Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 2004.03.18 0 0 2058
Elolvasva a "Házirendet" és "Az új fórumról" topicot, valahogy felfordul a gyomrom. Ez most a "konzervvadászok" csoportos önkielégítése? Éljen a demokrácia! Az van, amit mi mondunk, aki nem nyal be azt kidobjuk, mi vagyunk a faszagyerek moderátorok!
Klassz dolog amikor néhány öntelt tahó kisajátít magának valamit...
Klassz dolog amikor olyan emberek beszélnek a kezdők segítéséről akik a büdös életbe senkinek nem segítettek, akiknek a hozzászólásai önmaguk és a haveri kör fényezésében merültek ki.
Csak az a kár, hogy egy érdeklődő ez alapján fest képet a vadászíjászatról...
Boar
caratyuska Creative Commons License 2004.03.16 0 0 2057
nagyon nevetséges

vagy inkább elszomorító :(

Boarhunter Creative Commons License 2004.03.15 0 0 2056
Gyorsan el is tünt a "Bemutatkozás"...
Lacika új játékot talált magának...
Boar
Előzmény: Boarhunter (2055)
Boarhunter Creative Commons License 2004.03.14 0 0 2055
Volt egyszer egy vadászíjász fórum.
Mexünt, mert egyesek a hiúságukat nem tudták alárendelni a becsületnek.
Most megmozdult. Ambrózy Árpi írt egy beköszöntőt.
Egy hozzászóló pedig kiemelte a "2"-es hozzászólást a "Bemutatkozás" topicból és legfelülre rakta. Mert így az látszik először.
Mert szükség volt rá.
Micsoda emberi nagyság...
Boar
Biovadász Creative Commons License 2004.03.02 0 0 2054
A nagy részével egyetértek. Ha macskalövésre akarja használni az illető, akkor ne, visszaolvasás, stb. Bár most már 2000 felett van a hozzászólások száma.
Egy másik topicban éppen az ilyen hozzáállás miatt nem merem megkérdezni, hogy hogy lehet azt a sportot elkezdeni, mert valami hasonló választ kapnék és egyszerűen számomra meló mellett képtelenség annyi hozzászólást elolvasni.

"Ez az "Olcsó legyen és jó..." pedig borzalmas.
Nézz ki a bóvli piacra, hátha találsz valamit.
Nincsenek olcsó és jó íjak."

Engem is az tartott vissza sokáig az íjászattól, hogy amikor teljesen tudatlanul meg mertem kérdezni, hogy van-e olyan íj, aminek az ár/érték aránya jó és mindez nem csillagászati, egyből a torkomnak ugrott a jónép, hogy ha csóró vagyok, akkor inkább falevelet gyüjtsek hobbiként.

Azóta vettem egy öreg Highcountry-t és nagyon boldog vagyok vele.
De inkább egyedül gyakorlok, nem kell nekem hogy köpködjék az íjamat azok, akik drágábbat is megengedhetnek maguknak.
Elismerem, hogy olcsón nem lehet csodát várni. De akinek tapasztalata van, az biztos tudna anyitt mondani, hogy "hát, kb a xx márka xx tipusa az alsó határ."

Labi

Előzmény: Fletchett (2053)
Fletchett Creative Commons License 2004.02.24 0 0 2053
Annyira látszik, hogy még arra sem vetted a fáradtságot, hogy egy kicsit utánanézzél az üzletek címeinek, hogy pl. tőlem ne várj ez ügyben segítséget.

Ez az "Olcsó legyen és jó..." pedig borzalmas.
Nézz ki a bóvli piacra, hátha találsz valamit.
Nincsenek olcsó és jó íjak.

Hogy milyen íjat érdemes venni?

Olvasva a kérdésed a macskával kapcsolatban (akármennyi smile van mögötte) NEKED nem érdemes íjat venni.

Ez a fórum itt nem az íjászboltok speciális tudakozója.

Valójában ez bosszantott fel...

"lusta vagyok elolvasni az egés forumot,bocsi"

B. meg akkor én is lusta vagyok leírni a címeket, bocsi...

Úgy kezdeni egy fórumon, hogy "Tudom, hogy már ezerszer leírtátok, de mivel egy lusta 17 éves vagyok, ezért írjátok le mégegyszer..."

Nagyjábol ezzel ki is jelented, hogy sz*rba se veszed azt, amit eddig leírtunk ide.

De azért segítsünk, attól függetlenül, hogy azt sem tudjuk, hogy mire akarod használni (a macskán kívül), mennyi pénzed van rá és mik az alapvető adataid (pl. húzáshossz).

Biztosan öregszem és már túl sok fórumon találkoztam ilyen "komoly" érdeklődőkkel, de egy bizonyos elhivatottság és az íjászat iránti tisztelet megléte nélkül nem vagyok hajlandó segíteni senkinek.

Előzmény: DVe (2050)
DVe Creative Commons License 2004.02.05 0 0 2052
Meghalt a forum vagy mizu?!
caratyuska Creative Commons License 2004.01.26 0 0 2051
Képeket is készíthetnél róla, azért jobban lehetne látni a minőséget
Előzmény: John Rambo (2049)
DVe Creative Commons License 2004.01.25 0 0 2050
Hali mindenkinek!
Egyszer régebben már irtam a forumba, aztán vettem is egy csigás íjat amivel ijászkodtam kb. fél évet és mivel az íj eléggé egy öszvér darab volt, nem tudtam vele halálpontosan lőni pénzem nem volt másikra....tehát megváltam töle.
De most ujra elkezdett érdekelni a téma és ha minden jól megy és lesz lovém is akkor megpróbálok szerezni egy komolyabb darabot.
Tehát ebben kérném a tanácsotokat hogy milyen íjat érdemes venni:
-Lehetöleg olcsó legyen és jó.
Esetleg egy-két ijászbolt cimet is leirhatnátok a forumba.(gondolom már 1000szer leirtátok de lusta vagyok elolvasni az egés forumot,bocsi).
egyelöre ennyi előre is kösz a válaszokat.
Ui:-Az orvvadászatnak számít ha az udvarunkban lövöm a kóbormacskákat?:D
Dávid
John Rambo Creative Commons License 2004.01.22 0 0 2049
Sziasztok!

Aki vadászatra adja a fejét és famászó les vásárlását tervezi, érdemes ellátogatnia a következő oldalra:

http://fecke.externet.hu/vadaszles

káttya Creative Commons License 2004.01.22 0 0 2048
Sziasztok!

Ha jártok még erre egy páran... tanácsot kérnék.

itt az ideje, hogy jó öreg ukrán reflexemet valami sokkal jobbra cseréljem. Eddig gyűjtögettem rá, most itt a lehetőség, de még nem tudok dönteni. Mindenképpen reflexet szeretnék most is, 120E körüli árig. Nagyon maximum 140E. fontos, hogy gyors legyen. Egyelőre 3D-ben és terepen versenyeznék vele irányzék nélkül, de talán egyszer belekóstolnék a pályaíjászatba is.
Ti mit ajánlotok?

köszi a segítséget.:)

caratyuska Creative Commons License 2004.01.08 0 0 2047
mekkora pörgés :)
caratyuska Creative Commons License 2003.12.24 0 0 2046
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet mindenkinek
caratyuska Creative Commons License 2003.12.23 0 0 2045
Még nem, de folyamatosan nézem 8)
Gue Creative Commons License 2003.12.23 0 0 2044
Ha minden igaz meg van a hiba, de a javítás kis időt vesz igénybe. Ha más hiba nincs, akkor 15 óra felé már működni fog... remélem.

Üdv:
Gue

Gue Creative Commons License 2003.12.23 0 0 2043
Valami valóban nem stimmel... amióta át tettem a másik szerverre nem működik rendesen. Valószínűleg beállítási gondok, igyekszem kijavítani, remélem mihamarabb rájövök, hogy mi a gond.

Üdv:
Gue

caratyuska Creative Commons License 2003.12.22 0 0 2042
regisztráció lement, azonban belépés után már hibával félig töltődik be az oldal :)

de nemgond eltántoríthatatlanul próbálkozom :)

Előzmény: caratyuska (2041)
caratyuska Creative Commons License 2003.12.22 0 0 2041
Még nincs 16:00 de már megy :)

az irc csati neve : textportal? mert az oldalról nemtudok bemenni, ugye tiltott port, de webes kliensről belépnék

Gue Creative Commons License 2003.12.22 0 0 2040
Óóóó... egy kis technikai probléma miatt csak ma 16-17 órától lesz elérhető az új portál.
Megértéseteket köszönöm!

Üdv:
Gue

Gue Creative Commons License 2003.12.22 0 0 2039
Üdv!

Végre sikerült összehozni valamit, ami már használható. Az elkészült új portálon, a design még változni fog (a fejléc mindenképpen), de a lényeg már késznek tekinthető.
Na... lássuk a medvét: http://szip.try.hu

Üdv:
Gue

koszi71 Creative Commons License 2003.12.20 0 0 2038
Sziasztok !

Eladnám a nagyon megkímélt, keveset használt balkezes Mathews UltraMax íjam(új tengelyek, új Zebra ideg)felszerelve v. a nélkül:
- húzáshossz: 29"
- fonterő: 60-70 #
+ TruGlo Tru-Site 5020 Tritium/Fiber "fénygyűjtős" irányzék
+ Boodoodle Timberdoodle kifutó
+ stabilizátor (olajos rezgéselnyelős)

Ár felszerelve: 155e Ft.
Ár kiegészítők nélkül: 115e Ft

érdeklődni: agora5@axelero.hu e-mail-en ill. a 30/9470-215 számon.

Üdv:

Zsolt

TOXOPHILUS Creative Commons License 2003.12.18 0 0 2037
Eladó egy Mathews FX, 29", 60-70# + tartozékok:50-60# kar, tartalék Zebra ideg és kábel. Á:100E Ft!
06 70 249 0806
Gue Creative Commons License 2003.12.17 0 0 2036
Versenyt futok az idővel, de készül az ígért új Portál, csak türelem. :-)

Üdv:
Gue

apaFEJ Creative Commons License 2003.12.04 0 0 2035
Szilárd!

Légy oly kedves, magyarázd el nekünk, mi történik a bowhunter fórumon.
Számíthatunk még rá, vagy felejtsük el?

thx.

caratyuska Creative Commons License 2003.12.03 0 0 2034
"Ezt a fórumot csak regisztrált és bejelentkezett fórumozó olvashatja!"

csak belépni nem tudok :\

Gue Creative Commons License 2003.12.01 0 0 2033
Én is sajnálattal tapasztaltam a bowhunter.hu-n működő fórum drasztikus "moderálását". Ezt a "megoldást" a lehető legrosszabb lépésnek tartottam Szilárd részéről. Mióta megszünt a fórum próbáltam a háttérből figyelni, hogy mi fog történni. Sok minden nem történt, az Elites fórum pedig csak nem képes átvenni a régi fórum helyét. Ennek okát inkább hagyjuk.

Azonban én még mindig úgy érzem, hogy szükség lenne egy egységes, az íjásztársadalomnak webes felületet biztosító oldalra. Egy ilyen oldalnak, úgy gondolom, hogy lehetőség szerint biztosítania kell az egymás közötti kommunkiáció minél több formáját. Sajnos ezt a Magyar Vadászíjász Portál már nem biztosítja.

Összefoglalva tehát, úgy határoztam, hogy teszek még egy utolsó kisérletet (talán van értelme), arra hogy egy ilyen oldalt létrehozzak. Ha minden jól megy 1-2 héten belül elkészülök, aztán tartunk egy kis próbaüzemet, és kiderül, hogy van-e rá igény.

Guerilla

Fletchett Creative Commons License 2003.11.27 0 0 2032
Itt az indexen mindig Boar támogató tömege voltam. :))

A megszűnt topicon én csak vendég voltam, aki segített, ha kellett technikai kérdésekben. Vadászathoz nem tudtam és nem is akartam hozzászólni.

Inkább neveletlen vagyok, mint hülye. :))))))))

Legszívesebben azt írtam volna, hogy majd Celt válaszol Bosy problémájára és majd én kötözködök, de ugye ez nem az a topic...

Bosy, azt kellene tudni, hogy a terep hegyek és a vadászhegyek hány grammosak.

A balra szórás egyébként nagy valószínűséggel a keményebbre vett kifutó miatt van. A puhább ugyanis elnyeli az oldáskor keletkező "ütést".
Az ideális beállításnál a kifutó nyelvének éppen fel kell tudni emelni a vesszőt, a nélkül, hogy az "elpattanna" róla.

Ha a két hegytípus súlya eltér, akkor lehet, hogy a vessző keményebb lett (könnyebb a hegy).

Próbáld ki, hogy a feljebb veszed az íjat 67 fontra. Valószínűleg meg fog szűnni a balra szórás, de ha nem, akkor majd úgyis jelezni fogod. :)))

A fentiek közül bármelyik okozhatja a balra szórást, de egyszerre csak egy dolgot állíts.
Javaslom, hogy az első legyen az íj erősítése.
(Celt kedvéért: Nem arra gondoltam, hogy az íjat be kell íratni egy fitness klubba)

Előzmény: SPIRIT (2031)
SPIRIT Creative Commons License 2003.11.27 0 0 2031
Hi Srácok,

Kicsit off: ha "mindenki" (sokaktól lehet ezt visszahallani) Boarral értett egyet akkor miért nem volt mögötte a támogató "tömeg"?Akik nyilvánosan is felvállalták volna?Akkor talán nem itt tartanánk... Na mindegy ez van.

On: Fletchett,
Mi a véleményed Bosynk problémájáról?

Üdv,
J.

Előzmény: Celt (2030)
Celt Creative Commons License 2003.11.27 0 0 2030
Aye!
Fletchett,
Hihi. Boar-ral én is teljesen egyetértek, de az más tészta.
Itt a szókimondás, és a neveletlenség közötti különbségről van szó, de úgy látom meddő vita. Ez amúgy sem illem-topik. :o)))
Beszéljünk az íjászatról! :o)
Bye,
Kelta
Előzmény: Fletchett (2029)
Fletchett Creative Commons License 2003.11.27 0 0 2029
Én csak annyira vagyok érzékeny, amennyire te értetlen.

A "barmozás" a szavaim elferdítése miatt volt, a "hülye" pedig feltételes módban íródott, rádbízom, hogy magadra veszed e.

Egyébként miért ne lehetne ilyeneket egy fórumon?
Nekem szimpatikus volt, ahogyan Boar őszintén megmondta mindig a véleményét. Sokkal jobb, ha szemtől lehülyézel valakit, mint az, hogy a háta mögött kígyót békát mondasz rá.

Előzmény: Celt (2028)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!