Keresés

Részletes keresés

pathfinder01 Creative Commons License 2007.02.10 0 0 593

Sziasztok,

 

a héten találtam rá erre  a topicra és sikerült is végig olvasnom :)

 

én egy ritkább autoimmun betegségben szenvedek(immár 5 éve), bár ez én betegségem egyelőre kordában tartható, minimálisnak nevezhető gyógyszeres kezeléssel(4-8mg medrol/nap).

 

Őszintén kívánom mindannyiótoknak a jobbulást!

 

 

üdv.,

pf

 

 

gymary Creative Commons License 2007.02.02 0 0 592
Sziasztok !
Köszönöm a kérdést a fiam jól van, abba hagyta a szteroidot, viszont ezáltal nagyon fájnak az izületei, most ettől szenved.

Lenne hozzátork egy kérésem, kattintsatok ide: http://gportal.hu/portal/segitsetek/
és olvassátok el történetünket. Sajnos a lányom állapota továbbra is változatlan, viszont szóbajött egy lehetőség, amit nem szeretnék kihagyni, ehhez kérem a segitségeteket. tudom Ti is, vagy a családtagotok beteg, de ha tovább külditek, terjesztitek talán elérem a célom. Vagy ha tudtok olyan multikról, cégekről, alapitványokról, vállalkozókről, személyekről, akik tudnak segiteni, közölnétek velem az elérhetőségüket, szépen megköszönöm azt is.
Tudjátok a sok kis hangya is nagy bolyt tud épiteni, sok kicsi sokra megy.

Köszönöm segitségeteket !

Üdv

ewtsy Creative Commons License 2007.01.08 0 0 591

Gymari, én is örülök, hogy otthon van a lányod!!! Jobbulást neki! Biztosan könnyebb lesz így, nem kell annyit rohangálnod, és remélem, neki is jót tesz az otthoni környezet. 

 

Fiad hogy van?

Előzmény: gymary (587)
Bébiváró Creative Commons License 2007.01.03 0 0 590

Sziasztok!

 

Nagyon boldog új évet kívánok én is mindenkinek!

(így utólag is...)

 

 

pocki Creative Commons License 2007.01.02 0 0 589

Sziasztok!

 

Én is kívánok mindenkinek nagyon boldog és sokkal egészségesebb új évet!!!

verbena1 Creative Commons License 2007.01.01 0 0 588
A fiad hogy van?
Előzmény: gymary (587)
gymary Creative Commons License 2006.12.31 0 0 587
KÖSZÖNÖM LÁNYOK !

De legalább már itthon van, itthon ápolom.
verbena1 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 586
Mielőbbi gyógyulást kívánok a lányodnak!
Előzmény: gymary (584)
nand09 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 585
Akkor jobbulást kívánok neki, és egy sokkal boldogabb új esztendőt!!
Előzmény: gymary (584)
gymary Creative Commons License 2006.12.31 0 0 584
Szijjjjjjjja ! Sajnos nem, az állapota még mindig ugyanaz, sajnos, de...... itthon van !!!!!!
nand09 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 583
Gymary: hogy van a lányod? Remélem, most már jobban!
Előzmény: gymary (582)
gymary Creative Commons License 2006.12.31 0 0 582
Sziastzok !

Elég régen nem voltam erre, illetve voltam, csak nem irtam, olvastalak benneteket, de azért mégsem vagyok teljesen képben.
Sok uj topiktársat fedeztem fel, szerencse, vagy nem ? inkább nem, hiszen ha itt vannak ezen a topikon, akkor ők is érintettek a betegségben - sajnos.

Azért jöttem, azért "ragadtam tollat" hogy sikerekben, örömökben gazdag, szeretetteljes boldog uj évet kivánjak minden uj és régi topiktársnak, nem utolsó sorban egészségben.

Gymary
Leszi76 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 581

NEM ISMÉTELLEK BENNETEKET, DE SZINTÉN EZT

KÍVÁNOM MINDANNYIUNKNAK.

 </P>

nand09 Creative Commons License 2006.12.31 0 0 580
Én is nagyon boldog új évet kívánok mindannyiotoknak, és természetesen sok egészséget!!
Előzmény: verbena1 (579)
verbena1 Creative Commons License 2006.12.30 0 0 579
Nagyon boldog, sikeres új évet kívánok mindenkinek!
Előzmény: nand09 (578)
nand09 Creative Commons License 2006.12.27 0 0 578

Szia Leszi!

Gratula neked, ügyes vagy! :-) Nekem az egyik vizsgám nem sikerült, de a húzósabbak mind megvannak. Nálunk kreditrendszer van, úgyhogy sajnos van még hátra egy jó néhány vizsgám, plusz az elmaradások (1 régi vizsga + 1 matek szigorlat). Az ünnepek között viszont én sem nagyon tanulok, kénytelen vagyok tartani egy kis pihenőt, egyébként megbuggyanok. ;-)))

Jó pihenést neked! ;-))

Előzmény: Leszi76 (577)
Leszi76 Creative Commons License 2006.12.27 0 0 577

Szia nand09!

 

Hogy sikerültek a vizsgáid?

Nekem megvan a félév, így az ünnepek alatt nem kell tanulnom, csak pihennem és pihennem és pihennem.   :-)

Stoner Creative Commons License 2006.12.26 0 0 576

Köszönöm a felkészült tájékoztatást!

Az immunrendszer erősítése, elsősorban a téves reakciókat javíthatja ki azzal, hogy a szerzett immunrendszeri rész fel lesz mentve a felesleges terhelés alól. A kimásolt rész (Autoimmun)egy korábbi beírásomban a tudós éppen ezt jósolta meg, mint lehetséges gyógymódot. A mostani cikkben csak az összefüggést és a magyarázatot találtam meg ehhez.

A pontosabb információkért ajánlom a Hyppocrates Institut (California)

http://www.easygreen.com/articles/sprouts_nutrition.php

lapon található címeket.

Csak akkor lehet autoimmun reakació, szerintem, ha van hajlamosító, örökölt faktor, és ehhez a gyenge szerzett immunrész is lehetőségeihez mérten túlterhelt állapotban van(!), mivel az egész szervezet energiahiányos, és dezorganizált. Ebben az esetben, az autoimmun reakciók bonyolult láncolata, és a különböző kórokozók által kiváltott gyulladásos folyamatok együtt és kibogozhatatlanul vannak jelen.

Mindezek mellett és túl, természetesen a rengeteg méreganyag, amit a készételek, tartósítószerek, stb., melyeknek  szintén követhetetlen hatásai által,  banálisan kailakulhat valamilyen génhiba. Feltételezésem szerint. Ebbe beletartozhat az említett vírus. Én nem vagyok olyan felkészült, hogy ebben pontos magyarázatot adjak. Ehhez kell elolvasni a könyvet, vagy felkeresni az írót, aki táplálkozási mérnök és sok előadást tart szerte az országban. A forrásait majd ő megjelöli. Szerintem, ez is megtalálható a neten eredetiben. Tóth Gábor hiteles, nagytudású fiatalember. Előadássorozata volt korábban egy TV csatornán.

 

Mindent egybevetve:

Ártani nem tudunk, ha egészségesen, tisztán, vitamin és tápanyagdúsan étkezünk. Magam se hittem volna, hogy mindez ilyen örökölhető betegségeket is elmulaszthat, mint az autoimmun, amitől egész korábbi életemben rettegtem. Ez az én formám!! Mégis ezem van.. Ma már nem félek semmilyen betegségtől, fertőzéstől. Nem fogyasztok gyógyszereket, sót, erős fűszereket, ecetet, alkoholt, kávét, fekete és zöld teát, csokoládét, kakaót, táplálékkiegészítőket se. (kivéve az algát, ami ételnek számít) Ilyenformán, a szervezetemnek a természet által minden segítséget megadok. Ha ez sem tud kihozni ebből, akkor elfogadom a sorsomat.

Számomra a testem természetes reakcióinak felfedezése,  a szabadsággal egyenlő.

 

Ha ezt valaki nagyképűségnek, vagy lenézésnek veszi, nagyon sajnálom. Követni senkinek sem kell. Pláne nem engem, hanem a természet tanácsait, amit a betegségek révén kell megértenünk és követnünk.

Előzmény: Leszi76 (575)
Leszi76 Creative Commons License 2006.12.26 0 0 575

"Pl. olyan ételek, melyek antigénként szerepelnek és nem tudott az immunrendszer olyan választ találni, amivel semlegesítené a hatást."

Csak érdekességképpen:

Szervezetünk béltraktusa számos, egymással összefüggő rendszer révén védekezik a folyamatos antigénterheléssel ill. a patogén kórokozókkal szemben. Ebben a folyamatban fontos szerepe van a gyomorsavnak, a különböző enzimeknek, valamint a nyálkahártyát fedő nyálkának. A védelem legfontosabb részét azonban a mukozális immunrendszer alkotja (mucosa = nyálkahártya), amelynek jelentőségét az is mutatja, hogy a szervezet összes immunglobulin-termelő sejtjének 70-80%-a a bélnyálkahártyában helyezkedik el.

Az intesztinális (= bélrendszerhez kapcsolódó) immunrendszer működésének egyik legizgalmasabb feladata: miként tudja megkülönböztetni a veszélytelen antigéneket (ételeket, saját bélflórát) a patogén kórokozóktól? Az ételek antigénjével való találkozáskor az immunrendszer általában specifikus toleranciát (= tűrőképesség) hoz létre. Ezt a jelenséget orális toleranciának nevezzük, s a legtöbb szolubilis (= oldható) antigénnel kiváltható.

A nem oldhatóakat módosult hámsejtek veszik fel, majd több tényező hatására elkezdődik a specifikus immunválasz ellene.

Az orális tolerancia elvesztésével kialakulnak az ételallergiák, a gyulladásos bélbetegségek, egyes autoimmun kórképek.

 

"Ha erősíted az immunrendszeredet, vagyis nem adsz neki megoldhatatlan feladatokat, akkor a veleszületett rendszer nem fog beindulni! Vagyis: Ki sem alakul az autoimmun reakció!"

Ha a veleszületett rendszer nem működik, nincs autoimmun reakció?

Így van, de tartós tejet már ne vegyél!

 

Ha erősíted az immunrendszeredet, akkor a veleszületett rendszer is erősödik, ugyanis az is az immunvédelem része. Rohadt nagy baj lenne, ha a veleszületett rendszer nem üzemelne, mivel egyrészt az a védelem első vonala, másrészt anélkül a szerzett (adaptív, specifikus) immunvédelem szart sem ér. A kettő egymással kölcsönhatásban van, működésük szorosan összefügg (ahogy ez a cikkből is kiderül).

 

Az autoimmun reakcióban nemcsak a veleszületett immunrendszer összetevői vehetnek részt.

 

Attól, hogy a veleszületett immunrendszer működik, még nem fog kialakulni autoimmun reakció!

Előzmény: Stoner (574)
Stoner Creative Commons License 2006.12.26 0 0 574
Kedves topictársak!

 

Tegyétek félre a z ellenszenveteket és figyeljetek rám!

 A bemásolt cikkrészletek az eddigi állíatásaimat igazolják. Nem megyszere fordult elő, hogy a emgérzéseim, spekulációim tudományos igazolást nyertek. Csakis a jóakarat mondatja velem, a támadásaitok ellenére is, amit megkísérlek elmagyarázni.

 

"most vizsgált neutrofil granulocitát is - a behatolók ellen küldi, míg az adaptív védekezés molekulái akkor lépnek működésbe, ha az első vonalbeli védekezés nem jár sikerrel. "

Vagyis: Ha olyan behatolóval, antigénnel találja szemben magát az immunrendszer, amit az első vonal nem tudott leküzdeni. Mik lehetnek ezek? Pl. olyan ételek, melyek antigénként szerepelnek és nem tudott az immunrendszer olyan választ találni, amivel semlegesítené a hatást. (táplálkozási leukozitózis, étel intolerancia. Nem ugyanaz a két reakció!)

 

" ..közben éppen a kétfajta immunválasz eddig nem ismert hasonlóságára derítettek ugyanis fényt. Az eddigi - tudományos berkekben egyeduralkodó - elképzelésekkel szemben most

világossá vált, hogy a veleszületett immunrendszert alkotó fehérvérsejtek dominóelvű, több molekula sorozatos kölcsönhatásán alapuló beindítása egy olyan fehérjerészlettől függ, amely a szerzett immunrendszer jelátvitelében is kulcsfontosságú szerepet játszik.."

 

Ha erősíted az immunrendszeredet, vagyis nem adsz neki megoldhatatlan feladatokat, akkor a veleszületett rendszer nem fog beindulni! Vagyis: Ki sem alakul az autoimmun reakció! Viszont, ha változtatsz, akkor a meglévő betegségen is enyhíthetsz, zalán el is mulaszthatod.

 

"..a kutatók azonban úgy gondolták, ennek csak a szerzett immunrendszeren belül van jelentősége. Annál meglepőbb a mostani felfedezés, hogy a veleszületett immunrendszer aktiválódása sok esetben ugyanezen a proteindarabkán múlik..."

 

Erről beszéltem.

 

Végül:

 "...valamely hibás védelmi reakció folytán, kórosan fennmaradnak. Ezek esetében a normális immunválasz alatt az immunsejtek helyszínre érkezését meggyorsító - s ezért létfontosságú - gyulladások állandósulásán túl az elvileg a védekezést szolgáló sejtek a szervezet saját szöveteit kezdik el pusztítani. Ahogy például az ízületi megbetegedések legsúlyosabb s egyben az autoimmun kórok egyik leggyakoribb - rheumatoid arthritisként emlegetett - formájában, amikor a falósejtek (neutrofil granulociták és makrofágok egyaránt) a szervezet saját porc-, majd a betegség végső stádiumában csontszöveteit támadják meg és pusztítják el. Ez a fájdalmon túl maradandó mozgáskárosodást is okozhat. Miközben a végzetes folyamat beindításáért az adaptív, a szövetkárosodásért a veleszületett immunrendszer a felelős...."

 

 Ezt csak azért írtam, mert nekem sajnos ez a változat van, de szerencsémre, időben hozzájutottam azokhoz az információkhoz, melyeknek a segítségével, ma jobban vagyok, mint valaha.

 

 

Bocsánat a zavarásért!

toong Creative Commons License 2006.12.25 0 0 573
Stoner!

Te beszélsz dogmatizmusról,vakságról!! Te kérdezel mást a tükörbe nézésrőőőőlll!!!
Ébredj már fel ember!!!

Hol ismered meg a " másik oldal érveit??? "

A te (én is kis betűvel írom) "segítőkészségedet lenézésnek vélik "-hol itt a segítőkészséged? Csak fújod a magad öntelt egoista dumáját és nem vagy képes a tényleg beteg ember eddigi tapasztalatait elfogadni.
( Picit fel kéne már up-olni a fórumidat,mert nem igazán vannak rajta a segítségedet kérők.)Ha meg nem kérnek,akkor minek erőlteted.

Megszólsz fiatal 20 éves lányt aki NŐ és szeretne szép lenni, a lehetőségeihez képest, hisz Ő sem tudja majd, hogy évek múlva mi lesz!!!!! Addig szeretné élvezni az ÉLETET veled ellentétben
Ez is jellemez egy embert --ohhh te isten.--- téged
(Igaz a fényképedet látva ez, hogy szépség neked egy misztikus fogalom.Valszeg nem akar egy olyan "összeaszott vénember képében tetszelegni mint te vagy" )

Csodálom Leszi76 -ot, hogy képes érdemben vitatkozni veled.(Igy ismeretlenül is,fiatalon,( gondolom 1976-os születéssel )100-szor értelmesebben és kúltúráltabban fogalmazza meg mondandóját, mint te,nem fröcsög és sugárzik belőle az egoizmus és a " nagy tudás"

Pár emberre "okosan" nem reagálsz, ahogy látom sok topicon jegyezted a neved és olvastatod "műveidet".
/ Igaz, provokáló kijelentéseidet és okoskodásaidat nem igazán vették ott sem jónéven/ !! /Miért nem veszed ezt észre???

Igaz,látom Te egy Egyetemes Könyvet is kiadhatnál,mert igen hatalmas tudással rendelkezel :-))) ( Lásd: Rák,Madárinflenza stb.)
Hogy lehet,még nem találtad fel ezek gyógyszerét?????


Lehet segíteni akarsz, de ezt nem ilyen stílusba szokták! Ezt te tudhatnál mert kinyilatkoztatásaidban szerinted egy jól fogalmazó egyén vagy.( A jó fogalmazás és a rizsázás két külön fogalom, zenetanár úr,tudhatná!)


Nem kell válaszolni nem tarok rá igényt!!
Leszi76 Creative Commons License 2006.12.25 0 0 572

"Nem is akartalak meggyőzni."

Pedig nekem nagyon úgy tűnt.

 

"...ők (ti) hátat fordítanak nekem és folytatják tovább a gyógyszerek dícséretét. Mi ez, ha nem dogmatizmus és vakság?"

Nem hiszem, hogy bárki is dícsérte volna a gyógyszereket, kiváltképp nem én. De ezt már egyszer megbeszéltük. Meghallgattunk, de ennyi.

 

"Ne higgyétek, hogy minden erőmmel győzködni foglak benneteket."

Hát ne tedd, ha úgy látod nincs értelme. Ha valakit megérint a téma, az majd szólni fog.

Előzmény: Stoner (571)
Stoner Creative Commons License 2006.12.25 0 0 571

Kösz.

Nem is akartalak meggyőzni. Egyre inkább megerősítetek abban, hogy itt is azt kell csinálni, mint, mikor az utcán összefutsz valakivel, az elmondja a bajait, hogy ki műtötte, milyen gyógyszert szed, erre a mások elmondják a maguk sztoriját. Ha én azt próbálom ecsetelni, hogy van még más is, mint szépen végig menni a rossz úton, de segíthetsz is magadon, ők (ti) hátat fordítanak nekem és folytatják tovább a gyógyszerek dícséretét. Mi ez, ha nem dogmatizmus és vakság?

 Ne higgyétek, hogy minden erőmmel győzködni foglak benneteket. Később is megkísérelhetitek elgondolkodni azokon, amiket ajánlottam.  

Előzmény: Leszi76 (569)
verbena1 Creative Commons License 2006.12.25 0 0 570
Előzmény: Leszi76 (569)
Leszi76 Creative Commons License 2006.12.25 0 0 569

"Sajnos, bár Te még tovább bírtad, mint mások, nem igen hagyod magadat kizökkenteni ebből a téves tudati állapotból"

Már ne haragudj, de nincs bizonyítva, hogy az én tudati állapotom a téves. Sőt, inkább a te nézeteid nincsenek kellőképpen alátámasztva. Nem valószínű, hogy evvel a szöveggel meg tudnád változtatni az enyémet. Úgy érzem ugyanis, hogy számomra jelenleg ez a helyes.

 

Egy olyan könyvet ajánlasz nekem, ami engem igazol? Ez már valami! (Jó-jó, te más okból tartod zseniálisnak.)

 

"Nem neheztelek sem rád, sem másokra, azért, mert nem tudtok elszakadni a dogmáktól, melyek a civilzáció-vallás alaptételei."

Nem török pálcát semmilyen tan vagy irányzat mellett, nem védem ezeket az alaptételeket, mert nem biztos, hogy mindegyik jó. Ennyit erről.

 

"A tisztánlátáshoz meg kell ismerkedni a másik oldal érveivel is."

Megismerkedtünk a másik oldal gyenge érveivel, de én köszönöm nem kérek belőle. Sajnálom, de nem sikerült meggyőznöd.

 

 

 

Előzmény: Stoner (566)
verbena1 Creative Commons License 2006.12.25 0 0 568

Bátran, mert ez nem vita, amit csinálsz!

S nem vitatkozom olyannal, akivel nincs miről, s ez itt nem a vitatkozás helye.

Keresd a hozzád hasonlóak társaságát, s ne furakodj oda, ahol semmi keresni valód!

Előzmény: Stoner (567)
Stoner Creative Commons License 2006.12.25 0 0 567

Mindenki azt hiszi, azt tehet magával, amit csak akar. Az Emberrel nem szabad azt tenni, amit tudatlanságunk, és téves önfelfogásunk diktál.

 Egy elírásról pedig nem rendezek veled hitvitát.

 Azt legalább mindenki megtapasztalta, hogy vitatkozni nem tudsz, fröcskölődni viszont igen. Remélem bátran nézel a tükörbe.

Előzmény: verbena1 (564)
Stoner Creative Commons License 2006.12.25 0 0 566

Könyv címét megadtam:AB0 terv

A másikat is korábban:Tóth Gábor Beteg táplálékaink (pontos cím)

Nem a kergemarha kórra.

Az előadásában szólt róla, a könyvét még nem olvastam el, de megteszem, és akkor megmondom, de ajánlom ennek ellenére is, nem beszélve a fentebb mondott, már túlhaladott információkról.

Sajnos, bár Te még tovább bírtad, mint mások, nem igen hagyod magadat kizökkenteni ebből a téves tudati állapotból, mely abban ringat téged, hogy  "Ez így helyes" (Daniel Qiunn: Izmael) Annál inkább is ajánlom Neked ezt a könyvet, mert a szerzjőe is úgy gondolkodik, mint amit Te gondolkodsz ezekről. Mindezek ellenére én zseniálismak tartom a könyvét. Más okból. De ehhez el kell olvasni.

Nem neheztelek sem rád, sem másokra, azért, mert nem tudtok elszakadni a dogmáktól, melyek a civilzáció-vallás alaptételei. A tisztánlátáshoz meg kell ismerkedni a másik oldal érveivel is. Valami oka csak van annak, hogy minden ember beteg, és ez nem túlzás!

Vegyük a te "biológiai tényeidet":

Tegyük fel, hogy iagazad van. Mégis miden emberfia jobb állapotba kerül, aki elhagyja az állati dolgokat, és azok kerülnek a legjobb státuszba, akik valóságos, nem hazug alakjukban fogyasztják az isteni ételeket.

Előzmény: Leszi76 (562)
verbena1 Creative Commons License 2006.12.24 0 0 565

Boldog Karácsont kívánok én is Neked! :-)

 

 

Előzmény: Leszi76 (563)
verbena1 Creative Commons License 2006.12.24 0 0 564

 A szégyen külsőnk disszonanciái miatt valóban fontos ok, amiért az ember egy méreghez fordul inkább, mint undort keltsen. Sok olyan embert ismertem, akinek tele volt a teste kelésekkel, és évtizedek múltán is hordozták ezeket, vagy "maguktól" elmúltak. Amíg nem voltak szteroidok, addig is éltek emberek. A szteroidok, nem isten adományai. Éppen most mondja feleségem, hogy a szteroidok elvékonyítják a bőrt. És még sokmindent tesznek, ami csak később derül ki. Az embernek tovább kell tekintenie, mint a közvetlen kellemetlenség.

 

Bár válaszra sem méltatsz, te egy agyament orvosi eset vagy! Remélem hátralévő életed fájdalmas kelésekkel a testeden éled le! Így, Karácsony napján!

Az őskorban mennyi volt az átlag életkor, te, nagyon okos!? És most mennyi?

Miért? Mert füvet legel az emberiség? Vagy mert fejlődött az orvostudomány?

 

Ekkora bun-kót, mint te vagy!

Isten meg nagy betű! Te meg kicsi betűs lettél.

Mit erőszakoskodsz itt? Szánalmasan primitív vagy, minden emberi érzéstől mentes.

Jó legelést, nagyon sajnálom hogy találkoztunk, te beteg emberek megszomorítója!

Éljen a rántott hús, zsírban sütve, az oldalas, a hurka, a kolbász!

Remélem, a fenyőfádat nem dobod ki, talán feltalálsz benne egy új vegyületet a beleidre.

Előzmény: Stoner (560)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!