Keresés

Részletes keresés

BassBased Creative Commons License 2001.10.06 0 0 534
Az én listám így néz ki:

1.Állattemető
2.Rémkoppantók
3.Halálos árnyék

igaz, még nem olvastam annyi Kinget, lehet, hogy vannak jobbak is, pl. a Carrie szerintem elég vérfagyasztó lehet...:)
Ami nagyon nem tetszett, az a Borzalmak Városa volt.Elég gyenge.Nincs benne meg az a sötétség és borzongás, ami a legtöbb King-könyvet zseniálissá teszi.A Rémkoppantók után pl.kifejezetten kellemetlen érzés marad az olvasóban, és éppen ez teszi jóvá.Tényleg ennek volt filmes változata??

-boneheaD- Creative Commons License 2001.10.06 0 0 533
King úr egy zseni.
most tettem le az Éjszakai Műszakot.....hát bravó, télleg minden tiszteletem az övé.
Alan Shearer Creative Commons License 2001.10.03 0 0 532
Én a Setét Torony negyedik köteté5t nem bírtam letenni.:) De a többi se volt rossz, talán a második lógott ki egy kicsit a sorból.
Előzmény: Luxi MFP (529)
Luxi MFP Creative Commons License 2001.10.01 0 0 531
Feltettem valakinek a The Stand - Végitélet c. film filmzenéjét a netre, talán titeket is érdekel, letölthetitek innen. (Ez egy db 44 megás zip)

Nem fogtok benne csalódni.

Luxi

Lord Iffy Creative Commons License 2001.10.01 0 0 530
rémkoppantók??? :-)))))))))))))))
Előzmény: dzsó (528)
Luxi MFP Creative Commons License 2001.09.29 0 0 529
Valahogy kezembe került a Kukorica gyermekei videon, meg is néztem jól. A végén az motoszkált a fejemben, hogy ezen az alapon ha a legújabb brazil nyál-sorozat címe mondjuk Dolores lenne és egy szigeten játszódna, akkor nyugodtan odaírhatnák hogy "készült SK azonos című novellája alapján" :((

Augusztusban Horvátországba magammal vittem a Setét Torony első kötetét, amit már régen megvettem de nem volt még időm elolvasni. Hát, a nyaralás első napján a tengerparton fekve kiolvastam... egyszerűen nem lehetett letenni... (legutoljára a Ragyogással jártam így)

dzsó Creative Commons License 2001.09.29 0 0 528
Október 13. Tv2: Kedvencek temetője
Október 14. Tv2: Rémkoppantók 1. rész
Jaj de jó lesz nekünk.
Tommy Dest Roy Creative Commons License 2001.09.25 0 0 527
... jaj, es el ne felejtsem, termeszetesen vannak gyerektortenetes epizodok is, amelyben a gonosz nagyfiuk csunyan kegyetlenkednek a kisebbekkel... :-))
Tommy Dest Roy Creative Commons License 2001.09.25 0 0 526
"... no big deal is that kids sometimes disappear in Derry, Derry is funny that way, and when they do disappear, they are often seen last in out-of-the-way places... No one talks about this unpleasant fact, but everyone knows about it..."
(SK: Dreamcatcher)

Elnezest, hogy idohiany miatt nem forditom le, de remelem, lesz, aki erti, hogy miert irtam ezt ide... ;-)
Meg valami: ha valaki attol tartott, hogy King bacsi elfelejtette, hogyan is kell brutal horrort irni, megnyugodhat, ebben a konyvben aztan vannak gyilkos idegen lenyek, verfurdo, stb. stb. remelem, hamarosan ti is elvezhetitek!

Tom

Alan Shearer Creative Commons License 2001.09.20 0 0 525
Igen és éppen ezért ilyen félelmetesek a történetei. Úgy érzed, hogy ezek a dolgok akár a te városodban is megtörténhetnének.
Előzmény: cukorbogar (524)
cukorbogar Creative Commons License 2001.09.19 0 0 524
Számomra egyértelmű, hogy egy író "fiktívként" utal azokra a történésekre, amiket ő talált ki, és így azokra a helyekre is, ahol ezek játszódnak. Ilyen értelemben persze nem léteznek az említett városok, egy történetnek ugyanakkor különös valóságtartalmat ad, ha kitalált sztoriknak mégis létező városok szolgálnak helyszínül, azok adják kölcsön az utcáikat, tereiket, az ottlakók életét stb. Jobban érzed úgy, hogy ez konkrétan igenis a mi világunkban játszódik/játszódhat. Ha el akar távolodni ettől a realitás-érzettől, ott a Talizmán vagy a Setét Torony, ahol szándékoltan különválasztja ezeket a világokat, a MI világunkat egy másiktól (több másiktól). Az persze más kérdés, mennyire reálisabb egyik a másiknál, ill. az író mennyire próbál játszani ezekkel az eszközökkel.
Előzmény: Alan Shearer (522)
crane Creative Commons License 2001.09.18 0 0 523
Cukorbogár! Köszi, megpróbálom.
Előzmény: cukorbogar (520)
Alan Shearer Creative Commons License 2001.09.18 0 0 522
Én ezeket a városneveket csak Stephen King könyveinek a kistérképjében láttam. Van egy ilyen kistérkép a Doloresben is. Viszont ez egyik előszavában azt írja, hogy ezek mind csak fiktív városok.
Előzmény: cukorbogar (517)
SindbaD Creative Commons License 2001.09.17 0 0 521
Gratula a listához.
De azóta módosult a sorrend szerintem :))
Én is újra voksolnék:
1. Az
2. Holtsáv
3. Ragyogás / Christine
Előzmény: wuhen (514)
cukorbogar Creative Commons License 2001.09.17 0 0 520
A Rákóczi úton a Libriben vettem pár hónapja, hátha van még.
Előzmény: crane (519)
crane Creative Commons License 2001.09.17 0 0 519
Mondom én is:

1. Ragyogás (talán mert az első SK, amit olvastam)
2. Holtsáv (mert ez volt a második :))
3. Cujo / Christine (megosztva)

És ami nagyon nem jött be:
- Borzalmak városa
- Halálos árnyék

A Setét torony kivételével mindent olvastam, ami magyarul megjelent. Ahogy olvaslak titeket, kedvet
kaptam ehhez is, de az első kötetet sehol nem lehet kapni. Tudtok esetleg lelőhelyet?

kultúrális ellenőr Creative Commons License 2001.09.17 0 0 518
sorrendben a 3 nekem legjobban tetsző:

1. Holtsáv (magasan vezet nálam)
2. Rémkoppantók
3. Hasznos holmik

cukorbogar Creative Commons License 2001.09.17 0 0 517
Szíves figyelmedbe ajánlom a térképet.
Derry, Bostontól kb. 50 km-re észak-északnyugatra, onnan kb. 20 km Salem. (Természetesen létezett egy Derry Észak-Írországban is, ami azóta már Londonderry néven fut.) Castle Rock is van vagy három az Államokban. De egy fikció nyilván nem arról szól, hogy létezik-e ilyen nevű város vagy sem.
Előzmény: Alan Shearer (516)
Alan Shearer Creative Commons License 2001.09.17 0 0 516
Ez egy tévedés. King Derryje valójában nem létezik, csak egy kitalált város. Viszont egy Derry nevű város tényleg van, csak az valahol Nagy-Britanniában található, pontosabban talán Írországban. Erről a városnak a nevéről született meg King fantáziájában a Maine állambeli Derry.
Egyébként ugyanígy Castle Rock vagy éppen Salem's Lot is fiktív helyek.
Előzmény: SindbaD (509)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.09.17 0 0 515
a sárkány szeme ott a legalján????
azonnal hozzd fel.:O))) megérdemli.
Előzmény: wuhen (514)
wuhen Creative Commons License 2001.09.16 0 0 514
Sziasztok!
Az eddigi hozzaszolasok alapjan csinaltam egy toplistat King konyveirol.
Itt megnezhetitek. (http://www.tar.hu/wuhen)
amen Creative Commons License 2001.09.15 0 0 513
Szerintem messze legjobb az Állattemető, de a Cujo és a Ragyogás is király.
Előzmény: -nicole- (512)
-nicole- Creative Commons License 2001.09.15 0 0 512
A Hasznos holmik illetve a Tortúra nagyon tetszett. Az előbbinél az egész film nagyon jól sikerült, az utóbbit pedig szerintem igazán Kathy Bates tette izgalmassá.
xhris Creative Commons License 2001.09.15 0 0 511
Nem tudja valaki, hogy hol lehet még kapni a Rendcsinálókat?
Ja és adjon már valaki egy szép magyar címet a Riding The Bullet-nek
nightwish Creative Commons License 2001.09.10 0 0 510
Benne volt, méghozzá a vége felé. King retinája egyre vékonyodik, és elôbb-utóbb kilyukad. Egyelôre gyógyíthatatlan betegség. King csak ennyit mondott erre: egylôre még látok. Aztán megemlítette Christopher Reeves esetét: nyaktól lefelé megbénult, mégis képes volt "talpraállni".

Szerintem King vakon is írni fog, Braille-írással, vagy úgy, hogy magnóra diktálja a gondolatait, s valaki más pötyögi be ôket a gépbe helyette. Érdekes – bár kissé morbid – elgondolni, hogy egy ilyen alkotó, mint King, hogyan fogja felhasználni a rá szakadt sötétséget, mint témát.

Ami Derryt illeti: ha jól vettem ki, King az egész államban népszerű, afféle helyi nevezetesség. Kicsit talán olyan, mint Hrabal lehetett Prágában. Sz'al az embereknek mindegy, hogyan, csak írjon a környékrôl, mert ezáltal – közvetve – róluk is ír.

Előzmény: SindbaD (509)
SindbaD Creative Commons License 2001.09.10 0 0 509
Benne volt, hogy előbb-utóbb megvakul ? :(((
Erre nem emléxem.
Tetszettek a Maine-i felvételek , így most jobban el tudom képzelni az ott játszódó történeteket. Bár azon már sokat gondolkodtam, milyen érzés lehet mondjuk egy Derryben élő King-fannak olvasni a szemléletes leírásokat, amelyek a saját lakóhelyéről és az ott játszódó szörnyűségekről szólnak. Nekem biztos fura lenne, ha mondjuk az utcánkban játszódnának a történetek :)
Előzmény: nightwish (508)
nightwish Creative Commons License 2001.09.10 0 0 508
Bár maga a film nem volt túl nagy durranás, épp csak vmi arcképvázlat-szerűség, több mozzanat is tetszett benne, pld. hallottam Kinget saját hangján beszélni. Nem tudtam róla, hogy az apjuk olyan korán otthagyta ôket. Nem tudtam, hogy tizenéves korában albumot készített arról az ámokfutóról, és arról sem, hogy az alkoholizmusa mellett keményen drogozott is. Tetszett, ahogy felidézte a Carrie abbagyásának, majd folytatásának történetét, és meglepett, milyen nyugodtan kommentálta, hogy elôbb-utóbb meg fog vakulni.

Valamivel alaposabb+hosszabb munka azért nem ártott volna, persze – gondolom – a film készítôinek hálásnak kell lenniük még azért is, hogy King egyáltalán szóba állt velük.

Előzmény: SindbaD (506)
Lord Iffy Creative Commons License 2001.09.10 0 0 507
láttam. jelentem.
bár nem tetszett (mármint nem maga a riport...) hanem az hogy csak minden 3. mondatot tudtam elolvasni.
ökör szinkronizálók. a fele nem látszott a fehér betüknek a fehér háttéren.:O(
Előzmény: SindbaD (506)
SindbaD Creative Commons License 2001.09.10 0 0 506
Sziasztok !
Láttátok a tortúra utáni dokfilm-szerűséget szombaton ? Egészen érdeks volt, én még nem láttam élőben beszélni Kinget. Szimpatikus embernek tűnt. Valamiért eszembe jutott róla Bill Denbrough (jól írtam???) :))

Alan Shearer Creative Commons License 2001.09.07 0 0 505
Ne érts félre, az én véleményem is az, hogy a könyvek a legjobbak. A filmek nem tudják soha visszaadni ugyanezt a hangulatot. Emlékszem a Salem's Lot filmváltozatára, hát pocsék volt.
Viszont nagyon sok King könyvből jó film készült.
Előzmény: zsanna (500)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!