hát ez már azért tényleg a röhej kategóriája. Talán nem kell bizonygattam, sosem kérdőjeleztem meg Sanya helyét a válogatottban, de kizárólag azért, mert ott általában hozta magát.
De ilyen hasbaakasztós dumával ne gyere már: Torghelle asszisztálása a Panában többet ér, mint Rudolf góljai, csak azért, mert az külföldi csapat.
Könyörgöm, egyszer az életben ismerd el minden kommentár nélkül, hogy faszságot írsz, jó?
Én meg attól félek, hogy a Newcastle feljut a Premier Ligába, aztán vesznek egy dán védőt ötmillió fontért megy egy brazilt négymillióért, és Kádár még a kispadról is leszorul.
http://www.football.co.uk/newcastle_united/players/tamas_kadar_132018.shtml Eszerint még nem játszott 400 percet összesen. De tény, hogy a tendencia jelenleg arra mutat, hogy talán stabil kezdő lesz. Nagyon dicsérik.
Csöndben megjegyezném, hogy amióta bevezették a Bajnokok Ligáját, összesen három magyar csatár mondhatta el magáról, hogy egy külföldi csapat színeiben pályára lépett a BL-ben: Fehér M. (Porto), Szabics (Stuttgart) és Torghelle (Panathinaikosz).
Rendkívül nagyra tartom Rudolfnak a Loki BL-meccsein nyújtott játékát (pontosabban a Fiorentina elleni meccseken), de ezzel még nem bizonyította, hogy ugyanerre idegen közegben is képes lenne. Ha megcsinálja, akkor habozás nélkül elismerem, hogy jobb, mint Torghelle.
Rudolf kb 2 meccsen lépett pályára kezdőként a válogatottban. A külföldi bajnokságokban pedig Sanyika sem bizonyított semmit, pedig neki már volt huzamosabb ideig lehetősége rá.
Az Evertonban, Sunderlandben vagy akar a Spursben nem kapott volna Kadar iden kevesebb lehetoseget, mint amennyit a Newcastle-ben kapott, tehat miert ne igazolhatna oda, ha akar es van ra lehetoseg?
A masik meg, hogy nem ertem, hogy nem lehet latni a kulonbseget akozott, hogy valakirol nulla felnott meccs megtekintese utan elhisszuk, hogy o a magyar Messi, es akozott, hogy valakit latunk felnott meccsen jol (es egyre jobban) teljesiteni, es elismerjuk ezt.
Nézzük meg, hogy az 1988. január elseje után született játékosok közül eddig ki tette le a legtöbbet az asztalra. Javaslom, hogy az utánpótlás-, primavera- és reserve-mérkőzésekkel ne foglalkozzunk, azaz kizárólag a felnőtt bajnoki és kupameccseket, nemzetközi kupameccseket és A-válogatott mérkőzéseket nézzük. Nem meccsszám számít, hanem az ott nyújtott produkció. Szerintem így néz ki a rangsor (zárójel után a születési dátum):
Szabadna tudnom, hogy mire alapozod azt az állításodat, hogy Rudolf jobb, mint Torghelle?
A válogatottban Sanyi klasszisokkal többet produkált, pedig Rudolf sem panaszkodhat a játéklehetőségre. Rudolf a külföldi bajnokságokban sem bizonyított még semmit, csupán tippelni lehet arra, hogy mit fog produkálni. Csak nehogy ő is Cipruson kössön ki...
Ahhoz képest pedig, hogy ő a magyar élvonal egyik legképzettebb támadója, a mai napig nem tudott gólkirályi címet szerezni.
Kádárra visszatérve: akkor hiszem majd el, hogy valóban Premier Liga-szintű játékos, ha végre rendszeresen pályán lesz a másodosztályú Newcastle-ban. Egyáltalán nem tartom tragédiának, ha 20 évesen ez még nem jön össze neki. Ugyanakkor azt is szeretném, ha nem ringatnánk magunkat illúziókba. Kissé furcsának találom, hogy sokan már most évekre odaadnák neki az A-válogatott egyik stabil kezdőhelyét, pedig még ragacsos a feneke a tojáshéjtól.
De a lenyeg nem ez, hanem hogy Kadar Tamast nem elore hajpoljak. O felkuzdotte magat a felnott keretbe, ott megkapta a lehetoseget parszor es vilagosan latszik a fejlodes. Ennek szol a taps, nem annak, hogy o mar kesz sztar.
Fizikailag, alkatilag alkalmas a posztjan akar vilagszinvonalon is teljesiteni, a csapatnal is jo helyzetben van, tehat minden csak a tudasan mulik. Ha belegondolsz, nagyon keves ilyen fiatal futballistank van: sem Filkor, sem Nemeth, sem Koman, sem Vass, sem Szalai nem jutott ilyen jo lehetoseghez.
Bocs, de én Filkor, Hrepka, Farkas B. és Szalai után roppant óvatos vagyok a fiatal tehetségeket illetően. Az 1988. január elseje után született játékosok közül eddig egyedül Vass Ádám tett le valamit felnőttként az asztalra. Igaz, ő is csak a Serie B-ben, ráadásul még ő sem bombabiztos kezdőember a csapatában. Érdekes, hogy Vasst az utóbbi hónapokban senki nem akarta beválogatni a Jövő Nagy Magyar Aranycsapatába, pedig tehetséget tekintve Koman és Németh kivételével az összes egyiptomi U20-as játékost magasan veri.
Szerintem pont olyan kozel van, amennyire egy alig par felnott tetmeccset jatszo 19 eves kozephatved csak lehet. Ha mar ugysem elso a posztjan (marpedig egy 19 eves vedotol ez meg nem varhato el), akkor ugyanugy lehetne csere egy masik csapatban.
Valojaban persze leginkabb fel evre van a Premier League-tol, mert a Newcastle minden valoszinuseg szerint rogton visszajut.
A mellékvágánnyal senki nem járma jól. A Lokinak nagyon kell Rudolf - vagy az ő eladásából befolyt pénzből megvásárolt játékos - hogy bajnok legyen. Rudolfnak pedig végképp nem használna a partvonalon kívülre kerülés. Többek között azért, mert közel sem akkora ász ám ő. Immár 25 éves, de csatár létére roppant szerény a válogatottsági mutatója (10 meccs 1 gól). A Bajnokok Ligájában összehozott két góltól sem fognak hasra esni az esetleges kérők, mert ennyit a francia hetedosztályban nevelkedett Coulibaly is összehozott. Ha Rudolf tényleg Huszti- vagy Hajnal-szintű játékos lenne, már rég szerződtette volna valaki.
Azt ismét elfelejtetted hozzátenni, hogy miért rostokol a spanyol harmadosztályban: azért, mert a Real nem hajlandó sem kölcsön- sem eladni. Szalai tipikusan az az eset sajnos, amelynél nem a tehetség hiányzik, hanem a menedzselés szar.
Nyáron lejár a szerződése, így valószínű előszerződést fog kötni a leendő csapatával, akik így ingyen hozzájutnak, addig meg mellékvágányra teszik debrecenben, vagyis csak gondolom.
Édes istenem, de messze van ő még a Premier Ligától. Annak idején Szalairól is tömegével jelentek meg a hasonló cikke, aztán az lett belőle, hogy a 23. évét taposva még mindig ott rostokol a spanyol harmadosztálytól.
A mai NS címlapján szereplő dologról mi a véleményeteket? A hír szerint Rudolf jelentős fizetésemelést kér a klubjától, amit a Loki nem akar megadni.
Szerintem vihar tört ki a biliben...
Mindenesetre Rudolfot közel sem tartom akkora ásznak, amilyennek sokan képzelik, és amilyennek talán ő is tartja magát. Nem véletlen, hogy nem tolonganak érte a vevőjelöltek, pedig jelenleg kb. tizedannyiba kerülne, mint Dzsudzsák (az NS szerint 800 ezer euróért lehetne eladni).