A körzeti eredmények figyelésére egy nőnemű. Aztán játékvezetősködtem is 94-98 közt, épp mikor volt a BL meg az olimpia meg a pótselejtező. Ez kb. így ebben a sorrendben volt is egyre gyengébb...
Az osztrák fazon meg hihetetlen helyzetkihasználási százalékkal rendelkezett. Komolyan majd az összes helyzetét beverte, imádtam! Babatündéről nem is beszélve, ó azok a régi szép idők...
Akkoriban szinte egyáltalán foglalkoztam a futballal. Mexikó után kellett majd tíz év, mire egymás után többször néztem felnőtt meccset, azok is jó darabig csak körzeti meccsek voltak. Még a hírekbe se érdekelt. A köztes időben kb. a világbajnoki döntőket láttam, talán még az ebékét se.
Sztáredzőből sem volt hiány, nem is csoda, hogy távozása után külföldön kapott munkát,egy, a magyartól lényegsen magasabban jegyzett bajnokságban. Szóval megvolt minden, a klub élén egy Nagy Álmodóval, mégsem jött el a nagy áttörés.
apropó, szerintetek valószerűtlen scenario, hogy a kispesti Great Leader legyen az MLSZ Elnöke? Szerintem neki a kormányváltás sem tenne be, valami oknál fogva jóban van mindenkivel (Szíjjártóval pl.)
Én mindenesetre nem szeretném, de most csak a felmerülő lehetőség jutott eszembe.
ott szúrtátok el, hogy nem ezt a Lemonis nevűt tettétek meg edzőnek - ő biztosan rendet vágott volna a játékosok között. Nehéz, amikor ennyi sztár van egy helyen, kell egy komoly kluboknál tapasztalatot szerzett edző is hozzájuk.
Ez aztan jo kis osszefoglalo volt (egy szamomra joreszt ismeretlen vilagrol).
Januarban azert se tul jo dolog klubot valtani, mert altalaban azok vasarolnak olyankor, akik vagy panikban vannak, vagy egy hosszutavon serult jatekost akarnak ideig-oraig potolni, mindket esetben konnyen lehet, hogy a kovetkezo szezon kezdetere az uj helyen is ugyanott tartasz, mint ahonnan eljottel.
Számomra több mint meglepő lenne ha bármelyik általad itt felsorolt magyar játékos klubot váltana januárban. Vass Ádám újra stabil tagja lett a Brescia kezdőcsapatának, és ezt egyre jobb teljesítménnyel hálálja meg, a Brescia csapatként sincs reménytelen helyzetben a Serie B "kulimászában", olyan homogén és kiszámíthatatlan a mezőny, és olyan hosszú még a bajnokság hogy egyáltalán nem kizárt hogy fél év múlva Vass Ádám is aktív részese lehet egy feljutó Brescia-nak, és így Serie A játékos lehet. Egy holland vagy belga középcsapat már igazából jelen pillanatban sem lenne olyan szakmai, vagy anyagi értelemben vett előrelépés, amely a Brescia perspektíváiban rejlő lehetőségekkel versenyezhetne. Vass Ádámnak nyárig mindenképpen érdemes lenne kivárnia, és esetleg majd csak akkor mérlegelni a lehetőségeket, és igazából szerintem így is tesz majd, hisz nincs a "levegőben" olyan átütő ajánlat amely miatt esetleg eladná a Brescia. Koman Vladimir helyzete kicsit más, róla nem egyszer megírtam itt is, nem volt szerencsés a Bari-ba igazolása, és azt sem először mondom ő akár a Bari-nál erősebb és sokkal komolyabb potenciált magában rejtő, nemzetközileg is magasan jegyzett anyaklubjában a Sampdoriában is több lehetőséget kapna mint a Bari-ban. Sőt továbbmegyek, szerintem még akár egy Roma/Fiorentina vagy Napoli szintű, a gigászok mögötti közvetlen élvonalban is többet remélhetne, mint egy olyan újoncnál ahol 30-32 szinte egyforma kvalitásokkal rendelkező keretet gründoltak, és ahol épp emiatt inkább szubjektív és menedzselési szempontok alapján állítják össze a pályára lépő csapatot, és ráadásul ez eddig még be is jött nekik, minden várakozást felülmúl a Bari szereplése, így még szakmailag is nehéz az edző döntéseit vitatni. Nehéz ügy ez, de lehetőségek igencsak korlátozottak. Koman a Sampdoria szerződtetett labdarúgója, akit a genovaiak 2010 június 30.-ig kölcsönadták a Bari-nak. A Bari el- vagy kölcsön nem adhatja Voli-t, egyetlen lehetőségként az marad hogy ők küldik vissza a Samphoz. Tartok tőle, ez sem fog bekövetkezni. Egyetlen reményünk hogy szurkolunk a Bari ellen, mert amíg fut a szekér aligha nyúlnak bele a csapatba, de amint hullámvölgybe kerülnek újra felmerülhet Koman neve a csapatban. Azt gondolom hogy még így is a szezon12-16 tétmeccsén szerepet kaphat a világ egyik legerősebb bajnokságában, és a nyáron vagy visszaverekszi magát a Sampdoriába, vagy a nyáron jobb súgókra(menedzserekre) hallgat. Dzsudzsáknál pedig az eddig vele komolyan felmerülő klubok mindegyike legjobb esetben is a cseberből vederbe tipikus esete.
Szeretett csapatomban a 2009-es naptári évben zambiai, mozambiki és elefántcsontparti felnőtt válogatottak őrjítették a közönséget, rajtuk kívül még mexikói és magyar utánpótlás válogatottak is tagjai voltak a keretnek.
Ugye tudjuk, hogy ez mire volt elég? -az MK győzelem senkit se vezessen félre:)
Tartok tőle, hogy egy második Glen Helderről van szó.
Én örülök a légiósoknak, de inkább az olyasféle fiatalokra hajtsunk rá, mint a zalaegerszegi Rudnevs vagy a kaposvári Nikolic. Fiatalok, olcsón idehozhatóak, és pár év alatt a többszörösére növekedhet az értékük.
Az NS szerint Vass és Koman és klubváltásra készül, sőt, utóbbi a lapnak adott interjújában az országváltást sem zárta ki. Koman azt mondta, hogy a német és a spanyol futball feküdne neki, viszont Angliába nem szívesen menne.
Remélem, mindketten otthagyják végre Olaszországot. Szerintem egy holland vagy belga klub lenne nekik a legideálisabb. Ha Juhász és Dzsudzsák számára ideális volt a Benelux futball, akkor ők se járnának rosszul vele.
Apropó, Dzsudzsák! Csodálom, hogy erre még senki nem mozdult rá:
Valamennyi érdeklődő ajánlatával érdemes foglalkozni. Ha a klubok erejét nézzük, akkor csak a Wolfsburg jelentene előrelépést a PSV-hez képest. Ha a bajnokság színvonalát, akkor a PSG és újfent a Wolfsburg nevezhető magasabb szintnek. A Besiktas is jó csapat, de szerintem Eindhovenből nem érdemes oda menni.
Őszintén szólva úgy érzem, jobb, ha Dzsudzsák egyelőre marad a PSV-nél. Ha mindenképpen eladnák, akkor az eddigi érdeklődők közül a Benficát tartom a legszimpatikusabbnak.
Olvasom, hogy Abubakari Yakubut(azért gondolom nem azt nézik, hogy megfelelő e a tudása) teszteli a Honvéd. Na ilyen játékosokkal lehet emelni a nívót, és kivinni a gyerekeket a futballpályára. Emlékszem mikor itt Pécsen játszott Richard Niederbacher ill. Robert Warzycha (Everton-ból szerződtetve!!), hirtelen megnőt a nézőszám, és rengeteg fiatal járt a mérkőzésekre. Ezért is lenne jó Matyi itthoni szerep vállalása, kicsit felkavarná az állóvizet.