Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

UseR Creative Commons License 2009.12.10 0 0 121
sztm ennyire nem zajos az Insignia :) nekem a vekiben se hiányzik, annyira csendes.
Előzmény: Eduscho34 (119)
fenderazigazi Creative Commons License 2009.12.08 0 0 120
Biztosan kell mennie software-frissítéssel, mert semmi olyan nincs benne, amit ne lehetne flash-elni!
Előzmény: Eduscho34 (119)
Eduscho34 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 119
HellÓ! Hát igen, a német az SZÉP nyelv:)

Igen, ebben is lehet szabályozni, ahogy a Veciben is lehetett. Csak itt nem a rádiót kell nyomogatni, hanem a menüben lehet állítani a dinamikáját, van gyenge, közepes, erős.

De bármelyiket jelölöm be, semmi.:(
Pedig próbáltam: beállítom - megyek vele azonnal: semmi. Beállítom - autót leállítom - újra indítom (wimdows szindróma:) - semmi. Gyári beállítások visszaállítása - semmi.

A legelején, ha 130-ról erőteljesen lelassítottam kb. 40-re, valami érződött, de nagyon gyengén, egyébként semmi. Aztán szervíz - laptop - semmi hibakód (!) - azóta semmi.

Azért kérdezem, hogy ezen a rádió cseréje segíthet, vagy ez programozás kérdése. Reméálem programozható az "agya".
A rádiócserétől félek. Nem akarok senkit megsérteni, de szerintem a fiúk nem tudják úgy szétszedni, hogy ne legyen karc, sérülés, műanyag fül letörése, stb. Az pedig marhára zavarna, ha zörögne 10 éven keresztül...
Eduscho34 Creative Commons License 2009.12.08 0 0 118
Halihó!

Kinyílt a garázsajtó....:)
Előzmény: tothlaszlo41 (111)
fenderazigazi Creative Commons License 2009.12.07 0 0 117

Mennie kellene pedig!!

Az a baj, hogy a menüben nem találod vagy ott beállítod és nem működik?

Nem mindegy!

Kell, hogy legyen benne, mert a feleségem Cruze-jában is programozható, abban pedig az Insignia alap rádiója van és nem is navi-s, mint a tiéd!

Előzmény: UseR (116)
UseR Creative Commons License 2009.12.07 0 0 116
a Vectrás rádióban kattintható a GALV (geschwindigkeits-abhaengige-lautstaerkeveraenderung - az egyik kedvenc német szavam :D), az infotainment (sic!) manuál nem mond semmit erről?
Előzmény: Eduscho34 (112)
fenderazigazi Creative Commons License 2009.12.07 0 0 115

Na!! Itt is egy műkedvelő!!:))

Revox...Vinil...lassan megint megjön rá a kedvem! (Vagyis mindig is volt, csak "kedvem" forintosítva nem! Most pont azon morfondírozok, hogy vegyek-e otthonra az esti órákra (mikor végre egyedül is lehet zenét hallgatni), mikor mindenki alszik egy Senheiser fülest (rádiósat).....

Na, ... ezek a zenetémák...

A feleségem egyszer kérdezte tőlem, mikor egy német barátommal a Nürburgringre mentünk a Merci SLK-val, hogy: "mit csinált máshogy a Stephan barátod, hogy ilyen kocsit vett magának hobbiból? Azt feleltem: neki hobbiból nincs családja... Most már én is azzal mennék haza és bemennék az agglegénylakásomba, ahol a franciaágy és wishky-s pulton kívül csak egy gigantikus Rotell cucc lenne egy két B&W nautilus-szal az összes dísz!!!:)))

Álmodik a nyomor!!

Előzmény: Eduscho34 (113)
Eduscho34 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 114
A lényeg lemaradt a nagy nosztalgiázásban: lemezről is olvassa az mp3-t, de szerintem USB-ről sokkal egyszerűbb, fölösleges kiírni lemezre, de ahogy gondolod. Illetve attól függ, hogy az USB-s gyengébben játsza, vagy csak az én anyagaim rosszak rajta. Majd tesztelem.

Ja, igen. December 5-e van...
Még most volt november 5, és hogy elrepült az idő:)
Előzmény: fenderazigazi (108)
Eduscho34 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 113
Szia!

Már megint csak annyit tudok írni: én is! Én is azóta álltam le a hifivel, akkor volt utóljára Alpine rádióm, és én is rájöttem, hogy szól az igazi zene.

"Egyszer, ha meghallana valaki egy szép kis stúdió monitoron szólni egy ismert számot biztosan kevesellné a mélyet és a magasat... El kell járni ahhoz koncertekre (nota bene a természet hangjait a csendet a teret hallgatni), hogy az ember tudja, hogy hogyan szól egy igazi hangszer." ezt meg én írtam - gondolatban, csak elloptad:)

Még anno ösztöndíjas koromban a 90-es évek elején gyűjtögetni kezdtem egy cd lejátszóra! A svájci barátomnak már volt - a több százas cd gyűjteményéhez kellett is. (pedig akkor még...)
Aztán vett egy "hagyományos" Revox lemezjátszót, két (talán JBL) hangfalat - darabját 600 DM-ért (!), majd megmutatta a DDD-s cd hangzását - aztán a REVOX-ra feltett egy bakelitet. Az ő csúcskategóriás cd-je is valahogy üres volt, fémes, mesterséges. Mielőtt kimentem ösztöndíjra, jópár lemezemet elosztogattam - én hülye - de azóta őrzöm az összes bakelitet.
Előzmény: fenderazigazi (106)
Eduscho34 Creative Commons License 2009.12.05 0 0 112
Szia User!
Köszi a gyors választ, és azt is, hogy nem szóltál be:) Ugyanis annyira logikus, evidens - így utólag...:P
De egyszerűen nem értettem - eddig:) Viszont ahogy az eddigi hozzászólásaidat olvasgatom, Te nagyon is otthon vagy a témában. No, 500 Wattot nem szeretnék az autóba, de nekem is fontos, hogy jól szóljon. Az USB-re majd próbálok 320-asokat feltenni, aztán visszajelzek, miként mükszik. De amint látod, van egy kis átfutási idő:(
Te, még egy kérdés. Sajnos nem működik a sebességfüggő hangerő, ami nekem fontos!. A computer a szervizben nem jelez hibát, a szerelőnek pedig fogalma sincs, hogyan tovább. A kérdésem: ebben is ugyanolyan autórádió van, mint anno voltak a "klasszikusok", csak egy közös fedlap mögé dugták őket, vagy van egy kis "panel", mint egy mobilban. Szóval: szerinted cserélni kellene, vagy programozás kérdése az egész?
Előzmény: UseR (105)
tothlaszlo41 Creative Commons License 2009.12.03 0 0 111
Én nem értem hogy a Garázs Tv mértnem képes feltenni azt a videót a honlapra.....
Mintha olyan nagy meló lenne....
fenderazigazi Creative Commons License 2009.12.03 0 0 110

http://www.autozeitung.de/node/383287/tabelle

 

Az autozeitung tesztelte részletesen a Merci T220D, BMW 320d Touring és Avensis kombi 2.2d ellen a ST Insignia dieselt (160LE). Persze a többi a BMW kivételével simán 10%-al nagyobb lökettérfogatú... de lássuk:

Az összehasonlításban a karosszéria, menetkényelemben a mercedes után a második!

A motor és váló kategóriában a 3. (a többiek mind 170LE feletti dieselek)

A menetdinamika és a környezetvédelem&költségek terén pedig az első volt!!!

Összetettben a 2.

Nem rossz! Pedig az a motor nem a legfiatalabb.

edyv6 Creative Commons License 2009.12.02 0 0 109

Ok. Köszi az info-t :)

 

 

HÁt ez már tényleg az utolsó fázis nállad.... :)ismerös a helyzet.azért remélem meglátogatsz,ha meglessz !

Előzmény: fenderazigazi (108)
fenderazigazi Creative Commons License 2009.12.02 0 0 108

edyv6

Megkérdeztem a DVD-ről mp3-at, de azt mondta, hogy eddig csak CD-t írt rá (nekem az is elég lenne), de kipróbálja az mp3-at is, de szerintem biztosan menni fog úgy is, mert mp3-at simán lehet DVD-re is írni jukebox formában és, ha az USB-ről és egyéb forrásból tudja kezelni, akkor onnan meg biztosan...

Ha jön megerősítés jelzem!!

Január 5-én lesz az átvétel... készen vagyok már annyira várom...

Én hülye már a használatit olvasom... ez már tényleg az utolsó stáció...:))

Előzmény: edyv6 (96)
UseR Creative Commons License 2009.12.01 0 0 107
énis énis! :) mikor jön már a kocsid? :)
Előzmény: fenderazigazi (106)
fenderazigazi Creative Commons License 2009.12.01 0 0 106

UseR már leírta nagyrészt, amit gondolok! És szerintem Ő egyébként is még benne van élőben a HIFI rejtelmeiben. Én sajna az első gyerek megszületése óta nem fejlesztek semmit a cuccomon otthon sem ezért a fülem sem a régi már....

Ennek ellenére én a legjobb MP3-at is simán kiszúrom egy egy eredeti CD-hez képest. A tömörítéskor elvesznek olyan finom részletek (lecsengések, halk zörejek, a "tér hangjai") szóval sokkal sterilebb és 2D-s lesz. Nincs mélység és térérzet mögötte. Hiába szól mélyen és elég dinamikusan, de olyan, mintha fakó lenne, vagy máskor meg túl harsány... Ennek ellenére a kocsiban én is MP3-at hallgatok, de jó felbontásban és hozzákopott már a fülem. Az Insigniánál abban reménykedem, hogy a DVD navi olvas DVD-audiót is és akkor majdnem ugyanannyi zeném rá fog férni egy DVD-re CD minőségben, mint most a CD-re mp3-ban....

Sajnos a fülünk a rádiók és pláne a loudness-es kocsirádiók és gagyi otthoni cuccok miatt el van rontva és nem tudja, hogy mi a természetes hangzás... Egyszer, ha meghallana valaki egy szép kis stúdió monitoron szólni egy ismert számot biztosan kevesellné a mélyet és a magasat... El kell járni ahhoz koncertekre (nota bene a természet hangjait a csendet a teret hallgatni), hogy az ember tudja, hogy hogyan szól egy igazi hangszer. Egy ilyet reprodukáló cucc viszont a legtöbb vevőnek nem kell, mert nem is tudja, hogy ennek így kellene szólnia és nem a "tuccc, tuccc.." -nak... Az Alpine megpróbálta az "as an artist intended" (ahogy a művész képzelte szabadon) hangreprodukcióval, de a kutyának sem kellett, mert mindenki a hátsóablak repedésén és zörgésén méri le egy rendszer tudását...

Kiváncsi leszek az Infinty Sound-ra...

Előzmény: Eduscho34 (104)
UseR Creative Commons License 2009.11.28 0 0 105
egy autó tele van tökéletlenséggel. tele van hangvisszaverő üvegfelületekkel, műanyagokkal, amik mind összevissza szögben állnak - ráadásul rossz helyre pozícionált (nem középen ülő) emberek ülek bent. ezért az autóban a térérzékelés vagy sofőrre beállított, vagy mind a 4 embernek rossz.
MP3-ból nem csak a bitráta, hanem a tömörítési minőség is számít. A 320-as MP3-ak már jó kompromisszumnak tekinthetőek, ha van usb opció, akkor egy 8G-s pendrive 5ezerért egész sokmindent megold :)
Előzmény: Eduscho34 (104)
Eduscho34 Creative Commons License 2009.11.27 0 0 104
"Egyébként is szerintem kocsiban szép teret létrehozni szinte lehetetlen.. ráadásul az mp3 pláne megeszi a teret és kapsz egy lapos, de dübörgő valamit, minden részletgazdagság miatt..."

Ezt nem értem. :( Illetve az első felét talánígy kellene: kicsi a tér a kocsiban, a légtér, így nem érvényesülnek a hangok??? Nem tudom. De mi az, hogy megeszi a teret? Ugyanis az én mp3 számaim, melyeket USB-ről játszok, mintha 64 kb-sok lennének egy szokol rádión. A cd is hallkabb, mint a rádió. De a rádió szépen szól!!!
UseR Creative Commons License 2009.11.26 0 0 103
El kell keserítselek, ezek a gyári izébizék 10-20 ezer forintból vannak kihozva, mert ennyi rá a keret a HK-nak, oszt rábiggyesztik, h HARMAN KARDON, ezt vegyed!

Ha meg utólag akarsz bele építeni, iszonyatos gányolásra vagy kényszerítve. :( Az új tulajoknak azt ajánlom, h erősen nézzenek körül a piacon, tudok adni megbízható hifiépítőt is, és egy 3-400k forintból fényévekkel többet ki lehet hozni, mint a gyári okosságból.
Előzmény: edyv6 (100)
fenderazigazi Creative Commons License 2009.11.26 0 0 102
Mi a helyzet a te térképcsomagoddal? Mit kaptál hozzá? Egy régi GM-es belső lista szerint full-Europa járna a DVD800-hoz.
Előzmény: edyv6 (100)
fenderazigazi Creative Commons License 2009.11.26 0 0 101

Hát tényleg nincsenek a tesztek alapján elragadtatva tőle... lehet, hogy kiegyenlítetten szól, ami tényleg nagy szó, de a mai világban mindenki a rádiókban és a zenecuccokon is olya loudness-es hangzáshoz van szokva, hogy nem csoda, hogy egy semlegesen szépen szóló, kiegyenlített cuccot nem hallanak megfelelően dinamikusnak...

Egyébként is szerintem kocsiban szép teret létrehozni szinte lehetetlen.. ráadásul az mp3 pláne megeszi a teret és kapsz egy lapos, de dübörgő valamit, minden részletgazdagság miatt...

Majd személyesen lezsűrizem...:))

Előzmény: Eduscho34 (99)
edyv6 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 100

szia.én felhívtam a központot LONDON-ba,és beregisztráltam a terméket,de kaptál 1 kártyát is a Navi dobozban,amit ki kell tölteni és vissza kell küldeni...

 

 

 

te eddig semmi probléma nincs az Infinity-vel,pláne nem hogy lefagy....szerintem nagyon korrektül szól(MÉGIS CSAK 1 HARMAN KARDON)de néha azért nekem kevés a mély,hiába van hozzá + mélynyomó....(de ne belőlem kelll kiindulni,mert én mély buzi vagyok,és lehet hogy neked ez már sok lenne :D )

Előzmény: Eduscho34 (97)
Eduscho34 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 99
Edy!

Az infinity rendszer Neked jól szól? A germánok szidják a fórumon, de nagyon. Nem jól szól, lefagy, stb.
Eduscho34 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 98
Opel hat mit seinem vor genau einem Jahr eingeführten Insignia in diesem Jahr den Marktanteil im Segment der Volumen-Mittelklasse mit 18,31 Prozent gegenüber dem vergleichbaren Vorjahreszeitraum fast verdoppelt. Das ist der höchste Anteil in dieser Klasse seit zehn Jahren. Wenn man in dieses Segment die Premiummarken mit einbezieht hat sich der Anteil von 3,51 Prozent auf 8,38 Prozent sogar mehr als verdoppelt - was beweist, wie viel Eroberungspotential das neue Flaggschiff von Opel besitzt. Das macht den Insignia zum Aufsteiger des Jahres.

Nicht zuletzt die vielfältigen innovativen Technologielösungen zu moderaten Preisen begründen den Erfolg des Insignia. Mehr als jedes zweite Fahrzeug mit dem neuen Lichtsystem AFL+, den von der „Aktion Gesunder Rücken“ (AGR) mit einem Gütesiegel ausgezeichneten Premiumsitzen oder mit dem FlexRIDE-Fahrwerk bestellt.

Von der sparsamen Insignia ecoFLEX –Limousine mit 160 PS (118 kW) und einem Verbrauch von nur 5,2 Litern Diesel bis zum Insignia OPC Sports Tourer bietet die Insignia-Modellpalette Mobilität für jeden Geschmack.Und das nicht nur in Deutschland, sondern auch in den anderen europäischen Ländern: Mit über 170.000 Bestelleingängen übertrifft der Insignia die Erwartungen. Die Limousine etablierte sich dabei als die Nr.1 unter den europäischen Mittelklasselimousinen. 32 Preise aus 15 europäischen Ländern gewinnen, darunter den Titel „Auto des Jahres 2009“, sprechen eine deutliche Sprache.


Na ugye!!!!!!!!!!!
Ennyi ember nem lehet hülye! (Bár a többség elvét az élet - no és a " legyek példája" is cáfolja:)
Eduscho34 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 97
Sziasztok!

Edy! Ment a PÜ az utolsó címre. Remélem, Te tudsz vele mit kezdeni.

Azt nem tudjátok, hogy miként lehet majd frissíteni? Az OPEL-hez kell majd mennünk, vagy a navteqnél van valami oldal, ahol lehet regisztrálni és x ideig frissíteni??

Fender! Köszi, hogy utána nézel, én meg azt próbálom lenyomozni, hogy miért oly extrém drága az eredeti. Hátha nem is az:) Csak sajnos a kereskedés befuccsolt, hála Istennek mi megkaptuk az autót, de nem tudom mi lesz szegényekkel, akik most várják. Szóval most mindenkinek a kisebb gondja is nagyobb a térképeknél.

Amire ma rájöttem: ha este leállsz egy parkolóban, leáálítod az autót, de nem szállsz ki, kulcs is benne marad, mert pihensz és rádiózol, akkor a lámpa is ég... Külön le kell kapcsolni. Hm...De ha újra indítjuk, automatikusan automatán indul...
edyv6 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 96

Igen DVD-s nekem speciel fel van másolva merevlemezre...

 

Abarátod hogy halgat DVD-ről MP3-at? légyszi kérdezd meg hogyan csinálja,és mezei MP3?

Előzmény: fenderazigazi (95)
fenderazigazi Creative Commons License 2009.11.25 0 0 95

Edy!

Neked dvd-s a navid? Lemezről működik vagy merevlemezre másolható?

A német ismerősöm a dvd-ről zenét hallgat...mp3-at

Előzmény: edyv6 (94)
edyv6 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 94

yde@freemail.hu   inkább ide...

edyv6 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 93
Előzmény: Eduscho34 (91)
edyv6 Creative Commons License 2009.11.25 0 0 92

edy_info@index.hu ide jöhet.

 

Köszi

Előzmény: Eduscho34 (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!