Ha tényleg 2 hónap kell neki a napon, akkor sztornó.... Én azt hittem, hogy naponta ha jó idő van azért feltöltődik... Ez így értelmét is veszti, hiszen azt akartam, hogy a powerbankot kiteszem reggel, este behozom és rádugom a ledet és megy legalább 4-6 órat..... de ha ilyen sok idő a feltöltődése fényről, akkor értelmetlen.
Kérdés, hogy saját kis feszültségű led izzóval tudom e a szettben lévőt helyettesíteni... ugyanis látatlanban hiába van ráírva, hogy 4000 Kelvin, lehet nem teszik élőben a fénye.
Ezért lenne fontos, hogy a saját 12 V led izzómat ilyesmire rá tudjam kötni, állítólag erősebb a fénye szerintük egy 60W halogénnél egy 12 V 5 W LED Spot izzónak. És a leírás alapján 6 órát simán megy, ha van kellő napsütés, akkor ha 2x erősebb panel van rajta még többet bír.
Ha rendelek egy ilyen szettet, ezt a 12 V izzót működteti például? Nekem elég lenne a napi 5-6 órát vinne egy SOlar USB-s powerbank egy ilyesmi 12 V izzót.
Csatlakozón variálok én is egy ideje, egyébként a belső aljzatra szoktam rádugni a csepptöltést, az önkisülés, illetve készenléti terhelés kompenzálására. Mármint csak olyankor, amikor többet áll az autó.
Gondoltam pl. egy mono 6,3-as Jack aljzatra, olyan elérhető helyen, ahol az ablakot letekerve kényelmesen hozzá tudnék férni. A csatlakozó zárlata ellen olvadóbiztosítékkal védekezve.
A tartási eljárást egyébként az Optimate 4 gyári töltő működésére alapoztam: 13,6 V tartófeszültség 30 perc on/off szakaszokban. Áramkimaradás esetén a töltés természetesen ne merítsen vissza (diódás védelem stb.).
A töltő leírása szerint az eljárás minimalizálja az akku hosszabb távú vízveszteségét. Meg az autó is mindig pöccen, ezt már én tapasztaltam.
Voltak 110 V-os E27-es izzók is, mert Budapest elég nagy részén 110 V volt. Nekem még van pár darab, mert a Servotest hanggenerátorban is az az amplitudóstabilizátor...
Már a múlt évezredben voltak E27 törpefeszültségű izzók, bányavilágítás, egyéb ipari, nedves stb. környezetek céljára. Főleg bányába légzáró lámpatestekkel (robbanásveszély).
Legfeljebb az átlag lakosság kevésbé találkozott ezekkel, csak leselejtezés vagy ellopás esetén.
Power bank is sokféle van. Soknak csak 5 V-os USB kimenete van. Az autós "minibikák", indítás rásegítők már tudnak 12 V-ot is kiadni. A csatlakozók összepárosítása csak technikai részlet. Az megint más kérdés miről töltöd. Az ezekbe épített tenyérnyi napelemek csak lepkefingok. Ha lemerült a powerbank, 2 hónap tiszta napsütés kellene hozzá. De hálózatról USB töltővel 2-15 óra alatt etethetők teli.
Akkor egy Solar Powerbankhoz köthető egy akármilyen foglalatú 12 V LED izzó, működni fog? Gondolom kellene még hozzá valami pl. USB-ről e27-re átalakító kábel?
Alapból kisfeszültségű lámpa kell hozzá, foglalattól függetlenül. De általában kell egy energia tároló, egy akku is a rendszerbe. Ha meg sima bolti 230 V-os lámpát használnál, kell egy áramátalakító is ami az akku pár Volt feszültségéből 230 váltót csinál.
Legjobb ha komplett készletet veszel, ahol mindent adnak egymáshoz illesztve.
Egy 5w-os E27-es beltéri LED izzót szeretnék napelemmel működtetni. Ali-n nézegettem a paneleket. Hogyan tudom összekötni a panelt az R27 foglalattal? Tudtok ajánlani valamilyen konkrét fajtát, és azt, hogy mekkora teljesítményű kellene ehhez a kis fogyasztású izzóhoz? Néztem ezt, de nem tudom, bele lehet e kötni a jelenlegi izzómat a helyére, és hogy egyáltalán működni fog e vele?
Igaz hogy nem egy nevesebb gyártó hanem egy Dél koreai de az adatlapja alapján 5000 órás élettartamot ír és alacsony E.S.R értéke van. A 25V verziónak 0.038
"Bocs hogy nem tudom, neked milyen routered van, és mik az igényeid."
Én viszont igen és ennek tudatában IS döntöttem a javítás mellett. Elvem és igényem, hogy ha valamit észszerű költségek mellett javítani lehet akkor azt érdemes megjavítani, elvégre ezért lehet alkatrészeket vásárolni.
Amúgy egy hasonló és kihasználandó tudású és minőségű routert csak ~14000 Ft környékén tudnék beszerezni így az 1500 Ft nem pénz ezért hogy ne a szemétdombra kerüljön.