szállsáunk Vareseben a Hotel Belforteban ** volt ami szeritnem nemrégnyílhatott, mert nagyon újnak tűnt minden és nagyon jó árban van Milánói ileltev teljes olasz viszonyokhoz képest!!!! na meg a kkét csilalghoz képest!!!
Ára 58 €/ nap kért főre reggelivel (a reggeli az a tipikus olasz - én ezt tudtam, tahát nem lepődtem meg - crosisant meg kávé ileltve capuccino közül lehet választani) aztán ennyi de meglepően elég volt)
szobaban midnen LCD tv, amit ugyan nem nagyon néztünk de van rajta vagy 300 csatorna;légkondi, (nem keleltt most) , fürőszobában hajszárító!!!, bidé! zuahnyzó szobában törölköző két kicsi és két nsyg
Meuidnen nap takarítottak, levitték a szemetet , szóval le a kalappal , a buszmegálló a hotel előtt 20 m-re!!!!
A röhej a recapciós otl,a ki eg kis kínai és álalndóan vigyorog, de nem tudtuk eldönteni, hogy ő a tualj vagy csak alkalmazott, egész nap ott volt a recepción , mást nem si láttunk rajta kívül alkalmazottat ,de biztos volt, igaz 8-kor elmentünk és este 8kor értünk csak vissza
Itt 1€val több naponta mint a hotel oldalán, de ez nem sok !
Pioltello: hát a gond az idővel volt. a vonat telejsen bemegy Milánóba és át is megy rajta és lassan értünk oda. Tehát egy siam VareseMilano RE ami 50 perc ez pedig legalább 20-30 perccel több és még utána 30-40 percet vártunk Pioltellóban a Bergamoi vonatra. Nekem ez így összeadva soknak tűnt! Vissza már Bergámóbol be Milanoba és onnan a Cadornarol Varesebe 8 de közben més egy sétát lenyomtunk a téren ..iszonyat tömeg volt este 7 kor, de enenk ellenére nagyon élveztük
Como: Comoba a Varese Nord elől induló FNMA (asszem ez volt - kék busz) busszal mentünk ami ugyan csak 22 km-re van Comotól , de mégis 1'10 votl az út, nézelődtünk és élveztük a tájat. A vonat kb ugyanenyni de Saronnoban át keleltt volna szállni és onan a Como Nord Lago de Vareseból ritkábban megy sokkal illetve vissza is.
Busz minden félórában van oda-vissza !!! és szintén a Lagonal van a végállomása közvetlenül a vasútállomás előtt, de a dómtól nem meszsze is fel lehet rá szállni, meg még egy jó pár helyen Comoban
Vareseben vettük meg a központi állomáson tehát nem a Nordon! Uána lekezeltük a nagyobbik automatán (mert csak oda fért be :-), meg egyébként ott is kell)
Varese szerintem tökéletes hely szállás szempontjából, nem túl nagy és minden van
Mi használtuk a buszokat is ha már volt IOV.-nk, és a hotel előtt volt a megálló, de gyalogoltunk is ha úgy volt kedvünk...amúgy szeritnem leygalogoltunk vagy 30 km-t az 5 nap alatt ha nem többet
Tehát Varese:
az állomások nagyon jó ghelyen vanank , onnan a belváros kb 2-3 perc gyalog és midnenhol üzletek vannak mint Milánóban, leeht vásárolgatni, reggelről midnen üres volt, de délután 4-5 óra felé korzóztak vásároltak, ettek..zajlott az élet ez egy szombati napra értendő )
A belváros nem nagy de sétálni kellemes, régebbi színes épültetek tömkelege, templomok stb.
A Varese-i kastéyl és park .- amit somegi ajánlott - az tényleg szép és kelelmesen lehet sétálni , nekem olyannak tűnt elsőre mint Schönbrunn csak kicsiben, csak rózsaszín volt a kastély nem úgy mint Schönbrunn
A Sacro Monte az egy középkori csoda, nekem nagyon bejött, csak sajnos nem tudtunk bemenni a kápolnába mert fél hét 7 felé amikto ottvoltunk bezárták :-( , viszont a kilátás gyönyörű minden irányban a labirintusként tekergő szúk utcákban élvezet sétálni... A C jelű buszsal mentünk fel egészen a siklóig és onan siklóval a Campo dei Fiorihoz (:-))
A cerefourban vásároltunak mi a Nord álomással szemben van és tényleg olcsó mitn ahogy somegi írta, finoma grillcsirke és csak 5 € volt egy egész !!!
A tömegközlekedéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Van metróra szóló 3 napos jegy? Ha igen, milyen árban? Bergamora érkezünk, ott vennénk napijegyet, a kérdésem, hogy onnan hogy tudunk bejutni a pályaudvarra? Van transzfere a légitársaságnak, de ha már megvesszük a napijegyet, szeretnénk abból megoldani.
A Carobbio hotelben fogunk megszállni, erről esetleg van valakinek tapasztalata?
először is elnézést kérek a helyesírásért, és nem ellenőriztem le a szöveget, talán ezért volt félreérthető
A metrónál automata kapuk vannak amikbe a napijegyet be kell dugni és akkor enged be a rendszere matróba, a bérleteket illetve a hosszútávú jegyeket cask oda tartották egy arra kijelölt helyre és ha csipogott akkro kinyílt a kapu. A babakocsis/mozgássérült bejárat azonabn egy szélesebb bejárat közvetlenül a személyzeti fülke mellett és ott kell felmutatni a io viaggiot és akkor ezt nyitják ki nekünk gombnyomásra illetve ha ott állnak közvetlenül mellette akkor cak felmutatod és beengednek
Üdv ! Örülök neki, hogy jól sikerült a túrád Lombardiában. Lenne néhány kérdésem? Először is hol volt a szállásotok végül is? Hol és mennyiért foglaltad? Írhatnál rövid véleményt róla. Másodszor megkérdezném, mi volt a probléma azzal a Pioltello- i átszállással? Végül is, hogy sikerült eljutni Comoba? Egyébként az io viaggio metróban való használatát én is leírtam neked egyik válaszomban…
Köszi a beszámolót, örülök, hogy jól sikerült az utatok, leszámítva a sztrájkot, de hát az náluk elég gyakran megesik.
Egy mondatodat nem bírok értelmezni. Lehet, hogy szőke vagyok barnaságom ellenére?
"(mi próbáltuk a többiekhez hasonlóan csipogattni , de nem volt jó semmire, aztan jött egy kedves olasz fuiatal pap aki tájékoztattod hogy vonatjegy és ametróra nem jó, na ekkro megkerestema kék ruhás füékében ülő emberkét sé utáan már tudtam a dolgomat)"
Megtennéd, hogy ezt a mondatot lefordítod az én szintemre?:)
vioasszjöttünk, és miden nagyon jól sikerült, köszi mégegyszer elsősorban Campo de F-nak és Someginek.
A terv természetesen amit az ember kidolgozott itthon az érkezéskor megdőlt...:-) Belefutottunk a vasúti sztrájkban így jó 25 €-m bánta a dolgot, ami másra votl tervezve.. de ez van..nevettem rajta é sprogramcsere volt.
Az Io Viaggio főnyeremény, mi szeritnem kihasználtuk rendesen :
Varese -Bergamo , Varese Milanó 2 X , Varese - Como + sikló Vareseben, Comoban, Bergamoban , metró, villamos, minden Milánóban. Amit nem olvastam sehol vagy elfelejetettem az az , hogy csak egysezr kell érvényesíteni és utánma pl a Metrón mutogatni és a babakocsis bejárót nyitják ki nektek
(mi próbáltuk a többiekhez hasonlóan csipogattni , de nem volt jó semmire, aztan jött egy kedves olasz fuiatal pap aki tájékoztattod hogy vonatjegy és ametróra nem jó, na ekkro megkerestema kék ruhás füékében ülő emberkét sé utáan már tudtam a dolgomat)
Minden hihehtelen gyönyörű és szép és szervezet a vonat egyetlen egyszer késett 3 percet az 5 nap alatt és egyébként mindig másodpercre pontos volt. Milánó sem oylan drága mint amit elsőre gondoltam pl megittem egy rekesz kávét midnen nap 1 u-t az valami fenomenális ahog a legutosló sarkon si jobb kávé van mint bárhol nálunk.
Ha valaki Varese - Bergamo látogatást tervez annek a Pioltello Limitoi átszállsát nem ajánlom mert azt dobta ki a trenord és a trenitalia oldala is , de így hosszú 8 vonatos bámészkodásnak tökéletes voltz) Visszafelé be direktbe milánnóba és onnan Varese
ha esetleg valakinek kérdésee van szívesen segítek
Arról van tapaszztalata vagy infója esetleg valakinek hogy a Scalaba elöadáson kívül be lehet-e jutni vezetéssel? Minden más nélkül mert itt olvastam 55 eurós városnezes es Cenacolos lehetőségről, de azt megoldjuk magunknak. Köszönöm.
Varese főtere, a Piazza Montegrappa. Ennek sarkában, de már a Corso Aldo Moro-ban van a legforgalmasabb buszmegálló. Célszerű itt felszállni. Ezt könnyen megtaláljátok. Egyébként a C jelű busz útvonala a főutcán, a Maspero- Morosini-V Venetto- Moro utcán halad végig egyenesen. A Morosini, Maspero megállók kb 200 m-re vannak egyébként mindkét állomástól. Buszjegyet újságosnál, trafikban, bárokban lehet előre megvenni. Belinkeltem egy hálózati térképet is, amelyen megtalálható Varese összes helyijáratos busz útvonala.
Erre a Saco Monte kirándulásra min 3 órát érdemes szánni. Csak a busz fél óra alatt ér fel a hegyre. Van egy sikló is ami a völgyi állomásról visz fel a zarándokhelyre. Ezenkívül a városban is érdemes sétálni és legalább a szép székesegyházat és az Estense palota parkját megnézni. Az is min 2-3 órába telik. Így Milánóból oda-vissza utazással máris eltelik a nap.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Milánóban található, szállással kapcsolatban. Október 12.-én utazunk 4-en egy hosszú hétvégére. Malpensa reptérről a bejutás és visszajutás legajánlottabb módja is érdekelne ha tud valaki segíteni ebben is. Illetve mivel először utazunk ebbe a városba minden építő jellegű, segítő javaslat és információ jól jönne. Köszönöm előre is!
Igazad van. Furcsa is volt nekem, hogy nincs a listában egyetlen Nord állomás sem… Ez a Carta Plus tulajdonképpen az fs IC, Eurostar vonataira szóló kiegészítő jegy az Io viaggio bérlethez
Így már érthető, miért csak az fs állomásokon vehető meg ez a bérletfajta. Ez így kicsit félreérthető… De ugyanitt megtalálható a bérlettel igénybe vehető kötélpályák és siklók felsorolása is.
Nézegetem a bérlethez kapcsolóan küldött ismertetőt. Nem tudok olaszul, de mintha úgy látnám, hogy a felsorolt értékesítő helyek arra a bizonyos plusz kedvezményeket is adó verzióra vonatkoznának.