékleten megsütjük a tojásba mártott húsdarabokat, mindkét oldalán, csak annyira, hogy ne legyen nyers a hús.
5. Kiszedjük a csirkét egy konyhai papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges zsiradékot.
6. a maradék olajon megdinszteljük az apróra vágott erőspaprikát, csak annyira, hogy kinyerjük az aromáját, de ne barnuljon meg. Ezután visszatesszük a serpenyőbe a csirkehúst, és pirosasra sütjük (gyakori kevergetéssel).
7. Ha megpirult, hozzáöntjük az előzőleg elkészített szószt, és folyamatosan forgatva, kevergetve addig pirítjuk, amíg a szósz cukortartalma megkaramellizálódik és sűrű bevonatot képez a húson.
8. Párolt brokkolival és főtt rizzsel azonnal tálaljuk!!
Isteni, bár nem teljesen ugyanolyan mit amit én ettem. Más receptekben még gyömbért is tesznek hozzá, amit én ettem, abban még sárgarépa is volt (lásd korábbi két linket amit megadtam)
Helló! Nekem is ez a kedvenc kínai kajám, nemrég érdeklődtem utána egy másik topicban. Ezidáig két helyen sikerült hozzájutnom: Nagykanizsán a belvárosi kínai étteremben és a WestEnd-ben. Ez utóbbi helyen a kajás blokkban, a leghátsó kínainál, ahol nem a standard cuccok vannak, hanem mindenféle finomságok. Ott szezámkrémes csirkének hívják, így van kiírva. Nagyon eltér attól, amit más kínaiban ugyanezen a néven, gombócba csomagolva lehet kapni.
Ha tudod, oszd meg velem légyszíves a pontos receptet, hátha kísérletet teszek az előállítására. Már, ha meg tudom szerezni a hozzávalókat....
A wikipedia az "edes-csipos" megnevezest hasznalja, es sotetebb csirkehust ir - tehat nem mellet, ha jol gondolom. En Magyarorszagon me'g nem lattam ilyet, de mivel nem is nagyon szoktam nezegetni a csipos kajakat, siman lehet, hogy csak nem vettem eszre.
[itt] van olyan recept, amiben csirkecombot írnak. Én is csak olyat ettem eddig, ami érezhetően combból készült. Itthon megcsináltam mellből is, de az nem is hasonlít az amerikaira. Ahogy olvasgattam recepteket, ez az édes - savanyú csirke lehet, mert bár a neve nem árulja el, ehhez is tesznek csípőspaprikát, akárcsak a General Tso csirkéjéhez. Már csak úgy deríthetem ki, hogy elmegyek, és megkóstolom az édes- savanyka csirkuszt. Szerencsére már van itt Pécsen egy hely, ami igényes és több mint 200 féle kínai étel van, profi kínai szakácsokkal! :-)) vééégre!!
Biztos? A recept ezt írja: 3 lbs boneless skinless chicken breasts, cut into chunks
Mondjuk nem lényegbevágó különbség, de azért nem mindegy. :-)
Az itteni kínai éttermek, gyorsbüfék kínálata meglehetősen egyforma. Van kb. 10-15 sztenderd kaja, és kész. Azok között szerintem ez nem szerepel, semmilyen néven. Az elegánsabb helyek kínálatát nem ismerem. De hátha jön valaki, aki már látott vmi hasonlót...
Sziasztok! Én egy kínai étel magyar vagy európai nevét szeretném megtudni. Hála Istennek, eljutottam Amerikába, ahol nagyon megszerettem a kínai ételeket. Előtte itthon nem nagyon ettem ilyesmit. Ott a kedvencem a General Tso's Chicken volt. De itthon nem találok ilyet! Tudja valaki, hogy itthon ezt hogy hívják? Talán van köztetek olyan, aki járt már az USA-ban és evett már ilyet. Biztos van itthon is, csak más néven. Én az édes savanyú csirkére vagy a Gung Bao csirkére "gyanakszom" de nem ugyan olyanok. Ez a General Tso's Chicken csirkecombból van. Használnak hozzá kukoricakeményítőt, chili paprikát, szójaszószt, rizsbort, rizsecetet, adnak hozzá cukrot. Először tojásban van a keményítő elkeverve, ebbe teszik a csíkokra vágott húst, majd mogyoróolajon megsütik. Ez után a csilit kell olajon dinsztelni, hozzá az előzőleg félig megsütött csirkét, és a cukros, ecetes, rizsboros szójaszósszal besűríteni. Ezt a receptet amerikai weboldalakon találtam. Megköszönném, ha valaki megmondaná, itthon hogy hívják. KÖSZÖNÖM. (Ez a legjobb kaja, ami létezik!!! :-))) Itt van az amcsi recept képpel, hátha így egyértelműbb, hogy mit is keresek: http://www.recipezaar.com/164706
Ja és egy infó, ami talán sokaknak hasznos lehet, hogy ne érje őket kellemetlen meglepetés: Az étteremben nincs kávé. Kávégép van, de már vagy fél éve elromlott, és "nem sikerült megjavíttatni"...
Hivatalosan Széchenyi utca 16. Tényleg nem könnyű megtalálni, talán úgy a legegyszerűbb, ha a Nádorról benézel a Széchenyi utcába, jobb oldalon látsz majd két piros lampiont, na ott a bejárat.
A múltkor végigsétáltunk a Nádor utcán, de baromira sehol nem találtuk ezt a Momotarót, pedig benéztünk a mellékutcákba is. honlapot is kerestem, nem találtam. megirnád a pontos címüket? Köszi.
Én a sült gombócukra cuppantam rá, de nagyon. A bambuszos párolt annál is jobb?? Nincs tuti otthoni dumpling recepted? Nézegettem, de elég bizonytalan vagyok.
Egy kínai étteremben ettem sült mézes diót, ami nagyon ízlett. Szeretném megkérdezni tőletek, hogy hogyan lehet ezt az édességet otthon is elkészíteni.
gazdagabbak, viszont teljesen mas a hozzaallasuk egy csomo dologhoz, igy pl a tisztasaghoz is, emiatt nyugati szemmel nagyon sok hely, koztuk az ettermek nagy tobbsege is igenytelennek tunik.
Fura, a wikipédia szerint a japán jakiszobához hasonlít, pedig a japánoknak van rá külön szavuk, a "ramen" (instant formában a nagyobb áruházakban kapható).
Egy William Gibson-regényben tök jól leírta az író az egyik tipikus japán ramen-kifőzdét: húsz éve nem oltották el a tüzet a kondér alatt, és ha eladtak belőle pár adaggal, csak hozzácsaptak egy kevés vizet, zöldséget meg húst, vagyis soha nem volt kétszer pontosan olyan összetételű és ízű. Így az is előfordulhat, hogy a tányérodba olyan darab répa kerül, ami már fél éve ott fő és szívja magába a többi hozzávaló ízét... :)